Turun päivystävä eläinlääkäriasema vaihtoon!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Turun päivystävä eläinlääkäriasema vaihtoon!.

--

#76 Re:

08.08.2013 17:54

#4: -

Kissalla voi istukat jäädä sisään eikä ne aina 100% mätäne ja kissa kuole


Vieras

#77 Ei valittamista

08.08.2013 18:15

Olemme käyneet usita kertoja kissamme kanssa siellä, asiallista palvelua aina saatu. Varsinkin viimeksi kun kissa ole surkeassa kunnossa eikä suostunut syömään. Äkkiä tiputukseen, pahoinvointilääkkeet piikkinä ja toiset lääkkeet mukaan kotiin + hoitoohjeet. Todella mukava - KUUNTELEVA eläinlääkäri, kysyin jopa mistä oli ja mulle kerrottiin että viikonloppupäivystykset hoitaa usein ulkopuoliset lääkärit (tämä taisi olla Helsingistä) jotka tulevat tekemään keikkaa. Sen takia voi varmaan laatukin vaihdella, mutta tämä oli ainakin todella sympaattinen ja myös osaava. Lisäksi olen ymmärtänyt että Tuhatjalan hinnat ovat aavistuksen alhaisempia kuin täysin yksityisillä??!!
Ragnock

#78 Re: Eläinsuojeluilmoitus?

08.08.2013 18:16

Onko tästä jo tehty / olisiko aiheellista tehdä eläinsuojeluilmoitus?

http://www.sey.fi/elainsuojelu/seyn_elainsuojeluvalvojat/tee_elainsuojeluilmoitus_netissa

 

Mitä useampi sen lähettää, sen kiireellisemmin asia otetaan käsittelyyn.

79

#79

08.08.2013 18:46

#1: -  

 Melko törkeä vastaanotto, sairaan koiran hoidosta puhumattakaan. Lääkäriasema vaihtui aika nopeaan, toivottavasti ei tarvita päivystävää enää..


Vieras

#80 Ulostuslääkkeellä hoito halvaantumiseen.

08.08.2013 19:25

Koirani jouduin viemään kyseiseen paikkaan koska koiralta lähti yllättäen takajalat alta, oli siis lähes halvaantunut takajaloistaan. Lääkärin kommentti "tutkimisen" jälkeen oli, että koiralla on ummetusta ja määräsi ottamaan levolacia ja lisäämään koiralle öljyä ruokaan.. Olin niin hölmistynyt asiasta että maksoin vain kiltisti päivystysajasta ja aivan naurattevasta hoidosta. Vein koirani srv aamuna Raision Vettoriin, jossa koira kuvattiin ja tutkittiin ja todettiin että koiralla oli selkänikamat kasvaneet yhteen ja selkäydin puristuksissa.. onneksi saatiin sieltä paljon infoa ja oikeaa hoitoa. Nyt koira elää tasapainoista elämää selkävaivastaan huolimatta, jokseenkin rauhallisemmin kuin aiemmin. Vettorin lääkäri totesi ettei vaiva olisi ilman hoitoa tullut paremmaksi... ainakaan levolacin avulla. Koiran tila olisi voinut huonontua siinä määrin, että nuori koira olisi jouduttu lopettamaan. Onneksi Vettorissa toimittiin nopeasti ja asiantuntevasti.
ärsyyntynyt.

#81

08.08.2013 19:35

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013080817347260_uu.shtml

eiköhän tuossa ole pätevä syy lopettaa koko toiminta siellä....... + lääkäri oli keikkalääkäri tuolla... hittoon koko yritys!!!
suurimmaks osaks hoitovirheitähän ne tekee ni eiköhän oikeus lopettaa tää tuhatjalka! jos ne turhaan lopettaa eläimiä ni me lopetetaan se sitten puolestaan..

Vieras

#82 Meillä hyviä kokemuksia

08.08.2013 19:51

Meillä taas onneksi osunut vain hyviä ja onnistuneita kokemuksia koirien hoidosta, useampaankin kertaan, nimenomaan päivystyksenä hoidetuista: kyynpuremasta tassuun, vaikeasta ummetuksesta pariin kertan, yms.
Riikka K

#83 Re: Ulostuslääkkeellä hoito halvaantumiseen.

