Vastustan Lattomeren koulun lakkauttamista!!!!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustan Lattomeren koulun lakkauttamista!!!!.

Tarttes olla vähän omaakin valtaa.

#1 Valitettavaa

05.10.2013 08:41

On todella valitettavaa lasten kannalta,että täytyy lähteä kauaksi suuriin kouluihin oppimaan.
Ulkomaalaiset tunkevat Suomeen kaikintavoin ja vievät kaikki edellytykset omilta kansalaisilta.Täytyy vain tähän todeta,että itsepä olette kannattamassa,pakolaisia,sostemeita ja kokoomusta ja se suurin kansakunnan hyvinvoinnin tuhoaja vihreät.Homot sun muut tuhoavat kaikki mahdollisuudet kunnon kasvatukseen.Täytyy muistaa myös mihin ne laittaavat rahat,jotka tulisi käyttää,opiskeluun ja teiden kunnossapitoon ym. perustarpeiden rahoitus.
Kokoomus-vasemmisto-vihreä hulluus tekee tehtäväänsä Suomessa.
Kaataa koulutuksen,tuhoaa kulttuurin,teollisuuden,sostemien kolmikymmentävuotinen valtakausi-,tunnetusti maatalouden viholliset.
Ulkomaalaiset konsullifirmat ja muutama henkilö määrää mitä ja miten saa tehdä ja mihin.
Puuttu voimaa ottaa omat asiansa täydelliseen hallintaa, Hitler on tästä kaikille paras esimerkki,samoin Stalin.














Vieras

#2

05.10.2013 13:18

Pienten oppilaiden hyvinvointi kärsii eikä säästöjä synny jo nyt pienillä kuluilla toimivan koulun lopettamisesta

Vieras

#3

05.10.2013 20:14

Ymmärrän hyvin niitä jotka kyseistä koulua ovat käyneet tai parhaillaan käyvät (kävin itsekin kyseistä koulua). Ensinnäkin on aivan liian pitkä matka mennä opiskelemaan keskustaan sillä koulukin olisi lähellä omaa kotiaan ja siinäkin mielessä olisi järkyttävää nähdä isompi määrä pieniä lapsia keskustassa kun on liukasta syksyllä ja pimeää talvella. Eikä se siihen loppunut.. Mitä olen nyt viime vuosina seuraillut bussiyhteyksiä esim. pinomäkeen, honkalutoon ja lattomereen niin ne kulkevat valehtelemati n. 1 tunnin välein! Petyn toden teolla jos kyseinen koulu lakkautetaan.. Siinä jos jossakin menee rahaa..
Veteraani vanhempainyhdistysaktiivi

#4 olemattomat säästöt

05.10.2013 20:21

Koulurakennus ei kaipaa isoja remontteja, oppilaita on yli 60 joka vuosi, kuljetukset on edullisemmat nyt, opetussäästöjä ei synny, eikä muutakaan jos ollaan rehellisiä, Isot säästöt tulee lukioverkon uudelleen organisoinnista ja poistamalla liiat lautakunnat yms
äiti

#5

06.10.2013 12:21

Ajatelkaa nyt kerrankin lapsia ja nuoria eikä sitä Rahaa..Luulen ,että nuo säästöt ovat niin pienet ettei kyllä ole mitään hyötyä.Laittakaa useampi isokenkäinen kilometritehtaalle,niin siitä sitä säästöä syntyy..
Herrat Rules

#6 Todelliset säästöt!!

06.10.2013 12:57

Todelliset säästöt kaupungille saadaan vain ja ainoastaan poistamalla herrojen itselleen keksimät irtisanomissuojat jotka ovat tällä hetkellä viisi vuotta,hallinnosta löytyy jos jonkinlaisia paperinpyörittäjiä,mutta mistä helpompi ottaa "säästöjä" kuin opiskelijoilta ja sairailta sekä muilta vähempiosaisilta??

Vieras

#7

06.10.2013 17:51

Lattomerellä asuu monia perheitä joissa pieniä lapsia ja juuri oma koulu on ollut vetonaula sinne muuttamiseen. Eikö pihaakin ole juuri uusittu viihtyisämmäksi? Typerää kerätä liian isoja luokkakokoja kaupunkiin, aina välituntivalvonta ja opetus heikkenee ja maksaa ne koululaiskuljetuksetkin.Eivätkä ne keskustan koulut niin hyväkuntoisia ja homevapaitakaan ole.Kotiopetus alkaa olla seuraava vaihtoehto.
Lattomerilikka

