Auttakaa pelastamaan Klemetskogin kyläkoulu!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Auttakaa pelastamaan Klemetskogin kyläkoulu!.

äiti ja psykoterapeutti

#1

03.10.2013 03:23

yhteiskunnassamme on rahaa enemmän kuin koskaan mutta onko arvomme tosiaan muuttuneet näin rajusti? Kun leikataan lapsista ja nuorista säästöjen nimissä on hyvä muistaa pari asiaa,1)He päättävät aikanaan meidän vanhusten hoidosta yms asioista 2)on samalla syytä lisätä moninkertaiset määrärahat lastensuojeluun ja erikoissairaanhoitoon sekä muihin tukipalveluihin...3) Ehkäpä Case Jokelasta on jo liikaa aikaa ....Omat lapseni eivät ole ko koulun oppilaita eikä perheemme Ruotsinkielinen.
kuntalaisen ja lapsiperheiden puolesta

#2 arvokysymys

03.10.2013 06:13

Kyllähän tämä on täysin arvokysymys, kun kunnan paikallislehdessäkin vielä Ukkola ilmoitti säästöjen syyn, eli kunnan virkamiesten palkankorotukset. Eipä tässä taloustilanteessa ole muissakaan yrityksissä palkankorotukset toteutuneet aiemmin sovitussa mitassa kun rahaa ei ole. Tuusula Oy toimii hieman toisin. Kyllä lasten tulisi olla etusijalla ja palkankorotusten hyvin hyvin maltillisia ettei jouduta myöhemmin irtisanomisiin.
Koulun siirtäminen keskeisemmälle paikalle olisi järkevää, koska kyläkoulun ideana on olla kylän lähikoulu. Klemetskog on koko kunnan koulu eikä sijainti enää palvele tarkoitustaan. Tuusulan ruotsinkielisen koulun tulisi olla kunnalle ylpeydenaihe, naapurikunnassa Keravalla tämä on jo ymmärretty kilpailuetuna ja imagoasiana. Tuusula ei osaa käyttää omia vahvuuksiaan kunnan kehityksessä ja markkinoinnissa, ei siis ihme että rahat ovat loppuneet. Harmillista jos Tuusula tosiaan katsoo että lapsiperheet ovat tässä se taho joka joutuu maksumieheksi. Varmaankin kunnan johdossa pitäisi tapahtua isoja muutoksia jotta kuntalainen olisi taas päätösten keskiössä eikä virkamies, jonka työtä muuten on kuntalaisten edusta huolehtiminen. Toteutuuko näissä linjauksissa kunnan ja kuntalaisten etu? Miksi äänestäisimme enää seuraavissa kuntavaaleissa nykyistä kunnanjohtoa?


Vieras

#3

03.10.2013 06:41

Aito pieni lämminhenkinen kyläkoulu on lapsille turvallinen paikka kasvaa
Huomiona vaan

#4

03.10.2013 06:43

Tuusulan kunta ei voi kieltäytyä maksamasta virkaehtosopimuksiin neuvoteltuja palkkoja. Se voi vähentää esim. opetustunteja, joka on pois oppilailta, mutta myös alentaa opettajien palkkoja. Ja niin se tulee tekemäänkin, jo ei säästöjä saada. Siten saadaan palkat alemmaksi ja opetuksen laatu myös siinä sivussa.

Vieras

#5

03.10.2013 07:15

Heman får absolu INTE köra Klemeyskogsdkolan ner
vilken är besparingen då komunen hamnsr stå för barnes skolrese avgifter till andra komuner
Dessutom dör svrnska språket ut i komunen om änfa svenska lågstadiet som funktionetat här i övrt 70 år skall slopas
vad tänker dedärjä... Beslutarna med? Att våra små små barn skall få en jäköa lång skolväg och måsya trängas in i redan färdigt för små skolor med stora klasser och stora elevantal
Fy schäms komunfullmäktiga
barnen är vår framtid
tavallinen kuntalainen

#6 huomiona vaan

03.10.2013 08:18

Hyvä nimimerkki huomiona vaan ja muutkin kunnan virkamiehet ja kunnan asianosaiset jotka käyvät täällä kommentoimassa, olisi hienoa jos uskaltaisitte rohkeasti omalla nimellänne kommentoida. Jos päätökset ovat olleet oikeita ja saatte yönne nukuttua, asiassa ei kai ole mitään ongelmaa vaan henkilö uskaltaa myös seistä mielipiteidensä takana.

