Vaadimme ruoan arvonlisäveron alentamista Saksan (7%) tasolle

maassa maan tavalla

#101 Re: ruuan hinta vaikuttaa kaikkiin muihin hintoihin

24.08.2013 06:23

#94: puuliiteri - ruuan hinta vaikuttaa kaikkiin muihin hintoihin

Kannattaa ostaa se peite halkopinoon,  jostain halvemmasta maasta netin kautta.


Vieras

#102

24.08.2013 09:58

En ole mitenkään persujen ystävä. Enemmänkin päinvastoin. Tässä kohtaa haluan nostaa kuitenkin erikseen hattua aloitteentekijälle hyvästä ja asiallisesta esityksestä. Tottakai tämäkin esitys leimataan epärealistiseksi populismiksi. Niinhän meillä toimitaan. Ja vielä kerran kiitos.

Vieras

#103

25.08.2013 12:58

Ruoka on jo nytten kallista varsinkin kun maksaa muuta asunto yms velkaa.Ja tulot ei ole kovat vasta valmistuneella saati työttömällä,vaikka nyt olen ammatinvaihdon myötä saanut töitäkin.Mutta joku roti pitää olla tän valtion päättäjilläkin.Lähtisivät itse tekemään näitä töitä samalla palkalla kun muut.Ja miettisivät vähän,kuinka ne oikeesti pärjää.

Vieras

#104

26.08.2013 19:54

ostovoima nousisi kummasti tästäkin

Vieras

#105

27.08.2013 08:33

Köyhän ja kaiken kärsineen ja kaskisen kansan kurjistaminen on loputtava. Kaikki tarvitsevat ruokaa, mutta vähävaraiset näkevät jo nälkää. Tätä päättäjät eivät itse tajua, sllä he painiskelevat kaloreitten ja ravprosentiensa kanssa. Köyhä kansa paniskelee maksujen, verojen ja laskujen kanssa.

Vieras

#106

09.09.2013 18:36

Suomi on jo kaikin puolin aivan liian kallis maa asu
Ehdottomasti kaikki verot alemmaksi
Jeesus on Herra.

#107 Ei kaikkia veroja...

10.09.2013 20:27

alemmaksi vaan alkoholi- ja tupakkavero huippuverotukseen. 100€ sielunvihulaisen litku pulloineen ja ruumisarkun naulan aski 30€ niin samalla Alkon monopoli alas. Ruuan hinta näin perheellisen näkökulmasta on Suomessa ylettömän kallista ja samalla kuitenkin pitäisi tukea lähituotantoa. Milläs tuet, ku palkka on pieni ja tuote ku tuote suomalaisittain todella kallista. Suomalaisen lähimaitopurkinki hinta isommissa marketeissa lähenee yhtä euroa! Samalla Suomen markkinoita syö Kiina-ilmiö, ynnä muut halpatuontimaat ja ihmiset menee retkuun näitä "piraattikopioita" ym. roskaa ostaessaan. Suomi raitistumaan ja vastaanottamaan Jeesus Vapahtajana ja elämän Pelastajana eli herätyksen tilaan niin rakas isänmaamme pelastuu sielunvihulaisen vallan alta kohti Jeesusta, ainoaa ja oikeaa syntiemme Lunastajaa, amen. Jumalan siunausta varsinkin päättäjille.


Vieras

#108

15.09.2013 03:06

Ruoka on perustarve jokaiselle ihmiselle. Elämän perus-asiat on niitä mitkä pitää taata kaikille kansalaisille hyvässä yhteiskunnassa ja hyvinvointi valtiossa. Kaikki muu on toisarvoista.

Vieras

#109

22.09.2013 18:19

Monen muunkin tuotteen / palvelun arvonlisäveron saisi alentaa. Maksoin kampamossa leikkaukseta ja värjäyksestä (hiusten lyhennys ja yksi väri) 18 euroa veroja. Törkää, minulta peritään jo palkasta veroa. Todellinen verotusprosentti lähentelee 50%.

