Kieltäkää käsiaseet , ei enää koulusurmia

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kieltäkää käsiaseet , ei enää koulusurmia.

tuomo siimessalmi
riihimäki

#1 toinen mielipide

23.09.2008 19:42

Minä en näe mitään syytä kieltää kasiaseita, koska yhteiskunta/valtio ei pysty mitenkään kontrolloimaan yksityishenkilön tekosia eikä aseiden kielto lopettaisi aseellisesti tehtyjä henkirikoksia. Jos käsiaseet kiellettäisiin kokonaan niin meinaatteko, että käsiaseilla tehdyt henkirikoset loppuisivat? Eipä taida niin käydä Britannia on hyvä esim. Täytyy muistaa myös, että kiellot koskisivat lainkuulevia henkilöitä ei rikollisia. joka tapauksessa aseita olisi saatavilla pimeiltä markkinoilta. Tämän perusteella pitäisi kieltää autot, veitset, nyrkit yms.

Niin kyllä täällä suomenmaassa riittää pistooliammuntaa harrastavia enemmän kuin promilleja. se olisi minusta väärin kieltää muutaman mädän takia harrastus kaikilta. mielummin nostettaisiin ikärajaa aseen saantiin, että ehtisi tulla sitä järkeäkin päähän.

Juho Kokkonen
Järvenpää

#2 Luuletko että tämä auttaa?

23.09.2008 21:08

Täytyy kyllä nyt myöntää että mennään metsään ja pahasti.
Suomessa laittoman käsiaseen hankkiminen on jo melkeenpä helpompaa kuin laillisen vastaavan.

Muutenkin aselakia tiukentamalla ei ratkaista kouluammuskeluja tai väkivaltaa.
Se on vaan valtiolle helpompaa ja halvempaa ja kansa on tyytyväinen ja hallitus saa ääniä ensi vaaleissa. Entäs sitten kun sama tilanne taas toistuu? Ehkä jo silloin joku voisi oivaltaa että fiksumpaa ottaa kansalaisten verorahoja hyödylliseen mielenterveystyöhön, sekä muihin tapoihin ehkäistä syrjäytymistä, ääriainesten syntymista, rasismia ja muita vastaavia.

Se että teennäisesti mielistellään kukkahattutätejä ja muita ihmisten aseharrastuksia vastuvastia ei oikeasti saavuteta mitään. Pistäkää mieluummin lisää varoja lasten ja nuorten mielenterveystyöhön. Samalla jos viitsisitte vielä lisätä varoja alkoholi ja huumeongelmaisillekkin. Eikä vaan kierretä ongelmaa, niinkuin jokainen palkkapussiaan ajattele itsekeskeinen poliitikko.
Antti Hakamies
Askola

#3 Ikävää...

23.09.2008 21:10


Niin Jokelan kuin Kauhajoen tapaukset ovat erittäin traagisia... Käsiaseiden kieltäminen ei ole kuitenkaan mikään ratkaisu!

Luuletko sinä että tällaiset ihmiset jättävät suunnitelmansa sikseen vain koska poliisi ei myönnä hallussapitolupaa? Ihmiset jotka haluavat aseen tällaisiin tarkoituksiin saavat sen kyllä vuorenvarmasti, vieläpä paljon nopeammin kuin luvallisen aseen. Aselain tiukentaminen rankaisee niitä satojatuhansia rehellisiä aseenomistajia joita Suomessa on, mutta ei paranna pätkääkään yleistä turvallisuutta.

Olisikin hyvä jos edes lainsäädännössä osattaisiin pitää pää kylmänä eikä sorruttaisi panikointiin josta seuraa enemmän haittaa kuin hyötyä!
Valtion pitäisi keskittää energiansa mielenterveysongelmien hoitoon mielummin kuin "kieltolakeihin".
Asko Joensuu
Kittilä

#4 Ei tämä auta...