Vieras

#7

03.10.2013 10:21

Suuret koulut eivät tue oppimista. Yhteisöllisyys vähenee. Koulumatkat pitenevät. Mikä kouluja lakkauttamalla säästetään, maksetaan moninkertaisesti myöhemmin muualla.
suomenkielinen tuusulamielinen

#8 Koulu kylän kasvattaa

03.10.2013 11:37

Koulu kylän kasvattaa. Lapsista kyläyhteisö kehittyy. Kylien aktiivisuudesta kunta kehkeytyy. Klemetskog on perinteiltään ja kulttuuriltaan Tuusulan omintakeisimpia kyläyhteisöjä. Tuon yhteishengen luojana ja perinteen jatkajana oman koulun merkitys on ollut ratkaiseva. Tuusula tarvitsee omailmeisyytensä säilyttääkseen perinnetietoisia kyläyhteisöjä. Tämän vuoksi Klemetskogin koulu on välttämätön perinteen kannattajana ja Tuusulan kulttuuripitäjän omaleimaisuuden ilmentymänä. Kaunis rakennus jo kertoo, että täällä Tuusulaa on hyvin rakennettu ja rakennetaan.
Alle kouluikäisen isä ja veronmaksaja

#9 Lapset ylitäysiin kouluihin että virkamiehet saa rahansa?

03.10.2013 13:04

Jotain mätää on kuntapäättäjien prioriteeteissa, jos peruskoulun laadussa ollaan säästämässä.

Jos virkamiehet tällaista järjettömyyttä ehdottaa, äänestettyjen edustajien ei tarvitse sitä sokeasti hyväksyä. Virkamies ei ole toimeensa äänestetty ja ei siksi nauti äänestäjän luottamusta eikä hänellä päätösvaltaa demokraattisessa yhteiskunnassa saa olla. Laitetaan virkamiehet pakkolomalle tai potkitaan pois ennemmin kuin säästetään lapsista.

Vieras

#10 Lapsissa meidän tulevaisuus!

03.10.2013 13:05

Ei voi muuta kuin ihmetellä että Tuusulan kunnan säästöt kohdistuu lapsiin. Kouluja ajetaan alas ja nuorisotalokin olisi aikomus lopettaa. Näinkö on vuosia sitten tapahtunut Jokelan-tragedia unohtunut kunnan päättäjiltä? Miten käy kun lapset voivat huonosti??, kun lapsi ei mahdu meidän yhteiskuntaan?? Lapsissa on meidän tulevaisuus, niihin kannatta satsata eikä karsia!! Jo nyt on suuremmat koulut Tuusulassa ihan pullollaan lapsia,ja isoja luokkija, esim. Paijalan koulu laajennettiin muutama vuosi sitten, ja on nyt jo liian pieni,joten pihalle on raahattu parakkeja oikein kahteen kerrokseen.
Härmed kräver jag att vi får hålla vår byskola i Klemetskog!!!

Vieras

#11

03.10.2013 13:56

Mielestäni on hävytöntä lopettaa ainoa ruotsinkielinen koulu KOKO KUNNASSA!!!!!!!! Hävettää kertoa, että asuu Tuusulan kunnassa, jossa tehdään tällaisia päätöksiä (lasten kustannuksella) joista säästöt ovat minimaalisia muihin kuluihin verrattuna.

Vieras

#12

03.10.2013 16:57

On valitettavaa, että Tuusulan kunnan päättävät elimet siirtävät sixback hallituksen 5,3 miljoonan euron valtiosuus leikkaukset peruspalveluista 2012 suoraan kuntalaisten kärsittäväksi. Nämä kuntia romahduttavat leikkaukset tulevat jatkumaan - valitettavasta. Koska hallituksen vuosille 2012 - 2017 kohdistuneiden leikkausten johdosta kunnilta (siis meiltä kuntalaisiltakin)jää valtionosuuksia saamatta 6,6 miljardia euroa !!!
Prestige eller förnuft, vilken tror ni segrar?

