Lääkekannabis kipupotilaiden käyttöön

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lääkekannabis kipupotilaiden käyttöön.

sirpa mäkelä
helsinki

#1 lisätietoa taustasta

29.12.2008 20:09

Olen käynyt kirjeenvaihtoa suomen viranomaisten kanssa lääkekannabisasiasta. Joulukuun -08 alussahan tuli lääkelaitokselta uusi ohjeistus, jonka mukaan yksityislääkäreiden lääkekannabis-reseptejä ei enää lääkelaitoksella hyväksytä poikkeuslupamenettelyyn, eli suomeksi sanottuna yks.lääkäreiltä vietiin lupa kirjoittaa näitä lääkkeitä. Kuitenkaan sos.ja terv.ministeriö eikä lääkelaitos myönnä tällaisia uusia ohjeita antaneensa. Lisäksi sos.ja terv.ministeriön edustaja väitti, että Suomessa on edelleen (29.12.08) vain 1 ainoa hlö, joka saa laillisesti Bedrocan-lääkettä. Todellisuudessa heitä on jo paljon enemmän, koska olen itsekin keskustellut ainakin 4:n kanssa, jotka saavat Bedrocania tai Sativexia. Ei tunnu ministeriö olevan ajan tasalla asiassa.

Kiinnostavaa on myös, että MOT-ohjelman toimittajan kanssa oli sovittu että tästä lääkekannabiksesta ja kipupotilaiden asemasta yleensäkin tehtäisiin juttu televisioon. Lääkelaitos mainitsi lisäksi että maassamme on liberaali politiikka lääkekannabiksen suhteen. Tietääkseni asia on juuri päinvastoin, koska esim. Englannissa, Espanjassa, Italiassa ja muissakin EU-maissa lääkekannabis on jo käytössä kivun hoitoon, ms-potilaiden hoidossa ja syöpäpotilaiden pahoinvoinnin hoidossa.Kanadassahan se on jo jopa korvattava lääke,ja laajalti käytössä.Miksei meillä?

Lääkelaitos oli myös sitä mieltä, että opiaatit ovat tehokkaampia kivun hoidossa, ja ainakin niistä on tieteellistä näyttöä. Lääkelaitos " unohti" sanoa, että myös lääkekannabiksesta on maailmalla paljon tieteellistä näyttöä, mutta Suomen kipulääkärit eivät tunnu olevan ajan tasalla tutkimusten seurannassa, tai jos ovatkin, eivät ole halukkaita määräämään näitä lääkkeitä huumelääkäri-leiman pelossa, minkä syyt hyvin ymmärrettäviä. Suomen huumausainelainsäädäntö kriminalisoi edelleenkin jopa omaan lääkekäyttöön kasvattamisen kotioloissa. Kuitenkin yleisesti kipuun käytettävät opiaatit eivät ole riskittömiä pitkäaikaiskäytössä, vaan vaikuttavat esim. kognitiokykyihin (suomeksi: aivotoiminnnan tasoon, älyyn ja muistiin)alentavasti. Lisäksi useimmista opiaateista tulee vaikeita sivuoireita ja vahva fyysinen riippuvuus, mitä taas ei kannabiksella tule.

Asiasta kiinnostuneille: USA:n lääketietellisen kansalliskirjaston sivuistoilta löytyy satoja tutkimuksia lääkekannabiksen käytöstä eri sairauksissa, näkymät ovat tutkijoiden mielestä huikeat, mutta tutkimukset vielä lapsenkengissä.
Netistä löytyy lisätietoa lääkekannabista koskevista tutkimuksista, siis aivan lääketieteellistä faktatietoa, esim. US National Library of Medicine, ja tämän instanssin tutkimustuloksia Pub Med-sivuilla, esim. future of cannabinoids as analgesic agents.Tässä vain yksi esimerkki.

