Lakkauttakaa Tyrnävän pentutehdas

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lakkauttakaa Tyrnävän pentutehdas.

Elisa Kissa-Öberg

#101 Samaa mieltä

27.09.2013 08:04

Helena sanoi hyvin että ilmoituksen tekeminen on jokamiehen oikeus ja velvollisuus! Oikein. Ei auta paljon keskustelupalstoilla nimettömänä huudella että tehkää nyt joku jotain kun siellä on niin kauheeta... Jonkun on todella vaikea tehdä jotain jos ei itse ole silminnäkijä.
Kun teet itse ilmoituksen voit myös kysyä mihin toimenpiteisiin asiassa on ryhdytty.

Voit jopa pyytää itse tarkastuspöytäkirjoja, silloin näet onko asialle tehty yhtään mitään. Tarkastuspöytäkirjat ovat siis julksia asiakirjoja.

Vaatii hieman vaivannäköä ja ehkä pari puhelinsoittoa koska olen huomannut että meileihin ei välttämättä saada vastauksia.

Valitettavasti kun ne ilmoituksetkaan ei aina riitä. Olisi tosi mielenkiintoista tietää kuinka monta ilmoitusta Tyrnävän pentutehtaastakin on tehty... Olen saanut kopiona seikkaperäisen ja asiallisen emailin joka lähetettiin läänineläinlääkärille koskien Pikku Piskiä. Mitään vastausta siihen ei lähettäjä saanut, eikä paikassa ole sen johdosta käyty. Vasta tänä vuonna syyskuussa oli tarkastuskäynti.

Suomalaiset on jotenkin niin ujoja ja anteeksipyyteleviä että "eihän me nyt voida vaivata viranomaisia jne". Kuulkaa, kun se on heidän työtään.

Toinen asia mistä haluan vielä purkaa sydäntäni nyt kun aloitin on se, että mikä hemmetti siinä oman nimen sanomisessa on niin vaikeaa. Eräs ajankohtaisohjelma oli kiinnostunut tästä tapauksesta mutta ihmiset joita ehdotin haastateltaviksi kielsivät ehdottomasti antamasta yhteystietojaan. Toinen vielä kehtasi sanoa että "auttaa mielellään jollain muulla tavalla". - Jos joku kaatuisi kadulla ja pyytäisi ohikulkijaa auttamaan, vastaisiko tämä että nyt ei sovi, mutta autan mielelläni jollain muulla tavalla?

Luulevatko ihmiset, että kun he tekee ilmoituksen omalla nimelään ja vielä soittaa perään, he joutuvat heti jonkun virkakoneiston mustalle listalle vai mikä siinä on? Mikä siinä maksaa vastata huutoonsa?

Sori kun nyt näin avauduin mutta tämä adressihan lähti siitä että joku (en muista nimeä) kirjoitti facebookissa eräässä ryhmässä Pikku Piskistä että "tehkää nyt jotain". Myöhemmin hän poisti kirjoituksensa, siksi en edes tiedä hänen nimeään. Monet ryhmässä tuntuivat tietävän asiasta ja kun kysyin voisiko vaihteeksi joku toinen ottaa yhteyttä Oulun eläinsuojeluun ja Kennelliittoon, kukaan ei enää vastannut. Siksi tämä asia jotenkin "jäi" mulle.

Tämän adressin johdosta mulle on tullut pyyntö kirjoittaa toisesta pentutehtaasta. Kun kysyin millaisia todisteita hänellä on, onko tarkastuspöytäkirjoja ym. hän ei enää vastannut. Oliko ehkä tarkoitus että aloitan saman rumban taas uudelleen?

Eläinsuojeluasioiden selvittäminen ei vaadi mitään erityislahjakkuutta, sen kun vain meiliä liikenteeseen ja puhelinsoitto perään. Jos tosiaan ei "uskalla" soittaa niin sitten pitää mennä itseensä. Kyllä jokainen uskaltaa siinäkin vaiheessa soittaa ja esitellä itsensä kun hakee töitä, ostaa koiranpentua tai muuten haluaa saada itselleen tärkeän asian hoidettua!