23.09.2008 21:41

Valitettavasti ei tälläinen auta, että otamme käsiaseet pois... Aina ne keksii jonku keinon. Meidän pitää kuunella lapsiamme ja nuoriamme... Eduskunta ei osaa laittaa varojansa oikein, nytkin ne on kuulema pienentäneet nuorille tarkoitettuja mielenterveys rahastoa
Mateusz Kaminski
Kokkola

#5 Samaa mieltä

23.09.2008 22:30

Ei sie kielto mitään ratkaise. Parasta vaan kieltää kaikki ja luulla ettei mitään tapahdu.
Jussi Jaakkola
Helsinki

#6 ongelma laki

23.09.2008 22:57


Niin tunnen yhden henkilön joka on vapautettu armeijasta.
Perusteluna oli että katsotaan niin vaaraliseksi psyykkisesti että edes valvotussa tilanteessa ei asetta voida hänelle luovuttaa.

Kuitenkin kyseinen henkilö on hankinut luvalla joukon pieni ja iso kalinberisiä käsi aseita..

olisiko syytä tehdä parempaa tausta työtä
Esa Hyvärinen
Jyväskylä

#7 Aseet lukkojen taakse

24.09.2008 00:01

Ei ole mitään syytä miksi aseita pitäisi olla kotikäytössä.
Ampujaharrastajat saisivat puhdistaa, öljytä ja kiillotella aseitaan ampumakerhon tiloissa, ja aseet jätettäisiin sinne säilytykseen lukkojen taakse.
Kirsi Koivula
Ilmajoki

#8 Apua ihmisten pahoinvointiin...

24.09.2008 00:19

Minusta yhteiskunnassa taloudellisen edun tavoittelu lieveilmiöineen pitää saada kuriin. Ihmiset voivat pahoin koska työelämä vaatii niin paljon sekä henkisesti että fyysisesti. Aikuiset voivat pahoin ja ei jakseta välittää lapsista riittävästi. Toisille väsymys ja työpaineet aiheuttaa alkoholikierteen, josta lapset ensisijaisesti kärsivät. Lapset eivät saa riittävästi rakkautta eikä myöskään rajoja koska aikuisten voimavarat kuluu kaikki töissä.

Aseiden kielto ja rajoittaminen ei poista eikä helpota tätä ongelmaa. Jos häiriintynyt henkilö haluaa tällaista tehdä niin kyllä hän aseen saa hankittua ilman lupiakin.

Ennaltaehkäisyyn pitää kiinnittää huomiota ERITTÄIN paljon ja mielenterveystyöhön rahaa enempi että lapset, nuoret sekä myöskin aikuiset pääsevät kunnolliseen hoitoon silloin kun siihen on tarvetta.
Kimmo Koljonen
Lahti

#9

24.09.2008 00:27

Ei kaiken kieltäminen ole toimivaa, kuten Asko sanoi "Aina ne keksii jonku keinon".
Jos ampuma-aseita ei ole saatavilla, tehdään pommi tai polttopulloja.
Ei ole kovinkaan vaikeaa tehdä pommia. Ruutia saa vaikka uudenvuoden tavarasta.
Tai sitten bensa ja muut palavat nesteet ja tahnat yms. olisi myös kiellettävä (mutta mitäs autoihin?). (entä haarukat ja veitset ja muut teräaseet)
saara jurvelin
kirkkonummi

#10

24.09.2008 01:27

Tuo olisi esim. metsästämistä harrastaville ikävä juttu. Ei jossain ampumisradalla todellakaan voi olla samaa tunnelmaa kuin metsällä.
Mr.Dr. Pepper
Texas

#11 laittomat vs. lailliset aseet...

24.09.2008 01:59

No jaa, molemmat Suomen koulusurmat tehtiin laillisilla aseilla, joten mitä voimme tästä päätellä?

Jos kaikkien harrastekäyttöön tarkoitetut käsiaseet olisivat lukkojen takana ampumaseuralla(jossa niitä käytettäisiin) niin tällaista ei pääsisi tapahtumaan, mitä ihmettä sillä pyssyllä kotona tehdään?
(Joo, joo, olen itsekkin ampumaharrastaja ja suosin silti tätä vaihtoehtoa, yksikin uhri on liikaa)

Pekka-Eric & Matti Saari vaikuttivat olevan molemmat sosiaalisen yhteiskunnan ulkopuolelle pudonneita reppana luuseri nyhveröitä, tuskin he mitään "alamaailman" laittomia aseita itselleen olisi pystynyt hankkimaan, olisi jääneet himaan tietokonetta & telkkaria tuijottamaan.
Cristian Werner
Hattula

#12 Jaa-a

24.09.2008 14:32

Enpä tiedä miten hyvin luulette niiden aseiden sielä kaapissa lukkojen takana pysyvän, jos joku todella haluaa lähtee lahtaamaan ihmisiä? Eikös ihmiset voi "vahingossa" ottaa vaan asetta mukaansa lähtiessään?
Minä en tiedä ampumaradoista mitään mutta luulisin että ei se olisi edes vaikeaa, koska henkilö kuitenkin saa sen aseen sieltä..

