Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon

Äiti

#426 Käsittämätöntä

10.09.2014 17:10

Pitää käydä yksityisellä jos meinaa hoitoa saada.  Käynti yksityisellä ja lääkäri määräsi tarvittavat kokeet joihin ei  terveyskeskus lääkärit eivät määrää. 

Hiukan yli 20 v nuori nainen sairastaa kilpirauhasen vajaatoimintaa, ei ole saanut tarvittavaa hoitoa vaivaansa.

Tarvittavat kokeet yksityisellä maksaa 480 euroa, neuvoin opiskelija tytärtäni menemään julkiselle puolelle otattamaan kokeet. Yksityislääkäri kyllä varoitteli,  että todennäköistä on että T3-koetta  eivät ota. Ja niinhän siinä kävi, muut kokeet otettiin  Mutta ei T-3

Labraan soitettiin ja kyseltiin puuttuvan kokeen tuloksia. Hoitaja  ihmeissään sanoen, että mikä muka on jäänyt puuttumaan. Asiallisesti pyysin katsomaan lähetteestä mikä koe on jäänyt ottamatta. Hoitaja kertoi, että ei hänellä ole lähetettä juuri nyt. Sanoin, otappa asiasta selvää ja soita takaisin. 20 min päästä hoitaja soitti ja sanoi kyllä on jäänyt ottamatta. Asia kuitattiin  inhimillisellä erehdyksellä kun ei ollut  yksityislääkärin määräämää T 3- koetta otettu.

Soitto osastovastaavalle joka hoiti asian ja pahoitteli tapahtunutta. T3-koe otettu. 

Mutta tosiasia on, että juuri tuota T3 koetta ei juurikaan tahdota tutkia, syystä että. Jokainen voi päätellä miksi.

Mutta onneksi on olemassa lääkäreitä joilta saa apua. Mutta julkinenpuoli ei kyseistä vaivaa hoida koska siihen liittyy paljon muita liitännäissairauksia ja joku tahohan siitä hyötyy. 

Mitä mahtaa olla lääkärivalan takana, ällöttää omaa etuaa tavoittelevat yhteiskunnan mätäiset paiseet. 

 

 

 


Vieras

#427

11.09.2014 20:40

Todella hyvä,just yritän saada omat arvot,kunnolla mitattua.Ei onnistu tervkesk lähetteilä,pitää mennä yksityislääkäriin.Tai sitten tyytyä epätarkkaan arvioon..vaikeata.
Yhdistelmälääkitty

#428 Tieteellinen perusta

12.09.2014 21:03

https://hypotyreoosi.wordpress.com ja sieltä vanhin postaus.

Tanskalainen endokrinologi, tohtori ja ylilääkäri Birte Nygaard Herlevin sairaalasta kirjoitti kilpirauhassairauksien hoitoartikkeliin mm. että vajaatoimintaa hoidetaan yleisesti *T4-monoterapialla, jolle ei ole minkäänlaista tieteellistä pohjaa*.


http://bit.ly/Nygaard


http://www.irf.dk/download/6rtf2013.pdf

Kannattaa kopioida ensimmäinen linkki selaimen osoiteriville... 

MOT!

#429 Nyt tulee MOT!

15.09.2014 14:45

MOT on tehnyt ohjelman kilpirauhaskiistasta! Lähetetään maanantaina 22.9. Jakakaa eteenpäin!

http://areena.yle.fi/tv/2270161


Vieras

#430

15.09.2014 15:08

Tietääkö kukaan koska tätä käsitellään seuraavan kerran oikeudessa?

Monta oikeudenkäyntiä

#431 Oikeudenkäynnit voivat kestää

15.09.2014 19:06

Oikeusjuttuja on meneillän ainakin neljä. Voi olla enemmänkin, mutta neljä ainakin. Oikeus varmaan käsittelee nämä kirjallisesti, ainakaan ei ole tietoa, että olisi sellainen oikeudenkäynti, jota voisi mennä seuraamaan. Menisin kyllä seuraamaan jos pääsisi.

En tiedä, koska päätöksiä tulee. Varmaan voi kestää, sillä niillä kai on jono, ja tutkivat tarkasti. Pidetään oikeasti peukkuja! Endokrinologit puskevat kuin raivo härkä. Niitä ei pysäytä mikään muu kuin oikeus. Toivotaan, että lääkärimme saavat oikeutta!


Vieras

#432 Re: Oikeudenkäynnit voivat kestää

16.09.2014 04:30

#431: Monta oikeudenkäyntiä - Oikeudenkäynnit voivat kestää 

 En haluaisi mennä paikalle. Varmaan katkeaisi verisuoni päästä silkasta kiukusta... Niitä päätöksiä odotan, etenkin sen yhden joka aiemmissa asteissa jo tuomittiin oikein. Eli valviran toiminta vääräksi.


Vieras

#433 Re: Nyt tulee MOT!

19.09.2014 05:47

#429: MOT! - Nyt tulee MOT! 

