VETOOMUS Mankin seisakkeen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VETOOMUS Mankin seisakkeen puolesta.

Lasilaaksolainen

#126

20.03.2014 09:16

Sähköpostitse 11.3.2014
Lähettäjä: Reetta Koskela
Joukkoliikennesuunnittelija
Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL)

Vastaanottaja: Adressin tekijä

Vastaus 12.11.2013 lähetettyyn vetoomukseen Mankin aseman säilyttämisen puolesta

Hei!

Olette lähettäneet viime marraskuussa vetoomuksen Mankin aseman säilyttämiseksi. Vetoomus käsiteltiin pyyntönne mukaan yhtymäkokouksessa 19.11.2013. Vetoomuksen myötä päätökseen kirjattiin entistä selvemmin, että Mankin seisake lakkautetaan vasta, kun korvaava bussiliikenne palvelee aluetta.

Mankin asukkailta tulee edelleen huolestuneita yhteydenottoja aseman lakkauttamista ja korvaavia joukkoliikenneyhteyksiä koskien. Keräsimme tähän HSL:n vastaukset vetoomuksessa usein esiin tulleisiin kysymyksiin. Toivomme että voisitte mahdollisuuksien mukaan jakaa vastausta alueen asukkaille. Olemme saaneet paljon huolestuneita yhteydenottoja, joissa luullaan Mankin alueen jäävän pelkästään Kauklahden aseman palvelun varaan. Toivomme, että tieto korvaavasta bussiliikenteestä saavuttaisi Mankin alueen asukkaat väärinkäsitysten välttämiseksi.
====================================================

1. Miksi asema lakkautetaan?
Mankin ja Luoman asemien lakkauttaminen mahdollistaa junaliikenteen nopeuttamisen ja tarjonnan tasavälistämisen. Asemien käyttäjämäärät ovat nykyisin erittäin pienet, eikä niiden saneeraamiselle ole näköpiirissä tarvittavaa kysyntäpohjaa. Junaliikenteen täsmällisyys ja tasavälisyys paranee, kun erilaisten pysähtymiskäyttäytymisten määrä vähenee. Tämä myös helpottaa liikenteen ohjausta ja häiriötilanteiden hoitoa sekä liityntälinjojen suunnittelua.

2. Kuinka julkinen liikenne tullaan järjestämään Mankin aseman lakkauttamisen jälkeen, kuinka Mankista kuljetaan jatkossa Helsingin suuntaan, Kirkkonummelle ja kuinka Tattarinmäen, Svennaksentien, Mankinkujan ja Mankinniityn asukkaiden kulkuyhteydet toteutuvat?

Mankin asemaa ei lakkauteta ennen kuin Lasilaaksoa palvellaan korvaavalla bussilla. Bussiliikenne voi alkaa aikaisintaan Lasimäentien kokoojakadun valmistuttua. Bussia liikennöidään todennäköisesti samalla vuorovälillä kuin tällä hetkellä junaa, eli vuoroväli on 30 minuuttia ruuhka-aikoina ja 60 minuuttia muina aikoina. Bussi tarjoaa yhteyden etenkin Lasilaakson ja Kauklahden aseman välille. Bussin kääntöpaikka tulee Lasilaakson asuinalueen välittömään läheisyyteen. Sitä, kuinka bussin reitti jatkaa Kauklahdesta eteenpäin, ei ole vielä lopullisesti suunniteltu.

2014 syysliikenteen alussa linja 911 aloittaa liikennöinnin välillä Kauklahti – Luoma – Masala – Kirkkonummi. Linja liikennöi tunnin vuorovälillä, aluksi arkisin ja Luoman seisakkeen lakkauttamisen jälkeen myös viikonloppuisin. Linjalla 911 pääsee Tattarinmäen, Svennaksentien, Mankinkujan ja Mankinniityn suunnalta Kauklahteen ja Kirkkonummen suuntaan. Bussi tahdistetaan juniin Kauklahdessa.
Lasilaaksosta Kirkkonummen suuntaan pääsee vaihtamalla Kauklahdessa junaan tai linjaan 911.

3. Mitä nousijamäärätietoja olemme käyttäneet ja kuinka luotettavat luvut ovat?
Vuoteen 2012 asti lähijunaliikenteen matkustajamäärätilastot perustuivat keväisin ja syksyisin suoritettuihin manuaalilaskentoihin. Laskentapäivät on valittu siten, että ne vastaavat matkustajamäärältään mahdollisimman hyvin normaalia arki-, lauantai- ja sunnuntaipäivää. Matkakortti- ja lipunmyyntijärjestelmistä saatavaa tietoa ei käytetä matkustajamäärien arvioinnissa, koska avorahastus ei vaadi voimassa olevan lipun näyttämistä kortinlukijalle tai junan konduktöörille. Kaupunkiradan liikennöintiselvitystyötä tehtäessä saatavilla olivat manuaalilaskentatilastot.
Lähijunaliikenteessä siirryttiin automaattiseen matkustajalaskentaan vuonna 2013. Noin 30 % lähijunaliikenteessä liikennöivästä kalustosta on varustettu matkustajalaskentalaitteilla. Syksyllä 2013 keskimääräisenä arkipäivänä Mankin seisakkeelta tehtiin keskimäärin 84 nousua eli 1,6 nousua junaa kohden. U- ja L-junien matkustajamäärien luotettavuus on melko hyvä, sillä syksystä 2013 lähtien osa arkipäivien vuoroista ajetaan Flirt-junilla, joissa laskentalaitteiden kattavuus on 100 %. Viikonloput ajetaan jo lähes kokonaan Flirt-junilla. Matkustajalaskentalaitteiden laskentatarkkuutta seurataan ajoittain suoritettavilla manuaalilaskennoilla.

