Sodankylän lääkäripäivystyspalvelua ei saa heikentää


Vieras

#1

10.02.2014 12:56

Sodankylästä on Rovaniemelle matkaa 131 km suuntaansa. 262 km ajelua lääkärin vastaanotolla käymiseen liian pitkä matka.

Simo

Vieras

#2

10.02.2014 16:58

Joo ei Rovaniemelle Sodankylän päivystystä ko eivät ehdi edes Rovaniemeläisiä ottaa vastaan.
Kolikot tiukassa

#3 Mitä järkeä

10.02.2014 17:23

Mitä järkeä on lääkäripäivystystä viedä Rovaniemelle. Onko meitä niinkin höperöitä jotta päivystys siirrettäisiin Rovaniemelle, jättäkää sellaiset jutut hänekseen ja jos olemme tähtikunnassa kuten mainostetaan niin eikö meidän pidä sitä silloin myös olla. Pidetään palvelut omassa kylässä eikä viedä niitä satojen kilometrien päähän. Pöljähän saa olla mutta ei hullu.
Tuohan on suoranaista ihmisten aliarvioimista ja asennetta jotta köyhät kyykkyyn. Miksi kysyn minä?

Selvä ko pläkki

#4 Maksaako vaivan, maksatko vai maksammeko vain?

10.02.2014 17:31

No johan siinä ehtii jo seuraavan päivän vastaanotto aueta Sodankylässäki, ennenku ehtii käyä Rollossa, siis mutkin ootusaikoineen. No sitte jos koko lääkäripäivystys lopetettaisiin (ilimotettu kustannus 500.000 euroa) ja Rollon sairaankuljetuksen ostoon nyt tästä vuodesta lähtien käytetty 800.000 euroa käytettäski sairaankuljetuksen autojen tason nostamiseen lääkäriautoiksi, saataisiin Sodankylään kolme lääkäriambulanssia ja kolme lääkäriä olis kuntalaisten käytettävänä ympäri viikon, iltaisin, öisin ja koko viikonlopun. Eikä maksais pyssykylän verokarjalle ko saman verran ko nyt. Olisko edustajalampailla vielä miettimisen paikka?

Vieras

#5

10.02.2014 17:48

On järjenköyhyyttä siirtää sitä muualle. Ja kuinka monta läheltäpiti-tilannetta ja kuinka monta vakavaa tapausta jopa kuolemaa tarvitaan ennenkuin se saadaan takaisin. Tämä homma on ajassa taaksepäin menemistä eikä auta yhtään huonoon työtilanteeseen mika paikkakunnallamme on. Tehkää pättäjät viisaampia päätöksiä ja hankkikaa paikkakunnalle työpaikkoja siten lisää veronmaksajia niin ei tarvitse tällasia hulluja päätöksiä tehdä. Tästä kärsii kaikki. Vaikka paikkakunnalle onkin tullut yksityistä terveydenhuollon toimintaa, siitä huolimatta ei ole varaa menettää päivystystä yli 130 km päähän. Siinä on monta minuttia vaarallista hengenmenetysaikaa. Missä on se kuuluisa terve maalaisjärki.

Vieras

#6 Ei järkeä

10.02.2014 18:18

Miten käy pienten lasten, jos sairastuu esim. kurkunpäätulehdukseen? Miten tämä palvelee vanhuksia? Ei mitenkään!! Pidetään vaan päivystykset täällä.

Vieras

#7 Adressin otsikko

10.02.2014 18:38

Lääkäripäivystyspalvelu on yhdyssana, mutta pystyykö otsikkoa muuttamaan jälkikäteen?
Hurjistunut kuntalainen

#8 Kuka tätä painaa päälle?

10.02.2014 18:46

Kuka tätä painaa taas päälle pakolla, kun selkeästi on yleinen mielipide päivystyksen siirtämistä vastaan. Eikö jo Mettiäiset ja Lehtiset ja muut virkaviskaalit kuten Touraniemi tule järkiinsä tai tajuaisi siirtyä sivuun, koska eivät ole tehtäviensä tasalla! Kuka niitä oikein uunottaa? -onko se taas se Lapin sairaanhoitokeskus joka tätä touhuaa, että kaikki vaan Rovaniemelle! Nyt katsotaan mitä nämä päättäjälampaat oikein ovat.
voihan päivystys

#9 säästöjä?

10.02.2014 19:05

lieneekö ajatuksena tuolla siirroolla nimenomaan että kukaan ei kääytä lääkäripalveluja yöllä jos ovat Rovaniemellä, jotta saadaan säästöjä?
No yritetäänpä nyt tosisaan kerätä ihan mahottoman paljon nimikirjoituksia tähän adressiin että kunnan herrat edes miettisivät jotain vaihtoehtoa päivystyksen siirrolle.
Jaksaako tätä hulluttelua vielä sietää?

