Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!.

mä maalaispoika oon

#151 Re:

25.01.2014 10:56

#131: -

Mekin mietittiin muutamia vuosikymmeniä sitten, muutetaanko Kuopioon vai Siilinjärvelle. Siilinjärvi veti pidemmän korren.

Tuossa perjantaina luin kyselytulosta: Uusiutuvan energiantuotannon, lähiruoan ja matkailun uskotaan tuovan maaseudulle uusia työpaikkoja tulevaisuudessa. Kyselyssä joka kolmas vastaaja toivoi, että voisi asua vakituisesti maaseudulla. Samaan aikaan maaseudulla asuva väestö on kuitenkin vähentynyt.

Kun luodaan isoja kuntakomplekseja ja palvelut keskitetään siihen isoon keskuskaupunkiin, niin eihän meille anneta elinmahdollisuuksia asua maalla. Ainakin jokaisella tyypillä on oltava aikaa, auto ja rahaa, jotta voi matkustaa Kuopioon hakemaan niitä kunnallisia palveluja. Voisiko kokoomuksen korvat kuunnella edes noiden tutkimusten tuloksia?

Siilinjärvellä verotulot kohdennettu oikein

#152 Re: Verot maksaa aina paljon, mutta mitä niillä saa

25.01.2014 11:21

#22: HS - Verot maksaa aina paljon, mutta mitä niillä saa

Olipa harvinisen itsekäs näkökulma. Minä puolestani suon teille kuopiolaisille ilomielin oikeuden noihin omiin palveluihinne, joita tuossa luettelit. Mieluummin minäkin käyn jossain muualla teatterissa kuin Kuopiossa. Siilinjärvellä on aivan tarpeeksi järjestettynä viihtyvyyttä asukkaille. Tärkeintä onkin, että verotuloilla turvataan esim. hammashoito ja muu terveydenhoito, koulut ja vanhustenhoito. Ja vielä huom! jos kuitenkin kaikesta huolimatta joskus satun käymään Kuopiossa teatterissa, niin en todellakaan jätä lippuani maksamatta, eikä minulla ole mitään alennuslippuakaan. Jotain ristiriitaista tässä kuitenkin on, että Kuopio mainostaa esim. teatteria ja musiikikeskusta laajalevikkisissä lehdissä. Jos noihin ei edes toivota muita kuin kuopiolaisia asiakkaita, niin miksi kaupunki käyttää tavallaan turhaan kuluja mainostamiseen? Pitäisikö ensin määritellä kohderyhmä?


Vieras

#153

25.01.2014 11:39

Kiireesti säätiöimään. Ilman kirvestähän tätäkään ei voi estää. ym ym ym!!!
kolme iloista rosvoa

#154 Re: Re:

25.01.2014 12:36

#39: - Re:

Hei kerropa nyt meille maalaisille, mitä tarkoitat vapaamatkustajilla! Meidän yhteiskunta kun on niin täynnä erilaisia tarkastajia, kontrolloijia ja sakottajia, että pitää olla tosi älykäs ja ovela, jos pääsee noilta livahtamaan.


Vieras

#155 Re: Re: Re:

25.01.2014 13:50

#154: kolme iloista rosvoa - Re: Re:

Kaikkien Suomen kuntien on pakko oltava mukana näissä idioottimaisissa kuntien "pakkoliitostalkoissa", miksi ei myös Siilinjärven. Ei ole kyse pelkästään vain Siilinjärvestä, tai edes vain Siilinjärvestä ja Kuopiosta, vaan kaikista Suomen kunnista. Eikä ole edes kyse kriisikuntien pakkoliitosta johonkin toiseen kuntaan, vaan tämä ääliö pakko koskee ainakin toistaiseksi kaikkia kuntia. Siis kaikkien Suomen kuntien on osallistuttava näihin järjettömiin säästötalkoisiin haluttiinpa sitä tai ei. Siis jos jonkun kunnan ei tarvitse osallistua tähän ns. yhteisvastuuseen, niin sehän on vapaamatkustamista muiden kustannuksella. Se haluatteko te Siilinjärveläiset liittää kuntanne Kuopion vai Juankosken tai minkä hyvänsä lähellä olemassa olevan kunnan kanssa, on teidän jokatapauksessa päätettävä, ikävä kyllä.

