Adressi Israelin tueksi!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi Israelin tueksi!.

Lähtekää siitä ulos minun kansani!

#1851 Re: Emeritusarkkipiispa Imatran kohusaarnasta: Tolkutonta ja mautonta

01.08.2013 19:43

#1850: Lähtekää siitä ulos minun kansani! - Emeritusarkkipiispa Imatran kohusaarnasta: Tolkutonta ja mautonta

Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin. Mutta ole sinä raitis kaikessa, kärsi vaivaa, tee evankelistan työ, toimita virkasi täydellisesti.

Ylen ykkösaamu

#1852 Ylen Ykkösaamun kolumnisti kysyy:Mitä ministeri saa sanoa?

02.08.2013 11:23

KSML

#1853 Pappi harvoin jäähylle asiattoman käytöksen vuoksi

02.08.2013 11:26

YLE

#1855 Katainen: Ministeri Räsänen ei halua kehottaa lain rikkomiseen

02.08.2013 19:26

Varoittava esimerkki!

#1856 Pride keräsi väkeä Tukholmassa, mukana armeijan johtoa

03.08.2013 18:57

http://www.ksml.fi/uutiset/ulkomaat/ruotsin-armeijan-komentaja-marssi-pridessa/1360065

Nyt ei enää tarvitse ihmetellä, miksei svenssonit ennättäneet tehdä mitään Venäjän kokeillessa refleksejä. Svenssonit olivat jumissa kuin Ohemäen koira. Turha on puolustusministerin odottaa apuja länsinaapurista itätraumaa vastaan! Marsseilla ei taida silloin selvitä!
Juhani Starczewski
Adressin tekijä

#1857 Kärkkäinen boikottiin

03.08.2013 19:45

Kärkkäinen boikottiin

Tavarataloketju J. Kärkkäisen ilmaisjakelulehdessä Magneettimediassa on annettu paljon tilaa juutalaisvastaisille näkemyksille. Lehden päätoimittaja on Juha Kärkkäinen, joka on myös tavarataloketjun perustaja ja toimitusjohtaja. Lehden levikki on 363 tuhatta taloutta.

Tiedotusvälineetkin ovat kiinnostuneet Kärkkäisen puuhastelusta:

 

Me allekirjoittaneet boikotoimme J. Kärkkäinen Oy:tä. Emme halua rahoittaa juutalaisvihan levittämistä.

Juhani Starczewski
Adressin tekijä

#1858 Re: Kärkkäinen boikottiin

04.08.2013 09:11

YLE

#1859 Unkarilainen antisemitismi ajaa jo juutalaisia muuttamaan maasta

04.08.2013 09:38

Juhani Starczewski
Adressin tekijä

#1860 Mites tämä?

04.08.2013 16:27

Ja niitä, jotka uskovat, seuraavat nämä tunnusmerkit: Minun nimissäni he ajavat pois pahoja henkiä. He puhuvat vierailla kielillä. He tarttuvat käsin käärmeisiin, ja vaikka he juovat tappavaa myrkkyä, se ei vahingoita heitä. He panevat kätensä sairaiden päälle, ja nämä paranevat.
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Kysymyksia_Pyhan_Hengen_lapselle.htm
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288587278179.html
Paavalin opetusta armolahjoista Korintossa 1 Kor 12

#1861 Re: Mites tämä?

04.08.2013 17:37

#1860: Juhani Starczewski - Mites tämä?  

 

1 Kor 12:
1 ¶ Mutta mitä hengellisiin lahjoihin tulee, niin en tahdo, veljet, pitää teitä niistä tietämättöminä.
2 Te tiedätte, että kun olitte pakanoita, teitä vietiin mykkien epäjumalien luo, miten vain tahdottiin.
3 Sentähden minä teen teille tiettäväksi, ettei kukaan, joka puhuu Jumalan Hengessä, sano: "Jeesus olkoon kirottu," ja ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra," paitsi Pyhässä Hengessä.
4 Armolahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama;
5 ja seurakuntavirat ovat moninaiset, mutta Herra on sama;
6 ja voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta Jumala, joka kaikki kaikissa vaikuttaa, on sama.
7 Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi.
8 Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta;
9 toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksitekemisen lahjat siinä yhdessä Hengessä;
10 toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä.
11 Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo.
12 ¶ Sillä niinkuin ruumis on yksi ja siinä on monta jäsentä, mutta kaikki ruumiin jäsenet, vaikka niitä on monta, ovat yksi ruumis, niin on Kristuskin;
13 sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä.
14 Sillä eihän ruumiskaan ole yksi jäsen, vaan niitä on siinä monta.
15 Jos jalka sanoisi: "Koska en ole käsi, en kuulu ruumiiseen," niin ei se silti olisi ruumiiseen kuulumaton.
16 Ja jos korva sanoisi: "Koska en ole silmä, en kuulu ruumiiseen," niin ei se silti olisi ruumiiseen kuulumaton.
17 Jos koko ruumis olisi silmänä, missä sitten olisi kuulo? Jos taas kokonaan kuulona, missä silloin haisti?

18 Mutta nyt Jumala on asettanut jäsenet, itsekunkin niistä, ruumiiseen, niinkuin hän on tahtonut.
19 Vaan jos ne kaikki olisivat yhtenä jäsenenä, missä sitten ruumis olisi?
20 Mutta nytpä onkin monta jäsentä, ja ainoastaan yksi ruumis.
21 Silmä ei saata sanoa kädelle: "En tarvitse sinua," eikä myöskään pää jaloille: "En tarvitse teitä".
22 Päinvastoin ne ruumiin jäsenet, jotka näyttävät olevan heikompia, ovat välttämättömiä;
23 ja ne ruumiin jäsenet, jotka meistä ovat vähemmän kunniakkaita, me verhoamme sitä kunniallisemmin, ja niitä, joita häpeämme, me sitä häveliäämmin peitämme;
24 mutta ne, joita emme häpeä, eivät sitä tarvitse. Mutta Jumala on liittänyt ruumiin yhteen niin, että antoi halvempiarvoiselle suuremman kunnian,
25 ettei ruumiissa olisi eripuraisuutta, vaan että jäsenet pitäisivät yhtäläistä huolta toinen toisestaan.
26 Ja jos yksi jäsen kärsii, niin kaikki jäsenet kärsivät sen kanssa; tai jos jollekulle jäsenelle annetaan kunnia, niin kaikki jäsenet iloitsevat sen kanssa.
27 ¶ Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne hänen jäseniänsä.
28 Niinpä Jumala asetti seurakuntaan ensiksi muutamia apostoleiksi, toisia profeetoiksi, kolmansia opettajiksi, sitten hän antoi voimallisia tekoja, sitten armolahjoja parantaa tauteja, avustaa, hallita, puhua eri kielillä.
29 Eivät suinkaan kaikki ole apostoleja? Eivät kaikki profeettoja? Eivät kaikki opettajia? Eiväthän kaikki tee voimallisia tekoja?
30 Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja? Eiväthän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään?
31 Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien.

 

Paavali opetti Korintossa ettei armolahjoista tule olla tietämättömiä, vaan seurakunnan tulee tietää niistä ja olla niihin osallisia Jumalan armosta.

 

Moninaiset armolahjat

 

Armolahjat ovat moninaiset, mutta Henki on kuitenkin sama. Samoin voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta Jumala on sama, joka kaikissa vaikuttaa. Paavali opettaa Hengen ilmoituksen annettavan yhteiseksi hyödyksi seurakunnassa. Tämä tulee muistaa ettei seurakuntaelämä ole sooloilua ja oman kunnian hakemista eikä oman palvelutehtävän tai armolahjan korottamista.

 

Viisauden sanat

Paavali opetti, että Henki jakaa itse kullekin lahjoja, niin kuin tahtoo. Viisauden sanat on armolahja, joka toimii siten että on kyky Jumalan armosta tuoda esille Jumalan viisaus erilaisiin tilanteisiin, jolla ratkotaan erilaisia vaikeitakin tilanteita. Viisauden sanat painottuu tuomaan esille Jumalan viisautta, jonka kautta monet ongelmatilanteet ratkeavat.

 

Viisauden sanat on myös armolahja, jonka kautta on kyky ja viisaus tulkita ilmestyksiä, näkyjä ja unia.

 

Tiedon sanat

 

Tiedon sanojen armolahjan avulla pystytään ymmärtämään Jumalan sanan opetusta sekä jakamaan sitä muille. Viisauden sanojen armolahja keskittyy Jumalan viisauteen, mutta tiedon sanat keskittyvät Jumalan sanan opetukselliseen ymmärtämiseen.

Tiedon sanat on kreikaksi logos gnoseos. Logos tarkoittaa sanaa ja puhetta. Joh 1:1 on sana logos, eli Herra Jeesus oli se sana, joka oli Jumalan tykönä ja oli Jumala. Gnosis (gnoseos) tarkoittaa tietoa sekä tietoa jonka voi ymmärtää.

