Aseiden totaalikiellon vastustaminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Aseiden totaalikiellon vastustaminen.

Jarkko Sinisalo
Kuopio

#151

27.02.2009 09:27

Minua ei harmittaisi tippaakaan jos aseet kiellettäisiin ja niistä valettaisiin vaikka tuhkakuppeja ja kukkaruukkuja, mutta en tajua millä logiikalla taistellaan ihmisten pahaa oloa ja väkivaltaisia taipumuksia vastaan kieltämällä välineet eikä keskittymällä oireiden hoitoon. Älytöntä.

Niin ja eiköhän se yhdysvaltojen ongelma nimenomaan ole aseiden liian helppo saatavuus? Joku järki se siinäkin soisi olevan. Enkä ehkä pidä nra:ta tässä asiassa ihan kaikkein puolueettomimpana lähteenä =D
Ilkka Laaksonen
Kyröskoski

#152 En omista asetta, mutta nythän kieltojen ja lakien

20.03.2009 03:44

lisäämisen / tiukentamisien myötä aseen saanti kadulta 100% varmasti helpottuu, niikuin on aina näiden asioiden suhteen käynyt.
Ei vät rattijuopotkaan tarvitse kännissä ajaessa kuivumassa olevaa korttiaan!

Poliitikot eivät ikinä opi, jos joku seko räiskii koulussa, joku seko räiskii
kadulta ostetulla mahdollisesti järeämmällä tykillä vaikka viinakaupassa!

No kansan ääni ei ole ikinä kuulunut, tulokset kyllä näkyvät!

Pitäisi hoitaa syitä ei oireita!
Ilkka Laaksonen
Kyröskoski

#153 MIkään hallitus ei ole Suomessa osannut

20.03.2009 03:57

puuttua ongelmiin kuin nuijimalla ääliölakeja, niinkuin ongelmat sillä hoituisivat väitän ,että poliisiakin alkaa vituttaa kaikenlaiset saatanan
direktiivit ja ääliölait esimerkkinä: Kännykkäkielto autossa, mutta saat
vetää vaikka piippua niin että takana tulevat eivät savulta mitään näe!
Mira Peltonen
Loimaa

#154 Nuoren mielipide

08.04.2009 11:06

Siis, metsästyshän on aina kuulunut ihmisen historiaan ja kuuluu tänä päivänäkin. Muuten ei eläinkantoja saataisi pidettyä kurissa. Joillekin se on joskus myös elinehto. Monet nuoret (kuten itsekin) harrastavat metsästystä ja aselajeja. Metsästäessähän pääsee myös ns. "kosketuksiin luonnon kanssa". Tärkeintä ei siis ole saalis, si on vaan kiva lisä ruokapöytään.
Jos aseet täysin kiellettäisiin, niin mitäs valtio tekisi omille aseillee esim. varuskunnissa? Täyskieltohan myös vain yllyttäisi ihmisiä entisestään laittomiin aseisiin. Oikeus tähänkin harrastukseen täytyy olla. Vaikka olen vasta 17, olen perehtynyt myös suomen ase- ja metsästyslainsäädäntöön metsästäjäntutkintoa suorittaessani vuonna 2006.
Tai kieltäkööt aseet, katsotaan mitä tapahtuu, kun joku kehä 3:n sisäpuolella löytää takapihaltaan suden tai karhun. Saataisiinko aseet siinä kohtaa takaisin?
ju hu
Adressin tekijä

#155 Adressin luovutus

03.05.2009 21:06

Adressi ampumaurheilun puolesta on saanut huomattavan nimilistan taakseen. Monet liitot ovat tukeneet adressia, mutta eivät ole yhteisesti halukkaita viemään adressin sanomaa eteenpäin sisäministeri Anne Holmlundille.
Adressin luovutustilaisuutta ei voida järjestää, sillä liittotasolla yhteisrintämaa ei koskaan syntrynyt.

