Adressi Israelin tueksi!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi Israelin tueksi!.

Anti-Israel

#2226 Israel, uusi natsisaksa

02.09.2014 04:43

En voi käsittää teitä ihmisiä, Israel ei ole tehnyt mitään hyvää tässä maailmassa. He taistelevat aseettomia vastaan (länsimailta saaduilla varoilla), he pommittavat siviilejä ja te juntit haluatte tukea heitä?? Miksi? Herätkää ihmiset.

Juhani Starczewski
Adressin tekijä

#2227 Elokuun 2014 300 allekirjoitusta toimitettu suurlähettiläs Dan Ashbelille!

02.09.2014 08:00

Maanantaina 1.9.2014 on Israelin suurlähettiläs Dan Ashbelille toimitettu
elokuun 2014 300 allekirjoitusta numerosta 7.437 - > 7.737.


Vieras

#2228 Re: Israel, uusi natsisaksa

02.09.2014 19:56

#2226: Anti-Israel - Israel, uusi natsisaksa 

 Israel on tuonut siunauksen maailmalle. Ilman juutalaisia meillä ei olisi Raamattua, jonka kautta saamme maailmaan viisautta ja todellista rakkautta Jeesuksessa Kristuksessa. Ilman juutalaisia olisimme melko tyhmää kansaa. Juutalaiset ovat tiede maailman timantti.


Vieras

#2229 Re: Re: Re: Shalom!

03.09.2014 04:00

#2209: - Re: Re: Shalom! 

 Raamattu on hyvä ja pätevä argumentti jota vastaan olette aseettomia.


Vieras

#2230 Hamas terroristit

03.09.2014 04:12

ovat vastuussa oman alueensa tuhoamisesta. Ei Israel olisi sinne mennyt jos terroristit eivät olisi ampuneet 3000 rakettia ja tappaneet viattomia lapsia. Suomikin puolustaisi jos terroristit tappaisi ja ampuisi raketteja tuhat määrin. Tällä palstalla osa ei ymmärrä miksi puolustuslaitos on olemassa ja osa ei ole näköjään koskaan käynyt armeijaa eikä koskaan pysty käymään koska pelottaa lähteä ulko ovesta ulos. Äidin pikku mussukat edelleen kotona kahden lakanan välissä.

Juha Ketola ICEJ:n kansainvälinen johtaja

#2231 JESAJA 62 -RUKOUSKIRJE

03.09.2014 10:42

JESAJA 62 -RUKOUSKIRJE
  SYYSKUU 2014

Rakkaat rukouskumppanit,

"Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa." (Ef. 6:12)

Sain ulkomaalaisia vieraita luokseni Jerusalemiin viimeaikaisen Gazan konfliktin aikoihin. Heidän lentonsa Ben-Gurionin lentokentälle saapui myöhään ja odotellessani heitä kotona, päätin katsoa tuoreimmat uutiset televisiosta ja Internetistä. Useiden tuntien ajan katsoin eri uutisia televisiosta ja tietokoneelta israelilaisilta uutissivustoilta. Saatuani tämän valtavan tietotulvan maailmalla vallitsevista tapahtumista eri raporttien, kuvien ja analyysien kautta, pysähdyin ajattelemaan.

Kulisseissa oleva pahuus
Uutisissa kerrottiin Irakin ISIS-terroristimiliisistä, Libyan yhteenotoista, Hamasin raketti-iskuista Gazassa, hurrikaaneista, maanjäristyksistä ja Afrikan Ebola-viruksesta. Mietin myös sitä, kuinka terroristiryhmät kuten al-Qaida, Nigerian Boko Haram ja Somalian al-Shabaab lisäävät kaaosta ja ihmisten kärsimyksiä. Kuulin myös Jeesuksen sanojen kaikuvan mielessäni: "Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista... nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin... mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä." (Matt. 24:6-7; Luuk. 21:28)

Näyttämöä Kuningas Jeesuksen paluuta varten rakennetaan parhaillaan ja meidät vapautetaan kaikesta pahasta! Pystyin myös näkemään kuinka kaiken tämän päättömän väkivaltaisuuden takana vaikuttavat pahat henget, joita saa/tana itse johtaa!

Paholaisen teot
Saa/tana ei ole ystävä! Hän on kaiken ihmiskunnan vihollinen. Hän ei ainoastaan ole kaikkien valheiden isä, vaan Jeesuksen mukaan hän on myös murhaaja, joka on tullut ainoastaan varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan (Joh. 8:44; 10:10). Valitettavasti me näemme hänen tekojaan kaikkialla.

Vaikka tämän elämän ajan kärsimykset pysyvät meille mysteerinä, Raamattu on asiassa hyvin selkeä: saa/tana ja hänen pahat henkensä pystyvät vaikuttamaan maailman tapahtumiin sellaisten ihmisten ajatusten ja tekojen kautta, jotka ovat yhtä mieltä hänen kanssaan (Ef. 2:1-3). He saavat innoituksensa ja voimansa pahoilta voimilta. Sen seurauksena koko ihmiskunta kärsii, on sekaannuksessa sekä täynnä vihaa, pelkoa ja toivottomuutta.

Kristittyjen kärsimys Lähi-Idässä
On tuskallista nähdä seuraukset, joita pahat henget saavat aikaan, kun ne hallitsevat ihmisten elämää. Yksi surullinen esimerkki tästä murhan hengestä tänä aikana on radikaalien muslimien osoittama viha kristittyjä kohtaan Lähi-Idässä. Samalla hetkellä, kun kirjoitan tätä, ISIS mestaa, ristiinnaulitsee, teurastaa ja vainoaa tuhansia kristittyjä Syyriassa ja Irakissa.

300 000 irakilaista kristittyä on paennut islamilaisen valtion julmuuksia tänä kesänä. Heille annettiin neljä vaihtoehtoa: kääntyä islamiin, maksaa jizya veroa, paeta tai tulla murhatuksi. Myös Hamas vainoaa ja uhkailee kristittyjen pientä yhteisöä Gazassa. Millaista on olla kristitty tämän päivän Irakissa, Syyriassa, Gazassa tai muilla alueilla, jotka elävät islamilaisen hallinnan alla? Meidän pitäisi todella pysähtyä ajattelemaan sitä!

