Lakkauttakaa Tyrnävän pentutehdas

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lakkauttakaa Tyrnävän pentutehdas.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

30.09.2013 19:07


Sanna

#152

30.09.2013 20:17

Tässä sanomalehti Kalevan julkaisema juttu http://m.kaleva.fi/uutiset/oulu/kasvattina-57-koiraa/643306/
Elisa Kissa-Öberg
Adressin tekijä

#153 Tiedote

01.10.2013 03:29

Kalevan juttu "Kasvattina 57 koiraa" ei ole kokonaisuudessaan lehden nettisivuilla.Juttu on pitkä, siinä on haastateltu myös eläinsuojeluvalvoja Johanna Heffernania ja allekirjoittanutta.Julkaisen tässä Leena Tuurin haastattelun koska se samalla lienee vastaus adressiin.


Kennelliitolta emme vielä ole saaneet vastausta. Heille aion lähettää adressin ohella lähettääsamasta lehtijutusta lainatun kappaleen:

Pisata Oy kasvattaa ja myy sekarotuisia koiria. Tilannetta hämmentää se, että Haataja-Piiparin tyttären rotukoiria kasvattava Agapios-kennel toimii samoissa tiloissa.

---

VIRANOMAISET TEHNEET VOITAVANSA

Kaleva 29.9. (Anne Helaakoski)

Oulun kaupungin vastaava eläinlääkäri Leena Tuuri kertoo Pisata Oy:n harjoittavan ammatillista eläintenpitoa, joten se on säännöllisen eläinsuojeluvalvonnan piirissä. Tavoitteena on käydä paikalla noin kerran vuodessa.Ilmoituksia paikan toiminnasta tulee aika ajoin.

"Vaikka ilmoituksia tulee ei jokaisesta tehdä erillistä käyntiä. Paikassa tehtiin eläinsuojelutarkastus 4.9. eikä siinä todettu epäkohtia, joiden takia pitäisi ryhtyä kiireellisiin toimenpiteisiin. Jos suuri yleisö haluaa lopettaa paikan toiminnan, se ei riitä syyksi".

Tuuri korostaa viranomaisten toiminnan perustuvan eläinsuojelulakiin. Sosiaalisesta mediasta ja adresseista ei kriteerejä oteta"."Kun siellä on käyty, ei ole huomattu, että jätetään tahallaan koiria näyttämättä. Kaikkialle on päästy".

Tuuri kertoo ymmärtävänsä, että ihmisten on välillä vaikea ymmärtää viranomaisten toimintaa.Tarhassa voi olla hyvinvoivia koiria, mutta ne eivät saa sellaista kohtelua kuin niiltä ihmisiltä, joilla koira on perheenjäsen.

"Perhekoirien omistajilla on eri mittarit ja kriteerit siitä mikä on hyvää koiranpitoa. Jos eläinsuojeluvaatimuksissa ei ole puutteita, eivät viranomaiset ryhdy toimenpiteisiin. Olemme tehneet mitä viranomainen voi tehdä".
Tehneet voitavansa??????

#154 Tuuri puhuu höpöjä !

01.10.2013 05:31

Suurkenneleissä pitäisi käydä vuosittain rutiinitarkistuksilla ja lisäksi aina valitusten perusteella!

On ihmisten pettämistä, kun ei käydä eläinsuojelutarkistuksilla , vaikka aihetta olisi. Oulussa on paljon virkaeläinlääkäreitä, joten resursseja olisi. Nyt virkaeläinlääkärit työaikana pitävät normaalia eläinlääkärin vastaanottoa kaupungin tiloissa. Oiskohan aika vaihtaa vastaava eläinlääkäri????
Elisa Kissa-Öberg
Adressin tekijä

#155

01.10.2013 07:23

Kaleva ei julkaissut vastinettani mielipidepalstalla. Luettavissa kuitenkin täältä:

http://lizthecat.blogspot.fi/2013/10/kaleva-ei-julkaissut-vastinettani.html

Vieras

#156 Re:

01.10.2013 07:40

#155: Elisa Kissa-Öberg -

Käy lukemassa viimeisimmän tiedotteen kommentit,kävin sinne kirjoittamassa faktatietoa.

Kuka valvoo ja mitä?

#157 Re: Kato käynyt koiralaumassa !

01.10.2013 18:21

#125: oululainen - Kato käynyt koiralaumassa !

