Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi.


Vieras

#101 Re: Sairaslomallekko sitten ja toinenkin kotiin

31.08.2013 16:29

...............

#102 Re:

31.08.2013 16:31

#96: Yrittäjä äiti ja kolme lasta -

Eli ilmaista orjatyövoimaa. Millä oikeudella sitten toisille maksetaan oikea kunnon palkka ja toisten pitää tehdä työ ilmaiseksi? Taidat itse haaveilla firmaasi ilmaisia työntekijöitä, myönnä pois?

Herkän lapsen äiti

#103 Re: näin menisi meillä

31.08.2013 16:31

#76: lasten etu - näin menisi meillä

Samaa aion minäkin. ja luulenpa että aika moni muukin. No, työttömyyskorvaus onkin paljon suurempi kuin kotihoidontuki.

...............

#104 Re: Re: Re: mies tienaa yrittäjän 3 kertaa enempi

31.08.2013 16:33

#94: - Re: Re: mies tienaa yrittäjän 3 kertaa enempi

Mitä jos sinä ajattelisit muuten vaan, etkä syyllistäisi täällä äitejä lasten tekemisestä. Kumman lapsivihamielinen tästä Suomen kotomaasta tulossa kun ei lapsiakaan saisi tehdä...

...............

#105

31.08.2013 16:43

Joku puhuu yhteisiin talkoisiin osallistumisesta. Se yhteinen talkoo pitäisi tarkoittaa myös tasavertaista palkkaa kaikille, yhtäläisiä työehtosopimuksia ja oikeudenmukaisuutta myös työnantajien puolelta. Kuinka montaa nuorta pallotetaan pätkähommissa ja pidetään määräaikaisena nykyään? Kannattaisi ensin pistää perusasiat kuntoon, ennenkuin alkaa puhumaan mistään yhteisistä talkoista. Odotetaan kyllä nuorilta loputonta joustoa ja jopa halutaan saada tekemään työt ilmaiseksi ns. vastiikkellisilla työttömyyskorvauksilla. Hehe...todella hupaisaa miten tyhmänä ihmisiä pidetään.

Vieras

#106 Re: Re: Re: Re: mies tienaa yrittäjän 3 kertaa enempi

31.08.2013 16:54

#104: ............... - Re: Re: Re: mies tienaa yrittäjän 3 kertaa enempi

Vastuunkannon peräämisellä ei ole mitään tekemistä syyllistämisen kanssa. Jos sinulle tulee siitä syyllinen olo, se on tunne joka on täysin omassa päässäsi - ehkäpä siihen on jokin syy miksi tunnet syyllisyyttä?

Lapsivihamielisyyden kanssa ei tällä vastuunkantamisen vaatimisella myöskään ole mitään tekemistä. Kukaan ei ole kieltämässä lasten tekoa, mutta jokaisen pitäisi miettiä kykeneekö lapsistaa pitämään taloudellisesti huolta siinä vaiheessa kun lasten tekoa suunnittelee. Sen laskennan pystyy tekemään ihan alakoulun matematiikanopintojen pohjalta. Vai jäikö koulut kesken?

 

Sääliksi käy niitä köyhiä ja varsinkin lapsiperheitä.

#107 "Halosen ihannoima köyhä kansa, köyhän asialla."

31.08.2013 16:56

Valtiolla ei varsinaisesti ole tuoloja muita kuin vertulot ja vähän osinkotuloja.Tuotanto mitä se harjoittaa, ei riitä omaan kulutukseenkaan. Täytyisi kysyä veronmaksajilta, että ryhtyvätkö ne elättämään toisten perheitä. Suomessa on tullut tavaksi, että toiset päättävät asioista toisten puolesta, joka on johtanut Suomen täydelliseen rappiotilaan. Lakeja on monenlaisia,kansalaiset elävät - ,kunhan eivät kiinni jää periaatteella.
Kysymys on lähinnä siitä, että on menty kaikessä kohtuuttomuuksiin, esim, halonen puolitoista sataa tonnia eläkeitä, aina kymmeniin ja satoihin miljooniin tuloihin. Sijoitus ja suuret voitot, tulot siunaa kaiken, sanoo pappikin kolehtista. Rohmua on sorti, jos toisenkin laista. Pienituloinen kansan osa ruokkii verokarhua ja kaikki hinnat ovat muutamassa vuodessa kuusinkertaistuneet ja meno jatkuu kiihtyvällä vauhdilla. On sosialidemokraattista demokratiaa.

veronmaksaja

#108 aina kun leikataan niin joku parkuu.

