Joutsenon lukio säilytettävä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Joutsenon lukio säilytettävä.

Nyt tätyy säästää ja olla kaikkien säästökuurilla.

#1 Joutsenon lukio

26.04.2013 13:05

Joutsenon lukiota ei ole välttämätöntä säilyttää,sillä se sijaitsee pahassa paikassakin keskellä suuria pakolaisvirtoja,joten on täysin paikallaansen pikainenkin lakkauttaminen siitäkin syystä.
Rauno Miettinen

#2 Re: Joutsenon lukio

26.04.2013 17:53

#1: Nyt tätyy säästää ja olla kaikkien säästökuurilla. - Joutsenon lukio

Vaalikyselyssä kyseltiin lukioitten määrää ja siinä olin ja olen edelleen sitä sitä mieltä, että Joutsenon lukio on säilytettävä.

BookEric

#3 Lukion lopettaminen heikentää Joutsenon vetovoimaa asuinpaikkana

28.04.2013 20:03

Lappeenranta ei ole taloudellisesti sellaisessa pakkoraossa, että Joutsenon lukion lopettaminen olisi välttämätöntä. Lukiokoulutuksen lopettamisesta Joutsenossa ei juurikaan keskusteltu kuntaliitoksen yhteydessä, Asian esille ottamisessa nyt onkin petoksen sävyä. Lukion lopettaminen siirtää kustannuksia ja koulumatka-aikaa nuorille ja heidän vanhemmilleen. On erittäin arveluttavaa perustaa laskelmia yksipuolisesti lukiokohtaisiin kustannuksiin. Sivistystoimen ratkaisuja ei koskaan tulisi tehdä vain taloudellisin perustein.
kaupunkilainen

#4 missä kaupungin rajat

01.05.2013 06:16

Haluaako Lappeenranta ylipäätänsä tarjota itäosien nuorille mahdollisuuden lukioon?
Ei keskustan lukiot ole enää vaihtoehto esimerkiksi Korvenkylässä asuville.
Skoude

#5 kiitos päättäjät ketkä liititte meidät LPR:taan

01.05.2013 17:18

Moniko päättäjä otti huomioon sen, ettei budjetit kasva vaikka menokohteiden määrä kasvaa. Ja nämä irtisanomissuojat nostavat menoreikiä. Hyvinvoiva Jno liitettiin velkaiseen LPR:taan. Jnoon oli tulossa Rauhan projekti yms....nyt nekin rahat menee kankkulan kaivoon. Olisi sekin asia katsottu rauhassa loppuun. Se liitosraha porkkana (oliko 8 milj.)....mihin se raha meni vai menikö johtajien taskuun??

 

Hävetköön SDP:n ja Kokoomuksen jäsenet.

Keke

#6 Re: missä kaupungin rajat

02.05.2013 13:14

#4: kaupunkilainen - missä kaupungin rajat 

 

Voisi kysyä haluaako Lappeenranta tarjota ylipäätään kellekkään asukkaille (veronmaksajille) mitään mikä verorahoilla rahoitetaan? Suuntaus on se että tehdään mitä tahansa mikä vaan jotenkin palvelee venäläisiä ja suu vaahdossa paasataan kuinka paljon ne tuovat rahaa! Ihmetellä täytyy miten kaupunki on nykyisin niin peeaa. Toivoa täytyy jotta venäläiset lopettaisi matkailun Lappeenrantaan ettei koko kaupunki mene konkurssiin eikä veronmaksajilta tarviaisi lisää kiristää "avustuksia".
LPR pettää aina

#7 Re: Joutsenon lukio

02.05.2013 16:35

#1: Nyt tätyy säästää ja olla kaikkien säästökuurilla. - Joutsenon lukio

Joutsenon ja Lapppeenrannan kuntaliitosselvityksessä vakuutettiin, että kaikki Joutsenon silloiset palvelut jatkuvat ja osin niitä jopa parannetaankin. Nyt on nähty, minkätasoisia nämä Lappeenrannan päättäjien lupaukset olivat. Aivan uskomattomalla tavalla joutsenolaisille on valehdeltu. Eipä ihme, että Lappeenrannan talous on romahtamassa, päättäjät eivät ole sanojensa mittaisia.


Vieras

#8

06.05.2013 12:38

on hyvin tärkeää säästää lukio

Vieras

#9

08.05.2013 12:04

Ehdottomasti Joutseno tarvitsee oman lukion. Kulkeminen Joutsenon laitamilta Lappeenrannan keskustaan hankalaa ja aikaa vievää!!!
Keiju

#10

10.05.2013 07:32

Olette siis sitä mieltä, että lappeenrantalaiset ja joutsenolaiset peruskoululaiset saavat käydä koulunsa kaikessa rauhassa kehnoissa olosuhteissa minimirahoituksella? Sitähän tämä lukioiden lempiminen tarkoittaa. Lukiot syövät kaikkien muiden koulujen rahat. Jännää, että ammattikoululaiset pystyvät näitä etäisyyksiä matkustamaan, mutta lukiolaiset eivät. Turhaa paapomista.

