Aseiden totaalikiellon vastustaminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Aseiden totaalikiellon vastustaminen.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

21.04.2012 17:17


Tuleva metsästäjä?

#202 Turhaa touhua...

29.04.2012 21:04

Turha sitä on puuttuu noihin hankinta/lupa asioihin jne jne. Nykyään kukavaan voi halutessaan saada aseen melkeen mistä vain, milloin vain oli luvat tai ei. Naurettavaa touhua, että ikärajaa nostamalla luullaan kouluampumisiin yms. tulevan muutosta. Kaikki ampujat ovat tietääkseni olleet täysikäisiä eikä ikärajan nostaminen näinollen auta asiaa yhtään. Tuo nyt varmaan on ihan ok toiminta, että pitää käydä hullun testit ennen aseen hankintaa, mutta eiköhän niistäkin halutessaan selviä kukavain.

Ps. Ja jos aseen hankinta hulluille hankaloituu niin eiköhän nekin uusia keinoja keksi.

Vieras

#203

19.05.2012 01:34

VAPAA OIKEUS KANTAA ASETTA!

Vieras

#204

01.06.2012 15:26

Jo aikojen saatossa kaikki mikä on kielletty on enemmän kiinnostavaa. Aseiden kieltäminen kokonaan on naurettavaa. Samoin aseiden syyttäminen. Ihmiset ovat ne jotka niitä aseita käyttää.
Petri Rautiainen

#205 Aselain kiristäminen lisää rikollisuutta

17.07.2012 19:01

Aselain kiristämisellä ja aseiden saannin vaikeuttamisella ei saada hyvää aikaan. Jos joku häirikkö haluaa aseen, hän vaikkapa varastaa sen murtautumalla paikkaan, jossa tietää olevan aseita. Lain kiristämishetkellä ei ole tarkemmin ajateltu, mitä lain kiristämisestä seuraa. tapaukset, joissa on ensin ammuttu lapsi/lapset ja perään ampuja on ampunut itsensä, ovat tuomittavimpia tapauksia. Ampujaa ei enää voi tuomita, koska hän ei ole elossa. Ampujalla ei järki ole ollut tallessa!
sisko

#206

26.07.2012 17:32

Mitä enemmän aseita on,sitä herkemmin niitä päätyy myös väärille henkilöille.Käsiaseita ei tarvitse Suomessa yksityinen henkilö.Aseet luovat turvattomuutta pelkästään.
huolestunut kansalainen

#207 Silkkihansikkaat syrjään

15.08.2012 19:52

Haluaisin muistuttaa nykyistä aselakia tai asepolitiikkaa edes jollain tasolla tukevia, ja ylipäätänsä aselaista keskustelevia sellaisesta asiasta kuin realiteetit, Aselain se AINOA ja OIKEA tarkoitus on unohdettu täysin...

Tämän hetkinen tilanne on se että nykyinen aselaki on luonut kysyntää johon ei vastata laillisilla markkinoilla. Kun näin käy usein kysyntä siirtyy pimeille markkinoille, Kun taas näin käy niin ammattirikolliset joko tuottavat, varastavat tai salakuljettavat tuliaseita suomeen. Ajan myötä rikollisuus kasvaa hallitsemattomasti koska sitä rahoitetaan, ja yleinen turvallisuus heikkenee huomattavasti -Järjestäytynyt rikollisuus EI kysy todistusta mielenterveydestä eikä lue lakia että mitä saa ja mitä ei saa myydä. Kun näin käy useilla ihmisillä on tuliaseita MUTTA ei tiedetä kenellä.