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.09.2008 14:46


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.09.2008 15:05


Juho Kokkonen
Järvenpää

#15

24.09.2008 22:33

"Sitten niille, jotaka kertovat että "ei ratkaise mitään luvattoman aseen hakinta on niiiin helppoa". kertokaapa minulle mistä saan luvattoman aseen niiiin helposti?"

Ihan samalla tavalla kuin huumeitakin, älkääkä sanoko että nyt menee offtopic:ksi tai että huumeita olisi hankala saada, kumminkaan näin ei ole, riittää kun menee kyselemään porukoilta helsingin asematunnelista, niin vaikka mitä löytyy ja muuta saadaan helposti hankkittua jos rahaa löytyy.

"Monenlaista mielipidettä tuntuu löytyvän, mutta jospa käytettäissiin realismia.
Käsiaseille ei ole mitään muuta laillista käyttötarkoitusta kuin harrastus/tarkkuusammunta, viranomais ja sotilaskäyttö. Toisinsanoen uusia käsiase lupia ei enää pitäisi myöntää kenellekään. Nykyiset käsiaseet säilytykseen ampumakerhon tiloihin. Poikkeuksena asekeräilijät heidän joukko lienee pieni, mutta se harrastus heille suokoot kunhan säilytys ja luvat on kunnossa. Samalla voidaan kieltää patruunat, jatkossa vain viranomaisille, asekerhoille, ja sotilaskäyttöön."

Mikä tästä tekee realismin? Se että lähes jokainen suomen asekauppa menee konkurssiin? Se että monet ampujat olisivat erittäin närkästyksissä asiasta, aivan syystäkin, kenen etua tuollainenkin mukamas palvelee? Mikä estää käsiaseen salakuljetusta pois asekerhoilta, kuinka paljon rahaa tällä heitetään pois?
Jos asekerholla on maanantai iltapäivänä tilaisuus, illalla huomataan että yksi ase puuttuu. Tällöin soitetaan poliisi, jolla riittää muutakin tärkeää tekemistä iltaisin, varsinkin jos joku 40 käyttäjääkin ollut iltapäivällä, niin poliisilla ole resursseja etsiä jokaista heistä yötä vasten ja aamulla ollaan jo myöhässä. Toimii kuin venäläinen junan vessa.

Miksi yksi mätämuna pilaa koko tusinan? Ja ottakaa huomioon että ase on murhan väline, itse murhan tekee ihminen ja ihmisen aivot. Jos ei saada asetta, niin tehdään vaikka molotovin koktaileja, tulos on taattu. Se että syytetään aseita siitä mitä ihminen tekee, on vaan tekosyitä kiertää ongelmat. Eikö teistä tämän kannattajista kukaan välitä siitä oikeasta ongelmasta, lasten ja nuorten mielenterveysongelmista ja mistä tuollaiset vihat yhteiskuntaa kohtaan tulevat?

Jos otetaan pistooli pois, seuraavaksi tulee haulikko, sitähän voi käyttää metsästykseen, joten te fanaattiset aseiden kerhoilla säilyttäjät voidaan kiertää ja tuho on vielä pahempaa kuin jollakin .22LR paukuilla. Jos tätäkin alettaisiin rajoittaa niin seuraavaksi tulevat metsästys aseet, vielä pahempaa. Sitten tullaankin totaalikieltoon, viedään tältä metsäiseltä kansalta kaikki mahdollisuudet metsästykseen, SRA:han yms. eikä tilannetta siltikään lopeteta, todennäköisesti saadaan vielä paljon pahempi tilanne aikaiseksi. Toivottavasti olette tyytyväisiä sitten.

