Nastarenkaiden kieltäminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Nastarenkaiden kieltäminen.


Anonyymi

#1

27.07.2013 01:19

Nastarenkaat on kiellettävä
Viinan käyttö autolla ajaessa kiellettävä.

#2 Viinan myös

27.07.2013 08:52

Nasta verot on varmastikin maksettu jo moninkertaisina,koska kansantaloudellinen hyöty on todella avian valtava vähentyneinä kolarena jne.
Eiväthän rattijuopotkaan maksa erillistä käyttöveroa,vaan kaikki joutuvat ne heidänkin miljardein nousevat vahingot maksamaan.
Virpi

#3 wtf

28.07.2013 20:19

Pakkohan talvella on olla nastat renkaissa, HALOO!! Muutenhan ulosajot, kolarit ja muut onnettomuudet kasvavat valtavasti liukkauden takia! Nastat antaa enemmän pitoa ja kitkaa, että se auto pysyy liukkaiden teiden päällä!!!! Älykääpiö. -.-
Tarja

#4 Turhanpuhujille huvivero.

29.07.2013 17:50

Nastat renkaissa antavat pitoa kaikissa tilanteissa ja on hyvä ajella autolla.Turvallisuus on kaikessa tärkeintä.Uuta tienpitaa vetää kyllä Lemminkäinen ja Valtatiekin.Kyllönen maksaa.
Joku rengas on pakko.

#5 Olisiko puolittain ok

01.08.2013 20:34

Eli että HKI, Turun, eteläisen Suomen alueella asuvat eivät saisi käyttää nastoja mutta siitä pohjoiseen joo. Helsingissä on helppo liikkua ilman nastaa pohjoisessa en luottaisi muuhun. Kehä 3 on hirveässä kunnossa kun sitä ajaa moottoripyörällä. Tietenkin 5 vuoden siirtymä ja vain rike sakko jos käyttää. Ei mitään uusinta katsastusta. Se kyllä kannattaisi taloudellisestikin. Ottaen vielä huomioon että uudet jokakelin nakit hyvässä autossa on tätä päivää. Minulla oli BMW525 neliveto ja käytin samoja renkaita kesät talvet. Vähän joutu himmaat talvella, niinku kelin mukaan mutta ei suurta tuskaa.
Kai Y

#6 Ajanut kitkoilla ja nastoilla...

02.08.2013 21:13

Kitkoilla pärjää pääteillä, jotka ehkä hoidettu kunnolla. Syrjäseuduilla (muualla kuin kehäkolmosen sisäpuolella) tarvitsee talviaikaan olosuhteisiin sopivat renkaat. Tiestön hoito kun on mitä on. Mutta mikään rengashan ei muuta fysiikan lakeja, eikä tee talvesta kesää. Ennakoiva ajotapa tietysti auttaa... mutta valitettavan moni ei huomaa talven tulleen. Liian usein alkutalvesta saa lukea lehdistä "talvi yllätti, tai liukkaus yllätti.." Talvihan tulee Suomes joka vuosi, ei liene yllättävää? Kun pito huonompi niin nopeutta pois ja enemmän ennakointia! Nastarenkaita en lähtisi kieltämään. Ennemmin vaatisin ihan maalaisjärkeä kuljettajien päähän. Ja ihan vaikka ajoharjoittelua liukkaalla. Nykyään kuljettajat luottavat liiaksi nykyautojen luistonestojärjestelmiin ym. Oma perstuntuma ja osaaminen ja terve järki ratissa jäänyt taka-alalle. Talvi tulee tänäkin vuonna, sopivat renkaat ajoissa alle ja nopeus ja turvavälit sitä mukaa. Ja järki päässä.
Urakammoinen

#7 Ei ne nastat, vaan ajotapa

11.08.2013 16:49

Vaikka nastat poistettaisiin ja autot edelleen ajavat samoja edellisen auton merkkaamia uria, syntyy välttämättä ajourat. Toinen urien tekijä on suolavesi, joka jäätyy kuopalle painuneeseen ajouraan ja irroittaa soraa asfaltista.
Haastankin kaikki AJOTAITOISET autoilijat ajamaan edellisten autojen merkkaaman ajouran VIERESSÄ. Näin myös Kehäkolmosen ulkopuolella voidaan ajaa turvallisesti nastoilla!
J.H.

