EU:n aikeet Suomen kuluttajansuojan romuttamiseksi estettävä

Asko Joensuu
Espoo

#1 Vai tälläisen Directiivi...

01.10.2008 13:10

Ennen vanhaan astianpesukone, pyykinkone kestivät montta vuotta. Jopa 13 vuottakin. telkkari kesti yleensä 6 vuotta. Mutta miten nyt näin? Nehän voi laittaa, jonkulaisen toiminnon, että hajoaa kahden vuoden päästä? Mitä sitten kuluttaja tekee?
Michail Jaction
Jurmaa

#2

02.10.2008 10:48

Ei kapitalismissa kannata tehdä tuotteita jotka kestävät kymmeniä vuosia.
Jaakko Vainionpää
Vaasa

#3 Direktiivi

02.10.2008 17:44

EU:n kaavailema direktiivi kuluttajan turvasta romuttaa suomalaisen kuluttajasuojakäytännön täysin.Samalla se antaa "kapiralistien" laskea tuotteitten laatua."Kapitalisti" hyötyy.Kuluttaja häviää.Pyörittelavätkö suomalaiset poliitikot eduskunnassa ja hallituksessa vain peukaloitaan?Vai aikovatko he tehdä jotain?
heli tynkynniemi
Helsinki

#4 direktiivi

03.10.2008 09:53

Kyllä meidän kuluttajien pitää tässä asiassa ryhdistäytyä, ja jokainen ottaa "käsittelyynsä" tuntemansa kansanedustajan. Jokainen joka on joutunut taistelemaan viallisen tuotteen vuoksi, tietää miten vaikeaa se saattaa olla nytkin, vaikka tuoteen virheestä voit valittaa melko pitkänkin ajan jälkeen. Mitäkö kuluttaja uuden direktiivin aikana tekisi? Ei mitään. He katsoisivat, että ei kannata ruveta riitelemään lainkaan, direktiivi mitätöi periaatteessa koko tuotteen virhe-käsityksen.
Pekka Walkea
Kemi

#5

09.10.2008 22:39

PERUSTUSLAISSAKIN lukee, että "Suomessa valta kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontuva eduskunta".

Eikö eduskunnassa pitäisi tehdä sellaisia päätöksiä, jotka ovat kansalle mieluisia? Eihän Irlantiakaan EU:sta erotettu, vaikka se ei ratifioinut perustuslakisopimusta! Näin se pitäisi meillä Suomessakin toimia, eikä ensimmäiseksi antaa EU:lle periksi!

tuula sario
espoo

#6 direktiiviehdotus

10.10.2008 13:59

EU:n uusi direktiiviehdotus on nyt julkaistu ja se on juuri niin ikävä kuin osasimme odottaakin. Toteutuessaan ei Suomella olisi enää mahdollisuutta pitää nykyistä kuluttajansuojaa vaan sen taso laskisi merkittävästi. Mm. etämyynnissä ja postimyynnissä joutuisi kuluttaja maksamaan myös tuotteen palauttamisesta aiheutuvat kustannukset eikä puhelinmyyjän lehtiansaan joutunut kuluttaja voisi lainkaan katua tilaustaan eli peruutusoikeus poistuisi. Myyjän virhevastuu rajattaisiin kahteen vuoteen, kun nykyisin ei ole mitään takarajaa, jos tuotteessa on valmistusvika. Tässä vasta muutamia esimerkkejä siitä, mihin direktiivi toteutuessaan voisi johtaa.
Eeva Häkkinen
Helsinki

#7

24.10.2008 19:57

Todella TÄRKEÄ adressi! Yksi merkittävimpiä ilmastonmuutokseen vaikuttavia asioita on se, joutuvatko ihmiset vaihtamaan laitteensa kahden vai kahdentoista vuoden välein - joku voisi tehdä varmaan laskelman asiasta. Ja niinkuin useimmat varmaan jo tähän mennessä tietävät, meistä riippuu se, onko ihmiskuntaa tällaisena vielä lastenlastemme aikaan olemassa.
Pekka Holopainen
Joensuu