31.08.2013 17:03

Hyvä että hallitus uskalsi kerrankin tehdä jonkun päätöksen valtion talouden korjaamiseksi. Miettikääpä nyt hyvät ihmiset pikkusen. Nyt itkette tuen leikkaamisesta, mitäs sitten kun lapsenne ovat kouluiässä ja lapsenne koulu on homeessa? Niin koulu on homeessa koska valtiolla tai kunnalla ei ole ollut varaa korjata sitä, koska ei ole saanut riittävästi verorahoja. Ei tää yhteiskunta pyöri sillä tavalla että ihmiset vaan nostaa tukia ja luuhaa kotona. En tosiaan aio kirjoittaa tätä adressia ja toivon etteivät muutkaan kirjoittaisi, ai niin meillä on myös alle vuoden ikäinen muksu joten turha väittää että asia ei varmaan koske minua. Kyllä koskee. Muutenkin tuo tuki on niin vähän että sellaisen rahan tekee muutamassa illassa vaikka kaupan kassalla. Turha parkua hyvät ihmiset.
Kaari

#109 Uudistuksessa ideaa

31.08.2013 17:06

Minusta uudistus on hyvä, molempien vanhempien on hyvä kokeilla kotona olemista. Ja kun suomen talous on niin huonossa jamassa, pakko on jostain säästää ja tämä oli hallitukselta oikein hyvä idea. Meidän perheessä molemmat ovat olleet kolmen lapsen kanssa kotona yhtä kauan, siinä isäkin on saanut kokea lapsiperheen arkea ilman äitiä. Ja mies on meilläkin tienannut paljon enemmän, silti päädyimme tällaiseen ratkaisuun.

Vieras

#110 Re: "Halosen ihannoima köyhä kansa, köyhän asialla."

31.08.2013 17:13

#107: Sääliksi käy niitä köyhiä ja varsinkin lapsiperheitä. - "Halosen ihannoima köyhä kansa, köyhän asialla."

"kaikki hinnat ovat muutamassa vuodessa kuusinkertaistuneet"

Siis mihinköhän tämä sinun väitteesi perustuu? En ole ainakaan huomannut maksavani ruoasta kuusinkertaista hintaa verrattuna vuoteen 2010.

...............

#111

31.08.2013 17:35

Ymmärretään, että pitää leikata mutta miksi aina köyhimmiltä. Miksi ei leikata johtajien palkoista jne?
...............

#112 Re:

31.08.2013 17:37

#105: ............... -

Et peräänkuuluttanut vastuullisuutta vaan käskit miettiä ennenkuin tekee lapset. Oletko alkuunkaan tietoinen siitä miten lapsia tehdään? Kaikki lapset eivät synny suunnitelmallisesti. Siitä ei pidä tulla äitejä moittimaan.

Ilippos

#113 Re: aina kun leikataan niin joku parkuu.

31.08.2013 17:37

#108: veronmaksaja - aina kun leikataan niin joku parkuu.

on ihmisiä joille oman lapsen hyvinvointi on tärkeää. Sitten on ihmisiä kuten sinä.. Rahaa jos halua on saa valtio muualtakin. En ole kanssasi samaa mieltä.

Joten älä itke. Homekoulut saadaan kyllä korjattua.

veronmaksaja

#114 Re: Re: aina kun leikataan niin joku parkuu.

31.08.2013 18:18

#113: Ilippos - Re: aina kun leikataan niin joku parkuu.

Niin mistäköhän valtio sitä rahaa sitten saa? Minulle lapseni hyvinvointi on tärkein asia. Kuitenkin nyt puhutaan siitä että kotihoidon tuki lyhenee naisen osalta noin vuodella ja rahaa saa reilu kolmesataa kuussa. Eli kyse on about 4000 euron kokonaispotista. Jos perheen talous jää siitä kiinni niin olisi ehkä kannattanut vielä miettiä sitä lapsen tekoa.

