Vapaaranta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vapaaranta.

Jarkko Kanerva

#1 Tavoite on isompi

05.11.2013 11:30

Vaikka adressissa puhutaan 2500 neliön rakentamisesta, on kaupungin tavoitteena saada alueelle yhteensä n. 7500 lisäneliötä. Nyt kaavan laadinta on vasta alkuvaiheessaan.

Vieras

#2

05.11.2013 17:30

Jokaviikkoinen lenkkimaisema!!!
#3

#3 Hyvä adressi

05.11.2013 17:56

Ei kaikkia rantoja saa valjastaa harvojen käyttöön vaan niiden tulee olla kaikkien saavutettavissa

Vieras

#4

05.11.2013 17:58

Älkää ihmeessä pilatko ihanaa rantareittiä!
Turusta turisti

#5 Usein vieraana

05.11.2013 18:11

Me jätetään auto joka kuukausi koulun parkkipaikalle ja kävellään vanhaan kaupunkiin syömään. Kesällä usein jopa viikottain. Ihana reitti ja upeat maisemat. Älkää pilatko sillä tuhoatte samalla Naantalin yhden hienoimman ainutlaatuisen piirteen.

Vieras

#6 Lammasluotoa ja sen ympäristöä ei pilata

05.11.2013 20:25

Sitä ei saa pilata, siellä on niin monet kesät vietetty, uitu, kalastettu, veneilty, grillattu, nautittu ulkoilmasta ja Naantalin hienoimmista maisemista. Sitä ei saa pilata, sillä jälkipolvellekkin olisi hieno joskus näyttää oman nuoruuden mestoja!
Näin meillä

#7 Satoja vuosia vanha kaupunki

06.11.2013 06:51

Naantalin historia alkaa 1400 luvulla. Satoja vuosia eritysipiirteet on pystytty säilyttämään ihastuttamaan asukkaita ja turisteja vuosisatojen aikana. Mikä on vialla nykyvirkamiehissä ja valttutetuissa kun he nyt kertarysäyksellä haluaa kaiken tuon säilytetyn ja vaalitun perinnön haluavat tietoisesti tuhota. Onko tämä nykysukupolvi niin puusilmäistä että ei osaa arvostaa mitään muuta kuin voittoa ja tulosta.

Itse osoitan syyttävän sormen myös seurakunnalle sillä he hakevat maalle maksimaalista voittoa.
Minäitse

#8 Hieno luonto

09.11.2013 16:56

Aivan uskomattoman kaunis paikka. Antakaa sen olla näin hieno...
lähellä asuva, mutta muita ajatteleva

#9 Hyvä että on herätty sanomaan

11.11.2013 19:30

Näitä rantoja ei saa millään sitten takaisin. Nyt ei saisi olla lyhytnäköinen. Etelän kylpylärannat on täyteen rakennettu, mutta siellä on lämpöä, iso meri ja aurinkoa, täällä "se jokin" on saaristomaiseman rauhassa. Sitä katselee vaikka on harmaata ja märkää. Eikä siihen istu raskas rakentaminen.
Mahammad 2

#10 Re: Tavoite on isompi

14.11.2013 16:36

#1: Jarkko Kanerva - Tavoite on isompi

Turhia rutinoita taas! Kerrostaloja tarvitaan maahanmuuttajille!

joopajoo

#11 Re: Re: Tavoite on isompi

16.11.2013 09:01

#10: Mahammad 2 - Re: Tavoite on isompi

Sä ja sun turhat rutinat. Maahanmuuttajia ei tarvita Naantaliin, saati sitten koko Suomeen. Jos kaipaavat kattoa pään päälle muuttakoon sinne mistä tulivat tai Varissuolle tai Harittuun. :D

 

Kai Saksi
Vieras

#12

21.11.2013 13:56

Järkyttävää, jos viimeinenkin viheralue tuhotaan Pappilanlahdelta. Yleensä ranta-alueelle jätetään suoja-alue luontoarvoja kunnioittaen. Nyt massiiviset kylpyläalueetkin on rakennettu ranta-alueelle ilman mitään suoja-aluetta. Lammasluodon viimeinen viheralue puistoineen on ehdottomasti säilytettävä nykyisellään urheilukenttineen, viheralueineen ja venesatamineen.
Osaamatonta politiikkaa..

