Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella.

Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella. / Tiedotteet / Nyt painetaan päälle! / Kommentit


Vieras

#1

18.10.2013 18:23

Kansalaisaloitteet.fi olisi hyvä paikka tälle adressille myös...
Rolf ''Fred'' Sormo
Helsinki

#2

18.10.2013 19:36

Kun mulla on kymmeniä e-reseptejä, niin niitä ei kaikia saa lunastettua. Toukokuussa 2013 on kirjoitettu e-repti, jota puolen vuodenkaan jälkeen apteekki ei toimita. Paperireseptilla olisin voinut vissiin hakea ulkomailta, kun suomalaiset apteekit kieltäytyvät jakamasta reseptilääkkeitä.

Vieras

#3

19.10.2013 09:57

Monet eivät tiedä adressista. Informaatioya enemmän.
vaihtoehtoa oltava

#4

20.10.2013 20:17

Hei
Olipa hyvä,kun luin Mediuutisista artikkelin,missä kerrottiin nettiadressista ja kävin heti senjälkeen allekirjoittamassa adressin.Monetkaan eivät taida tästä adressista tietää,koska esim työpaikallani ei mitään keskustelua lääkäreiden kesken ole ollut.Paperiresepti olisi ehdottomasti säilytettävä,mikäli näin ei kävisi,niin se tarkoittaisi niin potilaan kuin lääkärinkin oikeuksien rajoittamista.Onkohan jossakin valtiossa tälläinen käytäntö,että e-reseptit vain kelpaavat.

Vieras

#5

21.10.2013 07:22

Hei
Pariin k.-edustajaan olen ollut yhteydessä. Yleisenä viestinä on ollut se että edustajat ovat nykyään täysiin leipääntyneet sähköpostivyöryyn ja tarvitaan n kpl eduskuntavaustajia setvimään tuota vyöryä. Uskoisin että menee paremmin perille vanhalla tekniikalla.
Hyvä asia. kannatan ehdottomasti. Tietotekniikan pitäisi helpottaa työtä eikä vaikeuttaa sitä jahidastaa. Tuottavuus tässä kärsii pahasti.
t seppo

Samarius Lasaretilainen

#6 Vaihtoehto e-reseptille oltava!

22.10.2013 13:50

.
-Jos lääkärin ATK-kortti hajoaa/lompakko varastetaan, jossa on se Vk-kortti, niin uuden kortin toimitusaika lienee viikkoja, =lääkärin pakkoloma, ellei vaihtoehtoa ole!

-Entäs lääkärit, jotka kirjoittavat kotona lapsilleen/omaisilleen esim. korva-antibioottikuurin?
-TK:hon mentävä, jos siellä oikeudet käyttää atk:ta, tai vaivattava työssäolevia kollegoita, josko ehkä viitsisit..
(Eli jos mökillä ei ole älykännykkää, ja siihen sopivaa kallista ohjelmistoa)..

-Reseptinhän voi nyt kirjoittaa vaikka teepussin kylkeen, kunhan apteekki siitä selvän saa.

-Tänäänkin vanhainkodissa kirjoitin 20 reseptiä, koska ATK-yhteyttä sinne ei ole. Kotona/kotikäynneillä/laitoksissa reseptin kirjoittaminen ei siis onnistu ilman ("myrskyn vuoksi") katkeilevaa sähköverkkoa.

*************
-Potilailla pitäisi olla myös mahdollisuus kieltää kaiken tiedon tallentaminen yhteiseen sähköiseen järjestelmään, koska se voi olla yksilön, siis yksilön; tietoturvauhka, salassapitovelvollisuutta arvostaen!

Yksityisasemilla on ollut valittavissa, haluaako asiakas vain ko. lääkärin näkevän hänen tietonsa, ei siis kaikkien! Vrt. esim Doctorex-ohjelmisto tms.

Yhteinen atk-järjestelmä, joka Apotti- Helsinkikin tulee?, voi olla on tietoturvariski, jos "vaikka" potilas olisikin itse ammatiltaan lääkäri, niin kaikki näkyvät, kuten kaikki, muunkin asiakkaankin tiedot! (Sen estämättä, että se toki tuo apua turhista tutkimuksista.).

