Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella.


Vieras

#26 Re:

12.10.2013 07:26

#4: -  

Riittää kun menee apteekkiin kela-kortin tai henkilöllisyystodistuksen kanssa. Ei luulisi olevan kovin vaikeaa.

 

vieras taas

#27 Re: Turhaa panikointia

12.10.2013 07:40

#23: apteekkilainen - Turhaa panikointia

Vai kuvittelee apteekkilainen, että potilaalle kerrotaan apteekissa, joka kerran kuinka paljon on lääkkeitä jäljellä. No, oman kokemukseni mukaan noin puolen vuoden sisällä, on ollut yksi kerta kun on kerrottu.

Minkä ihmeen takia paperista ei voi pitää sähköisen rinnalla. Jollain yksityislääkäreillä on vieläpä käytössä ns. vanhan aikainen reseptilomake. Myös keskussairaaloissa, jotkut lääkärit käyttävät tätä pientä vanhaa resepti mallia. Miksi niin ei saisi olla.

Tuo kahden tunninkin tietoliikenteen kaatuminen on liikaa. Luuletko, että kaikilla on aikaa odotella apteekissa tuon ajan.

Tunnen paljon ikäihmisiä, puhuin asiasta heidän kanssaan ja kymmenestä vain yksi oli sitä mieltä, että sähköinen resepti on aivan hyvä. Pitäsisikö vielä kaiken lisäksi käydä apteekissa pyytämässä heitä tulostamaan lista käytetyistä lääkkeistä (esim. ulkomaan matkaa varten). Lisätä jonoja tälläkin.

Entäs kun pyydät terveyskeskusta uusimaan E-reseptin, ja luurin toisessa päässä on laskutaidoton hoitaja. Minulle hoitaja väitti 30 kpl:n lääkkeen riittävän 3:kk:tta, niin että otan yhden päivässä. Ei auttanut muu kun mennä henkilökohtaisesti sinne terveysasemalle, jossa asiaa sitten pahoiteltiin. Ihan sama olisinko samalla vaivalla käynyt uusimassa sen paperiversion kun nyt jouduin E-reseptinkin uusimaan käymällä siellä.

Entäs tämä naurettava tunnin mittainen puhelin uusimisaika arkisin. Tunnin kuulet vaan varattua ja sitten soittoaika on ohi. Kun yrität soittaa sitten neuvonta numeroon, sinulle kerrotaan että uusimisaika on taas huomenna tuon tunnin.

Käyttäköön ne E-reseptiä jotka haluavat, käytän osin itsekin, silti haluan paperi version pysyvän siinä rinnalla.


Vieras

#28

12.10.2013 07:45

E-resepti on ok, mutta paperireseptin säilyttäminen sen ohella on järkevää. Varsinkin monet ikäihmiset, jotka käyvät vast.otolla, haluaisivat mieluummin lääkäriltä paperireseptin.

Vieras

#29

12.10.2013 07:52

Esimerkiksi eläkkeellä olevalta lääkäriltä viedään käytännössä mahdollisuus /oikeus kirjoittaa reseptejä, ellei hän pidä yksityisvastaanottoa jonkin yksityislääkäriaseman renkinä.

Vieras

#30

12.10.2013 07:55

Sähköisessä muodossaan reseptit ja terveystiedot ovat esimerkiksi hakkeroitavissa muunlaisista väitteistä huolimatta. Ilmeisesti helppo valvonta onkin yksi syy sähköiseen reseptiin. Sairaustiedot saadaan kaikkien viranomaisten tietoon. Sieltä sitten voi katsoa tiedot myös sellaisissa tapauksissa, joissa tieto ei ole tarpeen laatimalla perusteen sopivasti.

Paperiresepti on tässäkin suhteessä parempi.