#8 Kylä tyhjenee

06.10.2013 19:26

Jos Lattomeren koulu suljetaan saamme todistaa taas yhtä surullista tarinaa pystyyn kuolleesta kylästä. Lapsiperheet ovat rakentaneet Lattomerelle lähivuosina ja oma ala-aste on ollut ratkaiseva tekijä Lattomerelle muuttoon. Koulusta ja sen henkilökunnasta sekä oppilaista olen kuullut paljon positiivista palautetta. Ottaa todella päähän, jos näin hyvä ja toimiva koulu suljetaan. Hurja muutos koulun oppilaille siirtyä yhtäkkiä suureen kouluun ja suureen luokkaan, jossa jokaiseen oppilaaseen ja heidän tarpeisiinsa on mahdotonta keskittyä. Pieniä kouluja suljetaan säästämisen vuoksi, mutta odotetaanpas muutama vuosi niin maksetaan lasten vaurioista psyykkisellä puolella. Myös opettajien palkat saisivat nousta, jos luokassa on kohta 30-40 oppilasta. Ihan hullua! Mihin tämä mmailma menee! :(
minna
Vieras

#9

06.10.2013 19:43

Jos kyläkoulu toimii ja kaikki (oppilaat ja opettajat sekä vanhemmat) ovat tyytyväisiä niin miksi näitä pieniä aletaan siirtämään isoihin systeemeihin kun oikeasti säästöt ovat minimaalisia.Varmaan suurin kustannus paikallinen sähköyhtiö joka korottaa joka mutkassa taksojaan ;( Ja huonoimmassa tapauksessa se pieni ekaluokkalainen seisoo klo 06.30 pikatien varressa monen kilometrin kävelyn jälkeen odottamassa yhteiskyytiä ammattikoululaisten tai lukiolaisten mukana vaikka koulu alkaa esim. klo 9 tai 10, kun resurssit ei riitä täsmäkuljetuksiin.Aika pelottavaa pienelle ihmisentaimelle. Yksi eduskunnan päivälliskattaus vieraineen voisi kustantaa jo muutaman kuukauden koulumenot. Haloo !!!

 

sosionomi amk

#10 Järki päähän ja silmät paikoilleen!

07.10.2013 08:27

Minulta olisi tulossa kaksikin lasta parin vuoden sisällä Lattomeren kouluun. Enkä todellakaan aio heitä päästää linja-autolla kulkemaan keskustaan kouluun päästääkseen. Vaikkakin saisivat pari ekaa vuotta taksikyydin, se ei vaan riitä. Lapsia on niin erilaisia. Se on jo tarpeeksi hankalaa yläasteikäisellemme, kun niitä linja-autovuoroja ei vaan kulje tarpeeksi! Koulupäivä on jo tarpeeksi pitkä ja raskas, saatikka kun se venyy äkkiä pidemmäksi kuin vanhempien työssäkäynti - kuljetusten odottelujen vuoksi. On kohtuutonta aina ottaa pois lapsilta ja vanhuksilta. Mihin tämä maailma on menossa, pitääkö tässä oikeasti kansalaisten nousta takajaloilleen kunnolla? Pitänee lisäksi tosissaan harkita muuttoa pois Porista, jos tällainen "peli" jatkuu. P.S. Tällä ette ainakaan paranna lasten ja nuorten hyvinvointia, jokainenhan sen tietää ketä maalaisjärjellä asioita osaatte miettiä. Hassataan sitten muutaman vuoden päästä "säästetyt rahat" useampi kertaisina lastenpsykiatriselle sekä nupolle, että työterveyshuoltoon kun opettajat ja oppilaat alkavat voimaan pahoin jo ennestään liian suurissa luokkayhteisöissä...
Suuresti ihmettelevä

#11 Maalaisjärkeä peliin

07.10.2013 09:44

Olen samaa mieltä monen muun vanhemman kanssa siitä, että en todella aio laittaa lastani linja-autolla kulkemaan joka aamu kohti keskustan jättikouluja. Vaihtoehdoksi jää kai enää yksityisopetus tai muutto.

Vieras

#12 Ajatelkaa lapsia,älkää rahaa!

07.10.2013 10:17

Aivan järjetön ajatus siitä että pieni lapsi seisoo tien varressa ja odottelee bussia..ja samalla miettii että tuleeko bussi vai ei ,sitten kun on bussissa niin miettii että missäs se koulu nyt olikaan. Mielestäni pienkoulussa on helpompi opiskella kuin jossain keskustan suuressa koulussa.
Ajatelkaa kerrankin lapsia ja nuoria,älkääkä sitä rahaa.!
Simo Korpela

#13 Yleisönosastokirjoitus pienten koulujen puolesta

07.10.2013 12:54

Pikkukoulut in memoriam?