08.08.2013 20:09

#80: - Ulostuslääkkeellä hoito halvaantumiseen.

Sama juttu. Anssin takajalat halvaantuivat. Heräsin yöllä Anssin itkuun ja läähätykseen, koira seisoi paikallaan tuskaisena, muttei juurikaan kävellyt, "töpötteli" vaan vähän eteenpäin. Itkun kanssa yöllä Tuhatjalkaan, johon Anssi jäi tarkkailuun, aamulla piti ottaa röntgenit. Puoli kymmenen aikaan röntgeneitä ei vielä oltu otettu, eikä oteta, koska koira kuulemma stressaa liikaa!!! Ja siinä ei kuulemma välttämättä edes näkyisi mitään(mitä helvettiä?!).Anssin jalat olivat edelleen ihan jäykät, asentorefleksit heikentyneet. JA MEIDÄT LAITETAAN KOTIIN ILMAN KUVAAMISTA TAI MITÄÄN! Häkkilepoa 2 viikkoa ja lääkkeet, ja jos ei auta niin sitten neurologille. Käskivät tarkkailla lähinnä Anssin KUUMENEMISTA.

Saman päivän iltana Anssin tila alkoi heikentyä, eikä enää edes seissyt, ja jalat halvaantuivat illalla täysin. Sain soitettua vielä Aistiin ja Espoon eläinsairaalaan, ja Espooseen saatiin aika seuraavaksi aamupäiväksi. Kaasu pohjassa sinne, jossa kaikki oli valmiina meitä odottamassa <3 leikkaussali, magneetti, röntgen..ja kyllä siellä voitiin kuvata vaikka Anssi stressasi! Anne sanoi että koska täysi halvaus oli jo kestänyt yli 15 tuntia, ennuste leikkauksen onnistumiselle ei ole niin hyvä, kuin että jos meidät oltaisiin lähetetty sinne suoraan Tuhatjalasta. Anne epäili jotain välilevypohjaista.. Ja niin Anssi vietiin röntgeniin ja magneettiin . Röntgenissä jo näkyi välilevytyrä(kyllä ,se sama olisi varmaan näkynyt myös Tuhatjalassa), ja magneetissa selvisi että ei kannata enää leikata :( selkäydinkanava on mennyt jo kuolioon..

Vaikka Anssi jäi sille matkalle, olen ikuisesti kiitollinen Espoon eläinsairaalalle. Asiakaspalvelu oli ensiluokkaista, samoin kuin eläinlääkäreiden ammattitaito, ja TAITO VÄLITTÄÄ TYÖSTÄÄN JOTA HE TEKEVÄT. He olivat aidosti kiinnostuneita, ja halusivat tehdä kaikkensa. Sen kyllä huomaa, ja toisinpäin myös..niinkuin Tuhatjalassa.

Tein reklamaation Tuhatjalkaan kun Anssia ei edes kuvattu, ja meidät lähetettiin kotiin kun koira on osittain halvaantunut. Vastaus oli jotakuinkin tällainen "..halvausoireet eivät aina väsitämättä johda halvaukseen.."ja lisäksi oli jotain että ongelmat eivät välttämättä edes näy röntgenissä. Eli siis toivotaan parasta että ei johda, ja jätetään tutkimatta?!