#8 HEI!!!

12.08.2013 00:03

VASTUSTAN NASTARENKAIDEN KIELTÄMISTÄ!!! NASTARENKAAT ON JA PYSYY! SE JOKA USKALTAA KIELTÄÄ NASTARENKAAT SAA TULLA PÄIN NAAMAA KIELTÄÄ SEN MULLE JOS USKALTAA!!! MÄ SAATAN HAKATA SELLASEN KUSIMOLOPÄÄN JOKA EI AATTELE SEURAUKSIA JA JOKA AATTELEE VAAN ITSEÄÄN TYYLIIN NIIKU ITSERAKAS PASKIAINEN!

Vieras

#9 Nastarenkaat ovat turvallisia

13.08.2013 06:17

Tämä adressi on tarpeeton. Nastarenkaate eivät kuluta teitä vaan sen tekee raskas kalusto. Nastarenkaat lisäävät katupölyä, se on tosiasia. Tosiasia on myös että kitkarenkaat lisäävät katupölyä enemmän kuin nastarenkaat.
Ajelen nastarenkailla ja en enää koskaan laita kitkarenkaita; yksi kokeilu riitti.
psp

#10 Kannatan

03.10.2013 07:08

Kuka uusii nastarenkaat joka vuosi? Tutkimuksella on todistettu että jo yhden talven ajettu nastarengas saattaa olla huonompi jääpidossa kuin saman verran ajettu kitkarengas.
Eli nastarenkaan paremmuus kitkarenkaaseen verrattuna pysyy vain ensimmäisen 10 tkm.n verran.
Myös uusista renkaista parhaimmat kitkarenkaat ovat parempia kuin huonoimmat nastarenkaat jopa peilijäällä (TM, Tuulilasi ym. testit)
Kitkakuski

#11 Kuka karhentaa

03.10.2013 08:55

Kuka karhentaisi liukkaat tienpinnat kitkoilla ajettavaksi jos nastarenkaat kiellettäisiin? Nythän kitkojen idea on siinä, että enemmistö karhentaa tietä nastoilla ja silloin myös kitkoilla on yleensä mahdollista ajaa.
14v & 1 Mkm kitkoilla astmaatikko

#12 Nastat ja hienojakoinen pöly

07.10.2013 06:03

Suomessa pystyy autoilemaan pääteillä kesä-syyskuun ilman, että autoa oikeasti pitää pestä. Sade huuhtoo riittävästi. Heti kun tulee lokakuu ja ekat pakkaset, niin kas kummaa alkaa farkun takalasi olla umpeen kuurattu hienojakoisella pölyllä. Pesemään pääsee. Tätä riemua riittää kevääseen siihen asti, kun liikenteessä on muutamakin prosentti näitä rauta-autoilijoita. Ihan turha väittää, että tämä tulisi jostain muusta kuin nastoista. Rekat ajaa samoilla kumeilla kesät talvet. Pöly ja kuluminen on kaikkein pahinta keväällä, kun tien urissa pyörii vielä nastapölyn seassa hiekotushiekat. Normi osaava autoilija pärjää kitkoilla kelissä kuin kelissä. Heikompi kuski voi tarvita avukseen rautanappeja alle, joten suotakoon se heille jos eivät muuten koe tiellä pysyvänsä. Toivottavasti heitä on alla 20% kuskeista, että saadaan tämä pölyongelma kuriin.
ainoasta elämästä kiinni

#13 Re: Nastat ja hienojakoinen pöly

11.10.2013 11:26

#12: 14v & 1 Mkm kitkoilla astmaatikko - Nastat ja hienojakoinen pöly

taitaa olla näitä kitkoilla ajavia tuo vähemmistö :) Itse parin rajun jäisellä tiellä pyörähtämisen jälkeen ja yhden hirvikolarin jälkeen vaihdoin nastat alle. Hirvikolari olisi ollut vältettävissä jos allani olisi ollut nastat ja lyhyempi jarrutusmatka - nyt kitkoilla luistelin hirven alle eikä ohjausliikeestä ollut apua kun ei ollut sitä pitoa.

Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja

#14 TM testaa

13.10.2013 06:52

Sitten, kun Tekniikan Maailman perinteisessä talvirengastestissä koko vertailun voittajaksi nousee kitkarengas, voidaan ryhtyä keskustelemaan nastarenkaiden kieltämisestä.