>>v. 2010 koiria oli noin 100 ja nyt 57 ! JOHTOPÄÄTÖS: Onpa ollut paljon sairaita koiria, kun on pitänyt ampua puolet koirista !<<

 

Tässä yllä näette täydellisen hölmöläisen kommentin!

JOS ja KUN koiria kasvatetaan MYYNTIIN, niin olisiko selitys niinkin yksinkertainen, että KOIRIA ONKIN MYYTY! Kauppa siis käy. Kukas nyt kauppatavaraa hävittäisi tieten tahtoen? Ei kait kukaan tuollaista määrää koiria pidä vuodesta toiseen "ihan muuten vain"...

Jatkuvat perättömät ilmiannot täyttävät rikoksen tunnusmerkit, joten varautukaahan sellaiseenkin vaihtoehtoon. Ei eläinsuojeluvalvojatkaan typeriä ole.

 

MIKSI kenenkään pitäisi päästää ulkopuolisia toimittajia tai kuvaajia kotiinsa tai yritykseensä "tarkastuskäynneille"? Valvontaa suorittavat viranomaiset on aivan eri juttu... ja heillähän ei liene ollut vaikeuksia päästä tarkastuksille...

Eläinsuojelun nimissä ihmisiä haukkuvat ja netissä räyhäävät hörhöt haukkuvatkin nyt ihan "väärää puuta".


Vieras

#158 Hmm..

02.10.2013 09:41

Kyllä tosiasiat puhuu puolestaan. Pentutehdashan tuo on vaikka vääntelisi miten päin. Rotukoiria joilla teetetään sekarotusia välipentueita joka juoksusta. Odotan mielenkiinnolla minkälaisen vastineen nämä tyttäret antavat asiaan? Hehän liittyvät olennaisesti bisnekseen koska osoite on sama?

Vieras

#159 Re: Re: Kato käynyt koiralaumassa !

02.10.2013 09:47

#157: Kuka valvoo ja mitä? - Re: Kato käynyt koiralaumassa !

"Oulun kaupungin vastaava eläinlääkäri sanoi lehtihaastattelussa, että he pyrkivät tarkistamaan kennelin joka vuosi koska se harjoittaa ammattimaista koirankasvatusta. Se ei ole mikään pyrkimys vaan laki sanoo että pitää tarkistaa vuosittain eli hommat ovat jääneet tekemättä ja siitä voi tehdä tutkintapyynnön poliisille. Silloin virkamies on jäävi vastaamaan näihin asioihin koska ei ole toiminut itse lain mukaan. Se ei riitä että vasta nyt kohun noustua on tarkastuksen sinne tehnyt.Onko edes oikea henkilö silloin tekemään mitään tarkastuksia sinne?"


Vieras

#160

02.10.2013 09:56

Eräs koiran kyseisestä kennelistä ostanut kertoo näin: "Kasvattaja väitti, että ovat eläinlääkärin kanssa yhdessä kehitelleet tällaisen rodun jossa on vain hyviä luonteenpiirteitä." Pistää miettimään mikä on eläinlääkärin osuus kyseisessä jutussa?
Eläinrakas

#161 Yhteenveto:

02.10.2013 13:12

Kyseessä on pentutehdas, jonka toiminta pitäisi saada loppumaan.Kaupoissa asiakkaat pääsevät valitsemaan tuotteita...miksei siis Tyrnävällä pääse....????

Leena Tuuri tulee erottaa virastaan.

Kennelliitto joutaa lopettaa.
koirat

#162

02.10.2013 15:43

tehän jotka asutte tyrnävällä päin voisitte mennä "ostamaan" sieltä muka koiran ja näkisitte samalla tilojen ja koirien kunnon, tehkää sen jälkeen ilmoitus. menisin itse jos asuisin lähempänä.

sen puljun kaatamiseen tarvitaan varmasti kaikki apu, sana kiertämään
tää olis pitäny lopettaa ajat sitten

