Seppo Lehdon tuomion korjaus ja oikeiden rikosten tuomioiden tarkistus

Seppo Lehto
Tampere

#1 Miten hovioikeuden ratkaisu tunnetuksi englanniksi - Voisiko jotku tahot kääntää sen julki?

28.06.2009 11:28

Oheiseen tapaan?

Vuosi sitten käräjäoikeuden tuomio huomattiin maailmalla - Varmistakaamme hovioikeuden ratkaisusta tiedottaminen Euroopassa / englanniksi

http://ibloga.blogspot.com/2008/06/update-on-finnish-blogger-seppo-lehto.html

Apuanne ja tukeanne julkisesti kaivaten ei vain omasta vaan myös koko kansamme puolesta. Sillä kun minun kohdallani on ko. tuomiolle saatu lainvoima ja hyväksyntä käytettäneen sitä jatkossa automaattina mihin verrataan muita maahanmuutto- ja islamkriitikoiden tuomioita. Tämä tarkoittaa sitä että häkki heilahtaa entistä herkemmin entisen oikeuskäytäntö sakkojen sijaan monille suomalaisille ajattelusta ja maahanmuuttokritiikistä tai pelkästään islamin epäkohtien arvostelemisesta.

Seppo Lehto
e-mail: lehto.seppo(at)gmail.com
Jarkko Sinisalo
Kuopio

#2

28.06.2009 13:29

Seppo oon sun uus fani! Pekka Siitoin pätkät onkin jo tullut katsottua niin moneen kertaan, että tarvitaankin jo joku jolla on lähes yhtäläinen viihdearvo! =)
Kimmo Koljonen
Lahti

#3

01.07.2009 22:31

Veikkaisin, että suurin osa suomalaisita, jotka ovat Lehdon Youtube-videoihin törmänneet, pitivät sitä vitsinä tai hyvänä huumorina.
Tuomio takasi Seppo Lehdolle marttyyrin aseman.

Vaikka tuomio tuli aiheesta (mikäli Seppo Lehto teki blogeja toisten nimissä), tuomio oli kohtuuton yleiseen käytäntöön verrattuna.

Samaan aikaan, kun poliittisesti (eli Suomen Perustuslain vastaisesti) toimiva syyttäjä painosti Seppo Lehdolle 2 vuotta 4 kuukautta vankeutta, Joensuussa tuomittiin henkilö 1v 3kk vankeuteen (muistaakseni) 8:sta tapon yrityksestä ja lukuisista pahoinpitelyista.

Joensuussa tekijä päästettiin vapaaksi ja ainoa syy, miksi tapaus tuli julki (uutiskynnys ylittyi), oli että ko. henkilö puukotti ensimmäistä vastaantulijaa. Ei sen takia että puukotti, vaan sen takia että kyseessä oli mustaihoinen henkilö.

En niinkään vastusta Seppo Lehdon tuomiota, vaan sitä että valtakunnansyyttäjänvirasto ei ole enää Suomen perustuslaissa määritelty esivalta. Kyseessä on muitakin toimia, kuin tämä oikeusjuttu, etenkin Mika Illmanin ja Jorma Kalskeen esille tuoma toiminta.
Marko Sihvo
Helsinki

#4 Onnittelut Sepolle...

04.07.2009 16:17

2v 4kk ehdotonta. Kova tulos. Pohja-aika. Mut sitten tietenkin oma tavoite on vähintään 2v 5kk.
Seppo Lehto
Tampere

#5 Lehdistötiedote 5.7.2009 Seppo Lehdon vastineena Juha Mäki-Ketelälle kirjoitukseensa

05.07.2009 17:27

Lehdistötiedote 5.7.2009 Seppo Lehdon vastineena Juha Mäki-Ketelälle kirjoitukseensa:

"Seppo Lehto ja sananvapaus"

Jep Juha - Sydänalani pompahti naurusta kun satuin lukemaan analyysiasi "Tuomiostani"
Sinä jaoit näkemykseni liki 98% ( Epävirallinen kommentti näin heti alussa )
--------------------------
Virallinen vastaukseni ja kommenttini kirjoitukseesi su 5.7.2009 Juha Mäki-Ketelälälle

Tuomioissahan on yleensä jokin ennakoitavuus? Tai ainakin muiden kohdalla on näin?

Montako kunnianloukkausyytettä ja kansankiihotustuomiota on esim. olavi mäenpää tmv. saanut ja mikä on ollut vaihteluvälinsä sakoissa? Mikä on ollut toimittajien rangaistuksen määrä joukkotiedotusvälinettä käyttäneissä kunnianloukkauksissaan. http://kunnianloukkaus.blogspot.com kertonee lisää.
Muistaakseni n. 20-60 pvs:a? - Joten kohdallani on kiistämättä haluttu ampua norsupyssyllä tai stalinin uruilla.
Meno eli minuun kohdistettu ajojahti on ollut kuin 60-luvulta tutussa hirvenmetsästäjien laulussa. Tuli oli vapaa vaikka mies huusi juosten karkuun traktorin pukilta pellolla: "Älkää ampuko, mä olen rauhoitettu eläin". Laulun sanat: "Hirvi vai ei, hirvi vai ei? ... mutta kun sen vasa oli liian nopea" - on liian monelta tässäkin prosessia unohtunut.

Tuollaisia väitteitä "mm. varkaus, katuryöstely" mitä Kipre mm. esittää, en ole levittänyt, enkä havainnut esitutkintamateriaalissa eli Kipre jatkaa sillä samalla linjalla (mistä minua syytettiin) kuin käräjäoikeudessa ja hovissa edelleen ns. shit-talk eli perättömien lausumien levitystä.