Vieras

#15 Ropisija

19.10.2013 08:40

Jeps ei mene läpi!
Timppa

#16

20.10.2013 13:43

Nasta/ kitkakysymys on kiinni pitkälti siitä mihin autoa tarvitaan. Esimerkiksi minulla on sellainen työ että aina on lähdettävä on keli mikä tahansa, ajan n. 60000 km/vuosi, joten lienee päivän selvää että julkisilla kulkuneuvoilla se ei onnistu, ollenkaan. Olen ajanut kitkoilla 2 rengassarjaa, mutta koen ne varsin turvattomiksi ja varsinkin jos kaikki ajaisivat niillä ja risteysalueet kiillottuisivat entisestään!! Jos tulisi laki jolla kiellettäisiin nastarenkaat kertaheitolla, se tarkottaisi että sillä lailla tapettaisiin kymmeniä ihmisiä, ei hyvä-
Terveisin Timppa, kunnon renkaiden puolesta!
rekat syyttömiä

#17 Re: Nastarenkaat ovat turvallisia

20.10.2013 14:44

#9: - Nastarenkaat ovat turvallisia

ei ole raskasliikenne teiden surma,katsopa niiden kulumien raideväliä ei kuormaautossa ole niin kapea raideväli.

Naisautoilija

#18 Kitkat toimii

21.10.2013 14:06

Olen viisi talvea ajanut kitkoilla päivittäin ja ei mitään ongelmaa!
MrVette

#19 Re: wtf

22.10.2013 15:43

#3: Virpi - wtf

Joo kun katsoo Kehä III peräänajoja sun muita 99.9% nastarenkailla ajavia mitkä kolaroi !!!

Jos on niin avuton ettei pysty kitkarenkailla ajamaan maksakoot kunnon veroa siitä tai on ajamatta...

Ite ajanut jos jonkinlaisilla autoilla ja vauhtia on eikä tukkeena tiellä on traileria ollut perässä huonossa

kelissä jne... ihmeesti on hyvin kitkoilla pärjätty !!!!

MrVette

#20 Re: TM testaa

22.10.2013 15:46

#14: Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja - TM testaa

Taitaa Suomi älykääpiö olla ainut maa maailmassa jonkun ryssien jälkeen missä nastat on sallittu ja ihmeellisesti on maita missä on talvet pahempia kuin Suomessa ja pitempiä ja niissäkin vuoristoissakin pärjätään kitkoilla....

Siperiaan semmoset kuskit mitkä ei osaa/pysty kitkoilla ajamaan ihan asenne kysymys ja jos on uudempi auto missä järjestelmät ei mitään ongelmia kitkoilla vaikka leikkis omalla hengellä !!!!

Myös kitkamies

#21 Re: Re: TM testaa

25.10.2013 06:42

#20: MrVette - Re: TM testaa

No ei se asia ihan noin ole. Siellä vuoristossa käytetään ketjuja ja sitten kun keli on huono, ei ajeta lainkaan. Onnettomuustilastotkin on ihan jotain muuta kuin Suomessa. Kitkarenkailla pärjää pääosin talvikelissä, mutta Suomessa on alueita, jossa tienhoito on sen verran huono, ettei kitkoilla tahdo pärjätä. Pääkaupunkiseudulla käytetään paljon kitkakumeja, mutta kyllä sen näkee sitten kun on liukasta...

Ja pölyintoilijoille vois sanoa sen verran, että pölyongelma senkun pahenee, jos kitkat kielletään. Jo nyt esim. Helsingin kaupunki rahtaa 100 -kertaisen määrän hiekkaa kaduilleen verrattuna nastojen irroittamaan ainekseen. Jos nastat kielletään, hiekan määrä vaan lisääntyy. Okei, pienhiukkasia irtoaa tienpinnasta nastojen vaikutuksesta, mutta esim. työpaikan ilmassa sallitaan 100 kertainen määrä pienhiukkasia verrattuna ulkoilmaan. Puhumattakaan vaikka kynttilöiden tuottamista hiukkasista sisäilmaan. Eli kun tuut konepajalta tai kynttiläillalliselta kadulle, saat haukkoa raitista pölytöntä ilmaa.