 Muistakaa MOT maanantaina! Ohjelma on elintärkeä meille potilaille.

Käykää kommentoimassa artikkelia Kilpirauhanen sytytti lääkärisodan:

http://yle.fi/aihe/mot

Sain avun Liothyroninista

#434 MOT:n sivut

22.09.2014 20:31

MOT:n ohjelmasivulla kommentoidaan paljon, käykää. Ei saa koko linkkiä tähän oli liian pitkä, mutta pääsee sivulle: http://yle.fi/aihe/mot

Ja sivulla oikeassa sarakkkeessa on koko ohjelman käsikirjoitus, sen voi tulostaa :) Pääsee lukemaan sanatarkkaan mitä Schalin-Jäntti sanoo. On käännetty suomeksi.

 

 

 

Sain avun Liothyroninista

#435 Jasminen tarina

22.09.2014 20:35

Jasminen tarina kiertää myös palstoilla. Jasmine - kilpirauhaskiistan uhri:

http://www.luontaisnetti.fi/?valikko=valikko&sivu=arkisto

Vajaatoimintako helposti hoidettava sairaus?

#436 Kilpirauhasen autoimmuunisairaus

23.09.2014 07:56

 Vuosia söin synteettistä t4:sta. Veriarvot OK, mutta tilanne huononi kunnes jossain vaiheessa diagnosoitiin mm. nivelrikot kaikissa sormissa (tulehtuneet nivelet, paisuneet) ja muusikon ura oli katkolla kipujen ja jäykyyden takia. Terveyskeskus lekurin kommentit olivat, että opettelisin elämään kipujeni kanssa hautaan saakka.... Vuoden kärvistelytäni tapasin lääkärin. joka ehdotti Armourin kokeilua labrojen perusteella (tsekattiin myös t3 arvot) ja kas kummaa kuukauden kahden jälkeen olin parantunut parantumattomasta nivelrikoista! Armourin saatavuusongelman aikana siirryttiin vastavan thyroidin käyttöön ja sillä mennään yhä edelleen. Kitara ja koskettimet soivat, pumppu toimii, paino on laskenut, kehon rasvaprosentti laskenut, vireystila parantunut, aineenvaihdunta parantunut, keskittymiskyky parantunut, muisti parantunut... pelkään aikaa, jos tarjolla ei ole kuin synteettistä T4:sta, jota elimistöni ei jostain syystä osaa muuntaa eteenpäin tarvittavaksi T3:ksi. Muutaman kerran olemme lääkärini kanssa kokeilleet lisätä synteetistä t4:sta thyroidin kaveriksi, mutta nivelkivut ovat tulleet parissa viikossa takaisin. Anteeksi Valviran viranomaiset, meillä on kaikilla on hivenen erillaiset geenit ja tarpeet niiden mukaan. Mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella....     

Sain avun Liothyroninista

#437 Lehdistölle levittäkää

23.09.2014 08:45

Kilpirauhaskiistasta on tehty lehdistötiedote. Laittakaa jakoon kaikille tuntemillenne toimittajille. Tätä on jo jauhettu, mutta info nykyaikana hukkuu, pitää jaksaa toistaa :)

Toimittajille on läehtetty pdf muodossa, mutta koska meillä ei ole omaa anomalehteä, niin on julkaistu Amplian blogissa, siinä syy:

http://www.amplia.fi/blogi/?x119991=269256


Vieras

#438

23.09.2014 20:17

Nyt pitäisi tutkia mistä johtuu vajaatoiminnan valtava
lisääntyminen.
lääkärit pitäisi kouluttaa etteivä olisi niin tumpeloita.
Valviran toiminta on todella törkeätä. En usko, että Valviran maine paranee oikeudessa.
tamam

#439 Re:

23.09.2014 20:19

Kilpisrauhanen

#440 Tiina Raevaara = Roskatiede

24.09.2014 17:29

Tiina Raevaara on ylläpitänyt nimettömänä ko. sivustoa, joka täyttää monin paikoin monen rikosnimikkeen tunnusmerkit. Merkitykselliseksi asian tekee se, että kyseinen henkilö pitää blogia mm. Suomen Kuvalehdessä ja monissa muissa medioissa.

Suomen Kuvalehden, Raevaaran blogien ja muiden kirjoittelujen sisältö on täsmälleen samanlaista kuin Roskatiede -sivustolla. Psykiatri Hannu Lauerman ajatuksia on myös Roskatiede -sivustolla.

Raevaara mollaa sivuilla kilpirauhaspotilaita ja heitä hoiavia lääkäreitä.


Vieras

#441

24.09.2014 23:04

T3-hormoni, trijodityroniini on halpa ja turvallinen lääke varovaisesti ja pienillä annoksilla aloitettuna. Tämä on tärkeä adressi, koska moni kilpirauhasongelmainen saa apunsa nimenomaan vain T3-hormonikorvaushoidosta. Kaikki eivät saa apua perinteisestä T4-hoidosta.

