Ei kivilouhimoa Vuorelan Hanhimäkeen, Siilinjärvelle

Tosiasia

#76 Re: Tosiasioita Vuorelan asukkaille ja muilla paikkakunnilla oleville..

09.11.2013 23:37

#69: "sisar hento valkoinen" - Tosiasioita Vuorelan asukkaille ja muilla paikkakunnilla oleville..

Sisar hento valkoinen on kyyninen sisar eikä ymmärrä meitä Siilinjärveläisiä (on varmaan kotoisin zadista) siitä että täällä on Suomen pisin yhtäjaksoinen harjujakso joka haarautuu Siilinjärven keskustan kohdalla pohjoiseen ja länteen. Soraa on riittänyt toistasataavuotta mm. Kuopion rakentamiseen alussa junalla ajaen. Tänä päivänä soravarantoja riittää mukavasti rakentamiseen ainakin 30vuodeksi joten ei ole siinä suhteessa mitään hätää. Siilinjärven soravarannot on suojeltu osittain noin 5miljoonaa kuutiota ja käytettävästä varannosta on mahdollista käyttää vielä 30 %.

Kuopioon ajettavasta sorasta Siilinjärven lisäksi ajetaan Suonenjoelta, Karttulasta, Maaningalta ja muista pienimmistä ympäristö kunnista.

Sisar et ole enää hento ja valkoinen eikä nämä sinun asiat ole selkeitä ja tosiasioita.

Tosiasia

#77 Re: Rakentaja

09.11.2013 23:52

#57: Tuulia - Rakentaja

Nyt kun otetaan huomioon rakennettavat kohteet niin Sorsasaloon tulee Suomen suurin teollisuus-alue ja Haaparinteen viereen iso alue omakotitonteille sekä Vuorelan tuplaaminen asukkaissa.

Ahti

#78 Näin naapurissa

10.11.2013 06:37

Vehmersalmella Kuopion kaupungin ympäristölautakunta hylkäsi louhoslupahakemuksen 4.3.2011.
(1883/121/2010) . Louhossuunnitelma oli hieman pienempi kuin Vuorelaan suunnitteilla oleva. Hylkäyksen syynä olivat melu,pöly,hiukka,tärinä ,maisema ja jätevesi-haitat.Alueella on muutama loma-asunto ja päätaajama on kauempana.
ulkoilija

#79 Maakuntakaava

10.11.2013 08:03

Ympäristölupahakemuksen mukaan alueeseen kohdistuu Kuopion seudun maakuntakaavassa kaavamerkintä "MU13.271" Tällä tarkoitetaan maa- ja metsätalousvaltaista aluetta, jolla on erityistä ulkoilun ohjaamistarvetta. Suunnittelumääräys on:" Alueen käytön suunnittelussa on metsätalouden ohella otettava huomioon alueen ulkoilukäytön tarpeet."
"EI Ikolan tyttöjä eikä poikia"

#80 Tarjalle.& "Vähän laajenpaa näkökantaa" olevalle...ja muille valittajille..