Vieras

#11

10.05.2013 09:16

Ei vaan sitä mieltä, että kaikkea lukiokoulutusta ei tule keskittää suuriin lukioihin. Joutsenon lukion oppimistulokset ovat hyvä osoitus siitä, mitä saadaan aikaan, kun on aikaa keskittyä hieman heikommalla keskiarvolla lukiokoulutuksen valinneeseen nuoreen. Tässä vertailussa Joutseno on kaupungin paras.

Vieras

#12

10.05.2013 15:21

Verkkokoulutus on tätä päivää. Moni aine voidaan opiskella etäopetuksena, jonka nyky tekniikka mahdollistaa. Lisäksi yhteistyö Imatran kanssa on mahdollista elikkä joutsenolaisille tulisi tarjota mahdollisuus opiskella sekä Joutsenossa, että Lappenrannassa ja Imatralla mikäli aineoppi sen välttämättä vaatii. Näitä nykyajan mahdollisuuksia ei vain haluta hyödyntää, vaan kuljetaan perässä kuin suomalaiset kilpahiihtäjät.
Kauko Viisas

#13 Annetaan hyvän lukion Joutsenossa jatkaa

12.05.2013 16:55

Jos Joutsenon lukio lakkautetaan, niin lukiopalveluissa alue palautuu 60-luvun tasolle. Ei kai se ole edistystä kouluasoioissa.
Jos lukio lakkautetaan, niin tilalle kootaan ylisuuri koulu.
Jos lukio lakkautetaan, niin tyhjiin valuu joutsenolaisten yhteistyössä aikaansaama suururakka Joutsenon Yhteiskoulu -> lukio.
Jos Joutsenon lukio lakkautetaan, niin rahaa ei merkittävästi säästy.

Vieras

#14 Lappeenrantaan vain kaksi lukiota

13.05.2013 19:45

Ammattikouluja on Lappeenrannassa vain yksi ja keskustassa. Joutsenossa asuvat lukiolaiset eivät siis voi tehdä samaa matkaa kuin ammattikoululaiset???

Joutsenon lukiolainen maksaa lappeenrantalaiselle veronmaksajalle enemmän kuin keskustan lukiolainen, tämä epäkohta pitäisi poistaa samantien. On eriarvoista, että lukiot saavat eri perusteilla rahaa toimintansa järjestämiseen. Tämä päätös löytyy kasvatus- ja opetustoimen tämän keväisistä pöytäkirjoista.

Kaikki Lappeenrannan nykylukiot ovat liian pieniä, jotta niihin saataisiin säädösten mukaiset oppilaanohjauspalvelut, erityisopettajan avut sekä terveydenhoitajan vastaanotto. Muodostamalla kaksi lukiota tämäkin asia ratkeaisi.

Opettajat eivät saa pienistä lukioista opetusvelvollisuuttaan välttämättä täyteen, joten he reissaavat sitten toiseen kouluun opettamaan, jotta opetusvelvollisuus täyttyy. Opettaja sitoutuu paremmin työyhteisöönsä, kun on 'vain' yhden koulun opettaja.

Etäopetus ei toimi, eikä tule toimimaan. Aikuisten koulutusmaailmassa tästä on jo luovuttu, koska huomattiin, että asiakas ei tätä halua (se, jonka pitäisi oppia jotain).

Nettipohjaisia oppimisympäristöjä on pilvin pimein, mutta nuoret eivät niistä innostu, ei edes yliopistotasolla, vaikka silloin ollaan jo olevinaan erikoistuttu siihen, mikä kiinnostaa.

Ylisuuria koulua ei Lappeenrantaan ole tulossa, 500 opiskelijaa on keskikokoinen koulu. Tikkurilan 1000 lukiolaisen koulu on suuri.

Kahden lukion mallilla saataisiin lukiolaiselle enemmän valinnan varaa kurssiensa valintaan ja toteutumiseen.

Rahaa säästyy, kun itäsuunnalla olevia homeisia alakouluja ei tarvitse korjata saati tehdä uusia rakennuksia, vaan pienet pääsevät suoraan Joutsenon koulukeskukseen. Eli säästetään kiinteissä kustannuksissa, sekä kahden rehtorin palkat. Puolen miljoonan säästöt lukiopuolelle tulee helposti, kun on kaksi elinvoimaista lukiota keskustassa.

Jos rahaa ei ole, niin sitä ei yksinkertaisesti ole. Joutsenoon kai tehtiin urheiluhalli, joka on vajaa käytöllä, kun se piti sovitusti rakentaa. Ei järkevää, jos käyttöä ei riittävästi ole ja siinä on kuitenkin kiinteitä kuluja kaupungille vuosittain.

Länsialueelle oli aikanaan myös suunnitelmissa lukio. Eiköhän länsisuunnalla ole yhtäpaljon lukiolaisia kuin itä suunnalla. Ei ole lukiota rakennettu ja tuskin rakennetaankaan, ei ole myöskään etelässä tai pohjoisessa lukioita. Keskustaan kun on nääs helppo tulla kaikist' Lappeenrannan kolkist'.