Elkää syyttäkö tästä ääliö pakosta mitään tai ketään muuta kuin Kokoomusta ja sen ministereitä. No nyt nämä kokoomuksen ministerit aikovat jo karkuun EU:n parlamenttiin.

Katainen et Virkkunen luikkivat nyt karkuun

#156 Re: Re: Re: Re:

25.01.2014 14:24

#155: - Re: Re: Re:

Uutta ajattelemisen aihetta saa kun käy lukemassa Hollolan kunnanjohtajan blogikirjoituksen tästä aiheesta (20.1.2014). Ei näistä liitoksista ole olemassa tutkimustietoa joka osoittaisi, että iso kuntarypäs toimisi tehokkaammin. Päinvastoin. Tehottomuus alkaa lisääntyä kun asukkaita on yli 60 000.

Tässä kokoomuksen ajamassa pakkoliitosjunailussa on tarkoitus pakkoliittää Kuopioon vain ja ainoastaan Siilinjärvi. On paljon pikkukuntia, joita ei olla pakkoliittämässä mihinkään. Tuo vapaamatkustamisen idea ei kyllä aukea. Muista myös, että ainakin vielä Suomessa on kunnallinen itsehallinto. Jos se viedään pakolla pois nyt esitetyiltä kunnilta, niin onko pelättävissä, että on tulossa muitakin pakkoja.


Vieras

#157

25.01.2014 15:21

Kokoomuksella on omat intressit ja oma lehmä ojassa tämän pakkoliitosasian suhteen. Sari raassinan tehtävä on saada siilinjärvi liitettyä kuopioon.Toivottavasti tuo ei tule ikinä toteutumaan.
äiti aurinkoinen?

#158 Re:

25.01.2014 15:26

#157: -

veit juuri sanat suustani. Tuo Kuopiossa aktiivisesti toiminut kokoomuksen kuntapoliitikko Sari Raassina on toiminut Virkkusen omana valtiosihteerinä. Taitaapa olla pääarkkitehti tässä Siilinjärvi-Kuopio pakkoliitosasiassa.

4711

#159 Re:

25.01.2014 15:31

#157: -

Nyt on pakkopullat leivottu pilaantuneista ainesosista. Ruokamyrkytyshän siitä seuraa ja yleinen pahoinvointi. Eikö Raassina olekaan lääkäri?

yksi maalaishiiristä

#160 Re:

25.01.2014 17:17

#149: -

toivotaan vaan, että eduskunnassa järki voittaa eivätkä hyväksy tätä Virkkusen lakiesitystä


Vieras

#161 Kunnallinen itsehallinto, että mikä

25.01.2014 17:22

Eduskunta on muuttamassa tämänkin asian takia jopa perustuslakia. Eli tarvittaessa hallitus muuttaa lakeja ja sen jälkeen jyräävät tahtonsa läpi. Kataisen hallitus ei aina ole vaivautunut edes muuttamaan lakia runnoessaan muitakin Suomen ja Suomenlain sekä Suomenkansan vastaisia tekoja. Että eipä luoteta niihin lakeihin liian varmasti, koska Katainen ja hänen hallituksensa on jo huomattu olevan maanpettureita. Toivotaan, että 2015 vaalien jälkeen nämäkin katastrofaaliset virheet olisi vielä peruttavissa uuden toisenlaisen hallituksen toimesta.

Suur-Suomeako kohti taas?

#162 Re: Kunnallinen itsehallinto, että mikä

25.01.2014 17:31

#161: - Kunnallinen itsehallinto, että mikä

Diktatuurimaissakin taitaa olla näennäiset lait, joita vallanpitäjä soveltaa oman mielensä mukaan. Ja sitten historiassa on nähty, miten eräät yksinvaltaan pyrkivät ovat onnistuneet pyrkyryydessään laatimalla juuri sopivat lait. Euroopastakin löytyy. Juutalaislait. Hyvästi vaan kaikki demokratia ja ihmisoikeudet! Tässä pakon huumassa ei enää luoteta ihmiseen.