Väitteensä kuuluvat samaan kastiin kuin väitteensä että olisi moottoripyöräjengiläisiä palkannut hoitamaan hänet ( siitä on käsinkirjoittamansa dokumentti Tampereen käräjäoikeuteen 2004-2005 vuodelta ).
Samoin väitteensä kuvamanipulaatioista ovat katteettomia. En osaa edes käsitellä kuvankäsittelyohjelmia. Olen julkaissut vain Olavi Mäenpään 2005 ottamat ja minulle lähettämät valokuvat Sylvain Kiprestä mm. sähköposteina, sekä ko. lähestymiskielto-
oikeudenkäyntiä koskeneessa blogissa, missä oli myös ko. pöytäkirja ja Turun hovioikeuden tuomio Kiprelle.

Tuomioita voitaisiin jakaa mm. puolueellisesta oikeudenkäynnissä missä syytteet ja kipren väkivaltaiset hyökkäilyt sekä perättömät ilmiannot on jätetty huomiotta syyttäjien ja tuomarien toimiessa kipren rikosten mitätöijinä. Todistajia asioista on yli 10 eri ihmistä, yliopiston opettajista, vahtimestareista, ravintolapäälliköstä, eläkkeellä olevaan supon mieheen saakka.

Epäilen että moni suomalainen olisi ryhtynyt jo vastaavassa tilanteessa ihan oikeasti konkreettisiin toimiin ko. törkyturpaa ja valheidenlevittäjää, sekä tappouhkailuja esittänyttä kohtaan. Ko. väitteet pitävät paikkansa esitutkintapöytäkirjojen perusteella. Ne ovat kiistattomia. Mutta nyt moku-uskonnon mukaan Sylvain Kipren rikokset ja tappouhkailut ovat muuttuneet näkymättömiksi heinäkuusta 2004 alkaen. Erikoista on ettei Sylvain Kipreä koske perätöntä lausumaa ja väärää ilmiantoa koskevat RL:n säädökset. Siitäkin olen jättänyt tutkinnan Tampereen poliisille.

Tuota haluaisin jossain yhteydessä huomiotavan:

http://esitutkintapoytakirja.blogspot.com sivulle scannattuna useiden todistajien kertomuksina mitä Kipre tekee ja sanoo, sekä todistajien lausumat miten asiat oikein oli.

Nyt olen lähinnä poliittisesti suunnitellun lavastuksen uhri, missä kuten oikein huomasit asialla oli nämä monikulttuurisuuden papittaret ja papit, aivan kuten fariseukset (eivät siis roomalaiset) kristittyjen vapahtajanaan pitämäänsä Jeesus Kristusta kohtaan. Syytteethän olivat liki samat.

Seppo Lehtokaan ei tunnusta keisarin (xenofilian) jumaluutta, se myönnettäköön.

Seuraavana minut aiotaan uhrata monikulttuurisuuden alttarilla 27.8.2009 Helsinkin käräjäoikeudessa tuolloin vastassa huippuosaaja Ali Qassim, joka lienee vähintään yhtä arvokas tapaus kuin Sylvain Kipre tai ainakin yhtä "oppinut". Sylvain Kipren tutkinnoista mitä Turun hovissa esitti taisi puuttua "merikapteeni", sen sijaan ilmeisesti näitä tilaa netistä tutkintoja taisi olla useampi lakimies Harri Vuorisen mukaan. Paikalla oli myös Jiri Keronen seuraamassa vuodatuksia, joten häneltä saanette mahdollisesti objektiivisempaa tietoa. Hupaisana yksityiskohtana kerrottakoon, että paikalla piti olla tulkki vaikka Kipre taitaa suomen kuin vettä vaan, siitä osoituksena myös jälkikasvua suomalaisten kanssa. Eroihinsa olin kuulemma syyllinen, sekä synnytysten jälkeisiin masennuksiin. Kanssasyytetyn lakimies oli todennut, että taisi olla jo "pullat uunissa toisen kanssa" kun oli ero tullut ( näin kuulin tapahtuneen)

Turun hovioikeuden tauolla 26.5.2009 kysyin valtionsyyttäjä mika illmanilta: Hur talar du om ryssar?

Eli jos Suomessa on edelleen ruotsi ja suomi virallisena kielenä niin miten ryssä-sana suomalaisessa lauseessa muuttuu kansankiihotukseksi, kun se kuuluu virallisen kielemme statukseen? Onko niin ettei kielilmaisuja russia, russian, Ryssland saakaan käyttää vapaasti keskenään? Lakimieheni Harri Vuorinen kertoi oikeudessa että "Olen huomannut että edesmennyt kenraali Ehnrooth ryssitteli sujuvasti, eikä siihen kukaan puuttunut."

Uskonrauhanhäirintäsyyte ja tuomio oli oikea "Potemkinin kulissi". Ei totta edes siteeksi. Kerroin kuinka ko. pilakuvat eivät olleet minun tekemiäni, eikä julkaisemiani. Nehän näkyvät suoraan netistä laittamalla esim. muhammed caricatures kuvahakuun. sekä se että ko. pilakuvathan ovat sikhiturpaanisia, joista jo keväällä 2008 iranilaiset papit totesivat TV:ssä, ettei se heitä haittaa jos sikhejä pilkataan. Samoin syytettiin juutalaisten oman pilakuvakilpailun tuotoksista "Anti Semitic Cartoon Contest". Lähteet annettiin oikeudelle Turussa.
Vastaavaa oli havaittavissa lähdemateriaalin ja esitutkinnan sekä tuomion asiantuntemattomuudessa: Vaadittiin mm. networks.com lakkauttamista. - Hei nyt viimeistään herätys?