#13 Yksi puolue ohjaa muita

22.11.2013 06:09

Aivan selvästi nyt ne jotka on vallankahvassa ovat kovasti osaamatonta porukkaa poliittisissa puolueissa. Missään päin muualla ei enää tällaisiin amatöörivirheisiin sorruta vaan on ymmärretty tuo luonnon, ihmisten rentoutumisen, puistojen, maiseman ja luonnonsuojelemisen merkitys.

Naantalissa on näköjään poliittinen rotu joka ei pysty omaa nenäänsä kauemmaksi katsomaan, maailman paras paikka on oma napa ja vielä ahne seurakunta tähän päälle. Luulisi puolueiden ajattelevan edes hieman tulevia vaaleja. Tsemppiä Vapaarannan porukalle.
Marja-Liisa Aarnio

#14 Luonnolla on itseisarvonsa.

23.11.2013 17:42

Olen kuullut puhuttavan, että Lammasluodon sekä Teljentien että Kalevanlahden välissä oleva alue olisi vajaakäytössä? Vajaalla tarkoitetaan yleensä sitä, että jotain puuttuu. Mitähän sillä tarkoitetaan näiden edellämainittujen alueiden kohdalla? Nämä kyseiset alueet ovat ympäri vuoden ainakin asukkaiden,veneilijöiden ja turistien ahkerassa virkistys- ja vapaa-ajan käytössä; unohtamatta Naantalin Purjehdusseuran paikallista ja arvokasta vammais- ja nuorisokasvatustyötä Lammasluodossa. Alueet eivät siis ole ainakaan ihmisistä vajaita. Jokainen vähänkin ihmisen hyvinvointiin paneutunut ymmärtää, miten suuri arvo tällaisella ihmisen hyvää oloa tukevalla ja jopa parantavalla toiminnalla on. Tällaista toimintaa ei voida kuitenkaan suoraan mitata rahassa.

Onhan nykyihmiselle vielä merkitystä koskemattomalla luonnontilalla, vanhojen mäntyjen huminalla pimenevinä iltoina, meren loiskeella ja lintujen laululla? Näitä kaikkia löytyy vielä kyseisen kaavasuunnittelun alla olevilta alueilta, jos pysähdymme kuuntelemaan. Jos hyvin käy, voimme kuulla myös keskellä Naantalia pelkän hiljaisuuden ja hetken päästä taas aaltojen lyönnit rantakiviin. Teljentien pikkumetsikössä huojuvat vielä ikivanhat männyt ja vesilinnut löytävät turvaa rantakivistä. Täydellistä. Luontohan ei ole koskaan vajaa.

Toivottavasti Naantalin Seurakunta ja kaupungin poliitikot tulevat toiseen päätökseen ja lopettavat näitä alueita koskevan kaavasuunnittelun. Naantalissa on vielä muita keskeneräisiä rakennussuunnitelmia toteuttamatta. Tämän Lammasluodon ja Kalevanlahden kaavaehdotuksen toteuttaminen ei kasvattaisi Naantalin väkilukua, koska se vähentäisi Naantalin vetovoimaisuutta ja imagoa. Lapsiperheiden saaminen Naantaliin vaatii ihan toisenlaisia toimenpiteitä. Toivotaan seurakunnalta ja kaupungin päättäjiltä kokonaisvaltaisia, ympäristöystävällisiä ja tulevat sukupolvet huomioivia ehdotuksia ja päätöksiä, joilla voidaan turvata asukkaiden viihtyvyys ja luonnon itseisarvo.