#163 ällöttävää

02.10.2013 16:39

Joskus 90-luvulla oltiin ystäväni kans ohikulkumatkalla ja ajateltiin pistäytyä paikalla mut ei sinne haluttu kenenkään tulla sopimatta etukäteen, paikka oli saarrettu suurilla ojilla ja portilla oli "vahtina" 2 belggaria sidottuna köydellä portin pieliin. Mielenkiinnosta olisimme halunneet tutustua olihan Maria meillekkin soitellut ja halunnut ostaa meiltä valmiita terveitä ja tutkittuja aikuisia koiria joita emme halunneet myydä eikä myytykkään pentukoneiksi kun silloin oli jo tieto siitä että joka toinen pentue oli rekkaamaton. Toinen tapaus on tässtä ihan lähivuosilta kun pennun ostajat ovat olleet katsomassa perheineen pentua niin koira ollut huoneissa hallitsemattomasti ja ulosteita ympäri lattioita. Rouva oli esitellyt pentuja availemalla huoneiden ovi kuin olisi jostain kaapista aina näyttänyt että täälläkin on teille sopiva pentu. Ei ollut tullu kauppoja kun oli sen verran likaista ja lasten ja vanhempien vaatteet meni pesuun. Tämä perhe haki sitten "kalliin" pennun muualta ja vuoden päästä vielä toisen. Tällekkin paikkakunnalle on tullut näitä pikku-piskiä ja suurta osaa näistä trimmattavista melkein villakoirista yritetään kovalla työllä pitää kunnossa kun erillaisia turkinlaatuja kun yhdistellään niin aika moni on melkosittain työläitä pidettäviä ja hoitaa, puhumattakaan luonteista jotka osalla on kuin mettäläisillä. Ei minullakaan ole sekarotuisia vastaan mitään mut se tapa jolla näitä tuotetaan firman nimissä ei siinä emäkoiralla ole kummonen elämä kun joka jouksuun astuu joku uros tai useampi. Sitten kaupataan uusia rotuja kuten kerrostalokoiria. Ei kaleva julkaissut minunkaan mielipidettäni, ihmettelin kyl miksi? Kalevan juttu tottakai on myönteinen onhan yrittäjä vuosien saatossa maksanut ilmoituksillaan melkoisen siivun Kalevalle.
pyhä yrjö

#164

02.10.2013 17:26

oksennan. oksennan ja oksennan. nämä kaikki jutut pitäisi saada poliisille, ja tuuri ja koko kaupungin eläinlääkärikunta tuomiolle teoistaan. minkäsortin etiikka antaa myöden nukkua yöt kun katsoo ko. toimintaa läpi sormien?
The member of Green Peache

#165

02.10.2013 18:22

Lopettakaa myös lypsykarjatilat; maitotehtailua, sikatilat; lihatehtailua, Kananmunientuottajat;munatehtailua, Lammastilat; villatehtailua,kirjolohenkssvattajat; kalatehtailua, jne... ei muuta kun adresseja peliin!!!!
reese

#166 Re: Voisitteko ystävällisesti muutkin jättää allekirjoittamatta tämän.

02.10.2013 21:06

#115: Hannu Hoo - Voisitteko ystävällisesti muutkin jättää allekirjoittamatta tämän.

Ostin kyseiseltä henkilöltä pienen suloisen pikkukoiran,sekarotuisen joka on sinun mielestä terveempi kuin puhdasrotuiset koirat.Koirani sai elää vain 3 vuotta,syynä vaikea epilepsia.Olen täysin varma että siellä teetetään pentuja välittämättä vanhempien taustoista,sairauksista ym.,koirat vaan elelevät laumoissa ja pentuja tulee,tuskin on isätkään tiedossa.