( Joko ymmärsitte valtionsyyttäjä mika illmanin ja Turun hovioikeuden asiantuntemattomuuden ja tarkoitushakuisuuden näiden todisteiden valossa?)

PS: Kerroin tästä tuomiosta tennisohjattavieni vanhemmille, joista yksi on kotoisin Suomelta ryöstetystä Viipurista ja äidinkielensä venäjä. Olivat huolissaan kuinka pääsen jatkossa ohjaamaan jälkikasvuaan. Kerroin, kuten kerron kaikille, aivan kuten tässä julkisessa kommentissani. Hän kysyi ja ihmetteli: "Miten voin auttaa? - Et sinä minusta paha mies ole".
Ihmeitä voi sattua ja tukea tulla täysin yllättäviltä tahoilta.

Kenties vanha sananlasku pitänee muuttaa muotoon: "Ryssästä pitää puhua hammasta purren"- tilalle: "Suomalainen ei voi luottaa suomalaiseen", ei edes oikeuslaitoksen puolueettomuuteen ja yhdenvertaisuuteen?

"Laukkuryssän poika"
Seppo Lehto Tampere
Anno Domini 2009
http://www.puolueetonoikeudenkaynti.blogspot.com/


PS: - Vastaukseni saa julkaista vastineosiossa jos rohkenet.
---------------------------------------------------------------------------------

http://juhamakiketela.info/index.php?sivu=sananvapaus
--
Takaisin Mielipide kirjoituksiin
Seppo Lehto ja sananvapaus

Minä ja joukko muita nykymenoon kyllästyneitä veronmaksajia löysimme itsemme keväällä poliittisesta ja yhteiskunnallisesta paitsiosta. Ainoa käytössämme oleva laillinen keino oli perustaa uusi puolue. Puolueemme ei leiki mitään perinteistä oikeisto-vasemmistohippaa, jossa näennäisesti ollaan asioista eri mieltä, mutta oikeasti ollaan samaa mieltä, jos se palvelee omaa etua. Kansalaisilla ja heidän edullaan ei ole väliä.

Poliittisen liturgian, lehmänkauppojen, tekstiviestien lähettelyn, lahjusten ottamisen, jatkuvan anteeksipyytelyn ja muun vastaavan pelleilyn sijaan keskitymme muutamaan meitä erityisesti huolestuttavaan asiaan.

Yksi näistä asioista on sananvapaus, jota Euroopan ihmisoikeustuomioistuin hahmottelee näin: ”Sananvapaus ei kata pelkästään sellaisia tietoja ja ajatuksia, jotka otetaan myötämielisesti vastaan, joita pidetään vaarattomina tai joihin suhtaudutaan välinpitämättömästi. Sananvapaus kattaa myös sellaiset viestit, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät valtiota tai jotain sen väestön osaa. Tätä vaativat tuomioistuimen mukaan moniarvoisuus, suvaitsevaisuus ja avarakatseisuus, joita ilman ei ole kansanvaltaista yhteiskuntaa”.

Tuleva puolueohjelmamme lähestyy sananvapautta edellisen määritelmän lisäksi muun muassa seuraavasti:

1. Suomen perustuslain 12§:n mukaan jokaisella on sananvapaus, johon sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tämä oikeus tulee kuulua myös heille, jotka tavalla tai toisella kritisoivat valtaeliittiä, sen toimintaa ja sen tekemiä päätöksiä. Sananvapauden tulee siis koskea myös toisinajattelijoita.

2. Sananvapauden tulee koskea myös keskustelua monikulttuurisuuden varjopuolista. Ennen kaikkea peräänkuulutamme avoimempaa julkista debattia monikulttuurisuuden lieveilmiöistä. Tämän hetkisessä keskustelussa monikulttuurisuus esitetään pääsääntöisesti jonkinlaisena väistämättömänä ja aina pelkästään positiivisena ilmiönä.

3. Sananvapauden ei kuitenkaan tule koskea tilannetta, jossa tietoisesti valehdellaan tarkoituksena vahingoittaa toista.

Peräämme siis todellista sananvapautta kaikille. Myös toisinajattelijoille. Tarkoituksellista valehtelua emme hyväksy. Emme etenkään silloin, kun tarkoituksena on vahingoittaa toisia ihmisiä.

Sinänsä nurinkurista on se, että peräänkuulutamme jotain sellaista, joka jo nyt lain mukaan kuuluu jokaiselle suomalaiselle. Sananvapaus on jokaisen kansalaisen perusoikeus. Tosin nykyisin se näyttää olevan kansalaisen perusoikeus vain niin kauan kuin muistaa ajatella ”oikein”. Esimerkkeinä väärinajattelusta vaikkapa toisinajattelijat Mikko Ellilä ja Jussi Halla-aho.

*****

Viime päivinä sähköpostiini on tullut useita yhteydenottoja, joissa minua suorastaan vaaditaan ottamaan julkisesti kantaa tapaus Seppo Lehtoon. Samaisia vaatimuksia on kuulemani mukaan esiintynyt erinäisillä Internetin keskustelupalstoilla.

Ei minun ole pakko ottaa mihinkään kantaa sen takia, että joku nimetön hörhö niin vaatii. Koska asia kuitenkin liittyy läheisesti yhteen puolueemme perusarvoista, niin otanpa nyt kuitenkin.

Tampereen käräjäoikeus napsautti tamperelaiselle Seppo Lehdolle taannoin kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottoman vankeustuomion. Turun hovioikeus piti tuomion ennallaan. Lehto joutuu siis ihan oikeasti vankilaan. Lehdon kannalta harmittavaa on, ettei hän voinut valittaa asiasta Itä-Suomen hovioikeuteen. Toisaalta ko. putiikki on erikoistunut lähinnä raiskaajien ja/tai pedofiilien tuomioiden mitätöintiin, ja siitähän ei Lehdon tapauksessa todellakaan ole kyse.

