Pro Peipohjan koulu

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pro Peipohjan koulu.

Äänioikeutettu

#51

08.12.2013 20:14

En voi ymmärtää mistä ihmeestä osalle kuntalaisista on tullut käsitys säästöistä. Koulun lopettaminen toisi todellakin lisäkustannuksia, uusia rakennuksia pitäisi tehdä ja tällä taloustilanteella se luultavasti ei kummonen oppilaiden säilytysbunkkeri tulisi olemaan. Onko se sitten hyvä , että pienet tulevaisuuden toivomme ovat päivät säilöttyinä "hienoon" lisärakennukseen... (tällä hetkellähän on tilastot Suomeen valmistuneista uusista ja uudehkoista koulurakennuksista) hometta on uusista rakennuksista tavattu kerta toisensa jälkeen, surullista. Eikä se niin mene, että Peipohjan lapset ovat tietyissä tiloissa ja Tulkkilan lapset vanhoissa, kaikki ovat sen jälkeen samaa sekoitettua massaa. Tässä en voi muuta, kuin ihmetellä miten niitä ihmisiä, jotka asioista päättävät on ohjattu näin pimeälle polulle. Herää myös kysymys onko luottamustamme nauttivat henkilöt näin yhden/kahden kovanlinjan politiikon vietävissä, ymmärrättekö mitä HE puhuvat vai nyökyttelette ja olette ymmärtävinänne... Että on taas tolkutonta touhua tällä kylällä, surullista.

Vieras

#52

08.12.2013 20:56

Mikä tästä peipohjan koulusta tekee niin ainutlaatuisen? Lähinnä ihan tiedon halusta ja uteliaisuudesta vakavissani kysyn. Itse en ole Peipohjan koulua käynyt, mutta lasten tarkoitus aloittaa parin vuoden kuluttua kyseinen koulu. En mitenkään ruusuista kuvaa tästä koulusta saanut. Vakavissani miettinyt lasten laittamista tuomaalaan tai tulkkilaan vaikka peipohja kuitenkin lähin. Mielelläni peipohjan koululle ääneni annan jos vain löytäisin syyn miksi juuri sen konepajan vieressä olevan pytingin puolesta pitää taistella?

Vieras

#53

09.12.2013 09:12

Miten ihmeessä teille kelpaa ylä-aste silti tulkkilasta?ja miten ne ihanaa peipohjaa käyneet oikein pärjää kirjastossa ja uimahallissa?pitäisikö laittaa peipohja lasikuvun alle ettei muut pöpöt tartu

Vieras

#54 Peipohjan koulun vanhempainyhdistyksen puolesta

09.12.2013 10:46

Kokemäelle halutaan yksi suuri koulu! Uskon, että Peipohja ei ole kuin alkusoittoa ja loput koulut suljetaan perässä...Tämä taistelu ei ole yksistään Peipohjan koulun puolesta vaan ihan jokaisen koulun puolesta mitä Kokemäellä on. Me ajamme tätä asiaa jokaisen koulun puolesta. Ei ole olemassa vastakkainasettelua Peipohja vastaan Tulkkila vaan suuri keskuskoulu ei aja yhdenkään alakoulua käyvän lapsen etua. Lapset siirtyvät kodin/hoitopaikkojen suojista kouluun ja toisille lapsille se on suuri muutos. Ajatelkaa ihmiset kuinka suuri muutos se on jos koulun pihalla odottaa yli 200 lasta tai vielä enemmän. Tämä vaikuttaa vielä enemmän lapseen, jolla on jokin pulma mikä pienemmässä koulussa ei ole este olla normiluokassa opetuksessa mutta isommassa koulussa siitä voi tulla todellinen ongelma. Yksilöiden tarpeet hukkuu ja kaikista lapsista tulee samaa massaa. Kiusaaminen lisääntyy ja siihen puuttuminen viivästyy. Tätä taistelua ei käydä pelkästään tämän hetkisen tilanteen vuoksi ja omanikin on siirtynyt jo yläasteelle mahdollisien saneerauksien toteutuessa vaan tämä käydään tulevaisuuden puolesta. Lapset on meidän tulevaisuus, vanhukset on niitä, jotka ovat luoneet meidän kasvualustan ja siloittaneet meidän polkumme. Kummastakin ryhmästä kuuluu pitää huolta. Suuren koulun pystyttäminen ei ainakaan tule olemaan keino millä ehkäistään syrjäytymistä tulevaisuudessa...Me päätämme siitä, mitä muistoja haluamme lapsillemme luoda ja missä ympäristössä.

Vieras

#55 Re:

09.12.2013 11:03

#53: -

Kyseessähän ei ole se "mikä Peipohjalaisille kelpaa", vaan se mikä on kohtuullista ja mikä kohtuutonta -- lasten kustannuksilla. Ei ole yhdenkään Kokemäkiläisen lapsen etu käydä mammuttikoulua. Ihmetyttää tämä asioiden vääristely ja tiettyjen tahojen ylimielisyys. Onko siellä Tulkkilan koulunmäessä sellaiset tilat, että lapsille rakennetaan kooltaan lähes toinen mokoma koulu rinnalle? Ja millä rahalla tähän rutiköyhään kuntaan mitään uutta rakennetaan...  Eikö nyt vaan olisi järkevää säilyttää se hyvä mikä on säilyttämisen arvoista. Asia saisi täysin erilaisen lähestymiskohdan mikäli, Tulkkilassa alakoulun yhteydessä olisi tyhjää käyttökelpoista opetustilaa minne lapset voisivat siirtyä, mutta näin ei todellakaan ole.