Meidän kristityissä ja sivistyneissä länsimaisissa yhteiskunnissamme kristittyjä ei mestauteta. Päinvastoin, meidän on helppoa seurata Jeesusta. Jos vainoa ilmenee, on se yleensä vain sanallista, meitä voidaan vältellä työpaikalla, tai meidän etenemistämme urallamme voidaan vaikeuttaa. Näin ei kuitenkaan ole Lähi-Idässä, jossa Israel on ainoa demokraattinen valtio, jossa on uskonnonvapaus. On sanomattakin selvää, että henki, joka islamissa vaikuttaa, ei ole sama kuin Pyhä Henki, joka vaikuttaa meidän elämässämme. Ei, se on anti-Kristuksen henki, joka yrittää orjuuttaa kristityt islamilaisen hallinnon alle. Se on myös fyysistä sotaa kristittyjä vastaan yrittäen hävittää heidät Lähi-Idästä ja koko maailmasta!

Toivo Kristuksessa
Jeesuksen seuraajina me emme taistele lihaa ja verta vastaan; mikä tarkoittaa ihmisiä vastaan. Me tunnistamme hengen ihmisten pahojen tekojen takana, ja kunnioitamme jokaista luotua Jumalan kuvana. Meidän viestimme on anteeksiantamus ja sovinto Jeesuksessa. Se tarkoittaa ensin sovintoa Jumalan kanssa, sen jälkeen eri uskonnollisista, kulttuureista, ideologioista ja etnisistä taustoista tulevien ihmisten kanssa. Evankeliumilla on valta muuttaa ihmisten elämä. Se on kaikille ihmisille ja kulttuureille oleva viesti toivosta.

Jumalan olemus ja hengen hedelmät, jotka ruumiillistuivat Jeesuksessa, ovat kaikkien saatavilla! (Hepr. 1:3; Gal. 5:22-23; Kol. 3:12-15; 1. Tim. 3:16) Meidän aseemme ovat hengellisiä ja toivontäyteisiä. Niiden alkuperä on Jumalan hyvyydessä ja ne tuovat parannuksen ja totuuden ihmisten sydämiin.

Rukouksen voimakas ase
Kristuksen ruumiin täytyy harjoittaa hengellisiä aseitaan, erityisesti rukouksen voimaa. Meidät on kutsuttu paastoamaan ja rukoilemaan Jumalan tahdon tapahtumista maan päällä, ja että hän vapauttaisi meidät pahasta ja kaataisi demoniset linnoitukset (Ef. 6:10-17; Kol. 2:15; Hepr. 2:14; Room. 16:20; Matt. 6:13)

Tiedämme, että hänen tahtonsa ihmiskuntaa kohtaan on hyvä, ja että hän haluaa oikeudenmukaisuuden ja rauhan vallitsevan (Luuk. 2:14; Jes. 2:1-4; 1. Tim. 2:1-7). Tämän vuoksi käymme sotaa näkymättömässä maailmassa, kun rukoilemme Jumalaa.

Sama vihollinen tähtää Israeliin
Pimeyden hengelliset hallitsijat ilmentävät tätä hetkeä, tilaa ja historiaa. Nämä pahuuden voimat vaikuttavat terroristiryhmiin niin, että ne tappavat kristittyjä armottomasti, eivätkä lopeta, vaan tähtäävät myös Israeliin ja juutalaisiin. Israel on taistellut eturintamassa radikaaleja jidahisteja vastaan jo useiden vuosikymmenien ajan, tismalleen samoja pahuuden voimia vastaan kuin alueen kristitytkin. Israel itse asiassa taistelee hengellistä sotaa pahuutta vastaan suojellessaan omia kansalaisiaan.

Tämä on todellakin osa hengellistä sodankäyntiä "tämän ajan pimeyden hallitsijoita vastaan", kun nostamme äänemme vainottujen kristittyjen puolesta, jotka elävät radikaalin islamin alla, ja seisomalla Israelilaisten rinnalla, kun he taistelevat tätä samaa vihollista vastaan.

Vastuun ottaminen
Israelilaiset kieltäytyvät antautumasta näiden kieroutuneiden valtojen alle tai antamasta heidän kohtalonsa valua vihollisten käsiin. He pitävät kohtalonsa rohkeasti omissa käsissään, mikä pahastuttaa kansainvälistä yhteisöä. Monet maailman johtajista ajattelevat Israelin vaarantavan muiden maiden turvallisuuden, kun he vastustavat pahaa niin rohkeasti. Jos nämä johtajat, erityisesti lännessä, kieltäytyvät hyväksymästä vastuunsa, eivätkä seiso Israelin rinnalla, kokevat he pian saman hengellisen pahuuden valtaavan heidän maansa. Tämä vaarallinen henki haluaa fyysisesti hyökätä kristittyjä ja juutalaisia vastaan monissa maissa - mukaan lukien Eurooppa ja Yhdysvallat. Se haluaa rajoittaa meidän vapauttamme jakaa Jumalan Sanaa ja hiljentää kaikki rehelliset arvioinnit, joita tehdään Islamia koskien.

Toivo koko maailmalle
Näen kuitenkin toivon kaiken tämän keskellä, jos maailmanlaajuinen seurakunta tarttuu Hengen tuuleen, katuu ja antaa Jumalan muuttaa meidän sisintämme. Pidämmekö seurakunnan kunniakkaan kohtalon omassa kädessämme, emmekä antaudu pimeyden voimille? Vartioimmeko niitä aarteita, hengellisiä aseita ja lahjoja, jotka on uskottu seurakunnalle? Vastustammeko saa/tanaa loppuun saakka? (2. Tim. 1:14; Jaak. 4:7; Matt. 4:1-11)

Tämän kaltainen seurakunta täyttää Israelin ja kaikki kansat toivolla, kun yhdessä taistelemme pahuutta vastaan!

Kristuksessa Sinun,
Juha Ketola

ICEJ:n kansainvälinen johtaja

******************************************
Rukousaiheet, Syyskuu 2014

Seuraava paasto- ja rukouspäivämme Jesaja 62 -rukouskampanjassamme on keskiviikkona 3. syyskuuta. Rukoile kanssamme!

1) Rukoile vainottujen kristittyjen yhteisöjen puolesta Lähi-Idässä ja muissa muslimivaltioissa. Rukoile erityisesti Irakissa ja Syyriassa olevien kristittyjen puolesta, jotka kärsivät ISIS-terroristimiliisin julmuuksista. Rukoile, että he vapautuisivat kaikesta pahasta ja voisivat palata koteihinsa rauhassa. Rukoile, että todistus Jeesuksesta olisi vahva niiden kristittyjen elämässä, jotka tällä hetkellä kärsivät vainoa muslimien taholta.