Sitä paitsi niitä joutsenolaisia on jo nyt keskustan lukioissa.... ja osa korvenkyläläisistä käy imatran lukiossa.

toinen vieras

#15 Re: Lappeenrantaan vain kaksi lukiota

22.05.2013 11:39

#14: - Lappeenrantaan vain kaksi lukiota 

 

Eipä täällä Joutsenossa koskaan tuota ammattikoulua ollutkaan. Yhdistyttäessä luvattiin peruspalvelut säilyttää, johon tuo olemassa oleva lukio kuuluu. Lukiolaisia lienee suhteessa kuitenkin enemmin kuin ammattikoululaisia. Nyt Lappeenranta maksattaa meillä vanhemmilla matkakulut, jotka Lappeenrannan länsisiivellä asuville ei ole kuin neljännes (eli pyöräilymatka). Joutsenon Energian myyntituloilla liikuntahallimötikkä rakennettiin ja sekin on kaupungin toimesta 3-4kk kesäajan suljettuna, joten silloin sinne on turha yrittää. Imatran lukioihin on meidän lapsiemme turha yrittää, sillä siellä on jatkossa vain yksi lukio. Kohta täällä ei tätä menoa ole enää asukkaita, mutta eipä välttämättä sitten verotulojakaan. Valitettavasti tämä adressi on turhaa, kun kuulemma tämä asia on nuijankopautusta vaille. Ei ollut äänestyksillä merkitystä kuntaliitoksessakaan.

Vieras

#16

23.05.2013 17:02

Erinomaista että tämä adressi on olemassa. Olen täysin samalla kannalla. Lukioiden yhditäminen ei ole ratkaisu, vaan se hankaloittaa kehittävää opiskelua ja näin tulevaisuuden oppineisuuden tasoa. Jes!
kaupunkilaispellelle...

#17 Re: Lappeenrantaan vain kaksi lukiota

26.05.2013 11:23

#14: - Lappeenrantaan vain kaksi lukiota

Mietipä myös niinpäin, LAPPEENRANTALAISET oppilaat eivät voi tehdä samaa matkaa Lpr-Jno mutta kaikki Joutsenolaiset voivat helpostikin? Onko matka Joutsenoon päin kolme kertaa pidempi kuin Lappeenrantaan? Ylisuuret oppilaitokset eiät ole ratkaisu mihinkään, mietipä myös mahdollisia koulumatkoja. Jos tulet Parjalan, Kähärilän tms. suunnalta, joudut ensin tulemaan bussilla Joutsenon keskustaan ja siitä sitten seuraavalla Lappeenrantaan, jolloin yhdensuuntaiseen matmaan menee helpostikin 45-75minuuttia, sen matkan kun vielä kuljet kahdesti, koulupäivä kestää 8-15.45 niin paljonkos se päivittäinen kouluaika olisikaan..jos vielä huomioidaan kotitehtävät. AIVAN, se olisi ainakin n. 12h.

Suvi

#18 Re: Lappeenrantaan vain kaksi lukiota

21.08.2013 13:51

#14: - Lappeenrantaan vain kaksi lukiota

Lauritsala tässä pitäisi säilyttää! ja Joutseno kanssa! kaupungin lukiot on yliarvostettuja!


Vieras

#19

26.08.2013 18:57

Joutsenosta pitkä matka Lauritsalaan, LPR.n keskustaan sekä Imatralle. Täysin älytön ajatus. Poistetaan mieluummin Lappeenrannan puolelta joku lukioista
Joutsenon lyttääminen loppukoon

#20 Re: Re: Lappeenrantaan vain kaksi lukiota

04.09.2013 08:30

#17: kaupunkilaispellelle... - Re: Lappeenrantaan vain kaksi lukiota

Mitä tahansa palvelua Lappeenrantaan keskitettäessä voidaan ajatella, että eihän se nyt ole mahdoton matka Joutsenosta. Ei olekaan, keskustasta, tai siitä eteenpäin lähtevän linja-autoreitin varrelta. Mutta kun ovat nämä kaukaisemmat kylätkin olemassa. Veljeni kävivät aikoinaan ammattikoulun Lappeenrannassa, ja kyllä heidän koulupäivästään matkoineen tuli 3-4 tuntia pitempi kuin minun, Joutsenossa lukiota käyneen. Kuljetusten tulisi toimia todella hyvin, etteivät kenenkään opiskelut lakkaisi matkan ja päivän pituuden takia. Lukion lakkauttaminen olisi Joutsenon henkistä köyhdyttämistä. Kerättäköön siis keskustan koululaiset samaan rakennukseen.

Pro Joutseno

#21 Joutsenon lukio säilytettävä

08.09.2013 13:31

Sen sijaan lappeen Rannan keskustasta toinen lukio lakkautettava, heti.
A

#22 Tässä videossa painava kommentti aiheeseen

25.10.2013 11:51