äänestäjä

#56

09.12.2013 11:09

Onko koulun lakkautusehdotuksen tekijällä/tekijöillä pokkaa antaa nimensä julkisuuteen???

Vieras

#57

09.12.2013 12:11

Aika suhteellista kun vähänkin isommissa kaupungeissa on moninverroin isommat koulut eikä kukaan voi sanoa, että niissä lapset voivat huonommin.Iankaiken on Peipohjassakin kiusattu ja pienessä koulussa on vielä se paha että kaikki ovat mukana kun yhtä kiusataan.Näin se vaan menee.

Vieras

#58 Re:

09.12.2013 12:28

#57: -

Juuri tämän vuoksi asumme MAALLA, emme kaupungissa. Eikä Peipohjan koulu nyt mikään pieni ole.


Vieras

#59

09.12.2013 12:33

Juur niin, samaa mieltä ku ed. kommentti, todellakin MAALLA!
Naapurista

#60

09.12.2013 13:49

Älkää antako kepun jyväjemmareitten vetää itseänne retkuun, peipohjalaiset.
Pitäkää kiinni koulustanne, se on arvokas asia.

Vieras

#61

09.12.2013 14:18

Pienessä koulussa kiusaaminen pahempaa kuin isossa! Pikku koulussa syntyy omat "kuppikunnat" ja jos yhtä aletaan kiusaamaan niin siihen yhtyvät helposti kaikki muutkin. Isossa koulussa paremmat mahdollisuudet saada kavereita! Tästä itsellä ihan käytännön kokemus!

Vieras

#62

09.12.2013 14:22

Ketkä päättäjät tämän takana nyt sitten oikein ovat? Voisiko jotain nimiä saada kun niitä varmasti syyttävistä lausunnoista päätellen on tiedossa! Jyväjemmarit eli ketkä??? Huhtanen, Korkeaojako???? Ei kai ne mitään pyhitettyjä nimiä ole jos kerran julkisesti kunnan päättäjinä (muka) kuntalaisten puolesta siellä toimivat?

Vieras

#63

09.12.2013 14:28

Yhtälailla sitä kiusaamista on joka koulussa jonkin verran. Kyllä minuakin Peipohjan koulussa kiusattiin, mutta se rajoittui vain omaan luokkaani. Sain kavereita muilta luokilta. Yläasteella kiusaaminen jatkui, koska huhut kyllä liikkuvat koulusta toiseen. Kyse ei nyt ole kiusaamisesta. Itsekin annan ääneni Peipohjan koululle, vaikak hyviä muistoja sieltä ei olekaan.
M.S.

#64

09.12.2013 15:10

Kyseessä ei ole mitkään koulujen väliset kilpailut!! Iso koulu nyt ei vain aja lasten etua parhaimmalla tavalla.
Mitä tulee kiusaamiseen, niin sitä nyt on joka koulussa, mutta pienemmässä koulussa se huomataan helpommin ja asioihin pystytään vaikuttamaan. Pienemmässä pihapiirissä myös huomataan paremmin se nurkassa ulkona yksin seisova tyttö tai poika, joka ei mahdu joukkoon tai sinne uskalla mennä. Peipohjan koulussa on mukava pihapiiri, jossa lapsilla myös ON TILAA LEIKKIÄ!!Ei kai tarkoitus ole, että koulunmäet rakennetaan täyteen ja lapsilta loppuu sekä tila, että happi. Sellaisessa pihapiirissä ei lapsilla ole mahdollisuuksia niin hyviin aktiviteetteihin, kuin pihassa, jossa on vielä tilaakin leikkiä.
Monisatapäisen lapsilauman vahtiminen ulkona on myös ylivoimaista, vaikka ulkona olisi useampikin aikuinen. Vaaratilanteet lisääntyy ja yksilöt, jotka eritoten pitäisi huomata, niin hukkuvat massan mukana.
Kukaan ei oikeasti voi olla sitä mieltä, että suuri koulu olisi jollain tavalla lapsien edun mukainen!! Omat lapseni ovat molemmissa kouluissa, sekä Tulkkilassa ja Peipohjassa ja molemmissa on hyvät puolensa. Valitettavaa vain on, että ne hyvät puolet katoaa kaikki, jos tehdään yksi suuri koulu, joka ei aja kenenkään etua enää.
Opetuksen laatu saattaisi juu pysyä yhtä hyvänä, jos luokkakoot pysyisivät samana ja opettajia olisi kaikille tarpeeksi, mutta erityisesti erityisvaikeuksien kanssa painivat oppilaat kärsisivät kaikista eniten laadusta huolimatta. Tuollainen suuri, hälyinen ja tungoksinen ympäristö ei vaan ole laadullisestikkaan enää hyvä ympäristö, vaan vankila, jossa joutuisit päivästä toiseen painimaan, jotta selviät hengissä erityisvaikeutesi kanssa!!!!!!!Sitäkö lapsillemme haluamme?En minä ainakaan!!