Kuinka monta tälläistä tarvitaan ennen kuin lapset ja nuoret saavat arvoistaan kohtelua, eivätkä ole ole teidän aikuisten ja poliitikkojen pelinappuloina pelissä missä ajetaan vaan omia aatteita ja lompakkon paksuutta?
Marko Huikari
Rovaniemi

#16 Populismia

24.09.2008 23:42

En kannata asekieltoa.

Lupien myöntäjiä tulisi ehkä lisäkouluttaa, yhtenäisen käytännön luomiseksi.

Päättäjät pyrkivät nyt tekemään äkkiä jotain, että näyttävät hyvältä kansan silmissä. Varsinaiseen ongelmaan ei kuitenkaan puututa.

Perinteisesti kriisissä pyritään löytämään äkkiä jokin syntipukki, joku helppo asia tai henkilö mitä syyttää.

Tosiasia on kuitenkin hankala hyväksyä, yksittäisen henkilön sisälle patoutuneet tunteet, pettymykset, tuska ja katkeruus purkautuivat tuhoisalla tavalla.
Syy ja seuraussuhteet ovat todennäköisesti hyvinkin monimutkaiset:
Nykymaailman kiireet, suorituspaineet, jatkuva kilpailu, yksinäisyys, internetin, pelien ja television syöttämä maailmankuva.
Huono ruokavaliokin voi vaikuttaa ajatteluumme, esimerkkinä lisäaineet karkeissa ja ruuassa.
Kaikki nämä vaikuttavat meihin tiedostamattamme, seura jossa liikumme muokkaa
ajatusmaailmaamme huomattavasti.

Nyt nähdään mitä yhteisöllisyyden katoamisen sekä vanhempien ja lasten yhteisen ajan vähenemisestä seuraa. Ihmiset elävät yksin ja omaksuvat vääristyneitä toimintamalleja eri lähteistä saamastaan tiedosta.
Varsinaisen ongelman ratkaisu yhteiskunnan rakennetta kehittämällä on iso, raskas ja kallis työ, joka ei ole valmis vaaleihin mennessä.

Koulu- ja nuorisotoiminta on yksi asia missä ei saisi liikaa säästää,
ongelmat eivät näy heti, mutta syntynyttä ongelmaa ei voi korjata jälkikäteen.

Aselakimuutos on vain halpa pikaratkaisu, joka ei poista ongelmaa.
Mika Ruohomäki
Turku

#17 jospa jo

25.09.2008 01:03

Ase laki vaan tiukenpaan valvontaan jotta ei enään vastaavanlaisia tilanteita tulisi....

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

25.09.2008 16:23


Jonni Sjöblom
akaa

#19

26.09.2008 06:21

Asia ei johdu siitä että aseita saa helposti. Yhtä lailla he voivat tehdä pommeja käyttää terä aseita yms. Kaikilla mahdollisella millä vain voi tappaa.
Ja tuo on niin paisuteltua juttua että huhhu!
Miettikää paljon ihmisiä kuolee rattijuoppojen takia yms muiden henkirikosten takia. Tuo on aivan naurettavaa että yritetään mukamas poistaa ongelma sillä että kielletään käsi aseet. Sillä se ei ratkaise mitään!
En kuitenkaan usko että jotkut tuollaiset sairaat ihmiset käsiaseiden kieltämisen jälkeen ajattelevat että: Jaa-a nyt kun en saa käsiasetta niin EN TAPA KETÄÄN!
Päin vastoin keksii jonkun muun välineen jolla tappaa esim. Auton. Sillä auto on yhtä tappava ase kuin tuliase.
Arto Tolvanen
Kotka

#20 Käsiaseet..

26.09.2008 07:22

Kuka tarvitsee käsiasetta?Pienempiäkin asioita ollaan kieltämässä kokonaan, mutta oikeasti vaarallisia aseita ei. Minun mielestä yksikin säästetty ihmishenki on sen kiellon arvoinen..

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

26.09.2008 13:05


Salla-Kaisa Nurminen
Heinola

#22

26.09.2008 16:15

Ei niitä käsiaseita ihan vaan kouluammuskeluissa käytetä.
Tuomas Liikala
Kihniö

#23 Käsiaseiden kielto.