#8

26.10.2008 15:41

Suomalainen kuluttajansuoja laski romahdusmaisesti jo sinä päivänä, kun liityimme Euroopan Unioniin (1995). Esimerkiksi täällä myytävissä sähköllä toimivissa laitteissa "laadun takeeksi" riittää pelkkä CE-merkintä. Se ei kuitenkaan takaa mitään, sillä se on vain todiste siitä, että joku toinen EU-maa on hyväksynyt laitteen kauppaamisen omassa maassaan. Miten laite siellä on saanut hyväksynnän? Sitä ei kerrota missään.

Ennen EU:iin liittymistämme jokainen sähkölaite kävi läpi perusteellisen asiantuntijatarkistuksen ennen kuin se edes päästettiin markkinoille. Nyt homma toimii toisinpäin. Markkinoille pääsee mitä tahansa roskaa silloin tällöin (kuten uutisista olemme voineet lukea).

Vasta sitten kun jotain on tapahtunut (tai vika muuten löydetty) se velvoitetaan vetämään pois markkinoilta. Tämä on tietenkin kaiken maailman kauppamiesten etu, mutta selkeä heikennys kuluttajansuojan ja tavallisen laitetta käyttävän ihmisen kannalta. Pahimmassa tapauksessa se voi maksaa ihmishenkiä.

Nyt on siis tulossa vielä lisää heikennyksiä.

Pekka
Juhani Rantala
Espoo

#9 Kuluttajansuoja isommille hankinnoille

30.10.2008 20:15

Mielestäni tämän aiheen tekee merkittäväksi juuri kalliit tuotteet, jotka sattuvat hajoamaan kahden vuoden ja kahden viikon päästä ostohetkestä, kuten kodinkoneet, TV:t, elektroniset järjestelmät ja autot. Pienemmätkin vialliset tuotteet saavat aikaan pahaa mieltä, mutta uuden jääkaappipakastimen tai/ja pesukoneen ostaminen kahden vuoden välein saattaa jo kaataa pienituloisemman talouden (etenkin kun laite on pakollinen normaalin elämisen kannalta).
Tomi Piispanen
Halikko

#10 Direktiiviehdotus ei voi mennä läpi

31.10.2008 00:31

http://fi.wikipedia.org/wiki/Meglena_Kuneva

"Kuluttajakomissaari Meglena Kuneva on nyt esittänyt lainsäädännön maksimiharmonisatiota"

Magelena sattuu olemaan bulgarialainen.

Bulgariassa korruptio on suurinta. Jos tuollainen ehdotus menee EU:ssa läpi, se romahduttaa koko EU:n mahdollisten korruptio epäilyjen takija. Historia toistaa itseään, korruptioonhan Rooman valtakuntakin kaatui.


Tämä kestävän kehityksen vastainen direktiivi voisi hyvinkin olla lopullinen niitti ilmaston muutokseen. Vaikka koneet saataisiin 100% kierrätettäviksi, kierrätyksen vaatima energia(kuljetukset, tuotanto yms) olisi suurta ja ei mitenkään perusteltua. Myyjä voisi yrittää perustella(kuten esim Floppi mainos "tee ympäristö teko, osta uusi auto") ympäristöteoksi vanhan koneen vaihtamista uuteen koska se kuluttaa vähemmän energiaa. Hieman järkeä käyttäen ympäristö kuormittuu enemmän tehtaiden tuotantokapasiteetin noususta kuin vanhan/uuden laitteen kulutuserosta.
Eri asia on, jos tekniikka kehittyy huomattavasti, mitä ei ole tapahtunut 5-10v aikajaksoja tarkistellessa. Vert. 10 vuotias jääkaappi / uusi jääkaappi, ero ? Ehkä jo 20v ikään päässyt jääkaapin vaihto olisi oikea ympäristöteko? Tosin en vaihtaisi koska 20v kaappi kestäisi kuitenkin pidempään kuin uusi kaappi:)


