Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon


Vieras

#276 Re: Endokrinologiyhdistys rikkoo julkisesti Potilaslakia!

13.09.2013 18:29

amelieamande

#277 Re: ..

17.09.2013 02:36

#1: -

Monen monta kuolemaa ja luovuttamista tullaan kohtaamaan jos näiden valmisteiden käyttö evättään.

Thyroxin on sama kuin puun kuorta söisi. Ai että niin tehokas niin tehokas.

amelieamande

#278 ...

17.09.2013 02:40

Thyroxiinilla pysyneitä kr-vajaatoiminna oireita lääkittiin psyyke/ssri-läkkeillä vuosia, tulos nolla tai vielä pahempi, ja yhdessä välissä painoa oli tullut lisää yhteensä lähes 50kiloa. Ihan sairasta sanon mitä. Nyt saan korjailla kroppaani ja raskausarpia ympäri kehoa, jalat täynnä nestettä ja muuta mukavaa. Siis voi hemmetti mille mallille tämä "terveydenhuolto" on mennyt!!

Vieras

#279 Re: Re: ..

17.09.2013 06:20

#277: amelieamande - Re: ..

Yksinään tyroksiini onkin ihan turhaa.

Johan sen sanoo ihan tavalinen maalaisjärkikin: jotain vaikutusta on niillä puuttuvilla hormoneillakin (t1, t2,t3) ei kilpirauhanen niitä huvikseen tuota.

KIR

#280 Sain energiani takaisin!

19.09.2013 07:20

Tyroksiini-lääkityksellä painoni kohosi 20kg noin vuodessa. Lääkäri käski syömään vain enemmän salaattia, vaikka söinkin jo tosi terveellisesti. Olin väsynyt ja täysin maassa, hiukset lähtivät enkä jaksanut urheilla. Vasta kun menin hyvälle yksityiselle lääkärille, jonka tarkkailun alla vaidettiin erfan thyroid-lääkitykselle, vaihto tapahtui vähitellen, toista lääkeannosta pienentäen ja toista nostaen. Nyt puolentoista vuoden jälkeen olo on mitä parhain. Ja jo pari kuukautta lääkevaihdon alkamisen jälkeen ihon ja hiusten kunto parani, kilot alkoivat lähteä ja energiataso nousi huimasti.
Minuakaan ei kuunneltu tk:ssa tai tavallisessa keskussairaalassa, vasta yksityinen lääkäri ymmärsi.
ohjakset omiin käsiin

#281 Tuumasta toimeen

24.09.2013 08:42

10 kuukautta kilpirauhasarvojen romahtamisesta johtuvaa masennusta hoidettiin jos jonkunlaisilla masennuslääkkeillä, pidettiin nukuksissa ja aina 3 kk:n päästä uusi satsi. Ei tullut mieleen tarkistaa potilaan kilpirauhasarvoja. Terveyskeslääkärin motivaation puute taas on käsinkosketeltavaa. Ehdotetaan kilpirauhaspotilaalle painon pudotusta. Lukuisia kertoja 15-19 kg pudottaneena ei enää onnistu. Mikään ei toimi. Ehdotti vain, että t4V:tä voisi hieman nostaa ja TSH voisi olla alempana. Olin jo nostanut annostusta eikä muutosta tapahtunut puoleen vuoteen. T3V:n tutkimuksesta ei haluta kuulla mitään, vaikka kustannus on niin pieni. Olisi ihan paikallaan siirtää terveyskeskus kunnilta valtiolle ja ilmoittaa ihan suosisti, että se on vain perusterveydenhuoltoa varten. Jos masennuspotilaita halutaan suoltaa 25.000 vuodessa työkyvyttömyyseläkkeelle, täytyy siinä jonkun tason ajatustoimintaan ryhtyä. Kaikki kilpirauhaskokeet käyttöön ennen kuin koko maa on eläkkeellä.
Sain avun Liothyroninista

#282 Välimäeltä laiton termi

02.10.2013 11:30

Studio55 haastatteli prof Matti Välimäkeä 16.9.2013 otsikolla: "Kilpirauhasen vajaatoiminnalla kolme tyyppioiretta – diagnosoinnissa säästetään ja emmitään". Haastattelussa Välimäki kertoi paljon oikeaa ja paikkansapitävää tietoa. Yksi asia on kuitenkin täysin harhaanjohtavasti sanottu, mahdollisesti jopa laittomasti. Suora lainaus:

"– Kuuma peruna alalla on, tarvitsisiko osa potilaista tyroksiinin rinnalla tai sen sijasta vaihtoehtovalmisteita, joita ovat esimerkiksi eläinperäiset kilpirauhas- tai trijodityroniinivalmisteet, Välimäki kertoo."