Lehto sai syytteet ja tuomionsa törkeistä kunnianloukkauksista sekä kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan. Kunnianloukkauksien osalta asianomistajina olivat muun muassa TTY:n jatko-opiskelija, FT, DI Sylvain Kipré, kansanedustaja Minna Sirnö ja kansanedustaja Oras Tynkkynen. Lisäksi Lehto on häiriköinyt muitakin yksittäisiä kansalaisia.

Syytteen mukaan Lehdon suorittama häiriköinti on noudattanut pääsääntöisesti seuraavaa kaavaa: Lehto laatii Internetiin kaikille avoimia sivustoja jollain perusteilla valitsemistaan henkilöistä. Sivustoilla esitetään lukuisia valheellisia ja halventavia väitteitä näiden henkilöiden seksuaalisesta käyttäytymisestä. Lisäksi esitetään väitteitä, joiden mukaan nämä olisivat syyllistyneet rikoksiin ja/tai muihin halveksuttaviin tekoihin.

Olen itsekin – kiitos Lehdon aktiivisen linkittelyn – kyseisiä Internetsivustoja selaillut. Lisävalaistusta asiaan toi yhteydenottoni Sylvain Kipréen. Kerroin hänelle kirjoittavani Lehdon tuomiosta. Vastauksessaan Kipré kertoi mm., että hän on joutunut Lehdon vuoksi muuttamaan perheineen pois Suomesta. Syinä ovat olleet paitsi loukkaavat Internetkirjoitukset, myös loukkaavat kuvamanipulaatiot, joissa Lehto on liittänyt Kiprén kuvia alastomien ihmisten kuviin. Näitä (suhteellisen alkeellisesti) väärennettyjä kuvia löytyy monilta pornosivuilta. Samoilta sivuilta löytyy myös viitauksia Kiprén rotuun (Kipré itse käytti sanaa rotu), syntymäpaikka, hänen yrityksensä nimi, ammattinsa ja kotikuntansa. Lisäksi monessa yhteydessä väitettiin, että hänellä olisi sekä HIV-virus että herpes, joita hän tietoisesti levittää. Tai että hän on mm. homo, katuryöstäjä, raiskaaja ja varas.

Edelleen syytteen mukaan osa Lehdon laatimille sivustoille kirjoitetuista väitteistä on muotoiltu niin, että satunnainen lukija saa helposti vaikutelman, että väitteiden kohteena oleva henkilö olisi itse kirjoittanut kyseiset valheelliset asiat.

No ei kai nyt sentään? Jos Lehto nyt tästä kirjoituksesta suivaantuneena laatisi Internetsivuston, jossa todettaisiin, että ”Hei, olen Juha. Olen himoraiskaaja ja minulla on HIV, jota mielelläni levitän”, niin aivanko oikeasti joku luulisi, että olen ihan itse halunnut lähimmäisiäni tuolla informaatiolla ilahduttaa? Mikäli jonkun tajunta on niin heikossa hapessa, että hän kuvittelee esimerkiksi kaikkien tunteman kansanedustajan herjaavan itseään omilla sivuillaan, niin suosittelen henkilön julistamista oikeustoimikelvottomaksi. Mitenkään Lehdon tekoja puolustelematta.

Syytteiden mukaan Lehto on myös julkaissut kohteikseen valitsemistaan henkilöistä vähintäänkin kyseenalaisia lausuntoja ja halventavaa aineistoa useilla eri Internetsivustoilla. Tarkoituksena on ollut näin aiheuttaa kohteille kärsimyksiä ja aikaansaada heihin kohdistuvaa laajaa ja yleistä halveksuntaa.

En tiedä, onko Lehto halunnut tuottaa häiriköintinsä kohteille ”kärsimyksiä” tai aikaansaada ” heihin kohdistuvaa laajaa ja yleistä halveksuntaa”, mutta kieltämättä hänen kielenkäyttönsä on monin paikoin ollut varsin tahditonta ja kuten syytteessä sanotaan, ”vähintäänkin kyseenalaista”.

On muistettava kuitenkin myös se, että etenkin Lehdon maahanmuutto- ja idänpolitiikkaamme kritisoivissa kannanotoissa on ollut monta kertaa selkeä ja ymmärrettävä näkökulma, joka monen kansalaisen on helppo allekirjoittaa, esimerkiksi vaatimukset Karjalan palautuksesta tai siviiliväestöämme murhanneen, partisaaneiksi kutsutun roskajoukon tuomitseminen.

Sen sijaan siitä, miten Lehto asiansa esiin tuo, voidaan olla montaakin mieltä. Koska Lehto on aikuinen mies eikä alaikäinen poikani, en ala häntä neuvomaan. Yleisesti totean, että asiat menevät usein helpommin perille, kun vähän jaksaa miettiä, miten ne ilmaisee.

Näiltä kunnianloukkauksia koskevilta osin syytteet pitänevät paikkansa ja Lehto on tuomionsa ansainnut. Tosin olisin odottanut enemmän yhteiskunnallista keskustelua siitä, miten nettiherjaaja voi saada kovemman tuomion kuin vaikkapa toistuvasti lapsia raiskaavat pedofiilit tai kuolonkolareita ajavat rattijuopot. Ainakaan omaan oikeustajuuni ei mahdu, että suunsoitosta voi saada enemmän vankeutta, kuin mitä saa rikoksista, jotka kohdistuvat toisen ihmisen henkeen ja terveyteen. Näin maallikon silmin nähtynä kohtuullinen tuomio olisi ollut sakkoa ja jutustelua jonkun alan ammattilaisen kanssa.