Vieras

#163 Re: Re: Kunnallinen itsehallinto, että mikä

25.01.2014 17:42

eikö enää saa olla tyytyväinen???

#164 Re: Re: Re: Re:

25.01.2014 18:32

#155: - Re: Re: Re:

Siitäkö Suomi lähtee nousuun, jos kaikkiin kuntiin saadaan yhtä tyytymättömät kuntalaiset kuin on Kuopiossa? Nousiko kuopiolaisten tyytyväisyys ja miten paljon kun Nilsiä liittyi Kuopioon? Kertokaahan kokemuksianne! Täällä Siilinjärvellä ollaan yhtenä korvana!!!

takaisin keskiajalle?

#165 Re: Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

25.01.2014 19:13

#91: tyytyväinen kirkonkylän palveluihin 100 %! - Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

Virkkusen ja Kataisen ajama "kansanäänestys"  tuo mieleen Amerikan toiminnan 1700-luvulta. Virallisesti se oli demokraattinen valtio, mutta äänestää eivät saaneet Afrikasta tuodut orjat eivätkä myöskään vapaat mustaihoiset.  Nyt siilinjärveläiset saavat kyllä antaa äänensä, mutta niillä ei tosiasiassa ole mitään merkitystä. Varmaan meidän kaikki äänestysliput heitetään mustaan jätesäkkiin  heti kun saapuvat Kuopion rajan yli. Siinä mielessä ollaan kuin nuo entiset orjat, ettei meillä ole sananvaltaa tässä ns. demokratiassa.

Kunnioitetaan vaan kaikkia asiakkaita, myös taksinkäyttäjiä

#166 Re: Re: Re: Uutta Suomea rakentamaan

25.01.2014 19:37

#32: Todella kyllästynyt KUOPIOLAINEN - Re: Re: Uutta Suomea rakentamaan

Nimimerkki "Todella kyllästynyt KUOPIOLAINEN" kirjoittaa täyttä asiaa! En itsekään ymmärrä, miksi jotkut kuopiolaiset valittavat siilinjärveläisten taksien käytöstä???  Taksiyrittäjäkin tarvitsee niitä asiakkaita, enkä usko millään, että ainakaan taksikyytejä ei mielellään tarjottaisi myös siilinjärveläisille. Mitähän tässä nyt on takana? Näitä kummia ajatuksia eivät varmaan ajattele kaikki kuopiolaisetkaan.


Vieras

#167

25.01.2014 21:55

Lukemansa ymmärtäminen auttaisi paljon. Missä tai kuka on puhunut taksiasiakkaiden tai taksien eriarvoisuudesta. Lukaseppas ajatuksella.


Vieras

#168

25.01.2014 22:10

Taisi olla jossakin kirjoituksessa vain maininta taksien käytön lisääntymisestä Siilin asukkaiden pippalointi matkoista kuopioon ja takaisin, kun Siilissä ei ole paljon viihde paikkoja. No joku tietenkin ymmärsi sen niin, ettei taksit halua kuskata Siilinjärveläisä. Kyllä taitavat olla todella shokissa ressukat.

Vieras

#169 Re:

26.01.2014 07:44

#168: -

Vai siitäkö tuossa taksien käytössä  onkin kyse, että Siilinjärveltä puuttuisi viihdepaikkoja. Vain shokissa olevat voivat tällaisia kirjoitella. Nyt on ollut kyse  KUNNALLISTEN  palveluiden järjestämisestä. Eihän ravintolapalveluiden järjestäminen ole kunnan tehtävä! En ole ainakaan kuullut, että siellä Kuopiossa toimisi kunnallisia ravintoloita. Hei heräähän nyt siitä shokistasi!!!

maaltapako pakolla edessä

#170 Re:

26.01.2014 07:52

#167: -

Täällä on jotkut paheksuneet sitä, että siilinjärveläiset tulevat taksilla Kuopioon. Mikähän siinä on ongelma? Onko takana ajatus, että sitten kun Kuopio on pakkoliittänyt Siilinjärven omakseen, niin sitten entiset kirkonkyläläiset kilvan muuttavat asumaan sinne kaupungin keskustaan ja Saaristokaupunkiin. Ja sitten me kaikki käytämme vain Kuopion julkisia kulkuneuvoja. Miten lienee entisten nilsiäläisten laita. Käyvätkö he milloinkaan siellä Kuopion keskustassa? Taksilla? Omalla autolla? Linja-autolla? Vai onko entisen Nilsiän alueella kaikki riittävät palvelut?