Hyvä professori Välimäki. Sekä eläinperäistä uutetta sisältävät LÄÄKKEET Armour Thyroid ja Thyroid että synteettistä T3 hormonia sisältävä LÄÄKE Liothyronin ovat LÄÄKKEITÄ. Ne eivät ole "vaihtoehtovalmisteita". Virallinen, Fimean lääkkeeksi hyväksymä lääke on, siis juuri, LÄÄKE. "Vaihtoehtovalmisteet" ovat muunlaisia tuotteita; ne eivät ole virallisia lääkkeitä.

Näiden virallisten LÄÄKKEIDEN Armour Thyroid, Thyroid ja Liothyronin hoidon aihe eli indikaatio on kilpirauhasen vajaatoiminta. Näitä virallisia LÄÄKEITÄ käytetään oman indikaationsa mukaiseen hoitoon eli kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoon. Tämä on täysin virallista hoitoa, virallisilla LÄÄKKEILLÄ, näiden lääkkeiden valmisteyhteenvedon ilmoittamaan indikaatioon.

Professori Välimäki ehkä yrittää, käyttämällä termiä "vaihtoehto", pysyä väleissä myös endokrinologien keskuudessa olevan, fanaattisen koulukunnan kanssa. Tämä fanaattinen koulukunta ei noudata Potilaslakia eikä perehdy oman erikoisalansa kehitykseen. Näillä fanaatikoilla on kuitenkin asema esim. Endokrinologiyhdistyksessä, ja nämä fanaatikot ovat olleet aktiivisia yhä käsiteltävänä olevan kantelun tiimoilta.

Kirjoitin yllä että lausunto oli mahdollisesti laiton. Kyllä. Viralliset LÄÄKKEET eivät ole "vaihtoehtohoitoa". Viralliset lääkkeet käytettynä valmisteyhteenvetonsa mukaisesti eivät ole "vaihtoehtohoitoa". Tämän toki lääkäri, professori ja kyseisen alan erikoislääkäri tietää. Mielestäni haastattelun tämä kohta oli mahdollisesti laiton. Minusta tästä aiheesta voisi jo ottaa yhteyttä kyseisiä lääkkeitä valmistaviin lääkeyhtiöihin (USA:n Forest Pharmaceuticals, Kanadan Erfa ja norjalais-japanilainen TakedaNycomed) ja pyytää toimenpiteitä. Kuka ottaisi tehtäväkseen näiden lääkeyhtiöiden informoinnin?


Vieras

#283

07.10.2013 10:34

Ehkä kärsimme hitaudesta, mutta melko varmasti tuntuu nimiä adressiin koko ajan tulevan.

Vieras

#284

07.11.2013 06:54

Haluaisin nähdä ja kuulla paneelin jossa keskustelevat endokrinologit, potilaat ja funkkarilääkärit. Haluaisin nähdä omin silmin, kuulla omin korvin ne kaikki valheet ja väheksymiset, joita "asiantuntijat" suustaan päästelevät.

Vieras

#285

07.11.2013 18:36

Olin itse edellispäivänä edellä mainituissa testeissä ja odotan kuin kuuta nousevaa tietoa tuloksista. Vihdoinkin joku joka tietää OIKEASTI jotakin....

Vieras

#286

21.11.2013 15:39

Minulla on nyt ollut pari kuukautta yhdistelmälääkitys kilpirauhasen vajaatoimintaan: liothyronin, thyroxin ja hydrocortison (lisämunuaisen uupumukseen). Tänä aikana olen huomannut mm. vatsani voi paremmin (aiemmin ravasin pari kertaa kuussa päivystyksessä kovien vatsakipujen takia), kuukautiskivut ovat tiessään, hiukseni ja ihoni ovat paremmassa kunnossa, tunnen itseni enemmän omaksi itsekseni, jaksan enemmän, aivoni toimivat paremmin :) ilman tätä lääkitystä olisin edelleen erittäin sairas ja kuin zombie.
Sain avun Liothyroninista

#287 6000 nimeä meni rikki!!