2) Rukoile, että länsimaiset johtajat kantaisivat vastuunsa seisomalla pahoja voimia, kuten ISIS:iä, al-Qaidaa, Boko Haramia ja al Shabaabia vastaan. Rukoile, että he voisivat vahvistaa ja tukea niitä elementtejä Lähi-Idässä, jotka edistävät demokraattisia vapauksia, ja että maailma olisi mukana pysäyttämässä teurastuksen ja alueen ikiaikaisten kristittyjen yhteisöjen poiskitkemisen. Rukoile, että rehellinen arvio islamista olisi maailmassa vapaasti saatavilla.

3) Rukoile, että Israel edelleen seisoisi vahvasti jidahistisia voimia, kuten Hamasia ja Hizbollahia vastaan, joiden tarkoitus on tuhota Israel samalla, kun he tavoittelevat maailman hallintavaltaa. Rukoile, että Gazassa olevan Hamasin ei sallittaisi aseistaa itseään uudelleen.

4) Rukoile, että maailman johtajat ja kansainvälinen media ymmärtäisi sen, että Israel on taistellut eturintamassa radikaalia islamia vastaan lännen puolesta jo vuosikymmenien ajan. Rukoile, että he ymmärtäisivät, että tämä katala islamismin henki tähtää yhtälailla kristittyihin ja juutalaisiin, ja että maailman täytyy seistä Israelin rinnalla, kun se kohtaa tämän uhan päivittäin.

5) Rukoile, että seurakunta toteuttaisi Jumalalta saadun tehtävänsä tässä ajassa ja rukoilisi niiden kristittyjen puolesta, jotka elävät Lähi-Idässä sekä rukoilisi Israelin puolesta. Vastustakaamme pahaa ja hänen saa/tanallisia suunnitelmiaan, joita hänellä on Israelille ja alueen kristityille.

Viestiä saa jakaa eteenpäin.


Juhani Starczewski
Vieras

#2232 Jo on aikoihin eletty!

04.09.2014 16:30

Turku Priden valmistelut ovat parhaillaan käynnissä. Tapahtuma on saanut tukijoikseen muun muassa arkkipiispa Kari Mäkisen.....

Jo on aikoihin eletty!

2. Valtakunnallinen Raamattumarssi, jonka teemoina ovat perinteisen avioliiton ja Israelin tukeminen ja puolustaminen!... http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/2._Valtakunnallinen_Raamattumarssi.htm

Arvaapa, montako piispaa ja pappia on tämän marssin takuumiehinä?

www.seurakuntalainen.fi/

#2233 Seminaari Israel-uutisoinnista Rony Smolar suosittelee medialle taustojen tutkimista

05.09.2014 09:25

Seminaari Israel-uutisoinnista Rony Smolar suosittelee medialle taustojen tutkimista

27.08.2014 17:07 Päivitetty 28.08.2014 08:48 | Uusi Tie | Vuokko Vänskä

 

- Suomen lehdistö on tilinteon kynnyksellä, totesi Lähi-idässä pitkään työskennellyt toimittaja Rony Smolar Avainmedia-lähetysjärjestön järjestämässä seminaarissa tänään Tikkurilassa. Tilaisuudessa pohdittiin, miten Suomen media on käsitellyt pitkään jatkunutta Gazan konfliktia. Päätoimittaja Leevi Launonen tarkasteli kysymystä teologiselta ja eettiseltä kannalta. Rony Smolarin mukaan Gazan konfliktin uutisointi suomalaisessa mediassa on ollut liian yksipuolista. Media on tanssinut Hamasin pillin mukaan. - Israel on aina hävinnyt PR-sodan ja niin nytkin. Vuonna 1988 Helsingin Sanomissa oli otsikko ”Kuinka länsimedia meni PLO:n ansaan?”. Nyt voitaisiin kysyä sama kysymys: ”Kuinka länsimedia meni Hamasin ansaan?” Smolar sanoi.

Rony Smolar suosittelee medialle tarkempaa taustojen tutkimista ja muistuttaa, että Hamasia pidetään yleisesti terroristijärjestönä. Se muun muassa käytti siviilejä ihmiskilpinä ja ampui raketteja Israeliin siviilikohteista käyttäen muun muassa avustustiloja ammusvarastona.

- Nyt media on antanut käsityksen, että Hamas on uhri, vaikka se on verrattavissa Boko Haramin tapaisiin liikkeisiin. Katsojat ja kuulijat odottavat tasapuolista tietoa. Jos tämä periaate horjuu, uskottavuus menee ja median koko valta-asema kaatuu, Smolar sanoi.

Hänen mielestään Lähi-idän tilanteen vakauttamisen pitäisi lähteä siitä, että ympäröivät arabimaat hyväksyvät YK:n päätöksen Israelin valtion muodostamisesta.

- Kriisin ratkaisu pitäisi kääntää päälaelleen: arabimaailman pitäisi tunnustaa Israelin olemassaolo. Silloin se tuntisi itsensä turvalliseksi, eikä olisi niin liipasinherkkä, Smolar sanoi.

Urhoollisesta Daavidista sylkykupiksi

Hän muistutti, että ennen kuuden päivän sotaa vuonna 1967 Israelia käsiteltiin mediassa pienenä ja urhoollisena Daavidina, mutta tuon sodan jälkeen siitä on tullut koko maailman sylkykuppi.

- Israelin sodat ovat olleet aina puolustussotia. Kun arabit vastustivat Israelin valtion syntyä, jouduttiin heti sotaan. Lähi-idän konflikti on pitkä uutistapahtuma, jota jokainen seuraamme omalla asenteellamme. Israel Raamatun alueella herättää tunteita. Ollaan mustavalkoisia, puolesta tai vastaan. Myös media pyrkii muuttamaan ihmisten asenteita, Smolar sanoi.

Hän myöntää, että Israelilla on omat vikansa ja siinä on aihettakin kritisoida.

- Mutta miksi sitä tehdään poikkeuksellisen vahvasti? Väitän, että lehdistö ei ole ollut oikeudenmukainen, hän totesi.

Smolarin mukaan lehdistön yksipuolisen uutisoinnin seurausta on, että juutalaisvastaisuus on levinnyt Euroopassa viime aikoina.

- Medialla on suuri vastuu tästä, Smolar sanoi.

Koskevatko lupaukset nykyistä Israelia?

Ristin Voitto -lehden päätoimittaja Leevi Launonen totesi, että kristityt teologit ovat eri mieltä siitä, millä lailla Vanhan testamentin lupauksia ja liittoja tulkitaan Uuden testamentin ajassa.

- Voidaan myös kysyä, millä lailla Jeesus täytti liitot ja lupaukset? Ovatko liitot voimassa vielä senkin jälkeen kun Kristus tuli ja teki täytetyn työn? Launonen pohti.