*****

Syyte ja tuomio kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan ovat hyvin mielenkiintoisia etenkin sananvapauden näkökulmasta tarkasteltuna, sillä väitetyissä rikoksissa ei ollut lainkaan asianomistajia. Ei siis osoitettu (tai edes yritetty osoittaa) mitään kansaa tai ryhmää, jota kohtaan tai vastaan Lehdon harjoittama ”kiihottaminen” olisi kohdistunut. Myöskään kenenkään ei voitu osoittaa (tai ei edes pyritty osoittamaan) kiihottuneen millään tavoin.

Syytteen mukaan Lehto ja joku toinen kansantaiteilija ovat ”yhdessä ja yksissä tuumin yleisön keskuuteen levittäneet lausuntoja ja muita tiedonantoja, joissa uhataan, panetellaan ja solvataan kansallista, rodullista, etnistä ja uskonnollista ryhmää taikka niihin rinnastettavaa kansanryhmää” ja ”samaistaneet afrikkalaista alkuperää olevat ihmiset sekä muslimit eläimiin ja verranneet heitä sairauksiin, esittäneet sanottuihin ryhmiin kuuluvat ihmiset vahvasti yleistäen tautien levittäjiksi, loisiksi, raiskaajiksi ja muutoin rikollisiksi sekä muutoin vastaavin tavoin halventaneet heitä. Afrikkalaisia on solvaamismielessä nimitelty neekereiksi, venäläisiä on vastaavasti ”ryssitelty”.

Lisäksi syytetyt ovat erinäisillä Internetsivustoilla solvanneet afrikkalaisia piirroskuvilla. Myös islamin uskontoa, siihen olennaisesti liittyvää kulttuuria ja sen pyhinä pitämiä asioita on halvennettu piirroksilla. Ovatpa he jopa piirtäneet Muhammadin kuvan kamelin takapuoleen.

Toistaiseksi (ja todennäköisesti ikuisiksi ajoiksi) tuntemattomaksi jääneen kansanryhmän kimppuun on siis hyökätty piirroksilla ja kamelin takapuolella. Ei esimerkiksi ohjuksilla, kaapatuilla lentokoneilla, tienvarsipommeilla, räjähtävillä junilla ja linja-autoilla, koulu- tai teatterikaappauksilla, polttopulloilla tai rynnäkkökivääreillä.

Mitäköhän tästä pitäisi ajatella ja sanoa? Jospa en ainakaan nyt sanoisi yhtään mitään.

*****

Todennäköisesti ainoa, ketkä Lehdon nettikirjoittelusta kiihottuivat, olivat suomalaiset monikulttuurisuususkovaiset, suomalainen oikeusjärjestelmä sekä niiden korkeimmat ylipapit ja – papittaret.

Jumalat ja jumaluskonnot ovat satuja siinä missä vaikkapa Kalevala, Taru sormusten herrasta tai Harry Potter. Siksi niistä tulee saada avoimesti keskustella, piirtää kuvia ja niin halutessaan myös pilkata niitä. Siitäkin huolimatta, että jonkun tulee siitä paha mieli. Maailmassa on paljon sellaisia asioita, joiden tekemisestä tai tekemättä jättämisestä jollekin tulee aina paha mieli.

Joidenkin ihmisten elämässä ja ajatusmaailmassa esimerkiksi politiikka on uskonnon asemassa. Miksi politiikkaa saa pilkata, mutta varsinaisiksi uskonnoiksi laskettuja lastenloruja ei saa?

Monille suomalaisille (esimerkiksi minulle) luonto, eläimet ja luonnossa liikkuminen aikaansaavat toisinaan lähes hengelliseen tai uskonnolliseen kokemukseen verrattavia miellyttäviä kokemuksia. Miksi luonnonarvoja saa pilkata, luontoa tuhota ja eläimiä tappaa ja kiduttaa täysin rangaistuksetta? Jotkut pervertikot saavat tällaisista teoistaan jopa hienoja virkoja ja apurahoja.

Eniten mietin kuitenkin sitä, miksi suomalainen oikeuslaitos halusi ehdoin tahdoin naulata itsensä seinään tuomitsemalla nettihäirikkö Seppo Lehdon lähes kahden ja puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Kuten jo totesin, henkilökohtaisista kunnianloukkauksista annetut tuomiot lienevät kohdallaan. Väitetty kiihotus kansanryhmää kohtaan kuulostaa edellä esittämieni perustelujen valossa enemmänkin fantasiakirjallisuudelta. Rikokset, jotka ovat tapahtuneet lähinnä valtionsyyttäjän mielessä ja oikeuslaitoksen byrokratiakoneistossa, kuuluvat totalitarismiin, eivät länsimaiseen demokratiaan.

Vai oliko Lehdon tuomion perimmäinen tarkoitus ennakoida sitä, mitä Jussi Halla-aholle tuleman pitää?
James Hirvisaari
Asikkala

#6 Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

08.07.2009 16:53

Seppo Lehto
Tampere

#7 Turun hovioikeuden asenteellinen ja puolueellinen tuomio julkaistu oheisessa blogissa

08.07.2009 17:48

Epätietoisille kyselijöille tiedoksi:

Turun hovioikeuden asenteellinen ja puolueellinen tuomio julkaistu oheisessa blogissa

http://turun-hovioikeuden-tuomio.blogspot.com/

Laukkuryssän poika ja oikeusmurhan uhri

Seppo Lehto

Tampere, silvottu tynkä-Suomi

Seppo Lehto
Tampere

#8 Uutistausta ja Matti Vanhasen aloitteellisuus halutaan unohtaa Seppo Lehto vankeustuomiossa

09.07.2009 12:40


Uutistausta ja Matti Vanhasen aloitteellisuus halutaan unohtaa Seppo Lehto vankeustuomiossa - Saattaisiko tuo selittää kovan tuomion taustoja paremmin?


