VETOOMUS Mankin seisakkeen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VETOOMUS Mankin seisakkeen puolesta.


Vieras

#76

29.09.2013 09:55

HSL MAKSAKOON TAKSIT HELSINGISTÄ JOS SEISAKE LOPETETAAN .ON MEIDÄN PÄÄTTÄJILLÄ ILMEISESTI MUUTAMA INKKARI PUDONNUT KANOOTISTA ,SEN VERRAN TYHMÄ AJATUSKIN TUO LOPETTAMINEN ON

Vieras

#78 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

30.09.2013 10:47

Mankin pysäkin kohdalla ei ole kiskoja ylittävää autolla ajettavaa tietä. Muutama vuosi sitten toki oli.

 


Vieras

#79

30.09.2013 13:08

Puutarhakaupunkimainen kaupunkirakenne on yksi kaupunkisuunnittelun tuntema suunnitteluideaali. Siinä viihtyisä pientalomainen asutus rakentuu raideliikenteen varteen. Yksi tällainen tunnettu alue on vanha puu-Käpylä. Lasilaakso Mankin seisakkeen vieressä täyttää myös nämä periaatteet. Viihtyisä pientaloasutus mahdollistaa liikkumisen ekologisesti junalla. Tätä mahdollisuutta ei saisi poistaa, vaan aluetta tulisi suunnitella ja kehittää edelleen puutarhakaupunkina. Jos seisake poistetaan, alueen asutus siirtyy entistä enemmän ympäristöä kuormittavaan kumipyöräliikenteeseen.

Vieras

#80 Re: Re:

30.09.2013 17:10

#5: Lasilaaksolainen - Re:

Mankin seisakkeen lakkauttaminen olisi väärä päätös. Kuten täällä on jo todettu, ollaan lähialueiden asukasmäärää koko ajan kasvattamassa, mikä onkin radanvarrella järkevää. On syytä kysyä, miksi Espoo tekee massiivisen investoinnin länsimetroon, muttei hyödynnä ja kehitä jo olemassa olevaa raideyhteyttä keskisen Espoon läpi? Helsingistä tultaessa jo Leppävaaran seudulla mutta varsinkin Espoon keskuksen jälkeen on radanvarressa hehtaareittain peltoa. Samaan aikaan rakennetaan uusia asuinalueita esimerkiksi kehä III:n varteen Bembölestä länteen. Ja kaiken kukkuraksi vähennetään asemia/seisakkeita radan varrella. Sekä rahaa että ympäristöä tuhlailevaa maankäyttöä.

Kiitos HSL:n Markus Elfströmille, joka osallistui tähän keskusteluun. Valitettavasti hänen kommenttinsa kuitenkin muuttuu tahattoman koomiseksi puhuessaan euroissa laskettavasta aikahaitasta. Todellinen aikahaitta lähijunien käyttäjille tulee niistä lukemattomista minuuteista - joskus jopa tunneista - joita joutuu viettämään tuulessa ja tuiskussa asemalaiturilla törkeästi myöhästeleviä junia odotellessa. Ylimääräinen minuutti junan kyydissä ei ole mikään laskettavissa oleva haitta näihin verrattuna.

Oikea tapa kehittää rantarataa olisi vetää lisäraide Espoon keskuksesta länteen vaiheittain aina Kirkkonummelle asti. Näin saataisiin jatkuvasti liikennettä sekoittavia Turun-junia eristettyä pois lähiliikenteen kulkua haittaamasta. Mankin seisakkeen lakkauttamisen kaltaisilla päätöksillä vain lisätään yksityisautoilua ja kasvatetaan pientaloasumisen kustannuksia entisestään. Menneen maailman politiikkaa, kerta kaikkiaan!


Vieras

#81

01.10.2013 16:38

Onko kenelläkään tietoa missä mennään Mankin seisakkeen suhteen? Onko kaikki tämä adressi-kommentointi täysin turhaa ja/tai myöhäistä?