_Salassapitovelvollisuus oli jo Hippograteen valassa, joten sitä tulee kunnioittaa, ja yksityiset potilastiedot säilyttää, jakamatta, jos niin asiakas haluaa, ja reseptinkirjoitus oltava mahdollista ilman ATK:ta missä ja milloin vain, jos on lääkärinoikeudet.

huolestunut

#7 paperiversio paras/oltava kaksi vaihtoehtoa!

25.10.2013 08:26

reseptien uusiessani sanoivat ettei enään paperisena koska nyt täytyy ottaa e-resepti. no uusin ne ja luvattiin ilmoittaa tekstiviestein milloin apteekissa valmiina. sitä viestiä/ilmoitusta ei koskaan tullut.soitin kuukauden päästä--- joko olisi valmiina---ollut jo kolmen päivän päästä uusinnasta. TÄÄ EI TOIMI NYTKÄÄN NIIN TOIMIIKO MYÖHEMMINKÄÄN?
ENTÄ VANHUKSET JOILLA EI OLE KONEITA, JA JOTKA EIVÄT OLE TEKSTIVIESTEJÄ KOSKAAN OPETELLEET KIRJOITTAMAAN JA/TAI LUKEMAAN.
Täsä käy niin taas että sairaat ja yksinäiset tuntee enempi ja lisää syrjääntyneeksi tulemista...


Vieras

#8

07.12.2013 16:31

eräs apteekkialan ihminen sanoi että vahukset jotka eivät käytä nettiä tai eivät välttämättä edes omista sellaista ovat hukassa kun eivät tiedä paljonko lääkkeitä on reseptillä jäljelllä, ilmeisesti apteekista tätä tieto ei sitten kuitenkaan saa. Ja Eräs lääkäri kertoi Mitä hulluimista virheistä mitä tulee resptille ihan automaattisesti. Erään hoitolaitoksen johtaja sanoi että kun lääkäri unohti osan annosteluohjeesta, annos ei selvinnyt apteekista ja sen selviitämiseen meni terveyskeskukselata useampi tunti ko lääkäri kun ei ollut töissä.
voihan lääke

#9 itse odotin influenssa rokote resptiä viikon...

07.12.2013 16:34

soitin tiistaina lupasivate respetin torstaiksi, napin painaminen on tosi hidasta kun vasta seuraavana maanantaina sain rokotteen. Entä jos kyseessä olisi ollut e pilleri, syöpä lääke, sydän lääke verenohennuslääke tms tärkeä lääke kuka vastaa seurauksita joita katkot lääkityksen otossa tulee?
paperiresepti on hyvä

#10 Re: paperiversio paras/oltava kaksi vaihtoehtoa!

07.12.2013 16:37

#7: huolestunut - paperiversio paras/oltava kaksi vaihtoehtoa!

Kyllä paperi reseptejä vielä saa  pyytää osa tk lääkäreistä yhä kysyy kumman haluat ...  voisi olla hyvä jos ihmiset vaatisivat paperireseptejä niin eivät poistuisi..

Toki meildänkin lääkärin kirjoittamaa paperi reseptiä ei tk sitten uusinut..  onneksi on vielä puhelin resptint  joten uusinta onnistuu puhelimen kautta jos lääkäri on matkoilla.

voihna kortti

#11 tk tietokoneet

07.12.2013 16:40

helppo olisi potilaan viedä lääkärin tunnuskortti tk tietokoneesta.... kattelin vaan kun potilaan kanssa oli tutkimus huoneessa ja lääkärilähti muualle soittamaan ja jätti kortin koneeseen....
voihan kortti

#12 tk tietokoneet

07.12.2013 16:40

helppo olisi potilaan viedä lääkärin tunnuskortti tk tietokoneesta.... kattelin vaan kun potilaan kanssa oli tutkimus huoneessa ja lääkärilähti muualle soittamaan ja jätti kortin koneeseen....
korteissa riskejä

#13 monta korttia yhdelle lääkärille

07.12.2013 16:43

periaatteessa koska lääkärin lompakon voi joku varastaa pitäisi kortit säilyttää työpaikoilla, mutta monella lääkärillä on monta työpaikkaa, joten kortttejakin oltava monta..