Lääkekannabista ei ole tähän päivään mennessä saanut ainakaan HUS:n kipupoliklinikalta, eikä yksityiseltä Ortonin kipupoliklinikalta. Ja koska myös yksityislääkäreiltäkään ei enää ole mahdollisuutta saada, kiitos lääkelaitoksen, käytännössä ei siis mistään. MM. Multippeliskleroositautia sairastavat tarvitsisivat sitä kipeästi hermokipuunsa, ja ne muutama potilas,jotka ovat saaneet ennen yksityislääkärien kieltoa, ovat nyt pulassa jatkon suhteen. On olemassa myös sellaista lääkekannabisvalmistetta, josta on poistettu kaikki huumaavat ainesosat, mutta käytäntö on samanlainen senkin kohdalla. Ja jos puhutaan että kyse on huumeesta, muistuttaisin, että opiaatit luokitellaan myös huumeiksi lääkelaitoksen luettelossa. Kyse on nyt vain siitä, mitä huumetta pidetään kriminalisoituna ja mitä ei.

Minulta henk.koht.on evätty tämän lääkkeen saantimahdollisuudet vetoamalla mm. siihen,että olen masentunut, eikä masentuneelle voi myöntää k.o.lääkettä. Ihmettelen kukapa kipupotilas EI olisi masentunut, koska kivut ovat sitä luokkaa että joudun käyttämään metadonia, joka on morfiinista seuraavaksi kovin,mutta sekään ei auta enää. Kipua on kestänyt lähes 30 vuotta taukoamatta. Lääkäri huomautti jopa että lääkekannabis on kallista. Mikä lienee oma asiani, miten rahoituksen järjestäsisin. Ottaen huomioon, että joudun opiaattien sivuoireisiin syömään 13 muuta lääkettä, kustannukset tuskin ovat pääongelma.Lisäksi lääkäri väitti, että tieteelllistä näyttöä ei ole olemassa selkäperäisen hermokivun hoidossa. Kuitenkin se turkulaismies, nimim. Aulis, joka ensimmäisenä sai Suomessa lääkekannabista kipuunsa, sai sitä juuri samaan sairauteen kuin minulla on, ja toipui työkykyiseksi. Auliksen tarina oli pari vuotta sitten Helsingin Sanomissa.Pitääkö ehdottomasti olla tieteellistä näyttöä, ennen kuin lääkettä voi edes kokeilla? Eikö lääkärin työn tarkoitus ole potilaan kivun lievittäminen keinolla millä tahansa, eikä näytön etsiminen?Lääkärini vastasi tähän että ei voi kommentoida, koska ei tunne k.o. potilastapausta.
Lisäksi jokainen, joka on pyytänyt lääkekannabista, on passitettu omalla kustannuksellaan psykiatrin konsultaatioon. Se ei tiettävästi ole tarpeen, jos lääkekannabista käytetään hoitoannoksin eikä kyse ole ns. viihdekäytöstä. Tämäkin proseduuri kestää ja maksaa ja vaikeuttaa kipupotilaan elämää entisestään.

Tässä vain muutamia esimerkkejä. Mikäli joku haluaa henk.koht. lisätietoja minulta, olen valmis niitä antamaan, mikäli terveydentilani sen sillä hetkellä sallii. En näet pysty selkäkivultani istumaan kovin kauaa yhtämittaa.
Joni Sepponen
Pieksämäki

#2 No huh

02.01.2009 11:56

Voisit Sirpa näyttää noille turhille säännöille keskisormea ja ottaa paremmat keinot käyttöön. Hanki käsiisi puhdasta katukannabista, se on halpaa ja toimii yhtä hyvin kuin nämä kannabispohjaiset lääkkeet. Se on vastoin lakia mutta mielipiteeni on että laki ei ole aina oikeassa koska se ei tunne moraalista ajattelua.
Vuosikymmeniä jatkuva tauoton kipu on mielestäni tarpeeksi hyvä syy aineen hankkimiselle ja käytölle, sanokoon joku kaikkitietävä poliitikko mitä vain mutta heitä ei ihmisten hyvinvointi ole ennenkään kiinnostanut.
mika lahtinen
turku