26.09.2008 19:10

Ensinnäkin tähän voisin niin paljon asioita sanoa, mutta kerron nyt oman mielipiteeni..
Käsiaseiden kielto ei estäisi yhtään mitään. Ensinnäkin käsiase on hieman vajavainen ja laaja käsite, johon voidaan luokitella niin paljon eri aseita..
Jos käsiaseiden luvat kielletään, aseita saa/on paljon muitakin ja jos jollain maailman ihmeellä siivilihenkilöiltä aseet joskus saataisiin pois (joka nyt toki ei ikipäivänä ole mahdollista), käyttäisivät tällaiset henkilöt varmasti joitain muita keinoja, kuten esimerkiksi eräs poliisi oli jättänyt myöntämättä aseeseen luvan, jolloin kyseinen henkilö oli hankkinut jalkajousen.
Ja vaihtoehtoja on miljoonia.

Luvattomia aseita löytyy NIIN paljon, ettei edes niitä pystytä valvomaan.. Jos taas tehtäisiin lakipykäliä, mitkä kieltäisivät tietyt aseet, löytyy varmasti jokin asevalmistaja, joka tekee hieman kiertelevällä tavalla jonkin muun merkkisen/tyyppisen aseen.. Ampumaharrastajia on lukemattomia määriä, ja tällöin heidän harrastuksensa pitäisi kokonaan lopettaa. Lopetetaan samalla ralliautoilu, alkoholin myynti, monimoni muu asia jotka voivat johtaa samankaltaiseen tapaukseen. Kaupoista pois puukot ym leipäveitset..

En toki tarkoita, etteikö tämmöisten tapauksien pitäisi ehdottomasti saada loppumaan, mutta toimiva tapa kyseinen ei ole.
Voisin toki kirjoittaa loputtoman listan, mutta jääköön tämmöiseen hieman vajaaseen versioon..
Jani Malmberg
Helsinki

#24 Totaali kielto rikkoo perusoikeuksia täällä Suomessa ja on epäreilu harrastajia vastaan.

27.09.2008 11:03

Suomessa ei tulla kieltämään käsiaseiden myöntämistä yksityishenkilölle koskaan. Meillä on ampumaharrastajia niin paljon, että totaalikielto olisi epäreilu asetelma niille harrastajille, jotka harrastavat tunnollisesti ampumaurheilua. Enkä minäkään suosi tuollaista täysin nollatoleranssi linjaa, sillä aseharrastus on urheilulaji siinä missä muukin. Kautta aikain on ammuttu aseilla ja tullaan jatkossakin ampumaan. Tämä tälläinen adressi ei ole paskapaperin arvoinen tuolla vaikka sulla olisi satatuhatta nimeä. Enkä usko että saat edes kymmentä tuhatta nimeä kerättyä. Aseiden hankintaan voidaan vaikuttaa ja hallitus kaavaileekin tiukennuksia siihen. Sen kanssa olen samoilla linjoilla täysin. Minusta tiukennukset ovat ainoa oikea keino eli varmennetaan kyseisen henkilön taustat ja otetaan psykiatriset testit käyttöön. Valitettavaa on että aina joku hullu pääsee joukkoomme. Kyllä ne hullut ostaa aseensa pimeästä pörssistä yhtä helposti kuin hankkii luvankin. Jos haluaa mennä ampumaan ihmisiä ei totaalikielto ole este.
Jere Lineri
Turku

#25 Kröhöm

27.09.2008 14:51

Miksi yhdenkään tervemielisen ammuntaa harrastavan pitäisi kärsiä mielenvikaisten idealistien takia? Pitäisikö internetin käyttö kieltää, sekä pelit ja televisio, koska varmasti enemmän kuin 2 murhatapausta on johtunut ainakin osittain edellämainituista medioista?

Ja aseen saa joka tapauksessa AINA jostain tarpeeksi halutessaan.

Aseet eivät tapa ihmisiä, vaan ihmiset.

Tämä olisi aivan liian hätiköity ratkaisu, on syytä miettiä paljon syvempiä ja järkevämpiä tapoja ehkäistä vastaavia tapauksia.