Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!.


Vieras

#176 Re: Re:

26.01.2014 09:30

#174: uho ja tuho - Re:

Elä hätäile, ei Siilinjärvestä tule koskaan suurta.


Vieras

#177 Junttila

26.01.2014 10:08

On Siilissä isoja monttuja. Isompia kuin Kuopiossa, nii. Niitä me muun vapaa-ajan viettopaikkojen puutteessa ihailemme myrkkypäästöjä päästelevän lannoitetehtaan siimeksessä, eikä Kuopiossa ole edes tuota ihanata kipsivuorta, jolla kukaan ei tee mitään. Pääsettehän te muut hyväkuntoisia valtionteitä pitkin nopeasti ohi, mutta elkää poiketko tieltä, sillä nämä meidän kunnantiet on railoja ja monttuja täynnä, lisäksi kuntamme päättäjät ovat päättäneet laittaa kaduillemme semmoisia autoja särkeviä hidasteita kymmenen metrin välein, ettei täällä ole edes turvallista ajaa, eikä meillä täällä ole teille satunnaisille matkaajille mitään edes tarjota, paitsi tietenkin turpaasi saat jos pysähdyt, sillä olemmehan täällä asennevammaisia juntteja.
Narsissos

#178 Re: Junttila

26.01.2014 10:17

#177: - Junttila

jos tuutte täällä käymään, niin sitten omalla vastuulla vaan. Eiköhän Kuopion päättäjätkin huomaa, ettei tältä Siilin suunnalta oo tarjolla mitään hyvää. Kuopion kannattaa keskittyä nyt vaan nykyiseen suuruuteensa.

suutari pysyköön lestissään

#179 Re: Re: Re:

26.01.2014 10:20

#176: - Re: Re:

En sitä olettanutkaan. Kuopiohan näissä kokoomuksen suunnitelmissa on hakemassa itselleen  lisää lääniä.  Onnistuminen edellyttää vaan ensin perustuslain muuttamista.


Vieras

#180

26.01.2014 11:23

Kuopio ottaa Siilinjärven jos vain täällä Kuopiossa niin halutaan, eikä sitä kenelläkään Siilillä ole mahdollisuutta estellä. SuurKuopio on kyllä suuri myös ilman tuota kipsimonttuakin. Suuressa on voimaa ja vaikutusvaltaa.

Vieras

#181

26.01.2014 14:39

Maija Lehtinen

Vieras

#182

26.01.2014 15:08

Pohjois Koreassakin tapetaan tyytymättömät narisijat. Paraateja seuraamaan pakotettuja uhkaillaan kameran takaa rynnäkkökiväärillä, eli jos et hymyile ja taputa, niin kuolet. Eipä siinä tee paljon mieli mieltänsä osoittaa. Kyllä se on kiva, kun Siili hymyilee.

Vieras

#183

26.01.2014 16:58

Ei pakkoliitosta
Joutomies

#184 Mikä ihmeen pakko ?

26.01.2014 17:05

Kuopio on Savon " Piäkaapunki " vaan miksi sen pitäisi olla jokin metropoli .Surullisia esimerkkejä on aivan riittävästi edellisistä liitoksista .Palvelut poistuvat pikavauhtia pian liittymisen jälkeen.
Siilin Santra

#185 Ehottomasti EI

26.01.2014 17:13

Siilinjärvellä on hyvä asua ja palvelut pelaavat .Ei tarvita suuruuden ekonomiaa .

Vieras

#186 MITKÄ PALVELUT?

26.01.2014 17:56

Mistä Ihmeen palveluista te taas jankutatte? Eihän täällä ole yhtään mitään kunnon palveluita. Minäkin joudun hakemaan kaiken Kuopion puolelta, koska täällä ei ole ainakaan mitään laadukasta palvelua. Ja jos minä tarvitsen vaikka lääkäriä, niin menen ihan varmasti suorintatietä KYS:ille, ettei tarvitse noiden Siilin TK:n harjoittelijoiden arvailuja jännittää ja rukoilla lähetettä oikeaan hoitoon. Voin kyllä omalta osaltani sanoa, ettei mitään hyvää menetettäisi jos liityttäis Kuopioon, päinvastoin, saataisiin vain parempaa ja laadukkaampaa hoitoa ja palvelua kerralla.