 

meems

#84

08.08.2013 20:21

Olen itse kerran joutunut soittamaan Tuhatjalkaan pienen maatilalta pelastetun kissanpoikasen oksentelun takia. Kissa rupesi yhtäkkiä oksentelemaan useampaan kertaan kymmenen minuutin sisään, ja oksennuksen seassa hirveä määrä matoja. Pienen odottelun jälkeen sain vastaanotosta hoitajan kiinni ja selitin tilanteen ja kysyin, että mitä tehdään. Hoitaja sanoi, että ei tarvetta tulla ainakaan heti kissan kanssa päivystykseen, mutta että Milbemaxia heiltä voi käydä hakemassa (maksoi muistaakseni joku 1€/pilleri), tuote sinänsä hyvä kun oli lihanmakuinen, kissa hotkaisi sen ihan omasta tahdosta kitusiin, ja oksentelukin rauhoittui. Hoitaja kyllä sanoi, että jos tilanne ei muutu vaan oksentelu jatkuu, niin sitten samantien lähteä kissan kanssa sinne, ja soittaa vaikka matkalta että on tulossa. Periaatteessa siis asiallista palvelua silloin, vaikka tiskin takana ollut nainen olikin hirveän tympääntyneen oloinen. En siltikään uskalla kissaani tuonne viedä, vaan luotan Turun Vettoriin, etenkin kun tarvitsimme sydänspesialistia (ja ainoa löytyy Vettorilta), kun oli epäilys että sydämessä olisi jotakin vikaa. Haluan että kissaani kohdellaan ja hoidetaan hyvin, olen kuitenkin aikoinani herännyt joka yö ruokkimaan pikkuista kahden tunnin välein tuttipullolla ja maidonkorvikkeella, jotta saisin pennun pelastettua. Hyvin tuo poika nyt voi, ja toivottavasti voi jatkossakin, onhan hän kuin oma lapsi.
jokuvaan

#85 näi insinöörinä

08.08.2013 20:35

itse en ole käynyt.. mutta miettikääs nyt.... jos eläinlääkäripäivystys kattaa koko varsinaissuomen, montako asiakasta heillä on päivässä?! montako prosenttia yleisesti kaikilla eläinlääkäriasemilla tehdään hoitovirheitä? ... no jos toisella eläinlääkäriasemalla käy 10 asiakasta ja 1 on saanut huonoa kohtelua.. se yksi on pieni määrä... jos taas puolestaan tuhatjalkaisessa käy 100 asiakasta päivässä... 10 asiakasta on saanut huonoa palvelua... näin voi kertoa että tuhatjalka ei riitä koko varsinaissuomelle... tarvitaan toinen päivystävä... ainakin noiden palveluiden perusteella;)
Vaihtoon!

#86

08.08.2013 20:38

Rahastusta koko paikka. Vanha lähes sokea koira kun jäi auton alle, pyydettiin että lopettavat. Ja mitä vielä, röntgeniin laittoivat,vaikka sokea poskellaankin näki, että koiran etu ja takajalat aivan murskana. Lupaa kuvaan eivät pyytäneet, mutta laskuttivat kyllä tomerasti. Ehdoittivat jopa leikkausta, jolle hintaa tulisi vain n.2500e. Ell mielestä olsi ollut ihan ok, että 12v ylipainoinen puolisokea iso koira kulkee(?) saman puolen etunen kipsattuna ja takanen sidottuna mahan alle...

Vieras

#87 Re: Re: Valitusreitti eläinlääkintäasioissa?

08.08.2013 21:20

#59: mansetar - Re: Valitusreitti eläinlääkintäasioissa?

Sitten on lisäksi Eläinlääkintävahinkojen arviointilautakunta... En kyllä sitäkään suosittele, ei ole puolueeton...


Vieras

#88 Re: Re: Re: Valitusreitti eläinlääkintäasioissa?

08.08.2013 21:31

#72: - Re: Re: Valitusreitti eläinlääkintäasioissa?

Juu, etenkin kun tyhmä lemmikin omistaja on aina väärässä ja eläinlääkäri oikeassa.