Muisto elää

#167 Minun täytyy kertoa omakohtainen kokemukseni kyseisestä kennelistä

02.10.2013 22:15

Tarinani alkoi viime vuosituhannen puolella, kun sain ensimmäisen oman koirani. Koira oli pieni 1,5v urosnuorukainen kauniine kasvoineen, mutta heti alkuun huomasin, ettei se ollut onnellinen. Sillä oli käytöshäiriöitä. Ei sellaisia, että se olisi purrut jotakuta, vaan nimenomaan sellaisia, ettei se uskaltanut tehdä mitään. Leluja se ei ymmärtänyt, karkaili, alkutaipaleen aikana se ei kertaakaan haukkunut iloista leikkimishaukkua eikä muutenkaan ymmärtänyt leikin päälle mitään, se tuntui pelkäävän varjoaankin ja pieninkin kolahdus sai sen sinkoamaan piiloon. Kaikki ihmiset olivat sen mielestä pahoja, varsinkin miehet. Tässä vain pieni osa oireista, jotka auttoivat minua ymmärtämään maailman olleen sille liian kova paikka elää. Ainoa ihminen johon se riutunut, huonokuntoinen koira saattoi perheeseeni tulon alkutaipaleilla luottaa, olin minä, hänen emäntänsä. Ja se vaati kovaa työtä. Vastoinkäymisiä ja onnistumisia, hämmennystä, yritystä ja halua lopettaa yrittämästä, raivoa kun ei tiedä, mistä on kyse ja vielä suurempaa raivoa, kun vuosien jälkeen sain tietää sen käytöshäiriöiden syyn. Huostaanotettu tapaus. Tuon koiraan käyttämäni ajan ja kovan työn tuloksena välillemme kehkeytyi 16 vuoden aikana sanoinkuvaamattoman ihana suhde, joka ei sanoja tarvinnut. Nytkin kyyneleet valuvat poskilleni tätä kirjoittaessani. Koira alkoi luottamaan yhä useampiin ihmisiin, saamaan painoa ja lihasmassaa, turkki kiilsi ja siitä epäluuloisesta koirasta kasvoi tasapainoisin näkemäni yksilö. Sen ei koko minun kanssani viettämänsä elämän aikana tarvinnut upottaa hampaitaan yhteenkään koiraan. Pelkkä asenne riitti kertomaan, kumpi väistää. Edes sentin päässä kuonosta tapahtunut uhittelu ei sitä hetkauttanut. Ja kaikki rakastivat sitä. Kuitenkin, vaikka koskaan en ole ajatellut tämän kohtaloiden oikuista johtuneen elämiemme yhteen nivoutumisen olleen virhe, täytyy minun kyseenalaistaa kasvattajan motiiveja koiran perheeseen luovuttamisen osalta. Olinhan tuolloin vasta lapsi. Lisäksi, tiedän koiran olleen ainakin yhdessä täysin koiran kasvatukseen tottumattomassa perheessä ennen minua ja he luopuivat siitä nopeasti. Oliko kasvattajan tarkoituksena vain saada häiriintynyt koira pois nurkista perheeseen kuin perheeseen, seurauksia ajattelematta, sitä en tiedä. Enkä myöskään millään muotoa väitä kasvatin laiminlyöneen koiraa. Enhän tiedä sen menneisyydestä tämän tarkemmin, enkä ole varma haluanko edes tietää. Tämän hetkinen kokemani tuska parhaan ystäväni nuoruuden raakuudesta johtuen, on ihan tarpeeksi raskas taakka kantaa. Vielä raskaamman taakastani tekee se, että ystävyytemme oli vähällä loppua lyhyeen. Pian sain kuulla lääkäriltä, että mitä luultavimmin se ei selviäisi sairastamastaan parvosta. Suuri kiitos kuuluu ystävääni hoitaneelle lääkärille. Vähintäänkin yhtä suuren kiitoksen haluan osoittaa lääkäreille, jotka hoitivat jo vanhusvuosiin ehtinyttä ystävääni vatsaan puhjenneen sapen vuoksi mitä sydäntä lämmittävimmällä tarmolla lisäten vuosia yhteiseloomme.
Jokainen tarinani lukenut voi mielessään miettiä, mitä vastaavassa tilanteessa olisi kasvattajan roolissa tehnyt. Olisiko perheitä kannattanut valikoida tarkemmin tai luovutusta siirtää siksi kunnes koiran vointi olisi saatu kohdilleen? Eikö kasvattaja välittänyt vai eivätkö oireet vain olleet tarpeeksi näkyviä?
Lisäksi kyseisessä kennelissä epämuodostuneen vastasyntyneen pennun nähdessäni toivoin, ettei astutusta olisi koskaan tapahtunut.

Vieras

#168

03.10.2013 08:23

Yritin laittaa Kalevaan 3 viestiä jotka otti kantaa pentutehtailuun. Niitä ei julkaistu.

Vieras

#169 Lainaus

03.10.2013 08:40

" 24.01.09,



Pari vuotta sitten siellä käytiin ja ihana villis saatiin. Tosin kieltämättä paikka oli hiukan outo... Luettelen nyt pari asiaa, toivottavasti ette pahastu:

* koiria oli kymmeniä. Heti sisään tullessa noin 10 pentua pyöri jaloissa.

*tutkin hieman taloa kasvattajan puuhaillessa: makuuhuoneen oven avatessani alkoi kamala räksytys, huoneessa oli valtavasti häkkejä, pinottu päällekkäin, lähes jokaisessa koira.

*chihuahuat juoksentelivat talossa räksyttäen ja p*skoen sohville

*lattialla oli häkissä koira, joka uikutti surkeasti. Kasvattaja vain ärähti sille: "HILJAA!" ja sitten selitti että: "Se lähtee jo huomenna pois niin ei viitsi päästää poiskaan häkistä!"

