Turun päivystävä eläinlääkäriasema vaihtoon!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Turun päivystävä eläinlääkäriasema vaihtoon!.


Vieras

#126

10.08.2013 20:22

Minä koen kyllä saaneeni vakavasti sairaalle koiralleni kaiken mahdollisen avun Tuhatjalasta ja minua palvelleet ihmiset olivat välittäviä ja ystävällisiä. Mutta olen myös kuullut paljon negatiivisia kokemuksia eri tahoilta; näin ei saisi olla!!
Hilppu R.I.P

#127 Näin meillä

11.08.2013 06:06

Ystäväni koira lopetettiin ks. paikassa syynä "emme pysty tutkimaan enempään" ja "koiralla voi olla niin monia eri asioita että on vaikea saada selville mikä sitä vaivaa". Vaihtoehtoina olis siis vain lopettaa koira tai viedä se muualle. Ystäväni päätti lopettaa koiransa, koska henkilökunnan mielestä se oli oikea ratkaisu. Nyt jälkeen päin ajatellen herää kysymys olisiko jotakin sittenkin ollut tehtävissä?
Taru

#128 Pelkkää positiivista sanottavaa

11.08.2013 09:29

Mä olen ollu erittäin tyytyväinen molempien koirien osalta Tuhatjalan toimintaan. Sielä on aivan ihana henkilökunta ja pätevät ja ihanat eläinlääkärit. Opastavat tutkittavaksi myös muualle, jos heillä ei ole tarvittavia välineitä yms. Mun toisella koiralla todettu pari vuotta sitten autoimmuunisairaus ja muutaman kerran olen menny sinne jo sillä asenteella, että tulenko sieltä yhtä koiraa vähemmällä pois. Kertaakaan eivät ole olleet koiran lopettamisen kannalla ja täysin olen luottanut heidän ammattitaitoonsa. Tällä hetkellä koira voi todella hyvin :) ! Aina on tullu sellanen tunne, että he niin myötäelävät asioissa mukana ja ymmärtävät omistajan huolen myös :).

Vieras

#129

11.08.2013 10:08

Kyse onkin päivystystoiminnasta. Virka-aikaan siellä voi mahdollisesti ollakin pätevää porukkaa, mutta päivystysajaksi on keräilty keikkailijat ja harjoittelijat paikalle?
Riikka K

#130 Re: Valitukset oikeaan paikkaan

11.08.2013 16:23

#121: Asioista jotain tietävä - Valitukset oikeaan paikkaan

Liisa Palmu on tietoinen myös adressista, ja olen kehoittanut lukemaan adressin kommentit ja googlettamaan kokemuksia paikasta. Lisäksi sanoin että kaikki reklamaatio menee suoraan Tuhatjalkaan(koska näin asiakkaita kehoitetaan tekemään, eikä monikaan osaa laittaa esim Turun kaupungille), eli he eivät tiedä "ongelmista" mitään.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.08.2013 18:15



Vieras

#132 Re: Re: Valitukset oikeaan paikkaan

11.08.2013 19:07

Juuri näin. Kaupunki palvelun tilaajana ei ilmeisesti tiedä ongelmista mitään ja kertoo tiedotusvälineissä olevansa kovin tyytyväinen toimintaan, johon tässä adressissa lähes 1600 eläimen omistajaa on ilmoittanut olevansa tyytymätön. Verovaroilla tuetusta palvelusta on kyse, joten kaupungin suuntaan enemmän palautetta, jos aihetta on. Onhan siellä Tuhatjalassa kaupungin palautelaatikko ja sähköpostiakin voi lähettää.

Vieras

#133

11.08.2013 19:23

TÄmä juttu on mennyt niin överiksi...
Ei eläimistä, KUTEN EI IHMISISTÄKÄÄN, aina voi varmaksi sanoa mikä niitä vaivaa.
Eläimiä, KUTEN IHMISIÄKIN, voi tutkia keikkalääkärit, eikä siinä ole mitään väärää.
Jokainen tekee virheitä, JOPA ELL. Ei kissan sairastuminen ole Tuhatjalan syy. Kissa on edelleen sairas.
Eikö ihmisen pitäisi jo ymmärtää päästää kaveri tuskistaan, vaikka se tekeekin aivan hlvetin kipeää? Onko se eläinrakkautta, että pitää kissan väkisin elossa, kun se oksentaa päivittäin ja lämpo lähemmäs 40? Minä en pystyisi moiseen.