Vieras

#31 Re: Re: E-resepti

12.10.2013 07:57

#12: - Re: E-resepti

Puhelinresepti poistuu nykysuunnitelmien mukaisesti samaan aikaan kuin paperireseptikin.

jassolaamanen

#32 Onkohan tätäkään adressia mietitty ennen luontia?

12.10.2013 07:57

Eikös sitä sähköistä reseptiä markkinoitu, että se nimenomaan nostaa potilasturvallisuutta verrattuna paperiseen reseptiin? Nyt siis halutaan lääkäreiden toimesta vaarantaa tämä? Sähköisessä reseptissä ainakin potilaan reseptitieto on yhdessä paikassa, verrattuna paperisiin resepteihin, joista tiedot jäävät vain... ei minnekään? Eli meni potilas hoitoon missävain, on hänelle kirjoitettujen reseptien tieto lääkärin saatavilla.

Ainahan lääkäri voi hätätilanteessa tehdä puhelinreseptin, jos järjestelmä ei toimi??? :)
vaivaa on

#33 potilas

12.10.2013 08:02

Voinko allekirjoittaa vaikka olen se lääkärillä kävijä. :)
Epis

#34 Re: Onkohan tätäkään adressia mietitty ennen luontia?

12.10.2013 08:02

#32: jassolaamanen - Onkohan tätäkään adressia mietitty ennen luontia?

Juu, siellä e-muodossa ne reseptit ovat tosiaan yhdessä paikassa kaikkien riittävästi taitoa omaavien luettavissa. Eikös NSA:kin Usa:ssa tutki näitä tietoja, kuten luottokorttien käyttöäkin. Mitähän hekin näillä tiedoilla tekevät?


Vieras

#35 kaikki mukaan!

12.10.2013 08:05

Siitä ei ainakaan ole mitään haittaa että on paperiresepti vielä hätävarana kun tulee sähkökatko tai mikä tahansa muu ongelma.

jatkuvalla järjestelmän uudistamisella luodaan kuva edistyksestä, mutta todellisuudessa turmiota vain lisätään!

Vieras

#36

12.10.2013 08:16

Lääkärien vaihtuvuus on suuri, ja tietokone on vienyt ajan normaalilta hoitotyöltä. Olin saanut kaikki reseptit järjestykseen ja lääkeaineet ryhmittäin. Tiedän kuinka itseni hoidan ja milloin haen lääkkeet. Hoidin tseni hyvin ja tarvitsin reseptien uusimisajan kerran vuodessa. Nyt minulta vietiin perustuslaillinen oikeus hallita omahoito. Tunnen lääkeyliherkkyyteni ja sen mitkä lääkkeet eivät sovi. Lisäksi tulee lääkärien väärinkäytökset jos menevät muuttamaan lääkettä tai pitoisuutta, sekä nettihakkerointi.
Werner

#37

12.10.2013 08:16

Käytännössä viikottain on ongelmia ohjelmiston ja tietoliikenne yhteyksien kanssa. Se että ohjelman kanssa joutuu takkuamaan 10 min per lääke, ei sovi lääkärin ajan käyttöön. Ongelmia tulee, jos lopettaa lääkitystä, mitätöi vanhan määräyksen tai vaihtaa annoskokoa samalle lääkkeelle. Näitäkin pitää tehdä, että siellä varastossa ei ole samalle lääkkeelle montaa eri vahvuutta tai lopetettuja lääkkeitä. Sitten on paikkoja, joissa ei ole mahdollisuutta sähköisenreseptin kirjoittamiseen esim. kotikäynnillä. Kunnallisen sektorin ulkopuolella on runsaasti ohjelmia, joissa ei edes ole mahdollisuutta sähköiseen reseptiin.
jani

#38 Re: potilas

12.10.2013 08:17

#33: vaivaa on - potilas

 

Tottakai voit allekirjoittaa. Kaikki 5 miljoonaa mukaan ja vihdoinkin järjen ääntä näihin uudistuksiin!!!