Vieras

#65

09.12.2013 19:10

Pienessä koulussa mielikuvissa on helpompi puuttua kiusaamiseen mutta käytännössä ongelma juuri on että pienessä koulussa kiusattu lapsi ei vaan saa kaveria.isossa koulussa on aina eri porukoita joista löytää juttuseuraa.

Vieras

#66

09.12.2013 19:47

No jos niin on asian laita jonkun mielestä, niin ainahan voi oman lapsensa siirtää sinne Tulkkilan NYT JO isompaan kouluun, jos tuntuu, että siellä ei kiusata :D Itse olen aikanaan ottanut kaksi lastani pois sieltä isommasta koulusta kiusaamisen vuoksi ja tässä pienemmässä ei sitä ongelmaa ole ollut... että siinä se!! Kiusaaminen ei kuitenkaan ollut se pääasia tässä jutussa,koska sitä nyt on joka koulussa jossain mittakaavassa, vaan lasten yleinen kokonaisvaltainen etu, joka ei todellakaan isossa koulussa toteudu...ihan sama mitä siihen sanotaan!

Vieras

#67

09.12.2013 20:37

Kyllä se on pask* puhetta, että muka pienessä koulussa ei saa kaveria jos on kiusattu. Herää kysymys silloin siitä, että mitä ne vanhemmat siellä kotona tekee? On välinpitämättömiä eikä puutu? Silloin on yhteisössä vika jos ei uskalleta puuttua, ei koulussa. Kyllä sen verran pitää löytyä vanhemmista potkua, että uskaltaa ottaa lapsensa kiusaamisen esiin joko soittamalla sinne kiusaajan kotiin tai ilmoittaa kouluun. Peipohjan rehtorilta kysyttiin koska on ollut viimeks esim. kiinnipitotilanne koulussa? Rehtori muisteli, että 90-luvulla. Keskustasta kuuluu erilaista juttua Tulkkilan koulusta, joten eiköhän se Peipohja ole vielä aika lintukoto siihen verrattuna?

Vieras

#68

09.12.2013 21:07

En tiedä nykytilanteesta mutta parikymmentä vuotta sitten peipohjassa oli opettaja joka valkkasi aina yhden oppilaan kiusattavakseen.

Vieras

#69

10.12.2013 07:27

Peipohjan kolulua itse käyneenä, täytyy sanoa ettei parempaa ponnistuslautaa maailman tuuliin ole! Surulla ajattelen omaa ensi vuonna koulunsa alkavaa esikoistani joka joutuu/ pääsee 200 oppilaan lähikouluun!!! Tsemppiä Peipohja!

Vieras

#70

10.12.2013 19:41

Voihan noi fiksut päättäjät ruveta tekee lisäsiipee Tuomaalaankin, lyhyt matka Peipohjasta! :) Eikö jokaisella vanhemmalla ole oikeus päättää missä lapset käy koulua kunhan huolehtivat kyydeistä itse! Taitaa olla Peipohjasta vielä lyhyempi matkakin kun Tulkkilaan!

Vieras

#71

11.12.2013 05:06

Tuomaalan laajentaminen on oikein asiallinen veto! Laajennusosuudn kunta kuitenkin maksaa pennilleen itse eli jokainen kuntalainen, tehdään laajennus sitten minne tahansa. Kannatan ehdottomasti, että Tuomaalaan rakennetaan lisätilat n.120 oppilaalle ja kaikki saavat taivaltaa turvallista koulutietä. Äkkiähän tuollainen oppilasryhmä sinne sulautuu, aivan yhtä hyvin kuin minne tahansa Kokemäen rajojen sisällä olevaan kouluun!

Vieras

#72

11.12.2013 17:40

Ovet säppiin vaan.Mitä me muut siitä maksetaan että pari opettajaa ei uskalla siirtyä tulkkilaan kun saanu peipohjassa olla kukkona tunkiolla.Lapset tottuu äkkiä ja parin vuoden päästä lapset ei edes muista koko koulua.

Vieras

#73 Re:

11.12.2013 21:21

#72: - Lapset tottuu äkkiä ja parin vuoden päästä lapset ei edes muista koko koulua.

Kyllä mä ainaki muistan sen sielt 90-luvult ja parempaa ala-astetta en pysty kuvittelemaan! ja kyllä olen ollut itsekin koulukiusattu jo ala-asteellakin

!


Vieras

#74

11.12.2013 21:39

Kyllä ne on muut tässä kylässä ku pari opettajaa kukkona tunkiolla....
Asioita seurannut

#75 Re:

13.12.2013 21:34

#74: -

Kuten esimerkiksi eräis valtuuston puheenjohtajista, joka vaalilupauksessaan on luvannut puolustaa kouluja ja on nyt itse sulkemassa oman kylänsä koulua.