Vieras

#134

11.08.2013 19:24

Mihin osoitteeseen Turun kaupungille voi laittaa palautetta?

Vieras

#135 Re:

11.08.2013 19:29

#133: -

Niin. Helpompi on kuitenkin tehdä diagnoosi sillä tavalla että tehdään tutkimukset ensin. Kuten íhmisillekin yleensä tehdään. Näissä tapauksissa on yhteinen nimittäjä se että tutkimukset jätetään tekemättä tai ne tehdään liian myöhään tai osaamattomuuttaan ei osata tulkita tuloksia oikein. Onko ihmisten ensiavussa yksin vastuussa hoidosta vastavalmistunut lääkäri? Tuskin on.

Riikka K

#136 Re:

11.08.2013 20:15

#134: -

Minä olen lähettänyt suoraan Liisa Palmulle.. liisa.palmu@turku.fi

Vaihtoehdon löytänyt

#137

11.08.2013 21:21

Provikkapalkkaiset eläinlääkärit haluavat itselleen mahdollisimman ison potin yhdestä päivystyksestä. Siitä johtuu vähäinen henkilökunta klinikalla. Monet ongelmat ja odottelut olisi vältetty jos lekureita olisi ollut työvuorossa tarpeeksi monta. Turun eläinsairaala on viikonloppuisin auki joten sieltä saa nopeasti avun.
Tipsu

#138 Tuhatjalka , Turku

11.08.2013 21:21

Soitin päivystysaikaa tuhatjalkaan koiralleni joka oli muutaman päivän enemmän ja vähemmän kulkenut kolmella jalalla, varoen siis vuorotellen molempia takajalkoja. Lääkäri katsoi koiran kävelyä ja päätti sitten otattaa röntgen kuvat jaloista. Lääkäri ei nähnyt kuvissa mitään poikkeavaa mutta pyysi vielä toisen lääkärin hänen kanssaan kuvia katsomaan, eivät mitään löytäneet. Totesivat että varmaan pieni venähdys, kipulääkkeillä hoituu ja lenkitetään varovaisemmin pari päivää. Kului viikko ja koiran kävely huononi entisestään. Soitin ajan toiseen eläinlääkäriasemaan , siellä pyysivät tuhatjalkaa toimittamaan röntgen kuvat heidän katsottavaksi koska eivät halunneet rauhoittaa koiraa toistamiseen lyhyen ajan sisään. Tuhatjalka toimitti kuvat kiitettävän nopeasti, ja kun tämän toisen eläinlääkäriaseman lääkäri vilkaisi kuvia, näki hän niistä välittömästi että koirani molempien takajalkojen varpaat on murtuneet! Ihmettelivät miten tuhatjalassa tämä oli jäänyt huomaamatta!
On meillä muutenkin tuhatjalassa sattunut: anopin koiralla lähti takapää alta, väittivät lonkkavikaiseksi. Vietiin toiseen paikkaan ni vika ei suinkaan ollut lonkissa, vaan selässä! Kerran jouduin kinumaan päivystys aikaa pienelle koiralleni joka oli oksentanut ja ripuloinut koko yön, oli mennyt jo veriulosteeksi. Sanoivat että ottavat vasta iltapvällä vastaan, vein koiran sinne silti heti aamusta vaikken aikaa aamuksi saanut. Totesivat että koira oli jo niin kuivunut että olisi saattanut menehtyä päivän aikana odotellessa..

Tarvitaan ehdottomasti henkilöstön vaihdos tähän puljuun!

Vieras

#139

12.08.2013 07:01

Täysin epäpätevä lääkäri koiralle annettiin ns. valohoitoa ,käynti maksoi silti yli 200 euroa ja koira jouduttiin myöhemmin toisen lääkerin toimesta lopettamaan.

Vieras

#140

12.08.2013 07:21

Ei se nyt noin huono paikka ole... Omat lemmikit on ainaki ihan elämänsä kunnossa kun on muutaman kerran tarvinnu käydä. Yksi oli syönyt kiviä ja koira piti leikata, että kivet saatiin ulos. Koira toipui ja voi hyvin. Sitten oli pentutapaus, pennulle tuli hengitysongelmia, soitettiin Tuhatjalkaan, pyydettiin tulemaan heti. No, valitettavasti pentu menehtyi jo matkalla, mutta Tuhatjalassa sitten otettiin pentu vastaan ja siitä ei laskutettu mitään. Emä tarkastettiin ja sille annettiin lääkettä. Emäkoira voi tällä hetkellä myöskin täysin hyvin.