Onko tästä seisakkeen kohtalosta esimerkiksi Länsiväylä tms. tekemässä juttua tai jotain muuta seikkaa, joka voisi edistää seisakkeen olemassaoloa?

Vieras

#82 Re:

01.10.2013 18:39

#81: -

Espoon demarit ovat aktiivisia seisakkeen säilyttämisen puolesta ja tulevat olemaan edelleen.


Vieras

#83

01.10.2013 19:21

Vaikea uskoa, että demarit yksistään saisivat estettyä Mankin seisakkeen lakkauttamisen... Mutta on kai se tyhjää parempi, että joku puolue on kiinnostunut.
Lasilaaksolainen

#84 Re: Re:

01.10.2013 21:28

#5: Lasilaaksolainen - Re:  

 HEI

Käytän päivittäin junaa työmatkoihin ja vapaa-aikoina liikuminen sujuu junalla, vaikkakin myöhästymisiä on päivittäin tai jopa vuoroja jää ajamatta. Harmitus on tietenkin sillähetkellä suuri, kun myöhästyy töistä eikä se myöhästyminen vaikuta minuun vaan sen ketjureaktio heijastuu useampaan ihmiseen. Tulisi miettiä sitäkin puolta, että Mankkiin ja sen lähiympäristöön muuttaa uusia asukkaita, joilla kaikilla kas kummaa ei saatakkaan olla autoa. On lapsiperheitä, joiden on helpompi tehdä matkaa junalla ja vanhukset, jotka jaksaa vaivoin kuitenkin kävellä seisakkeelle. Ei aina pitäsi tuijottaa siihen nouseeko Mankin seisaakkelta 100 vai 2 matkustajaa päivässä kyytiin, vaan että kaikkien olisi mahdollista jatkossakin kulkea junalla omalta seisakkeelta. Lakkautuken sijaan harventaisin vuoroja. Ei kai ole tarkoitus pakottaa ihmisiä taksin suurkuluttajaksi. Olen suunnattoman harmistunut, kun tämäkin asia nostaa päätään tietyin väliajoin. Välillä tulee sellainen olo, että ollaankin kehäkolmosen ulkopuolella. Siellä voidaan käydä tämäntason puheita. Terveisin aikaanaan kehäkolmosen ulkopuolelta Helsingin kautta Espooseen muuttanut ja Lasilaaksolaiseksi asumaan asettunut.


Vieras

#85

02.10.2013 04:13

Mankin seisake tulee säilyttää!

Espoon sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön yli-määräinen edustajainkokous vaatii Mankin rautatie-pysäkin säilyttämistä.

Espoon kaupungin tulee esittää HSL:lle, että Suur-Kauklahden alueella oleva Mankin rautatieasema/seisoke säilytetään. Mankin pysäkin käyttäjämäärät ovat jo nyt suurempia kuin esim. Luoman asemalla. Matkustajamäärät ovat lisäksi kasvussa, koska Lasi-laakson alueelle rakennetaan runsaasti uusia asuntoja.

Vieras

#86

02.10.2013 05:38

eikö Espoon vihreitä kiinnosta tämä aihe laisinkaan vai eivätkö tiedä aiheesta? Länsiväylässä kyllä tästä kirjoitettiin ja tullaan kirjoittamaan ainakin Luoman osalta lisää eli kyllä Espoon puolelta päättäjien/edustajien pitäisi ehdottomasti tarttua aiheeseen, jos virheitä arvoja kannattavat ja Vihreisiin kuuluvat.