Ohessa raakaa faktaa:

Krp tutkii valtiojohtoon kohdistuneita kunnianloukkauksia internetissä 29.9.2006 Nelosen TV-uutisissa klo 20 ja 23 jälkeen

Ohessa tekstiversio:

Krp tutkii valtiojohtoon kohdistuneita kunnianloukkauksia internetissä
Julkaistu 29.9.2006 19:43

Keskusrikospoliisi tutkii valtion ylimpään johtoon kohdistunut kunnianloukkaus-rikoksia internetissä. Epäiltynä on tamperelainen yksityishenkilö Seppo Lehto kertoo Nelosen uutiset.
Epäillyt rikosnimikkeet ovat törkeä kunnianloukkaus, kunnianloukkaus ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Kohteena ovat olleet lähes kaikki Suomen KGB-huippupoliitikot ja "vähemmistöt".
Tutkintapyynnön asiassa ovat tehneet valtakunnansyyttäjänvirasto, vähemmistövaltuutetun toimisto ja tamperelaiset yksityishenkilöt. Syyteharkinnan tekee valtakunnansyyttäjänvirasto.
Asianomistajana poliisi on kuullut jutussa ainakin yhtä kansanedustajaa Oras Tynkkystä (vihr).

Myös presidentti Tarja Halonen on tietoinen krp:n tutkinnasta ja mahdollisesta asianomistaja-asemasta jutussa. Presidentin lehdistöpäällikkön mukaan Halonen on ilmoittanut, ettei hän halua puuttua asiaan.
Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) mielestä jutun selvittäminen on tarpeen, jotta internetin loukkaaville kirjoituksille ja kuville löytyy jokin raja.
Pääministeriin krp oli yhteydessä keväällä. Viranomaisten toive oli, että Vanhanen antaisi suostumuksensa nimen käyttöön tutkinnassa.
"Tällä on yleisempää merkitystä, ei niinkään henkilööni liittyen. Olen kertonut että olen siihen valmis", Vanhanen sanoi Nelosen uutisille.
Lopullisen lupansa Vanhanen sanoo antavansa, kun esitutkinta valmistuu. Vanhasen mielestä kukaan ei tätä nykyä kanna vastuuta netin loukkaavista kirjoituksista ja kuvista.

Keskusrikospoliisi on tehnyt jutussa oikeusapupyynnön tiettävästi Yhdysvaltoihin.
Jutun syyteharkinnan tekevä valtionsyyttäjä sanoo, että tämänkaltaisissa jutuissa ongelmana on luotettavasti selvittää sivujen tekijä esimerkiksi silloin jos palvelin on ulkomailla.

Helsingin Sanomat
hs.online@sanoma.fi
Henrik Heino
Tampere

#9 Eliitti vs. rahvas

22.07.2009 22:28

Sellaista se on kun käy vittuilemaan ihmisille jotka ovat lain yläpuolella. Tavallisen veronmaksajan, joka kaiken lystin tässä maassa maksaa, ei paljoa kannata turpaansa aukoa vaan kiltisti paiskia töitä ja tuottaa mammonaa eliitille.
Tapani Joensuu
Kuru

#10 Jep Jep

30.07.2009 21:40


Tulipa allekirjoitettua adressi.

Kyllä ihmisen oikeuksiin kuuluu saada puolustaa itseään niin fyysisesti kuin henkisestikin. Jos valtiomme ei sitä tee niin silloin se on tehtävä itse.


Tämä se onkin mulkuinta touhua maassamme. Toisia syytetään ja toiset jätetään syyttämättä. Toisia tutkitaan ja toiset jätetään tutkimatta. Kaikki ainoastaan sillä aspektilla että mikä "politiikkoja" miellyttää ja mikä taas ei.

Jumalauta (ei ole kirosana), jokainen saa olla mitä mieltä vain haluaa maailman asioista. Ei siitä linnaan voida heittää.

Ja sitäpaitsi kyllä Seppo oikeassa on monissa asioissa. Vaikka itse olenkin tällainen kommarimulkku niin Sepon kunniaksi on sanottava se että hän sentään on asioille jotain tehnytkin eikä vain suoltanut tekstiä kuten me muut. Onhan ihminen paljon muutakin kuin vain omia mielipiteitään ja ajatuksia.

Hovioikeuden tuomio on mielestäni helvetin sairas ja julma teko, sairaiden ihmisten sairasta ivaa sairaassa maassa. Siksi on hyvä että tällainen adressi on olemassa antaen edes pienen osviitan siitä että ihmiset ovat Suomalaisesta oikeudenkäytännöstä vahvasti erimieltä.

Olimmepa sitten kommareita,oikeistolaisia,fasisteja,sosialisteja,vääränvärisiä tai muuten omituisia niin kyllä jokainen viiteryhmä näkee mistä homma kusee!Seppo Lehto
Tampere

#11 Nyt tukea Jussi Halla-aholle näytösoikeudenkäyntiinsä 25.8.2009 - Ihmisiä ko. noitakäräjille Hkiin

12.08.2009 09:16

Tässä vaiheessa on syytä antaa tukensa ensimmäiselle Seppo Lehdon kyseenalaista Tampereen käräjäoikeuden noitatuomioon verrattavaa 30.5.2008 kanankiihotus eli kansankiihotus, jumalanpilkka ymv tuomiota julkisesti paheksuneelle kansallismieliselle ajattelijalle eli Jussi Halla-aholle, joka joutui kritiikkinsä takia paheksuttavan ja kummeksuttavan syyteryöpyn kohteeksi, sekä ilkeämielisen huhukampanjan kohteeksi.

