Ei kerrostaloja Kaihulle !

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei kerrostaloja Kaihulle !.


Vieras

#1

19.11.2013 19:41

Eiköhän laitettaisiin vaan kerrostaloja pystyyn, koska noitakin pakolaisiakin tulee niin runsaasti maahan, että Helsingissä on jo asuntopula ja sosiaalihuollostakin rahat loppuneen, niin kyllä Savolaiset haluavat ottaa nee kereitä vastaan ja antaa rahansa ja asuntonsa niille.
Stadin ykkönen!

#2

19.11.2013 20:03

Koko Mikkeli pitäisi poistaa kartalta!!!!
Pumpataan lisää vaan

#3 Asunnot sossuun ja työvoimatoimistoon ja laita hymy pyllyyn.

21.11.2013 07:48

Rahatkin loppuvat,eikä ole enää millä rakentaakaan.Pakolaiset ja muut rosvot ovat löytäneet porsaanreiän hyvin vointivaltion rahapumpusta.


Vieras

#4

24.11.2013 09:27

Mikkelissä on riittävästi paikkoja tonteille muuallakin kuin Kaihulla, joka pitää säilyttää nykyisellään luonnontilaisena!

Vieras

#5

24.11.2013 10:14

Taas päättäjät rahankiilto silmissään ovat tekemässä päätöksiä, joiden seurauksia eivät ymmärrä!!!!

Vieras

#6

24.11.2013 16:00

Kauoungin keskustan helmi!

Vieras

#7

25.11.2013 08:42

On jo kyllin rakennettu viheralueita, kaunis,yhtenäinen harju---ei ei ei

Vieras

#8

25.11.2013 08:44

Olisi hyvä jos nykyiset päättäjät kunniottasivat edellisten päätösten syitä ja lupauksia. Ymmärrän kyllä maan arvon yksityiselle omistajalle mutta rahallahan siitä kaupunki selviää. Kaikki muu rahallinen hyöty on ahneutta.

Vieras

#9

25.11.2013 16:27

Mikkelissä nämä ns. päättäjät ovat ottaneet määräysvallan meiltä tavallisilta veronmaksajilta ja asukkailta. Näinkin suuren luokan kysymys kuin Kaihunharjun ainutlaatuisen luonnon nähtävyyden ja viherkeitaan törkeä pilaamisyritys on pysäytettävä alkuunsa.

Raha = ahneus ei saa täällä meidän kotikaupungissamme olla ainoa määräävä tekijä. Kaupungilla lienee olemassa pakkolunastusoikeus ko. maa - alueeseen?!

Olemme vaimon kanssa ns. paluumuuttajia. Olemme seuranneet kohta yhdeksän vuotta tämän kaupungin päättäjien = politiikkojen puuhailua, jossa raha näyttää olevan ykkösasia! Samoin olemme huomioineet tavallisten kanslaisten olevan joitakin aktiiveja lukuunottamatta, aikamoisia "lampaita" näiden vaaleilla valittujen poliittisten vallankäyttäjien toimien sivustaseuraajia. Missä on kansalaisrohkeus? Nostamme "hattua" aktiiveille jotka rohkeasti esiintymällä vaativat muutosta vallankäytön väärinkäytökselle.
t. Pertti Korpinen

Vieras

#10

25.11.2013 16:52

Kaihun alue on Mikkelin keskustan keuhkot, upea ulkoilualue keskustan asukkaille ja arvokas luontokokonaisuus, jota ei saa rikkoa.
Millä kaupungilla on keskustassa "mini Punkaharju"?