Näin kontrassina otan mauttoman asian puheeksi joka aiheutti tämän koko tilanteen, eli koulusurmat; heikkohermoiset hypätkää tämän osan yli. Pääasiassa ampujat ovat käyttäneet pieniä kalibereita, eli tarkemmin sanoen .22lr pienoiskiväärin kaliberia joka vastaa ilmakivääriä. Lipas kapasiteetit ja patruunan balistiset tehot ovat olleen hyvin alhaisia. Näin yleisesti sanottuna .22lr ei tapa ellei se osu päähän, jos näin käy, patruunan tappavuus perustuu siihen että se "kimpoaa" kallon seinämistä lävistäen aivomassaa useasti. Ulostulo aukko on kuitenkin vain noin patruunan halkaisia, eli ammutun on hyvin helppo selvitä vammoistaan koska massiivista verenvuotoa ei todennäköisesti synny. Patruunan tappavuutta ei voi vähätellä, mutta verrattaessa esim. 9mm parabellum tai .45 ACP patruunaan, kyseessä on lelu. Nykyinen trendi pimeillä markkinoilla on 7.62×39mm AKM sotilaskivääri, Näitä aseita on erittäin helppo valmistaa missä tahansa nyrkkipajassa ja ne ovat käytännössä aina sarjatuli aseita joiden lipas-kapasiteetti on 30, tai rumpulippailla 70. Näin kontrassina niille jotka eivät ole asepalvelusta käyneet; Kyseisen luodin ulostuloaukko on ison miehen nyrkin kokoinen ja syvyinen, Yksi osuma minne tahansa ruumiin osaan on tappava yksinkertaisesti osumasta aiheutuvan massiivisen verenvuodon vuoksi. Halvimmillaan kyseiset aseet myydään 200 euron hintaan(Venäjä).

Ihmiset tulevat tekemään vääryyksiä myös tulevaisuudessa, siksi yhteiskunnassa on poliisi ja poliisilla on valmiusyksikkö joka vastaa terrori-tilanteisiin. "Lailliset" aseet ovat aivan samoja kuin "laittomatkin", ero niiden välillä on se että toinen on rekisterissä -Eli poliisi tietää että henkilö X omistaa aseen Y. Aseiden valmistaminen tai salakuljettaminen ei ole rakettitiedettä, joten jos vaihtoehtona on että joko poliisi tietää kenellä on aseita tai että poliisi ei tiedä kenellä on aseita, Kumpi olisi parempi yleisen turvallisuuden kannalta? Tämä siis jos unohdetaan minne raha menee varsinkin nykyisessä skeneariossa.


Eli sama pähkinänkuoressa: TURVALLISUUDEN KANNALTA ON ERITTÄIN TÄRKEÄÄ TEHDÄ LAILLISEN ASEEN HANKINTA KANNATTAVAMMAKSI KUIN LAITTOMAN ASEEN HANKINTA.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

27.08.2012 06:15


Metsästäjä

#209 Voisivat miettiä ennenkun lakia muutetaan JÄRKEÄ VOISI KÄYTTÄÄ

18.09.2012 22:27

Olen samaa mieltä. Joku järki tuohon aselakiin eikä pelkästään pelon sevin tuntein pikaisesti ilman minkäänlaista harkintaa tai jären käyttöä saatikka kysyä metsästäjä liitosta mitä mieltä ovat. Ei lakeja kiritämällä saada kun pahaa aikaan. Pimeät aseet yleistyvät enemmän uskokaan pois niitä on jo nyt liikaa
Susihukka

#210 Suomi on lastattu tyhmillä ihmisillä (hesalaiset)

01.10.2012 18:58

Oletteko tulleet oikeasti miettineeksi, että kun nyt olette jo onnistuneet vaikeuttamaan aselupien saantia, joten laittomasta aseesta on tullut helpommin saatava kuin laillisesta. Koko ajan saa lukea lehdistä kuinka laittomilla aseilla tehdään rikoksia.

etelän ihmisille helpoisti selitettynä:

Vanha aselaki = Lupia myönettiin niille jotka katsottiin olevan soveliaita hankkimaan aseen. (Laittomat aseet olivat erittäin harvassa ja ihmisillä kiinosti laillinen ase enemän.)

Uusi laselaki = Lupia EI myönetä edes ampumaseuraan kuuluville, vaan hakijalta edellytetään 2 vuotista harjoittelua ilmapistoolilla taikka laina aseella kerhossa. (Ihmiset eivät jaksa paneutua niin paljon aseluvan hankkimiseen, joten laiton ase tulee hankittua herkemmin = laittomien aseiden myynti kasvaa = markkinat kasvaa = rikoksia enemän)

-huolestunut kolmen lapsen isä.
Harska

#211 Järki käteen !