Tiedon sanat on armolahja, jonka kautta kyetään ymmärtämään Jumalan sanan opetusta ja Kristusta Jumalan sanana. Uskon, että tiedon sanojen armolahja on armolahja, jonka Jumala antaa sanan opettajille, mutta miksei myös muillekin.

Logos (sana ja puhe) sekä gnosis (tieto jonka ymmärtää) tarkoittaa Jumalan sanan ja puheen ymmärtämistä, eli tietoa siitä mitä Jumalan sana opettaa.

Uskon lahja

 

Uskon lahja Hengessä, ei tarkoita sitä uskoa Jeesukseen, jonka kaikki saavat lahjaksi uskoon tultuaan. Uskon lahja tarkoittaa uskoa, jonka kautta voidaan rohkeasti ja pelottomasti julistaa ja kertoa Jumalan sanasta. Tämä uskon lahja ei ole sama lahja kuin voimallisten tekojen lahja, sillä tämä uskon lahja on erotettu omaksi lahjaksi ja esiintyy lahjojen luettelossa ennen voimallisten tekojen lahjaa.

 

Terveeksitekemisen lahjat

 

Terveeksitekemisen lahjat on sama lahja kuin sairaiden parantumisen lahja. Tällä armolahjalla rukouksen kautta voidaan parantaa erilaisia sairauksia. Tässä on tärkeä muistaa, että uskova ei paranna ketään, vaan Jumala parantaa sairaudet ja taudit oman tahtonsa mukaan.

 

Voimalliset teot

 

Voimallisten tekojen lahjan kautta voidaan ajaa ulos riivaajia ja herättää kuolleita sekä rukoilla sairaat terveiksi.

 

Voimallisten tekojen lahjaa ei voi hyväksi käyttää omien tarpeiden tyydyttämiseen (muutella leipiä kiviksi sekä vedestä puuroa, öljyn valumista ihmisen iholta, kultahippujen ilmestymistä jne.) eikä se ole sirkustemppu, jolla viihdytetään muita. Voimallisten tekojen lahjan toiminta liittyy yhteen Jumalan tahdon kanssa, jossa Hän haluaa auttaa meitä pääsemään eteenpäin huolimatta siitä mitä on edessä.

 

Voimallisten tekojen lahja on sellaista uskoa, jossa uskon kautta saadaan tapahtumaan aikaan asioita, jotka on Jumalan tahdon mukaisia juuri niissä hetkissä, joissa tarvitaan ihmettä. Eli tämän lahjan kautta voi ojentautua ja nähdä yliluonnollisten asioiden tapahtumia.

 

Profetoimisen lahja

 

Profetoimisen lahjan kautta seurakunta rakentuu monin tavoin. Profetoiva rakentaa seurakuntaa lohdutuksen sanalla, kehotuksen sanalla (kannustaen tai kehottamalla parannukseen) sekä ilmoittaa tulevia tapahtumia mikäli se on tarpeellista Herran mielestä.

 

Lahja arvostella henkiä

 

Henkien arvostelemisen lahjan avulla kyetään tunnistamaan ja erottamaan väärät henget ja väärien henkien toiminta. Toki Jumalan sanaan perehtymällä voidaan myös tehdä tätä erotusta, mutta henkien arvostelun lahjan kautta saadaan heti selville mistä on kysymys, onko kyse Jumalasta vai ei. Henkien arvostelun lahja ei tee tarpeettomaksi Jumalan sanan tutkimista, vaan toimii ennaltaehkäisevänä lahjana seurakunnassa ettei seurakunta saastu väärien henkien toiminnasta.

 

Henkien arvostelemisen lahjan avulla nähdään myös ihmisen sydämeen heidän vääriin ajatusten motiiveihin sekä mahdollinen tekopyhyys ihmisen sydämessä. Pääasia tämän lahjan käytössä on siis erottaa vääriä henkiä, mutta myös väärien henkien vaikutuksia ihmisen sydämessä kuten vääryys ja tekopyhyys.

 

Eri kielillä puhumisen lahja
 

Eri kielillä puhumisen lahja on sellainen lahja, jonka kautta voidaan puhua ymmärrykselle vierasta kieltä pyhän Hengen vaikuttamana; eli kyseessä on kieli, jota puhuja ei osaa luonnollisesti puhua. Raamatun opetuksen mukaan kielillä puhuja rakentaa itseään puhuessaan kielillä. Siksi kielillä puhumisen armolahjan omaavan olisi hyvä käyttää lahjaa itsensä rakentamiseen sanan tutkimisen ohella.

 

Paavali opetti että jos seurakunnassa puhutaan kielillä, niin sen tulee tapahtua vuorotellen, ei yhteen ääneen ja jos kielille ei ole selitystä, niin silloin ei tule puhua kielillä seurakunnassa. Tämä siksi koska seurakunnan tullessa yhteen koolle on kaikkien rakennuttava, mutta koska kielillä puhuminen ilman selitystä rakentaa yksin vain kielillä puhujaa, niin hänen tulee olla vaiti seurakunnassa (eli ei puhua kielillä). Kielet ovat Raamatun opetuksen mukaan myöskin merkkinä uskottomille, siksi helluntai päivänäkin uskottomat kuulivat ja ymmärsivät opetuslasten kielilläpuhumisen. Kielten selittämisen kautta kielillä puhumisesta tulee myös koko seurakuntaa rakentava elementti.

 

Lahja selittää kieliä

 

Kielten selittämisen lahjan kautta voidaan rakentaa koko seurakuntaa selittämällä kielillä puhuminen yhteiseksi rakennukseksi.

 

Jumala asetti ensiksi

 

Jumala asetti ensiksi seurakuntaansa apostolit ja sitten profeetat, opettajat (vanhimmat) ja voimalliset teot, armolahjoja parantaa tauteja, avustaa, hallita (johtamista), puhua eri kielillä.

 

Apostolit

 

Tämän järjestyksen tulisi olla samanlainen vielä tänä päivänäkin, eli seurakunnassa tulisi olla apostoleja. Apostoli oli ja on Herran varustama ja voitelema henkilö, jonka tehtävänä on kulkea ja kiertää julistamassa pelastuksen evankeliumia Jeesuksesta. Hänen tulee myös opettaa Jumalan sanaa syntyneissä ja olemassa olevissa seurakunnissa. Apostolit eivät johtaneet yksin seurakuntaa, vaan he usein käynnistivät työn jollakin paikkakunnalla  ja antoivat alkuopetuksen ja asettivat vanhimmat johtamaan Jumalan seurakuntaa tällä paikkakunnalla, apostolitkaan eivät näin ollen ole paikallisen seurakunnan vanhimpien yläpuolella. Apostolin palvelutehtävässä yhdistyy evankelistan ja vanhimman (kaitsijan) palvelutehtävä voimatekojen sekä monien muiden armolahjojen kera.

 

Apostolit (ainakin Paavali toimi näin) julistivat sanaa yhdessä ja tekivät hengellistä työtä usean veljen kanssa yhdessä, eli he muodostivat ryhmän ja tekivät yhdessä tiimityötä. Todellinen apostoli kykenee tiimi työskentelyyn ja sallii myös muiden kuin itsensä julistavan ja opettavan Herran sanaa. Se tarkoitti sitä, että Paavalikin kuunteli apostolina muiden apostolien ja sananpalvelijoiden opetuksia ja sananjulistusta ja hän myöskin rakentui näiden muiden opetuksista. Tänä päivänä on vallalla liian paljon sellaista käytäntöä, että sananpalvelijat tai ”apostolit” kiertävät julistamassa yksin Jumalan sanaa. Tällainen toiminta onkin usein merkkinä siitä, etteivät nämä julistajat siedä toista julistajaa lähellensä, koska he ovat niin täynnä itseänsä, eivätkä ymmärrä Kristuksen ruumiin ”tiimin” pelisääntöjä.

 

Profeetat

 

Profeetan palvelutehtävä on yksi Uuden Liiton seurakunnan palvelutehtävistä Profeetta toimii seurakunnassa sekä tuo sanoman seurakunnassa.

Vanhan liiton ja Uuden Liiton profeetoilla on muuten ihan samanlainen tehtävä, paitsi eräs erovaisuus on olemassa. Vanhan liiton profeettojen kautta kirjattiin ylös Jumalan ilmoitusta Raamattuun. Uuden Liiton profeettojen ilmoitusta ei enää kirjata ylös Raamatun kirjoihin, koska Raamattu on jo valmiiksi kirjoitettu, eikä uutta Raamattuun liitettävää sanomaa enää anneta.