moni kakku päältä kaunis

#171 Re:

26.01.2014 07:58

#167: -

kuopiolaisten taksikirjoittelussa on nyt iloisesti sekoitettu kunnan järjestämät palvelut ja yksityisyritteliäisyys. tähän samaan taikinaan on ronskisti  leivottu sekaan sekin älyvapaa ajatus, että siilinjärveläiset käyttäisivät Kuopion ilmaisia palveluja (mitä lienevätkään???). näinhän sitä sotketaan ihmisten päät.

maalaissserkun ajatus

#172 Re:

26.01.2014 08:06

#168: -

Ei kai kuopiolaisetkaan ajele kotiinsa ravintolaillan jälkeen yöllä omalla autollaan? Edesvastuutonta olisi. Kyllä kai kaupunkilaisillakin on ymmärrys tilata taksi tuossa tilanteessa.

sulle mulle sulle mulle jne

#173 Re:

26.01.2014 08:24

#168: -

Kieltämättä tämä Virkkusen esitys on shokki Siilinjärven kirkonkylän kannalta. Täällä on pyritty hoitamaan kunnan asiat mallikkaasti. Tyytyväisyystulokset vahvistavat, että tässä on onnistuttu. Vastaavasti vaikka Kuopio on tehnyt kuntaliitoksia, niin ei ole tyytyväisyys tainnut lisääntyä. Pahinta tuossa kokoomuksen ajamassa esityksessä on: 1. pakon käyttö ja 2. kansanäänestys, joka siilinjärveläisten kannalta on demokratian irvikuva. Miettikäähän siellä Kuopion kaupungissa, miltä tämä tuntuu täällä naapurissa. Virkkusella on apuvoimaa lähtöisin sieltä teidän kaupungista. Valtiosihteeri Raassina. Junailu on onnistunut.

uho ja tuho

#174 Re:

26.01.2014 08:57

#157: -

Tässä suuruuden ihannoinnissa voisi olla hyödyllistä, ettei historiaakaan täysin unohdettaisi. Esimerkiksi Rooman valtakunta: oli hyvät tiet, vesijärjestelmä,  oli leipää ja sirkushuveja, orjat tekivät ikävät työt. Mutta tuho tuli. Tuhon syiksi on esitetty muun muassa korruptiota, hallinnollisia ongelmia, sitäkin, että ei enää välitetty kansalaisten hyvinvoinnista. Eikä ollut ikuinen järjestelmä tuolla itäisessäkään naapurissamme. Se, että tuollaiset suurjärjestelmät ylipäätään saatiin syntymään, edellytti monenlaisen pakon käyttöä. On käsittämätöntä, että meidän sivistysvaltion päättäjät päättivät esittää pakon käyttöä, jos Siilinjärvikikin haluaa säilyttää itsenäisyytensä.


Vieras

#175 EI TARVITA SIILEJÄ

26.01.2014 09:21

Minä Kuopiolaisena en tarvitse Siilinjärveä mihinkään. En käy siellä, en käytä Siilin palveluita, enkä tarvitse heidän rahojaan. Kuopion velka on tällähetkellä melko suuri, mutta se ei vielä ole kohtuuton maksettava nyt kun pakolliset raskaimmat ylimääräiset investoinnit kuntaamme on tehty. Liittykööt Siilinjärveläiset minunpuolestani vaikka Utsjoen kanssa jos pakkoliitos tulee. Karttulan ja Nilsiän sekä Maaningan liittyminen kuopioon riittää. Nyt tämä Kuopion kunta on riittävä ja kehittäkäämme tämä kaikkien kuntalaistemme palvelualueeksi. Siinä ei Siilinjärveä kaivata. Urputtakoot Siilit mitättömien palveluidensa rumassa kunnassaan ja tehkööt mitä voivat, ei kiinnosta ei tarvita.