Imatran koulujen salit saatava hyötykäyttöön

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Imatran koulujen salit saatava hyötykäyttöön.


Vieras

#1

03.12.2013 22:34

Turussa näin jo toimitaan. Kaikilla yhdistyksillä on oikeus anoa vuoroa Liikuntapalvelukeskukselta.

Vieras

#2

04.12.2013 07:16

Ilman muuta tämä on asia joka on saatava kuntoon, ja salit käyttöön!

Vieras

#3

04.12.2013 07:51

Vahvists
Armas Tappi

#4 Heipparallaa

04.12.2013 09:05

Julkaisepa salien käytön kieltäneiden rehtorien nimet niin tiedämme ketkä ovat mulkkuja.
K.S.

#5 Huomioitava myös asian toinen puoli

04.12.2013 10:32

Koulutilat ovat pääsääntöisesti koulujen käyttöön tarkoitettu ja ensisijaisena sen niin myös kuuluu olla. Lähes kaikissa kouluissa joulukuun alkupuolelta lähtien liikunta-/juhlasaliin rakennetaan esiintymislavat ja mahdollisesti jo istumapaikatkin paikoilleen. Tämä hankaloittaa koulun omaakin liikuntatoimintaa, mutta myös juhlien harjoitteluun on jäätävä aikaa.

Ei tässä ole kyse mistään yhteisöjen ja seurojen osalle kohdistuvasta kiusanteosta vaan käytännön järjestelyistä. Joulujuhlan jälkeen harva enää jää esiintymislavoja purkamaan tai istuimia tyhjentämään, kyllä koulun henkilökunnallekin kuuluu loma rankan lukukauden jälkeen. Lisäksi vielä muistuttaisin siitä, että harva seura huolehtii itse salin siivouksesta, loma-aikaanhan kouluilla on usein siivous "jäissä". Seuroille on informoitu jo vuorojen hakuvaiheessa, että salien käyttövuoro voidaan perua jos koulu tarvitsee salia omaan käyttöönsä. Tällöinhän juuri rehtori hoitaa salivuorojen peruutukset...

A

#6 Otsikko

04.12.2013 10:46

Esim. Kosken koululla kaksi salia ja molemmissa juhla järjestelyjä? Ja lavathan on aika monessa salissa. Eikä niitä voimistelussa tarvita vaan salia :)

jep

#7 Totta toinen puoli

04.12.2013 10:47

Se on aivan totta, että koulujen salit ovat ensisijaisesti tarkoitettuja koulujen käyttöön päiväsaikaan. Mutta tuosta edellisestä kommentista selvisikin se syy miksi saleja ei saada käyttöön. Koulun henkilökunta /kaupungin henkilökunta ei halua nähdä sitä pientä vaivaa jolla sali saataisiin liikuntakäyttöön. Tärkeämpää on päästä 2 tuntia aikaisemmin lomalle. Tai miksi ne penkit sinne saliin pitää laittaa niin aikaisin? Tässäkin asiassa voisi tehdä seurojen kanssa yhteistyötä! Taatusti onnistuisi seurojen toimesta penkkien laitto/pois otto jos se takaisi harjoittelumahdollisuuden.

Kyllä normaalissa työpaikassa jos esimies sanoo, että "tyhjennä sinä tämä työpisteesi sellaiseen kuntoon että siinä voi lomasi aikana tehdä harjoittelija töitä." Jokainen sen työpisteen hoitaa kuntoon. Imatran kaupungissa johtajia ja pääliköitä riittää mutta ei sellaista joka pysyisi kouluille antamaan ohjeistuksen salien iltakäytön turvaamisesta! Kukaan opettaja tai rehtori ei omista niitä luokkia tai saleja.

Lisäksi uskon, että jokaisen opettajan työpäivää helpottaa se jos oppilaat liikkuvat ilta-aikaan enemmän!