Kun on syntiä tehty Jumalaa vastaan, silloin Jumala saattaa lähettää profeetan nuhtelemaan synnintekijää niin kuin Daavidin tapauksessa kävi. Herra puhuu kyllä uskovan sydämelle, silloin kun uskova tekee syntiä ja kehottaa uskovaa tekemään parannusta omassa elämässään. Mutta joskus käy niin, että uskova ei ikään kuin ymmärrä mitä on tehnyt ja sen tähden Jumala lähettää sananpalvelijan (profeetta) kautta kehotuksen parannuksen tekoon. Toki se voi olla joku muukin kuin profeetta, mutta VT:stä näemme Jumalan lähettäneen profeetan nuhtelemaan synnintekijää, joka on myös yksi alue profeetan tehtävässä.

Profeetta toimii monella tasolla; tuoden sanan ja ilmoituksen sen hetkiseen tilanteeseen, joka yleensä oli kansalle kehotus parannuksen tekoon. Samoin profeetta myös julistaa tulevia tapahtumia. VT:ssä profeettojen toiminnan keskipiste oli sen hetkisessä tilanteessa, jossa he kehottivat kansaa ja vallanpitäjiä tekemään parannusta. Toki profeetat myös julistivat myös tulevia tapahtumia. Profeetan tehtävää on usein pidetty vain tulevien asioiden julistajana, mutta niin kuin Raamatusta olemme nähneet profeetan tehtävä on paljon monipuolisempi kuin mitä siitä usein opetetaan.

Jokainen ilmoitus tulee koetella onko se Jumalasta vai ei. Näinä aikoina on paljon vääriä profeettoja, jotka tuovat oman sydämensä sekä riivaajien sanomia, joilla saadaan paljon pahaa aikaan.

Raamatullinen seurakuntajärjestys, jossa vanhimmat ovat vastuussa seurakunnasta johtaa myös terveeseen ja vastuulliseen valvontaan, jossa profeetatkin joutuvat terveen seurakunta "kurin" alaisuuteen, jossa heitäkin koetellaan. Tällaisessa terveessä seurakunta elämän "kontrollissa" ei pääse niin helposti väärät profeetat ja profetiat mellastamaan seurakunnassa tuhojansa tekemässä.

Yksikin väärä profeetan "profetia" tai ilmoitus voi saada paljon tuhoa aikaan. Esim. väärä profetia avioliitosta, joka ei ole Herran tahto ja näin kaksi ihmistä iestetään parisuhteeseen, jota ei koskaan olisi pitänyt muodostaa. Väärä profetia voi saada todellakin tuhoa aikaan monella tasolla.

Terveeseen seurakuntaa elämään kuuluu profeetat ja profetiat, jotka ovat Pyhän Hengen sekä uskovien "kontrollissa". Usein me uskovina unohdamme, että kaikki mitä teemme Herralle ja seurakunnassa tulee olla koetuksen kestävää.

Väärän profeetan ja profetian tunnistaa monestakin seikasta, joista yksi on sellainen, että "profeetta" vaatii sanomansa uskomista, usein jopa uhkaillen (kuolemalla tai käy muuten huonosti). Samoin väärän profetian voi tunnistaa monestakin asiasta, joista yksi on painostaminen uskomaan sokeasti profetiaan.

Samoin väärän profeetan ja profetian tuojan tunnistaa siitä, koska he ovat usein sellaisia, jotka "palvelutehtävällään" pyrkivät hallitsemaan ja kontrolloimaan muita. Oikea profeetta ja profetia sallii koettelemisen sekä sallii uskovan kasvaa Kristukseen, eikä itseensä.

Tunnen tapauksia joissa "profeetat tai profetiat" ovat rikkoneet väärillä sanomillaan perusteellisesti uskovia ihmisiä. Näiden uskovien eheytyminen ja parantuminen on usein (ei kaikilla) pitkällinen ja tuskallinen prosessi.

Ymmärrän hyvin Jeesuksen ja Raamatun sanan jyrkän ja tiukan suhtautumisen vääriin profeettoihin, sillä ne voivat pahimmissa tapauksessa johdattaa uskovan hengelliseen tai fyysiseen kuolemaan. Olen nähnyt näitä liian paljon, jossa uskovan sisin on rääkätty rikki väärillä sanomilla.

Jumala armahtakoon kansaansa tässäkin asiassa toimimaan Raamatullisesti, joka tarkoittaa tervettä vastuun ottamista seurakunnalta. Kantaa ottamaton väistelytaktiikka, jossa ei haluta loukata toisia johtaa juuri sisäisten vammojen lisääntymiseen, kun ei ole asioita hoidettu kuntoon. Tarkoitus ei ole loukata lähimmäistä, vaan torjua synnin pesiytyminen seurakunta elämään.

Tarvitsemme seurakunta elämässä tervettä ja lähimmäisen huomioon ottavaa vastuuta, joka noudattaa rakkauden ja totuuden rajoja. Tarvitsemme myös lisää henkilökohtaisen tilan valvomista sekä Jumalan armon, rakkauden ja totuuden kohtaamista konkreettisesti, että saamme kasvaa terveellä tavalla eteenpäin.

Jumalan armo ei jätä meitä suhteeseen, jossa meillä ei olisi omaa osaamme. Meidän osamme ei ole lihan teot eikä omat ansiot, vaan suostua Pyhän Hengen voiman kautta Jumalan armosta tuottamaan uskon tekoja. Meidän osamme kautta emme kuitenkaan ansaitse pelastusta kadotuksesta iankaikkiseen elämään missään muodossa, vaan uskon tekojen kautta pelastumme synnin harjoittamisesta, joka vallitsee tässä maailmassa.

 

Opettajat (kaitsijat vanhimmat)

 

Paikallisseurakunnan johtajista käytetään nimityksiä kaitsijat, vanhimmat sekä paimenet. He opettavat myös seurakuntaa ja näin ollen myös sanan opettajia.

 

Apt 20:28: Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen.

 

Kaitsija sana kuvaa jokseenkin sitä mitä sana tarkoittaa, eli sellaista, jolla on vastuullaan kaitsettavia. Kaitsijat ovat seurakunnan vanhempia & paimenia, joilla on sydämellään huolehtia, auttaa, tukea, opettaa, kannustaa, rakastaa, välittää jne. seurakunnasta. Paimentamaan sana on kreikaksi poimaino, joka tarkoittaa paimentaa ja ruokkia laumaa (lampaita). Poimaino tulee sanasta poimen. Poimen tarkoittaa paimenta. Kääntäjien ongelma on se kun monilla sanoilla on useita merkityksiä ja vain yksi sana valitaan käännökseen. Poimaino sana tarkoittaa ruokkimista, mutta myös laajemmin paimentamista, eli kaikkea mitä paimentamiseen kuuluu.

 

Hebr 13:17 Olkaa kuuliaiset johtajillenne ja tottelevaiset, sillä he valvovat (agrypneo) teidän sielujanne niinkuin ne, joiden on tehtävä tili, että he voisivat tehdä sitä ilolla eikä huokaillen; sillä se ei ole teille hyödyllistä.

Agrypneo tarkoittaa unetonta, hereillä olevaa, vartioida. Tuon edellä olevan kun liittää paimeniin (johtajat, vanhimmat, paimenet jne.), jotka kedoilla paimensivat, niin ymmärrämme mistä on kysymys. Paimenet veivät lampaat syömään. Jos ei ruohoa löytynyt, niin paimenet omin käsin katkoivat puiden lehväoksia ruuaksi lampaille. Paimenet auttoivat pulaan joutuneita lampaita. Paimenet hoitivat lampaita sekä vartioivat niitä pedoilta. Paimenten tehtävä oli myös vuodattaa öljysarvesta öljy kuumuudesta nääntyneen lampaan päähän, joka sai näin vilvoitusta kuumuutta ja hellettä vastaan. Samoin paimenten tuli vuodattaa öljyä lampaiden haavoihin, sillä erämaan terävät kivet ja oksat repivät silloin tällöin haavoja lampaisiin heidän vaeltaessaan erämaassa. Samalla tavalla Pyhän Hengen vaikuttaman rakkauden ja totuuden kautta Uuden Liiton paimenten tulee hoitaa uskovien haavoja suloisella Pyhän Hengen rakkaudella ja totuudella. Näin lauman "lampaat" seurakunnassa saavat kokea vilvoitusta ja suojaa synnin haavoja vastaan.

Jeesus on meidän Paimenemme. Jumala on kuitenkin myös säätänyt seurakuntaansa paimenen palvelutehtävän, joka on sama tehtävä kuin kaitsijoiden, jotka ovat vanhimpia, johtajia, paimenia, opettajia.

Seurakunnassa olevien paimenten tehtävä ei ole johtaa siten kun yleensä maailmassa johdetaan. Hengellinen johtaminen on palvelemista. Jeesus Ylipaimenena näytti meille esimerkkiä palvelemisesta ja myös sanoi:

Mark 10:
42 Mutta Jeesus kutsui heidät tykönsä ja sanoi heille: "Te tiedätte, että ne, joita kansojen ruhtinaiksi katsotaan, herroina niitä hallitsevat, ja että kansojen mahtavat käyttävät valtaansa niitä kohtaan.
43 Mutta näin ei ole teidän kesken, vaan joka teidän keskuudessanne tahtoo suureksi tulla, se olkoon teidän palvelijanne;
44 ja joka teidän keskuudessanne tahtoo olla ensimmäinen, se olkoon kaikkien orja.
45 Sillä ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi monen edestä."