Jussi Halla-ahoa vastaan on ns. ”oikeudenkäynti” oheiseen Scriptassa
http://www.halla-aho.com/scripta/kotiinpaluu.html kirjoittamaansa tapaan:

”Oikeudenkäyntiini liittyen on tullut edelleen paljon kyselyitä. Istunto on Helsingin käräjäoikeudessa 25.8. klo 9.00. Istunnossa ei käsitellä homojen päähänampumisia tai vihreiden naisten raiskaamisia. Olen syytteessä, koska kysyin kirjoituksessa ”Muutama täky Illmanin Mikalle”, miksi on luvallista väittää sanomalehden pääkirjoituksessa humalassa tappamista ”suomalaisten kansalliseksi, ehkä jopa geneettiseksi erityispiirteeksi”, mutta luvatonta arvella blogissa ohikulkijoiden ryöstämistä ja verovaroilla loisimista ”somalien kansalliseksi, ehkä jopa geneettiseksi erityispiirteeksi”.”

Joten ilmeisesti käymme osoittamalla tukemme ja menemme lukuisasti ko. noitakäräjille Helsingin käräjäoikeuteen 25.8. klo 9.00 mikäli vain elämäntilanteemme sallii.

Antakaamme julkisesti läsnäolollamme tukeamme Jussi Halla-aholle, sekä ottakaamme tämä valtionsyyttäjälaitoksen pelleilyfarssi esiin koko naurettavuudessaan.

http://jameshirvisaari.blogit.uusisuomi.fi/2009/07/22/oikeusmurha-%E2%80%93-kansantaiteilija-vankilaan/

Seppo Lehto
Tampere

PS: Suomalaisista on tehty noitia ja uusia inkvisitaattoreitamme ovat ne joiden pitäisi suojella meitä pahalta ja mielivallalta

Keskaria teille Irwin Goodmanin laulun sanoin: "Terveisiä perseestä yhteiskunnan luteet"

Paluu viimeisimpiin:

http://suvaitsematon-suomi.blogspot.com/
Seppo Lehto
Tampere

#12 Tiedoksi: valtionsyyttäjä Mika Illmanin syyttämättäjättämispäätös - Kristityillä ei ole uskonrauhaa

22.09.2009 14:11

Mika Illman ja farisealaisuus

Se mikä on toisille sallittu on toisilta kielletty:
------------------------------------------

Lopuksi valtionsyyttäjä Mika Illmanin syyttämättäjättämispäätös:

”Olen kuitenkin päättänyt jättää syytteen nostamatta. Tahvanainen on ilmoittanut laatineensa ja julkaisseensa aineiston huumorimielessä ja koska hän on pitänyt asianomaisten toiminta niin ylitseampuvana. On selvää, että tämänkaltaiset päätökset eivät oikeuta toisten kunnian loukkaamiseen eikä nyt puheessa olevan yhdistyksen tekijänoikeuden loukkaamiseen. Toisaalta katson, että esitutkinnassa tulkitut rikokset ovat vähäiset kokonaisuutena arvostellen.”

-------
Tank U
Jäsen^^
**
Viestejä: 147


Common Sensei


Profiili


Oikeudenkäytön kaksoisstandardeista tyyliin MIKA ILLMAN
« : 09.09.2009, 12:13:41 »

Copy

sunnuntai, helmikuu 01, 2009
Oikeudenkäytön kaksoisstandardeista
Aiemmissa kirjoituksissani viittasin Sana ja ylistys –seurakuntaan ja sen johtajaan pastori Veli Saarikalleen. Veriryhmä-niminen yhtye oli lisännyt Saarikallen videoita Youtube-palveluun, joissa pilkattiin sekä kristinuskon pyhiä arvoja että Saarikallea ja hänen edustamaansa seurakuntaa.

Tässä vaiheessa lienee syytä todeta, että tämän postauksen tarkoituksena ei ole ottaa kantaa toisaalta Veriryhmää vastaan tai Veli Saarikallen puolesta. Tämän kirjoituksen tarkoituksena on osoittaa, että eri uskontojen pyhät arvot eivät ole Suomen lain edessä samanarvoisia.

Rikosilmoitus

Sana ja ylitys –seurakunnan pastori Veli Saarikalle teki rikosilmoituksen Veriryhmää kohtaan kunnianloukkauksesta, joka oli tehty Youtube-sivustolla ja veriryhma.org-sivustolla:

”Sivustoilla oli muunneltu Harri Kiviniemen saarnaa. Saarnan päälle laitettu soimaan musiikkia sekä sämplätty kuvaa (1). Internetiin perustettu pilkkasivusto www.veriryhma.org. Sivustolla haukutaan yhdistyksen jäseniä homoiksi ja huoriksi. Sana ja ylistyksen sivuilta on imuroitu tekijänoikeuksien alaista materiaalia. Materiaali muokattu tarkoittamaan aivan eriä mitä alkuperäisessä puheessa/saarnassa oli tarkoitettu.”

”Saarikalle, Sippola sekä Kiviniemi ovat tunnistaneet, että heidän saarnojaan ja ääntä on käytetty musiikkikappaleiden tekoon.”

”veriryhma.org:n etusivulla ilmoitetaan, että Veriryhmän tarkoitus on pilkata Sana ja ylistys seurakuntaa ja uskontoa muutenkin. Etusivu poistettu myöhemmin, alkuperäinen etusivu liitteenä.”