Huutava vääryys, jos Luoma säilytetään pienemmillä matkustajamäärillä kuin Lasilaakso vain sen takia, että ovat siellä huomattavasti aktiivisempia kuin Mankin suhteen espoolaiset ovat!
mankin kaavoitus

#87 kaavoitus

02.10.2013 06:34

Jos tuonne saisi asemakaavan niin voisi rakentaa aseman lähiseudulle niin se toisi lisää matkustajia ja loisi heille edelleen hyvän ja helpon tavan käydä radan varrella töissä....mutta kaavaa ei vaan tunnu tulevan...
Terhi

#88 Vielä aikasäästöistä

03.10.2013 17:07

Alussa liikennesuunnittelija perusteli seisakkeiden lakkauttamista, jotta Kirkkonummelta tulevat säästäisivät pari minuuttia matka-aikaansa. Itse asiassa kirkkonummelaiset kulkevat työmatkansa S-junalla, joka ei nytkään pysähdy pienillä väliasemilla. U-juna palvelee nimenomaan näiden väliasemien matkustajia. Eli edelleenkään: ei mitään järkevää perustetta lakkauttaa Mankkia. Raideliikenne on modernein ja ekologisin tapa liikkua, pidetään nyt ihmeessä siitä kiinni!
Turhat poliitikot pannaan

#89 Vihreitäkö kiinnostaisi näin pieni asia?

03.10.2013 18:02

Ei todellakaan. Espoon vihreät ei ole tehnyt yhtään mitään Espoon metsien ja luontoalueiden säilyttämisen puolesta, saatika yksityisautoilun vähentämisen eteen. Elitististä ja omahyväistä oman navan tuijottamiseen keskittynyttä porukkaa.

Miksei Espoon vasemmistokaan tee mitään oikeiden asioiden hyväksi?

Vieras

#90 Tiedotustilaisuus tarpeen

04.10.2013 04:29

Kun Suomessa näyttää olevan tapana järjestää kaikenlaisia kuulemistilaisuuksia, niin eikös tässä tapauksessa olisi enemmän kuin tarpeellista, että HSL yhdessä Espoon kaupungin kanssa pitävät pikimiten tiedotus/kuulemistilaisuuden asiasta. Siinä Mankin aseman säilyttämistä kannattavat saisivat äänensä kuuluviin ja voisivat esittää yhteiset järkiperustelut säilyttämisen puolesta.

Vieras

#91 Espoon päättäjien perustelut ontuvat

04.10.2013 04:47

Aamun Hesarissa Konttas puhuu sekavia ja ristiin. Eikä muka Espoolla ole sananvaltaa Hsl:ssä? En usko! Jos Espoolaiset päättäjät oikeasti haluavat säilyttää seisakkeen, niin ei siinä kannata ruveta sössöttämään paikkojen määrästä, vaan todeta, että Espoo kannattaa seisakkeen säilyttämistä ja kaivaa seikat sen tueksi.

Vieras

#92

04.10.2013 08:45

Mankin seisakkeen vaikutus alueelle rakennetaan tällä hetkellä ja lähi vuosina lisää asuntoja paljon. Ei ole perusteita sille että alueelle muuttavat asukkaat joutuvat hankkimaan autoja päästäkseen töihin , kauppoihin, harrastuksiin jne... ja samalla rasittavat luontoa lisää. Julkisen liikenteen käyttömahdollisuuksia tulee lisätä eikä vähentää.

Vieras

#93

06.10.2013 16:04

Seisake on meille tarpeellinen
Mankintien asukas

#94 Re:

08.10.2013 04:54

#93: -

Haluaisin tietää, mitkä poliittiset ryhmät tukevat Mankin seisakkeen säilyttämistä. Minkälaiset ovat suunnitelmat Mankinalueen (Mankintie) joukkoliikenteen varmistamiseksi?


Vieras

#95 Re: Re:

08.10.2013 04:59

#94: Mankintien asukas - Re:

Koska lakkauttamispäätöstä koskeva tilaisuus pidetään? Ja missä? Onko Espoon päättäjillä voimia tulla paikalle?

En halua autoa

#96

08.10.2013 18:25

Olisi kiva tietää missä mennään... Pitääkö alkaa säästämään rahaa autoa varten vai voinko tulevaisuudessakin valita vihreämmän vaihtoehdon?
turhaako?

#97

09.10.2013 17:13

Onko lopullinen päätös jo tosiaan tehty? Jos on, mikä tämän adressin funktio on? Luoma saa pitää asemansa ilman adressiakin...