Tämän adressin tarkoitus ei varmaankaan ole kenenkään mustamaalaaminen tai kenenkään työtaakan lisääminen. Opettajat ja rehtorit tekevät arvokasta ja raskasta työtä. Kyllä tämän tarkoitus on varmasti rakenteiden ja vanhojen toimintatapojen muuttaminen tehokkaampaan ja liikuntaystävällisempään suuntaan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

04.12.2013 10:50


Ä

#9 Hyvä K.S

04.12.2013 12:54

Kirjoituksestasi saa sellaisen kuvan, että koulun henkilökunnalla on oikeus lähteä lomailemaan jälkiään siivoamatta rankan työnkuvan takia. Uskon, että tänäpäivänä opettaminen on raskaampaa kuin vuosia sitten, mutta en näe sillä olevan yhteyttä salin siivoamiseen joulujuhlan jälkeen, jos salilla olisi muille käyttöä.
"jep" tuo on aivan totta, miksi seurat ja koulut eivät voisi tehdä yhteistyötä penkkien/tuolien laittamisessa/pois otossa? Vallan hyvältä idealta kuulostaa!!
Ja valitettavasti asiahan on niin, että koululiikuntaa siellä saleissa on hyvin minimaalisesti, tuntuu kurjalta, että kouluajan jälkeenkään ei imatralaisilla lapsilla ole paikkaa missä harrastaa lajiaan. Hurjan isot rakennelmat, mutta käyttötehokkuus hyvin matalalla, ketä tällainen palvelee?
EVVK

#10 Re: Huomioitava myös asian toinen puoli

04.12.2013 12:59

#5: K.S. - Huomioitava myös asian toinen puoli

Eikös koulujen henkilökunnalla ole työehtosopimusta, missä lomat on sovittu???? Ei kai henkilökunnan tarvitse kilpailla oppilaiden kanssa siitä, kuka on ensimmäisenä lomilla. Tämä touhu kuulostaa enemminkin siltä, että jostakin puuttuu viitseliäisyyttä. Tällöinhän on parempi olla tekemättä mitään.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

04.12.2013 16:52


Ttty

#12

04.12.2013 17:55

Ideana varsin hyvä ja kannatettava, mutta muuten... Adressin tehneellä seuralla on jo valtavasti vuoroja eri kouluilla, jos saisivat tämän läpi ja lisää vuoroja, riittäisikö niitä vuoroja muille kuin voimistelijoille?
Kyllä lapsilla on mahdollisuus liikikua, jos haluavat liikuntaa voi harrastaa myös muualla kuin sisällä.
Myönteisempi lähestymistapa voisi myös tuoda enemmän niitä alllekirjoituksia kuin hyökkäys. Siitä vaan niitä tuoleja ja saleja siivoamaan jos välttämättä haluatte salin tyhjäksi!!
+

#13

04.12.2013 18:28

#12: Ttty -

oletko tietoinen mahdollisista esitöistä ennen tämän adressin luomista? Ehkä on oltu yhteydessä kouluihin, ehdotettu yhteistyötä - jopa siivoamista ja tuolien korjaamista??? Adressi ei ole mikään hyökkäys vaan ehkäpä se vika yritys ennen luovuttamista?  Moni seurahan on jo niin tehnyt siis luovuttanut. Lyhentänyt kautta. kenen etu se on? Tai jos kyseessä kilpaileva ryhmä tahi joukkue niin kisoja/turnauksia peruttu kun ei vaan päästä harjoittelemaan.

ja vielä miten tämän läpimeno takaisi voimistelijoille yhtään enempää vuoroja kuin nyt? urheilutalolla pörrää muut seurat...