#13 Todella typerää myös imagon kannalta

03.10.2013 17:01

Siis mitä? Miten joku voi olla niin TYPERÄ että ehdottaa Klemetskog lågstadieskolanin lakkauttamista? Eikö meillä Tuusulassa ymmärretä että sellainen päätös on voimakas viesti paitsi kuntalaisille että teistä ei välitetä, myös ulkopaikkakuntalisille että Tuusulaan ei sitten kannata muuttaa tai perustaa firmaa, täällä kun nimittäin voidaan matto vetää alta milloin vaan.
Eipä ole omiaan tämäkään päätös lisäämään luottamusta virkamiehiin.
Nyt joku roti.
Jävlaranamma!

Vieras

#14 Re:

03.10.2013 17:25

En korrigering på skrivfel

Man får absolut INTE lägga ned ända svenska lågstadiet i tusby, alltså klemetskogsskola

Undrar var de tänksa att det sparas om barnen skall till en annnan komun till kostar inte ändast deras resa utan också skolgången som utom komunbor en heldel för tusbykomun

Nu, jä... komunens fyllmäktiga i skolväsendet, tänk efter vasd ni håller på med

OM ni besluter att stänga klemetsskogs lågstadiet som funktionerat i närmare 70 år , så tar ni inte ändast livet av svenska spräket i kommunen utan ger också utåt en väldigt dålig bild om tusby som komun var man inte bryr sig om barnennas framtid och skolgång

OM ni beslutar att lägga ned skolan så kan man inte annat än skämmas när man berättar för andra var man bor

Förnuftet i fånga och låt skolan leva

Barnen är vår framtid


Vieras

#15

03.10.2013 17:58

Ajatelkaa lapsia ja miten mahtavassa paikassa tuo koulu on. Ei mitään järkeä lakkauttaa, Valtiolla velkaa 10 miljardia jo, eli se rahansäästö on NIIN vähäistä että sillä ei ole merkitystä.
Think about our future, the children and their ability to learn in a good school.
See-Lokki

#16 Re:

03.10.2013 18:07

#5: -

Är du i fyllan igen? Du stavar åtminstone såsom du sku ha druckit lite snapsar eller kanske varit o plocka lite svamp? =)

Entinen opiskelija klemetskogin koulussa

#17

03.10.2013 18:42

Tuntuu ihan syrjinnältä ruotsinkielisiä kohtaan!!
Miksei Tuusula lakkauta ruotsinkylän koulua? Lähin suomen kielinen koulu lahelan suomenkielisillelapsille on vaunukankaan koulu tai nahkelan koulu kun taas Ruotsin kielisille on lähin Tikkurilassa Vantaalla!!
Miks pitää aina leikata ruotsin kielisten palveluista?
Kysyn vaan?

Vieras

#18

03.10.2013 19:11

Koulu on lapselle tärkeä paikka. Siellä hän viettää tutussa ympäristössä, tuttujen kaverien ja opettajien kanssa monta tuntia jokapäivä. Koulun lakkauttaminen aiheuttaa lapsissa turvattomuuden tunnetta ja epäluottamusta aikuisten kykyyn turvata heidän kasvuaan.

Vieras

#19

03.10.2013 21:34

Ja kysehän on niinkin isosta summasta kun 60 000 euroa....

Vieras

#20

04.10.2013 05:45

Good luck !

Vieras

#21

04.10.2013 06:21

Stäng inte Tusbys enda svenskspråkiga skola, please!

Vieras

#22

04.10.2013 08:10

Den svenska skolan i Klemetskog, Tusby, är inte "bara" en livskraftig skola med ett gott elevunderlag utan också en samlingsplats för svenskarna i kommunen. Den måste räddas!
matti heikkilä

#23 Hyvä säästökohde

04.10.2013 08:23

Hienoa, että uskaltavat ryhtyä toimenpiteisiin ja lopettaa juuri tämän ainoan ruotsinkielisin koulun. Paremmin pääsevät suomenruotsalaiset yhteiskuntaan kiinni, kun eivät ole eristyksissä.

Vieras

#24

04.10.2013 09:26

Maailman paras koulu!

Vieras

#25

04.10.2013 09:49

Kieli on rikkaus, ei rasite, riippumatta mitä kieltä puhutaan. Se Suomalainen joka ei sitä ymmärrä elää itse eristyksissä yhteiskunnassa.