4. Onko Mankin alueen maankäytön kehittyminen vaikuttanut suunnitelmiin?

Mankin alueen maankäytön kehittymistä selvitettiin ennen aseman lakkauttamisen esittämistä. Vaikka alueella on kasvunäkymiä, radan pohjoispuolen suojelualueet ja Mankin ympäristön pehmeikköinen maaperä vaikuttavat siihen, ettei aseman ympäristön asukasmäärä tule kasvamaan riittävästi.
Aseman säilyttäminen edellyttäisi alueen maankäytön voimakasta kehittämistä.


Ystävällisin terveisin,

Reetta Koskela
Joukkoliikennesuunnittelija
Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL)
Ihmettelee edelleen.

#127

23.03.2014 15:21

Kiitoksia vastauksesta. Oleellinen kysymys nousee heti sen suhteen, että nykyinen asema tarjoaa aikaisin aamusta myöhään yöhön liikennöinnin, mutta miten käy bussin eli eikö niin,että bussi tarjoaa samat yhteydet mitä Mankin asema?

Paljonko muuten bussin pyörittäminen maksaa suhteessa siihen, että juna kulkisi Mankista? Pohjoispuolen asukkaiden korvaava bussiyhteyshän on todella huono; juna kulkee ruuhka-aikaan kahdesti tunnissa ja bussi sitten vain kerran???

Puhutaan vihreiden arvojen puolesta, mutta sitten päätöksenteossa suositaan bussia ja sille keinotekoista reittiä, kun olemassa oleva junayhteys on varmasti vihreämpi vaihtoehto... Niinpä niin.
Erkki

#128 Onkohan noin?

30.04.2014 13:27

Minäkin ihmettelen tätä bussiruljanssia nykyisen tilanteen vaihtoehtona. Kyseessä on siis minuutin aikavoitto, kun juna ei pysähdy, mutta bussit ajavat melko tyhjinä kerran tunnissa niin Mankiteitä kuin Lasilaakson alueella. Minusta tuo 80 käyttäjän määrä on hyvä. Kuinka paljon näistä
junamatkustajista saadaan linja-autoon? Siis vielää erikseen Lasilaaksosta ja itse Mankista? Eiköhän kustannukset nouse ja palvelu heikkene.

Vieras

#129

18.08.2014 14:15

Espoon kaupunki voisi maksaa aseman (laituri, näyttötaulu) ylläpidon ja VR luonnollisesti hoitaisi liikenteen, kuten tähänkin asti. Kustannus olisi ehkä muutama kymmenentuhatta kerran kymmenessä vuodessa. Se olisi pikkuraha metroinvestointiin verrattuna.
Lyhytnäköistä touhua

#130 Re:

21.08.2014 05:29

#127: Ihmettelee edelleen. -  

"Puhutaan vihreiden arvojen puolesta, mutta sitten päätöksenteossa suositaan bussia ja sille keinotekoista reittiä, kun olemassa oleva junayhteys on varmasti vihreämpi vaihtoehto... Niinpä niin. "

Kesän 2014 jälkeen kukaan ei enää taida olla tietämätön ilmastonmuutoksesta!

Se siitä lähipysäkistä.

#131 Re:

17.10.2014 11:08

#126: Lasilaaksolainen -  

 Linja 911 ei pysähdy enään Mankinjoki ( myös 18,65 kääntöpaikka) pysäkillä, vaan seuraava on puikkari. tämä muutos tullut voimaan 13.10.2014 virallisesti, 9.10, kun kävin kääntöpaikalla ei pysähtynyt myöskään enään. 


Vieras

#132 Re: Urheilukenttä Mankissa, Fiskarsin luonnonsuojelualue..

15.08.2015 11:42


Vieras

#133 Re: Urheilukenttä Mankissa, Fiskarsin luonnonsuojelualue...

25.08.2015 10:18


Vieras

#134 Re: Urheilukenttä Mankissa, Fiskarsin luonnonsuojelualue...

24.09.2015 15:18

Sami Adressi admin

#135 Loppu tuli?

12.11.2015 20:40

 Länsiväylä 12.11.2015.

" Mankin ja Luoman seisakkeet suljetaan jo maaliskuussa".

http://www.viisykkonen.fi /uutiset/ luoman-ja-mankin-seisakkeet-suljetaan-jo-maaliskuussa

Mankki on anteeksi, vain asemaksi rinnastettavissa oleva. Luoma on seisake. 

Nyt on tehty Lasimäentien oikaisu, mutta yhteys Mylbyhyn on edelleen rakentamatta. 

Tunnetusti lasilaakson perälle ei voida ajaa bussilla, koska siellä ei ole mahdollista saada käännettyä siellä. 

LASILAAKSOLAINEN

#136 Re: Re: Re:

06.12.2019 13:37

#26: pate - Re: Re:  

Just näin MANKKI TAKAS

Kauklahti Alle Myös

#137 Re: Re: alue

14.12.2019 14:59

KYRPÄ

#138 MIKS VASEMMISTO TU HOO BUSSI AJAT JA HARMISTAA KURJISTAA SITEN KOKO SUOMEN KANSAN ?

19.05.2020 01:53

 

 

NÄINHÄN SE ON JA SIT KANS SE KU VASEMMISTO LIITTO ON TUHONNU AIKATAULUT :( !

 

KUTEN ESIMERKISKI SE KUN BUSSI EI KULJE ENÄÄ KELLO 4 JÄLTÄ VAAN VASTA 7 TE MÄLTÄ TAI 7.59 :( !!

 

       >

 

 

JA HUOM KULKI ENNEN   4 JÄLTÄ EI 4.59      KELLO :( !!!