SS

#115 Surkea esitys hallitukselta

31.08.2013 18:22

Hallitus on perustellut esityksensä kotihoidon tuen puolittamiseen tasa-arvolla. Tämä on vain kaunis korulause ja kaukana todellisuudesta ja oikeasta elämästä. Niin kauan kuin naisten palkat ovat pienemmät, on turhaa ja naurettavaa vedota tasa-arvoon.
Kaikilla pariskunnilla ei kuitenkaan tilanne ole niin hieno, että tienaisivat suunnilleen edes saman verran. Maassamme suurin osa vanhemmista on kuitenkin ihan niitä tavallisia työssäkäyviä isiä ja äitejä, joilla on perusliksat ja joista ei pahemmin säästöjä kerrytellä, eletään siis aika kädestä suuhun.
Joidenkin kommentoiminen täällä siitä, kuinka tulisi osata laskea se, että lastaan on varaa hoitaa on julmaa ja paljastaa sen kuinka joidenkin mielestä tuntuu olevan ainoastaan parempituloisten oikeus lisääntyä. Elämää ei aina suunnitella, kuin käsikirjoitusta ja lapsia saadaan eikä tehdä.
Lisäksi esitys läpimennessään toisi tilalle vain suurempia ongelmia, kuten mistä yhtäkkiä päivähoitopaikkoja alle 3-vuotiaille, joiden ryhmiä muutenkin on vähemmän ja pienet vaativat tiettävästi enemmän vahtia ja hoivaa. Päivähoitopaikat ovat tälläkin hetkellä todella kiven alla ja moni joutuu viemään lastaan kauas päivähoitoon, joka pidentää lasten jo ennestään pitkiä päiviä päiväkodissa. Kenenkään mielestä ei voi oikeasti olla suotavaa, että alle 3-vuotias lapsi (tai minkään ikäinen) viettää päiväkodissa 11h päivästä. Jokainen voi siitä laskea, mitä jää vanhemmalla oikeasti aikaa viettää lapsensa kanssa päivästä. Lapsuus on lyhyt, vuodet vierivät nopeasti ja jokaisen, joka oikeasti haluaa hoitaa lapsensa 3-vuotiaaksi kotona, tulisi olla siihen oikeus, ilman että puututaan siihen, hoitaako lasta kotona äiti vai isä.
Perheissä tilanteet ovat hyvinkin erilaisia keskenään ja esitys siitä, että jokaiseen perheeseen sopisi sama muotti on huolestuttava. Kuitenkin tulee muistaa, että isien jääminen kotiin on ollut ennenkin mahdollista ja varmasti moni sen hyödyntääkin jos se suinkin perheen tilanteeseen sopii. Monille tämä esitys tulisi olemaan toki taloudellinen mahdottomuus, mutta kyse on myös siitä, ettei hallituksen tulisi päättää siitä, miten perheet haluavat elämäänsä elää ja suunnitella. Luonteita ja ihmisiä on erilaisia ja siksi on ollut hyvä, että perheet ovat saaneet yhdessä päättää heille sopivimman vaihtoedon siitä, kuka lapsia jää kotiin hoitamaan. Kaikille isille kotona olo lasten kanssa kokopäiväisesti ei yksinkertaisesti sovi, kuten se ei sovi kaikille äideillekään.
Kaiken kukkuraksi esitys on ydinperhettä suosiva, kaikki lapset eivät kuitenkaan vartu aina äidin ja isän kanssa. Tähän asti kotihoidon tuki on ollut tasapuolinen kaikkia perhemuotoja kohtaan. Kuinka ratkaistaisiin esim. yh-vanhempien kotihoidontuki jatkossa, ilman että ratkaisu olisi jollekin perhemuodolle epäreilu?
Siihen vetoaminen, että muissa maissa ei tueta lapsiperheitä yhtä paljon kuin Suomessa on typerää, sillä täällä maksetaan järkyttävän suuria veroja kaikesta, johon olemme tyytyneet, sillä verorahoille on saanut aiemmin vastinetta. Enää kohta näin ei ole ja silti veroja korotetaan.
Toisissa maissa asuinkustannukset ja ruoka ovat halvempia, täällä eläminen suhteettoman kallista.
Toisin sanoen jatkossa, jos esitys toteutuu, lapset tulevat menemään huomattavasti aikaisemmin päivähoitoon.

Vieras

#116 Re: Re: Re: aina kun leikataan niin joku parkuu.

31.08.2013 18:28

Työssäkäyväkotiäiti

#117

31.08.2013 18:31

Minä hoidan lapset viikolla ja mies viikonloppuisin kun itse olen töissä. Tämä on toiminut meillä sillä olemme molemmat vuorotyössä ja pieni koululaisemme joutuisi olemaan jopa 22.30 asti yksin kotona... Lisäksi tämä on edullinen vaihtoehto työnantajalle kun sairauspoissa oloja ei tule lasten sairauksien vuoksi.

Pelkkä viikonlopputyö ei kuitenkaan riitä kattamaan asumismenoja joten jos khh tukea en saisi joutuisin palaamaan täysiaikasiseti töihin. kaiken lisäksi vuorohoitopaikat on kiven alla ja muutenkin ajatus laittaa 1-vuotias suureen päiväkotiryhmään hirvittää..
Ihan päättömiä ideoita jälleen hallitukselta......

Vieras

#119 Re: Re:

31.08.2013 18:46

#112: ............... - Re:

"Et peräänkuuluttanut vastuullisuutta vaan käskit miettiä ennenkuin tekee lapset. Oletko alkuunkaan tietoinen siitä miten lapsia tehdään? Kaikki lapset eivät synny suunnitelmallisesti. Siitä ei pidä tulla äitejä moittimaan."