#3 Paras hoitovaste

08.01.2009 08:20

Käytän lääkelaitoksen erityisluvalla lääkekannabista ms taudin kivun ja jäykkyyden
hoitoon ym. Koen tämän parhaaksi lääkkeeksi. Antaa parhaimmat eväät parempaan elämänlaatuun. Ei tarvitse juosta ensiavussa tai poliklinikoilla. Selvää rahallista säästöä yhteiskunnalle. Varsinkin jos saisi luvalla itse kasvattaa niin
siinä säästäisi kaikki osapuolet. Tai osuuskuntamuodossa reseptin omaavat kasvattavat itse omakustanne hintaan.
Ei tämä sairaalle ihmiselle mikään vaikea asia ole,kun lääke selvästi auttaa. Tähän sairauteen kun ei ole mitään parantavaa lääkettä, lääkekannabiksella pääsen kaikista lähemmäksi sitä,tämä antaa toivoa.
Vain yksi lääke käytössä nyt ei mitään muuta!!
Kari Luoto
Vöyri

#4 Yli 20 vuotta kroonisen kivun kanssa ilman hoitoa.

20.01.2009 11:23

Kipupolin lääkäri sanoi ei tietävänsä mitään lääkekannabiksesta, kysyi sitten neuvoa Tampereelta, jonka alaisuudessa Vaasan kipupoli toimii. Tampere sanoi, että lääkekannabiksesta ei ole tutkimuksia ja vakavia haittavaikutuksia on raportoitu. Olen edelleen ilman minkäänlaista hoitoa, koska en voi käyttää maksatoksisia lääkkeitä c-hepatiitin takia, maksa-arvot lähtevät nousuun välittömästi.

Tiesittekö muuten, että kroonisen kivun on havaittu tappavan noin 1,3 kuutiosenttimetriä aivokudosta vuodessa?
jouni hyyryläinen
kemi

#5 Rahastahan tämä on kiinni,

02.03.2009 22:54

L-PKS:ssa todetaan;että maamme yliopistosairaaloiden kipupoliklinikoiden hoitokäytäntöjen sekä maamme johtavaa kipulääkityksen asiantuntijaa,joka toimii tällä hetkellä myös kansainvälisen,arvostetun kivuntutkimusjäjestön presidenttinä
konsultoituaan he eivät suosittele kannabiksen käyttöä kroonisen tai neuropaattisen kivun indikaatiolla koska haitat ylittävät hyödyn.Näin ollen L-PKS:ssa ei tulla antamaan maksusitoumusta kannabishoitoja varten.

Eipä vain ole laitettu tämän erikoisasiantuntijan tai kivuntutkimusjärjestön nimeä kyseiseen kirjeeseen saati sitten näitä suuresti mainittuja haittoja.

Todellisuus kuitenkin on se että olen päässyt kannabiksen avulla täysin eroon selkärankareumasta aiheutuneista kivuista.10 vuoden kivun aiheuttama piina on onneksi vihdoin ohitse,ilman lääketieteellisiä haittavaikutuksia.Mainittakoon vielä kannabiksen olevan ainoa käyttämäni lääke .

tomi koskinen
tampere

#6 kiukuttaa..

09.03.2009 03:24

vallankumous ku tulis, ja porvarit alas..
jori kauppinen
imatra

#7 Täältä löytyy todella paljon tutkimuksia kannabiksesta.

21.09.2009 21:02

Joffe
Vieras

#9 Lääkekannabis helpommin saatavaksi sairaille

08.06.2010 22:02

Se on kumma juttu että pitää taistella vuosia eri särkyjen ja eri lääkkeitten jotka ei auta särkyihin. Onnottomuuden jälkeen vuodesta 14 vuotta sitten len kyllä saanut jotain särkyyn joista ei ole apua eikä lääkärit osaa kun levittää käsiä ja antaa rauhottavia mitä en ole ottanut, Alkoholia kyllä on mennyt joka vie säryt ja terveyden.

