Pro Peipohjan koulu

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pro Peipohjan koulu.


Vieras

#26 Re: Koulun henki

05.12.2013 20:19

#18: -

Tärkeämpää kuin vähän kulahtaneet pintamateriaalit on hyvä henki opettajakunnan ja oppilaiden kesken. Pienellä sosiaalitilojen remontilla (suihku- ja WC-tilat) koulu toimii hyvin vielä 5-10 vuotta.


Vieras

#27

05.12.2013 20:26

Nimenomaan hävettää asua Kokemäellä

Vieras

#28

05.12.2013 20:51

Onkohan tyhjäksi jäävälle koulurakennuksella jo käyttösuunnitelmat valmiina (salassa tietenkin niinkuin asiaan kuuluu). Eikös ihan valtakunnallisissa uutisissa kerrottu että kunnille tarjotaan lisä porkkanaa pakolaisten vastaanottamisesta. Ihan vaan juolahti mieleen.

Vieras

#29

05.12.2013 21:21

Juu, tehdään Peipohjan koulusta pakolaiskeskus! Hieno idea, päättäjätkin varmaan olisivat mielissään, kun tulee tiloille käyttöä ja varsinkin pakolaisten asioita ajavat tahot. Peipohjasta voisi tulla pakolaiskeskus ja sittenhän täällä vasta olisi mukavaa asustella, kun saa varoa tullaanko öisin ikkunoista sisään. Ei sillä, ei mitään pakolaisia vastaan, mutta ottakaa tämä kommentti sarkasmina.
Oma mielipiteeni

#30 Re:

05.12.2013 21:37

#29: -

Jos Kokemäen kepulaiset saisivat päättää, sijoitettaisiin kaikki ala-asteet maatalousoppilaitoksen yhteyteen, jotta maatalouselinkeinot tulisivat tutuiksi ja kepuvalta Kokemäellä jatkuisi. Peipohjan koulussa on melko vähän maanviljelijöiden lapsia ja näin ollen kepukunnassa tällainen koulu halutaan lakkauttaa, olkoonkin, että oppilaita on toistasataa ja opetuksen taso korkea.

Pitäkää, peipohjalaiset, lippu korkealla älkääkä antako kieron kepupolitiikan turmella lastenne hyvinvointia.


Vieras

#31

05.12.2013 22:56

Protestoikaa kunnolla ! Jos sulkevat koulun, muuttakaa toiselle paikkakunnalle maksamaan veroja, siitä saa Kokemäki ja päättäjät nenilleen ! ...kuolee koko paikkakunta. Itse olen jo 25v, sitten sieltä pois muuttanut. Alakouluni kuitenkin kävin Peipohjassa ja täytyy lämmöllä muistella paikkaa, ihana ympäristönä ja koulu sopivan kokoinen ja turvallinen.

 


Vieras

#32 Ei Tulkkilakaan haitoista osattomaksi jäisi

06.12.2013 06:24

Itse katselen asiaa peipohjalaisen äidin näkökulmasta, mutta eipä tuo Peipohjan koulun lopettaminen nykyisin Tulkkilan koulua käyvienkään lasten elämään pelkkää hyvää toisi. Nyt vielä Tulkkilassa ovat koko ja ongelmat hallinnassa vaikka Peipohjan koululle ei ainakaan äitien kahvipöytävertailuissa vertoa vedäkään. Koko kaupungin lapset ovat häviäjiä jos suunnitelmat toteutuvat ja se tietää muutto- ja verotulotappiota nimenomaan työikäisten lapsiperheellisten toimesta.
pevalo

#33 Peipohjan koulu

06.12.2013 08:32

Talouspäälliköltä odottaisin kustannustietoisuutta mm. pääomakustannukset ja Peipohjan koulun realisointi sekä kuljetuskustannukset. Eikös koulu ole menossa museoviraston suojelukseen ?

Vieras

#34 Järkeä ei politiikkaa

06.12.2013 09:27

Ottakaa nyt järki käteen, itse olen kokenut nuorempana sen kun siirrettiin pienestä alakoulusta suureen yläasteen kouluun. Siinä tilanteessa voin vain todeta että tulipa orpo olo. Ehdottomasti lasten pitää nauttia pienemmistä kouluista eikä mistään suurluokista. Elikkä suuri JEES ääni Peipohjan koululle

Raimo

#35

06.12.2013 10:36

Oikeasti homma menee niin että kaupungin rahat ei riitä tähän koska on alettu suuressa hiljaisuudessa ja salaisuudessa rakentamaan uutta juna-asemaa. Työmaan alun näette perunajauhotehtaan sillalta kun katsotte Peipohjaan päin. Siihen radan varteen tulee uusi Tulkkilan juna-asema. Tämän tiedon löydätte mm. uudesta valmistellusta kaavasta. Kepu kurittaa peipohjaa nyt viemällä sekä juna-aseman että koulun. Siellä kun ei ole osattu äänestää oikein menneinä vuosikymmeninä.