10.11.2013 11:19

Käsitykseni mukaan,sinä itse et asu Vuorelassa lainkaan?! Miten sinuun ja ystäviisi voikaan vaikuttaa näin"kaukana" oleva asia ? Ja miksi juuri sinä laitoit tämän vastustus adressin vireille? Ihmettenlen,mikä mielenkiinto sulla onkaan tätä asiata kohtaan?! Eikö "lähempänä" olevat ihmiset itse osanneetkaan laittaa kys.adressia vireille?!
Louhos ei tule viemään mitään työpaikkoja lähialueelta,sitä ette tarvitse pelätä.Päin vastoin.Ja huoltoasema elää entiseen malliin.Tämä on on nykyaikaa,että vierellemme rakennetaan taloja,kauppoja,ostoskeskuksia,teollisuushalleja ja myös perustetaan tällänen Louhimo.Yleensä Louhimoissa käytetään vettä louhittaessa,ettei tämä kivipöly pääse laajenemaan ilmaan.Eikä siitä vielä asukkaille synny mitään "kivipölykeuhkoa"..sitä ette tarvitse pelätä.Ja moottoritiet ja yleensä tiet, on tarkoitettu kaikille autoille kulkemista varten,vai onko ne Vuorelan tiet tarkoitettu teidän pikku autoillenne?! ;) Jälleen kerran,katkeruus ja kateellisuus paljastuu jälleen kerran teidän kaikkien kirjoituksissanne!!!!Toivon sinulle Tarja, että myös viet nämä meidän" muittenkin" kommentit kunnalle nähtäväksi,ettetkä pelkästään kielteistä palautetta ja vastustus adressia.Näinhän meidän aikuisten ihmisten kuuluukin toimia.

Vieras

#81 Re: Re: Tosiasioita Vuorelan asukkaille ja muilla paikkakunnilla oleville..

10.11.2013 11:24

Simpantie

#82

10.11.2013 13:21

Mahtaako kirjoittaja "EI Ikolan tyttöjä ja poikia" asua itse 500 metriä suunnitteilla olevasta kivilouhoksesta. Epäilen kyllä!
Itse omistan kiinteistön hyvin läheltä tätä aluetta ja ihmettelen kuka on vastuussa kustannuksista, jotka aiheutuisivat tästä louhoksesta. Kuka korvaa asunnon arvon laskun ja sen ettei kiinteistöä saa enää niin helposti kaupaksi?
Vuorelasta minäkin

#83 Re:

10.11.2013 14:49

#82: Simpantie -

Tämä on minunkin suuri huolenaiheeni. Myyntiarvon ilmeisen laskun lisäksi ei voida mitenkään poissulkea sitä, että kiinteistöjen vaurioituminen on mahdollista. Se, että vaurioiden sanotaan (viitaten kuulemistilaisuuteen) olevan epätodennäköisiä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö vaurioita voisi syntyä.

Mikäli vaurioita syntyy ja kiinteistön omistaja pystyy todistamaan vaurion aiheutuneen louhimosta, on louhija korvausvelvollinen. vaikka korvauksen saisikin, vauriosta aiheutuu paljon harmia ja haittaa. Kukaan ei korvanne kuitenkaan asuntojen ja kiinteistöjen myyntiarvon laskua, joka tapahtuu joka tapauksessa jos louhimo totetuu??

Eikä kyse ole pelkästään taloudellisesta haitasta. Lähialueen asukkaana en myöskään halua tällaista merkittävää meluhaittaa enkä pölyä, jonka aiheuttamia riskejä ei ilmeisesti  voida edes ennustaa. Terveydellä ja asuinviihtyvyydellä ei ole hintalappua, mutta arvoja ne ovat nekin.