Tällä hetkellä uusi aselakiehdotus on lausuntokierroksella. Uskon kaikkien adressin allekirjoittajien vaativan allekirjoituksensa tulevan huomioiduksi omien kansanedustajiensa toimesta lakiehdotuksesta äänestettäessä eduskunnan tulevassa käsittelyssä.
Bertil Johansson
Helsinki

#156 Eurovaalissa vastaisku

08.06.2009 19:57

Tässä se nyt nähtiin. Asevastaisuudella ratsastaneet puolueet menettivät ääniä. Demareiden miespuolisten kannattajien ja keskustan metsästäjien äänet vyöryivät perussuomalaisille. Halla-Ahon lausunnot aselaista mahdollistivat osaltaan Soinin äänivyöryn.
Suomessa on 700 000 aseluvanhaltijaa ja 2 000 000 henkeä sidosryhmissä. Puolueiden täytyy alkaa tosissaan miettimään miten ammunnan harrastajia kohdellaan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

09.07.2009 13:10


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.07.2009 20:31


Harri Räsänen
Hamina

#159 Pelottava ajatus.

19.07.2009 02:08

Kansalaisia halutaan kontroloida, vähentämällä aseita kansalta. Poliittiset päättäjät eivät ole oppineet, eivätkä halua oppia mitään historiasta. Tällähetkellä Sisäasiainministeriö näki tilaisuuden tulleen ja käytti keppihevosena näitä Jokelan ja Kauhajoen surmia, evätäkseen uusien aselupien hankintaa ja määräaikaisten sekä vanhojen uusintaa.
Kysymyshän on sosialipoliittinen, eikä Sisäasiainministeriön alaa ollenkaan, minkä takia nämä Jokela ja Kauhajoen tragediat pääsivät tapahtumaan.
Nämä Jokelan ja Kauhajoen ampujat ovat sitä nuorta sukupolvea, jotka ovat syntyneet Suomessa olleen laman aikoihin, kahdeksankymmentä luvun loppupuolella ja yhdeksänkymmentäluvun alkupuolella. Jolloin työttömyys oli valtavassa nousussa ja jokapuolella valtio säästi mm. SOSIALIMENOISSA. Korot kipusivat taivaisiin ja kansalaiset elivät todella raskasta aikaa. Osa maksaa vielä tänäkin päivänä, laman seurauksista.
Sosiali ja terveysministeriö sekä opetusministeriö ovat vastuussa tästä nuoresta sukupolvesta, joiden käytöshäiriöistä uhrien omaiset, surmaajien vanhemmat ja me metsästäjät, toiminta-ampujat, asekeräilijät mm. joudumme kärsimään. Paljonko panostettiin laman aikana sosiali- ja terveyspalveluihin, jotka ovat kuitenkin ihmisen hyvinvoinnin perus-edellytyksiä ? Vastaus: Niistä säästettiin isolla kädellä ja nyt tulokset ovat nähtävillä, nuorten pahoinvointina, joka pahimmillaan voi purkautua traagisin seurauksin.
Kansalaiset ottakaa reilusti kansanesustajiinne yhteyttä, sillä sitävastenhan he siellä ovat. Pelkkä joka neljäs-vuosi äänestäminen ei riitä. Kansanedustajilla omat nettisivut, sähköpostit ja puhelin-numerot. HERÄTKÄÄ HYVÄT IHMISET, RINTARINNAN PUOLUSTAMAAN OIKEUKSIANNE.
Eino Einokeino
Einola

#160 Vähentää...

04.08.2009 00:24

Kyllä minä ymmärrän jos valtio ei halua liata mainettaan suurilla murhatapahtumilla mm. kouluammuskeluilla.

Siksi aseet on saatava pois.

Miksi ne pitäisi ottaa kokonaan pois?

Aseiden salakuljetus lisääntyisi ja rikollisille se olisi kultakaivos. Muutaman vuoden päästä jokaisesta kodista löytyy Mp-4 ja valtio luule että koko saamarin suomessa ei ole aseen asetta.

~Eino 13-16 vuotias.
Saku Orava
Kuopio

#161 Miksi joku oikeastaan, siis oikeastaan tarvitsee asetta ollenkaan?