Vieras

#10

23.06.2010 22:46

Kyllä se niin vain on että tuo on "luontaistuotteena" parempaa kuin jotku jalostetut pillerit, auttaa joka vaivaan

Vierestä seurannut
Vieras

#11 Kyllä lääkekannabikselle

08.07.2010 02:10

Kaksi välittömään lähipiiriini kuuluvaa ihmistä kärsivät syövästä ja välilevynpullistumasta.  Etenkin välilevynpullistumasta kärsivä henkilö itkee pelkästään  kivun voimakkuuden takia, ei kodeiinikaan tunnu enää paljon auttavan. Syöpäpotilas on tervehtymässä, sädehoidot ja sytostaatit päällä. Täytyy olla vikaa jossain tässä maailmassa, jos ei apua anneta edes vakavasti sairaille. Pistää tämä kyllä vihaksi. Voimia kaikille!

Muksis
Vieras

#12 Dokkari

22.08.2010 20:11

Televisiosta tuli dokumentti jossa oli juuri kannabiksesta, lääke kannabiksessa ja ns. huvi käyttöön käytettävässä kannabiksessa on ainesosat eri suuruiset. en muista nimiä mutta bile käytön kannabis on huono vaikutteinen kipuun sen dokkarin mukaan. Ja toisin päin.

Kannatan tätä koska kipua ei tarvitse sietää ja tarpeeksi tiukka valvonta ja laki.

Kristian Salmi
Vieras

#13 Benrocan Siwaan..

27.08.2010 10:11

Olen 1 kipupotilas etelä-Suomesta päin Toivon hartaasti että päätt

Kristian Salmi
Vieras

#14 Muut kipulääkkeet...

27.08.2010 17:36

 

Lääkettä.
Vieras

#15

01.09.2010 14:29

Eu:han teetätti tutkimuksen kannabiksesta tavoitteena saada esille sen haittavaikutukset ja epäterveellisyys verrattuna alkoholiin ja tupakkaan, jotta spekulointi loppuisi.

Tutkijat eivät valitettavasti löytäneet yhtään syytä miksi kannabis olisi lähellekkään yhtä haitallista, varsinkaan oikein menetelmin nautittuna.

 

Kannabis on lääke. Se auttaa unettomia nukkumaan ilman teollisten lääkkedein haittavaikutuksia itsemurhaaltiuden lisääntymisestä aina unettomuuteen asti, ja ilman riippuvuutta, ainut riippuvuus minkä se aiheuttaa on se että ei enää koskaan halua ottaa sitä nappia joka tuhoaa elämän.

Se auttaa kipupotilaita selviämään jokapäiväisestä elämästä jokaisen perusoikeuksien mukaisesti, ilman kipua jos hoito on olemassa, ilman opiaatteja.

Se auttaa masentuneita piristymään, anorektikkoja syömään.

Syöpäsairaiden eliniän odotus nousee ja elämänlaatu nousee lähes rajattomasti. Ihminen alkaa hymyillä suremisen sijaan. Se voi parantaa alkuvaiheessa olevan syövän. Se estää karsinogeenien sitoutumista. Se auttaa syövän raskasta hoitorutiinia läpikäyvien elämää, ruokahalu palautuu. Aivot alkavat ajatella positiivisemmin.

Se estää diabeteksen aiheuttamaa sokeutumista, ja parantaa jo syntyneitä mustia pisteitä näkökentässä.

Se ehkäisee suomalaisten yleisintä vaivaa, stressiä.

 

 

 


Vieras

#16

17.09.2010 21:44

Tajuttoman säälittävää touhua Suomelta. Miksi kannabis on ylipäätänsä kieltolaissa? Ettei vain sattuisi johtumaan, kun pari bisnesparonia tuolta lännestä päin valittivat, kun ei villa enään mennyt kaupaksi kiitos kannabiksen ja niin edelleen?

Ei, pitää syöpäpotilaille antaa fentanyylia, jonka rinnalla heroiini ja morfiini ovat tikkarin veroista kamaa? Entä panacod niminen lääke, jossa on parasetamolia ja kodeiinia? Parasetamoli on maksalle toksinen aine, miten se voi olla terveellisempää kuin kannabis? Kodeiini ei vielä niin paha ole, kuitenkaan, mutta opiaatti kuin opiaatti, kannabis on vain parempi veruke, fyysisen riippuvaisuuden mahdollisuudet ovat paljon pienemmät.