Vieras

#39

12.10.2013 08:27

Paperiresepti tulee ehdottomasti säilyttää e-rec rinnalla. Sairaanhoitopiirien pitäisi ensin uudistaa ATK järjestelmät ja yhtenäistää ne, ennenkuin vaaditaan koko maan kattavaa e reseptipakkoa. Tähän asti e-reseptin kanssa ongelmissa ovat olleet myös monet apteekit, joilla on hitaat ja puutteelliset ATK järjestelmät...
LISSU

#40 Joukolla parantamaan maailmaa!!

12.10.2013 08:33

Suosittelisin, että olisi molemmat vaihtoehdot käytössä! Perustelen sillä, kun keskustelussa ei ole vielä huomioitu vammaisten ja kuurojen osalta! Miten he vammansa johdosta kommunikoi apteekissa, että mitä lääkkeitä tulivat hakemaan??!! Niille on helpompaa paperisen reseptin kanssa asioiminen, säästyy noloilta tilanteilta. Eikös ole jokaisen ihmisen perusoikeus valita mitä haluaa??!! Lääkärit eivät kaikki tätä huomaa ottaa huomioon. Kun tämä tärkeä asia on nähty omin silmin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.10.2013 08:34


lääkäri

#42 Re: Turhaa panikointia

12.10.2013 09:18

#23: apteekkilainen - Turhaa panikointia

apteekkilaisella on todella yltiöoptimistinen käsitys tietoliikenteen toimivuudesta. Jokainen kenttätyötä tekevä lääkäri tietää kuinka tavallisia tietokatkokset ovat. Jo muutaman tunnin katkos sekoittaa täysin vastaanotot, neljän tunnin katkon aikana lääkäri ehtisi katsoa esim 16 potilasta, jos nämä kaikki täytyisi kutsua uudelleen  ja kun vapaita aikoja ei ole kuukauteen, miten luulet nämä hoidttavan? Lääkäriliitossa on laskettu että jo nyt kuluu 600 lääkärityövuotta hukkaan kun joudutaan tahimaan toimimattomien tietokoneiden kanssa, nyt jos tähän e-reseptipakkohullutukseen mennään, hukkatyötä tulee aina vaan lisää.

Myös potilaat  ovat aiheestakin huolissaan koska nyt kaikkien lääkitystiedot menevät valtakunnalliseen e-reseptikeskukseen ja tuhannet apteekityöntekijät pääsevät vapaasti katselemaan vaikka helsinkiläisen julkkislaulajan mielenterveyslääkitystä niin halutessaan. Koska valtakunnassa kirjoitetaan miljoonia lääkkeitä, on mahdotonta jäljittää kuka on käynyt reseptikeskuksessa kenenkin tietoja katsomassa. Psykiatrit ovat jo nyt viestineet että osa heidän potilaistaan ei missään nimessä halua e-reseptiä. Mielestäni myös potilaan oikeuksia pitäisi tässä asiassa kunnioittaa. Nyt mennään it-rahastajafirmojen lobbauksella ihan sikana, hehän tässä ovat ainoina hyötyjiä.


Vieras

#43

12.10.2013 10:06

Paljon on e-reseptissä hyvääkin, mutta sattui yksi ilta päivystäessä niinkin, että kaivuri oli katkaissut apteekin piuhat eikä sähköiset lääkemääräykset näkyneet siellä lainkaan...paperiresepti pelasti.

Vieras

#44

12.10.2013 10:26

Virtuaalihurmos on vallannut yhteiskunnan.