- Karkean jaon mukaan kristillinen sionismi opettaa, että Vanhan testamentin lupaukset maa-alueista ja konkreettisista rajoista ovat päteviä nyt ja koskevat myös nykyistä Israelia. Toisen ajatuksen mukaan me emme voi Vanhasta testamentista poimia mielivaltaisesti joitakin kohtia, joita siirrämme tähän aikaan. Seremonialait eivät koske, mutta nämä koskevat.

Launosen mukaan keskeistä on, millainen on Jumalan kansan käsite ja Jumalan valtakunta ja liittyykö siihen kysymys maa-alueesta.

- Korostan sitä, että on tavattoman tärkeä tuntea historialliset ja yhteiskunnalliset taustat. On syytä tuntea Israelin syntyhistoria ja Gazan alueen synty. Edelleen on mietittävä, arvioidaanko Gazan kriisiä kansainvälisen oikeuden vai Raamatun perusteella. Eettisessä mielessä on pyrittävä aina tiukasti totuuteen, Launonen sanoi.

Launonen kertoi, että Ristin Voiton lukijakunnassa suurin osa arvioi asiaa Raamatun mukaan. Mutta on myös niitä, jotka ajattelevat, että tässä historiallisessa tilanteessa kansainvälinen oikeus on se, jonka perusteella arvioidaan Israelin ja Gazan tilannetta.

Voiko Israelia arvostella? Siitäkin kristityillä on eri käsityksiä.

- On kristillisiä järjestöjä, jotka eivät missään asiassa julkisesti arvostele Israelia. Toinen näkökulma on, että tiedämme Israelin olevan Jumalan valittu kansa, mutta voimme eettisesti arvioida sen tekemisiä. Tässä suhteessa kannanotoissa on eroa, Launonen sanoi.

Launonen toivoi, ettei teologia johtaisi konfliktin ylläpitoon vaan Jeesuksen vuorisaarnan mukaan rauhantekoon. Hän kehotti kristittyjä rukoilemaan sitä, että Jumalan suunnitelma voisi Israelin kohdalla täydellisesti toteutua.

 

(Uutinen korjattu 28.7. Seminaarin järjesti Avainmedia-lähetysjärjestö eikä Aikamedia)

Shalom

#2234 Re: Jo on aikoihin eletty!

07.09.2014 17:53

#2232: Juhani Starczewski - Jo on aikoihin eletty!  

 Olisko Mäkinen eksynyt kulkueesta kun meni väärään homojen kulkueeseen.

 

Tuetaan Israelin kansaa ja annetaan piispojen hortoilla missä haluavat. Niiden esimerkki ei ole Sanan mukainen. Sääliksi evl kirkkoa ja sen johtoa. Siunataan Israelia ja rukoillaan sillä Se on Sanan mukaista esimerkkiä myös Mäkiselle ja piispa Askolalle, jotka ovat todella hakoteillä Sanan opetuksesta.

ICEJ Uutiset

#2235 Israelin pienet metsät joutuvat tuhopolttajien kynsiin...

09.09.2014 07:53

ICEJ SIUNAA MAAILMAA

Israelin pienet metsät joutuvat tuhopolttajien kynsiin lähes joka kesä, mikä antaa kansallisille paloviranomaisille paljon tosimaailman kokemusta, jonka he iloiten jakavat muunmaalaisten metsäalan virkamiesten kanssa. Matash – tulen ennustusjärjestelmä – on Israelin kehittämä tietokoneohjelma, joka keksittiin vuonna 2010 tapahtuneen Karmelin metsäpalon jälkeen. Ohjelma huomioi säätiedot, lämpötilan, kosteuden ja liudan muita tekijöitä ennustamaan metsäpalon käyttäytymistä. Tämä on mullistanut tavat, joilla tulipaloja käsitellään, ja on kerännyt huomiota ympäri maailmaa. Järjestelmä on jo toiminnassa Israelissa, ja järjestelmän myyminen useisiin muihin maihin on jo suunnitteilla. Tämä auttaisi pelastamaan ihmishenkiä, puita ja miljoonia dollareita, joita kuluu vahinkojen korjaamiseen vuosittain.

ICEJ Uutiset

 

Viestiä saa jakaa eteenpäin.

 

ICEJ Uutiset

#2236 Kiitoskirje Benjamin Netanyahulta

09.09.2014 08:04

 

PÄÄMINISTERI KIITTÄÄ ICEJ:TÄ ÄSKETTÄISEN KRIISIN AIKANA OSOITTAMASTA TUESTA

 

Kiitoskirje Benjamin Netanyahulta

 

Israelin pääministeri, Benjamin Netanyahu, lähetti äskettäin kiitoskirjeen, jossa hän kiitti Israelin valtion ja kansan puolesta ICEJ:tä Gazan konfliktin aikana osoittamasta tuesta. Kirjeestä on liitetty kuva tämän artikkelin loppuun.

ICEJ haluaa kiittää kaikkia tukijoitaan ympäri maailman, jotka ovat vastanneet avunpyyntöön ja lahjoittaneet avokätisesti kriisirahastoon tai osallistuneet mielenilmauksiin osoittaakseen tukensa Israelille. Olette saaneet paljon aikaan, kuten itse pääministeri Netanyahulta tullut kirje todistaa. Olemme antaneet humanitaarista apua tulituksen alla oleville israelilaisille Etelä-Israelissa sekä tukeneet juutalaisyhteisöjä ympäri maailman, jotka ovat joutuneet kestämään avointa antisemitismiä kaupunkiensa kaduilla.

Olemme ylpeitä, että seisomme Israelin rinnalla, varsinkin tällaisena aikana!

Siunatkoon Jumala sinua uskollisuudessasi!

ICEJ Uutiset

Viestiä saa jakaa eteenpäin.