Ja sitten eräs seikka, mitä haluaisin teille kannabiksen käyttäjille samalla kertoa. Jos te saatana haluatte aineen laillistetuksi, niin alkakaa jo pikkuhiljaa miettimään itseännekin. Olen nähnyt liian monta esimerkkiä, joille ei päiväkään ilman riitä. Liian monta esimerkkiä, jotka ovat pilanneet tulevaisuutensa kiitos aineen takia. Kaikki ei todellakaan johdu sen takia koska se "eristää sinut muista". Ja miettikää uudelleen, pitäisikö kannabista todellakin käyttää maseentuneena? Vastaus: EI.

Olen itse myös käyttäjä, ja erittäin vastuullinen siinä. Toivoisin tosiaan näkeväni enemmän esimerkillisiä kannabiksen käyttäjiä, jotka eivät pilaa sillä elämäänsä. Te jotka olette jo pilanneet elämänne - teiltä se pitäisi oikeasti kieltää. Ja tuomitsin ehkä liian kovaa "päivittäisen käytön", mutta tarkoitan enemmän sellaista, että tilanteesta riippuen. Eli jopa ennen duunia tai koulua, pakko ajaa vaikutusen alaisena yms. Tämä on niin väärin.

 

PS. Muksis, tuo on kiistanalainen asia. Lääkekannabista on eri suuntaan erillaisia. THC on pää-asiassa se päihdyttävä aine, sitten on myös pari muuta. Lääkekannabis on ilmeisesti jalostetumpaa, josta THC:ta yleensä löytyy enemmän kuin katukannabiksessa. Sitten on myös se toinen aine, joka taitaa olla oikeasti kivunlievittävä aine, eikä niin päihdyttävä kuin THC, en vain muista nimeä. Jossain lääkekannabiksessa on jalostettu pää-asiassa tätä ainetta. Mutta, älä ota tätä tekstiä varmana, koska tämä on " jos muistan oikein... " tekstiä. :)

tarttes tehrä jotain???
Vieras

#17 huomio kansalaiset

26.09.2010 21:15

hei te kakki kipuihin kannabista tarvitsevat ihmiset.kannabiksen vapauttamisen eteen on nyt viimeaikoina ruettu tekemään enemmän näkyvää työtä. monet varmaan ovat lukeneet haaran hampputempauksesta kiltolakia vastaan ja vastaavaa toimintaa on varmasti paljon tekeillä ympäri suomea.juuri äskettäin on perustettu facebook ryhmä LUONNONPUOLLUSTAJAT joka ajaa luonnon hyvinvoinnin puolesta toimimista ja ennenkaikkea kannabiksen kasvattamisen vapauttamista. suosittelen kaikkien liittymistä kyseiseen ryhmään jos haluatte että muutosta lakiin saadaan tulevaisuudessa. oma näkemykseni on se että te jotka kärsitte kovista kivuista niin ottakaa yhteyttä johonkin henkilöön joka osaisi opastaa kannabiksen hankinnassa tai sen kasvatuksessa. tietoa löytyy esimerkiksi hamppufoorumista ja sky:lta ja varmaan myös luonnonpuollustajat sivulta f-bookista.

se onko eettisesti tai laillisesti oikein kasvattaa tai hankkia kannabista kivun hoitoon on minusta sivu seikka kun ottaa huomioon sen tämänkin hetkisen näkemyksen lääkekannabiksesta ja kannabiksesta yleensäkkin.ketään en suoranaisesti yllytä mihinkään laittomaan mutta yllytän pohtimaan asiaa onko kieltolaki oikeudenmukainen nyky yhteiskunnassamme? ja kannattaisiko ottaa yleisesti kantaa siihen että vaadittaisiin kansanäänestystä kannabiksen lääke asiassa ja kotikasvatuksen laillistamisessa omaan käyttöön lääkkeksi tai nautintoaineeksi.