Vieras

#110 TURHAT POIS

22.09.2013 18:53

Kaikkein parhain olisi jättää ruuan kuljetuksesta ja varastoinneista turhat välistävetäjät pois ja ostaa vain suoraan tuottajalta. Mitenkähän Suomeen saisi ruuantuottajien yhteisesti omistamia kauppoja, joista voisi ostaa oikeasti lähiruokaa, jota ei ole turhaan kierrätetty Helsingin keskusvarastojen kautta takaisin Suomeen. Se tuntuu vain niin typerältä, että vaikka Savossa tuotettu ruoka kujetetaan ensin rekoilla Helsinkiin varastoon ja sieltä rekoilla takaisin Savoon kauppoihin. Kaikki turhat kuljettelut ja varastoinnit nostavat ruuan hintaa. Nämä Keskot ja S-ryhmät ovat vain suurimpia kulujen aiheuttajia joiden käskystä ruoka kierrätetään vain heidän omistuksensa kautta, että he voisivat ottaa kaikesta itselleen suurenosan ruuan lopullisesta hinnasta ja voisivat määrätä kaikista ruokatuotantoketjuista. Pienet yksityiset paikalliset kaupat vain takaisin ja niiden kauppiaille suorat sopimukset lähimpien ruuan alkutuottajien kanssa, niin ruuan hinta putoaa puoleen ja alkutuottajatkin pärjäisivät paremmin.

Vieras

#111

11.02.2014 14:08

Ruokaa on kaikkien pakko ostaa ja silloin se verottaa eniten pienituloisia.

Vieras

#112

18.02.2014 20:52

Siis oikeasti ruuan ja lääkkeiden alv pitää olla 0%.
Ja perus alv pitäisi puolittaa, nyt valtio nappaa ostosten hinnasta heti neljänneksen päältä. Siis kaikkien muiden verojen lisäksi. Ni. Tana Kele
vieras

#113 Kaikki mukaan Adressiin :Vesistöjen Puolesta _Stop Talvivaara

12.08.2014 15:27

Uraanikaivos Talvivaara tuhoaa Suomen vesistöt,

Uraani kun on  -vesiliokoinen ,säteilevä ,väritön ,hajuton, mauton---Tappava Myrkky !

Herää koko Suomi taisteluun,näitä Ympäristölrikollisia vastaan ,joiden moraali

lepää Uraani altaissa,joissa ei olde eikä koskaan ole muuta kun kuolemaa.

Jarmo

#114 Korkeampi ALV luxustuotteille!

13.08.2014 07:53

Ruuan alv on kohtuuton Suomessa. Vähävaraiset joutuvat ostamaan kaikkein huonointa ja epäterveellisintä. Kuinka vaikuttanee terveydenhoidon kuluihin? Ylellisyystuotteille voitaisiin mätkäistä reilut verot. Jos jollakulla on varaa laittaa 150 000€ veneeseen, on hänellä varmasti varaa maksaa muutama tonni ylellisyysveroakin. Ruuan alvin alentamisella saataisiin myös lisättyä kotimaisten tuotteiden menekkiä ja sitä mukaa myös kohennettua työllisyystilannetta.

Yksi ruuan hintaan vaikuttava tekijä on pompöösit ostoskeskukset. Niiden rakentaminen ei ihan halpaa ole ja kukahan nekin lopulta maksaa?


Vieras

#115

13.08.2014 20:56

terv.hoitokustannukset piankin alenisivat enemmän kuin ruoan ALV tuottaa
SKEIDAA TUUTIN TÄDELTÄ.

#116

19.08.2014 15:09

SUOMI ON YKSI HARVOISTA MAISTA JOKA TARKOITUKSELLA ALISTAA KANSALAISIA.
SUOMEN JOHTO PUHUU SKEIDAA JUTUT KUIN ALKASUKKAALLA TÄYSIN HANURISTA.SUOMALAISILLE MYYDÄÄN NYT VIELÄKIN HUIMAAN YLIHINTAAN RASVA-MÖSSÖ JUUSTOA JOKA EI KELPAA KUIN VENÄJÄLLE MYYNTIIN.
SKEIDAA TUUTIN TÄDELTÄ.

#117 PEPSODENT VALKASU

19.08.2014 15:18

STUBBI MAINOKSIEN UHRI.NIIN KUIN ON JUTUISSAANKIN EI YHTÄÄN OMA ALOITTEISTA EHDOTUSTA,PUHUU MITÄ MUILTA KUULEE OMANA JUTTUNAAN.