Vieras

#36

06.12.2013 11:44

TIEDÄNPÄHÄN AINAKIN ETTEN EDES HARKITSE PALUUMUUTTOA KOKEMÄELLE JOS PEIPOHJAN KOULU LAKKAUTETAAN.


Vieras

#37

06.12.2013 18:04

Turha tässä on alkaa mitään "maajussi" vihaa lietsomaan. Melko kaukaa haettu jos kyse koulun lakkauttamisesta. Jos sitä herättäisiin 2000-luvulle pikku hiljaa. Samaa sontaa siellä valtuustossa nykyään edustaa niin kepu kuin kaikki muutkin. Naamataulu ja tehokkain takapuolen nuolentatyyli ratkaisee. Tuomaalan koulun pelastus taisi olla aikoinaan ukkosen aiheuttama tulipalo. Taitaa olla kokemäen koulurakennuksista nyt uusin. Vai onko sitä nimeä kenties listalla jo nähty?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

06.12.2013 19:34



Vieras

#39

07.12.2013 13:50

Peipohjan koululla tehdään erinomaista oppilaslähtöistä työtä. Opettajat ovat valmiita panostamaan oppilaiden hyvinvointiin ja opetukseen poikkeuksellisen paljon. Juhlat ja retket koulutyön ulkopuolella ovat olleet aina hyvin suunniteltuja ja toteutettuja.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

07.12.2013 16:39



Vieras

#41

08.12.2013 05:53

Peipohjassa on niin paljon lapsia, ei ole mitään järkeä siirtää semmoista lapsimäärää kylälle kouluun. Kulkuyhteydetkin haittaavat, varsinkin talvella.Nyt järki käteen tässä asiassa !!!
Tokaluokkalaisen äiti

#42 Peipohjaan koulun vuoksi muuttaneet

08.12.2013 09:22

Halusimme muuttaa pari vuotta sitten perheinemme Satakuntaan ja uudeksi kodiksi valikoitui Peipohja, suurin syy tässä oli Peipohjan koulu. Sopivan kokoinen, ei liian pieni eikä suuri (ja itse ajattelin, että juuri tälläinen koulu ei millään voi olla lopettamisuhan alla). Olemme olleet todella tyytyväisiä kouluun. Peipohjan koulussa on hieno ja terve yhteishenki, ammattitaitoiset opettajat ja mukavia lapsia. Tämä koko Peipohjan koulun lopettaminen tuntuu melkoiselta hölynpölyltä enkä voi uskoa, että Kokemäen päättäjät olisivat valmiit sortumaan näin alkeelliseen virheeseen edes tässä suuressa säästöhulluudessaan. Onhan aivan selvää, että lasku tälläisistä päästöksistä lankeaa asukkaiden maksettaviksi. Ja maksajina ovat todennäköisemmin ne kaikkein viattomimmat eli lapset. On aivan eri asia käydä koulua sadan tai kahdensadan oppilaan koulussa, kuin yli 300:n oppilaan laitoksessa. Häviäjiä eivät siis olisi ainoastaan peipohjalaiset vaan myös tulkkilalaiset.

Peipohjassa on paljon lapsiperheitä kiinnostavia asuntoja. Miten kiinteistöjen arvon käy ilman koulua? Entä Peipohjan päiväkoti? Mikä lienee sen kohtalo kuolevassa kylässä?

Mielestäni ehdotus Peipohjan koulun lopettamisesta on säästöpaineen alla tehty hätiköity ja selkärangaton älynväläys. On kuitenkin hienoa nähdä, miten me peipohjalaiset olemme hädän hetkellä koonneet joukkomme yhteen. Tätä taistelua ei helpolla periksi anneta!


Vieras

#43

08.12.2013 11:48

No ei kai toimivaa koulua saa lopettaa ja oppilaitakin on ihan riittävästi.Pitäiskö kaikki ahtaa samaan kouluun,Ajatelkaas hiukan näitä lapsiakin heissä on tulevaisuus !!!.
realisti peipohjasta

#44 taas mennään nostalgia edellä.

08.12.2013 16:44

Jos nyt sen verran ottaisitte järjen mukaan ajatteluun niin tajuaisitte ettei ole mitään järkeä ylläpitää lahoavaa ja homeista koulua kun tulkkilan kouluun ei ole matkaa kuin kolmisen kilometriä.Tulkkilassa ei ole tarkoitusta kasvattaa luokkakokoja vaan nimenomaan laajentaa koulua jotta saadaan tilaa uusille lapsille ja opettajille.Nyt jo suuri osa peipohjalaisista kulkee taksilla tai bussilla joten kuljetuskulut eivät juurikaan nouse.Vuosia jo on puhuttu kuinka huonossa kunnossa peipohjan koulu homeineen jne onkaan, joten missä puheet vakavista laatuongelmista nyt kun olisi muutto edessä..? T: Peipohjassa asuva kahden pienen lapsen isä
Kolme lasta minulla

#45 Asiasta tietävä

08.12.2013 17:44

Peipohjan koulussa ei ole hometta.