Muistan hyvin, kun 90-luvulla Pori alkoi hävittää sivukirjastoja ja pikkukouluja. Ensimmäinen yritys koulujen osalta meni mönkään, kun keräsimme 11000 nimen adressin pienten koulujen puolesta. Silloinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Timo Koivisto totesi adressin luovutustilaisuudessa, että nyt sitten säästetään jostakin muusta. Koulujen johtokunnilla oli iso osuus silloisessa kansanliikkeessä.

Varsin pian kaupunki kuitenkin lopetti koulujohtokunnat ja sitten Kaanaan, Pinomäen, Niittymaan ja Preiviikin ala-asteen koulut lakkautettiin. Säästöt koulutusviraston toimialueelle olivat jonkinmoiset, mutta kokonaisuutena kaupunki ei hyötynyt juuri mitään valtion pienille kouluille myöntämän lisärahoituksen loputtua.

Olen erittäin iloinen, että jokainen viidestä lapsestani on saanut käydä Tuorsniemen - silloin vielä varsin pienimuotoisen - ala-asteen koulun. Nyt neljä heistä on hankkinut, ja yksi on hankkimassa opettajan pätevyyttä. Ei tainnut heille koulukammoa eikä koulutusvajetta syntyä, vaikka joskus opetettiin neljääkin luokka-astetta samassa tilassa.

Itse sain valita kolmesta Porin lukiosta työpaikkani - niin kova puute pätevistä matematiikan opettajista oli vielä 70-luvulla. Valitsin Meri-Porin lukion, joka toimi Enäjärven melko surkeissa tilapäistiloissa. Hieman tällöin pedagoginen koulutoimenjohtaja kohotteli kulmakarvojaan valinnalleni, mutta pienen yksikön edut olivat opettajallekin niin kiistattomat, ettei tarvetta vaihtamiseen tullut koskaan. Niin on yleisesti käynyt myös kaikille kaupungista Meri-Porin lukioon oppilaiksi tulleille, vaihtohaluja ei juuri ole ilmaantunut.

STT:n laatima tilasto osoittaa, että kaupungin suomenkieliset lukiot eivät pärjää Meri-Porin lukiolle, kun verrataan oppilaiden lähtötasoa saavutettuihin ylioppilastutkinnon arvosanoihin. Uskon myös, että Meri-Porin lukiosta on valmistunut ylioppilaaksi moni sellainen, jonka mahdollisuus suurlukion sulatusuunissa olisi ollut kovin pieni.

On jotenkin hassua, että nyt ollaan lopettamassa Länsi-Porin lukiota, koska niihin tiloihin ei oikein kaikki oppilaat mahdu, ja Meri-Porin lukiota, jossa taas samojen henkilöiden mielestä on liian vähän oppilaita.

Eikö Länsi-Porin kasvava alue ole lukion arvoinen - vaikka hiukan pienemmänkin. Siihen silloin päästäisiin parhaimmilla keskiarvoilla, ja Meri-Porin lukio taas kykenisi aivan helposti ottamaan kaikki muut halukkaat - sinne lähtötaso huomioiden parhaiden oppimistulosten kouluun. Ymmärtäisin vastahangan tällaista ratkaisua kohtaan paremmin, elleivät tilastot ja oppilaiden yleinen mielipide osoittaisi, että kerran Meri-Poriin tutustuttuaan oppilaat eivät enää halua lukiotaan vaihtaa.

Pieni turvallinen lähellä oleva ala-aste on varmasti ollut syynä monelle esimerkiksi Lattomerelle muuttaneelle. Sama koskee muita vastaavia alueita.

Onko meidän pakko hakea nämä lisäinvestointeja vaativat säästöt juuri lasten ja nuorten olosuhteita vaikeuttamalla. Mielestäni ei ole. Keskusteltaisiin nyt vaikka siitä isompien ja pienempien pomojen armeijasta joka kaupunkiimme on muodostunut ja muodostumassa.