#10 Jospa siitä puuttuukin pilkku?

10.02.2014 19:36

Koko pakka nyt samalla Sodankylässä uusiksi: ensihoito, sairaankuljetus, lääkäripäivystys, lääkärien rekrytointi ja päätöksenteko. Kustannukset vertailuun, palvelutasopäätös seurantaan, omat paikalliset resurssit käyttöön, virkamiehet töihin tekemään avoimia, rehellisiä vertailuja ja kustannustietoisesti verovaroilla sitten parasta palvelua kuntalaisille. Päättäjät vaatimaan parasta valmistelua kuntayhtymästä ja kunnasta, jämerän päätöksenteon perustaksi.
Jari Hakkarainen
Adressin tekijä

#11 Re: Adressin otsikko

10.02.2014 19:54

#7: - Adressin otsikko

Kiitos oikoluvusta, korjataan

Äänestän!

#12 Onnea!

10.02.2014 20:32

Sodankylässä oli viimeksi vaaleissa 4656 hyväksyttyä ääntä. Ääniharava keräsi 270 henkilökohtaista ääntä. Pienin henkilökohtainen äänimäärä valitulla valtuutetulla oli 35. Yhteen valtuustopaikkaan tarvittiin 134 hyväksyttyä ääntä. Yksinkertaisen enemmistön voisi saada 2412 äänellä ja sopivasti siroteltuna pienemmälläkin, 8 valtuutettua oli saanut henkilökohtaisia ääniä yhteensä 357. Nyt alkaa olla kasassa jo ainakin 6 paikkaa, kun otetaan vähentävinä huomioon ulkokuntalaiset allekirjoittajat. Eipä siis aikaakaan, mitä kasassa onkaan. Tällä on painoa. Päättäessäsi tähänkin voi tukeutua.
Allekirjoitin

#13 Kenelle kuntaan?

11.02.2014 00:20

Voisko tuota tarkentaa kenelle adressi luovutetaan? Olen tullu kunnan kanssa taikinoidessa siihen tulokseen, että asiat pitää osoittaa tiukasti jollekkin, että ne etenevät edes joskus. Siltikin saattaa papereilla kestää piiitkäään ennen kuin päätyvät kirjaamosta perille..
Jari Hakkarainen
Adressin tekijä

#14 Re: Kenelle kuntaan?

11.02.2014 05:35

#13: Allekirjoitin - Kenelle kuntaan?

Kunnanvaltuustolle menee tiedoksi ennen kokousta, parhaiten menee perille kun toimitan kunnanvaltuuston puheenjohtajalle sekä kunnanhallituksen puheenjohtajalle kummallekin oman.

nimiä keräämään

#15 ja jos 50.000 nimeä niin ihan eteän päättäjä herroille

11.02.2014 10:48

ja jos saadaan 50.000 nimeä niin ihan eteän päättäjä herroille asti :)
Petri Rautiainen/ Unionin Haudankaivajat

#16 Kuntaliitokset osa EU-korruptiota

11.02.2014 11:30

Kuntaliitokset ovat osa EU-säästöihin kerättävää varojen korruptiota, jolla heikennetään kansalaisten hyvinvointia. Suurella joukolla on tullut mitta täyteen ja mennyt ylikin ja vaativat Suomen eroa valtiopetoksilla luodusta EU:sta ja eurosta.

Kannattaa allekirjoittaa seuraava adressi ja jakaa eteenpäin. Itse allekirjoitin tämän, vaikka olen ihan toisesta päästä Suomea ihan periaatteellisista syistä.

http://www.adressit.com/?page=statistics&petition=suomessa_tehdyt_eta-_ey-_ja_eu-politiikkaan_liittyvat_petokset
Wanha Tigisläinen

#17 Ei,ei ja ei!

12.02.2014 16:54

Nousujohteinen kunta, pitäis kehittää terveyspalveluja.

Vieras

#18

12.02.2014 16:58

On todella hölmöä edes esittää hyvin tärkeän lakisääteisen peruspalvelun siirtämistä yli 130 kilometrin päähän. Ei palvele ainakaan Sodankylän kuntalaisia
Kunnan asukas

#19 Palvelujen puolustaja

12.02.2014 17:55

Sodankylän kunnanvaltuuston tulisi ottaa aikalisä. Mikä tulenpalava kiire on nyt ryhtyä ratkaisuihin. Vaikka Sote uudistus takkuileekin, niin ratkaisut siihen syntyvät parissa vuodessa joka tapauksessa.Eikö tulisi valmistautua uuden terveyskeskuksen valmistamiseen sen tasoiseksi, että myös lääkäritason päivystys säilyy, jota pienemmät naapurikunnatkin voivat käyttää.
Sivustaseuraaja