Toivon jatkossakin näkeväni lasteni koulutien kulkevan peipohjan kouluun.

Vieras

#46

08.12.2013 17:53

Peipohjan koulussa EI ole homeongelmaa! Miljoonaremontteja EI tarvita, tekosyitä... puheenlätinää... tuulestatemmattuja huonoja ja mauttomia juoruja. Piste ja kiitos jokaiselle kannanotoista ja tuestanne!
Lapseton muttei järjetön!

#47 Re: taas mennään nostalgia edellä.

08.12.2013 18:07

#44: realisti peipohjasta - taas mennään nostalgia edellä.

Järki nimenomaa koitetaan pitää tässä asiassa. Tulkkilan koulu on ihan ja tasan 3 vuotta nuorempi, materiaalit samat kuin Peipohjassa. Mitään Peipohja- Tulkkila vastakkainasettelua ei todellakaan kukaan halua, Tulkkilassa käyvät tyytyväiset lapset koulua niin kuin tähänkin asti. Jos kaupungin rahoja ajatellaan pitää aivan jokaisen käsittää se tosiasia, että: Tulkkilan koulun saneeraukseen on suunniteltu 5,65 milj. euroa, valtion osuus tästä on 50% maksusuunnitelmaa noudattaen. Silloin kunnalle jää maksettavaksi 2,825milj.euroa. No uudisrakennuksiin valtiolta ei rahoitusta ole, joten uuden "siiven" rakentaminen tulisi maksamaan summan X eikö?  Ja tämä summa jää todellakin kaupungin maksettavaksi kokonaisuudessaan. Siinä harhassa on kenenkään turha kylpeä, että rahoitus valtion puolelta kasvaa sitä mukaa, mitä hullumpia ideoita luodaan. Mitä saadaan tällä X summalla, jos se suunnataan Peipohjan kulun remonttiin tarvittavilta osin, ja nehän ovat:  sosiaalitilat ja mahdollisesti pintamateriaalit! Pitää aikuisten oikeasti ottaa se järjen valo sieltä korvien välistä käyttöön, meidän jokaisen.


Vieras

#48

08.12.2013 18:13

Valtiontukea ei makseta lisäsiiven rakentamisesta vaan saneerauksesta ja ne on kaksi eriasiaa kai kuntalaiset ymmärtävät tämän asian? Lisäsiipi tulee kuntalaisien maksettavaksi pennilleen. Peipohjan koulussa ei ole hometta vaan home on siellä kuka tämän lopettamis ajatuksen on liikkeelle laittanut. Peipohjan koulun oppilaista jo osa käy kuljetuksilla koulua mm.kokemäen ja harjavallan rajalta, osa tulee järilästä mutta niihin kuljetettaviin saadaan lisätä 1 lk ainakin. Miten vaarallinen kuolutie tulee olemaan jos kaikki oppilaat joutuu kulkemaan samaan aikaan tuolla risteyksissä. Yli sata oppilasta keskustaan ja kaikki ne, jotka menevät Sataeduun kouluun. Järki hoi älä jätä. Ei ole ihme, että kokemäen kaupungilla ei ole rahaa kun toimivia asioita lopetetaan ja niiden tilalle tehdään velkaa rasittamaan veronmaksajia.
timo

#49

08.12.2013 18:52

Itsekin kuohahdin aluksi kun kuulin lopettamisaikeista kunnes rupesin miettimään että kymmenen vuoden tähtäimellä säästö on massiivinen ja täytyisi muistaa että välimatka tulkkilaan on vain kolme kilometriä.Hullumpaa on ollut lopettaa näitä yli 15km matkan päässä olleita hyväkuntoisia kouluja.Ikävin puoli asiassa on mahdollisesti vähentyvä kouluhenkilökunnan määrä mutta yhtään irtisanomistä tuskin tulee kun niin paljon väkeä eläkeputki iässä.
vastarannan kiiski

#50

08.12.2013 19:04

Hahaha miten niin vaan 3 kilometriä. Harjavallan rajalta tullaan, Järilästä...Peipohja on laaja käsite. Ei ole olemassa mitään 10 vuoden säästöä vaikka sitä asiaa mietittäs ihan miltä kantilta tahansa. Velkaa tulee olemaan ainakin seuraavat 10 vuotta minkä jokainen kuntalainen maksaa pennilleen. Lopetetaan se Tuomaala, sen oppilaat mahtuu Peipohjaan sen jälkeen Riste ja Korkeaoja ->Tulkkilaan tai mitä jos lopetetaan kaikki ja ruvetaan käymään koulua Harjavallassa. Suraavat vaalit kun tulee on syytä miettiä kenelle äänensä antaa. Minä ainakin perheineni tiedän, että meiltä ei yhtäkään ääntä tipu entiselle ministerille, eikä siihen puolueeseen.