Lisää rahaa nuorten mielenterveysongelmiin...

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lisää rahaa nuorten mielenterveysongelmiin....

samu ojuri
eura

#26 pyh

29.09.2008 20:53

valtiolla on varmasti tärkeämpiä rahan sijoitus kohteita. varsinkin näin laman alkaessa, sioitettaisiin mieluummin vanhainkotien viihtyvyyteen,mummoilla on tosi kurjaa.
Pia Liukkonen
Vantaa

#27 entä aikuiset?

13.10.2008 11:49

Hei, jos suomalaisilla on huono itsetunto ja kiusaaminen kuuluu kulttuuriimme, niin eikö siihen pitäisi puuttua koko kulttuurin tasolla?

- työpaikkakiusaaminen

- koulukiusaaminen

- järjetön kilpailu ja toisten tallaaminen työpaikoilla ei lisää henkeä eikä hyvänvointia työpaikoilla: jarruja vähän tähän touhuun - selviämme PAREMMIN vähemmälläkin

- kilpailuyhteiskunta ja sen jatkuva rummuttaminen ahdistaa nuoria JA aikuisia

Rauhoitutaan elämään vähän.

Mika Penttinen
Hyvinkää

#28

23.10.2008 16:15

Allekirjoitan itsekin, jahka adressissa esiintyvä massiivinen epäkohta on saatu korjattua.
Ei Auvinen eikä Saari olleet ampumaharrastajia, heillä aseenkäyttö rajoittui muutamaan kokeilukertaan ja kouluampumiseen. Hullut eivät ole aseharrastajia, aseharrastajat eivät ole hulluja. Myöskään kouluammuskeluja eivät toteuttaneet, suunnitelleet tai ihannoineet aseet tai ammunnan harrastajat.
Asko Joensuu
Adressin tekijä

#29 #28 viesti

17.11.2008 11:21

Ilmoiti todellakin tärkeän asian. Nyt olen korjannut asian ja päivitin adressin
Asko Joensuu
Adressin tekijä

#30 Pyytäisin

17.11.2008 11:50

Jokainen joka on kirjoittanut adressin. Niin voisi lähettää muutamalle kaverille kännykällä teksti viestin, joka menisi tällälailla: "Kirjoita sinäkin adressi, jonka tarkoituksena on saadaa lisää rahaa nuortenmielenterveysongelmiin.
http://www.adressit.com/nuortenmielenterveysongelmat"

Tällä tavalla saataisi massiviestys, jolla saamme suuria määriä allekirjoituksia päivässä. Tällä hetkellä tulee noin 3-10 allekirjoitusta päivässä.
Teppo Kuusisto
Vantaa

#31 Uutinen

30.11.2008 12:56

Jopa 1600 psykiatrian laitospaikkaa ajetaan alas

ASK, 30.11.2008

Psykiatrian laitospaikkoja on nyt noin 4 600. Tavoitteena on, että vuonna 2015 niitä on enää 3 000. Näin linjaa kansallinen mielenterveys- ja päihdesuunnitelma, joka julkistetaan ensi vuoden alussa. Asiasta kertoi Savon Sanomat sunnuntaina verkkoversiossaan.

- Ensin on resursoitava riittävät avopalvelut. Sen seurauksena sairassijojen tarve vähenee, korostaa Mieli 2009 -työryhmän puheenjohtaja, apulaisosastopäällikkö Marja-Liisa Partanen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Ennakkotietojen mukaan työryhmä ehdottaa myös, että jäljellä olevista erillisistä psykiatrisista sairaaloista luovutaan kokonaan.

Savon Sanomien mukaan viimeisen 30 vuoden aikana laitospaikkoja on vähennetty jo 15 400 eli alle neljännekseen 1980-luvun tilanteesta. Potilasmäärä on kuitenkin pysynyt samana.

Työryhmän sihteeri, ylilääkäri Timo Tuori Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskuksesta toteaa, ettei rakennemuutos ole sujunut mallikelpoisesti. Avopalveluja ei ole resursoitu riittävästi.

- Perusterveydenhuollon on otettava nykyistä suurempi vastuu mielenterveyspotilaista. Tämä on työryhmämme keskeisin suositus. Psykiatriset sairaalat tulee liittää osaksi yleissairaaloita.
Jarno Honkala
Uusikaupunki

#32

01.12.2008 18:09

Saisihan siihen mielenterveyden huoltoon panostaa muillekin kuin nuorille, mutta pääpaino tietenkin nuorien hoitoon... he ovat maamme tulevaisuus. On todella huolestuttavaa huomata kuinka huonolla pohjalla mielenterveysongelmaisten asiat ovat tänä päivänä Suomessa. Esimerkiksi masennus on todella vakava sairaus, mutta silti erityisesti nuorien keskuudessa masentuneita jopa herjataan ja hyljeksitään, ihan kuin oikeasti yrittämällä yritettäisiin saada heitä hengiltä. Tiedän itse avohoitopotilaana kuinka vaikeaa tämän sairauden kanssa on elää eikä se jokapäiväinen elämä tosiaan ole vain hankalaa, se on käsittämättömän hankalaa. Suomessa tästä sairaudesta kärsii todella moni ja se näkyykin korkeissa itsemurhatilastoissa. Muutkin mielenterveyteen vaikuttavat sairaudet ovat yllättävänkin yleisiä maassamme.