*lattialla istui suloinen pieni mustanharmaa pentu: kysyin, minkä rotuinen se oli niin kasvattaja vastasi: "Vie pois jos haluat, se on vahinkopentu muutenkin. (villiksen ja chihun risteytys)" Pentu oli pieni ja tärisi vähän... Koskettaessa oli hyvin välinpitämätön, aivan kuin ei olisi edes huomannut minua.

*pentu, jonka haimme, oli aivan yksin. Emoa ei näkynyt/ollut paikalla, saati sitten sisaruksia. Haettaessa pentu oli 7 vko. Emme koskaan nähneet sitä emonsa tai sisarustensa kanssa.

*talossa oli yksi ruskea villis, joka oli aivan puliksi ajeltu. Kun kysyin syytä, kasvattaja vastasi: "Ainiin, pitäisikin soittaa koiran omistajille, että leijonaleikkaus meni pieleen.." Leikkaus oli mennyt pieleen, joten hän oli ajellut koiran kokonaan kaljuksi! Mahtoivat omistajat ilahtua.

*chihujen silmät vuotivat ja olivat muutenkin huonosti pidetyn näköisiä.

Kun lähdimme, tuntui ihanalta saada pentu pois sieltä. En tiedä, mistä tuossa oli kyse, mutta outoa se minusta oli. Lisäksi, pentuamme ei oltu rekisteröity, isä ja emä kyllä olivat. Kun kysyimme, voisiko sille olla papereita, vastaus kuului: "No, voittehan te ottaa tuon aprikoosinkin. Sillä on paperit. Se tosin maksaa kaksi kertaa enemmän!" Oma pentumme maksoi 600?.

Itse pennussa ei ole mitään valittamista: on terve ja leikkisä. Hakupaikka vain tuntui niin oudolta... Hankimme luultavasti pian toisen koiran, emmekä kyllä hae pentua tuolta.Suosittelen hakemaan pennun muualta, on parempiakin kenneleitä! Kommentoikaa jos tiedätte jotain tärkeää asiasta tai paikasta!

Kiitos kun jaksoitte lukea! "


Vieras

#170 Ilmoittakaa poliisille

03.10.2013 14:41

Poliisikin on eläinsuojeluviranomainen....Ei Oulun virkaeläinlääkärit välitä eläinten kärsimyksistä....

Vieras

#171 Kaleva tosiaan sensuroi

03.10.2013 14:42

Kaleva tosiaan sensuroi kommentteja , joissa arvostellaan ko. kenneliä. Miksi?
Elisa Kissa-Öberg

#172 Re: Kaleva tosiaan sensuroi

03.10.2013 15:13

#171: - Kaleva tosiaan sensuroi

Joo, olen mä siellä nettisivullakin yrittänyt kommentoida. Olen viitannut näihin eläinuojelutarkastuspöytäkirjoihin. Ei mene läpi :) Mutta on siellä negatiivisiakin kommentteja ollut; tosin hyvin yleisellä tasolla.

Elisa Kissa-Öberg

#173 Re: Lainaus

03.10.2013 15:13

#169: - Lainaus

169:

Voitko meilata mulle koirapakolaiset@gmail.com


Vieras

#174 Re: Re: Kaleva tosiaan sensuroi

03.10.2013 18:40

#172: Elisa Kissa-Öberg - Re: Kaleva tosiaan sensuroi

Joo niin sensuroi. Mun viestejä ei oo ollenkaan julkaistu, liekkö liian faktaa kun seassa ei ole kirosanoja huutomerkkien ja 111 perässä. Ihmettelinkin että ompas paljon sellaisia jotka koiran sieltä ottaisivat ja vain muutama kommentti paikkaa vastaan. Ihme touhua.

?

#175

05.10.2013 16:08

 

http://www.keltainenporssi.fi/search/lemmikkielaimet/koirat/kaapiovillakoiran-pentuja/search.mec?pob_post_id=26238919&pob_action=show_post&pob_cat_id=11468


Tuossa kyseisen paikan myynti-ilmoitus, pisti silmään tuo lause: "tuonnista voidaan neuvotella",
tahtoiko ettei ostajat käy paikan päällä? Itse ainakin haluan aina nähdä ostamani pennun vanhemmat ja käydä kasvattajan luona, onneksi koirarotu, mitä omistan ei kuulu tuon kasvattajan valikoimaan...