Puhdas sisäilma Porin lapsille!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Puhdas sisäilma Porin lapsille!.


Vieras

#1

17.10.2013 18:40

Valtakunnallinen ongelma jota päättäjät vähättelevät
tärkeitä asioita!

#2 allekirjoitettu on ja pyyntö

18.10.2013 06:47


Anonyymi

#3 Re: allekirjoitettu on ja pyyntö

18.10.2013 06:53

#2: tärkeitä asioita! - allekirjoitettu on ja pyyntö

Allekirjoitettu hyvän asian puolesta.

 

Kirsikka Heiska
Adressin tekijä

#4 FB-yhteisö avattu!

18.10.2013 10:57

Pian 200 nimeä - kiitos allekirjoittaneille!

Nyt voit olla aktiivinen myös facebookissa: https://www.facebook.com/puhdassisailmaporinlapsille.

Tykkää, jaa ja osallistu keskusteluun. Yhdessä herätämme päättäjät ja viranhaltijat kuuntelemaan.
sairaan lapsen äiti

#5 Sairas lapsi

18.10.2013 13:35

Lapseni on sairastunut jatkuvien infektioiden vuoksi kahtee pitkäaikais sairauteen, huonon koulu sisäilman vuoksi. Loppu elämänsä käyttää lääkkeitä ja elää niiden varassa, jotta pysyy hengissä. Lääkärit ovat olleet asiasta samaa mieltä kanssani, mutta emme voi vaatia mitään korvauksia koska ei asiaa pysty todistamaan millään. Toivottavasti näitä sairastumisia ei tulisi lisää oppilaille eikä henkilökunnalle kouluissa ja päiväkodeissa, huonosta sisäilmasta johtuen.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

18.10.2013 14:02


Huolissaan myös omasta lapsesta.

#7 Re: Sairas lapsi

18.10.2013 18:00

#5: sairaan lapsen äiti - Sairas lapsi

Missä kouluissa ja päiväkodeissa on huomattu ja todettu lapsilla ja henkilökunnalla oireita/sairauksia johtuen todennäköisesti sisäilmaongelmista?

äiti

#8 Re: Re: Sairas lapsi

19.10.2013 04:48

#7: Huolissaan myös omasta lapsesta. - Re: Sairas lapsi

Lapseni ovat Herralahden päiväkodissa. Varmuudella on tietenkin mahdotonta sanoa, mistä mikäkin vaiva johtuu, mutta yksi lapsistani valittelee silmien sattuvan, leuka ja nenän alunen kirvelee, nuha ja yskä yleensä vaivaavat loppuviikolla, mutta ei viikonloppuisin kaikilla lapsilla. Nämä ovat oireita, joiden ei heti tule ajatelleeksi johtuvan sisäilmaongelmista, erityisesti jos rakennuksen ongelmat eivät ole tiedossa.

Huolestunut äiti

#9 Re: Re: Re: Sairas lapsi

19.10.2013 05:35

#8: äiti - Re: Re: Sairas lapsi

Meidänki tyttö Herralahdessa, ollu ny vasta 3 kuukaut, mut nyt nuhaa ja yskää ollu entistä enemmän, tyyliin kaks kertaa kuussa. Toki ymmärrän että tollaset levii päiväkodeissa muutenki nopeesti ja usein, muttaku se flunssa, mikä lie, ei tunnu enää normaalilta. Jokaisen flunssan yhteydessä henki menee tukkoon, niin pahasti että sairaalassa jouduttu käymään. Kotona käytössä astmalääkkeet nyt lapselle, kun hengenahdistusta alkaa ilmenee. Tosin nekään ei auta niinkuin pitäisivät. Lapsi ei jaksa tuolloin liikkua itse metriäkään, makaa vaan tuskaisena. Ihokin on alkanut oireilla. Todella punaista, kutiavaa ja sattuvaa "ihottumaa" käsitaipeissa ja alavatsalla. Taas lapsi oli viikon päiväkodissa, yskä lähti paranee alkuviikosta, mut nyt taas neiti yskii.

Allekirjoittanut

#10 Re: Re: Sairas lapsi

19.10.2013 12:13

#7: Huolissaan myös omasta lapsesta. - Re: Sairas lapsi

Cygnaeuksen koulussa ja Herralahden päiväkodissa tiedän puhjenneen vakavian astmaattisia oireita ja (!) sairauksia. Tämä ei ole leikin asia! Monet vanhemmat vain lienevät tietämättömiä kaikista niistä mahdollisista terveysvaikutteista, mitä epäpuhtaalla ilmalla on. Siksi tätä tietoa pitää jakaa!


Vieras

#11

21.10.2013 05:21

Porilaisille lapsille puhtaat koulut ja äkkiä,kuka kumma voi päättää että lapset ja opet ja muu henkilökunta voi jatkaa homeisissa ja likaisissa kouluissa ja päiväkodeissa.Kenellä on noin paljon valtaa??Edesvastuuseen nämä tyypit ja äkkiä ja remontit käyntiin täydellä rähinällä ja kaikki hullut event-areenat sun muut jäähalli remontit puihin ja asiat tärkeys järjestykseen.
Muutosta asenteisiin haluava

#12

21.10.2013 07:47

"Osalla kosteusvauriorakennuksissa sairastuneista puolustusjärjestelmä luhistuu niin, ettei se kestä enää mitään.