Vaikka minä olen jo hoidon piiriin päässyt, niin siltikin masennuksen kanssa eläminen on jokapäiväinen kamppailu. Mielestäni ketään, jolla on vähäisiäkin ajatuksia itsemurhasta (saati toisten ihmisten murhaamisesta), ei tulisi päästää vapauteen vellomaan elämän raskauden kanssa. Tällaiset ihmiset tarvitsevat hoitoa välittömästi ja todella pitkän jakson, tästä kertoo mm. se, että Jokelankin ampumatapauksen toteuttaja oli jo hoidon piirissä. Päättäjien tulisi taata hoitoa näille ihmisille, eikä pohtia epämääräisiä kieltolakeja, jottei ampuma-aseisiin päästä käsiksi. Tavallisesta keittiöveitsestäkin saa aseen ja näin käy tilastollisesti huomattavasti useammin kuin mitä kouluampumisia.
Asko Joensuu
Adressin tekijä

#33 Hitaasti

02.11.2009 14:28

Aika hitaasti tulee allakirjoituksia.
Minulla on muutama hyvä idea, miten saisi lisää nimiä tänne tulemaan nopeasti.
Ihmiset voisivat jakaa tämän linkkin facebookissa esimerkkiksi. ja lähettää heille viestinä tämän linkkin:

http://www.adressit.com/nuortenmielenterveysongelmat
Touko Jaakkola
Hämeenkoski

#34 Ennaltaehkäisy ja jälkitoimenpide

02.11.2009 14:46

Siltä osin olen eri mieltä enemmistön kanssa, että adressin ajama asia ei tue ennaltaehkäisyä vaan jälkitoimenpiteitä. Hoitoa tarvitaan vain, kun ongelmia on jo syntynyt, ja ennaltaehkäisyä on se, että vältetään ongelmien syntymistä.

Ensisijaisesti pitäisi keskittyä ennaltaehkäisyyn, eli parannetaan olosuhteita siellä, missä mielenterveysongelmia syntyy, ja hoidon pitäisi olla vasta toissijainen ratkaisu.

Allekirjoitin kuitenkin.
sentori

#35

10.01.2013 16:17

Erepublik - yhteisöllinen selainpeli eheyttää särkyneen mielen, ja eSuomi tarjoaa mielekästä puuhaa, joka saa nuoret innostumaan ympäristöstä ja toisista ihmisistä.

http://www.erepublik.com/en/referrer/Jorma+KaaIeppi

TittelinTuure

#36 Re: Yhdys sanat

13.03.2013 16:38

#1: Julius Repo - Yhdys sanat

Vaatikaa mieluummin lääkitysten muuttamista/ mieluummin poistamista.

Ei murrosikä ole mikään psykoosi, johon täytyisi aloittaa psyykelääkkitys. Viimeaikaisen uutisoinnin mukaan (2013) kohta koko kansa kaipaavat terapiaa/ nappeja (lapset, nuoret, vanhukset, yksinäiset ja erityisesti vammaiset). Psykiatrit ovat huolissaan, vanhusten masennusoireiden 'hoitamiseen' ei ole tarpeeksi resursseja.

Psyykelääkkeillä tehdään nuorista 1) synteettisten huumeiden käyttäjiä 2) aiheutetaan lääkeriippuvuuksia ja erittäin vaikeasti hoidettavia vieroitusoireita (myös psykooseja, jolloin nuori voi tehdä mitä tahansa koskaan muistamatta jälkeenpäin mitä tuli tehtyä).

 

TittelinTuure

#37 Re:

13.03.2013 19:11

#32: Jarno Honkala -

Hei, toivottavasti voit hyvin

Huolesi on ihan oikeutettua, mielenterveyspotilaiden tilanne ei ole parantunut 2013.

Saat tietoa lääkityksestäsi Internetistä esim. osoitteista

Toivottavasti hoitava lääkärisi noudattaa ammattieettisiä velvollisuuksiaan ja pyrkii aidosti parantamaan sinut

Lääkärit ovat palveluammatissa ja heidän tulee noudattaa ensisijaisesti Lakia terveydenhuollon ammattihenkilöistä (28.6.1994/559) 4a Luvun 15 § Ammattieettiset velvollisuudet

  • Terveydenhuollon ammattihenkilön ammattitoiminnan päämääränä on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen, sairauksien ehkäiseminen sekä sairaiden parantaminen ja heidän kärsimystensä lievittäminen.
  • Terveydenhuollon ammattihenkilöllä on velvollisuus ottaa huomioon, mitä potilaan oikeuksista säädetään.

Minä olen sitä mieltä, että mielenterveyspotilaat tarvitsevat parempaa hoitoa, eivät pelkkää oireiden poistoa.

Valitettavasti psykoosilääkkeissä on myös sellaisia, jotka lisäävät itsemurha-alttiutta sekä vaarallisia neuroleptejä, jotka voivat aiheuttaa aggressiivisuutta ja psykooseja.

On täysin mahdollista, että ampujien psykoosit ovat neuroleptilääkkeiden haittavaikutuksia.

Hyvä lääkäri kuuntelee potilasta, jos sinulla on sellainen, keskustele hänen kanssaan toiveistasi lääkityksen ja hoidon suhteen sekä tulevaisuutesi suhteen; lääkärin tulee ottaa huomioon sinun oikeutesi.