On kaksi äärilaitaa uskovien keskuudessa. Toinen on herrana yksin hallitseminen ja toinen on oppi veljeydestä, jossa ei ole johtajia ollenkaan. Molemmat ovat vääriä ja epäraamatullisia ratkaisuja. Raamatulliseen seurakunta elämään kuuluu johtajuus, jossa vanhimmat kaitsijoina paimentavat Herran seurakuntaa. He tekevät sen palvellen ollen esikuvina:

1 Piet 5:
1 ¶ Vanhimpia teidän joukossanne minä siis kehoitan, minä, joka myös olen vanhin ja Kristuksen kärsimysten todistaja ja osallinen myös siihen kirkkauteen, joka vastedes on ilmestyvä:
2 kaitkaa teille uskottua Jumalan laumaa, ei pakosta, vaan vapaaehtoisesti, Jumalan tahdon mukaan, ei häpeällisen voiton tähden, vaan sydämen halusta,
3 ei herroina halliten niitä, jotka ovat teidän osallenne tulleet, vaan ollen laumalle esikuvina,
4 niin te, ylipaimenen ilmestyessä, saatte kirkkauden kuihtumattoman seppeleen.


Paimenuuteen ja vanhemmuuteen kuuluu paljon muutakin esim. opettamista, tukemista, auttamista jne. Tämän joudun myös sanomaan murheellisena, että nykypäivänä Raamatullinen paimenuus on ylen harvinaista, sillä tämänkin alueen liha ja perinnäissäännöt ovat "raiskanneet väkivaltaa" tehden sanan opetukselle.

 

Ei kaikilla ole kaikkia armoituksia ja armolahjoja 

 

Paavali opetti, kaikki eivät ole apostoleja, eikä profeettoja, eikä opettajia, eikä kaikki tee voimallisia tekoja, eikä kaikilla ole parantamisen armolahjaa, eikä kaikki puhu kielillä, eikä kaikki kykene niitä selittämään. Tämä tosiasia on vaikea kaikkien hyväksyä, vaan he ikään kuin haluaisivat esim. "pakottaa" kaikki kielillä puhumaan.
 

1 Kor 14:5 Soisin teidän kaikkien puhuvan kielillä, mutta vielä mieluummin soisin teidän profetoivan; sillä profetoiva on suurempi kuin kielillä puhuva, ellei tämä samalla selitä, niin että seurakunta siitä rakentuu.

1 Kor 14:5 Mutta minä tahtoisin, että te kaikki kielillä puhuisitte, mutta paljoa enemmin, että te propheteeraisitte; sillä se, joka propheteeraa, on suurempi kuin se, joka kielillä puhuu, paitsi sitä jos hän sen selittää, että seurakunta sais siitä parannuksen. (vanha Biblia)

 

Paavali toisessa kohtaa vahvistaa tämän sanomalla, että hän tahtoisi kaikkien puhuvan kielillä tai profetoivan, mutta kun kaikki eivät silti puhu tai profetoi. Paavali ei myöskään painostanut ketään puhumaan kielillä, mutta halusi että kaikki puhuisivat ja profetoisivat. Profetoiva on kielillä puhujaa suurempi sanoo käännös. Se ei tarkoita suurempaa ja parempaa armoitusta, vaan hyödyllisempää seurakunnan yhteiseen rakentumiseen, koska profetoiva puhuu koko seurakunnalle rakennukseksi, mutta kielillä puhuja ei puhu, jos ei ole selitystä, siksi kielet eivät ilman selitystä rakenna koko seurakuntaa, mutta profetoiva rakentaa. Pääasia seurakunnassa on keskeinen rakentuminen, eikä itsekäs itsensä rakentaminen. Seurakunta kokoontuu yhteen rakentumaan toisistaan eikä sooloilemaan.

 

Tässä ajassa on armolahjojen nähden sellaista väärää opetusta, jossa vältellään armolahjoja ja pelätään hurmahenkisyyttä. Samoin sellaista väärää opetusta, jossa on sielullista hurmahenkistä kielilläpuhumista ja profetoimista sekä muuta sielullista armolahja vouhkaamista. Emme saa kuitenkaan pelätä ja vältellä oikeata, Raamatullista sekä tervettä armolahjojen käyttöä. Siksi meidän tulee pyrkiä ja kannattaa Raamatullista armolahjojen käyttöä Pyhän Hengen vaikuttamassa järjestyksessä ja vaikuttamana, jolloin se tapahtuu siten kuin on Jumalan tahto. Paavali itse opetti myös, että uskovien tuli pyrkiä pääsemään osallisiksi parhaimmista (hyödyllisimmistä) armolahjoista seurakunnan rakentumiseksi. Olkoon tämä jokaisen Jeesuksen opetuslapsen sydämen asenne ja pyrkimys koskien armolahjoja. Armolahjoilla ei kuitenkaan saa ylpeillä eikä hallita toisia, vaan ne ovat yhteiseksi rakentumiseksi.


Vieras

#1862

07.08.2013 10:37

Israelin puolesta

Vieras

#1863

07.08.2013 10:41

Israel Jumalan silmäterä siunataan
Sodoman ja Gomorran kotimaa!
Vieras

#1864 Thousands converge in Jerusalem for annual gay pride parade

08.08.2013 19:51

http://www.jpost.com/National-News/Gay-Israelis-discuss-tolerance-in-Jerusalem-at-annual-gay-pride-parade-321824

Thousands converge in Jerusalem for annual gay pride parade

08/01/2013 21:06
 

Police arrest 3, including haredi man who threw stink bomb at marchers.

http://www.jpost.com/HttpHandlers/ShowImage.ashx?ID=223934...

Marching by the Knesset for Jerusalem's Gay Pride parade, August 1, 2013. Photo: NIV ELIS

Thousands of proud gay, bisexual, transgender men and women and their supporters gathered at Independence Park in Jerusalem Thursday evening for the capital’s 12th annual March for Pride and Tolerance, which concluded at the Wohl Rose Park, opposite the Knesset.

http://www.jpost.com/HttpHandlers/ShowImage.ashx?ID=223941...

Jerusalem’s 12th annual Gay March for Pride and Tolerance, August 1, 2013.

http://www.jpost.com/HttpHandlers/ShowImage.ashx?ID=223942...

Jerusalem’s 12th annual Gay March for Pride and Tolerance, August 1, 2013.

http://www.jpost.com/HttpHandlers/ShowImage.ashx?ID=223943...

Jerusalem’s 12th annual Gay March for Pride and Tolerance, August 1, 2013.

http://www.jpost.com/HttpHandlers/ShowImage.ashx?ID=223944...

Jerusalem’s 12th annual Gay March for Pride and Tolerance, 2013.

http://www.jpost.com/HttpHandlers/ShowImage.ashx?ID=223945...

Jerusalem’s 12th annual Gay March for Pride and Tolerance, August 1, 2013.

As police helicopters monitored the parade from the sky, Police spokesman Micky Rosenfeld, who was helping oversee officers at the procession, said officers had taken extensive measures to ensure the safety of all participants at the march.

“Approximately 2,500 people are taking part in the parade and police have secured the area, and we’re escorting all the people taking part,” he said. “Special patrol units, border patrol units and undercover units are watching over the crowd.”

Despite the heavy police presence, Rosenfeld said three arrests were made at the parade by 8 p.m. – including of a haredi man who lobbed a stink bomb at marchers, and two women who dressed up as a donkey and monkey, carrying a sign that read “I’m a proud donkey,” to incite the crowd.

“Undercover officers and patrol units arrested them, and there were no injuries,” he said.

Rosenfeld added that police have also been monitoring several anti-gay demonstrations in the capital.

“At the same time we’re dealing with counter-demonstrations taking place in haredi neighborhoods, where there is a strong police presence,” he said.

Meanwhile, several participants at the event expressed their thoughts regarding acceptance and tolerance in a religious city, pluralism, personal safety and the differences between being gay in Jerusalem and Tel Aviv.

Chaya Grossman, 19, of Jerusalem – who was raised haredi and described herself as bisexual – said she found uncommon support from her ultra-Orthodox family.

“Maybe I’m not supposed to say it, but I feel quite safe because I have a loving family and loving friends,” said Grossman.

“But I also have friends who have been abused and discriminated against by their families and friends.”

Grossman said her family’s support surprised and encouraged her.

“My father said he knew [I was bisexual] when I first told him. But what makes it even more precious to me is that other haredi parents – and even secular parents – don’t accept their children for being gay.