– Lääketieteen keinot ovat silloin nollassa, mitään ei voida tehdä. Sellaisen tilanteen kehittyminen pitää kaikin keinoin estää."

Lukekaapa faktaa:
http://www.oaj.fi/pls/portal/docs/PAGE/OPETTAJALEHTI_EPAPER_PG/2012_18/169426.htm

Vieras

#13

21.10.2013 12:17

Lapset tarvii puhtaan sisäilman ehdottomasti. Lapsissa on Suomen tulevaisuus.

Vieras

#14

21.10.2013 12:32

Jumala on luonut avioliiton vain naisen ja miehen väliseksi liitoksi. Sitä ei saa kukaan muuttaa muuksi.

Vieras

#15 Re:

21.10.2013 12:32


Vieras

#16

21.10.2013 14:58

Hienoa, että myös huomaamaamme asiaan vihdoin puututaan! Home-epäily oli yksi syy, että vaihdoimme lapsemme hoitopaikkaa yksityiselle puolelle.
oireileva ope

#17 Ongelma on valtava

21.10.2013 16:36

Ongelmia on lukuisissa kouluissa ja varmaan myös päiväkodeissa. Se ettei asialle tehdä juuri mitään, johtuu monista asioista; tietämättömyydestä, rahan puutteesta, tutkimusmenetelmien kirjavuudesta jne. Vaikka koko henkilökunta ja monet lapset oireilisivat, kaikki vesittyy, kun tehdään yksi riittämätön tukimus ja rakennus todetaan "terveeksi." Esim. pelkkä sisäilmatutkimus (joka mielellään heti tehdään) on täysin riittämätön. Asiasta kiinnostuneiden kannattaa vierailla mm. "Homepakolaiset" -sivustolla. Sieltä löytyy paljon tutkittua faktaa! Jos kaikki Porin kiinteistöjen homeongelmat paljastuisivat, kaupunki olisi todennäköisesti konkurssissa.
Kirsikka Heiska
Adressin tekijä

#18 Re:

21.10.2013 18:17

#12: Muutosta asenteisiin haluava -

Kiitos tästä. Linkki jaossa nyt myös FB-yhteisössä.

Kirsikka Heiska
Adressin tekijä

#19 Re: Ongelma on valtava

21.10.2013 18:27

#17: oireileva ope - Ongelma on valtava

Kiitos sinulle näkemyksestäsi ja vinkistä Homepakolaiset - sivustosta. Tämäkin on nyt jaettu FB-yhteisössä.

Jatkanko edelleen kotiäitinä?

#20 Erittäin vanhat rakennukset

22.10.2013 08:37

Missähän kunnossa ovat hyvinkin vanhat päiväkotirakennukset, kuten Liinaharjan päiväkoti ja Pelastusarmeijan päiväkoti?
Marja Marjo

#21 Suosittelen lämpimästi firmaa..

24.10.2013 07:26

..nimeltä Inspector Sec Oy Pohjanmaalla. (http://www.inspectorsec.fi/toksisuusmittaukset/)
Olen saanut tietää luotettavista lähteistä, että ainakin muutama vuosi sitten tämä firma oli ainoa Suomessa, joka osasi mitata homeiden erittämiä myrkkyjä huoneilmasta.

Lapsemme oli puoli vuotta Herralahden päiväkodissa (helmikuun 2013 loppuun asti) ja flunssaa oli vähintään kerran kuussa sekä ihon kuivumista. Kaikkihan eivät näitä oireita saa. Mutta jos ilmassa on joidenkin homeiden erittämää myrkkyä, sitä ei saa pois pinnoilta pyyhkimällä, vaan kaikki tavarat ym. pitää hävittää. LIsäksi ilmastointikanavista home/myrkyt ovat vaikeasti poistettavissa.

Ehdotan, että kaikissa päiväkodeissa ja kouluissa tehdään tämä toksisuusmittaus, jonka hinta on vain muutama sata euroa. Vanhemmat varmaan olisivat motivoituneita keräämään ko. varat. Olen itsekin valmis osallistumaan maksuihin, jos kaupungilla ei ole varaa.

Ystävällisin terveisin ja voimia sairastuneiden lasten vanhemmille,
terveisin Marja-Kaisa Marjo (ympäristöalan koulutuksen saanut dipl.ins. Porista)
Isä

#22 Re: Re: Re: Sairas lapsi

24.10.2013 10:20

#8: äiti - Re: Re: Sairas lapsi

Poikamme oli jonkin aikaa Herralahden päiväkodissa.  Kävi ilmi keskusteluissa henkilökunnan kanssa,että kiinteistön omistaja ilmeisesti purkamassa ko. rakennuksen 10 vuoden sisällä.Tästä johtuen yrityksellä ei ole mitään intressejä korjata sitä. Huomioitavaa erityisesti on,että kaupunki on vain vuokralaisena rakennuksessa. Onkohan vuokrataso alhainen tässä kohteessa? Ehkäpä tässä pitäisi vielä nousta barrikaadeille. Pystyisikiöhän työntekijöiden ammattiliitto estämään pääsyn terveydelle vahingolliseen rakennukseen??