Vieras

#187 Re: Re: Re: Re:

26.01.2014 18:07

#179: suutari pysyköön lestissään - Re: Re: Re:

Kokoomus ja Kuopio ei todellakaan ole sama asia. Jos Kokoomus ajaa liitosta Kuopiolaisten enemmistön vastaisesti, niin liitosta ei varmasti tule, koska Kuopion valtuustossa on muidenkin puolueiden jäseniä kuin omaa etua ajavia riistäjä lahtari Kokoomukselaisia. ONNEKSI. Tietenkin jos valtio pakottaa, niin minkäs sille sitte.  Mutta uskon juurikin tämän lääkäri Sari Raassinan (Kok) oman etuna pyrkivän hyötymään koko alueen sairaanhoidon tärkeimmistä viroista. Ottakaapa selvää siellä Siilissä, että minkälaisia Kokoomuksen ryhmäajatuksia mahtaisi oikeasti olla sielläkin. Katsos kun porvari on sydämmetön ja omaa etua ajava röyhkeä paskiainen kaikkialla.

Kauan eläköön vapaa Siilinjärvi!!!

#188 Re: Re: Re: Re: Re:

26.01.2014 18:57

#187: - Re: Re: Re: Re:

Arvauksesi osui oikeaan. Onneksi täällä Siilissä pelkkä kokoomus ajaa tätä pakkoliitosta. Ja onneksi ovat valtuustossa vähemmistö! Mutta sillähän ei ole merkitystä, jos se pakkoliitoslaki hyväksytään. Siinä Siili heilautetaan pakolla Kuopion provinssiksi ja kokoomus hykertelee tyytyväisenä.

heissulivei vaan

#189 Re: MITKÄ PALVELUT?

26.01.2014 19:01

#186: - MITKÄ PALVELUT?

No nythän Sinä voit ihan virallisesti ilmoittaa hakevasi kaikki terveyskeskuspalvelut Kuopiosta. Tämähän on nyt lain mukaan mahdollista. Pitää vaan sitoutua tuohon vuoden ajaksi. Sittenpä pääset jonottamaan sinne Kuopioon tuntikausiksi ihan luvan perästä. Toinen vaihtoehto: muuta kokonaan Kuopioon. Eikö jokainen tee niin, jos on noin tyytymätön omaan kuntaansa. Mitä sitä turhaan narisemaan. Ottaa vaan reppunsa ja käy. Tervemenoa!


Vieras

#190

26.01.2014 20:20

Muutin tänne siilinjärven puolelle pari kuukautta sitten halvemman asumisen takia ja nyt kaduttaa aivan älyttömästi. Eihän täältä/tänne vuorotyöläinen pääse edes linja-autolla kaikkiin työvuoroihin varsinkaan viikonloppuisin ja nyt on pakko ostaa oma auto, jonka kulut vievät senkin säästyvän hinnan eron ja varmasti ylikin. Nyt sitten asunnosta ja tulevasta pakkoautosta on velkaa ihan niinku riittävästi. Tuleekohan verottaja edes vastaan yhtään.
älä lannistu vähästä, tsemppiä sulle

#191 Re:

26.01.2014 22:22

#190: -

No nuo on tietysti omia valintoja. Maalla asuvana olen hyväksynyt sen, ettei linja-autot kulje nurkan takana. Käveltävä on, mutta oma auto antaa liikkumisvapautta. Toivon sydämestäni, että saisit taloutesi järjestykseen ja että alkaisit myös viihtyä Siilinjärvellä. Näinhän se vaan on, että tietyt asiat on paremmin kaupungissa ja tietyt maaseudulla. Kaikesta huolimatta toivotan Sinut tervetulleeksi tänne Siilinjärvelle! Jos vinkkaat, millaisia harrastusmahdollisuuksia etsit, niin voin täällä vastailla.

Fyysisesti kaukana, mutta henkisesti Siilinjärvellä.

#192 Siilinjärven romahtaessa sitten Kuopioon.