 

 

Juhani Starczewski

#2237 Tervetuloa Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry:n 60-vuotisjuhlaan

11.09.2014 15:48

Hyvä ystävä,

  Tervetuloa Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry:n 60-vuotisjuhlaan 21.09.2014 Balderin saliin, Aleksanterinkatu 12, Helsinki! Aloitamme juhlaseminaarilla klo 12.00, jolloin musiikkipedagogi Irene Jelin puhuu aiheesta "Juutalainen tanssi kautta aikojen". Israelilaisiin kansantansseihin osallistujia on tutustuttamassa Jouni Pajunen. Klo 14 on tarjolla israelilaista välipalaa 5,- ¬:n hintaan, ja varsinainen juhla alkaa klo 15.00. Sen ohjelma ilmenee tarkemmin liitteestä. Jos haluatte tuoda jonkun lyhyen tervehdyksen juhlaan, ilmoittakaa asiasta etukäteen allekirjoittaneelle ja Vesa Hirvoselle, vesa.hirvonen( )helsinki.fi. Tämä kutsu on tarkoitettu koko sille viiteryhmälle, jota edustat. Olisi iloinen, jos välittäisit kutsun edelleen joukoillesi.Vinkkejä myös muista henkilöistä/tahoista, joille tämä kutsu olisi syytä lähettää, otan mielelläni vastaan. Kiitos!Tervetuloa! Juha-Pekka RissanenSuomi-Israel Yhdistysten Liitto ry:n pj.p. 044-516 6120

Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry  60 V

su 21.09. 2014 Balderin sali, Aleksanterinkatu 12, Helsinki

Ohjelma:

klo 12 Juhlaseminaari:

”Juutalainen tanssi kautta aikojen”

 tanssipedagogi Irene Jelin,

tanssit Jouni Pajunen

 klo 14 Israelilainen välipala, hinta 5 €

 klo 15 ”Israelilaisen kulttuurin erityispiirteitä”,


puhujina mm.

 Israelin suurlähettiläs Dan Ashbel,

prof. Hannu Juusola,

 prof. emeritus Reino Kurki-Suonio,

SIYL:n pj. Juha-Pekka Rissanen

 musiikki: Suvi ja Folke Gräsbec

lausunta: Seela Sella,

 juonto: dos. Vesa Hirvonen

 

 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

13.09.2014 00:01


YLE

#2239 Gazasta ammuttiin raketti Israeliin ensimmäistä kertaa tulitauon jälkeen

16.09.2014 19:08

Gazasta ammuttiin raketti Israeliin ensimmäistä kertaa tulitauon jälkeen


Kranaattiammus ei aiheuttanut vahinkoa


 

Ajankohtaista:

#2240 Magnetimedia Rovaniemen hovissa

17.09.2014 14:53

 Shalom ! 

Päivän Kalevan (paperiversio,mutta myös netissä lyhyesti) mukaan J Kärkkäisen Magnetimedia oli Rovaniemen hovissa eilen ja tänään. Kuten sanotaan "jäljet johtaa sylttytehtalle", ja J Kärkkäinen pyysi !! oikeudelta todistajaksi/ tukihenkilöksi Suomen vastarintaliikkeen (uusnatsijärjestö) johtajaa, joka toimii toimittajana Magneettimediassa. Eli todelliset tarkoitusperät selviävät tässä pyynnössä, ja kuka lehteä ns. pyörittää tälläkin hetkellä.

 Oikeus ei suostunut tukihenkilö-toiveeseen (koska hän tuntee "laajan todistusaineiston" J K:n mukaan), Mutta johtaja voi toimia keskiviikkona oikeuden todistajana, päätettiin.

Rukouspyyntö että totuus voittaa ja jutulle ei enää myönnetä valitusoikeutta.

YLE

#2241 Tuomioja israelilaislehdelle: EU:n Venäjä-linjaus voi johtaa myös pakotteisiin Israelia vastaan

17.09.2014 14:58

ERkin lausunto Yle: sivuilta ma 15.9.2014

 

·         UUTISET

·         ULKOMAAT

Ulkomaat 15.9.2014 klo 6:29 | päivitetty 15.9.2014 klo 6:29

Tuomioja israelilaislehdelle: EU:n Venäjä-linjaus voi johtaa myös pakotteisiin Israelia vastaan

Tuomioja vertaa Ukrainaa palestiinalaisalueiden tilanteeseen. Molemmilla alueilla on miehittäjiä.

·          

Kuva: Yle

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) arvioi israelilaisen lehden haastattelussa, että Euroopan unionin pakotelinjaukset Venäjää vastaan voivat johtaa myös pakotteisiin Israelia vastaan.

Tuomioja vertaa Haaretz-lehdelle tilannetta, jossa Venäjää vastaan asetettiin pakotteita Ukrainan tilanteen takia. Tuomioja toteaa, että esille on noussut kysymys, miksi Israelia vastaan ei ole asetettu pakotteita, vaikka se on miehittänyt palestiinalaisalueita 47 vuotta.

Tuomiojan mukaan EU on tähän mennessä antanut Israelille porkkanoita rauhan saavuttamiseksi. Nyt unioni voi joutua turvautumaan myös keppiin.

Tuomioja sanoo, että ilman Yhdysvaltoja Israelin ja palestiinalaisten välille ei saavuteta rauhaa, mutta EU:n tulee olla mukana konfliktin ratkaisussa.

Tuomioja on jo aiemmin todennut, että Israelia ja palestiinalaisten Hamas-järjestöä tulisi painostaa pakotteilla rauhan saamiseksi.

LUE MYÖS

Haaretz: Sanctions on Russia could affect Israel, Finland FM says

·         Kari NissinenYle Uutiset

Ei hyvältä näytä UM:mme lausunnot.Suomi kunnostautuu BDS-asiossa Israelia vastaan ! siun terv arto perämäki

·          

·         10.09.2014

Tuomioja: EU:n uudet pakotteet johtavat vastatoimiin

08.09.2014

Israelilainen Länsirannalta ja palestiinalainen Israelista tulivat puhumaan rauhasta

Kaleva:

#2242 Magneettimedian juutalaiskirjoituksia puidaan hovioikeudessa

17.09.2014 15:42

Magneettimedian juutalaiskirjoituksia puidaan hovioikeudessa
http://www.kaleva.fi/  uutiset/kotimaa/magneettimedian

-juutalaiskirjoituksia-puidaan  -hovioikeudessa/675884/

Kotimaa  16.9. | Kaleva

Rovaniemen hovioikeus alkoi tiistaina käsitellä Magneettimediassa julkaistuja juutalaisvastaisia kirjoituksia Oulun käräjäoikeuden tiloissa.

Juha Kärkkäinen vaatii hovioikeutta hylkäämään hänelle käräjäoikeudessa langetetun 90 päiväsakon tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Käräjäoikeus katsoi viime syksynä, että Magneettimediassa ja sen nettisivuilla julkaistiin 2012–2013 kolme artikkelia, joissa panetellaan ja solvataan juutalaisia. Kärkkäinen toimi ilmaisjakelulehden päätoimittajana ja tavarataloyhtiö J. Kärkkäinen Oy:n hallituksen jäsenenä sekä toimitusjohtajana.

Kärkkäisen mielestä hänen julkaisemiensa artikkeleiden kirjoittajien äärimielipiteitä kuvaavat tekstit kuuluvat perustuslaissa ja ihmisoikeussopimuksissa turvatun sananvapauden piiriin.

