Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon


Vieras

#301

04.12.2013 08:25

Olen elossa Armour Thyroidin ansiosta
Eroan Kilpirauhasliitosta

#302 Sopen valinta on katastrofi!

04.12.2013 20:21

Soppi valittu Kilpirauhasliiton hallitukseen! Ilman että kukaan on tiennyt mitään, puskan takaa! Lähetän huomenna eroilmoituksen. Mitä Kilpirauhasliitto on tehnyt potilaiden hyväksi?
Valitse nimimerkki

#303 Svenska namninsamlingen Stoppa sköldkörtelskandalen

05.12.2013 09:43

Bidra gärna med ditt namn i den svenska namninsamlingen med samma ändamål som denna. Du hittar den på www.skrivunder.com/stoppa_sköldkörtelskandalen. Tack på förhand!

PS.Om någon kan översätta detta till finska vore jag evigt tacksam. DS

Vieras

#304 Re: Svenska namninsamlingen Stoppa sköldkörtelskandalen

05.12.2013 09:55

#303: Valitse nimimerkki - Svenska namninsamlingen Stoppa sköldkörtelskandalen

RÄTTELSE!

www.skrivunder.com/stoppa_skoldkortelskandalen

Lion käyttäjä

#305 Re: Svenska namninsamlingen Stoppa sköldkörtelskandalen

05.12.2013 16:32

#303: Valitse nimimerkki - Svenska namninsamlingen Stoppa sköldkörtelskandalen

Ruotsalaisten vaatimukset:

Haluamme että:

kaikilta niiltä, jotka epäilevät kilpirauhassairautta, otetaan TSH, T4V, T3V sekä vasta-aineet (TPOAb, TyglAb)

huomioidaan potilaan vointi ja oireet, sen sijaan että lääkäri katsoo pelkkää TSH-arvoa, sillä siitä ei pystytä näkemään aktiivisen T3-hormonin määrää veressä.

ennen tyroksiinihoitoa selvitetään lisämunuaisten toiminta, että ne tuottavat riittävästi kortisolia. Tämä lukee selkeästi tyroksiinin tuotetiedoissa. Uupuneet lisämunuaiset tuottavat liian vähän kortisolia, eikä keho silloin kykene käsittelemään tyroksiinia, vaan tästä voi tulla pahoja oireita. Siksi lisämunuaiset on hoidettava ensin.

Lion käyttäjä

#306 Re: Re: Svenska namninsamlingen Stoppa sköldkörtelskandalen

05.12.2013 16:56


Vieras

#307

05.12.2013 16:56

Suomi, Ruotsi, Norja, Skotlanti... kaikki käyvät samaa taistoa. MITEN voi olla mahdollista, ettei tähän asiaan herätä?
Ja Kilpirauhasliitto -on tullut selväksi kenen asialla se on. Eikä se oli kilpirauhassairauksista kärsivät.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.12.2013 18:53



Vieras

#309

07.12.2013 11:41

mikäli t3 poistetaan lääkityksestä niin sääli kaikkia kilpirauhaspotilaita kohtaan, joilla on ollut hyvä elämä yhdistetyillä tai pelkällä t3 lääkittynä.

Vieras

#310

10.12.2013 00:41

I agree totally with this Petition, equally we have similar problems in the UK, where people are dying needlessly from LOW T3
Kärsivät kärsimään lisää

#311 Re: Soppi on kantelija ja nyt äänestetty Kilpirauhasliiton hallitukseen!!!

10.12.2013 07:54

#297: Huolestunut, kilpirauhaseton - Soppi on kantelija ja nyt äänestetty Kilpirauhasliiton hallitukseen!!!

Onneksi en ole vielä ehtinyt liittyä koko liittoon. Tämän jälkeen ole enää mitään syytäkään.


Vieras

#312 Re: Svenska namninsamlingen Stoppa sköldkörtelskandalen

10.12.2013 08:04

#303: Valitse nimimerkki - Svenska namninsamlingen Stoppa sköldkörtelskandalen

Bidra gärna med ditt namn i den svenska namninsamlingen med samma ändamål som denna. Du hittar den på www.skrivunder.com/stoppa_sköldkörtelskandalen. Tack på förhand!