“I’m fortunate,” she added.

Grossman conceded though that it has not been easy for her to be bisexual within her ultra- Orthodox community.

“Listen, I come from a haredi community, so I need to hide [my sexuality] from most of them,” she said.

In terms of comparing gay life in the capital to Tel Aviv – named the world’s best gay city in 2011 by LGBT travel website Gaycities.com – Grossman said Jerusalem is markedly less tolerant.

“I don’t really know the Tel Aviv gay community, but I know it’s much more open,” Grossman said. “Here people accept us less. We’re different.”

Guy Geron, 26, a computer science student from Tel Aviv, said he does not feel safe being gay in Jerusalem.

“I don’t feel safe here,” Geron said. “I don’t come here a lot, but my ex-boyfriend is from Jerusalem and I know I can’t act the same here as [in] Tel Aviv because here I can’t [publicly] express my affection for my boyfriend – or even speak out about things related to me being gay.

“You have to be smart here,” he added. “It’s not the way I like it, but I accept it as reality.”

Geron said he attributed Jerusalem’s lack of acceptance to the city’s “outspoken religious population.” Asked what needed to be done to make Jerusalem more tolerant, he said the answer is twofold.

“I think it’s a matter of the politicians in office making changes, and gaining legitimacy from the people,” he said. “It’s a political process, as well as a social one.”

Meanwhile, David Shatz, 25, of Jerusalem and his girlfriend, Yael Sloma, 26, originally of Tel Aviv, said they attended the parade to support their gay friends.

“We came because we think it’s important – specifically in Jerusalem – to support gay rights because Jerusalem is a very conservative and religious city, even puritan,” said Shatz.

Sloma compared what she described as significant differences between gay life in Tel Aviv and Jerusalem.

“In Tel Aviv it’s like a huge party,” she said. “But here it’s more activist-related because it has much more significance, even though it should be a nonissue.

Of course, today it’s a major issue because of the parade.”

Sloma said she has noticed in the capital how rare it was for gay couples to be open in public.

“A few weeks ago, while I was walking down the street, I saw two girls holding hands, which in Tel Aviv is normal – but I realized how uncommon it is here,” she said.

Sloma attributed the dearth of openly gay citizens to the capital’s lack of “pluralism” and “liberalism.”

“I notice it even when I wear a short skirt,” she added.

Still, Tal, a journalist who requested her last name not be published, said she thinks conditions have improved for homosexuals in Jerusalem over the years.

“I pretty much feel accepted [in Jerusalem],” she said. “Lately, as the years pass, it has gotten more so than in previous years.

I’m not sure how it happened, but it’s how I feel.”

“I don’t feel safe, but that’s a general feeling because of the lack of peace,” she said. “It has nothing to do with being a lesbian.”

 

Sodoman ja Gomorran kotimaa!
Vieras

#1865 Jerusalemin Gay Pride sujui kohtalaisen rauhallisesti

08.08.2013 19:57

http://ranneliike.net/teema/jerusalemin-gay-pride-sujui-kohtalaisen-rauhallisesti?aid=10130

Jerusalemin Gay Pride sujui kohtalaisen rauhallisesti

JuhaniV • 02.08.2013 09:50 • 3 kommenttia. UUTISET: PRIDE
Jerusalemin Gay Pride sujui rauhallisesti muutamaa pientä välikohtausta lukuunottamatta. Osallistujia oli yli 2 500 henkeä. Lähtöpaikkana oli Itsenäisyyden puisto ja marssi päättyi puistoon Knessetin (Israelin parlamentti) edustalle.

Jerusalemin kaupunki oli huomioinut tapahtuman liputtamalla marssireitin sateenkaarilipuin. Tapahtuman teemana oli "Haluamme muutosta". Knessetin jäseniä vaadittiin edistämään sateenkaari-ihmisiä koskevia lakeja nykyistä paremmiksi.

Israelia pidetään varsin suvaitsevana maana homoja kohtaan. Erityisesti tämä näkyy Tel Avivissa, joka sai vuonna 2011 nimityksen maailman parhaana homokaupunkina. Jerusalem on Tel Avivia huomattavasti konservatiivisempi ja homoille turvattomampi, johtuen erityisesti ultrakonservatiivien juutalaisten suuresta määrästä. Israel poisti homoseksuaalisten tekojen rangaistavuuden rikoslaistaan vuonna 1988.

Jerusalemin torstaina pidetyn Gay Pride paraatin turvallisuuteen oli panostettu merkittävästi. Ennakkoon paraatin järjestäjille oli kerrottu, ultraortodoksien juutalaisten saattavan häiritä kulkuetta. Yksi, oletettavasti äärijuutalainen, heitti hajupommin kulkuetta kohti. Hänet pidätettiin välittömästi. Muutama nainen osoitti mieltään paraatia kohtaan. Myös heidät pidätettiin.

Kulkuetta valvomassa oli satoja poliiseja näkyvästi ja myös siviilipukuisina. Sotilaita oli paikalla aseineen.

Jerusalemissa toisaalla noin 150 ultraortodoksijuutalaista kokoontui tuomitsemaan homoseksuaalisuuden "inhottavuuden".

Kuvat: Ranneliike.netin avustajalta Jerusalemista



http://media.ranneliike.net/artikkelikuvat/teema/p10130-gyZ0Rz30q0_th2.jpg...

Sotilaat varmistamassa Pride paraatin turvallisuutta

http://media.ranneliike.net/artikkelikuvat/teema/p10130-awF02kgei2_th2.jpg...

Poliiseja oli paikalla virka- ja myös siviilipuvuissa varmistamassa marssijoiden turvallisuutta.

http://media.ranneliike.net/artikkelikuvat/teema/p10130-22ZB963KD0_th2.jpg...

Jerusalemin kaupunki oli koristellut marssireitin sateenkaarilipuin.

Janus Putkonen

#1868 Israelin strategiaministeri: 'Kohteet Iranissa voidaan tuhota muutamassa tunnissa'

13.08.2013 08:02

Washington Postille antamassaan haastattelussa Israelin strategiaministeri Yuval Steinitz arvioi, että Iranin ydinohjelmaan liittyvät kohteet olisi tuhottavissa ilmapommituksilla muutamassa tunnissa.

Lähde: Israel National News, Channel 7
Toimittaja: Janus Putkonen
13.8.2013, Verkkomedia.org

Israelin strategiaministeri: 'Kohteet Iranissa voidaan tuhota muutamassa tunnissa'

Israelin strategiaministerin mukaan kansainvälisen yhteisön tulee tehdä Iranille selväksi, että sillä on ainoastaan kaksi vaihtoehtoa: lopettaa ydiohjelmansa vapaaehtoisesti, tai nähdä sen tuhoutuminen brutaalilla voimalla. Strategiaministeri lausui ukaasinsa Washinton Postin haastattelussa.

Ministerin mukaan Iranin ydinohjelman kohteiden tuhoaminen on täysin mahdollista ja hänen mukaansa ilmaiskut kestäisivät ainoastaan muutaman tunnin.

Steinitz ei ole huolissaan mahdollisuudesta, että Iran voisi ampua ohjuksia Israeliin vastauksenaan yhdistetyin voimin tehtäviin iskuihin sen laitoksia vastaan. Hänen mukaansa kyseiset vastahyökkäykset aiheuttaisivat ainoastaan "erittäin rajoitettuja vahinkoja" selittäen, että Israelilla olisi kyky torjua laukaistuja ohjuksia.

Iranin uusi presidentti Hassan Rouhani on ilmaissut halunsa jatkaa neuvotteluja kansainvälisen yhteisön kanssa maansa ydinohjelmasta.

Israelin hallinto on kuitenkin varoittanut maailmaa siitä, ettei sen tulisi vakuuttua Rouhanin julkisista lausunnoista. "Tietenkin hän haluaa lisää keskusteluja. Hän haluaa vain puhua, puhua ja puhua. Ja kun kaikki ovat kiireisiä puhuessaan hänen kanssaan, hän itse on kiireinen rikastaessaan uraania," sanoi pääministeri Netanyahu tavatessaan USA:n kongressin jäseniä, jotka olivat vierailulla Israelissa.

Steinitzin näkemys on samansuuntainen. "Rouhani on charmikas, hän on viekas, ja hän hymyilee - aina pommiin saakka," ministeri sanoi Washington Postille. Israel vaatiikin yhä lisää painostusta Irania vastaan.

Israel ja Yhdysvallat ovat toistuvasti väittäneet, että Iran tavoittelisi ydinasetta. Tälle väitteelle ei ole kuitenkaan esitetty koskaan mitään todisteita tueksi eikä lukemattomat kansainvälisen atomijärjestö IAEA:n tarkastukset ole antaneet sellaisesta mitään viittettä.