Syyttäjä vastustaa syytteen hylkäämistä ja vaatii, että sakkotuomio korotetaan ehdolliseksi vankeudeksi. Hänen mukaansa Juha Kärkkäinen on jatkanut juutalaisten parjauskampanjaa vielä syytteen nostamisen jälkeenkin, eikä J. Kärkkäinen ole yhtiönä puuttunut siihen.

J. Kärkkäinen Oy vaatii hovioikeutta kumoamaan, jättämään tuomitsematta tai alentamaan 45 000 euron yhteisösakkoa, jonka käräjäoikeus sille langetti. Kyseessä oli ensimmäinen suomalaisessa tuomioistuimessa sananvapausrikoksesta langetettu yhteisösakko.

Oikeudenkäynti jatkuu keskiviikkona. Silloin ääneen pääsee Juha Kärkkäinen.

Kaleva

#2243 Juha Kärkkäinen puolusti juutalaiskirjoitusta: Pätevän miehen kynästä

17.09.2014 20:28

    Juha Kärkkäinen puolusti juutalaiskirjoitusta: Pätevän miehen kynästä

Juha Kärkkäinen Raahe-Ylivieskan käräjäoikeudessa syyskuussa 2013.
Liisa Lehto-Peippo
Kotimaa15:15 |Kaleva

Magneettimedia-lehdessä julkaistuja juutalaiskirjoituksia on ruodittu kahden päivän ajan Rovaniemen hovioikeuden pääkäsittelyssä Oulussa.

Keskiviikkoaamuna ääneen pääsi Juha Kärkkäinen, joka toimi kirjoitusten julkaisuaikaan lehden päätoimittajana. Hän perusteli tuomioistuimelle, miksi hän julkaisi juutalaisvastaisina pidetyt artikkelit ilmaisjakelulehdessä ja sen verkkosivuilla. Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden mielestä artikkeleissa selvästi paneteltiin tai solvattiin juutalaisia.

Kärkkäinen on toista mieltä. Hänen mukaansa Magneettimedia oli tuolloin vaihtoehtolehti, jossa julkaistiin valtamediasta poikkeavia artikkeleita.

”Meillä oli terveyteen, talouteen ja politiikkaan liittyviä artikkeleita. Koko ajan valtamedia hyökkäsi meitä vastaan ja leimasi huuhaaksi, korvakynttilälehdeksi ja muuksi vastaavaksi. Leimaaminen alkoi riippumatta siitä, mitä asiaa käsiteltiin”, hän kuvaili.

Syytteeseen johtanut ensimmäinen artikkeli julkaistiin elokuussa 2012. Kärkkäisen mukaan takana oli aiemmin koettu arabikevät, ja hänen eteensä tuli artikkeli ”joka näytti hyvältä”.

”Se oli pätevän miehen kynästä. Päätin julkaista sen.”

Kärkkäisen mukaan valtamedia hyökkäsi J. Kärkkäinen Oy:n tavarataloa vastaan artikkelin julkaisun jälkeen.

”Yhtäkkiä yhtiö pyrittiin leimaamaan juutalaisvastaiseksi sillä, että sen mainosläpyskä julkaisee artikkeleita, jotka eivät sinne kuulu”, hän selitti.

Tämän jälkeen hän julkaisi kaksi seuraavaa tekstiä. Ensimmäinen ilmestyi elokuun lopulla 2012, toinen maaliskuussa 2013.

”Mainostoimistollakin nousi hiukset pystyyn. Kysyttiin, että uskallatko oikeasti laittaa tällaisen artikkelin lehteen. Sanoin, että sinne se vaan menee”.

Artikkeleiden seurauksena J. Kärkkäinen Oy:n silloinen toimitusjohtaja lähti ja yhtiön koko hallitus irtisanoutui. Myös tavaratalon myynti laski. Lopulta Juha Kärkkäinen päätti siirtää Magneettimedian kokonaan internetiin.

”Näin, ettei tällaisella lehdellä ole mitään mahdollisuuksia toimia. Se leimataan saman tien rikolliseksi, jos se julkaisee valtavirrasta poikkeavan, kriittisen artikkelin.”

Hitlerin Mein Kampf esillä

Keskiviikkona oikeudessa kuultiin Kärkkäisen lisäksi hänen puolustuksensa, syyttäjän ja J. Kärkkäinen Oy:n loppulausunnot sekä kaksi henkilöä, jotka Juha Kärkkäinen oli nimennyt todistajikseen. Toinen heistä edusti mediamaailmaa, toinen oli toimittaja. Kyseinen toimittaja kertoi oikeudelle olevansa aktiivina uusnatsistisena järjestönä pidetyssä Suomen vastarintaliikkeessä. Liikkeen kotisivujen mukaan kyseinen mies on sen johtaja, ja sen verkkolehden päätoimittaja.

Liikkeellä on internetissä kirjakauppa. Sen kotisivuilla suositellaan Adolf Hitlerin Mein Kampf – taisteluni –teosta.

”Kun tuodaan todistaja, jolla on näin vahva yksipuolinen tausta, vahvistaa se sitä kuvaa, että näillä artikkeleilla on tarkoitettu ja haluttu loukata juutalaisia”, kihlakunnansyyttäjä Ilpo Lehto summasi loppupuheenvuorossaan. Hän vaatii hovioikeutta koventamaan Kärkkäiselle käräjäoikeudessa langetetun sakkorangaistuksen ehdolliseksi vankeustuomioksi.

J. Kärkkäinen puolestaan vaati käräjillä langetetun 45 000 euron yhteisösakon kumoamista, alentamista tai tuomitsematta jättämistä.

Juha Kärkkäinen haluaa, että hovioikeus kumoaa käräjäoikeuden tuomion ja hylkää syytteen kokonaan. Hänen puolustuksensa mukaan todistajana toimineen toimittajan mielipiteillä saati taustalla ei ole merkitystä, vaan hänet oli kutsuttu todistamaan omien havaintojensa vuoksi.

Kyseinen todistaja valotti puheenvuorossaan muun muassa internetissä eri puolilla maailmaa julkaistuja tekstejä, joissa käsitellään juutalaisia.

Hovioikeudenkäynti päättyi iltapäivällä. Tuomio annetaan lokakuussa.

Viesti Euroopan kansoille

#2244 Merkel jyrähti juutalaisten puolesta

19.09.2014 08:46

Merkel jyrähti juutalaisten puolesta

"Juutalaisten pitää tuntea olonsa turvalliseksi Saksassa”. Euroopan voimanainen Angela Merkel jyrähti sunnuntaina Brandenburgin portilla ja jyrähti niin, että Helsingin Sanomatkin kirjoitti asiasta kokonaisen sivun.