http://www.facebook.com/group.php?gid=107925565933874

I want to live
Vieras

#18 tietämättömyys ja omahyväisyys

29.09.2010 21:29

On karmeaa että tietämättömyys kannabiksen terapeuttisista eli parantavista ominaisuuksista on Suomessa niin vähäistä, ja että lääkäreille ei määrätietoisesti jaeta siitä informaatiota. - Lähes sivuvaikutuksettoman kannabiksen sijasta esim kolmoishermosärystä (lue= sietämättömästä sähköshokkikivusta) kärsivät ihmiset joutuvat kipujen ollessa pahimpia ja pitkittyneitä käyttämään lääkkeitä joiden sivuvaikutukset päihittävät vaarallisuudessaan, epämiellyttävyydessään ja potentiaalisessa koko potilaan terveyden lopullisesti tuhoamielessä erilaiset katuhuumeetkin kirkkaasti 6-0.
Näitä myrkkyjä hermokivuista kärsivät joutuvat syömään monasti voidakseen elää kivutonta elämää.
Esim erilaiset karbamatsepiinit aiheuttavat ihan yleisesti ahdistusta, hermostuneisuutta, kaksoiskuvien näkemistä, heikkoutta jalat pois alta, ajattelun hidastumista, kognitiivisen tason heikkenemistä, sössöttävää puhetta, ihottumaa etc.
Ne auttavat ainoastaan noin 70 % potilaista, ja noin 2/10 saa niistä allergisen reaktion tai ihottuman jonka takia niitä ei voi edes käyttää. - Hermokipuihin eivät tehoa särkylääkkeet eivätkä edes voimakkaat opiaattipohjaiset kipulääkkeet (Tramal, Oksykontin etc). - Kipujen ollessa pahimmillaan ihmiset ottavat mitä on saatavilla. - Em. lääkkeillä on myös vaikutusta maksaan ja verenkuvaa on jatkuvasti tarkkailtava. - Kannabis ei ole toksista eikä aiheuta voimakkaita fyysisiä sivuoireita; sekään ei sovi kaikille, mikäpä lääke sopisi, mutta monen kohdalla se on toiminut ja muuttanut elämänlaadun lopultakin elämisen arvoiseksi.
- Kipupotilas ei ole ensisijaisesti innostunut päihtymään, hän haluaa lievittää kipujaan siinä määrin että pystyy elämään normaalia elämää ja unohtamaan itsemurha-ajatukset.

On suuri häpeä että Suomessa tällainen suht harmiton lääke, kannabis, on esim. MS-tauti-, reuma-, ja kolmoishermokivusta kärsiville kiven takana.

Ja kaikki tämä vain tietämättömyyden ja pöyristyttävän omahyväisyyden ja suuren pelkuruuden takia viranomaistaholta.
Shame on you, Suomi ! Newsweekin äänestyksessä maailman onnellisimpien ihmisten maa - eli yksi maailman valheellisimpia maita jossa julkisivua kiillotetaan mutta kaikilta osa-alueilta terveydenhoidon ja pienten ihmisten kustannuksella.
Mariana Uusivirta
Vieras

#19 juu

13.10.2010 16:37

Juu sanon että jokaiselle joka kannabispohjaisia lääkkeitä vaivoihionsa tahtoo niin saamansa pitää. Väkisin ei kelleen. Että näin.
peke
Vieras

#20 Lista

09.11.2010 04:17

Todellisuudessa kaikki neurologit tietävät kannabiksen hyödyllisyyden moniin sairauksiin ja kivun hoitoon. Kannabistutkimuksia tehdään tuhansittain vuodessa ja nyt tutkimusten määrä lisääntyy kokoajan. Kannabis ja muut lääkkeet, jotka toimivat kannabiksen tavoin, kuten FAAH-entsyymin salpaajat ja endokannabinoidit, tulevat olemaan arkipäivää muutaman vuoden päästä. Jos lääkäri tänäpäivänä vastustaa kannabislääkkeitä niin hän joutuu todella noloon tilanteeseen myöhemmin.

Siksi ajattelin että voisi kerätä listan niistä lääkäreistä ja virkamiehistä, jotka vastustavat kannabiksen lääkekäyttöä. Sille listalle kun joutuu niin on oman ammattitaitonsa puolesta paljon häpeällisempää kuin joutua sille listalle, jota he nyt pelkäävät. Nykyään he siis pelkäävät kun joutuvat täyttämään jonkun huumelapun reseptiä kirjoittaessaan.