22.11.2013 21:25

Nyt adressissa on yli 6000 nimeä! Tämä on oikeasti valtava määrä allekirjoituksia. Kertokaa tästä tuntemillenne bloggareille ja journalisteille, tämä nimimäärä on artikkelien, haastattelujen ja juhlimisen aihe!

Vieras

#288

23.11.2013 09:05

Järjestelmä taitaa olla niin, että bisnes valvoo ja ohjaa Valviraa, ja Valvira taas kansalaisia,

Vieras

#289

26.11.2013 12:09

T3(liothryn)-hoito ja sen jälkeen Armour Thyroid sai minut terveeksi. Ikinä en ole ollut näin hyvässä kunnossa ja sain elämäni takaisin!

Vieras

#290

26.11.2013 16:34

Edelleenkään ei Käypä hoito-suositusta kilpirauhassairauksille. Kts. fb kilpirauhasliitto ry.
Monisairas

#291 Kirjailijan myyntitoimi?

27.11.2013 15:32

Sain äidiltäni lainaksi kilpirauhassairaudet -kirjan, jossa sanottiin että tsh on korkeimmillaan yöllä tai illalla pitääkö paikkansa kun sitä aamulla mitataan ?

Toinen asia: olen kuullut huhuina että tämä kirjoittaja on tehnyt kanteluita toisesta lääkäristä koska tämä on hoitanut menestyksekkäästi potilaita määräämällä kauemmin markkinoilla ollutta valmistetta trijodityroniinia kuin kirjoittajan suosimaa tyroksiinia.

Pitääkö tämä paikkansa koska on pöyristyttävää tehdä kantelu toisesta joka ei ole laiminlyönyt potilaita; päinvastoin joten missä on lääkärietiikka? Ei missään kuten olen tähänkin asti päätellyt, raha on suurimmalla osalla se motiivi, mutta tämä rikkoo mielestäni jo monta asiaa etiikan lisäksi.

Kirjan myynti ja muu julkisuus, toisen lääkäriin potilaiden hädänalaiseen tilaan saattaminen, oman kuvan kiilloittaminen samaan aikaan valtakuntamme päälehdessä olematta kuitenkaan mainos ! Vaan journalistin laatima juttu kuinka halaa potilaitaan. Samaan aikaan kun tuli tieto tästä valituksesta valviraan juttujen mukaan valittaja julkaisi kirjan ja haali julkisuutta ja varmasti tätä kautta tietämättömiä potilaita. Itsekin kirjan taulukoiden mukaan olisin kilpirauhasen vajaatoiminta -potilas, koska tsh ni ja kolesterolini nousee, mutta tsh ja t4v on viitteissä
Ensisynnyttäjä jonka endokrinologit haluaisivat estää

#292 Iäkäs ensisynnyttäjä powered by liothyronin

27.11.2013 16:19

Olen 48-vuotias nainen jonka kuukautisten puuttumista on tutkittu vuosikausia yksityisellä lääkäriasemalla ja monet hormonikokeet on verikokeena otettu, tuloksetta! Ei vaihdevuosia ei kuukautisia.

Nyt viime keväänä sain kuulla että t4v arvoni on keskussairaalassa ollut "viitteissä" ihan viitteen alarajassa 25 vuotta sitten, mutta mitään tästä ei ole kerrottu ja tuolloin vielä uskoni lääkäreiden osaamiseen oli korkea, nyt tiedän paremmin: yliopistosairaala on opetussairaala, lukeehan se ajanvarauskirjeessäkin.

Viime keväänä tapahtui terveysasioissa käänteentekevä muutos: vaihdoin isot oppiarvot omaavan, tieteellisiä julkaisuja tehneen erikoislääkärin osaavaan yleislääkäriin, joka on antanut minulle elämän, en voi sanoa takaisin kuten monet edelliset kommentoijat vaan antanut minulle elämän ja perheenlisäystä !!