Ja vielä: jos omasta mielestään on jotenkin "jäävi" hoitamaan eläinsuojeluilmoitusta, niin sitten voi kysyä että onko omat arvot kohdalla. Jos pitää itseään eläinystävänä, ei voi pitää jotain kennelpiirin, metsästysseuran tai lionsien jäsenyyttä tai tuttavapiiriä tärkeämpänä kuin sitä mikä on oikein!

Kyynel

#102

27.09.2013 10:51

Olkaa kilttejä te jotka olette käyneet siellä ja tehkää jotain! Muuten tämä helvetti jatkuu ja jatkuu.. Menkää edes joku käymään siellä "koiran osto mielessä". Meidän on pakko puhaltaa yhteen hiileen ettei niiden viattomien luontokappaleiden tarvitsisi enää yhtään kärsiä.

kummastunut

#103 Ristiriitaista?

27.09.2013 11:53

#1: -

Juuri oli Facebookissa juttua, kuinka Kennelliiton kurinpitolautakunta (vai mikä lie) antoi rangaistuksen ei-jäsenelle, joka kasvattaa sekarotuisia koiria. Ihan vain siitä, että kasvattaa sekarotuisia ja näin ollen ei toimi Kennelliiton sääntöjen ja toiminta-ajatuksen mukaisesti, sai rekisteröintikiellon joksikin aikaa. Kummallista, jos Agapios edelleen saa kuitenkin pentunsa rekisteröidä, vaikka samaan aikaan kasvattaa (tehtailee...) myös sekarotuisia/paperittomia.

oululainen

#104 Kennelliitto eikä virkaeläinlääkärit välitä !

27.09.2013 12:35

Olen vuosien varrella ottanut lukuisia kertoja yhteyttä Kennelliittoon ...ja Kennelliitto vain rekisteröi pentuja.
Olen vuosien varrella ottanut useasti yhteyttä läänineläinlääkäriinkin...ja tarkastusten laiminlyönti vain jatkuu.
Tuollaiset isot Tyrnävän pentutehtaan kaltaiset laitokset tulisi tarkastaa vuosittain...edellinen tarkastus oli tehty 2010 eli vuosina 2011 ja 2012 ei käyty. Marraskuussa 2012 oli asiasta mm oltu yhteydessä läänineläinlääkäriin.
Kennelliitto boikottiin

#105 Kennelliiton kurinpitolautakunta

27.09.2013 12:37

Kennelliiton kurinpitolautakunta on yhtä tyhjän kanssa. Kirjastossa luen joskus Koiramme-lehtiä ja muuhun johtopäätökseen ei voi tulla.
Rangaistukset ovat liian lieviä !

Vieras

#106

27.09.2013 13:13

Olen kuullut jo paikasta monia vuosia sitten,yhäkö se toimii?

Vieras

#107

27.09.2013 13:42

Suomessa on todella vaikeaa saada tarkastuksia tms vaikka olisi näyttöä eläinrääkkäyksestä tai muusta sääntöjen rikkomisesta. Liekö se syy miksi ihmiset ei vaan ilmoitusta tee vaan helpompi on netissä kauhistella ja kirjoitella. Jos täällä nyt on vielä joku jolla mahdollisesti hengissä oleva rekisteröity koira ko tehtaista ja pieninkin epäilys ettei ole puhdasrotuinen tai niistä vanhemmmista ketkä papereissa on mainittu, niin yhteys sinne kennelliitoon ja geenistestiin koiran kanssa. Silloin myös kasvattaja joutuu testaamaan koiran vanhemmat ja selviää onko myös rekisteröintisääntöjä rikottu. Niihin asioihin kennelliitto varmasti pystyy ja haluaa tarttua. Eihän tästä kovinkaan kauan ole kun iso "hyvämaineninen" kääpiökoirakasvattaja kärähti nimenomaan omistajien ilmooitusten perusteella.
Kennelliitto vain yhdistys

#108 Re: KENNELLIITTO ON SYYLLINEN MYÖS !

27.09.2013 14:16

#89: Kennelliitto boikottiin - KENNELLIITTO ON SYYLLINEN MYÖS ! 