Antakaa niitä nimiä tänne niin syntyy lista, johon kukaan ei halua joutua.

Virkamiehiä, poliitikkoja ja etenkin lääkäreitä...
Jonna K
Vieras

#21 Lääkkeet..

16.11.2010 16:46

Minulla on ollut noin 4 vuotta kroonista hermosärkyä, viimeisin lääkkeeni Gapapentinin sivuvaikutukset meinasivat olla kohtalokkaat kun sain 2 pahaa epilepsiakohtausta. Kannabis vapaaksi lääkkeeksi mutta hyvin perustein. Lääkeyhtiöt maksaa lääkäreiden koulutuksen joka edellyttää että lääkärit määrää lääkkeitä. Miksei suomi voisi alkaa kasvattamaan omaa kannabista lääkkeeksi vaatteeksi polttoaineeksi sekä esim. tiilien tekoon ja miljoonaan muuhun asiaan.. Kestävää kehitystäkö? Järki käteen, olemme saastuttaneet vesistöjä lääkeainejäämillä ja monella lääkkeellä saattaa olla hyvin kohtalokkaat seuraukset. Viisasko ihminen?
pete
Vieras

#22 infarktista toipumassa

29.01.2011 16:58

Olen alle 40.v yrittäjä ja sain infartktin 13.1.2011,nytpallolaajennus tehty,vanhoja vammoja selässä,niistä kipulääkkeenä norspan laastari 20 mmg/h + 0,4 temq. tarvittaessa + läjä sydänlääkkeitä päälle.kipujen + stressin lievityksen kannalta ois hyvä saada lääkekannabis.norm röökin olen jo lopettanut ja ruokavaliota viilannut,vielä kun kipulääkityksen sais kohilleen...
kenen puoleen ois paras kääntyä että joku lukis kaikki epikriisit tosissaan ja harkitsis kannnabislääkkeen kokeilua....???

Kiitos mahd. tiedoista jo etukäteen...

ps:lyricat.tms,kaikkea on kokeiltu..lääkkeet ei mulle passaa yhtään kunen hae mitään 'tiloja' lääkkeillä,vain kivun kun saan pois ja olon hyväksi se riittää....


Eli tässäkin hyvä esimerkki,miksi lääkekannabiksen määräämiskynnys pitäisi olla asamanlainen kuin muidenkin vahvojen kipulääkkeiden!!!!! MIKSI NÄIN EI OLE?????

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=/portlet_action/dlehtihakuartikkeli/viewarticle/action&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo80441&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_frompage=uusinnumero

http://kannabisuutiset.wordpress.com/2009/05/05/kannabis-ja-aivot/

Tuote myös LUONTOYSTÄVÄLLINEN:
http://www.ekolo.net/verkkokauppa/cms_naytasivu.php?sivu=25

++++ LISÄÄ LÖYTYY GOOGLAAMALLA ESIM KANNABIS +
TERVEYVAUKUTUKSET!!!
hamppuboksi
Vieras

#23 Re: Lääkkeet..

25.04.2011 08:41

Raivari
Vieras

#24 Hamppu ja reuma

26.04.2011 10:52

Olen sairastanut nivelreumaa nyt noin 10vuotta ja suuren osan tästä ajasta olen käyttänyt kannabista säännöllisesti. Olen huomannut että jotkut lajikkeet helpottavat kipua paremmin kuin toiset, mutta kaikki toimii jotenkin. Kipulääkkeenä minulla on tulehduskipulääkkeiden lisäksi vahvat tramalit, jotka jää yleensä syömättä sivuvaikutusten takia. Nivelkipuunkaan ne ei toleranssin kohotessa juuri vaikuta. Tietoisena siitä että lääkekannabiksen saaminen ei tulisi kuitenkaan onnistumaan, en ole sitä edes yrittänyt vielä saada, vaan odotellut että tulisi lisää ennakkotapauksia ja että asialle alettaisi näyttää vihreää valoa.
mecid
Vieras

#25 Lääkekannabis tulee olemaan menestys

28.04.2011 04:38