Liothyronin -T3 -hormonikorvauksen aikana alkoivat kuukautiset ja ovat säännölliset. Elimistön annettua tasapainottua pitkään jatkuneen kilpirauhasen vajaan / vähäisen toiminnan jälkeen odotan esikoistani! Vaikka sanotaan että 50 vuotiaat synnyttäjät ovat lahjamunasolujen varassa, itsellä on varastot vuosikausien ajalta käyttämättä kun kuukautiset puuttuivat, enkä ole ainoa, mutta poikkeus että asiaa ei ole kummemmin tutkittu kun hormonikokeet olivat normaalit.

Vieras

#293 Re: Iäkäs ensisynnyttäjä powered by liothyronin

27.11.2013 18:37

#292: Ensisynnyttäjä jonka endokrinologit haluaisivat estää - Iäkäs ensisynnyttäjä powered by liothyronin

Suunnaton määrä lapsettomuusongelmista johtuu diagnosoimattomasta kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Tehdään hirvittävä määrä kalliita tutkimuksia ja hoitoja vain koska vajaatoiminnan viitearvot ovat pielessä.

Sain avun Liothyroninista

#294 Tuetaan ruotsalaisten kamppailua!

28.11.2013 13:23

Ruotsalaiset kamppailevat myös kilpirauhaslääkkeistään! Tue ruotsalaisia klikkamalla tätä tuoretta Ruotsin radion artikkelia, lukemalla se ja kommentoimalla. Ruotsista on tullut paljon allekirjoituksia adressiimme, ja kamppailustamme on kirjoitettu Ruotsissa blogeissa. Kamppailu lääkkeistä on yhteinen! http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=101&grupp=18490&artikel=5716963
56-vuotias onnellinen nainen

#296 Re:

30.11.2013 14:29

#1: -  

 Kyllä elämä on muuttunut paremmaksi. Ei väsytä, eikä turvota, yöunet muuttuneet paremmaksi. Ja mieli on entistä valoisampi. Ainoastaan 5 mikrog Liothyronia päivässä.

Huolestunut, kilpirauhaseton

#297 Soppi on kantelija ja nyt äänestetty Kilpirauhasliiton hallitukseen!!!

03.12.2013 20:03

En voi uskoa tätä todeksi. En voi uskoa!! Esa Soppi on mainostanut omakustanne kirjaansa pitkin internettiä, harva on sitä ostanut!! On tehnyt kolleegastaan kantelun, koska kolleega hoiti potilaat paremmin, kuin hän itse. Tämä narsismiin taipuva "halaava lääkäri" on nyt herranen aika äänestetty Kilpirauhasliiton hallitukseen!!! NYT EI OLE POTILAIDEN ASIAT HYVIN!
Äiti-ihminen

#298 Re: Soppi on kantelija ja nyt äänestetty Kilpirauhasliiton hallitukseen!!!

03.12.2013 20:29

#297: Huolestunut, kilpirauhaseton - Soppi on kantelija ja nyt äänestetty Kilpirauhasliiton hallitukseen!!!

Huomasin itsekin tämän tänään :( Miksei kilpirauhasliitto tue potilaita? Miten ihmeessä tuollainen lääkäri on päästetty puikkoihin? :(

NYT LISÄÄ ALLEKIRJOITUKSIA. https://www.facebook.com/kilpirauhaspotilaat sivuilla on mainittu, että Norja tukee meitä, samoin ruotsi ja skotlanti. Yhteistyöllä voittoon, kuten yhdessä sivuston päivityksessäkin sanottiin tänään!!!!!


Vieras

#299 Re: Re: Soppi on kantelija ja nyt äänestetty Kilpirauhasliiton hallitukseen!!!

04.12.2013 06:52

#298: Äiti-ihminen - Re: Soppi on kantelija ja nyt äänestetty Kilpirauhasliiton hallitukseen!!!

Huh... ilmankos liiton toiminta onkin niin toivotonta. Onneksi en kuulu. Jos kuuluisin, eroaisin.


Vieras

#300

04.12.2013 08:23

Elän Armour Thyroidin ansiosta