10.11.2009 18:03

Kukaan ei periaatteessa tarvitse asetta. Siis ymmärrän että ampumaharrastus on oiva harrastus eikä minulla mitään sitä vastaan ole, mutta sitten joku ampumaharrastaja vetää kännit raivostuu niin siitä tulee rumaa jälkeä. En halua yleistää, suurin osa ampumaharrastajista on erittäin järkeviä ihmisiä.

Ei niitä aseita oikeastaan mihinkään tarvitse. Ampumaharrastusta vastaan minulla ei ole mitään vastaan. Aseiden totoaalikieltoa vastustan sillä pidän itsekkin ampumisesta, aseen hallussapidosta lupia pitäisi kiristää.
Mika Hakala
Anjalankoski

#162 Paska lakia väsäämässä taasen

10.11.2009 19:31

Aseet ovat yleishyödyke, hyödyllisempi kuin mikään myytävä tuote tai palvelu. Ihminen on tähänkin päivään asti elännyt vain keksimillä keinoilla kaataa saalinsa, puolustautuksen pedolta tai vihamiehiltä.

Aseet kuuluvat historiaan, tähän päivään ja hamaan ihmisen loppu tulevaisuuten asti.

Ihminen on vaan tehnyt liian laajoista alueista jotain helvetin pyhäkköjä, jossa moraa, käsiasetta tai vaikkapa ketjua voivat kantaa vain ne, jotka eivät kiinni jää tai jotka ovat elämänsä myynneet valtion rötösherroille.

Sen lisäksi maa on mennossa entistä sekavemmaksi jossa jotkun uskontonsa nimeen saavat tappaa ja toiset hirtetään rauhalla. Kiinni jäämisestä sakkoon tai vankilaan, ulosotoon tai muuhun mukaavan. Pitäisikö tämän sitten olla niin että vain rosvoilla lupa käyttää asetta? Toisen osapuolen pitäisi kääntää taskut tai kuolla. Mahdollisesti jopa kumpaakin, joka taasen on epäluonnollista. Vai onko tässä nyt sitten niin lonosta riippumattomia että kannataisko lakata höppötämästi ilmastoista ym?

Ei pidä luottaa keneenkään, paitsi omaisiin ja ystäviin jotka ovat vähissä. Kavereihinkaan et voi luottaa.

Lakeja ei loppujan lopuksi ole tarkoitettu noudatettaviksi, vaan niiden nojalla jonkun ulkopuolisen hyödyttäväksi. Oikeuskin on arpapeliä, jossa nykyaikana ylleensä tuuri osoittautuu sille jolla on paljon rahaa tai hyvät suhteet niihin joiden pöytään ei tavallinen tallaaja huutele.

Laki, lailla kielletty... Tätähän ei kansa kauaan jaksa, toivottavasti.
Jarko Häkkinen
Anttola

#163 Järkeä mukaan!

27.02.2010 17:39

Koulusurmat eivät olleet vahinko, vaan Suomen valtion pitkäaikaisen politiikan tulos. Valtio on johdonmukaisesti heikentänyt suomalaisten elinoloja ja toimillaan osoittanut hälyttävää välinpitämättömyyttä heikoimpia kohtaan. Näillä arvoilla ei ole mikään ihme, että jotkut yksilöt ovat omaksuneet samat arvot. Muita hälyttäviä oireita on mm. se, että perinteisesti niin luotettavat sairaanhoitajat kiristivät työnantajaa ihmishengillä. Nyt halutaan saada tappaminen kuriin kurittamalla lainkuuliaisia kansalaisia.
Riku Nevala
Vaasa

#164 Huonoja perusteita

05.03.2010 08:41

Pistooli ei ole itsepuolustusväline. Pistooli ei ole myöskään karhunkaatoväline. Pistooli on ainoastaan harrastus- ja kilpailuväline, jonka käyttö ylläpitää maanpuolustusvalmiutta. Pistoolia ei pidä säilyttää ampumaradalla muiden aseiden joukossa, vaan nimenomaan kotona, raskaassa kassakaapissa josta sitä ei saa lapsi eikä varas. Rauhanaikana sillä tähdätään ainoastaan tauluun, ampumaradalla.
Juho Korpela
Ylihärmä