#8

Käsittääkseni CE merkintää voi käyttää kuka tahansa valmistaja. Se on ainoastaan "tarra" jossa valmistaja takaa tuotteen läpäisevän testit. Kukaan ei valvo käyttöä, ainoastaan pistokokeita tehdään. =CE merkinnällä ei kuluttajan kannalta ole mitään virkaa ikinä ollutkaan?! No, joku tietää paremmin?
Ritva Lehtonen
Petäjävesi

#11 Kuluttaja on jo nyt lain suojaton!

04.11.2008 10:51

Kun tietää kaupan keinot ja röyhkeyden , sekä tyhjästä rahastamisen keinot ja on niihin lähes viikoittain jollain tapaa törmännyt, täytyy sanoa, että jos vielä enemmän vastuuta sysätään vain ostajalle, on kertakaikkiaan siirryttävä omatekoisiin ratkaisuihin , muunkin kuin vain ruuan osalta. Nyt saa jo riittää, se joka tuottaa P...kaa on siitä myös kannettava vastuu, ei ostajan.
Suomen Kuluttajaliitto
Adressin tekijä

#12 Adressin luovutus

10.03.2009 14:53

Adressi on tarkoitus luovuttaa eduskunnalle keskiviikkona 11.3. kello 10.00.


Timo Niemi
lakimies
Kyllästynyt narinaan

#13 kuluttajansuoja

21.12.2011 19:05

Kuluttajansuoja on Suomessa aivan surkea suojatyökeskus, jossa pyritään rajoittamaan normaalia kestävää kehitystä.
Kyllä ihmisten pitää osata itse miettiä mihin suostuu ja mitä tekee, eikä porata sitä jälkeenpäin. Lopettaa pitäis koko lafka.
Muutosta kaipaava

#14 Re: kuluttajansuoja

21.12.2011 19:09

#13: Kyllästynyt narinaan - kuluttajansuoja

Adressi Aivan turha. Huomattavasti parempi adressi olisi ollut jos siinä olisi toivottu kuluttajasuojan heikentämistä ja eurooppalaistumista. Miten voisimme pärjätä maailmalla jos lakimme on tälläinen.


Vieras

#15

04.08.2014 11:29

Tässä taas EU huijarit määräämässä ja suomen edustajat kumartaa kun EIVÄT uskalla pitää puolia,
EU:hun MENO ON ALUSTA LÄHTIEN OLLUT TÄYSIN KATASTROOFFI.OLEMME MENETTÄNEET ITSENÄISYYTEMME.AJAN KYSYMYS VAIN KUN OLEMME VENÄLÄISTEN ALUSMAA.AI MIKÄ KULUTTAJAN SUOJA,VIRKAILIJAT JOTKA TÄLLÄ HETKELLÄ RÄPELTÄÄ TYHJÄSSÄ PÄÄSSÄÄN SUUNITELMIA OVAT TODELLA SUOMEN POHJASAKKAA,NÄMÄ OVAT RAUKKOJA SUORASTAAN ÄLLÖTTÄVIÄ OLIOITA.
KYRPÄ

#16 EU VÍTTUUN JA VASEMMISTO HOMO VIHER STALLARIT PERUSSUOMALAISET KANSSA

25.09.2019 11:32

 

EU VÍTTUUN JA LOPPUU RUIKUTUS VÍTUN HOMOT!

 

FIXIT !

#17 Re: EU VÍTTUUN JA VASEMMISTO HOMO VIHER STALLARIT PERUSSUOMALAISET KANSSA

04.03.2020 21:35


Vieras

#18 PERSUT EXIT PARLAMENT OR EU FIXIT !

28.03.2020 12:23