NEITI STUBBI KARTETAAN JO EU:ssa lapsellisilla jutuilla.


Vieras

#118

23.08.2014 08:27

Suomessa on kohta euroopan kallein ruoka.meitä pienituloisia on enemmän,kuin päättäjät uskaltaa edes arvata.Me emme pidä ääntä itsestämme,yritämme vain selvitä jotenkin.Omat tuloni 1000e/kk pitää riittää kaikkeen,mitä tarvitsen elääkseni.Ruokavalio on yksipuoleinen johtuen ruuan kovasta hinnasta.

Vieras

#119

23.08.2014 10:03

jotain rajaa ruuan hinnallekkin
90-luvulla oli asiat vielä melko hyvin

#120 Ruuasta tietenkin

10.09.2014 19:36

On pakko tinkiä, kun ei enää muusta voi.

Muistan aina sen päivän, kun ymmärsin, ettei akateeminen koulutus takaa sivistystä.

1980-luvun lopulla sain istua silloisin työpaikkani kahvipöydässä kuuntelemassa akateemisesti koulutettujen naisten täysin absurdeja jorinoita silloisen Neuvosto-Karjalan ihmisten ylipainosta. Nämä akateemisesti sivistyneet helsinkiläisrouvat olivat sitä mieltä, ettei Neuvosto-Karjalan emännillä voi olla pulaa ruuasta, kun ovat niin rehevässä kunnossa. Vakavissaan olivat.

Suomessa tunnetusti luodaan aina uusia ongelmia vähän kaikesta vuorotellen ja jopa yhtä aikaa. Jos ei jakseta olla ylipainoisten kimpussa ja jauhaa siitä hyvän ruuan tärkeydestä, siirretään kaikki terrori tupakanpolttajiin, joihin nykyään suhtaudutaan kuin spitaalisiin.

Aina pitää olla joku ryhmä, jonka elämästä tehdään harvinaisen hankalaa. Henkinen väkivalta toimii hyvin meidän niin ihanassa yhteiskunnassamme ja tällä tavalla saadaan huomio siirrettyä pois niistä todellisista ongelmista kuten kasvava pahoinvointi, valtion talous, päättäjät, työttömyys, työuupumus (kenellä nyt töitä vielä on), mielenterveysongelmat, vanhusten hoito, koulujen homeongelmat, irtisanomiset, lomautukset, valtion velka jne.

Oli pakko puuttua tuohon asiaan, koska mikään ei ole niin silmiinpistävää kuin kanssaihmisten hiljainen uuvutus, mitä tapahtuu päivittäin sekä yhteiskunnan että yksilöiden taholta. Enää ei tarvita sakinhivutusta, kun kansalaisia kiristetään päättäjienkin taholta ihan kiitettävästi.

Mutta siis, kun olin silloin alle 30-vuotiaana toennut siitä järkytyksetä, että ihmiset oikeasti olivat joko fiksuja tai tyhmiä riippumatta ammattitutkinnostaan, tulin siihen tulokseen, että sama pätee myös päättäjiin. Ja näinhän se on nähty. Tosin siellä ei, päin vastoin kuin silloisessa työpaikassani, kansanedustajien ja ministerien ammattipätevyys ole sillä tasolla, millä sen pitäisi olla, jotta asiat hoituisi. Mutta hehän leikkivätkin politiikkaa, sekin asia tuli ihan harvinaisen selväksi viimeistään 1990-luvun laman aikana. Moni sai huomata, ettei heitä oikeasti kiinnosta ihmisten elämä, vaikka he saavat mandaattinsa juuri niiltä ihmisiltä, kansalaisilta, jotka maksavat heidän palkkansa.

Tämäkin tosiasia on jäänyt päättäjiltämme täysin unholaan. Ilmeisesti Kataisenkin mielestä oli ihan sama oliko hänet äänestetty eduskuntaan eli ei, häntä vaan ei se homma enää hurtsittanut ja päätti ottaa hatkat. Juuri noin toimii ihminen, jonka palkan maksaa veronmaksajat. Hui hai, rahaa tulee, rahaa menee!