 Kennelliitto on YHDISTYS, ei se voi laillisesti mennä kenenkään kotiin tekemään mitään tarkastuksia, ei vaikka kyseessä olisi Kennelliiton jäsen ja vaikka näin Kennelliiton säännöissä lukisikin! Kannattaisikohan ensin ottaa selvää Suomen laista ennen kuin lähtee tällaisia ehdotuksia heittelemään...? Kyllä tässä tilanteessa oikea taho olisi _viranomaiset_ joita patistella toimimaan, jotta tämä porukka saadaan narautettua eläinsuojelurikoksesta (=tuomittua oikeudessa!), niin sillä perusteella jo voitaisiin koirien rekisteröintikin _tuomittujen_ osalta estää.

Entinen SKL:n jäsen

#109 Suomen kennelliiton välinpitämättömyys.media ja eläinsuojelu..mikä on asioissa tarkeys järjestys?

27.09.2013 14:23

Itse tiesin tuosta touhusta/tehtailusta vuosia sitten ja luulin et se on menneen talven lumia..järkytys oli melkoinen kun asia tuli kaverin kautta uudestaan esille.Tälläinen touhu saa jatkua vuodesta toiseen,mutta auta armias jos naapurin setä käy juomassa terassilla kaljan janoonsa niin johan on iltapäivän lööpit huutamassa ja eläinsuojeluväki marssii armeijana oven taa,ei sa**na et sieppaa tuo touhu ja kennelliitto piutpaut välittää,kunhan vaan saa rahansa rekisteröidyistä pennuista.
Itse oli SKL:n jäsen yli 20 vuotta ja jokunen vuosi takaperin sanoin itseni irti saman kaltaisesta syystä.Kun otin yhteyttä eräästä kasvattajasta ja hänen toiminnastaan(myöhemmin oikeuden päätöksellä sai eläintenpito kiellon jne) ilmoitti SKL,että ei kuulu meille eikä ole meidän asia puuttua siihen mitä kennelliiton kasvattajasopimuksen allekirjoittanut tekee ja kuinka koiriaan kohtelee..
Jöröjukka

#110 Re: meni yli tajunnan

27.09.2013 16:17

#8: -

Jeesus, että on typeryyden huippua mollata aina "JotainMuuta" tahoa, jos jossakin mennään persauksilleen. Tuo "kuvottava järjestö" omaa rekisteröintijärjestelmän, jossa on kaikille samat säännöt! Kennelliitto ei kasvata pentueita eikä sillä ole juridisia oikeuksia mennä kenenkään kenneliin sanomaan, että me ollaan nyt kuultu teidän toimivan niin ja näin ja soo soo; teidän pitää lopettaa pahantekeminen. Suomi on oikeusvaltio ja asiat pitää hoitaa oikein - murhaajillakin on oikeutensa, vaikka kuinka tiedettäisiin niiden olevan pahantekijöitä, joita kuvottava vankilajärjestö hyysää ruokkimalla, vaatettamalla jne. Hyvä, kun asioista TIETÄVÄT puuttuvat niihin ja ASIOISTA TIETÄVÄT VAATIVAT eläinsuojeluvalvojia ja sitä kautta lakiteitse epäeettisen toiminnan lakkauttamista!

"Kennelliitto suvaitsee tällaista toimintaa ja keskittyy mieluummin ulkomailta säädösten mukaan tuotujen koirien parjaamiseen..."  Mitäs ihmettä tämä tarkoittaa?!?

Turha syyttää Kennelliittoa!

#111 Hei haloo!!!!

27.09.2013 19:24

Tuota pentutehdasta ei olisi, mikäli ihmiset eivät olisi niin tyhmiä ja välinpitämättömiä ja ostaisi seiltä pentuja!
ARJA

#112 JA SUOMESSA

28.09.2013 05:53

Järkyttää typeryyttä ja aivan kotikulman takana. Mitä nää immiset oikein kuvittelee! Helvetti. HEMMETIN IDIOOTIT. Kunhan ei olisi entinen koirakasvattaja jolle eka koirani oli menossa 1973- mutta saimme pelastettua.
Vieras

#113

28.09.2013 10:45

Minulla on kyseisestä kennelistä puhdasrotuinen, hyväluonteinen ja terve koira. Kaikki rekisteröintiasiat yms hoidettiin kasvattajan puolelta hyvin, eikä meillä ole mitään valittamista. Olemme koiraan tyytyväisiä.