Käytännössä kaikissa keskusteluissa ihmiset kertovat stressaantuneensa ylettömään "sähköisyyteen" siinäkin tapauksessa, että ei ole sähkökatkoksia tai muita katkoksia.

eReseptipakko aiheuttaa iahn julkisuudessa olleiden laskelmien mukaan 350-500 pikkuyrityksen lopettamisen, kun järjestelmä maksaisi kymmeniä tuhansia euroja vuodessa 20 000 euron alkuinvestoinnin ja intensiivisen eRespti-opiskelun lisäksi - ILMAN MITÄÄN LISÄARVOA TAI PARANNUSTA - vain hankaloittaen potilaan kokonaishoitoa. Ne yritykset ovat nimen omaan niitä, joita pitävät kokeneet "vanhan kansan lääkärit", ilman isoja laitos- ja toimistomaksuja eli tuottavat kohtuuhintaisia korkealaatusia palveluita. Nämä lääkärit pääosin eivät siirry ainakaan julkiselle sektorille ( suuri osa eläkkeellä tai jo töissä päivätyönään julkisella sektorilla ).

Isot monopoliyritykset ovat riemuissaan, terveyskeskukset ja sairaalat tuskin: lääkäripalvelut vähenevät noilta osin ja jonot pitenevät.

AINAKIN TÄMÄ LÄÄKÄRI YKSINKERTAISESTI VAIN LOPETTAA LÄÄKÄRINTYÖNSÄ, JOS TUO PAKKO TOTEUTUU. Työkyvyttömyyseläkkeellä ollessa on vielä tullut tehtyä kutsumustyötä kykyjen mukaan + - 0 - tuloksella, mutta "sitten tulee toppi".

AIKA KATKERAA!

Julkiselle sektorille kasvaa niin potilaspaine kuin reseptipainekin. Huom! Olemme maksaneet tätä myyräntyötä jo yli 10 vuoden ajan verovaroistamme, julkinen sektori on siirtynyt "palveluun" ilmeisesti kauttaaltaan. Valtion talouden tarkastusvirastolle olisi hommia!

Jos CIA:n ja Pentagonin tiedostot ovat hakkereiden saavutettavissa, miten Kela:n arkistot olisivat turvassa? Netti pätkii oikeasti, sähkökatkoksia on oikeasti, tietokoneet vanhenevat hetkessä jne - eli sellaiset puheet eivät ole palturia.

Joku virkamies uhkasi jopa, että jokaisen lääkäriyrittäjän on osallistuttava ylläpitomaksuun (2000 euroa/kk), vaikkei siirtyisikään eReseptiin - kun jollekin ryhmälle oli luvattu jonkinlainen siirtymäaika.

Ihmettelen, miten edes tällainen puhe on mahdollista, saati että tämä oikeasti voisi tapahtua!

SEKÄ PAPERI-ETTÄ PUHELINRESEPTIN PITÄÄ PYSYÄ!

Epäilyttävissä tapauksissa apteekki voi ja sen pitää tarkistaa per puh reseptin allekirjoittaneelta lääkäriltä allekirjoituksen oikeellisuus! MAALAISJÄRKEÄ KEHIIN!

Eikä mitään ylläpitomaksuja niille, jotka eivät systeemiin ole rahallisesti kykeneviä saati motivoituneet siirtymään.

EIKÖ ME OIKEASTI VOIDA KUMOTA TÄTÄKÄÄN ZOMBI-UUDISTUSTA?

Tästä adressita pitäisi informoida laajasti!

P.Ristiharju

#45

12.10.2013 10:41

Ilman muuta paperi resepti - jo ihan sähkökatkoksien ja tietoturvallisuudenkin nimissä.
Sekasin vaan koko pska tuolla E-reseptillä.
Lääkäri NN

#46 Vaihtoehtoisuus on kaikkien etu

12.10.2013 12:02

Adressi on lääkäreiden alullepanema. Perusteena ei ole muutosvastarinta vaan aito huoli siitä, miten lääkemääräykset kirjoitetaan ja toimitetaan, potilaan parhaaksi. Vaihtoehto on oltava. Nettiaadressina tämä ei tietenkään tavoita niitä henkilöitä, joista huolta kannetaan ( vanhukset, vaikeammista mielenterveysongelmista kärsivät, jne), siksi näkisinkin, että omaisten tulisi ottaa kantaa asioihin. Tämähän ei tarkoita eReseptin torjumista vaan VAIHTOEHTOA! eResepti muuten maksaa, ja kyllä se potilaan pussista viime kädessä nyhdetään. Mitäs apteekkilainen menettää siinä, että potilas hakee lääkkeensä paperireseptillä?...eReseptin uusimishinnat ainakin ovat varsin "suolaisia" eli olisiko oma lehmä ojassa?
Päätösvaltaa kansalaisille!