Poliitikoilla on halu luoda rajoja, jotta ihmisiä on helpompi kontrolloida, mutta kun pyydetään apua milloin missäkin elämäntilanteessa, niin se ei käy, koska meillä on nämä säännökset ja muut, joiden mukaan toimitaan. Nykyään sanotaan, ettei ole resulsseja. Ei ole niin, kun resulssit on laitettu töistä pois. Resulssit on kotona ihmettelemässä, että mitä kummaa nuo yli 200 tyyppiä avustajineen oikein touhuaa.

Asioita tehdään, kun heille sopii, ei välttämättä silloin, kun olisi tarvetta. Joten, jos eivät päättäjämme tiedä millaisilla tuloilla valtaosan suomalaisista pitää tulla toimeen, tuskin he sitten tietävät sitäkään paljonko rahaa tarvitaan, jotta vodaan ostaa terveellistä ruokaa eikä jauhaa pelkkää vehnäleipää.

Jos halutaan, että kansalaisten ruokavalio on terveellä pohjalla, silloin on otettava huomioon, että hyvä ja terveellinen ruoka maksaa rahaa.

Jos meidän päättäjiä kiinnostaa pätkän vertaa se mitä Meikäläiset syövät ja millä rahalla, he ymmärtävät pudottaa ruuan verotusta ja antaa kaikille ihmisille mahdollisuuden ostaa kalaa, lihaa, kasviksia ja hedelmiä, jotta ruokavalio olisi monipuolinen. Jos terveellinen ruoka, mikä on ihan ykkösasia asumisen ohella, muuttuu vain suurituloisten etuoikeudeksi, ei voida puhua sivistyneestä demokratiasta. Ruoka ja asuminen ei todellakaan ole asioita, joilla kannattaisi tehdä politiikkaa, perusasiat pitää olla kunnossa.

On täysin turha elvistellä EU:n turuilla ja toreilla miten kivasti meillä menee, jos kansalaiset täällä joutuvat ruuan korkean verotuksen takia syömään vehnästä ja perunaa, kun ei enää ole varaa muuhun. Nytkin 4 euron päiväbudjetti on siinä ja siinä, että joutuu miettimään mitä kannattaa ostaa, jotta nalkä pysyy kurissa, mutta saisi samalla ravintoakin eikä vai vatsantäytettä.

 

 

 

Valitse nimimerkki

#121 Re: Korkeampi ALV luxustuotteille!

10.09.2014 19:39

#114: Jarmo - Korkeampi ALV luxustuotteille! 

Kaikki maksetaan hinnoissa ja sen kyllä huomaa, vaikka en muuta juuri ostakaan kuin ruokaa. Halpavaatteet on halpoja, muttei ne mitään kestäkään, joten ihan turha ostaa, kirpparilta löytää parempia ja halvemmalla. Ruokaa taas on pakko ostaa, mutta se alkaa mennä jo luksuksen puolelle, hintansa suhteen. En muista koska olen viimeeksi ostanut kalaa, ei ole varaa syödä kalaa. Melko reilua.

Ilman muuta ALV pitäisi työntää ylellisyystuotteisiin; elektroniikka, viihde, vaatteet, palvelut jne. Ja juurikin niihin pikku veneisiin, joita ilman voi elääkin. Tosin voisihan rikkaillekin laittaa ökyveron, jos omaisuus ylittää tietyn rajan. Tai tulorajan mukaan voitaisiin jättää maksamatta EU-tukia. Eiköhän Nallet ja muut pärjäisi ihan ilman niitäkin. Onhan näitä...

Edullinen ruoka sen sijaan lisää kysyntää, ylläpitää terveyttä, laskee v-käyrää ja luo työpaikkoja. Miten voi olla mahdollista, ettei päivänselvää asiaa ymmärretä Arkadianmäen viisasten kerhossa.

Saksassa tämä ns. ylellisyysvero on niin ikivanha juttu, ettei heillä ole tarvetta kaataa koko yhteiskuntaa nostamalla esim. ruuan ALV:a. Meillä päättäjät on vielä niin ALV:n uutuuden lumossa, ettei mielikuvitus riitä muuhun kuin nostamaan ALV:a, ikäänkuin se olisi vakio ratkaisu kaikkiin ongelmiin.