Se, että koiria ja rotuja on paljon, ei tee kenestäkään tehtailijaa. Ja mitä siisteyteen tulee, niin enpä ole monessakaan nk. eläinihmisen kotona kovin siistiä menoa nähnyt :D

Vieras

#114

28.09.2013 14:52

Jos kasvatustoiminta on epämääräistä, toiminnan dokumentointi sekavaa, paljon koiria, paljon eri rotuja ja tehdään rekisteröimättömiä välipentueitä jne. herää kyllä epäilys myös rekisteröityjen pentueiden taustoista ja siitä ovatko rekisteripapereiden tiedot oikein. Koiran sukutausta selviää vain DNA-polveutumismäärityksellä.

Myymällä eteenpäin pentuja, joiden taustat ovat jotain muuta kuin virallisissa papereissa kerrotaan, tehdään karhunpalvelus niille, jotka ovat ko. koiran hankkineet ja mahdollisesti käyttäneet sitä jopa jalostukseen. Onhan näitä tapauksia, joissa koirien sukutaustoja on jälkeenpäin selvitelty testein ja kun rekisterit ovat virheelliset koira siirretään FI-rekisteristä EJ-rekisteriin (ei jalostukseen), eikä sitä saa käyttää jalostukseen, eikä sen jälkeläisiä voi rekisteröidä. Papereiden kanssa ostettu rotukoira saattaa pahimmassa tapauksessa ollakin paperiton sekarotuinen ja siitä on ehkä myös maksettu rotukoiran hinta.

Kun kasvattaja toimii rehellisesti, hän testaa jalostusta varten koiransa ulkomuotoa näyttelyissä. Roduomaisissa kokeissa saadaan dokumentoitua tietoa käyttöominaisuuksista ja lisäksi on mm. luonnetestejä jne. Rehellinen ja vastuullinen kasvattaja tekee jalostuskoirilleen PEVISA:n vaatimat ja mahdollisesti myös vapaaehtoisia terveystarkastuksia ja valitsee sen mukaan käyttämänsä yhdistelmät ettei oteta riskiä perinnöllisistä sairauksista.

Myös jalostuskoirian madotusten, kaikkien rokotusten ja ruokinnan pitää olla kunnossa. Samoin pennut on madotettu useaan kertaan, rokotettu, sirutettu ja aina eläinlääkärin tarkistamia. Mahtavatko kaikki nämä jutut olla kunnossa, kun on ksymys noin laajamittaisesta pentutuotannosta?

Hannu Hoo

#115 Voisitteko ystävällisesti muutkin jättää allekirjoittamatta tämän.

29.09.2013 04:57

Jätin allekirjoittamatta atressin. Miksi kaikilla pitäisi olla vain sairaiksi rokotettuja ja jalostettuja Kennelikoiria? Mitä vikaa on terveissä ja näteissä sekarotuisissa? Antaa naisen pitää koiransa jos se tuottaa hänelle iloa. Lienee ihan vaan jonkun naiselle ktkerana olavan henkilöklohtaista ilkeilyä tämä aloite.
kahdenkoiran omistaja.

#116

29.09.2013 06:04

Lopettakaa hyvät ihmiset taas joutava vouhotus.
jos tarkastukset eläinlääkärin toimesta tehty ja ei huomautettavaa.
Ottakaa asioista oikeesti selvää eikä touhoteta "muitten mukana " nimiä adressiin.
Tympii

#117 Re: Re:

29.09.2013 06:54

Lapsellinen adressi

Menkää ja ostakaa kaikki 57 kasvattikoiraa yksitellen ja yhdessä - yksi kullekin jonottavalle ostajalle. Harmi vain, ettei niitä riitä edes sadalle ostajalle.

