Suomeen on saatava maailman edistynein eläinsuojelulaki!

Michail Jaction
Jurmaa

#1


Ehkä parasta eläinten suojelua olisi tukea pieniä tiloja. Näin yhdellä hoitajalla olisi vähemmän eläimiä vastuullaan ja niitä todennäköisesti pidettäisiin automaattisesti paremmin, ilman mitään lakeja. Valitettavasti siirtyessämme EU:n jäseneksi tukijärjestelmämme kääntyi päinvastaiseksi kuin ennen: nyt iso tila saa enemmän tukea kuin pieni. Tietenkin iso on tuottavuudeltaan parempi, ja sitähän yleensä taloudessa haetaan.

Muistan lapsuudenkotini maitokarjan, kuusi lehmää. Lehmät pidettiin kiinni navetassa noin metrin pituisessa liinassa, eivätkä ne kärsineet siitä. Niityltä sisälle navettaan tuodessa ne menivät itse omille paikoilleen. Mielestäni kiinnipidon kieltäminen ei ole tarpeellista, kuten ei myöskään turkistarhauksen. Eläinkokeet tupakkatuotteiden ja kosmetiikan kehityksestä joutavat pois, mutta valitettavasti lääketeollisuus niitä edelleen tarvitsee.
Virpi Palmu
Kurikka

#2 Turkistarhojen hupunsomisteet


Turkiseläin viettää elämänsä pienessä häkissä joutuakseen sitten aikanaan talvitakin hupun somisteeksi. On siinä elämäntehtävää kerrakseen. Jos koira pistettäisiin samanlaiseen häkkiin yhtä pitkäksi aikaa niin se olisi eläinrääkkäystä, kumma juttu.
Michail Jaction
Jurmaa

#3


Keskimääräinen turkiseläin on kooltaan aika paljon pienempi kuin keskimääräinen koira.
Rickrolled :FHehe
Blaablaablaa

#4


Tehdään sitten häkistä suhteessa saman kokoiset.
Sama asia yhä...
Michail Jaction
Jurmaa

#5


Viimeksi kun kävin turkistarhalla(about vuosi sitten) eläimet näyttivät ihan tyytyväisiltä ja hyvinvoivilta. En ole varma mutta luulisin että jos ne kärsisivät niin se näkyisi niiden käytöksessä ja ulkonäössä. Mutta sen verran tiedän että huonokuntoisesta turkista saa vähemmän rahaa kuin hyväkuntoisesta.
Pinja Nurmisto
Espoo

#6


Listaan voisi lisätä myös kovemmat rangaistukset eläinten huonosta pidosta ja kohtelusta. Esim. koirien hakkaamisesta jne.
Heidi Tamminen
Jyväskylä

#7 Samaa mieltä


"Ehkä parasta eläinten suojelua olisi tukea pieniä tiloja. Näin yhdellä hoitajalla olisi vähemmän eläimiä vastuullaan ja niitä todennäköisesti pidettäisiin automaattisesti paremmin, ilman mitään lakeja.

Mielestäni kiinnipidon kieltäminen ei ole tarpeellista, kuten ei myöskään turkistarhauksen. Eläinkokeet tupakkatuotteiden ja kosmetiikan kehityksestä joutavat pois, mutta valitettavasti lääketeollisuus niitä edelleen tarvitsee.
Michail Jaction (Jurmaa, 23.4.2009 12:45) "

Jactionilla oli hyvä mielipide ja olen pääosin samaa mieltä. Lehmien kiinnipitäminen (ovat vuosikymmenet olleet kaulastaan kahlittuja parsiin) on ok, kunhan lehmät kesällä pääsevät ulos. Mitä isompi karjatila, sitä vaikeampi niitä satoja sarvipäitä on saada lypsylle navettaan ja taas takaisin niitylle, mutta jaloittelu edes kesäisin on tärkeää. Kunpa se saataisiin toteutumaan joka maassa.
Mika Hakala
Anjalankoski

#8 Entäs mummot?