PS.Om någon kan översätta detta till finska vore jag evigt tacksam. DS

Ole hyvä ja allekirjoita myös ruotsalaisten vastaava adressi, jolla on sama tavoite kuin tällä. Löydät sen osoitteesta:

http://www.skrivunder.com/stoppa_skoldkortelskandalen

Kiitos etukäteen!

Joku jo suomensikin tuossa aiemmin lyhyesti ruotsalaisten adressin sisältöä.

Norjalaisilla on myös omansa:

http://www.underskrift.no/vis.asp?kampanje=4952


Vieras

#313

10.12.2013 10:23

Soppi liitossa :O :O :O
Eroan.
Moon

#314 Ajattelin liittyä kilpirauhasliittoon, mutta..

10.12.2013 13:05

Enpä liitykään, kun kerran hallitukseen on valittu henkilö, joka ei ole kilpirauhassairaista kiinnostunut. Älkää tukeko liittoa, joka ei aja teidän asiaanne.
Lion käyttäjä

#315 Allekirjoitukset

10.12.2013 15:24

Allekirjoituksia on täällä jo lähes yhtä paljon kuin Kilpirauhasliitossa on jäseniä.
Kirjoittanut

#316 Onko Thyroxin-hoitosi epäonnistunut?

11.12.2013 17:05

https://www.facebook.com/kilpirauhaspotilaat/posts/253485868139740

Huomio THYROXIN (T4) käyttäjät/käyttäneet! Koska T3-lääkitys tuntuu olevan punainen vaate monelle näennäisen vaarallisuutensa vuoksi (äkilliset liikatoimintaoireet jne), keräämme tarinoita niiltä henkilöiltä, joilla T4-lääkitys on tavalla tai toisella epäonnistunut ja/tai johtanut liikatoimintaoireisiin, tai vienyt jopa sydän- tai muiden oireiden vuoksi sairaalaan. Lisäksi toivoisimme saavamme tiedon myös siitä, kuinka kauan palautuminen on kestänyt.

PS. T3-lääkityksestä (Liothyronin, Thybon) ei ole tehty yhtäkään vakavaa haittavaikutusilmoitusta Suomessa, eikä ulkomailla.

Keräävät yksityisviestillä potilastarinoita, kun thyroxin-hoito on epäonnistunut. Kirjoittakaa heille ihmeessä tarinanne, vaikka nimettömänä. Nämä ovat tärkeitä ja voimme yhdessä näyttää ettei T3-lääke ole vaarallinen!!!
Kilpirauhasliitosta eronnut

#317 Kilpirauhasliitolla ei mitään omaa agendaa!

11.12.2013 21:26

Tänään Akuutissa kilpirauhasista. Tekstiosio tässä, ei siis ohjelma vaan haastattelut: http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/kilpirauhasen_vajaatoiminta_ei_nay_aina_testeissa

Kilpirauhasliitto on liikuttavan huolestunut potilasturvallisuudesta, netin kilpirauhaspalstojen takia. Jospa Kilpirauhasliitto nyt suosiolla jättäisi potilasturvallisuudesta huolehtimisen asiaa hoitaville viranomaisille: aluehallintovirastoille ja Valviralle. Kilpirauhasliiton kompetenssi ei nyt ihan kuitenkaan riitä potilasturvallisuuden määrittelemiseen (kun ei riitä edes itse Valviran, mutta se on oma ongelmansa, että endot ovat huiputtaneet Valviraa).

Jospa Kilpirauhasliitto yrittäisi keksiä jonkun ihan oman agendan. Vaikka vain yhden. Vaikka vain pienenkin. Ja ruveta vetämään sitä eteenpäin. Ja jättää netin kilpirauhasryhmät rauhaan.

Vieras

#318 Re: Kilpirauhasliitolla ei mitään omaa agendaa!