#20 Mitämitämitä

12.02.2014 18:30

Nimimerkkien takaa netissä tapahtuva huutelu ihmetyttää.
En ymmärrä miten KUKAAN haluaa lähteä päättämään kunnan yhteisistä asioista kun eri foorumeissa lokaa kaadetaan päälle kaukalokaupalla. Täällä ihmiset ilmeisesti oikeasti kuvittelevat, että kukaan olisi tosissaan siirtämässä virka-ajan ulkopuolista päivystystä 130km päähän kuntakeskuksesta, jos tälle nähtäisiin muita toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja. Lienee tunnustettu tosiasia, että kunnan kassassa pohja häämöttää ja jos laskelmissa on todettu että siirto tuottaa säästöjä päivystyksen säilyttämiseen nähden niin se on sillä selvä. Mitä muuta valtuutettu voi tehdä kuin arvioida kriittisesti laskelmaa ja jos ei siinä aukkoja totea, niin pitää sitä parhaana mahdollisena laskelmana kunnes toisin osoitetaan. Mielipide on mielipide ja matematiikka ei ole mielipiteisiin vaan tietoihin ja oletuksiin perustuvaa tiedettä.

Lehdissä on myös kirjoiteltu että lääkäreitä ei ole tahtonut kylään saada kuormittavan päivystyksen vuoksi. Esillä on ollut tavoite turvata kuntalaisille tasokkaan päivystyksellisen ja ensihoidon lisäksi mahdollisuudet kiireettömään terveydenhuoltoon, johon tarvitaan niitä lääkäreitä, joita ei rekrytoimalla tai ostamalla tunnu kylään löytyvän.
Asia on tunteita herättävä, kun on kyse terveydestä, mutta poteroihin kaivautuminen mielipiteiden kanssa ei vie asiaa eteenpäin millään tavalla, vaan todennäköisesti karkoittaa "pätevimmät" päättäjät valtuustosta.
Äsläk

#21 Aikalisä

12.02.2014 20:55

#20: Sivustaseuraaja - Mitämitämitä

Nyt on järkevää, että jatketaan vanhaan malliin. Otetaan hengähdystauko. Ei ole kiire. Eikä näinollen tehdä päätöksiä, joka muuttaisi nykytilan. Eli katsellaan ja tarvittaessa otetaan kantaa riksraks -askelin :) Olkaa valtuusto nyt viisaana!

 

hmm...

#22 hyvä nimimerkki mitämitämitä

13.02.2014 08:10

vaihtoehtoja olisvat hyviä ja t kustannustehokkaita ja lääkärit kokeneita ensihoidon lääkäreitäkin, mutta kun tätä vaihtoehoa ei haluta kunnanpuolta , kun halutaa siirtää päivystys. Tosiaalta valtio yhdellä kädellä säästöä ja toisella kädellä haluataan kuntien rahoittavan hillittömän kallis ensihoitojärjestelmä
hoitoa saanut

#23 Yksi puuttu

13.02.2014 11:19

Tarvitsijoiden ryhmästä matkailijat ovat suuri ryhmä, joka voi tarvita akuuttia hoitoa.
veronmaksaja

#24 Re: Mitämitämitä

13.02.2014 11:36

#20: Sivustaseuraaja - Mitämitämitä

"Nimimerkkien takaa netissä tapahtuva huutelu ihmetyttää."

toivoo nimimerkin takaa huutelija

"Täällä ihmiset ilmeisesti oikeasti kuvittelevat, että kukaan olisi tosissaan siirtämässä virka-ajan ulkopuolista päivystystä 130km päähän kuntakeskuksesta, jos tälle nähtäisiin muita toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja."

Vaihtoehtoja ei haluta edes selvittää. Niitä kyllä olisi olemassa.

"Lienee tunnustettu tosiasia, että kunnan kassassa pohja häämöttää ja jos laskelmissa on todettu että siirto tuottaa säästöjä päivystyksen säilyttämiseen nähden niin se on sillä selvä."

Rahaa kuitenkin riittää yllinkyllin tuhlattavaksi muualle, ei lakisääteisiin palveluihin. Liikuntahallin ja Hannuksenkartanon budjetit ylitettiin lähes miljoonalla. Luostolle maksetaan kunnan oman rinnealueen vuokraa. Pidetään tappiollisia kiinteistöjä ja pönkitetään tappiollisia yhtiöitä. Matkustellaan ulkomaille ystävyyskuntiin. Luetteloa voisi jatkaa loputtomiin.

"Lehdissä on myös kirjoiteltu että lääkäreitä ei ole tahtonut kylään saada kuormittavan päivystyksen vuoksi."

Loppuvuoden viikonloppu päivystykset on kuitenkin varattu jo helmikuussa???? Tuntuu olevan haluttua päivystää.

 




Vieras

#25 Re: Mitämitämitä

13.02.2014 18:18

#20: Sivustaseuraaja - Mitämitämitä 

 Anteeksi ketkä on pätevimmät päättäjät?