Kyllähän nyt ne elukat ajavat pihtiputaalaisen mummon ohi (ei ole oikea keskustalainen)!
Niinhän se homma etenee että moottoritielläkin on suorastaan välttämättömyys jäädä auton alle lopettaakseen sen kurren jonka päälle ajoin.
Mutta jos nyt leikittäisiin vaihteenvuoksi leikkiä että minä käsken "Pistäkää pellit kiinni kekäleitten leihuessa, viherpiiperöt! Oho, ratkaisinpa tässä yli kansoitusongelman!"
Kira Salo
Alajärvi

#9 niin ne mummot


Onko se muka mummoilta pois jos eläinteoikeuksista pidetään huolta? Olet oikeassa että myös vanhsuten hoidon tasoa pitäisi rajusti parantaa, mutta en ymmärrä miksen voi ajaa molempia asiota. Rahaa kyllä löytyy kunhan se saadan ohjattua sinne missä sitä tarvitaan. Ei siis konserttitaloihin tai tuloveroalennuksiin. (ne kun ei oikeasti hyödytä kuin suurituloisia! pienituloiset kärsii kun tk maksut sun muut nousee)
Itse pidän älämölöä sekä vanhusten-, lasten- että eläinteoikeuksien puolesta! Koviten huudan niiden puolesta jotka eivät itse siihen kykene!
Eikä lakimuutos itsessään mitään maksa. Ja esimerkiksi turkistarhauksen voisi lopettaa niin ettei uusia saisi enää perustaa eikä vanhoja laajentaa tai tehdä sukupolvenvaihdoksia, näin ei viedä jo alalla olevilta leipää suusta.
Harri Lätti
Askola

#10 Pari sanaa minultakin...


Heitetäänpä sitten entisen maatalouslomittajan, satunnaisen turkistarhatyöläisen ja paatuneen lihansyöjän näkemys:

Turkiseläimet ovat tavallaan paremmassa asemassa kuin esimerkiksi parsinavetassa kasvatettava nautakarja. Turkiseläimet pääsevät häkeissään kääntymään ja ottamaan muutaman askeleenkin toisin kuin kaulastaan kytketyt naudat. Laidunkaudella lypsylehmät ja usein hiehotkin sentään pääsevät ulos, mutta talvi on niille suhteellisen rajoitetun liikkumatilan aikaa.

Aivan oma lukunsa sitten onkin turkistarhauksen tarpeellisuus. Tarvitseeko eläimiä todellakin pitää vankeudessa ja lopuksi tappaa ainoastaan siksi, että niillä sattuu olemaan kaunis turkki? Lämpimiä vaatteita saadaan tuotettua muutenkin. Ainoa edes hieman pätevä perustelu turkistarhaukselle on se, että ilman tarhausta turkikset hankitaan luonnosta ja se tietäisi loppua esimerkiksi naaleille. Turkistarhauksen alasajon yhteydessä pitäisi onnistua vaikuttamaan myös kuluttajiin kautta maailman, jotta saataisiin turkisten käyttö lopetettua. Kun ei ole kysyntää, ei ketään tarvitse tappaakaan...

Nautakarjan suhteen olisi syytä ainakin kieltää uusien parsinavetoiden rakentaminen. Suurimmat lypsykarjatilat taitavat nykyään jo ollakin suurimmaksi osaksi pihattoratkaisuja, joissa eläimet saavat kulkea jokseenkin vapaasti, ja lihakarja kasvaa enemmän tai vähemmän tilavissa karsinoissa. Valitettavan usein niissä vähemmän tilavissa.

Yleensä ottaen eläimille pitäisi antaa enemmän tilaa ja "harrastusmahdollisuuksia". Esimerkiksi sika on erittäin älykäs eläin, jonka evoluutio on muokannut todelliseksi tonkimiskoneeksi. Tuskinpa sialla on kovinkaan kodikas olo ylikansoitetussa karsinassa, jossa on virikkeinä pari betonilattialla lojuvaa oljenkortta.

Kouluissa ollaan jo havahduttu siihen, että liian suuret luokkakoot aiheuttavat ongelmia. Ehkäpä myös tuotantoeläinten kasvattamisessa pitäisi määrätä tietty pääluku, jota yksi ihminen saa maksimissaan hoitaa.