Mitä on tapahtunut kun maan valtalehdessä on puolen sivun kokoinen värikuva, jossa liehuu Israelin lippu, Daavidin tähti ja punaisessa lakanassa valkoisin värein sana Jeesus?

Saksan liittokansleri Angela Merkel piti puheen Berliinin Brandenburgin portilla juutalaisyhteisön järjestämässä mielenilmauksessa. Merkel tuomitsi juutalaisvihan puheessaan: ”Kun juutalainen nuori aviopari kysyy, voivatko he kasvattaa lapsensa Saksassa, se tekee minut surulliseksi. Juutalaisten pitää tuntea olonsa turvalliseksi Saksassa”, Merkel sanoi.

Liittokansleri tuomitsi kovin sanoin viime kuukausien juutalaisia ja synagogia kohtaan tehdyt hyökkäykset.

Viesti Euroopan kansoille

Merkel tunnetaan EU:n voimanaisena, jonka ääni on usein myös Euroopan ääni. Berliinin tilaisuudessa paikalla oli tuhansia ihmisiä ja heidän joukossaan useita ministereitä, Saksan liittopresidentti ja Berliinin pormestari. Saksan johtajat ymmärsivät, että juutalaisviha nosti päätään Gazan taistelujen aikana.

Heinäkuussa Saksassa alkoi antisemitististen hyökkäyksien aalto. Wuppertalissa Saksan länsiosassa kolme miestä heitti polttopulloja synagogan eteen.

Viesti Euroopan kansoille on selvä: ” Me emme hyväksy juutalaisvihaa.” Usein vainot, sodat ja rauha alkavat puheista. Puheiden voimasta ajatukset ja ihmiset lähtevät liikkeelle, syntyy tekoja, hyviä ja huonoja.

Toivottavasti Saksan esimerkki saa myös suomalaiset päättäjät hyviin tekoihin. Olisi se hieno päivä kun Suomen hallitus yhtenä rintamana seisoisi Eduskuntatalon rappusilla Israelin puolesta.

Vielä elämme aikaa, jossa mm. vasemmisto ministerit ja kansanedustajat puhuvat pakotteista ja boikoteista Israelia kohtaan, mutta muutos etenee rukouksen ja sanojen voimasta.

"Juutalaiset pitää kaasuttaa"

Heinäkuussa Saksassa alkoi antisemitististen hyökkäyksien aalto. Eri puolilla maata järjestettiin Palestiinaa tukevia mielenosoituksia, joiden osanottajat huusivat  muun muassa, että juutalaiset pitää kaasuttaa.

Wuppertalissa Saksan länsiosassa kolme miestä heitti polttopulloja synagogan eteen.

Tilanne Saksaa alkoi olla todella huolestuttava ja kun Ranskasta kuului samansuuntaisia uutisia, niin syytä huoleen on koko Euroopan alueella. Saksan hallituksen ja kansalaisten tuki juutalaiselle yhteisölle oli välttämätön ja ajankohtainen.

Saksan juutalaisen neuvoston puheenjohtaja Dieter Graumann toki toivoi voimakkaampaa tukea: ” Vähän enemmän empatiaa olisimme toivoneet. Toivon todella, että tällaista mielenilmausta ei tarvitse järjestää pian uudestaan. Toivon, että tämä viesti Berliinistä kuullaan koko Euroopassa”, sanoi Graumann Hesarin haastattelussa.

Rauhaa ja siunausta me kaikki toivomme Israelille yhtyen kuningas Daavidin Psalmiin 122.

Nyt seisomme porteillasi Jerusalem. Jerusalem olet kaupunkimme, tänne kansamme kokoontuu, tänne vaeltavat heimomme, Herran heimot, täällä, niin kuin on säädetty, Israel kiittää Herran nimeä. Täällä jaetaan oikeutta Daavidin suvun istuimilla. Ole tervehditty, Jerusalem! Olkoon rauha sinulla ja ystävilläsi. Vallitkoon rauha muureillasi ja hyvinvointi linnoissasi. Veljieni ja ystävieni tähden toivotan sinulle rauhaa. Herran, Jumalamme, huoneen tähden, rukoilen sinulle menestystä.


 


Vieras

#2245 UNDOF Flees

20.09.2014 10:20

 Lähi-idän rauhanneuvotteluissa on aika ajoin esitetty, että kansainväliset joukot voisivat turvata Jordanian vastaisen rajan Israelin vetäydyttä Länsirannalta mahdollisen palestiinalaisvaltion perustamisen jälkeen. Amerikkalainen diplomaatti ja politiikantutkija Elliot Abrams kommentoi tällaisia suunnitelmia YK:n joukkojen Syyriasta vetäytymisen valossa: 

 

Kansainvälisten joukkojen sijoittaminen Länsirannalle on vanha patenttilääke. UNDOF joukkojen epäonnistuminen kuitenkin muistuttaa siitä, ettei se toimi. Siihen saakka kunnes alueelle on saatu rauha ja kaikki terroristiryhmät on lyöty, tai kunnes palestiinalaishallinto selvästi kykenee voittamaan terrorismin ja varmistamaan lain ja järjestyksen, ainoa mikä voi estää terroristien voimakkaan läsnäolon Länsirannalta on Israelin armeija. Asia, joka pitäisi ymmärtää paremmin on, että israelilaisten lisäksi myös palestiinalaiset ja jordanialaiset ovat riippuvaisia siitä, että IDF kykenee estämään sellaisten ryhmien kuten Hamas, al Qaeda ja jopa ISIS saamasta jalansijaa Länsirannalla. YK:n UNIFIL joukot Etelä-Libanonissa eivät ole kyenneet kontrolloimaan Hizbollahia ja ovat olleet haluttomia haastamaan sitä. Sama lopputulos on täysin ennustettavissa Länsirannalla tänään ja huomenna mikäli Israelin joukot vetäytyvät sieltä. Tämän myöntäminen ei merkitse sitä, että toivoisimme Länsirannan miehityksen jatkuvan pysyvästi, mutta varmaankin kaikki toivo ja suunnitelmat tulee perustua todellisuuteen.

 

Lähde: UNDOF Flees (Elliot Abrams)

http://blogs.cfr.org/abrams/2014/09/16/undof-flees/


Vieras

#2246 Herran siunaus

22.09.2014 19:48



Herra siunatkoon sinua Israel ja varjelkoon sinua.

Herra kirkastakoon kasvonsa sinulle

ja olkoon sinulle armollinen.

Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi

ja antakoon sinulle rauhan.

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Aamen.

Minä siunaan heitä!

#2247 Re: Herran siunaus

23.09.2014 11:16

#2246: - Herran siunaus  

 4.Mooseksen kirja:
6:22 Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:
6:23 "Puhu Aaronille ja hänen pojillensa ja sano: Siunatessanne israelilaisia sanokaa heille:
6:24 Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua;
6:25 Herra valistakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen;
6:26 Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan.
6:27 Näin he laskekoot minun nimeni israelilaisten ylitse, ja minä siunaan heitä."

Ajankohtaista:

#2248 Onko juttu sateenkaariperheestä sopusoinnussa kirkon kanssa?

26.09.2014 11:07

Onko juttu sateenkaariperheestä sopusoinnussa kirkon kanssa?
http://www.ksml.fi/yhteiso/keskustelu/posts/list/84223.htm

Kumosiko Jumala käskynsä?

#2249 Tässä yksi erittäin vakava syy vuosisataiseen antisemitismiin ja juutalaisvainoihin!

28.09.2014 18:51

 

Tässä yksi erittäin vakava syy vuosisataiseen antisemitismiin ja juutalaisvainoihin!

Seuraavassa on artikkeli "Ikonimaalari"-kirjasta.

Siinä kerrotaan päätöksestä vuodelta 787,  jolloin 2. käsky poistettiin ja 10.käsky jaettiin 9. ja 10.käskyksi!

Vuonna 787 tehtiin päätös, jolla on suuri merkitys kuvan historiassa. Sen teki ”pyhä ja suuri maailmanlaajuinen kokous ”, joka oli kokoontunut”Jumalan armosta sekä hurskaiden ja kristittyjen hallitsijoiden”, Bysantin keisarin Konstantinoksen, joka tuolloin oli alaikäinen, ja hänen äitinsä, sijaishallitsijana toimivan Irenen määräyksestä Nikean kaupunkiin Bithynian maakunnassa. Se oli kristillisen kirkon historian viimeinen synodi, jonka päätöksiin yhtyivät kaikki silloisen kirkon johtajat: Antiokian, Aleksandrian, Jerusalemin ja Konstantinopolin patriarkat sekä Rooman paavi.  Tämän vuoksi sitä kuten kuutta aikaisempaa vastaavaa kirkolliskokousta kutsutaan ekumeeniseksi synodiksi. Järjestyksessä se siis oli seitsemäs ja toistaiseksi viimeinen.

Mitä seitsemäs ekumeeninen synodi sitten päätti kuvista? - Kuin kuninkaallista polkua kulkien, seuraten pyhien isiemme Jumalan johdatuksella antamia opetuksia sekä katolisen kirkon traditiota sillä tiedämme sen olevan peräisin siinä asuvasta Pyhästä Hengestä – päätämme tarkoin ja huolellisesti harkittuamme, että samoin kuin kunnioitettu ja elämää antava ristin kuva, on asetettava esiin hurskaita ja pyhiä kuvia, jotka on valmistettu väreistä, pienistä mosaiikkikivistä ja muusta sopivasta materiaalista, Jumalan pyhiin kirkkoihin, pyhiin astioihin, esineisiin ja vaatteisiin, seinille ja puulaudoille, taloihin ja teille. Meidän Herramme ja Jumalamme sekä Pelastajamme Jeesuksen Kristuksen kuvan tavoin turmeltumattoman valtiattaremme pyhän Jumalansynnyttäjän ja kunnioitettujen enkeleiden ja kaikkien pyhien ja hurskaiden ihmisten (kuvia).

Se on kumonnut juutalaisille annetun kuvakiellon.

---------------------------------------------------------

TOINEN MOOSEKSEN KIRJA, EXODUS 32
15. Ja Mooses kääntyi ja astui alas vuorelta, ja hänen kädessään oli kaksi laintaulua.Ja tauluihin oli kirjoitettu molemmille puolille; etupuolelle ja takapuolelle oli niihin kirjoitettu.16. Ja taulut olivat Jumalan tekemät, ja kirjoitus oli Jumalan kirjoitusta, joka oli tauluihin kaiverrettu.

TOINEN MOOSEKSEN KIRJA, EXODUS 34
1. Ja Herra sanoi Moosekselle: "Veistä itsellesi kaksi kivitaulua, entisten kaltaista, niin minä kirjoitan niihin tauluihin ne sanat, jotka olivat entisissä tauluissa, jotka sinä murskasit.
27. Ja Herra sanoi Moosekselle: "Kirjoita itsellesi nämä sanat, sillä näiden sanojen mukaisesti minä olen tehnyt liiton sinun ja Israelin kanssa".28. Ja hän oli siellä Herran tykönä neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä syömättä ja juomatta. Ja hän kirjoitti tauluihin liiton sanat, ne kymmenen sanaa.29. Ja kun Mooses astui alas Siinain vuorelta ja hänellä vuorelta alas astuessaan oli
kädessänsä kaksi laintaulua, ei hän tiennyt, että hänen kasvojensa iho oli tullut säteileväksi hänen puhuessaan Herran kanssa.

Ja Jumala puhui kaikki nämä sanat ja sanoi:

1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta,
orjuuden pesästä. Älä pidä muita Jumalia minun rinnallani.

2. Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla. Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat; mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni.

3. Älä turhaan lausu Herran, sinun Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei
jätä rankaisematta sitä, joka hänen nimensä turhaan lausuu.

4. Muista pyhittää lepopäivä. Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi; mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on. Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi; sentähden Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen.

5. Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että kauan eläisit siinä maassa,
jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa.

6. Älä tapa.

7. Älä tee huorin.

8. Älä varasta.

9. Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi.

10. Älä himoitse lähimmäisesi huonetta. Älä himoitse lähimmäisesi vaimoa äläkä hänen palvelijaansa, palvelijatartaan, härkäänsä, aasiansa äläkä mitään, mikä on lähimmäisesi omaa.

Pyhä Raamattu; toinen Mooseksen kirja 20 luku jakeet 1-17 ja
viides Mooseksen 5:6–21

-------------------------------------------

Nykyisen Katekismuksen 10 käskyä

1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.

2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.

3. Pyhitä lepopäivä.

4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.

5. Älä tapa.

6. Älä tee aviorikosta.

7. Älä varasta.

8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.

9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.

10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä,
karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

 

Tron

#2250 Israel alas!

29.09.2014 05:22

Sairasta miten jotkut uskonsa varjolla puolustelevat lapsien tappajia ja terroristeja, eli Israelia! 

 

 

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…