kasvi- ja eläinoppia

#84 Monimuotoista

10.11.2013 16:15

Ympäristölupahakemuksen liitteenä olevasta Hanhimäen kallioalueen  kasvillisuudesta ja eläimistöstä tehdystä luonto- ja maisemaselvityksestä (Merja Hyttinen/ Luonto- ja Metsäpalvelut Merja Hyttinen 6.6.2013) ilmenee muun muassa, että alueella esiintyy mustikkaa, metsälauhaa, oravanmarjaa, käenkaalia, kultapiiskua, metsäkastikkaa, metsäimarretta, vanamoa, metsäalvejuurta, puolukkaa, kieloa, metsätähteä, metsämaitikkaa, horsmaa, lillukkaa, metsäkortetta, mesimarjaa, jokapaikansaraa, rätvänää, korpi-imarretta, kevätpiippoa, isorantamataraa, luhtatähtimöä, suo-orvokkia, okarahkasammalta, lehtisammalia, rönsyleinikkiä, hiirenporrasta, mesiangervoa, korpisaraa, sudenmarjaa, leskenlehteä, hiirenporrasta, kotkansiipeä, velholehteä, korpikaislaa, ranta-alpia, suokelttoa, pajuja, lehväsammalta, kurjenjalkaa, ojakellukkaa, nuokkutalvikkia, nurmikkaa, kastikkaa, sananjalkaa, suopursua, raatetta, rahkasammalia muun muassa kangasrahkasammalta, riippasaraa, jouhisaraa, kanervaa, harmaa-, valkea- ja palleroporonjäkälää, kangasmaitikkaa, juolukkaa, variksenmarjaa, polkusaraa, vadelmaa, hirvenjäkälää, riidenliekoa, kultapiiskua, tähtitalvikkia, ahomansikkaa, metsäorvokkia, kerros-, seinä-, sulka-, isolieko- ja kynsisammalia, metsäkurjenpolvea, sormisaraa ja kivikkoalvejuurta. Maastossa havaittiin muun muassa oravia, palokärki, pajulintuja, peippoja, tiaisia, kangasperhonen ja hirven jälkiä. Tutkittavan alueen välittömästä läheisyydestä on löydetty liito-oravareviiri.

Onpa Hanhimäki ollut oiva paikka Vuorelan lapsille opetella kasveja ja eläimiä luontoretkillä!

Näin on

#85 Re: Tarjalle.& "Vähän laajenpaa näkökantaa" olevalle...ja muille valittajille..

11.11.2013 09:06

#80: "EI Ikolan tyttöjä eikä poikia" - Tarjalle.& "Vähän laajenpaa näkökantaa" olevalle...ja muille valittajille..

Ei vedellä saada pölyämistä kokonaan pois murskauksen yhteydessä se osittain hidastaa sitä eikä talvimurskauksessa voida käyttää ollenkaan. Louhintaräjäytykset ei vedellä ole mitään hyötyä ja tarkoitusta.

Meidän mummo ei enää kuivaa vaatteita ja lakanoita ulkona sen jälkeen.

järki jäässäkö

#86 Re: Tarjalle.& "Vähän laajenpaa näkökantaa" olevalle...ja muille valittajille..

11.11.2013 10:10

#80: "EI Ikolan tyttöjä eikä poikia" - Tarjalle.& "Vähän laajenpaa näkökantaa" olevalle...ja muille valittajille..

Pöly voi tuulen voimakkuudesta riippuen kantautua useiden kilometrien päähän. Ja sitä ei tosiaan saa vedellä pois. Pölyn pienet hiukkaset ovat pahimpia ja niistä ne keuhkosairaudet tuloo. Eikö tuo ole selkeä asia, että tuloja tulee maanomistajalle ja rekkakuskeille. Muut eivät siitä kyllä paljoa koostu muuta kuin likaista vettä, pölyä, ympäristövahinkoja. Ja räjäytykset ja tärinä kantautuvat pitemmän matkan kuin 500m. Siitä on monella louhoksesta jopa n. 2 kilometrin päässä asuneilla kokemuksia. Tärinä on ollut jatkuvaa ja räjäytykset kuuluvat yötä päivää. Moni on muuttanut pois louhimoiden luota jopa kolmen kilometrin sisältä! Ja nyt tuo louhimo on tulossa alle 500 metrin päähän suunnitellusta asuinalueesta. ei hyvää päivää...


Vieras

#87 Vieras

11.11.2013 14:47

#83: Vuorelasta minäkin - Re:

Louhimo alentaa asuntojen hintoja... Paljonkohan tuo sataviisikymmentä hehtaaria rauhallista maalaismaisemaa nostaa asuntojen hintoja? Nyt kunta ostamaan koko tila ja tekemään siitä koko etelä siilinjärven ulkoilualueen, niin ja siihen lisätään tietenkin paasisalo jotta päästään vedenkin ääreen....