Olisihan noita ideoita. Tietysti ainakin lihan hinta nousisi aika reippaasti tuon myötä, mutta en usko monenkaan talouden siihen kaatuvan. Itse olen aina syönyt lihaa ja muita eläinperäisiä elintarvikkeita enkä aio luopua niistä jatkossakaan, vaikka hinta nousisikin.
Sanelma

#11 Ajattelin allekirjoittaa


Heti saatuani SEYn lehden päätin allekirjoittaa adressin, sillä onhan lainsäädäntö todella lepsua tässä asiassa ja törkeissäkin eläinrääkkäystapauksissa tuomiot ovat lähinnä pelleilyä. Mutta sitten tuo turkistarhauskielto - hei haloo, mistä ihmeestä te kuvittelette turkkien ilmestyvän tangoille? Onko todella mielestänne mukavampaa tuottaa turkit Kiinasta, missä olot ovat aivan oikeasti kuvottavat? Itse ainakin pidän ylläni mielummin suomalaista minkkiä. Tämän vuoksi jätän adressin allekirjoittamatta.

jukka salo
kaskinen

#12


entäpäs onkiminen? viattomat pikku kalaset huijataan nielaisemaan hirveääkin hirveämpi koukkunen.
Heidi Salo
Salo

#13


"Mutta sitten tuo turkistarhauskielto - hei haloo, mistä ihmeestä te kuvittelette turkkien ilmestyvän tangoille? Onko todella mielestänne mukavampaa tuottaa turkit Kiinasta, missä olot ovat aivan oikeasti kuvottavat? Itse ainakin pidän ylläni mielummin suomalaista minkkiä."

Minkä takia ylipäätään pitäisi saada eläimen turkki päällensä? Kyllä sitä nykyään pysyy lämpimänä ilmankin. Todella harvoin muutenkaan törmää kadulla ihmiseen, joka käyttäisi turkista. Ja nykyäänhän ne menevät suurimmaksi osaksi somisteisiin, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin "näyttää hyvältä". Jos karvareunus hupussa on välttämätön, niin eiköhän tekoturkis aja saman asian.

Kun/jos Suomeen saadaan turkistarhauskielto (toivon mukaan näin käy ja pian), niin kielletään samantien myös turkisten maahantuonti.
Merja Luoma-aho
rovaniemi

#14 Hei vaan!


Tämmönen tapaus täällä Rovaniemellä. Mies jätti koiransa kotiin ja se koira kuoli nälkään ja kuivu koska ei ollu ees vettä saatavilla ja kun tämä mies tuli kotiin niin kämppä haisi ihan määnneelle, ties kuin kauan koira ollu kuolleena. No asia oli käräjillä ja tämä mies sai 360€ sakkoa. Että semmonen eläinsuojelulaki täällä meillä!
Tuula Haila
Piikkiö

#15


Anteeksi, saanko kysyä kuinka moni ihminen oikeasti tarvitsee turkista näinä päivinä? ei kukaan. En vaadi turkiseläimille parempia oloja, vaan turkistuskieltoa.
Lehmiä ei mielestäni tarvistse/saisi pitää kiinni kuin lypsyn ajan. LUOMU KUNNIAAN! kun ne on lypsetty (ihan sama kuinka monta kerralla), niillä pitäisi olla yhtä hyvät olot kuin hevosilla.
Ketä Kiinnostaa
Enkerro

#16


Se olisi vapaaehtoinen itsemurha! Väärän kuvan kuitenkin te (huom! ette te kaikki, mutta monet asiasta tietämättömät, varsinkin ->kaupunkilaiset<-) annatte karjankasvattajista, millä on jo niin tiukat paikat että kohta täällä juodaan RUÅTSALAISTA MAITOA!!!

Eli siis karja siirtyy sinne missä niitä sääntöjä ei ole. --> Asia kehittyy huonompaan suuntaan. Tällä tavalla "säädösten noudattaminen" onnistuu helpoiten, mutta itsepähän kerjäsitte!

Mutta joo, kyllä pientilat on ihan ok verrattuna noihin kanatehtaisiin mitä on tuol mellilässä tai jossain siel päi xD!