Tiedusteluviranomaiset ja kansainväliset järjestöt ovat toistuvasti todenneet, ettei ole mitään näyttöä siitä, että Iran tavoittelisi ydinasetta. Iranin korkein johtaja on lausunut fatwan, ettei Iranilla saa olla ydinasetta, eikä sellaista saa tavoitella. Iranin johto onkin toistuvasti vakuuttanut, että sen ydinohjelma on yksinomaan laillinen ja rauhanomainen. Iran on allekirjoittanut ydinaseiden leviämistä rajoittavan NPT-sopimuksen, toisin kuin Israel, jolla on arviolta 200-300 ydinasetta arsenaalissaan.

Toimittajan kommentti:

Silmissäni totuus on päinvastainen kuin strategiaministeri koittaa meitä harhauttaa. Viikkojen ilmapommituskampanjakaan ei antaisi mitään takeita siitä, että syvälle maan alle siirretyt strategiset tuotantolaitokset olisivat tuhottuja, tai että mitään peruuttamatonta olisi teknisessä mielessä tapahtunut. Paljon vaarallista ydinsaastetta leviäisi tosin koko alueelle, ja samalla kaikkialle levittyvä sotilaallinen eskalaatio.

Olisiko näillä uhkarohkeilla - suorastaan hulluilla - pommituksilla mitään käytännön merkitystä, on täysin epäselvää. Ensin pitäisi olla edes jotain todisteita uhasta, jonka Iran ohjelmineen ja laitoksineen mahdollisesti loisi Israelille tai kenellekään muullekaan. Tästä eivät ole vakuuttuneita ainakaan Kiina, Venäjä eikä Intia. Enkä myöskään minä.

Iran ei ole tehnyt elettäkään valmistellakseen hyökkäystä mitään maata vastaan. Iran puolustautuu sionistista hallintoa vastaan, ei hyökkää, ja siinä on moraalinen ja ratkaiseva ero. Eikä kaikki juutalaiset todellakaan ole sionisteja.

Raivoisat Iranin pommitukset ja vastauksena niihin ammutut arviolta 2 500 Iranin ballistista ohjusta... On mahdotonta uskoa, etteikö juuri Iranin massiivinen vastaus aiheuttaisi suurinta ajateltavissa olevaa tuhoa laajoilla alueilla ja kaikkia sitä vastaan hyökänneitä maita sekä intressejä vastaan. Näin on toistuvasti varoitettu.

Iranin Shahab-ohjukset tuhoavat kerralla kokonaisia kortteleita, tukikohtia, tuotantolaitoksia ja kaupunginosia. Me siis puhumme korkealta taivaalta putoavista teräsmöhkäleistä - "junavaunuista" - täynnä voimakasta räjähdettä.

Iranin laivasto ja merimaaliohjukset lakaisevat pinnalta muutamassa vuorokaudessa koko merialueen tankkeriliikenteen ja ison liudan sotalaivoja Persianlahdelta sekä Hormuzin salmesta, jonka miinoitus tapahtuu vain tuntien sisällä pommitusten alkamisesta.

Öljyhanat Lähi-idästä katkeaisivat tehokkaiden Sunburn-merimaaliohjusten ja niiden laukaisualustojen maastoutuessa korkeiden ja vaikeakulkuisten kalliorantojen luoliin ja pienet sukellusveneet asettuisivat väijytysasemiin hyvän suojan niille antavan Persianlahden syvyyksiin. Pinnalla - omista luolistaan - partioisivat sadat ohjuksin aseistetut Iranin erikoisjoukkojen pikaveneet:

- Daavid vs. Goljat.

Jo ensimmäisen viikon aikana puhumme kolminkertaisesta raakaöljyn hinnannoususta maailmanmarkkinoilla ja sotatoimien piiskatessa tuotantolaitokset, terminaalit ja supertankkerit savuaviksi romukasoiksi - toipuminen ja jälleenrakennus veisi vuosia - jonka jälkeen maailmantaloudesta sellaisena kuin sen olemme oppineet tuntemaan, ei olisikaan juuri mitään jäljellä. Sekö onkin kaiken tarkoitus?

Se mistä Steinitz puhuu "parin tunnin operaationa" on nähdäkseni pikemminkin jopa parin vuosikymmenen ajan kestävä ja järjettömyyksiin saakka etenevä kansainvälisen poliittiikan sekasotku ja tuhoava suursota. Miksi tämä hulluus ja psykopatia?

Ehkä paras kommentti kuultiin entisen ja maansa hallintoon kyllästyneen Israelin tiedustelupomon suusta vain jokin aika sitten: "Netanyahu ja hänen hallintonsa jäsenet ovat messiaanisia." He siis pitävät itseään jotenkin jumalallisina?

Tämä näyttää sopivan paremmin kuin hyvin niille pyramidin huipulta politiikkaa ohjaaville kansainvälisille pankkiireille, jotka tähtäävät historialliseen tavoitteeseensa: yhteen maailmanhallitukseen, johon päästäkseen juuri näännyttävät suursodat ovat tehokas väylä: hajoita ja hallitse.

Suuren johtokunnan, Illuminatin, luomassa maailmanjärjestyksessä ei ole sijaa sen paremmin Israelille, kuin millekään muullekaan kansallisvaltiolle, joten olisiko parempi antaa tämän ultra-sionistien hallinnon tuhota itsensä ja "messiaanisuutensa" ennen tavoiteltua hegemoniaa - Uutta maailmanjärjestystä?

Nähdäkseni Tel-Avivin tehtävä on käynnistää seuraava suursota, eikä selvitä siitä. Sodassa ei ole voittajia, mutta niiden jälkitilanteessa piilee pirullisia juonia ja kavalia, ahneuden luomia tavoitteita. Sotien syyt kannattaa oppia - arvioida niiden vaikuttimet ja suhtautua niiden odotettaviin seurauksiin hyvin vakavasti.

Väitän, että juutalaiset Israelissa ovat näinä päivinä kenties maailman vaarallisimmalla tavalla harhaanjohdettu kansa. Pelolla lietsottuja, ja tilanne on siksi koko ihmiskunnalle nyt erittäin vaikea.

Janus Putkonen

Janus Putkonen @ 13.8.2013 1:41
Uusi turistirysä Israeliin!

#1869 Re: Jerusalemin Gay Pride sujui kohtalaisen rauhallisesti

13.08.2013 08:31

#1865: Sodoman ja Gomorran kotimaa! - Jerusalemin Gay Pride sujui kohtalaisen rauhallisesti 

 

 Israel voisi liputtaa sateenkaarilipuilla väylän Tel Avivista Jerusalemin kautta Kuolleelle Merelle, jossa mm. Sodoma ja Gomorra sijaitsivat. Sinne voisi perustaa muistomuseon tuhottujen kaupunkilaisten muistoksi ja kunniaksi kuten Yad Vashem Jerusalemissa. Kaiken maailman sorrettujen ja tuhottujen homojen muistomerkki ja toimintapiste olisi varmasti melkoinen imagovoitto kaiken uskonnollisen krääsän ja paatoksen vastapainoksi!

Tel Aviv pyrkii virallisesti saamaan sille annetun ”valkoisen kaupungin” tittelin lisäksi ”maailman homokaupungin” arvonimen ja kunnian. Ehkäpä sana valkoinen tulisi muuttaa muotoon ”sateenkaaren värinen”, se ehkä paremmin kuvaisi kaupungin johdon pyrkimyksiä.

Tel Aviv äänestettiin maailman parhaaksi gay-kaupungiksi ennen esimerkiksi New Yorkia ja Lontoota lentoyhtiö American Airlinesin ja www.gaycities.com -sivuston järjestämässä kilpailussa.

Tel Aviv toi voiton kotiin 43 prosentilla äänistä. Toiseksi tullut New York sai äänistä ainoastaan 14%. Tel Avivissa, joka on tunnettu avoimesta asenteestaan HBT-liikettä kohtaan (homoseksuaalit, biseksuaalit ja transvestiitit), järjestetään joka vuosi gay-festivaali ja muita tapahtumia, jotka houkuttelevat monia HBT-turisteja koko maailmasta.

Vuoden 2012 Gay Pride -festivaali järjestetään 8. kesäkuuta 2012 ja festivaalille odotetaan yli 100 000 vierailijaa. Viime vuonna Tel Avivin festivaalilla vieraili 5 000 turistia mm. Britetistä, Yhdysvalloista, Saksasta, Hollannista ja Pohjoismaista.
American Airlinesin kotisivuilla vierailleita on viimeisen kuukauden aikana pyydetty äänestämään suosituinta gay-kaupunkia. Äänestys sisälsi kategoriat paras yöelämä, paras ruoka, hienoimmat rannat ja hauskin gay-paraati.
Tulos osoittaa, että Tel Avivin ja New Yorkin jälkeen Toronto sai äänestyksessä 7 prosenttia äänistä, San Paulo 6%, Madrid ja Lontoo 5% ja New Orleans yhdessä Mexiko Cityn kanssa 4%.