Tuhatjalka on paras

#89 Valivali

08.08.2013 22:01

Toiset valittaa että ei saa hoito ajoissa ja toiset saa liikaa hoitoa. Koittakaa päättää! Tuhatjalka aivan loistava paikka hoidattaa lemmikit.
Jokuvaan

#90 Re: jep jep

08.08.2013 22:03

#81: ärsyyntynyt. -  

 

Ei v....u mitä p....aa

Vieras

#91

08.08.2013 22:31

asiahan on kuitenkin suurimmaksi osaksi niin, että Turussa tää on pahinta.. siellä lääkärit on kiertäviä lääkäreitä, ja niin monia eläimiä turhanpäiväisesti käsketään lopettamaan, vaikka eläimellä on elinaikaa monta hyvää vuotta.... joten luulenpa että asiaa ei noin kannata ajatella kun monien perheenjäsen kuolee niin huonon selityksen takia. jos sitä selitystä monikaan on saanut. korvausta on saatava hoitovirheestä, oli ihminen tai eläin kysessä.

Vieras

#92 Hyvästä kohtelusta kerrotaan yhdelle, kun taas huonosta kymmenelle.

08.08.2013 22:33

Lääkärit/muut työntekijät tässä pitäisi tarkistuttaa, ei koko paikkaa kaataa.. Tuntuu, että eivät vain osaa harjoittaa omaa ammattiaan. Kokemattomuutta, välinpitämättömyyttä ja epäammattitaitoista käytöstä.
Mitä hyviä kokemuksia tässä onkaan ollut, niin suurinosa "pikkujuttuja";
ummetus tai esimerkiksi kyynpurema, nehän ovat aivan perusjuttuja mitä pitäisi lääkärin osata hoitaa unissaankin. Tai jotka huonommatkin lääkärit osaavat jotenkin hoitaa..
Kun muuttuu vähänkin epämääräisemmäksi oireet, jolloin sairauden diagnosointi hankalampaa niin heti mokataan. Saisivat lääkärit lähteä oppikirjojen ääreen takaisin. Tieto hukassa, epävarmuutta ja tikkatauluun heittoa.
Olisi hyvä jos tässä kerrottaisiin enemmän mokanneesta lääkäristä esim sukupuoli ja ikä.
Ymmärrettäisiin että kaikki eivät ole samallaisia moukkia siellä.

Vieras

#93

08.08.2013 23:03

En itse asu turussa, mutta Tampereella Tuhatjalka yhtä aikaansaamaton. Jos kissa ei syö n. kuukauteen, laihtuu neljä kiloo ja pystyt tunteen sen selkärangan nikamat ja eläinlääkäri ei osaa sanoa mikä on, niin se on kyllä vähän... joo... ja jos olen yhtään eläinlääkäri ohjelmia katsonut, niin ne kyllä osaa käsitellä kissat ilman että kyselevät kylmähiki otsalla jahka se puree ja että jos minä voin pitää kiinni. o.0

Vieras

#94 Re:

08.08.2013 23:50

#93: -

Mielestäni on ihan ok, jos eläinlääkäri pyytää eläimen omistajaa pitämään kiinni toimenpiteen aikana, etenkin jos avustavaa hoitajaa ei juuri silloin ole paikalla, ja vaikka olisikin, pidän itse mielelläni kiinni kissastani, koska tutun ihmisen kosketus vieraassa ja usein pelottavassakin ympäristössä kuitenkin rauhoittaa eläintä hieman. Mutta siitä en itsekään pidä, jos eläinlääkäri silminnähden pelkää hoidettavaa eläintä, stressi tarttuu myös silloin potilaaseen, ja hankaloittaa tilannetta entisestään. Vettorilla on ollut aivan mahtavat lääkärit, osaavat käsitellä kissoja rauhallisesti ja puhuvat niille koko ajan rauhoittavasti. Usein hekin kyllä varmuuden vuoksi pyytävät omistajaa pitämään kissasta kiinni, koska heidänkin mielestään se rauhoittaa eläintä entisestään. Silloin kun kissamme sydän ultraäänikuvattiin, niin lääkäri kertoi koko ajan meille mitä ruudulla oli, ja mikä siellä oli ylimääräistä, ja mitä se aiheutti. Ei onneksi sydämen sivuääntä kummempaa ongelmaa.