Vieras

#11

25.11.2013 17:16

Hyvä, että asiaan puututaan. Uskomatonta, että jonkun päähän edes on välähtänyt rakentaa kerrostaloja Kaihun rannoille!
Vain muilta paikkakunnilta tulleet tai Mikkelin historiaa ja luontoarvoja arvostamattomat voivat hanketta kannattaa.
Huh Huh.. hanketta kaupunginhallituksessa puoltaneet... Pelottaa, mitä teiltä vielä jatkossa voi odottaa.. Eikö suur-Mikkelissä muka ole kymmeniä tuhansia kerrostalotontteja muualla? Kysyy Ritva Muhonen

 


Vieras

#12

25.11.2013 19:22

Olen samaa mieltä,että keskustan äärellä erityisesti olisi hävytöntä hävittää rakentamalla ainutkertainen luontoalue.Ulkoilualueena kaupunkilaiset saavat nauttia sellaisistakin luonnon ihmeistä,mitä harvemmin havaitsee näin lähellä keskustaa.

Vieras

#13

25.11.2013 20:09

Kaupunginhallitus on tehnyt historiansa typerimmän päätöksen. Onko todella niin, että seitsemän ihmistä voi päättää näin suuren periaatteellisen asian? Kaikki muut poiitikot ja valtuutetut pysyvät hiljaa, mikä ihmeen irvokas näytelmä tässä on menossa?
Naurettavia selityksiä hallituksen puheenjohtajalta - paljonko kaupunki muka rahallista hyötyä saa, lukemia pöytään kiitos. Ja todenmukaisia havainnekuvia ympäristöarvioinnin pohjaksi. Ristiinantien Kaihulle näkyvät talot ovat kaksikerroksisia pienkerrostaloja - niidenkö linjaan nämä uudet 5-kerroksiset muka sulautuvat, kuka oikeasti uskoo tällaisen roskaan? Ja parkkipaikat vähintään 50 kpl, mihin ne tulevat? Miten sinne liikenne järjestetään, kuka rakentaa ja maksaa tiet ja liittymät? Mitään näitä ei ainakaan julkisesti ole esitelty.
Että tämäkin vielä piti nähdä, ennenkuin Mikkelistä häivyn!
Junan tuoma

#14

26.11.2013 10:33

Toivottavasti Kaihun maiseman turmelemista kannattaneet kaupunginhallituksen jäsenet vastaavat kirjoittaja kolmentoista hyviin kysymyksiin.

Sokeus luontoarvoja kohtaan ei liity siihen onko muualta tullut vai kantakaupunkilainen. Usein muualta tullut näkee lähiluonnon arvon paremmin kuin sen keskellä iät ajat asustanut ihminen.

Omat vieraani ovat ylistäneet Kalevankankaan ja Kaihun maisemia todeten, ettei monellakaan Mikkelin kokoisella kaupungilla ole niin lähellä kaupungin keskustaa niin upeita virkistysalueita. Sinne pääsee moni lähes kotiovelta hiihtämään ja lenkkeilemään. Ei tarvitse maksaa matkustamisesta Lapin erämaihin tai Amazonin sademetsiin. Ekologista liikuntaa jos mikä. Pitääkö näitä kaupungin helmiä olla jatkuvasti nakertamassa pelkän ahneuden takia?
Mikkelin Hilma

#15

26.11.2013 11:51

Niin, mikä tahansa muu kaupunki suojelisi Kaihun tapaista aluetta kuin kalleinta aarrettaan. Muistakaa seuraavissa kuntavaaleissa ne törpöt, jotka äänestivät kerrostalojen puolesta. Heillä arvot ovat pahasti pielessä eivätkä näe tulevaisuuteen, mikä ominaisuus kuntapäättäjällä pitäisi olla vahvempi kuin tavan tallaajalla.

Vieras

#16

26.11.2013 14:00

Ei helvana sinne kerrostaloja, JÄRKI KÄTEEN PÄÄTTÄJÄT
mikkeliläinen

#17 Re:

26.11.2013 20:12

#2: Stadin ykkönen! -

Tai ehkä stadin vois poistaa kartalta, ei häviäis kovin paljon arvokasta luontoa.

Sari

#18 Mielenkiintoista

27.11.2013 15:19

Meillä on Naantalissa ihan vastaava juttu menossa. Kansallismaisemaan, suoraan meren rantaan puiston tilalle kaavaillaan kerrostaloja. Meillä on myös adressi täällä www.adressit.com Vapaaranta ja tietoa löytyy www.facebook.com/vapaaranta. Montakohan vastaavaa juttua on Suomessa nyt menossa eli viimeisiä kauniita ulkoilualueilla ihmiset on herännyt suojelemaan.