Rissalantiellä asuja.

#88 Yleistä mietintää.

11.11.2013 15:18

Mitenkähän nuo räjäytykset ja muut on laskettu tuohon turva-alueeseen kun ainakin Kemiran louhoksella pamautellaan niin parhaillaan on tiet suljettu ja liikennettä ohjataan mahdollisien irtokappaleiden edestä. Toki kemiralla isommat pommit mutta on siellä myös isommat etäisyydet asutukseen. Ja noihin vedellä pölyn sitomiseen niin varmasti ihan toimivaa puuhaa mutta moniko tälläinen pienen montun omistaja tollasia raaskii käyttää tai kehtaa käyttää. Yleensä näillä maatilan isännillä ihan muut asiat mielessä kuin joku meluhaitta tai pölyhaitta tai edes pohjavesiraja.
Järki ei jäässä Kuopiossa

#89 Re: Näin naapurissa

11.11.2013 15:34

#78: Ahti - Näin naapurissa

Jos Kuopiossa osataan tehdä näin viisaita päätöksiä, pitänee tarkistaa kantaani tässä kuntaliitosasiassa.

"Katseet Yaran suuntaan"

#90 Korvaavaa kiveä on jo olemassa

11.11.2013 16:02

Kiviaineksesta ei Siilinjärvellä ole pulaa. Yksin Yaran kaivosalue Pohjois-Siilinjärvellä tuottaa vuosittain tolkuttomat määrät sivukiveä, jolle yritys ei ole useita muistutuksista huolimatta löytänyt edelleenkään hyötykäyttöä. Suuret määrät vaativat valtavia maa-alueita varastointia varten. Kiviaines on Yaralle jätettä. Kunnan johto ja virkamiehet voivat halutessaan käynnistää neuvottelut Yaran kanssa kiviaineksen luovuttamisesta nimellisarvolla yrittäjien käyttöön. Tällaisen hankkeen käynnistäminen palvelisi monia tahoja. Yrittäjät saisivat tarpeellista raaka-ainetta jatkojalostukseen ja Yaran tarve haalia lisämaita raakkukivelle vähenisi. Ja mikä tärkeintä, neitseellisten alueiden käytöstä voitaisiin kokonaan luopua. Melualueetkaan eivät entisestään laajenisi.

Vieras

#91 Rakennustöiden aloitus & lupa

11.11.2013 16:22

Lupa mahdollisten rakennustoimenpiteiden aloittamiseksi ennen luvan lopullista lainvoimaisuutta on ehdottomasti kiellettävä, koska se vie pohjan koko ympäristölupaprosessilta. Koska asiassa korostuu luvanhakijan ja muistutuksen tekijöiden peruserimielisyys koko suunnitellun laajennuksen tarpeellisuudesta, on erittäin tärkeää, että muistutuksen tekijöillä on mahdollisuus tarkistuttaa ympäristöluvan ehdot tarvittaessa
Yaralle vinkkiä

#92 Re: Korvaavaa kiveä on jo olemassa

11.11.2013 16:29


Vieras

#93 Re: Re: Re: En haluaisi asua lähellä

11.11.2013 16:52

#45: käypäläinen - Re: Re: En haluaisi asua lähellä 

 

MURAUS-asetus 80/2010, siinä sanotaan seuraavaa 8 §:

5) kuormaaminen ja kuljetus on tehtävä arkipäivisin kello 6.00 ja 22.00 välisenä aikana.

Juha Itkonen on hakenut ympäristönlupahakemuksessaan seuraavasti: kuormaaminen ja kuljetus ma - la kello 6.00 - 22.00 ja lisäksi saunnaisesti muina aikoina.

Samaisessa MURAUS-asetksessa sanotaan: Ympäristöluvassa voidaan lisäksi erityisistä syistä sallia kuormaus ja kuljetus lauantaisin kello 7.00―18.00 välisenä aikana.