Tässäkin tapauksessa ALV:n korotus tulisi bumerangina takaisin ja vielä isompana laskuna, kuin mitä olisi nyt, jos jaksaisi vähän kelata tätä asiaa eikä aina painaa samaa ALV-nappulaa. Ruoka ei ole mikään politiikan pelinappula.

Niinpä

#122 Re:

10.09.2014 20:05

#112: -  

Ja vielä muut verot. Eihän meidän verotusprosentti vastaa sitä mitä verokortissa lukee, kun siinä ei näy näitä muita veroja, mitä maksetaan ihan päivittäin. Elämä on yhtä samaa verojen maksamista päivästä toiseen. Ja kuka ne kaikki rahat sitten tuhlaa? En minä ainakaan.


Vieras

#123 Re: TURHAT POIS

10.09.2014 20:08

#110: - TURHAT POIS 

 Olisi niin kuin ennen vanhaan, enemmän yksityisiä - vähemmän monopoleja.

Veroja

#124 Re: Ei kaikkia veroja...

12.09.2014 11:58

#107: Jeesus on Herra. - Ei kaikkia veroja... 

Mutta odota sitä päivää, kun tupakkaa ei enää myydä, kuka ne verot sitten maksaa? Sinä ja moni muu, jotka parjaatte tupakoitsijoita ja alkoholinkäyttäjiä. Juuri nämä syntiset ihmiset kantavat valtionkassaan enemmän kuin moni osaa kuvitella.

Tupakan verotus tuotti vuonna 2013 Suomen valtiolle verotuloja 852 miljoonaa euroa. 

Se on siis 852 000 000 euroa. Lähes miljardi euroa. Vuoden 2014 verotulot tulee olemaan vielä suuremmat, koska tupakkatuotteiden hinnat on noussut n. 15% vuoden aikana.

Suomessa savukkeiden vähimmäisveron määrä vuonna 2014 on 161,50 euroa 1000 savuketta kohden. Tämä on siis 16,15 euroa 100 savuketta kohden, mikä vastaa viittä tupakka-askia.

Miksi et ole tyytyväinen, että tupakoitsijat maksavat n. 3,23 euroa vitosen tupakka-askista veroja? Euroopassa on vain muutama maa, joissa tupakkaa verotetaan kovemmin kuin meillä.

Alkoholijuomavero tuotti viime vuonna valtiolle vain 1,336 miljardia.

Eikö näillä summilla ole mitään merkitystä? On, jos ei ajattele asioita laput silmillä.

Jos tupakanmyynti Suomessa loppuu vuoteen 2030-40 mennessä, kuten valtio kovasti suunnittelee, tuo miljardi on otettava jostain muusta. Kerro sinä mistä, niin otetaan heti.

http://www.veronmaksajat.fi/luvut/tilastot/kulutusverot/tupakkavero/

 

Hallitus on esitellyt ehdotuksensa valtion ensi vuoden talousarvioesityksestä. Lisärahaa luvattiin muun muassa koulutukseen ja poliisille, mutta veronkorotuksiakin on tulossa.

Esimerkiksi Tupakkaveroa, makeisveroa ja energiaveroja korotetaan sen verran, että niiden arvioidaan lisäävän valtion verotuloja yhteensä 370 miljoonaa euroa.

Ajoneuvoveroa puolestaan nostetaan 180 miljoonan euroa.

Kiristyksiä on luvassa myös pääomatuloverotuksen ylempään verokantaan, ja ylemmän verokannan tulorajaa alennetaan.

Verotuloja aiotaan kartuttaa myös korkovähennyksiin puuttumalla. Opintovelan korkovähennys poistetaan, ja asuntolainan korkomenojen vähennysoikeutta rajataan edelleen.

Lisäksi korotetaan työmatkakulujen omavastuuosuutta.

 

 

 

se on jämpti niin

#125

14.09.2014 01:25

Samalla alkoholivero pois ruokajumista kuten olut ja viini plus aperitiivi. Nämä ovat terveellisiä ja herkullisia, eurooppalaiseen kulttuuriin kuuluvia juomia jotka sopivat kaikille vauvasta vaariin ja kissasta kobehärkään. Absolutistit ym. uskovaiset ulos eduskunnasta, kun eivät ymmärrä hyvän päälle muutenkaan.