On kenties aika uudistaa myös Suomen endokrinologien oppikirjoja. Kenties aihe vaatisi jopa lisää riippumatonta kotimaista tutkimusta yhteistyössä biokemistien ja lääketieteen tutkijoiden kanssa, jollei Valviramme halua uskoa USA:ssa tehtyjä tutkimuksia. :)

MOT-ohjelmassa nähtiin, että T3-lääkkeen sivuvaikutuksista oli kautta aikojen Suomessa valittanut vain 3 potilasta. Siihen nähden Valviran puuttuminen juuri tätä lääkettä määräävien lääkäreiden toimiin tuntuu uskomattomalle ajojahdille - tiedetäänhän monella muulla lääkkeellä olevan paljon huonompi maine.
Raakel

#442 Re: Re: Täysin kohtuutonta

25.09.2014 12:47

#15: Potilaat kärsivät endokrinologien arvovaltataistelusta - Re: Täysin kohtuutonta 

 Kysymys on rahasta. Oikein hoidettu kilpirauhasenvajaatoimintapotilas voi vähitellen luopua statiineista, masennuslääkkeistä, nesteenpoistopillereistä, unilääkkeistä, kolesterolilääkkeistä, betasalpaajista a II-tyypin diabeteslääkkeistä. Miksi 'tappaa kultamunia muniva hanhi' , kun 'sopivasti' tyroksiinilla 'hoidettu' potilas on kauniisti viitearvoissa mutta tarvitsee kuitenkin yllämainittuja lääkkeitä. Itse olen siinä onnellisessa asemassa  etten ole kilprauhaslääkityksen lisäksi käyttänyt kuin nesteenpoistolääkitystä, mutta nyt kaksi vuotta liothyroninilla oltuani pääsin siitäkin eroon. Joten pelkkää lioa ja buranaa todella harvinaisiin muihin kolotuksiin. Tulevaisuus pelottaa, en halua takaisin sängynpohjalle 20 tuntia vuorokaudessa nukkuvaksi zombieksi.

Sain avun Liothyroninista

#443 Adressi 8000 nimeä :) :)

26.09.2014 18:07

Kilpirauhasadressissa on nyt 8000 nimeä! Uskomaton saavutus! Hehkuttakaa tätä kaikille toimittajille, ja lääkäreille, ja kaikille!


Vieras

#444

27.09.2014 08:41

Orion Pharma EI SAA olla ainoa vaihtoehto!!

Vieras

#445

30.09.2014 20:12


Lääkärien arvovaltakiistat ja Valviran harkitsemattomat toimet eivät saisi vaarantaa tuhansien sairaiden ihmisten elämää. Vastuu monien perheiden hyvinvoinnista ja elämänlaadusta painaa nyt raskaana Valviran hartioilla ja heidän on kannettava vastuunsa jättämällä suosiolla asiat asiantuntevampiin käsiin . Asia vaatii potilaiden kuulemista!

Vieras

#446

01.10.2014 01:42

Lääkäreiden ja lääketeollisuuden mahdolliset kytkökset eivät saa vaikuttaa potilaan oikeuteen valita vaihtoehtoinen, käytännössä testattu hoito lääkityksineen. Lääkäri suosittele oman käsityksensä mukaan parhaan hoidon, josta potilas voi omalla vastuullaan poiketa. Ei kai tuossa ole mitään kenekään edun vastaista.

Vieras

#447

01.10.2014 13:26

Kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuttaa koko elimistölle vahinkoa. Myös viitearvot ovat päin helvettiä Suomessa.
Lasse

#448 T3-annostusvirhe vaiko tutkimusvirhe?

05.10.2014 06:28

Huolella epämääräistettyjä tietoja keräten syntyy kuva näin: 

MOT 22.9.2014 -videolla http://areena.yle.fi/tv/2270161 noin 5 minuutin jälkeen ilmenee professori Välimäen tehneen valituksen Taija Sompista.

Syynä Välimäen tutkittavaksi tulleen Sompin potilaan lääkitys: "5...10-kertainen" T3-annos.
Välimäki keskeytti T3:n käytön. 2 kk jälkeen potilas oli oireeton.
Potilaalla EI ollut kilpirauhassairautta.

Tietokirjailija Maija Haavisto kiistää mitoitusperusteen "maarä jonka elimistö tuottaa".
http://www.hankalapotilas.net/2014/10/mita-tiina-raevaara-unohti-kertoa/ 
Haaviston mielestä lääkkeen imeytymisessä on potilaskohtaisia suuriakin eroja.

MOT-videolla endokrinogi Schalin-Jäntti kyseenalaisti Sompin laboratoriotutkimukset.

Yhdistelmälääkitty

#449 Oppiriidan yhteenveto

05.10.2014 23:00


Vieras

#450

06.10.2014 08:39

Hyvä juttu, itsekin potilas mutta kaikkien kilpirauhasviat eivät ole identtisiä