#165 Meneekö eteenpäin

28.03.2010 14:26

Koska tällainen adressi menee eduskuntaan? Pitääkö olla 50 000 nimeä ja ampuma-ase liitot takana? Tuohon pistooli juttuun haluaisin sanoa vielä että tauluun ampujien lisäksi pistoolia kyllä käytetään esim. luolametsästyksessä ja lopetus aseena.
ju hu
Adressin tekijä

#166 Viestin viejä puuttuu

29.03.2010 17:50

Adressille on etsitty luovuttajia sen parustamisesta lähtien eivätkä isot lajiliitot ole siihen halunneet ryhtyä. Nimimäärä on jo nykyisellään riitävä, mutta yksityishenkilön tai pienen seuran nimissä suoritettu luovutustilaisuus ei kiinnosta valtamediaa. Julkisuuden saaminen on yksi adressin päätarkoitus ja ilman julkisuutta nimilistoilla ei ole juuri arvoa.
Kimmo Martikainen
Vieras

#167 Asekieltoyritykset = Lisääntynyt turvattomuus

30.06.2010 19:03

Kaikkialla maailmassa suoritetut aseidenkieltoyritykset ovat johtaneet juuri haluttua päinvastaisiin tuloksiin. Esim. Belgiassa yhdessä yössä siirtyi 700.000 asetta laillisista laittomiksi ja sikäläinen oikeusministerikin kommentoi tätä niin että useat sadat tuhannet näistä tulevat jäämään pysyvästi kadoksiin ja edelleen laittomiksi. Lisääkö tämä turvallisuutta? Tuskin. Päättäjien ja asiaa valmistelevien, tilastoja rakastavien virkamiesten tulisikin lukea, ihan vaikka lööppien vastapainoksi, http://www.wapenwet.info/wapenbezitcriminaliteitEnglish.pdf Varsin mielenkiintoinen yhteenveto mm. Yhdistyneiden Kansakuntien rikollisuutta ja huumekauppaa käsittelevistä tilastoista. Jos tuo on puppua niin seuraava adressi voisi olla rahoituksen vähentäminen YK:lta. Ongelmat on yhteiskunnassa - ei aseissa. Sveitsissä esimerkiksi on 740.000 sotilasasetta yksityiskodeissa ja tämän lisäksi 3.000.000 muuta asetta yksityisessä käytössä. Aika paljon 7,5 miljoonaiselle kansalle. V. 2004 siellä tehtiin niinkin paljon kuin 74 henkirikosta. Aika vähän ottaen huomioon 12 kertaisen väestötiheyden Suomeen verrattuna. Ongelmat on yhteiskunnassa - ei aseissa. Aseet eivät tapa vaan ihmiset. Hyvät ihmiset eivät tarvitse aseiden rajoittamista käsitteleviä lakeja - pahat eivät niistä tule sen paremmaksi, saati että niistä edes välittäisivät.


#168 Pekka Sauri eroon asekeskustelusta

06.07.2010 23:03

Hei,

Tein adressin, jossa pyydetään Pekka Sauria pysymään erossa asekeskustelusta. Ajatus tuli viimekertaisista kommenteista Yle:n uutisissa:

http://yle.fi/alueet/helsinki/2010/07/sauri_vaatii_edelleen_aseiden_vahentamista_suomessa_1810037.html

http://www.adressit.com/asesauri - Pyydän että allekirjottaisitte sen ja levittäisitte eteenpäin asiasta mahdollisesti kiinnostuneille.