#47 Tämä koskee meitä kaikkia!

12.10.2013 12:14

Allekirjoittaessasi tämän adressin, et menetä mitään, mutta saat mahdollisuuden vaihtoehtoon.
apteekkilainen

#48 Re: Re: Turhaa panikointia

12.10.2013 12:41

#42: lääkäri - Re: Turhaa panikointia

Apteekissa ei todellakaan pääse vapaasti katselemaan kenenkään tietoja. Järjestelmään pitää kirjautua ammattikortilla ja parilla eri salasanalla ja jokaisesta katselusta jää merkintä reseptikeskukseen. Vainoharhaisimmat voivat käydä itse tarkistamassa kanta.fi osoitteesta pankkitunnuksillaan kirjautumalla mitä omien reseptien kanssa on tapahtunut.  Sieltä näkee kohdasta tietojen luovutukset, mikä apteekki tai terveydenhuollon yksikkö on minäkin päivänä reseptin tietoja katsellut.

 

Tietoja katsellessa järjestelmään pitää syöttää henkilötunnus kokonaan loppuosineen, siksi käytännössä apteekissa aina pyydetään kelakorttia tai henkilötodistusta, jonka viivakoodin koneeseen näyttämällä tiedot avautuu nähtäväksi. Ei sieltä voi mitenkään nimiä selaamalla huvikseen käydä läpi ihmisten tietoja. Pitäisiköhän teidän lääkäreidenkin perehtyä systeemiin vähän enemmän, niin teidän ei tarvisi omilla harhaluuloillanne lietsoa potilaidenne harhaluuloja. Voisitte vaikka auktoriteettina yrittää oikaista noita virheellisä käsityksiä mieluummin.


Vieras

#49 Re: Vaihtoehtoisuus on kaikkien etu

12.10.2013 12:41

#46: Lääkäri NN - Vaihtoehtoisuus on kaikkien etu

Juuri näin. apteekkilaisethan ovat varsin tyytyväisiä koska heikä kirjoitustyö vähenee koska lääkäri tekee kirjoitustyön täyttäessään e-reseptiä, apteekki vain printtaa lappusen. Tosin saattaapi sinä käydä huonosti noin farmaseuttien työllisyyden kannalta koska tuskin yksikään apteekki pitää farmaseuttejaan vain kahvia juomassa..

apteekkilainen

#50 Re: Vaihtoehtoisuus on kaikkien etu

12.10.2013 12:49

#46: Lääkäri NN - Vaihtoehtoisuus on kaikkien etu

Suolaiset uusimishinnat... Jos haluaa teettää muilla työn, jonka voi maksutta tehdä itsekin, niin tottakai se maksaa. Kenenkään ei ole pakko apteekin kautta e-reseptejään uusituttaa, vaan voivat ihan ilmaiseksi hoitaa itse omat asiansa suoraan terveyskeskusten tms kanssa. Jos ei jaksa itse puhelimessa jonottaa terveyskeskukseen tai kävellä terveyskeskukseen uusimispyyntöään välittämään, niin sitten maksaa apteekille siihen menevästä ajasta ja vaivasta uusimismaksun. Hyvin yksinkertaista. Teetetty työ maksaa, itse tekemällä saa ilmaiseksi mutta aikaa ja vaivaa vaaditaan.

Pankit perivät jo itsepalvelusta automaateilla maksuja, joten ei kai ole mitenkään väärin, että erilaiset palvelukset ovat maksullisia?