Seppo Harinen

#23 Miksi koulut ja päiväkodit on pääsetetty huonoon kuntoon ?

24.10.2013 10:55

Miksi koulujen ja päiväkoteihin kohdistuneet selvitykset tulivat liian myöhään ?
Miten on mahdollista, että niin huonot olosuhteet ovat kouluissa ja päiväkodeissa. Varhaisempi selvitys ja korjaustarve olisi säästänyt paljon rahaa ja lasten terveyttä !?
Miksi kysyvät vanhemmat ja koululaiset ? Taitaa olla johdon syytä kaikki !

Usko Nasia

#24 Paikallislehden "puolueettomuus" ?

24.10.2013 11:06

Epäilyttää paikallislehtemme "puolueeton" rooli asiassa. Tekstaripalstalla ei ole ollut asiaan liittyviä kommentteja eikä paikallislehden mielipidesivulle päiviä tarjolla ollutta oheista kirjoitustakaan ole julkistettu - vielä.
"
Missä viranomaiset?

Jos lapsen kotitalo todetaan korjauskelvottomaksi, niin lastensuojeluviranomaiset ovat uhkaamassa huostaanotolla ellei tilannetta korjata. Missä nämä kukkahattutädit ovat nyt Porin sisäilmatyöryhmän raportin pohjalta? Mikäli yksityinen työnantaja altistaa alaisensa vaaroille, työsuojeluviranomaiset uhkaavat vähintäänkin uhkasakoilla. Miksi samat säännöt eivät päde esimiesvastuussa oleviin kaupungin esimiehiin esim. päiväkodinjohtajiin ja rehtoreihin? Pitäisikö kaupungin esimiestoiminta ulkoistaa/yksityistää parannuksien saamiseksi? Jos opettaja laskee kätensä oppilaan olkapäälle, syntyy maanlaajuinen kohu seksuaalisesta häirinnästä. Lieköhän siinäkin syynä huonot kotiolot taikka vaan lapsen taipumus häriintyä pienemmästäkin? Tällaisilla syillähän homeoireitakin perustellaan. Hävettää todella nykyaikaisten aikuisten puolesta, että adressi ”Kissojen asemaa parannettava eläinsuojelulaissa” kerää lähes 2500 allekirjoitusta kun taas lasten etua ajava adressi ”Puhdas sisäilma Porin lapsille” kerää vain runsaat 500 allekirjoitusta. Ovatko homevauriot turruttaneet nykyisten aikuisten aivotoiminnan? Pitääkö tähänkin asiaan saada raumalaisen jääkiekkoilijan kannanotto, jotta asiaan tartuttaisiin korjausten saamiseksi?
"

Vieras

#25 Re: Re: Re: Re: Sairas lapsi

24.10.2013 11:37

#22: Isä - Re: Re: Re: Sairas lapsi

Herralahden päiväkodin osalta tiedän kertoa, että rakennus on yksityisessä omistuksessa ja tontti on vuokrattu kaupungilta. Tontin vuokrasopimus päättyy toukokuussa 2017, kuten myös kaupungin rakennusta koskeva vuokrasopimus. Ei liene epäselvää, että sisäilmaongelmista ei haluta nostaa turhaa mekkalaa, jotta omistaja saa rakennuksesta täyden vuokratuoton ilman korjauskustannuksia vuoteen 2017 asti. Mikä mahtaa olla kaupungin intressi omistajien suhteen?. Muuttokustannuksiksi oli arvioitu ylen uutisen mukaan 150 000 euroa. Samapa kai luulisi olevan, suoritetaanko muutto vuonna 2014 tai 2017. Kiinteistön omistajan kanta on, että rakennus on elinkaarensa päässä. Luulisi Porista löytyvän tiloja, joissa voi laillisesti harjoittaa päiväkotitoimintaa, tai jos ei löydy, varmaan löytyy kiinteistösijoittajia, jotka sellaisen rakentaa ja vuokraa kaupungille. Näin ei kaupungin tarvitsisi sijoittaa omaa pääomaa ja vuokrakustannuksia pitää jokatapauksessa maksaa nykyisessäkin tilanteessa. Vuokratasosta ei toistaiseksi ole tietoa. Vuokrasopimukset kuitenkin ovat kaupungilla julkisia asiakirjoja ja vuokran määrä suhteellisen helppo tarkistaa. Olen sitä mieltä, että kaikki tahot, jotka voivat nousta barrikaadeille, nouskoon! Törkeää, että kaupunki osoittaa täydellistä välinpitämättömyyttä asukkaidensa terveyttä kohtaan, kun asioihin ei ole ajoissa puututtu.