Mutta se joka tietää enemmän niin sanokoon sitten enemmän. Itse vastustan vahvasti niitä jotka ottavat kantaa asioihin, josta eivät mitään tunnu tietävän, vaikka niin itsekin teen.
Ketä Kiinnostaa
Enkerro

#17


Sori, tuli kielioppi ja lauseenrakenne virheitä MUTTA KUN TÄÄLLÄ EI OLE SITÄ VI**N EDIT-NAPPIA
-->NIIN ETTÄ KIITTI VAAN OHJELMOIJILLE!!!
Matti Jortikka
Perseenreikä

#18


Viestejä ei voi ohjelmoida jotta kaltaisesi apinat pysyisivät poissa!
Nina Ahopalo-Lappi
Vieras

#19 Suomeen maailman edistynein eläinsuojelulaki


Olisi todella hienoa, jos Suomi olisi edelläkävijä tässä asiassa ja näyttäisi muille maille esimerkkiä!!

Koiran puolesta
Vieras

#20


Eläinsuojelulakiin pitäisi saada myös alin luovutusikä kissoille ja koirille. Tällä hetkellä eläinsuojelulaki ei kiellä esim. koiran- tai kissanpennun luovuttamista "alaikäisenä". Mutta Animalia hyysää vain tuotantoeläimiä, tässtä syystä EN allekirjoita tätä.

Eero Vuorela
VANTAA

#21 Sirkka-Liisat huisin Nevadaan...Suomen eläinsuojelua koskevaa lainsäädäntöä on uudistettava siten, että lain rikkomisesta seuraa todellakin jotain merkittävää niin eläinrääkkääjälle ja lain valvontaviranomaiselle mikäli tämä ei hoida tehtäviään.

Kannatan pääosin addressissa ollevia parannuksia Suomen lakiin:

- kaikki häkkikanalat ovat kiellettyjä (Itävalta)  
- emakkoa saa pitää kääntymisen estävässä porsimishäkissä korkeintaan muutaman päivän ajan porsimisen jälkeen (Ruotsi) 
- naudan pitäminen paikalleen kytkettynä on kiellettyä (Itävalta, uudet navetat Ruotsissa ja Norjassa) 
- eläinkokeita ei saa tehdä tupakkatuotteiden kehittämiseksi (Belgia) 
- ihmisapinoita ei saa käyttää eläinkokeissa (Espanja)

 

Turkistarhaajilta ja muilta eläintuotannon harjoittajilta jotka syyllistyvät riittävän vakaviin tai toistuvasti eläinsuojelu rikoksiin on otettava oikeudet harjoittaa eläintuotantoa.

Mitään todellista edistystä eläintensuojelussa ei tapahdu niin kauan kuin Sirkka-Liisa Anttilan kaltaiset henkilöt ovat vesittämässä nykyisiäkin lakeja.

 

Eero Vuorela

Susanna Ylitalo
Vieras

#22


Maailman edistyneimmän eläinsuojelulain lisäksi Suomeen pitää saada tiukat tuomarit, jotka antavat nykyistä paljon suurempia rangaistuksia ko. lain rikkomisesta. Pienet sakot eivät enää riitä, suomalaiset toivovat enemmän pysyviä eläintenpitokieltoja ja vankeusrangaistuksia!

Eero Vuorela
VANTAA

#23 Allekirjoitin nyt kuitenkin...


Allekirjoitin tämän addressin nyt kuitenkin vaikka en ala vaatimaankaan "maailman edistyneintä eläintensuojelulakia". Riittää että laki on hyvä ja sen valvonta on hyvä. Nyt valvonta ja laki ei näitä kriteereitä täytä.

Miriam Sato Ramírez
Vieras

#24 Eläinsuojelulaki


Olen odottanut pitkä että joku järjestö otta asiasta kantaa. Kiitän kovasti työnne ja toivon että pian tuotaa ilo kaikkille eläimille.

Terveisin

Miriam

Pirjo Aittomäki
Vieras

#25 Suomeen on saatava maailman edistyein eläinsuojelulaki!


En vieläkään (ikää 55)voi (onneksi) ymmärtää miksi kaikki ihmiset eivät voisi pitää hyvää huolta lemmikeistään, olla hyviä eläimille. Eläimet, kaikki ansaitsevat rakkautta ja huolenpitoa... Lemmikkimme antavat rakkauttaan, ystävyyttään ja huolenpitoaan meille pyyteettömästi....ja moninkertaisesti takaisin verrattuna siihen mitä me annamme niille.

Kommentoi adressia