Talvea ja jäitä odotellessa. Pian meren jäällä taas luistellaan ja metsässä hiihdetään..


Vieras

#15 Re: Luonnolla on itseisarvonsa.

25.11.2013 07:14

#14: Marja-Liisa Aarnio - Luonnolla on itseisarvonsa. 

Hei Marja-Liisa

Olemme kanssasi täysin samaa mieltä.  Juuri nuo perustelut, jotka selkeästi toit esiin on Vapaaranta ryhmän "agendalla".  Mukavaa, että olet kanssamme jakamassa huolta päättäjiemme kaavasuunnitelmista.  Viemme näitä ajatuksia päättäjillemme etteivät he tekisi peruuttamatonta vahinkoa, johon sinäkin kommentissasi viittaat.  Toivomme todella, että päättäjät lukisivat tämän sinun kommenttisi ja "ottaisivat onkeensa".  Haluttu muutos kaavaan näyttää kulminoituvan kokoomuksen ja keskustan valtuutettuihin, muut ovat muutosta vastaan.  Jos kiireiltäsi ennätät, niin olisi toivottavaa ottaa suoraan yhteys kokoomuksen ja keskustan valtuutettuihin heidän päänsä kääntämiseksi.  Suuri vaara piilee, että tässä todella ollaan tekemässä vuosisadan "mokaa"!  Lämpimin terveisin, "Vapaaranta" -ryhmä

Vastarannan sivustaseuraaja

#16 Re: Luonnolla on itseisarvonsa.

25.11.2013 12:56

#14: Marja-Liisa Aarnio - Luonnolla on itseisarvonsa.

Kiitos M-L Aarnio hyvästä alustuksesta omalle mielipiteelleni.

Taloudellisen kasvun ja kilpailukyvyn tärkeä edellytys on
terve väestö. Arjen olosuhteet, vuorovaikutus, elämäntavat ja valinnat
vaikuttavat terveyden syntyyn, sen turvaamiseen ja sen mahdolliseen
heikentymiseen. Arkisen ympäristön biologiset, psyykkiset, kemialliset,
fysikaaliset ja sosiaaliset ominaisuudet vaikuttavat terveyteen. Tärkeässä
merkityksessä ovat myös ihmisten keskinäinen sosiaalinen tuki, yhteenkuuluvuus
ja huolenpito sekä ihmisten tiedot, taidot ja koulutus. Terveydenhuolto ei ole
tärkeä ainoastaan ihmisten sairastuessa vaan myös terveyden edistämisessä sekä
sairauksien ennaltaehkäisyssä.

Niin valtiolla kuin kunnilla on mahdollisuus vaikuttaa
kansalaisen terveyden edellytyksiin kaikkien hallintosektoriensa avulla.
Kaikkiaan 27 eri lakia ja yksi asetus määrittävät miten keskeiset päätökset
liittyvät muun muassa elinympäristön muutoksiin, hyvinvointipalveluiden
ohjaukseen, verotuksen kohdentamiseen, koulutuksen kehittämiseen, työpaikkojen
luomiseen, tuotteiden laadun varmistamiseen, sosiaaliseen turvallisuuteen ja
tasa-arvoon ja sitä kautta siis väestön terveenä pysymiseen.

 

Tämä kaavoitus voi pahimmillaan aiheuttaa Naantalin kaupungille nettomuuttoa, matkailuvaltin heikkenemistä ja väestön sairastavuuden lisääntymistä.

 

Viimeistään nyt suosittelen Naantalin päättäjien lukulistalle Terveys2015- kansanterveysohjelman.