Kukin ostaja ratkaisee sitten ajallaan, milloin eläinlääkäri nukuttaa nätisti hänen koiransa, olipa syy siihen mikä tahansa.

Syy voi olla vaikka se, että koira viettää kerrostalohuoneistossa päiväkaudet yksin ja vastaa toisen yksinäisen naapurikoiran haukahteluun. Muitakin vaihtoehtoja on päästä eroon yhden koirasta on: myynti tai lahjoitus. Eläkkeellä oleva 70-vuotias yrittäjä totesi Kalevassa, että yritys loppuu siihen, ettei jatkajaa ole. Jos jatkajaa ei ole, koirista on luovuttava.

 

Keinoja on muitakin kuin osaamiseksi muotoiltu osaanmattomuus. Jenna Simulan kirjoitus Kalevassa sunnuntaina 29.9.2013  oli siitä selkeä osoitus.

 

 

 

 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.09.2013 07:15


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.09.2013 08:40


oululainen

#121 Sama numero molemmille kasvattajille

29.09.2013 10:29

Jos olette katsonut myynti-ilmoitusten puhelinnumeroita, niin numero on sama sekä rotukoirille että sekarotuisille. (Pikku-Piskin Kennel/Marja Haataja-Piipari).

Kalevan jutussa kiinnitti huomiota Marja Haataja-Piiparin lause: "Tuonne en halua teitä päästää, etteivät koirat hermostu".

Tuuri taas sanoi: "Tavoitteena on käydä paikalla noin kerran vuodessa". Ennen syyskuun 4.9.2013 käyntiä paikalla oli käyty v. 2010!

Esyn pj Johanna Heffernan sanoi: "Pisata Oy on paikka, josta tehdään tasaiseen tahtiin ilmoituksia......Esylle tehtyjen ilmoitusten mukaan pennut ovat sairaita tai oirehtineet monella tavalla."

Onko virkaeläinlääkärit todella päästetty joka paikkaan katsomaan? On viranomaiset sairaitakin koiria nähneet, kuten tiedotteen tarkastuspöytäkirjassakin luki, mutta eivät voineet tutkia sitä, kun koiraa ei saatu kiinni. Kummallista, koska Marja Haataja-Piiparin mukaan : "Jokainen koira tottelee nimeään ja on yksilö".

Välitetäänkö todella koirista, kun emoista otetaan kaikki irti ? Jos loppuun asti rääkätyt emot eivät kuole synnytykseen, niin sitten ne ammutaan ! Onko todella KAIKKI koirat käytetty eläinlääkärissä niiden sairastuessa?


Vieras

#122 Re: Voisitteko ystävällisesti muutkin jättää allekirjoittamatta tämän.

29.09.2013 11:12

#115: Hannu Hoo - Voisitteko ystävällisesti muutkin jättää allekirjoittamatta tämän.

Hannu! Mene katsomaan mikä tuolla on oikea tilanne vai kannatatko sinäkin eläinrääkäystä?

jopa pomppas taas

#123

29.09.2013 11:43

pillipiipari siis ei päästänyt toimittajaa ja kameroita pihahökötykseen. KILIKOLI KELLOT SOI!!!!!!!!!!!ja tarkastus pyritään tekemään joka vuosi. Puuttuuko Tuurin kalenterista sivuja? 2010 jälkeen ei tuu 2013, vaan 2011 ja 2012. kasvattavat koiria eläkeläisten ja lapsiperheiden tarkoituksiin. Herra varjele. Pistäkääpä etelästä puolueeton lääkäri käynnille, ei oman kylän tuttuja
pomppas vol.2

#124

29.09.2013 11:44

kiinnostaakohan ympäristövirastoa nämä "omille maille ammutut ja haudatut koirat"
oululainen

#125 Kato käynyt koiralaumassa !

29.09.2013 11:59

v. 2010 koiria oli noin 100 ja nyt 57 ! JOHTOPÄÄTÖS: Onpa ollut paljon sairaita koiria, kun on pitänyt ampua puolet koirista !
Pitäisiköhän kohta vaatia Leena Tuuria pois virasta, kun ei hoida virkatehtäviä kunnolla?