Ja sattuuhan näitä vahinkoja muillakin eläinlääkäreillä, ihmiset aina vaan innostuu valittamaan porukassa kun joku aloittaa.
Samaa kaikkialla

#141 Monenlaisia kokemuksia

12.08.2013 07:51

Meillä on ollut vain hyviä kokemuksia Tuhatjalan päivystyksestä, ja ollaan siellä kyllä rampattu tänä tapaturmaisena kesänä erittäin ahkerasti. Vaikea käsittää näitä monia juttuja, jossa ei olla päästy hoitoon vakavankuuloistenkaan tapausten kanssa :/ Me olemme kyllä päässeet aina hoitoon niin iltaisin, viikonloppuisin kuin pyhinäkin.

Ja niitä virheitä todellakin tehdään ihan kaikilla lääkäriasemilla ihan virka-aikanakin. Omilla koirilla ei onneksi kyynpuremien lisäksi ole ollut mitään kuolemanvakavia juttuja, ja oma epäluulo eläinlääkäreitä kohtaan on pelastanut useammankin kerran koirani turhalta kärsimykseltä. Tuoreimmissa kokemuksissani esim jonkun hehkuttamassa Koira Kissa Klinikassa lääkäri määräsi koiralleni viisinkertaisen annoksen lääkettä. Lääkeputelin pieni koko suhteessa määrättyyn annokseen herätti kuitenkin kummastukseni, ja tarkistin itse annostuksen pakkausselosteesta. Samaisella klinikalla koirani kinnervamma diagnosoitiin väärin ja todettiin, ettei siitä kisakoiraa tule enää koskaan ja leikkauksen jälkeen ainakin 6kk mennään vain remmilenkkejä. Ensin olimme tietysti pitäneet heidän ohjeidensa mukaisesti jalkaa tukisiteessä pariviikkoa aivan turhaan. Vettorissakin olin ko. kinnervamman takia jo käynyt, siellä taas diagnoosi oli "normaali yliliikkuvuus" (juu ei tod ollut normaalia). Onneksi puhuin asiasta agility-kaverilleni, joka kehotti viemään koiran Talviolle Helsinkiin. Peruin kk-klinikan leikkausajan ja Talvio sai operoida kintereen. Koira oli remmilenkkilomalla 2 viikkoa ja täydessä kisakunnossa 3kk päästä.. treenit aloitettiin toki sitäkin aiemmin. Kuinkakohan moni koira viedään tarpeettoman invasiiviseen ortopediseen leikkaukseen, kun ihmiset eivät osaa edes kyseenalaistaa?

Koirilleni tehtyjen sterilaatioiden ym leikkausten jälkeen kk-klinikalla on myös tikkienpoistossa aina onnistuttu jättämään joku ihon sisälle painunut tikki, jonka olen sitten itse löytänyt ja saanut kaivaa ulos siinävaiheessa kun iho sen ympäriltä tulehtuu. Nykyään poistan kaikki tikit itse, mikäli leikkaushaava on muuten siisti, kun näinkään simppelissä tehtävässä ei klinikan työntekijöiden osaamiseen voi luottaa.

Useilla eri klinikoilla on myös käynyt niin, että eläinlääkäriä ei tunnu kiinnostavan kuvaus eläimen oireista tai ainakaan hän ei osaa ottaa niitä diagnoosin teossa huomioon. Kuunteleminen on myös aika heikkoa. Eläinlääkinnässä omistajan kuvaus oireista/voinnista on kuitenkin korvaamattoman tärkeä! Löytyy kokemusta siis siitäkin, miten diagnoosin saa täysin pieleen, kun lääkäri ei kuuntele eläimen omistajaa, ja onneksi lopulta siitäkin miten palaset loksahtavat oikeasti kohdalleen, kun ymmärtää ottaa lukuun kuvauksen oireista ja tilanteista joissa ne ilmenevät. Kaikkea kun ei niillä klinikoiden laitteilla näe, eikä oireet välttämättä ilmene juuri siellä vastaanottohuoneessa. Asiakkaana on raivostuttavaa, että oikeaa diagnoosia etsiessä joutuu kiertämään useita eri lääkäreitä ja rahaa kuluu jokaiseen. Onneksi nykyään jo aika pitkälti tiedän, mille lääkärille kannattaa minkäkinlaisen vaivan kanssa mennä jos haluaa hyvää hoitoa. Ikävää, että nämä on pitänyt kantapään kautta oppia.