Juha Itkonen ei ollut esittänyt ympäristölupahekmuksessaan mitään erityistä syytä kuormauksen sallimiselle lauantaisin ja lisäksi muina aikoina. Siilinjärven kunnan ei tulisi myöntää lupaa louhintaan, eikä ainakaan hakemuksen mukaisesti, koska silloin se ei olisi lakien mukainen päätös.

 

Kaavat ajantasaisiksi

#94 Re: Vieras

11.11.2013 18:01

#87: - Vieras

Nähtävillä olevassa Etelä-Siilinjärven yleiskaavaehdotuksen kaavaselostusosiossa (s. 54  kohta 7.9.4) todetaan, että ympäristöministeriö voi myöntää kunnalle luvan lunastaa alue, joka on yleiskaavassa osoitettu asuntorakentamiseen. Asuntorakentamiseen lunastettavaan alueeseen voi sisältyä myös virkistys- ja suojelualuetta (MRL 99.3 §).

Edelleen on todettu, että Siilinjärven kunnan tavoitteena on hankkia maa-alueet vapaaehtoisin kaupoin.

Mutta mietiskelen, ovatko nämä tavoitteet vielä pyhiä sen jälkeen, kun kuntaliitos Kuopion kanssa tulee ajankohtaiseksi.

 

Eikä siinä vielä kaikki

#95 Re: Re: Re: Re: En haluaisi asua lähellä

11.11.2013 19:11

#93: - Re: Re: Re: En haluaisi asua lähellä

Jos tässä asiassa saadaan "ns" pää auki, kun tiedetään tulevat hankkeet lähiseudulla, niin se on vain ajan kysymys kun ollaan hakemassa uutta suurempaa lupaa ja se on helppo päivittää uusien kuutioiden mukaan huomattavasti suuremmaksi luvaksi.

Ja mikä on se "lisäksi satunnaisesti muina aikoina". Tarkoittaako se että saa myskää milloin haluaa yöt ja viikonloput ???

 

ottakeehan huomioon!

#96 Mistäs kasteluvesi otetaan?

11.11.2013 19:47

Mistähän Itkola meinaa sen kaiken kasteluveden ottaa, millä on tarkoitus sitoa pöly? Pienellä lirulla ei ko. pölyä saada sidottua ja talvella vettä ei voi käyttää edes sitä vähää. Hulevedet on tarkoitus johtaa Pieneen hanhilampeen, missä kivipölyn pitäisi ajan kanssa vajota pohjaan, mutta miten paljon pölyä kulkeutuu lähiympäristöön esim. talvisin lumien päälle ja siitä sitten luonnon omia uomia pitkin sulamisvesien mukana järveen, ihmisten pihoille, luonnonsuojelukosteikkoon ja pahimmassa tapauksessa kaivoihin..
vesien hallinta

#97 Re: Mistäs kasteluvesi otetaan?

11.11.2013 20:05

#96: ottakeehan huomioon! - Mistäs kasteluvesi otetaan?

Hakija on ympäristölupahakemuksessaan s. 4 ilmoittanut, että toiminnassa käytettävä vesi otetaan tankkiautosta, voidaan ottaa myös laskeutusaltaasta.

Kalle

#98 Re: Re: Korvaavaa kiveä on jo olemassa

11.11.2013 21:36

#92: Yaralle vinkkiä - Re: Korvaavaa kiveä on jo olemassa

Ei ole korvaavaa kiveä olemassa jos halutaan louhia Vuorelassa Hanhimäessä, miten on aiemmat luvat ollut virallisesti voimassa. ??? Vai onko louhittu mututuntumalla ?


Vieras

#99

12.11.2013 10:15

Asiallinen ja tarpeellinen

Vieras

#100 Re:

12.11.2013 10:20

#99: - Ei louhimoa Hanhimäkeen. Hölmöä touhua, kun viereen on kaavoitettu asuinalue.