Vieras

#98

09.10.2013 19:58

Jahas, päätökset tehty tai lähinnä jätetty tekemättä, puolustamisen tai pidemmän aikavälin näkökulmasta siis, ja näin ollen asema lakkautetaan;
http://otsokivekas.fi/2013/10/viimeinen-juna-mankista/

On se kumma, että Luoma säilytetään, samat persutelut siinä on liikenneaikataulujen osalta kuin Mankillaki, mutta Kirkkonummen edustajat ovat aivan eri tavalla asukkaidensa puolella.

Nyt oikeasti ne henkilöt, joilla olisi jotain yhteyksiä päättäjiin ettei tässä todellakaan käy näin.

Turha puhua jostain bussiyhteydestä, joka tulee sitten koukkaamaan Lasilaakson kautta. Luuletteko, että ihmiset tulevat käyttämään sitä, kun ensin saa seistä pysäkillä vaikka miten pitkään kun ei tiedä milloin bussi tulee ja miten sen aikataulutus sopii kauklahden juna-asemalta lähtevien junien kanssa eli siinäkin saa odotella. Luulevatko Espoon päättäjät tai HSL että tämä ei johtaisi yksityisautoilun lisääntymiseen, kukaan täältä ei viitsi lähteä jonottamaan bussi-junayhteyttä, kun autolla pääsee suoraan. Lisää päästöjä, lisää autoja jne. sitähän tässä halutaan eikö vaan.

Miten muuten urheilukenttää käyttävät koululaiset pääsevät kentälle kun junayhteys viedään pois?
Lasilaaksolainen

#99 http://otsokivekas.fi/2013/10/viimeinen-juna-mankista/

10.10.2013 07:42

 

Mainio kirjoitus ja erittäin hyvä - ja tuorein - esimerkki siitä, että päätökset eivät perustu edes tosiasioihin. Kirjoitus sisältää niin paljon aivan virheellistä ja puutteellista tietoa - jopa kuvien kera esitettynä.

Kirjoittaja esittelee itsensä näin:

"Olen (Otso Kivekäs) Helsingin kaupunginvaltuutettu, HKL:n johtokunnan puheenjohtaja, blogaaja, pyöräilijä, ohjelmistoarkkitehti ja yleinen paremmintietäjä Helsingin Vallilasta."

HKL:n johtokunnan puheenjohtaja Otso Kivekäs - yleinen paremmintietäjä Helsingin Vallilasta - olisikohan nyt jo aika kuunnella meitä, meitä "yleisiä paremmintietäjiä" Espoosta ja sen Lasilaaksosta sekä Mankista ympäristöineen?

P.s. Tuossa blogikirjoituksessa on suora kommentointimahdollisuus, käyttäkää sitä!

http://otsokivekas.fi/2013/10/viimeinen-juna-mankista/

Lasilaaksolainen

#100 #86, #89, #94, #97

10.10.2013 08:22

Kyllä Espoon vihreät ovat tietoisia tästä asiasta ja ainakin osaa heistä asia myös kiinnostaa. Tämän adressin allekirjoittajinakin on Espoon kaupunginvaltuuston vihreiden edustajia.

Helsingin Sanomat 4.10.2013 olleessa artikkelissa espoolainen kaupunginvaltuutettu ja HSL:n hallituksen varapuheenjohtaja Sirpa Hertell (vihr) ihmettelee näin: "On järjetöntä jättää hyödyntämättä olemassa olevia raiteita, kun samaan aikaan rakennetaan länsimetroa, joka maksaa sata miljoonaa euroa kilometriltä".
http://www.hs.fi/kaupunki/Mankin+unelias+junaseisake+hiljenee+kokonaan/a1380775671361

Espoon sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön ylimääräinen edustajainkokous vaatii Mankin rautatiepysäkin säilyttämistä:
http://espoonvaldemari.blogspot.fi/2013/10/demarit-vaativat-mankin-seisakkeen.html