 

Lopuksi linkki hienolle sivustolle, missä Risto Willamo tulkitsee "Ei nähdä metsää puilta" sanonnan merkitystä neljältä kannalta. Ajattelemisen aihetta siinäkin.

http://www.vihrealippu.fi/pages/documents/yk03_09_willamo.pdf


Vieras

#17 Taistellaan yhdessä

27.11.2013 18:45

Meillä Mikkelissä samanlaista yhteisen ympäristön ryöstöä menossa.
Annan tukeni teillekin, säilyttäkää hienon kaupunkinne viehätysvoima!
Olli
Terveisiä vanhoille kotikulmille

#18 Lähiluonto on kaupungille monin tavoin arvokas

28.11.2013 21:07

Olen asunut Naantalissa kauan sitten ja käynyt seudulla välillä myöhemmin. Koen, että minulla on yhä Naantaliin jonkinlainen tunneside, vaikka olenkin myöhemmillä vierailuillani katsonut kaupunkia myös ulkopuolisen silmin.

Jos ajattelee Naantalia vierailijana, luonto rannan tuntumassa ja lähellä vanhaa kaupunkia on valtti. Tämän puolen todellista arvoa voi olla vaikea laskea tarkasti, mutta se on merkittävänä asiana olemassa.

Jos taas ajattelee Naantalin asukkaita, lähiluonto pitää yllä kaupunkilaisten hyvinvointia ja on lapsille elämyksellinen paikka kasvaa. Tutkimustieto lähiluonnon monista hyvistä vaikutuksista on tärkeätä saada nopeasti avuksi niin Naantalin kuin muidenkin kaupunkien kehittämiseen.

Maankäyttö- ja rakennuslaissa on määritelty hyvin kaavoitukselle asetetut sisältövaatimukset. Luontoon liittyvät asiat ovat sisältövaatimuksissa monessa kohtaa mukana. Kun tieto luonnon merkityksestä kasvaa, on kaavoitusta kehitettävä uuden tiedon mukana.
Matkailija

#19

02.12.2013 06:22

Olen matkustellut paljon eri puolella Suomea, lapsuudestani asti. Perheemme harrasti automatkailua kesäisin. Äitini ja isäni mielestä Naantali oli Suomen kaunein kaupunki. Kävimme siellä usein kesäisin ja se jäi mieleen ikuisesti.

Naantalin merellisyys, upeat rannat ja luonto vetivät meitä puoleensa.

Naantali on jalokivi suomalaisten kaupunkien joukossa ja sitä ei saa pilata. Tämä asia koskettaa minua. Olen pöyristynyt, kun kuulen mitä siellä on nyt tapahtumassa.

Naantali on valtakunnallisesti tärkeä matkailukohde Suomessa. Vapaarannan puolesta täytyy vaikuttaa ehdottomasti. Matkailijat ja turistit arvostavat Naantalin merellistä luontoa ja haluavat tukea laajasti sen kauniiden rantojen vaalimista.
Matkailija 2

#20

05.12.2013 08:10

Olen usein kylpylässä lomalla ja minulle mieluisinta on aamukävelyt ihanan rauhallisella ulkoilupolulla aivan meren rannassa vanhaan kaupunkiin päin mentäessä. Juuri siihen aikaan kun muut eivät ole vielä heränneet ja nuo pienet metsä alueet ovat ehdottomasti alueen helmi.
Tällainen kaupunki-ihminen ei ole tottunut siihen että jossain vielä kohtaa paikan jossa ei kuulu autoja, missä saa ihan rauhassa yksin kävellä ja hengittää raikasta meri-ilmaa.
jääköön rannat vapaiksi

#21 mitä kuuluu asialle?

17.03.2014 16:59

Onko asia edennyt jotenkin?

Vieras

#22 Re: mitä kuuluu asialle?

11.04.2014 07:35

#21: jääköön rannat vapaiksi - mitä kuuluu asialle?

Kaavamuutoksen suunnittelu on nyt annettu ulkopuoliselle suunnittelijalle.  Tämähän piti aluksi tehdä ns. "omana työnä" mutta näin ne asiat muuttuu ja rahaa tuntuu runsaasti riittävän.

Vieras

#23 Hyvä tavoite

19.05.2014 05:34

Upeita rantoja ei saa tuhota. Lyhytnäköistä politiikkaa teillä naantalissa