 

Israel palkkaa homoja imagokampanjaansa

Israel palkkaa homoseksuaaleja epäviralliseksi lähettiläikseen eri puolille maailmaa. Tarkoituksena on parantaa Israelin imagoa maailmalla korostamalla moniarvoisuutta, sanoi diplomatiasta vastaava ministeriö.

  •  

http://img.yle.fi/uutiset/ulkomaat/article5000766.ece/ALTERNATES/w580/israel+hom...

 Israelilaissotilas liittyi pride-kulkueeseen Jerusalemissa heinäkuussa 2011. Kuva: Jim Hollander / EPA

Ministeriö on julkistanut erilaisista vapaaehtoisista koostuvan ydinjoukon, jotka puhuvat Israelista eri maissa. Verkkosivullaan julkistamassa viestissä ministeriö rohkaisee vähemmistöjä ja homoyhteisön jäseniä liittymään kampanjaan.

Ministeriön tiedottajan mukaan ihmisten mieleen ei useinkaan nouse homoyhteisöt, kun he ajattelevat Israelia. Israelissa on kuitenkin suuria seksuaalisten vähemmistöjen yhteisöjä.

Lähteet:AP 

 

 

Rysä vai rysähdys?!

#1870 Re: Re: Jerusalemin Gay Pride sujui kohtalaisen rauhallisesti

13.08.2013 12:44

#1869: Uusi turistirysä Israeliin! - Re: Jerusalemin Gay Pride sujui kohtalaisen rauhallisesti 

 Israel on näköjään tehnyt pesäeron menneisyyden "sortajaansa", joka käski kohtelemaan todella tylysti nyt näköjään niin rakkaita homoja!

3.Mooseksen kirja:
18:22 Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.
20:13 Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset.

Harkitkaa tätä, neuvotelkaa ja puhukaa!

#1871 Gibealaisten ilkityö

13.08.2013 13:15

Tuomarien kirja:
19:1 Siihen aikaan, kun ei ollut kuningasta Israelissa, asui eräs leeviläinen mies muukalaisena Efraimin vuoriston perukoilla, ja hän otti itselleen sivuvaimon Juudan Beetlehemistä. >> Jakeen lisätiedot
19:2 Mutta hänen sivuvaimonsa oli hänelle uskoton ja meni hänen luotansa isänsä kotiin Juudan Beetlehemiin, ja hän oli siellä jonkun aikaa, neljä kuukautta.
19:3 Sitten hänen miehensä nousi ja lähti hänen jälkeensä viihdytelläkseen häntä ja palauttaakseen hänet luokseen; ja hänellä oli mukanaan palvelija ja aasipari. Ja nainen vei hänet isänsä kotiin; ja kun naisen isä näki hänet, riensi hän iloisena häntä vastaan.
19:4 Ja hänen appensa, naisen isä, pidätteli häntä, niin että hän viipyi hänen luonaan kolme päivää; he söivät ja joivat ja olivat siellä yötä.
19:5 Neljäntenä päivänä hän varhain aamulla nousi lähteäkseen; mutta naisen isä sanoi vävyllensä: "Vahvista itseäsi leipäpalalla; sitten saatte lähteä."
19:6 Niin he istuivat, söivät ja joivat molemmat yhdessä. Sitten naisen isä sanoi miehelle: "Suostu jäämään yöksi, ja olkoon sydämesi iloinen."
19:7 Mutta mies nousi lähteäksensä; silloin hänen appensa pyysi häntä pyytämällä, ja hän jäi sinne vielä yöksi.
19:8 Viidentenä päivänä hän varhain aamulla nousi lähteäksensä, mutta naisen isä sanoi hänelle: "Vahvista itseäsi, ja viipykää iltapäivään asti." Niin he söivät toistensa kanssa.
19:9 Ja mies nousi lähteäkseen sivuvaimonsa ja palvelijansa kanssa, mutta hänen appensa, naisen isä, sanoi hänelle: "Katso, päivä kallistuu iltaan, jääkää yöksi; päivä on menemässä mailleen, jää tänne yöksi, ja olkoon sydämesi iloinen. Nouskaa huomenna varhain matkallenne, ja lähde sitten majallesi."
19:10 Mutta mies ei tahtonut jäädä yöksi, vaan nousi ja lähti ja tuli Jebuksen, se on Jerusalemin, kohdalle, mukanaan satuloitu aasipari ja sivuvaimonsa.
19:11 Kun he olivat Jebuksen luona ja päivä oli kohta laskemassa, sanoi palvelija isännälleen: "Tule, poiketkaamme tuohon jebusilaisten kaupunkiin ja yöpykäämme sinne."
19:12 Mutta hänen isäntänsä vastasi hänelle: "Emme poikkea vieraitten kaupunkiin, jotka eivät ole israelilaisia, vaan menemme edelleen Gibeaan asti."
19:13 Ja hän sanoi palvelijallensa: "Tule, pyrkikäämme toiseen paikkaan, yöpykäämme Gibeaan tai Raamaan."
19:14 Niin he jatkoivat matkaansa, ja aurinko laski heiltä lähellä Gibeaa, joka on Benjaminissa.
19:15 Ja he poikkesivat Gibeaan yöpyäkseen sinne. Hän tuli sinne ja istuutui kaupungin torille, mutta ei kukaan ottanut heitä yöksi huoneeseen.
19:16 Ja katso, illalla tuli vanha mies työstään kedolta; hän oli Efraimin vuoristosta ja asui muukalaisena Gibeassa. Mutta sen paikkakunnan miehet olivat benjaminilaisia.
19:17 Ja kun hän nosti silmänsä, näki hän matkamiehen kaupungin torilla. Silloin vanha mies sanoi: "Minne olet matkalla ja mistä tulet?"
19:18 Hän vastasi hänelle sanoen: "Me olemme matkalla Juudan Beetlehemistä Efraimin vuoriston perukoille; sieltä minä olen kotoisin ja olen käynyt Juudan Beetlehemissä asti. Olen matkalla Herran huoneeseen, mutta ei kukaan ota minua huoneeseen.
19:19 Meillä on sekä olkia että muuta rehua aaseillemme, niin myös leipää ja viiniä minulle itselleni ja palvelijattarellesi ja nuorelle miehelle, joka on palvelijasi kanssa, niin ettei meiltä mitään puutu."
19:20 Vanha mies sanoi: "Rauha sinulle! Minun asiani on, jos sinulta jotakin puuttuisi. Älä vain jää yöksi tähän torille."
19:21 Ja hän vei hänet taloonsa ja teki aaseille appeen. Ja he pesivät jalkansa ja söivät ja joivat.
19:22 Ja kun he olivat ilahduttamassa sydäntänsä, niin katso, kaupungin miehet, kelvottomat miehet, piirittivät talon, kolkuttivat ovelle ja sanoivat vanhalle miehelle, talon isännälle, näin: "Tuo tänne se mies, joka tuli sinun taloosi, ryhtyäksemme häneen."
19:23 Mutta mies, talon isäntä, meni ulos heidän luokseen ja sanoi heille: "Älkää, veljeni, älkää tehkö niin pahoin! Kun kerran tämä mies on tullut minun talooni, älkää tehkö sellaista häpeällistä tekoa.
19:24 Katso, täällä on minun tyttäreni, joka on neitsyt, ja tämän miehen sivuvaimo. Minä tuon heidät tänne; tehkää heille väkivaltaa, tehkää heille, mitä tahdotte, mutta tälle miehelle älkää tehkö sellaista häpeällistä tekoa."
19:25 Mutta miehet eivät tahtoneet häntä kuulla. Silloin mies tarttui sivuvaimoonsa ja vei hänet heidän luoksensa kadulle, ja he yhtyivät häneen ja pitelivät häntä pahoin koko yön aina aamuun asti, ja vasta aamun sarastaessa he hänet päästivät.
19:26 Ja päivän koittaessa vaimo tuli ja kaatui sen miehen talon oven eteen, jonka talossa hänen isäntänsä oli, ja makasi siinä, kunnes päivä valkeni.
19:27 Kun hänen isäntänsä aamulla nousi ja avasi talon oven ja tuli ulos lähteäksensä matkalle, niin katso, hänen sivuvaimonsa makasi talon oven edessä, kädet kynnyksellä.
19:28 Hän sanoi hänelle: "Nouse ja lähtekäämme!" Mutta vastausta ei tullut. Silloin mies nosti hänet aasin selkään, nousi ja lähti kotiinsa.
19:29 Mutta kotiin tultuaan hän otti veitsen, tarttui sivuvaimoonsa ja paloitteli hänet luineen kaikkineen kahdeksitoista kappaleeksi ja lähetti ne kaikkialle Israelin alueelle.
19:30 Ja jokainen, joka sen näki, sanoi: "Mitään sellaista ei ole tapahtunut eikä nähty siitä päivästä lähtien, jona israelilaiset tulivat Egyptin maasta, aina tähän päivään saakka. Harkitkaa tätä, neuvotelkaa ja puhukaa."