27.01.2014 05:59

Tällä hetkellä Siilinjärven kohdalla ei tarvitse tehdä pakkoliitosta: Kunnalla menee paremmin kuin naapuri-Kuopiolla, joten siinä yksi syy, miksi Siilinjärvi niin sanotusti "ryöstää itselleen kuopiolaisia" ja näin ollen Kuopiossa itketään tästä asiasta. Hyvänä esimerkkinä on sekin, että Siilinjärvellä on halvempaa asua kuin Kuopiossa, joten tässä täytyy kääntyä kaupungin päättäjien puoleen ja kysyä, miksi asia on näin. Huonolla tuurilla "Nessu" -nenäliinojen myynti romahtaa, kun tämä asia selviää.

Mikäli Siilinjärvi romahtaa yhtä huonoon kuntoon kuin esimerkiksi Juankoski, Muuruvesi, Nilsiä ja Riistavesi, liitosta voi sitten ajatella. Kuten tässä adressin kommenttiosioissa on argumentoitu monta kertaa Siilinjärven palveluiden toimimisesta, joten siinä yksi hyvä konkreettinen merkki, että pakkoliitosta ei tarvitse tehdä. Mikäli näin olen ymmärtänyt, tämä on myös ajatuksena Virkkusen työryhmässä, jossa tehdään tällaisia päätöksiä. Se ei riitä, että itketään täällä internetissä kasvottomina tästä asiasta, vaan on konkreettisesti tehtävä jotain, esimerkiksi viestittävä kunnanvaltuustolle, joka koostuu ihmisistä, jotka ovat liitosta vastaan. Sen verran demokratiaa on löydyttävä tästä maasta, että jos kylä ei tahdo liitosta, niin ei sitten tehdä sitä.

Kuopio-Siilinjärvi -pakkoliitos on tehtävä silloin, kun sen tarve tulee, eli tuomiopäivänä. Kehityskäyrä rakkaan kuntamme kohdalla on vain ylöspäin ja jatkuu erittäin pitkään (hyvänä esimerkkinä pakkoliitoksen deadline). Siilinjärven hyvä maine kantautuu Kuopion lisäksi myös muissa kaupungeissa, mikäli ei mainitse sen titteliä pääministerin kotikuntana(, mutta se on ihmisen luontainen vaisto haukkua pääministeriä). Olen asunut kohta neljä vuotta poissa rakkaasta kotikunnasta opiskelujen takia (Kuopioon en halunnut mennä, jotta olisin paljon avarakatseisempi)ja täytyy sanoa, että olen erittäin ylpeä siilinjärveläisyydestäni. Siitä on pidettävä kiinni, että Siilinjärvi pysyy Siilinjärvenä niin pitkään, kun olosuhteet on sille suotuisat. Tässä tapauksessa liitos tappaisi kunnan oman identiteetin.

Jos joku ajatteli kirjoittaa näsäviisaan ja ärsyttävän kuuloisen kommentin, että en tule asumaan Siilinjärvellä, koska olen asunut muualla, sanon tässä rehellisesti sen, että olen tosissani miettinyt muuttoa takaisin kotikunnalleni: Näin ollen kunta saa yhden veronmaksajan lisää, jotta palvelut, jotka koostuvat verotuloista, pysyvät laadukkaina niin pitkään, kuin ne tähän asti ovat pysyneet.

toivotaan että oikeus toteutuu

#193 Re: Siilinjärven romahtaessa sitten Kuopioon.

27.01.2014 06:18

#192: Fyysisesti kaukana, mutta henkisesti Siilinjärvellä. - Siilinjärven romahtaessa sitten Kuopioon.

Hyvä kirjoitus! Pienenä tarkennuksena kuitenkin tuosta kunnanvaltuustoon vaikuttamisesta: Siilinjärven kunnan voimasuhteet ovat nyt sellaiset, että liitosta ei kannateta. Se ei nyt vaan kuitenkaan enää auta, kun valtakunnan päättäjät (Virkkunen ym.) ovat tehneet esityksen, jossa esitetään meidän alueella liitosta Siilinjärvi-Kuopio. Ja jos ei hyvällä synny, niin esityksen mukaan sitten pakolla. Ainoa toivomme on, että tämä esitys ei menisi läpi eduskunnassa. Eli tässä pitää vaan kaikkien kynnelle kykenevien pyrkiä vaikuttamaan oman alueen kansanedustajiin!