Vieras

#95

09.08.2013 06:52

Tämä ongelma ei varmaankaan ole pelkästään yhden päivystävän klinikan, vaan koko suomen ongelma.
Päivystäjinä toimii useasti nuoria, vielä kokemattomia eläinlääkäreitä ja vieläpä yksin.
Eläinlääkäri päivystyksessä on se sitten nuori tai alalla jo pitempään ollut ei voi ja pysty kaikkea tietämään. Asiakkaalle voi ihan oikeasti sanoa, etten tiedä ja ottaa asiasta selvää vaikka kollegalta.
Tuffe

#96 Re:

09.08.2013 07:42

#25: Minna -

Mielestäni Suomalaisten sivistyneiden ihmisten, tulisi tajuta se, että kansakunnan moraali mitataan sillä, kuinka se huolehtii heikoimmistaan, siksi minun mielestäni olisi jo aika antaa koirille samoja oikeuksia kuin ihmisillä: oikeus olla oma itsensä ja ilmaista itseään, sekä oikeus hyvään vanhuuteen. Rakkautta ja elämää ei voi mitata rahassa.

Ihan suoraan sanottuna olen sitä mieltä, että kaikkien kansanedustajienkaan ei mielestäni tarvitsisi olla ihmisiä, vaan olisi hyvä jos siellä olisi muutama koira ( TIETENKIN OMISTAJIENSA KANSSA )

Se ihminen joka ei alle kirjoita tätä lakialoitetta, on hirviö joka vihaa elämää ja rakkautta.

 

ps: Yolo & Peace


Vieras

#97 Re:

09.08.2013 07:54

#24: -

Kyypakkaus ei tosiaan auta kyynpuremiin. Se on tarkoitettu ampiaisenpistoihin. Kyynpuremiin  annettuna siitä on haittaa haittaa, koska muistaakseni hajoaa maksassa myrkylliseksi.


Vieras

#98 Koivusokerimyrkytys

09.08.2013 08:34

Koirani sai xylitolmyrkytyksen ja matkalla päivystykseen (hunajaa sai kokoajan suuhunsa) tajunta aleni ja lopulta eläinlääkärin odotussalissa jalat lähtivät alta ja taju meni. Pistivät kyllä heti glukoositippaan koirani, mutta eivät esim. osanneet käyttää pikasokerimittaria. Pistelivät koiraa ja koittivat saada toimimaan mittaria, "ei toimi, erroria näyttää." Yrittivät jopa ottaa näytettä lattialle pudonneista veripisaroista. Siis aivan järkyttävän epäammattimaista toimintaa. Olen itse laboratoriohoitaja ja melkein teki mieli karjua että pitääkö tässä lähteä hakemaan töistä hyvät välineet ja ottaa itse näyte. Ja sitten unohtivat meidät sinne huoneeseen neljäksi-viideksi tunniksi. Piti itse käydä välillä hakemassa henkilökuntaa paikan päälle tarkistamaan tilannetta. Koira toipui ja jäi eloon.

Vieras

#99

09.08.2013 09:54

Olen käynnyt siellä tasan kerran ja se riitti !!! Kissalla kyyn purema ja pitäis nesteyttää, mut lääkärillä muita kiireitä ettei kerkii katsomaan kuin 2 ja puolen tunnin päästä !!! Kysyin kustannusarviota noin 5oo euroa !!!! Jäi viemäti ja annoin itse kyytabletin murusen !!! Vaik sekin kiellettiin antamasta !!! Kysyin syytä, ei vastattu !!! Kissa elää ja voi hyvin :)
Sussu,Nanna ja Elvis

#100

09.08.2013 09:56

Päivystys tässä puljussa ei vissiin ole sitä mitä eläinlääkäri päivystykseltä odotetaan. Itse en ole päivystys aikaan käynyt, mutta 2x muuten. Kerran sterilisaatiossa pienemmän katin kanssa ja 8 vuotiaan katin kanssa joka meni yhtäkkiä voimattomaksi, todettiin maksatulehdus. Hoito oli hyvää henkilokunta niinä päivinä asiallisisa ja mukavia. Kai se on sillä hetkellä töissä olevasta henkilökunnasta kiinni. Osa erittäin mukavia ja sitten on näitä vastakohtia.