12.12.2013 05:39


Vieras

#319

12.12.2013 05:45

Kaikkihan kilpistyy (eli meidän hoitomme saaminen vaikeutuu) siihen vanhaan lauluun: Suurin osa tulee toimeen pelkällä thyroksinilla.
Mutta totuushan on: kun tämä vanhempi, suuri sukupolvi 65+, joka ei uskalla kyseenalaistaa herra lääkäriä eikä myöskään kaivaa tietoa netistä eikä siis ymmärrä oireitaan, poistuu joukostamme, alkaa ääni muuttua kellossa. Ei ole enää niitä "jotka tulevat toimeen pelkällä thyroksinilla", joilla kumma kyllä hoidetaan yhtä sun toista muuta sairauta kuten sydänsairauksia, verenpainetta, kolesterolia jne. On vain meitä tietoisia, jotka osaamme myös vaatia. Sitten tapahtuu muutos. Toivottavasti en ole itse haudassa ennen sitä päivää.
Potilas

#320 Kommentti

12.12.2013 11:09

Tuohon akuutin artikkeliin viitaten: http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/kilpirauhasen_vajaatoiminta_ei_nay_aina_testeissa

Kilpirauhassairauksien Käypä hoito-suositusten puuttumiselle on olemassa syy: TUTKIMUKSELLISEN TIEDON PUUTE. Käypä hoito-suositusten tulee perustua tutkimukselliseen tietoon ja jos sitä ei olemassa, ei voida tehdä suosituksiakaan. Siksi ne puuttuvat yhä ja Käypä hoito-ryhmä toimii aivan oikein jättäessään suositukset laatimatta.

Ja joo, ME TIEDETÄÄN, että korkea rT3-pitoisuus liittyy voimakkaaseen ja/tai pitkittyneeseen psyykkiseen tai fyysiseen stressiin. Se seikka artikkelissa kuitenkin sivuutetaan täysin, että korkea rT3 aiheuttaa potilaalle oireita, vaikkei itsenäinen sairaus olekaan.

Kuten Välimäkikin sanoo, liittyy korkea rT3-pitoisuus esimerkiksi vaikeisiin yleissairauksiin. Tällöin korkean rT3-tason pitäisi olla lääkärille JOHTOLANKA siitä, ettei potilaalla ole kaikki kunnossa. Potilaita, joilla on korkea rT3-pitoisuus pitäisi TUTKIA ja HOITAA muilla keinoin, että saadaan mahdollisesti kytevä sairaus tai muu ongelma asianmukaiseen hoitoon. Valitettavan usein koko asia kuitenkin ohitetaan pelkkänä humpuukina ja potilas lähetetään kotiin ilman mitään tutkimuksia tai toimenpiteitä.

On myös potilaita, jotka ovat kärsineet vuosikausia jopa invalidisoivista oireista, hakeneet apua useilta tahoilta monien vuosien ajan ilman että mitään poikkeavaa erittäin korkeiden rT3-tasojen lisäksi löytyy.

Olen sitä mieltä, että rT3-tason taustalla olevat sairaudet ja muut tekijät tulisi hoitaa. Mielestäni myös T3-monoterapia on yleisesti ottaen puolivillainen ratkaisu koko ongelmaan, mutta todellisuudessa meillä potilailla on aika vähän vaihtoehtoja, jos haluamme kyetä esimerkiksi elättämään itsemme ja perheemme.

Tämä on ongelma, joka endokrinologien pitäisi ratkaista. MIKSI joillakin potilailla on korkeat rT3-tasot ja paljon oireita ja miten heitä kuuluisi hoitaa. RT3-hormonin lakaisu maton ei ole ratkaisu. Keskustelu asiasta ei tule loppumaan, ennen kuin nämä asiat huomioidaan.

Endokrinologien ja Kilpirauhasliiton on turha yrittää torpata lääkäreiden toimet potilaiden auttamiseksi, jos itse eivät ole valmiita tekemään asian eteen yhtään mitään.