12.10.2012 09:16

Jos lailliset aseet kielletään; jäljelle jäävät enä laittomat aseet.. Rikosten tekeminen on jo nytkin kielletty! Näitä ei lopteta sillä että kiusataan tavallisia lainkuulijaisia ihmisiä tiukkenevilla lakipykälillä !!!
a b
c

#212

24.10.2012 16:54

Oma mielipiteeni on se, että jos yhteiskunta on päässyt niin huonoon kuntoon, että suurin osa ihmisistä ovat todella masentuneita niin aseet täytyisi kerätä pois vaikka pakolla.

Mielestäni yhteiskunnan tulisi pitää asukkaistaan niin hyvää huolta, että aseita voitaisiin turvallisesti myöntää ihmisille. Ampumaharrastus on todella hieno harrastus, ja niitä ainoita harvoja harrastuksia mitä ei oltu kielletty tai evätty syrjäytyneiltä maaseudun nuorilta.

Uskaltaisin väittää että kuka tahansa pystyy hankkimaan laittoman aseen jos tarpeeksi haluaa. Ihan sama missä piireissä liikkuu, niin intissä viimmeistään tutustuu laitapuolen kulkijoihin jos on vähänkin sosiaalinen ihminen. Myös iltasanomissa oli vähän aikaa sitten täydellinen artikkeli (ohjeet) laittomien tavaroiden hommaamiseen anonyymisti netissä, ei ole enää ilmeisesti hirveän monimutkaista.

Kun Britanniassa kiellettiin aseet niin toimintaa jatkettiin muokkaamalla starttipistooleista toimivia aseita (starttipistooli on juuri samanlainen, kuin normaali ase, mutta se on tehty heikommasta metallista ja se ampuu pieniä kuulia/kaasua, maan lainsäädännöstä riippuen). Tilanne vain paheni

Toinen asia on se, että en usko että kuolinpesät suostuvat luopumaan asekokoelmistaan. Aseiden luovuttaminen poliisille omistajan kuoltua on täysin lähiomaisten vastuulla. Kun aseet on kielletty, niin kynnys niiden laittomaan pitämiseen laskee. Veikkaisin että tulevaisuudessa tulee paljon aseita joita edesmennyt isoisä on "hukannut". Tai sitten isoisän toiveena voi olla myös pitää jokin tietty ase suvussa

Jos ihmisen perin tarkoitus on satuttaa toisia, niin siihen löytyy aina keino. Esimerkiksi intissä on monta koulutusvaihtoehtoa, joissa oppii räjähteiden täydellisen toimintaperiaatteen, ja saa esimerkiksi työkokemusta luvanvaraiseen räjäytyslupaan, jolla voi taas hommata räjähdysaineita mielinmäärin. Varmasti vaarallisempaa kuin yksikään ase, mutta ei tuollaisista asioista kukaan paasaa, pitää tapahtua joukkomurha ennen kuin asiaa aletaan miettimään

Jos Suomen kansa on kiinnostunut aseista, niin ei ne mihkään katoa. Kiristykset estää vain uusia sekopäitä hommaamasta aseen laillista ja helpointa reittiä. Jos ihmisen mielenterveys on siinä tilassa, että hän aikoo satuttaa tai tappaa muita niin ei kiellot häntä siinä estä

Uskaltaisin väittää että aseet kielletään pian kokonaan eikä kukaan aio siihen mitenkään reagoida. Suomalaiset tuntuvat olevan jo tottuneita kieltämiseen eikä kukaan jaksa reagoida, ihan sama mitä lakeja säädetään. Suomessa on verot on nykyään tärkeämpää kuin ihmisten hyvinvointi, päästöt tai mitkään muut, eikä niitäkään verorahoja enää suomessa näy.