Olisi mielenkiintoista kartoittaa missäpäin suomea ja ottaa toisilta oppia ja tukea. Miten muut on hoitanut tilannetta ja vaikutusmahdollisuudet.

Itse käyn nyt antamassa tukeni teidän hyvälle asialle..
Stop!!!

#19 Luonnon puolesta

28.11.2013 13:58

Mikkelissä on kyllä runsaasti tilaa rakentaa muuallekin. Älkää hyvät ihmiset pilatko kaunista harjumaisemaa lyhytnäköisyydellänne. Ajatelkaa myös tulevia sukupolvia!

Vieras

#20

29.11.2013 10:17

Hyvä että joku hoksasi ottaa kantaa
Rahako ratkaisee?

#21 Raha, raha ja raha

29.11.2013 15:27

Rahan kiilto silmissä tuntuu tämänkin rakennushankkeen puuhaajilla olevan. Onneksi on fiksuja ihmisiä, jotka yrittävät estää tällaiset älyttömyydet.
pöyristynyt

#22

29.11.2013 23:40

Käsittämätöntä, miten päättäjät ovat hurahtaneet rahan edessä luomaan muka mielenkiintoista asumiskulttuuria tekemällä lopullisen päätöksen rikkoa Kaihu-kokonaisuus. Millä moraalisella oikeudella? Kaihunharjun mielenkiintoisuus piilee nimenomaan sen keidasmaisessa luonnonkauneudessa ja uskomattoman läheisessä sijainnissa/keskusta. Sillä on arvo, jota ei rahalla mitata! Huolimatta siitä omistaako maata, tai päätösvaltaa juuri tässä hetkessä, olemme KAIKKI mikkeliläiset täällä vain sukupolven ohikulkijoita. Kaupungissamme on jo riittävästi tehty virheitä näissä asioissa. Toivon hartaasti, että päätös perutaan!
raha ratkaisee

#23

30.11.2013 13:07

Kaupunginhallituksessa käsitellyn kaavamuutosesityksen perusteina mainitaan muun muassa että viisikerroksiset kerrostalot sopeutuvat hyvin Ristiinantien kaksikerroksisten kerrostalojen jatkeeksi ja kätkeytyvät puuston sekaan. Tosin puusto pitää poistaa laajalta alueelta rakennusten, teiden ja pysäköintipaikkojen tieltä. Olen lukenut sellaisenkin perusteen, että Kaihunharjun maisema tuhottiin, kun ohitustie rakennettiin sen pohjoispään kautta, joten loputkin voidaan rakentaa. Tällä logiikalla voidaan esimerkiksi kaikki luonnontilaiset suot ojittaa pelloiksi, metsiksi ja turvetuotantoon, kun valtaosa niistä on jo tuhottu.

Osa ihmisistä on kaikesta päätellen täysin sokeita luonnon kauneudelle.
Kaihun tonttu

#24 Demokratiaako?

05.12.2013 10:17


Pääsemme demokratian ytimeen tässä, asiassa kuten yllensä kaavoituksessa. Tosille on suotu viisaus päättää 550000 ihmisen puolesta. Demokratian airuina on Kaihun kaavoituksessa 7 ”riippumatonta” päättäjä. Onhan toki 7 paljon helpompi vaikuttaa kuin 55000. Kaavoitus on asia, jossa päättäjien pitäisi pystyä olemaan riippumattomia. Kuitenkin kaavoitus on asia, jossa Transparency Internationalin mukaan entinen Suomessa korruptiota on. Rohkenemme uskoa, että Mikkelin kh:n jäsenet eivät omaa mitään sidoksia toimijatahoihin.Yleinen hyvä kuitenkin hylätään yksityisen rahan edessä.
näin se menee....

#25 vaihtoehtona on...

27.12.2013 11:37

Jos ei tule kerrostaloja, niin sitten venäläisiä tai pahimmassa tapauksessa mustalaisia?