Jari Hujanen
Kokkola

#169 Typerät lait lisäävät aggressioita

15.07.2010 00:33

Typerät lait ja käytännöt murentavat kansalaisten halun noudattaa lakeja ja lisäävät vihaa. Minullakin on jatkuvasti ja enenevässä määrin kiusauksia tuossa suhteessa ja vihaan tätä valtiota joka päivä enemmän. Tuntuu, että mitään ei voi tehdä enää laillisesti. Tuntuu, että kansalaiset vain haluavat tuottaa harmia lähimmäisilleen esimerkiksi puuttumalla toisten harrastuksiin. Ei tee mieli puolustaa tätä maata enää. Ennen tuli kyyneleet, kun ajatteli itsenäisyyden varjeltumista ja suomalaisten kohtaloita, nyt en välitä enää. Painukoon helvettiin koko maa!

Jarko Häkkinen
Anttola

#170

25.07.2010 19:53

Valtio ei todellisuudessa välitä alamaisistaan. Koulutuksen ja sosiaalimenojen leikkaukset olivat selvä merkki siitä. Oli varsin selvää, että se tulisi johtamaan väkivallan ja muun rikollisuuden kasvuun. Siitä ei välitetty. Nyt, kun valtiota vaaditaan tilille teoistaan, jotkut mielummin näön vuoksi kurittaisivat kaikkia tasapuolisesti, ettei tarvitsisi oikeasti tehdä mitään. Onneksi tuo linja ei taida olla menossa läpi, mutta missä viipyvät todelliset teot? Nykyinen hallitus on ensimmäinen pitkiin aikoihin, joka edes hiukan pyrkii tukemaan heikompia, mutta liian myöhään ja liian vähän.


Vieras

#171

11.08.2010 22:05

Ovat sielä omassa fantasiamaailmassaan menneet jo räikeästi liika pitkälle. Eipä tarvitse enaa paljoa kusta minua silmään ja minä muutan pois. Pois jonnekkin, missä on elämä vapaampaa, eikä valtio edes yritä vahtia kansalaisiaan suurennuslasin läpi. Muutan itäeurooppaan, Tshekkiin, Ukrainaan tai johonkin vastaavaan. Mites moni tulee mukaan?

y

#172 2 Ammuskelua ja kaikki sanovat etta Suomi on vaarallinen

23.08.2010 08:45

Ja kuten sanottu, ase ei tapa, se on ihminen joka tappaa. Aseiden totaalikielto ei lopeta tai edes hidastaisi vakivaltaa, silla kriminaalit jotka ihmisia ampuvat saavat aseita laittomasti jos haluavat.

Jukka Kasurinen

#173 Re: Ase ei tapa

05.09.2010 15:54

#1: tero manu - Ase ei tapa

Lainaan tähän muualta lukemaani lohkaisua...mitkään lait ja asetukset eivät poista idiootteja ;)

Aseet pois kokonaan!!!
Vieras

#174 Hyvä idea -.-*

14.10.2010 15:45

Joo, annetaan saman tien kaikille aseet! Jaellaan niitä kadulla kaikille vastaan tuleville, mennään alakouluun, ja jokaiselle lapselle omat kiväärinsä. Ihmetellään sitten miksi Suomessa on niin paljon väkivältarikoksia ja murhia!
Civic
Vieras

#175 KOULUTRAGEDIOILLA PERUSTELLAAN UUTTA ASELAKIA

15.10.2010 11:34

ASEET EIVÄT TULE KOSKAAN LOPPUMAAN SUOMESTA. TOTAALIKIELTO ASEILLE EI TULE KOSKAAN ESTÄMÄÄN NIITÄ, JOTKA HALUAVAT KÄYTTÄÄ ASEITA VÄÄRIN.
SEN LISÄKSI, KIRVEELLÄ TEHDYT HENKIRIKOKSET TULEVAT VAIN LISÄÄNTYMÄÄN, KUTEN OTSIKOISTA NÄKEE JO NYT. NIILLE MYÖS TOTAALIKIELTO.
MENNÄÄN ÄÄRIMMÄISYYKSIIN KUN KERRAN ON ALOITETTU, LISTAA RIITTÄÄ, SIIS KIRVEET, LEIPÄVEITSET, TALIKOT JA LAPIOT....
JÄRKI KÄTEEN PÄÄTTÄJÄT!!