Se nimenomaan on vastuullista että miettii etukäteen. Mulla on useampikin lapsi ja jokainen tarkasti mietitty miten se vaikuttaa mm taloudellisesti ja kestäkö perheen talous. Mitään ongelmaa ei ole ollut kunhan miettii ensin ja sikiää vasta sitten.

Kyllä äitejä saa moittia siitä että he tekevät tyhmyyksissään lapsia joita ei sitten pysty elättämään. Mikä ihmeen etuoikeus äideillä olisi olla arvostelun ja kritiikin ulkopuolella? Moititaanhan alkoholisteja ja sekakäyttäjiäkin omien tekemisiensa seuraamuksista. Ehkäisykin on keksitty joten vahingossa raskaaksi tuleminen on aika harvinaista jos vähääkään näkee vaivaa.


Vieras

#120 Järjetöntä touhua...

31.08.2013 18:48

Muistakaas sitten kaikki tännekin kommentoineet että ketä ootte äänestäny.
Tätä hommaa ei ole ihan loppuun asti mietitty. Itse olen ollut töissä päiväkodissa ja nähtyäni sitä touhua, olen todella tyytyväinen että itse en ole joutunut olemaan päiväkodissa! Kohta kahden lapsen äitinä en todellakaan haluaisi viedä myöskään omia lapsiani päiväkotiin hoitoon. Meillä myös mies on parempi palkkaisempi eikä hänellä ole käytännössä mahdollisuutta jäädä kotiin. Jos jäisi, putoaisi tulomme niin pieniksi ettei edes vuokraan olisi varaa. Itse käytännössä jäisin työttömäksi. Miehellä myös semmoinen työ että jäisi aika pahasti jälkeen kehityksestä jos olisi vaikka vuoden pois.
Tässähän varmaan on takana taas että saataisiin lisää ihmisiä töihin kun Katainenkin jatkuvasti vaan on luovinaan työpaikkoja. Vaan missäköhän ne työpaikat käytännössä on, työttömät äidithän onkin varmaan tosi taloudellista ja luo säästöjä? Ja sekin ilmeisesti luo säästöjä kun jo valmiiksi pullistelevat (homeiset) päiväkodit joutuisivat ottamaan lisää lapsia hoitoon ja varmaan ei kyllä hoitajia heruis yhtään lisää...???

Vieras

#121 Re: Uudistuksessa ideaa

31.08.2013 19:16

#109: Kaari - Uudistuksessa ideaa

Totuus on tämä: leikataan tuhannet turhat virkamiehet pois hallinnosta, niin tulee kerralla satojen miljoonien säästöt valtiolle eli veronmaksajille. Suomessa on liikaa virkamiehiä, jotka ovat saaneet virkansa puolueen jäsenkirjan perusteella. Nämä eivät tee tuottavaa työtä, vaan veronmaksajat kustantavat niiden työpaikat. Kreikan talouttakin pannaan kuntoon vähentämällä virkamieskoneistoa. Järkyttävää, miten Suomessa yksityiset yritykset ja yksityisissä yrityksissä työskentelevät joutuvat elättämään yliraskasta hallintoa.

Kuulema siivoojista on pulaa

#122 TEHTÄVÄ KOVEMPAA TYÖTÄ, EIKÄ LOMAILLA

31.08.2013 19:44

Alati pienenevän tuottavantyön tekijöiden määrän on elätettävä: seitsemisensataatuhatta virkamiestä, kolmesataa kaksikymmentä tuhatta työtöntä, parisataatuhatta piilotyötöntä, parimiljoonaa eläkeläistä, miljoona koululaista ja nyt vielä köyhien lisääntyminenkin.
timbe

#124

31.08.2013 20:39

Kaikenmaailman mutiaisille työnnetään rahaa erilaisina tukina tuhansia euroja vuodess henkeä kohti ja rehellisiltä suomalaisilta veronmaksajilta yritetään viedä kaikki tuet. Tää on sitä tasa-arvoa.
Ehdotus

#125 Tulojen laskeminen

31.08.2013 20:54

Hei, toivottavasti tässä otetaan edellisen vuoden yhteiset tulot, joista kodinhoidonntuki lasketaan, näin tämä olisi tasa-arvon tukemista ja ei heikentäisi lasten asemaa. Yksinhuoltajat olisi toivottavasti oikeutettuja kodinhoidontukee samassa määrin kuin normi kahden vanhemman perheet.

Kommentoi adressia
Facebook
Tulisiko lääkäreitä kouluttaa enemmän?