Ilotulitteiden kieltäminen kuluttajilta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ilotulitteiden kieltäminen kuluttajilta.

Vihreä homo pekka

#1 Ilotulitteet

01.01.2014 10:17

Ilotulitteiden käyytö tulee kieltää,ympäsistölle haitallisena,tuomita ympäristörikoksena ja myös luoonnon roskaamisena.Tuomion tulee olla ehdotonta linnaa puolesta vuodesta elinkautiseen ja sakko päälle sekä korvaukset maksettava vahingoista.
lillukka

#2

01.01.2014 11:11

Yksityisten ilotulitteiden ampuminen pitäisi ehdottomasti kieltää. Miten voidaan sallia,että ihmisten kodit tuhoutuvat rakettien ampumisen seurauksena.

Vieras

#3

01.01.2014 16:41

Avasin ilotulitteiden kieltämiseen tähtäävän adressin laatimiseen liittyvän topicin Suomi24 "maailman menoa" palstalla 1.1.2014. keskustelupalsta-avauksessa tavoittena oli luodata ilmapiiriä ja ilokseni nyt ilmestyikin tämä adressi tänne.

Itseä ilitulittelussa on suivaannuttanut useampikin asia. Lemmikki-eläimet ovat olleet aivan paniikissa paukuttelun takia ja ulkoilutus on ollut uudenvuoden aattona puolen päivän jälkeen mahdotonta rajoituksista huolimatta. Toisena on aivan sietämätön melu- ja savuhaitta kun satun asumaan puistomaisen aukion laidalla johon on välillä satakuntakin ihmistä kokoon tunut räiskimään.
Kolmantena olivat aamun uutiset palaneista rakennuksista ja mahdollisista kuolemantapauksista.

Mielestäni nykymuotoisen räiskimisen aika on ehdottomasti ohi. Kompromissina voisi olla määritelty alue jossain riittävän kaukana asutuksesta.

Vieras

#4

05.01.2014 14:41

Meidän koiruus pelkää ilotulitteita niin paljon että täytyy eläinlääkäriltä hakea rauhoittavia lääkkeitä.
Vanhus

#5 Raketit !

27.12.2015 20:44

On se vaan hirveää kun joutuu kodistaan karkuun lähtemään kun koirani pelkää hirveästi raketteja, itsestäni on tullut uudenvuoden vihaaja. Jospa vaikka kerran järki voittaisi ja laitettaisiin rahat vaikka lapsiperheille joilla on pulaa jo ruuastakin.


Vieras

#6

27.12.2015 20:52

Kodeissa on vanhuksia, vakavasti sairaita, eläimiä, kyllä tämä on kotirauhan rikkomista mitä raskaammassa määrin, kun olo on kuin helvetissä ja sielläkin luulisi olevan mukavampaa. Kaikilta yksityisiltä kiellettävä !

Vieras

#7

30.12.2015 18:45

Koirani pelkää ilotulitteita kuollakseen. Minusta on myös silkkaa tuhlausta syytää rahaa taivaalle tuhansia euroja ja samanaikaisesti väittää, ettei rahaa muka löydy vajaakuntoisten työllistämiseen tai muuhun yhtä tärkeään asaan.
8 tuntia 8760 tunnista

#8 Ihme nillittäjiä

02.01.2016 05:02

On se vain kumma miten joka vuosi tästä jatketaan itkeä ja valittaa. Lemmikkien puolesta voi ymmärtää, muttei ihmisten.

Aloitetaanpa faktoista. Ilotulitteiden takia EI ole koskaan kukaan kuollut. Myöskään tulipaloja en kyllä muista koskaan uutenavuotena uutisoitavan. Aina vain uutisoidaan kuinka monta on saanut typeryydestään silmävamman, koska ei ole käyttänyt suojalaseja tai ampunut niitä humalassa. Me kunnon vastuulliset alan harrastajat sitten saamme kärsiä näistä.

Myös tätä iänikuista jo täysin puhki kulunutta "rahat taivaantuuliin" -fraasia saa joka vuosi kuulla. Miksi helvetissä muiden ihmisten tulisi välittää, mihin kukin ihminen rahansa pistää? Miksi mistään muusta aiheesta ei ikinä puhuta tähän sävyyn? Siksikö, että se sattuu olemaan lähes ainoa asia, jonka te hoksaatte? (Paukkeen takia.) Tietäisitte vain. Kyllä löytyy turhempiakin asioita monista perheistä. Miten olisi tupakka? Alkoholi? Nehän ne vasta turhakkeita ovat, jotka tappavat kymmeniä tuhansia ihmisiä vuosittain, ilotulitteet pyöreät 0. Ja ne loukkaantuneetkin ihmiset pääasiassa ovat näitä humalaisia. Muut loukkaantumiset, esim. valmistusviat jäävät yhden käden laskettaviksi.

Tavallaan ymmärrän jossain syvällä mieleni sopukoissa sen, miksi ihmiset tätä pitävät turhana. "Eihän niistä mitään hyödy." Tarvitseeko kaikesta niinkään hyötyäkään, kunhan vain tekee iloiseksi ja puuha on mielekästä? Ilotulitteitahan ne ovatkin. Harrastus se on siinä missä muutkin. Ja kuitenkin vain 8 tuntia n. 8760 tunnista vuodessa siihen käytetään. Sekinkö pitäisi näiltä ihmisiltä viedä pois, jotka sitä joka vuosi odottava kuin kuuta nousevaa? Onko ihmiset nykyään niin pikkumaisia ja kireitä kukkahattutätejä, jotka eivät nuita muutamaa tuntia vuodessa kestä? Niin kun jo sanoin, eläimet minä kyllä ymmärrän, mutta eihän sille mitään voi. Kyllähän ne ukkostakin pelkkäävät.

Itse näin innokkaana harrastajana tämä todellakini on vuoden kohokohta, että pääsee hypistelemään tuotteita ja vertailemaan niitä keskenään. Monikin pelien/musiikin harrastaja tietää vallan hyvin, mitä tuolla hypistelyllä tarkoitan. Tai miksei jonkin muunkin alan harrastaja.

Noh, KAIKESTA tässä maailmassa joku aina valittaa. Kaikkia ei voi miellyttää.

kukkahattutädithautaan

#9 Re:

29.12.2017 13:37

#2: lillukka -  

ei jumalauta "ihmisten kodit tuhoutuvat".. huhhuijaa taas kukkahatun arvoinen suoritus. soittele ku talot alkaa tuhoutua

So

#10

27.12.2018 08:30

Täällä on nyt varmaan kymmen eri adressia saman asian puolesta, kannattaisi yhdistää voimat, eikä aina perustaa uusi oma aloite.