Vieras

#194

27.01.2014 07:06

JYRKKÄ EI!!!!vanhushoito/terveyspalvelut heikkenee!!Koulujen kohtalokin huolettaa ym.ym.

Vieras

#195

27.01.2014 09:10

Ehdottomasti EI !
Olen nähnyt Siilinjärven edistyksen pikkukunnasta tämän päivän tasolle, kovaa puurtamista, josta olemme ylpeitä, eihän me luovuteta aikaan saamisiamme, vaan nautimme omista aikaan saamisistamme itse.

Vieras

#196

27.01.2014 10:23

Olen entinen kuopiolainen. Neljä vuotta Siilinjärvellä on osoittanut selvästi Siilinjärven paremmuuden tavallisen ihmisen jokapäiväisessä arjessa pärjäämisessä. Kuopio tavoittelee itselleen kuntaliitoksessa vain imagon maksajia.EI Kuopiolle !

Vieras

#197

27.01.2014 15:32

Nyt silmä käteen ja vähän äkkiä. Minulla ei ole mitään Kuopiota vastaan ja olen täysin kunnalisten lakisääteisten toimintojen jakamisen kannalla mikäli molemmat kunnat niistä hyötyvät. Mutta se että pakotetaan ottamaan naapurin velkaa itselle on järjetöntä ja lisäksi paikallisista asioista pitää saada päättää paikallisesti.
niem sum vetkaj neii hui hui

#198 Re:

27.01.2014 17:31

#197: -

Virkkunen, entisen, kuopiolaisen kokoomuksen Raassinen avustuksella, on rakentanut esityksen, jossa on vain voittajia

= Kuopio ja häviäjiä=Siilinjärvi. Ja kaiken takana Katainen, entinen siilinjärveläinen. Miten ne kehtaa? Meitä marssitetaan vaan kohti pakkovaltaa. Kohta taputetaan iloisesti kuin Pohjois-Koreassa.

hätähuuto kirkonkylästä!!!

#199 Re:

27.01.2014 18:53

#196: -

Olen asunut ennen Siilinjärveä lähes kymmenessä eri kunnassa. Yli 20 vuoden kokemuksella tästä kunnasta voin vilpittömästi todeta, että palvelut pelaavat. Ja se, mitä tiedän tuosta velkaisesta naapurikaupungista, niin eipä se houkuttele. Eniten - no ei, vaan toiseksi eniten - huolestuttaa nykyisen hallituksen (lähinnä kokoomus) jäsenten älyllinen työkunto. He kun ovat tuomassa Suomeen vastaavan "kansanäänestyksen", jollaisia on järjestetty ja järjestetään diktatuurimaissa! Tähän asti juuri kokoomus on puolustanut vapautta ja demokraattisia oikeuksia. No, kokoomus menköön tuohon suuntaan, mutta täytyy sanoa, että nyt pikku kuntalaista pelottaa. Jokohan siellä Kataisen ja Virkkusen pajassa kehitellään suunnitelmia, joilla pystytään torppaamaan jatkossa eduskuntavaaleissa ja kunnallisvaaleissa ali-ihmisten äänet?

ei saa viedä meiltä itsehallintoa!!!

#200 Re:

27.01.2014 19:00

#197: -

Niinpä. Olet aivan oikeassa siinä, että paikallisista asioista pitää saada päättää paikallisesti. Esim. Nilsiä liityttyään Kuopioon on nyt edustettuna parin valtuutetun äänin Kuopion kaupunginvaltuustossa. Toisaalta siinä ei ollut kyse pakkoliitoksesta, joten sitä ei voi ulkopuolinen kritisoida. Mutta en totta tosiaankaan  haluaisi, että meidän kuntaa olisi jatkossa edustamassa Kuopion valtuustossa vain pari kolme edustajaa. Heidäthän nuijitaan äänestyksissäkin mennen tullen. Sitten me (entiset) siilinjärveläiset saadaan ne muruset, joita hienon kaupungin pöydiltä meille maalaisille armollisesti tiputetaan. Kiitos nyt vaan tästäkin murusesta! En edes pyytänyt tätä, mutta kaupunki antoi... hoh hoijaa ...