 


Vieras

#14

04.12.2013 19:26

En ymmärrä miten asiat toimii muilla paikkakunnilla? Kun tytöillä on ns. kisa 14.12. ja koulujen saleihin ei pääse enää itsenäisyyspäivän jälkeen. Niin ulkonako tyttöjen pitäisi treenata vai unohtaa joulukuun alkupuolen jälkeiset asematapahtumat. Kaikki 5 valmennusryhmää treenaa tosissaan ja sen ei pitäisi olla keneltäkään muulta pois. Onko Imatralaiset koulujen rehtorit oikeasti niin suppean näkökentän omaavia?
Voimistelijan äiti

#15 Re:

04.12.2013 20:00

#12: Ttty -

Jos asiateksti ymmärretään hyökkäyksenä, niin johan on outoa ja toiseksi, "Kyllä lapsilla on mahdollisuus liikikua, jos haluavat liikuntaa voi harrastaa myös muualla kuin sisällä", miten voimistelua harrastetaan ulkona -10 asteen pakkasessa? En ole ennen kuullut voimistelijoiden harjoittelevan ohjelmaansa ulkona, oli sitten talvi tai kesä...

***

#16 Re: Huomioitava myös asian toinen puoli

04.12.2013 20:54

#5: K.S. - Huomioitava myös asian toinen puoli

Arvon K.S. kyseisissä saleissa on kiinteät esiintymislavat joita ei tarvitse erikseen rakentaa ja purkaa. Miksi ihmeessä salit on tyhjillään ja pimeänä joulukuun alusta asti?

En usko että myöskään salin siivoaminen on mikään este millekkään, ensinnäkin voimistelu on varsin siistiä puuhaa, eikä varmaankaan ole kovin iso asia vaikka pyyhkiä lattiat treenin jälkeen.

 

Ttty
"Adressin tehneellä seuralla on jo valtavasti vuoroja eri kouluilla, jos saisivat tämän läpi ja lisää vuoroja, riittäisikö niitä vuoroja muille kuin voimistelijoille?
Kyllä lapsilla on mahdollisuus liikikua, jos haluavat liikuntaa voi harrastaa myös muualla kuin sisällä.
Myönteisempi lähestymistapa voisi myös tuoda enemmän niitä alllekirjoituksia kuin hyökkäys. Siitä vaan niitä tuoleja ja saleja siivoamaan jos välttämättä haluatte salin tyhjäksi!!"

Käsittääkseni ei ole tarve lisävuoroille. Vaan nyt on päätetty että yhdelläkään salilla ei ole yksikään urheiluseura joulukuun aikana. Voimistelijoiden on vaikea (= mahdotonta) harjoitella ohjelmaa ulkona pakkasessa tai liian pienessä tilassa! Heillä on kilpailut 1,5vkon kuluttua ja nyt on harjoitusmahdollisuus evätty!

 

 

Seurassa voimistelee todella lahjakkaita tyttöjä, sen todistaa mm. viime viikonlopun rytmisen voimistelun kilpailut Helsingissä. Lisäksi Suomen Voimisteluliitto palkitsi kyseisen seuran Vuoden 2013 harrastevoimisteluteosta. Kiitosta seuran toiminnasta tulee kyllä muualta, mutta ei Imatralta!

Miten voi menestyä jos ei voi harjoitella?


Vieras

#17

06.12.2013 08:40

Rehtorit tulosvastuuseen myös kiinteistön osalta

Vieras

#18

19.12.2013 08:50

Imatralta on jo vähennetty monen koulun verran sisäliikunta tiloja, joten jäljellä olevat pitää saada parempaan hyötykäyttöön.

Vieras

#19

19.12.2013 08:52

Arvon K.S. kyseisissä saleissa on kiinteät esiintymislavat joita ei tarvitse erikseen rakentaa ja purkaa. Miksi ihmeessä salit on tyhjillään ja pimeänä joulukuun alusta asti?

En usko että myöskään salin siivoaminen on mikään este millekkään, ensinnäkin voimistelu on varsin siistiä puuhaa, eikä varmaankaan ole kovin iso asia vaikka pyyhkiä lattiat treenin jälkeen.

Me olemme tehneet jo nyt lattian puhdistusta välillä ennen lentopallo harkkoja