KOMINFORM

#1872 Israel rakentaa miehitetyille alueille lähes 1200 uutta laitonta asuntoa

14.08.2013 17:24

Israel rakentaa miehitetyille alueille lähes 1200 uutta laitonta asuntoa



Israel ilmoitti vain kolme päivää ennen palestiinalaisten ja Israelin viranomaisten niin sanottuja uusia rauhanneuvotteluita suunnitelmistaan rakentaa lähes 1200 uutta laitonta asuntoa miehitetyille palestiinalaisalueille.

Israelin asuntoministeri Uri Ariel sanoi lauantaina, että 1187 asuntoa on saanut lopullisen hyväksynnän, kertoi uutistoimisto Press TV sunnuntaina.

Hän sanoi, että 793 asuntoa rakennetaan Itä-Jerusalemiin (East al-Quds) ja 394 asuntoa miehitetyn Länsirannan Maaleh Adumim Efratin ja Arielin kaupunginosiin.

Israelin asuntoministeri totesi lisäksi, että Tel Avivin hallinto aikoo jatkaa ja laajentaa siirtokuntien rakentamista

"Jatkamme asuntojen markkinointia... se on oikein tällä hetkellä sionismille ja taloudelle", Ariel totesi.

Toimenpide torpedoi tehokkaasti yritykset käynnistää pitkään pysähdyksissä olleet neuvottelut Israelin ja Palestiinan johtajin välillä ja syventää siten edelleen epäluottamusta osapuolten välillä.

Palestiinalaishallinnon presidentti Mahmud Abbas on jo kauan sanonut, että hän ei jatka keskusteluja ilman Israelin siirtokuntarakentamisen jäädyttämistä. Hän kuitenkin antoi periksi Yhdysvaltain painostukselle neuvotteluiden jatkamisesta.

YK:ssa ja useimmissa maissa Israelin siirtokunnat katsotaan laittomiksi, koska alueet liitettiin Israeliin kuuden päivän sodassa vuonna 1967 ja siirtokunnat ovat siten vastoin Geneven sopimuksia, jotka kieltävät rakentamisen miehitetyille alueille. Palestiinalaiset pyrkivät luomaan itsenäisen valtion alueella, johon sisältyvät Länsiranta, Itä-Jerusalem ja Gazan alue ja vaativat Israelia vetäytymään miehitetyiltä palestiinalaisalueilta.

Tel Aviv on kuitenkin kieltäytynyt palaamasta vuoden 1967 rajoille ja on haluton keskustelemaan Itä-Jerusalemin kysymyksestä.

Yli puoli miljoonaa israelilaista asuu yli 120:ssa laittomasti rakennetussa siirtokunnassa Israelin miehitettyä Länsirannan ja Itä-Jerusalemin palestiinalaisalueet vuonna 1967.

Fars News Agency / KOMINFORM

http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13920520001133



KOMINFORM
http://www.kominform.eu

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

14.08.2013 20:30


Juhani Starczewski
Adressin tekijä

#1874 Hyvä Keren Kayemeth LeIsrael'n (KKL) - Juutalaisen kansallisrahaston ystävä!

15.08.2013 14:22

Hyvä Keren Kayemeth LeIsrael'n (KKL) - Juutalaisen kansallisrahaston ystävä!

Kesä Suomessa alkaa olla ohi ja syksy tekee tuloaan. Nyt Sinulla olisi oiva tilaisuus päästä viikon tauolle Suomen marraskuisesta pimeydestä ja erinomainen mahdol...lisuus saada tutustua Keren Kayemeth LeIsrael'n (KKL) - Juutalaisen kansallisrahaston sekä rah

Hyvä Keren Kayemeth LeIsrael'n (KKL) - Juutalaisen kansallisrahaston ystävä!

Kesä Suomessa alkaa olla ohi ja syksy tekee tuloaan. Nyt Sinulla olisi oiva tilaisuus päästä viikon tauolle Suomen marraskuisesta pimeydestä ja erinomainen mahdol...lisuus saada tutustua Keren Kayemeth LeIsrael'n (KKL) - Juutalaisen kansallisrahaston sekä rahoittamiin että rakennuttamiin kohteisiin Negevin autiomaassa. KKL perustettiin vuonna 1901 ja se on jo 112 vuoden ajan kehittänyt Israelin infrastruktuuria saamillaan maailmanlaajuisilla lahjoituksilla. KKL on yksi maailman vanhimpia ekologisia järjestöjä.

Keren Kajemet Finland ry on yhdessä Keren Kayemeth LeIsrael'n turismiosaston kanssa järjestämässä erittäin mielenkiintoista ryhmämatkaa Israeliin 8-15.11.2013. Tarkempaa tietoa matkasta:

Matkan hinta sisältää kaikki palvelut. Tervetuloa mukaan!

Ystävällisin syysterveisin,

Keren Kajemet Finland ry

Ethel Salutskij, puheenjohtaja

--
Ethel Salutskij
President
Keren Kajemet Finland ry
Töölönkatu 56 B 33
FI-00250 Helsinki
FINLAND
Tel. +358 (0)9 444 450
Mobile: +358 (0)50 512 4624
E-mail: KKL@kolumbus.fi
www.kkl.fi
www.kkl.org.il

oittamiin että rakennuttamiin kohteisiin Negevin autiomaassa. KKL perustettiin vuonna 1901 ja se on jo 112 vuoden ajan kehittänyt Israelin infrastruktuuria saamillaan maailmanlaajuisilla lahjoituksilla. KKL on yksi maailman vanhimpia ekologisia järjestöjä.

Keren Kajemet Finland ry on yhdessä Keren Kayemeth LeIsrael'n turismiosaston kanssa järjestämässä erittäin mielenkiintoista ryhmämatkaa Israeliin 8-15.11.2013. Tarkempaa tietoa matkasta:

Matkan hinta sisältää kaikki palvelut. Tervetuloa mukaan!

Ystävällisin syysterveisin,

Keren Kajemet Finland ry

Ethel Salutskij, puheenjohtaja

--
Ethel Salutskij
President
Keren Kajemet Finland ry
Töölönkatu 56 B 33
FI-00250 Helsinki
FINLAND
Tel. +358 (0)9 444 450
Mobile: +358 (0)50 512 4624
E-mail: KKL@kolumbus.fi
www.kkl.fi
www.kkl.org.il

Kaleva:

#1875 Magneettimedian Kärkkäisen tempaus

15.08.2013 15:03

Kaleva: Israel suuttui ylivieskalaisen halpakauppaketjun tempauksesta - "Kopioitu suoraan mielipuolelta"

Magneettimedia on satoihintuhansiin koteihin jaettava ilmaisjakelulehti.

Marjo Sormunen
Julkaistu: 15.8.2013 8:19

"mielipuolen kirjoituksia" Tavarataloketju Kärkkäisen julkaiseman Magneettimedian epäillyt juutalaisvastaiset artikkelit ovat suututtaneet nyt Israelin Suomen-suurlähettilään.

Israelin Suomen-suurlähettiläs Dan Ashbel arvostelee kovin sanoin Magneettimediaa. Ashbel puhui asiasta viikonloppuna myös oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) kanssa Pietarsaaressa, kertoo Kaleva.

- Olen nähnyt joitakin kirjoituksia englanniksi, koska muutamat niistä on kopioitu suoraan mielipuolelta Yhdysvalloista. Ne ovat potaskaa ja lokakampanjaa. En tiedä miksi ja mitä ne edistävät, Ashbel sanoo.

Magneettimedia on satoihintuhansiin koteihin jaettava ilmaisjakelulehti, jota julkaisee tavarataloketju Kärkkäinen Pohjois-Pohjanmaalla ja Lahdessa.

Asiasta on tehty rikosilmoituksia ja apulaisvaltakunnansyyttäjä syyttää Magneettimedia-lehden päätoimittajaa Juha Kärkkäistä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

- Juutalaisviha on sairaus. En voi ymmärtää, kuinka näin voi tehdä 2000-luvulla vapaassa maassa ja avoimessa yhteiskunnassa sen jälkeen, kun toisessa maailmansodassa murhattiin kuusi miljoonaa viatonta ihmistä, joiden ainoa rikos oli syntyä juutalaisiksi, Ashbel sanoo.

Lehden mukaan Ashbel kysyi viikonloppuna Henrikssonilta, onko Magneettimedialla oikeus julkaista juutalaisvastaisia kirjoituksia. Oikeusministeri lupasi ottaa asiasta selvää.

Magneettimedian julkaisija Juha Kärkkäinen vastaa Kalevan mukaan kritiikkiin kysymällä, pystyykö kukaan kertomaan hänelle yhdenkään asian lehden kirjoituksissa, joka ei pidä paikkaansa.

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…