Aseharrastuksen kieltämisessä on se huono puoli että sen jälkeen Suomessa ei tarvitsisi välittää ihmisten mielenterveydestä enää ollenkaan. Asia näkyisi vaan korkeina itsemurhatilastoina, mutta nekin taitavat jo olla niin korkeat että ei se päättävää elintä haittaisi

En omista yhtään asetta ja aion muuttaa ulkomaille heti kun saan koulutuksen päätökseen, joten minulla ei ole omaa lehmää ojassa, minulle ihan sama vaikka kiellätte ihan kaiken, elätte leivällä ja vedellä ja nostatte veroprosentin 90%:tista sataan prosenttiin

Nuoret osaavat nykyään myös tilata netistä mitä tahansa. Esimerkiksi CNC koneistus kiinassa maksaa 5€ tunti, joten jos osaa 3D/2D mallinuksen tietokoneella niin kiinasta saa metallikopion halvalla ihan mistä tahansa, vain oma mielikuvitus on rajana

 

Aseiden kieltäminen on mielestäni säälittävää ja oikeiden ongelmien piilottamista, sillä se on jo myöhäistä jos joukkumurhia on jo tullut useita
Jos aseita olisi runsaasti tarjolla, niin se tarkottaisi sitä, että asukkaiden mielenterveydestä olisi pakko huolehtia. Tähän ei enää pystytä/ole varaa Suomessa, joka selvästi ilmenee kaikista nuorten itsemurhista ja ampumavälikohtauksista. Moni nuori jää ilman hoitoa, toiset eivät taas uskalla hakea sitä pakkohoidon tai hullunleiman pelossa. Eiköhän laillinen ammuntaharrastus ala tulla tiensä päähän, valitettavasti. Kestää varmasti jopa satoja vuosia ennen kuin edes kaikki nykyiset lailliset aseet on kerätty pois. Nykyiset tapahtumat Suomessa/Euroopassa on pakottanut lähes kaikki karsimaan omia harrastuksia ja elinoloja, nyt on ampumaharrastuksen vuoro


Vieras

#213

15.11.2012 11:07

Have gun-will travel ? Aseet pois !

Vieras

#214

05.12.2012 11:23

miten pienet marginaali ryhm't voi pompottaa yli 300 000 mets'st'j''

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.12.2012 08:37


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.01.2013 07:35


Grotesti

#217 Re: Just

05.01.2013 12:32

#6: Markus Heinonen -

Eiköhän Suomessa edelleenkin tapeta huomattavasti enemmän ihmisiä veitsillä, joten eiköhän nekin kerätä pois kuleksimasta ja nuollaan voit rasiasta ja sitten leipää haukataan perään. Eikä ruokia tarvitse pilkkoa sitä vartenhan meillä hampaat, tosin onhan puremallakin jokunen tapettu eli nyhdetään nekin jo pentuna veke. Autoille totaalinen kielto ja nää heinää vetävät greenpeace/animalia aktivistit rajoille valvoman ettei yhtään pääse suomeen, koska muutakaan tekemistä niillä ei tunnu olevan kuin toi ainainen urputus.

kukkahattu

#218 kieltäkää aseet jne

26.01.2013 14:21

kieltäkää aseet lailla kele! oikein tana! myös airsoft, ilmakot ja jousipyssyt, miekat ja veitset pitää kieltää. Leluaseetkin pitää ottaa kauppojen hyllyistä pois ja pelit/sarjat/elokuvat missä on aseita pitää kieltää.

Vieras

#219 Re: Re: Just

26.01.2013 16:02

#217: Grotesti - Re: Just

Juu. Grotesti on oikeassa. Lisää vain aseita kaduille. Pommeja, panssarivaunuja ja tykkejäkin vaan kauppoihin kaikkien saataville. Kaikki rajoitukset on turhia, koska kyseinen nimimerkki niin viisaasti tietää perustella, että tapaahan voi ilman pyssyäkin.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.01.2013 18:29


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

27.01.2013 16:53


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.02.2013 21:55


Kokardi65

#223 airsoftaaja

05.02.2013 22:16

kukkahattu unohdit paintpall aseet listalla olevista kielletyistä aseista:
Paintpall harrastus muuten on tietääkseni myös poliisiviranomaisten suuressa suosiossa,en tiedä johtuuko siitä,vai mistä mutta paintpall aseita kutsutaan nykyään paintpall pelimerkkaimiksi:
Olisi hienoa jos aseelle keksittäisiin jokin uusi vastaava sana niin ongelmat ratkeaisi kertaheitolla

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.02.2013 02:35Vieras

#225

16.02.2013 02:43

Tarkkuusammunta ja metsästys lisäävät henkistä ja ruumiillista hyvinvointia. Hyvä harrastus on ihmiselle elinehto.