Oma mieleni ei olisi yhtään sen levollisempi, vaikka pieneläinpäivystys siirrettäisi jollekin muulle klinikalle. Siellä taatusti tehtäisi virheitä ihan yhtälaillä ja klinikasta riippumatta työntekijöiden määrä päivystysaikoina olisi missä tahansa vähäinen. Päivystyksessä myös aivan luonnollisesti tulee enemmän virhediagnooseja ja vaikka niitä kuolemantapauksiakin, koska useimmat potilaat ovat niitä hätätapauksia ja lääkärin pitää tehdä päätökset nopeasti ja yleensä yksin. Päiväsaikaan isommilla klinikoilla lääkärit konsultoivat toisiaan jatkuvasti, ja onnistuvat SILTI tekemään virhediagnooseja.
stara

#142 ei huonoa sanottavaa

12.08.2013 09:29

Itse vein koirani sinne hoitoon, koska epäilin että on syönyt rotanmyrkkyä, noh koira tutkittiin nopeasti ja huomattiin vatsalaukun kiertymä. kaikki tutkimukset tehtiin nopeasti ja ammattitaidolla kovasta kiireestä huolimatta!
Liian monta käyntiä Tuhatjalassa

#143 päivystyksen toiminnan tasalaatuisuus

12.08.2013 09:46

olen tehnyt reklamaation Liisa Palmulle, ilmoittanut AVIn asiasta mutta mitään ei tapahdu ennen kuin tuo sopimuskausi on päättynyt.

Missään toisessa eläinlääkäriasemalla en ole nähnyt niin huonoa aseptiikkaa kuin mitä oli Tuhatjalassa. Tullaan huoneeseen ja lähdetään huoneesta ilman käsien desifektiota. Tutkimuspöytä ja lattia hirveässä kunnossa edellisen asiakkaan jäljiltä, ei ollut taatusti desifioitu saati tehty edes mekaanista puhdistusta

Entäs sitten eläinlääkäreiden asiantuntemus. Minun kokemuksen mukaan paikalla on eläinlääketieteen kandeja, jotka ovat opiskelleet Tartossa. En epäile kyseisen opinahjon osaamista vaan heidän systeeminsä on ettei asiakaskontakteja ole ainakaan ensimmäisen 4-5 vuoden aikana ja silloin voi jo päivystää.

Omakohtaisesti olen kokenut erittäin ammattitaidotonta eläintenhoitoa missä eläin on jätetty ilman tarkkailua ja tehty vasta tarvittavia toimenpiteitä kun huolehtii itse näistä asioista ja kyseenalaistaa toimintaa. Silmäpainetta ei osata mitata vaan määrätään silmäpainetta alentavaa lääkettä ilman että paineita on mitattu silmistä. Selvisi myohemmin ettei koiralla ollut silmäpaineiden kanssa ongelmia vaan koira oli sokea.

Tottahan se on että virheitä sattuu päivystysaikaa enemmän kuin muulloin MUTTA miten on mahdollista että Tuhatjalka käyttää koko ajan kandeja päivystyksessä eikä valmiita eläinlääkereitä? kaupunkihan ilmoittaa aina etukäteen koska tulee katsomaan ja arvioimaan toimintaa niin silloin varmasti on ammattitaitoista henkilökuntaa. Eli vaatikaa ammattitaitoinen eläinlääkäri katsomaan omaa lemmikkiäni älkääkä tyytykö muuhun.

Turussahan päivystää useampikin eläinklinikka viikonloppuisin esim Turun eläinsairaala mutta öisin on vain Tuhatjalka, valitettavasti

Vieras

#144

12.08.2013 10:45

Oma koira sai paikassa kuolemantuomion ilman kunnollisia tutkimuksia reilu 2 vuotta sitten. Pidin pääni enkä lopettanut heti vaikka sitä vaadittiin tai syöttämään vahvoja opiaatteja - koira TUTKITTIIN kunnolla ja hoidettiin ja leikattiin myöhemmin VETTORISSA - koiralla oli virtskiviä rakossa yli 200 grammaa !! Tänä päivänä elelee mummo iloisena ja on ollut jatkoajalla jo yli 2 vuotta !!! Tein reklamaation klinikalle siis Tuhatjalkaan ja juu sain käyntimaksun takaisin - sekös olisi lohduttanut jos olisi toteltu lääkäriä ... Kallis - kiireinen ja turha paikka !!