Vieras

#14

29.01.2014 15:09

Tietovuotojen esille tultua en hyväksy e-reseptiä.Mikään ei takaa yksityisyyden suojaa.vanhemman ihmsen on vaikea seurata e-resptin voimassaoloa.EI e-reseptille.
Huolestunut

#15 Re:

29.01.2014 15:15

#14: - Paperiresetit säilytettävä.E-reseptin tietosuoja voi rikkoutua:huolimattomuudesta,hakkerin päästessä tiedostoihin.Ikääntyneen on vaikea seurata:onko resepti voimassa,paljonko on lääkettä reseptillä.EI KIITOS E-RESEPTILLE

 

 

 


Vieras

#16

29.01.2014 21:15

järkyttävää--vetosin välittömästi edustajion
Tietokonetta ymmärtämätön.

#17 Paperiresepti säilytettävä!

31.01.2014 12:22

En omista tietokonetta enkä osaisi käyttääkään.Nyt kun olen saanut näitä E-reseptejä, niin yhtään tiedä paljonko on jäljellä ja koska resepti vanhenee.Apteekissa sanottiin että se lukee lapussa lääkepurkin kyljessä. Yritin tihrustaa pientä lappusta purkin kyljessä mutta suurennuslasillakaan en siitä selvää saanut enkä ymmärtänyt. Käydessäni Yliopistollisessa Keskussairaalassa selitin etten osaa käyttää E-reseptiä.Käteeni työnnettiin kaunis prosyyri ja sanottiin että siinä on yksinkertaiset ohjeet. Kiitin ja istuin tuolille sitä lukemaan. Se oli varmaan selvä ja yksinkertainen, mutta ohjeet olivat tietokoneen käyttäjille.Menin takaisin "luukulle",annoin ohjeen virkailijalle takaisin ja pyysin ohjetta sellaiselle jolla ei ole tietokonetta. Ei sellaista ole - oli vastaus. Paperireseptin olisin kyllä ymmärtänyt. Se pitää saada takaisin ja nopeasti! Ikäihminen ei pärjää muuten! Rinnalla E-resepti voi olla heitä varten jotka pystyvät sitä käyttämään.Suomen kielessä on sana valinnanvapaus! Säilytettäköön se tässäkin asiassa !

Vieras

#18

02.11.2014 08:47

Viimeksi 31.10.14 sähköinen resepti ei toiminut
vastaanotollani Mikkelin Terveystalossa. Lisäksi
lastenlääkärinä tarvitsen paperireseptiä usein
sukulais- tai naapurilapsille (lievähköissä esim.
infektioissa) sekä kotona että mökkinaapuristossa.
Juhani Lappalainen, lastenlääk.

Vieras

#19

05.02.2015 10:15

Tulee resepteissä paljon sekaannuksia. minulla nuhasuihke ja astmasuihke sekoitetaan.Toinen jää usein pois, kun on samantapaiset nimet. Papriresepteissä tätä ei tapahtunut koskaan.Lääketehdas muuttaa lääkkeiden nimiä. Millä tässsä pysyy nuorikaan mukana ilman avustajaa, vai sekö on tarkoitus että vanhukset alkavat työllistää ihmisiä ,kun asiat tehdään kyllin hankaliksi.Lääkäri kysyy esimerkisi , mitä lääkkeitä potilas käyttää. Nyt pitää olla koko lääkepurkkikokoelma kassissa, ennen riitti reseptit .
Jos ja kun tietokoneet sekoavat. Mitäs sitten ?
Mitä tekee vaikeasti sairas jos elämä on kiinni lääkkeestä jota ei saa kun apteekin ruutu on pimeä.
Paperireseptillä saa lääkkeet. Päättäjät ajatelkaa
ja tarkasti ennenkuin teette päätöksen.
terveisin mummu.
mummu

#20 Re:

05.02.2015 10:17

#19: -  

 

20000 lääkäriä

#21 Lääkäriliiton johto erotettava

22.02.2015 17:01

koska ei aja jäsenten eikä potilaiden etua.

pelleporukkaa.

pistämme vastaan taatusti näille " etujamme ajaville"..

5000 spesialistia

#22

25.05.2015 09:21

Mitä tekee Erikoislääkäriyhdistys asialle? SELY ei tee mitään muuta kuin nukkuu..????