Ropisija

#22

27.10.2013 07:15

Jeps ei mene läpi!
turvallisuuskysymys

#23 Kitkoilla ei tee mitään

27.10.2013 21:28

Just. Adressin aloittaja voisi käydä ajamassa täällä perämeren rannikolla jäätävässä sateessa, ja tulla sen jälkeen vinkumaan niistä nastoista. Jos on vielä hengissä.
säästöissä syy

#24 Nastoista syntipukki

28.10.2013 06:25

Helppohan se on urista nastoja syyttää, mutta todellisuudessa urautumiseen on paljon muitakin syitä kuin nastat.

Totuus on kuitenkin se, että tienpidosta on leikattu, tai vähintään annettu inflaation syödä varoja jo vuosikymmenet. Korjausvelkaa on kasvatettu suurinpiirtein siitä lähtien kun tieverkko saatiin asfaltoitua. Nykyään on säästetty jo siinäkin, että sitten kun tielle vihdoin saadaan uutta pintaa, niin sitä laitetaankin paljon ohuempi kerros kuin mitä ennen. Nastojen aiheuttamaan kulutukseen tällä ei ole minkäänlaista vaikutusta, mutta sitten kun laitetaan tien päälle vähän tonneja, niin sellainen ohut pinnoite ei levitä sitä pintapainetta tarpeeksi, vaan taipuu.

Eikä läheskään aina suurin ongelma ole edes tien pinnassa. Tiellä kulkee nykyään ihan eripainoista kalustoa kuin silloin kun suurin osa tiestä on alunperin tehty. Tämä tarkoittaa sitä, että paikoitellen tien pohja ei välttämättä ole tarpeeksi luja. Joten urat eivät välttämättä synny edes tien pintaan, vaan liikenteen paino muokkaa koko tien pohjiaan myöten uraiseksi.

Jos nyt jostain tiheästi liikennöidystä kaupungista löytyy joku tienpätkä (jolla rekat eivät edes aja), ja urat ovat kapeampia kuin rekat, niin ainakin oma havainto urista suurimmalla osalla maanteitä on sellainen, että harvemmin saa henkilöauton kaikkia renkaita uran pohjalle asti.. Uraan toki, koska uralla on leveyttä paljon enemmän kuin renkailla, mutta urat ovat monesti aika leveitä.

Toisaalta, jos pidosta puhutaan, niin miksi ihmeessä nämä kitkailijat kuvittelevat että peilijää olisi pahin mahdollinen keli? Reilusti pakkasta ja puhdas jäähän on melkein yhtä hyvä kuin kuiva tienpintä kesällä. Jotain muhua tai vettä pintaan, ja puhutaan jo paljon vaikeammasta kelistä.
seuraus ja syy

#25 Re: Re: wtf

28.10.2013 06:44

#19: MrVette - Re: wtf

Stetsonmenetelmällä arvottuihin prosenttilukuihin en ota kantaa, mutta suurimmassa osassa autoja on nastarenkaat. Ei siinä nastatkaan auta, jos on pakko ajaa ihan p*ssä kiinni ja sata lasissa, oli keli mikä hyvänsä.

Hyvä kuski saattaa ehkä pärjätä kitkoillakin, mutta ajatellaanpa asiaa näinpäin: Kuka haluaa että se onneton kuski, joka kuvittelee itsensä paremmaksi kuin on tunaroimaan kitkoilla liikenteeseen? Ei se ehkä sinua liikuta kun istut omassa autossasi, mutta entäpä vaikka ne pikkuihmiset siellä teiden varsilla? Paljonko se helpottaa tuskaa sitten, jos tunarilta otetaankin kortti pois? Kun on joku lapsi jäänyt alle..

Ja veroista on ihan turha puhua. Jos autoilijoilta perityistä veroista edes puoletkaan käytettäisiin infrastruktuurin kehittämiseen, niin tiet voitaisiin pinnoittaa vaikka kullalla. Tässä maassa ei osteta autoja, vaan maksetaan autoveroa. Ja sama juttu bensassa, siitä on oikeasti hintaa vain murto-osa ja loput pelkkää veroa. Ja vielä haluttaisiin kilometrivero! Johan täällä on olemassa verotusjärjestelmä joka ottaa huomioon auton päästöt (suoraan verrannollinen kulutettuun polttoainemäärään) ja ajetut kilometrit.