Simo Korpela
kaupunginvaltuutettu, Kristillisdemokraatit

Vieras

#14

07.10.2013 13:40

Pienen koululaisen on parempi olla " Suuri Ihminen Pienessä Maailmassa Kuin Pieni Ihminen Suuressa Maailmassa! "

Vieras

#15

07.10.2013 13:51

Edellisen kanssa aivan samaa mieltä. Annetaan lasten olla pieninä vielä lapsia, ei synnytetä heille liiallisia paineita olettamalla heidän oleman isompia kuin onkaan. Tästä ei kärsi kuin lapsi!
Järki käteen

#16 16

07.10.2013 14:40

Ei pieniä ihmisä voi heitellä noin vain. Eikä varmasti tule kaupungille halvemmaksi maksella näille pikkuihmisille taksikuljetuksia!
Monesta muusta voi kaupunki säästää. Turhat työntekijät nojailemasta lapioon! Kaikki tuhat kaupunginvaltuutettujen kokoukset turhat tarjoamiset pois. Saathan he kokouspalkkion!
Ei turhia matkustuksia ym. Varmasti saadaan nämä pikkukoulut säästettyä!!!!!!!!!!!!!!

Vieras

#17

07.10.2013 15:28

Liikaa on kyläkouluja jo lakkautettu, ei saisi tätäkin lakkauttaa. Oma opinahjoni aikoinaan ja toivottavasti myös tyttäreni tuleva sellainen.

Vieras

#18

07.10.2013 19:54

kaupungin täytyy sääsää muista menoista mutta ei lasten kouluista.kaupungilla on liikaa isopalkkaisia kynänpyörittäjiä.

Vieras

#19 Re: Todelliset säästöt!!

07.10.2013 19:56

kuntavaaleja odotellessa

#20 lyhytnäköistä meininkiä

08.10.2013 09:47

Tänään näimme lehdessä miten lautakunnan jäsenet tulevat äänestämään tämän päivän kokouksessa. Hyvä, että näimme heidän ajatukset asiasta, joten tiedämme miten tulemme ja ketä tulemme seuraavissa kuntavaaleissa äänestämään. Itse ainakin tulen suosimaan niitä, joilla järki on päässä ja ovat vastustamassa pienien kyläkoulujen lakkauttamista. Pari lautakunnan jäsentä ainakin näytti kantansa ja kertoivat tulevansa äänestämään esityksen puolesta. Nimiä on adresseihin kertynyt yhteensä jo kolmatta tuhatta, joten toivon, että nämä allekirjoittaneet muistavat olla äänestämättä näitä puolesta äänensä antajia!!!

Entinen opiskelija

#21 Huolissaan koulusta

08.10.2013 14:03

Tällainen lakkauttamisen uhka oli myös kun minä olin neljännellä luokalla lattomeren koulussa. Koulu kuitenkin säästyi silloin ja nyt koululle on saatu uusi ilmastointi, koripallokenttä, panna-areena, keinuja ja kiipeilytelineitä. Lähellä on myös hyvä urheilu kenttä ja lähes uusi jääkiekko kaukalo. Koulu on siis juuri uudistettu ja liikunta mahdollisuudet ovat hyvät ja todella lähellä. Lähi metsässäkin on hyvä suunnistaa liikunta tunneilla. Miksi siis lakkauttamaan hyvää koulua, joka on erityisen hyvällä paikalla ja eheässä kunnossa. Toivottavasti se pysyy. Haluan omatkin lapseni tällaiseen kyläkouluun kuin lattomeren alaaste.
sivusta seurannut

#22 säästöt

10.10.2013 09:55

onko todella niin että säästöt saadaan koulujan lakkauttamisesta eikö olisi tarpeellista säästää pikku-koulut ei kaikki ole isojen koulujaen kävijöitä opetus on pikku-kouluissa yksilöllisempää ei kaikki opi samassa tahdissa missä on tukiopetukset niin kuin ennenkin
jos koulujen ongelmat huomataan miksi ei korjata tilannetta heti vaan kerätään kaikki yhteen että saadaa iso summa joka menee korjauksiin toimikaa oikein

Vieras

#23 Säästöä muualta

10.10.2013 18:27

Eikös kaupungin "herrat" voisi säästään niinkuin me muutkin joudumme tekemään? Työnantaja kun määrää, että nyt säästetään, sitten työntekijät lomautetaan tietyksi ajaksi (tai vähennetään työntekijöitä). Tästä syntyisi todellista säästöä, mutta kukapa sitä nyt itseään lomauttaisi....
Lattomeren aktiivi

#24 Mielenilmaus

11.10.2013 11:32

Kaikki mukaan mielenilmaukseen Eetunaukiolle lauantaina 12.10. klo 12-13
Lisätietoja https://www.facebook.com/eiporinkouluverkkouudistukselle
JI

#25 Tuetaan toisiamme.

14.10.2013 07:48

Myös meidän kyläkoulu on lopetusuhan alla vaikka oppilasmäärä on nousussa:

http://www.adressit.com/vetoomus_levijoen_koulun_puolesta