Vieras

#145 Hyviä kokemuksia

12.08.2013 11:11

Olen joka kerta saanut hyvää hoitoa ja palvelua koiralleni! Päivystyksessä ollaan odoteltu vuoroamme pitkään, koska ei ole ollut hätätapaus. Kyllähän ihmispuolellakin päivystyksessä joutuu odottamaan. Olen ollut tyytyväinen koirani saamiin hoitoihin. Tosin kuin toisella klinikalla, missä koiralleni annettiin yliannostus rauhoitetta ja sydän pysähtyi, elvytys onnistui ja koirani voi tällä hetkellä hyvin, mikä on tärkein asia. Virheitä sattuu, vaikka koskaan ei saisi. Netti ei ole oikea paikka sen levittämiseen.

Vieras

#146 Toivottavasti ei enää ikinä tarvitse Tuhatjalkaan mennä...

12.08.2013 15:29

Koiraamme puri kyy päivystyaikaan sunnuntaina ja kahden vuorokauden kodin ja lääkärin edestakaisen (3 käyntiä) juoksun jälkeen kommentti Tuhatjalasta oli: "Voitteko lähteä ajamaan Hämeenlinnan eläinsairaalaan? Viimeksi samanlaisessa tilassa ollut koira kuoli käsiimme." Matkalla Hämeenlinnaan luin papereista, että koira ei saanut vastamyrkkyä, koska sitä ei klinikalla ollut. Missään vaiheessa ei minulle oltu vastamyrkystä edes puhuttu, joten en siitä tiennyt enkä osannut sitä vaatia, saati hakea toiselts eläinlääkäriltä. Hämeelinnassa karvakuonollemme ei anettu mitään toivoa, mutta kahden vuorokauden tehohoidossa olon jälkeen elämä voitti ja tuolloin 1,5-vuotias käppänämme selvisi kuin ihmeen kaupalla. Jälkihoito kesti lähes kaksi kuukautta ja kustannus kaikesta hoidosta oli melkein 3000 euroa. Paljon kipua ja eurojakin olisi säästynyt, jos klinikalla olisi vaivauduttu vastamyrkystä kertomaan.
Hoidotta paras?

#147 Re:

12.08.2013 15:31

#8: yks vaa -

Sama tuli mieleen! Lääkäreiden taustat syyniin, tiedä vaikka vale-eläinlääkäreitä!
Tämä ei ole läppä, ehdotan ihan tosissani. :(


Vieras

#148 Re: Toivottavasti ei enää ikinä tarvitse Tuhatjalkaan mennä...

12.08.2013 15:39

#146: - Toivottavasti ei enää ikinä tarvitse Tuhatjalkaan mennä...

Teittekö reklamaation tuolloin? Onneksi koiranne parantui Tuhatjalan "hoidosta" huolimatta! :-|


Vieras

#149 Re: Re: Toivottavasti ei enää ikinä tarvitse Tuhatjalkaan mennä...

12.08.2013 15:49

#148: - Re: Toivottavasti ei enää ikinä tarvitse Tuhatjalkaan mennä...

Reklamaatio jäi tekemättä. Viikon valvomisen ja jännittämisen jälkeen oltiin niin loppu, ettei jaksettu koko asiaa edes miettiä. Pääasia oli, että rakas karvakuono selvisi. Nyt kun olen muiden kokemuksia lukenut, harmittaa, että reklamaatio jäi tekemättä.


Vieras

#150

13.08.2013 00:47

OMAKOHTAISIA KOKEMUKSIA JA USEITA YSTÄVIEMME JA NAAPURIEN KOIRIA JA KISSOJA TEURASTETTU TAI ANNETTU TÄYSIN VÄÄRÄT LÄÄKKEET SEKÄ 90 % LEIKKAUKSISTA, PIKKUPATIN HERNEEN KOKOISESTAKIN,EPÄONNISTUNUT JA KISSAT KUOLLEET 10 MINUUTISSA. JÄRKYTTÄVÄÄ JA KÄSITTÄMÄTÖNTÄ ! ! !