Vieras

#321 Re: Kommentti

12.12.2013 15:34


Vieras

#322 Re: Kanteleva endokrinologi ei tiedä, että TSH on aivolisäkehormoni - ei kilpirauhashormoni

14.12.2013 01:57

#33: Endokrinologien osaamattomuus on ennenkuulumatonta - Kanteleva endokrinologi ei tiedä, että TSH on aivolisäkehormoni - ei kilpirauhashormoni

Tarkista vielä tietosi TSH:n suhteen. Endokrinologi varmasti tietää, että kyseessä on aivolisäkeperäinen hormoni, mutta on käyttänyt yksinkertaistusta tarkoituksella. Tavallisesti ihmiset eivät tiedä umpieritysrauhasista paljoakaan, joten välillä oikaiseminen on järkevää.

Olet hyvällä asialla ja työssäni kohtaan paljon vastaavaa. Onneksi klinikallamme hoidetaan potilasta, ei labroja, ja tulokset ovat olleet mullistavia. Monen elämä on muuttunut täysin.

Ystävälliset terveiset J-kylästä


Vieras

#323

14.12.2013 18:58

Hieno adressi tärkeästä asiasta. Minut T3-hoito on pelastanut elämään. Ilman sitä olisin työkyvytön yhteiskunnan elätti!
Endokrinologien osaamattomuus on ennenkuulumatonta

#324 Re: Re: Kanteleva endokrinologi ei tiedä, että TSH on aivolisäkehormoni - ei kilpirauhashormoni

14.12.2013 20:04

#322: - Re: Kanteleva endokrinologi ei tiedä, että TSH on aivolisäkehormoni - ei kilpirauhashormoni

Mitähän minun tulisi tarkistaa TSH:sta? Minä olen kyllä se joka osaa TSH:n - kantelevat endokrinologit eivät osaa. Kantelun paperit saa Valvirasta. Ainoastaan potilaiden ja kantelijoiden nimet on mustattu, muuten kaikki paperit ovat juuri sellaiset, kuin Valvirassakin. Nämä kaksi tyhmää endokrinologia/sisätautilääkäriä ovat kannelleet siitä, että potilaiden hormonitoiminta on vakavasti häiriintynyt. Miksi on häiriintynyt? No kun TSH on nollilla.

Niinpä. Juuri tämä on endokrinologien osaamisen taso. Potilaat siis käyttävät T3 -lääkettä: tällöinhän TSH laskee aina. Endokrinologit eivät erota aivolisäkehormonia ja kilpirauhashormonia toisistaan. Endokrinologit luulevat, että TSH, jotenkin, itse TSH, aiheuttaa liikatoiminnan. Muutkin endokrinologit, eivät ainoastaan nämä kannelleet. Endokrinologien osaamattomuus vie sanattomaksi.


Vieras

#325 Re: Re: Re: Kanteleva endokrinologi ei tiedä, että TSH on aivolisäkehormoni - ei kilpirauhashormoni

15.12.2013 07:37

#324: Endokrinologien osaamattomuus on ennenkuulumatonta - Re: Re: Kanteleva endokrinologi ei tiedä, että TSH on aivolisäkehormoni - ei kilpirauhashormoni 

 

On niin mahdoton käsittää miksei endo ymmärrä asiaa jonka tavallinen maallikkokin tajuaa: tsh on t3 lääkityksellä nollilla koska aivolisäkkeen ei tarvitse piiskata kilpirauhasta töihin. Tarvittavat aineet tulevat purkista ja elimistö on tyytyväinen. Eli siis juuri kuten sanoit, ei tsh itsessään aiheuta liikatoimintaa. Nämä eivät ole edes mitenkään hirvittävän hankalia asioita ymmärtää, miksi ihmeessä joku asiantuntija haluaa itsepäisesti pitää kiinni vanhentuneesta tiedosta? Onko sellaisella asiantuntijalla omaatuntoa ollenkaan, joka soimaisi kun potilaansa kärsivät vuosia ja kuolevat ennenaikaisesti sydänsairauksiin. Koska yksinkertaisesti ei kukaan voi olla niin typerä, ettei ymmärtäisi t3 tärkeyttä vajaatoiminnan hoidossa.