”Sivustoilta löytyy mm. kappaleet Harri on homo (poistettu), Jeesuksen jointti, Kultapyttylaulu, Pakoputkilaulu, Runkkarit taivaasta, Itsetyydytysrock, Jeesus-sonaatti, Murhablues ja rukouspalvelu.”

Esitutkintapöytäkirjassa mainittiin kolme rikosnimikettä: kunnianloukkaus, uskonrauhan rikkominen ja tekijänoikeusrikos. Seuraavassa oma analyysini näistä rikosnimikkeistä.

kunnianloukkaus: Aineiston perusteella ei ole epäselvyyttä, etteikö aineiston tekijä pyrkisi halventamaan Sana ja ylistys –seurakunnan saarnaajia Veli Saarikallea, Harri Kiviniemeä ja Leo Sippolaa. Aineiston rikollisuuteen en ota kantaa.

uskonrauhan rikkominen: Jos uskonrauhaa voi rikkoa käymättä uskonnon harjoittamiseen tarkoitetussa paikassa, aineisto täyttää rikoksen tunnusmerkit. Kuitenkin on selvää, että aineiston tekijät ovat toimineet ainoastaan internetissä.

tekijänoikeusrikos: Sana ja ylistys –seurakunnan aineistoa on käytetty ilman heidän lupaansa. Jos tämä on rikollista, rikoksen tunnusmerkit ovat täyttyneet. Sana ja ylistys –seurakunnan videot ovat olleet vapaasti saatavilla seurakunnan nettisivuilla. Veriryhmä on ladannut videoita Youtube-sivustolle sekä lisäksi omia muokattuja videoitaan. Näille toimenpiteille ei ole kysytty tekijänoikeuden haltijan lupaa. En ota kantaa, onko tämä rikollista toimintaa vai ei.

Veriryhmä-sivuston ylläpitäjä Olli Pekka Tahvanainen on julkaissut esitutkinta-aineiston melkein kokonaisuudessaan ja kehotan lukijoita tutustumaan aineistoon ja tekemään omat johtopäätöksensä.

Annetaan syytetylle vielä puheenvuoro. Olli Pekka Tahvanainen kertoo:

”Miksi perustit sivustot?”

”Huumori tarkoituksessa. Asia ei ole mitenkään henkilökohtainen ko. henkilöä vastaan, mutta heidän sanomansa ja toimintansa on vain niin yliampuvaa.”

”…”

”Mitä kautta olet tullut tietämään Sana ja ylistyksen sivustoista?”

”Varmaankin olen joskus saanut joltakin henkilöltä linkin ko. sivustolle. Tämä tapahtui joskus pari kolme vuotta sitten.”

”Mitä mieltä olet sivustoista?”

”Perseestä – teknisesti ihan paskat ja sisältö myös ihan perseestä.”

”Mistä ja miten olet poiminut Sana ja Ylistyksen sivustolla ollutta materiaalia Veriryhmä.Org:n sivustolle?”

”Olen ladannut ne suoraan ko. sivustolta.”

Esitutkinta jatkuu ja ohessa Olli Tahvanaisen vastaukset:

”Veriryhma.org:n sivustoilla on useita musiikkikappaleita joihin on lisätty Saarikallen ja Kiviniemen puhetta. Puhe on otettu Sana ja Ylistyksen sivustoilta ja sitä on muokattu tarkoittamaan aivan muuta kuin alkuperäisessä puheessa on tarkoitettu. Mitä kerrottavaa sinulla on tähän?”

”Näinhän se on.”

”Oletko tehnyt kappaleen Harri on homo [poistettu veriryhma.org-sivustolta]?”

”Kyllä olen. Se on kyllä paskin biisi mitä olen tehnyt.”

”Kyseisessä kappaleessa kerrotaan, että Veli Saarikalle haisee huoralle. Veli Saarikalle Nussii lampaita joiden jälkeen on käytetty Saarikalle ääntä hokemaan että on. Tämän jälkeen hoetaan että Harri on homoseksuaali tarkoitetaanko hokemassa Harri Kiviniemeä?”

”He saavat päätellä sen ihan itse.”

”…”

”Veriryhma.org:n etusivulla lukee, että veriryhmän tarkoitus on pilkata Sana&Ylistys seurakuntaa ja uskontoa muutenkin. Mitä tämä tarkoittaa?”

”Se tarkoittaa juuri sitä itseään.”

Lopuksi valtionsyyttäjä Mika Illmanin syyttämättäjättämispäätös:

”Olen kuitenkin päättänyt jättää syytteen nostamatta. Tahvanainen on ilmoittanut laatineensa ja julkaisseensa aineiston huumorimielessä ja koska hän on pitänyt asianomaisten toiminta niin ylitseampuvana. On selvää, että tämänkaltaiset päätökset eivät oikeuta toisten kunnian loukkaamiseen eikä nyt puheessa olevan yhdistyksen tekijänoikeuden loukkaamiseen. Toisaalta katson, että esitutkinnassa tulkitut rikokset ovat vähäiset kokonaisuutena arvostellen.”

Lainatussa aineistossa esiintyviä kirjoitus- ja kielioppivirheitä ei ole korjattu vaan asiat on esitetty sanasta sanaan alkuperäisen aineiston kaltaisina. Mahdolliset erot lainatun ja tässä kirjoituksessa esitetyn välillä ovat allekirjoittaneen aikaansaannosta.

Mitä jos Muhammad?

Itse kukin voi päätellä, olisiko Olli-Pekka Tahvanainen välttynyt syytteeltä, jos hän olisi Sana ja Ylistys –seurakunnan asemesta pilkannut jotakin islamilaista seurakuntaa. Otetaan tähän ote Seppo Lehdon oikeudenkäyntipöytäkirjasta kohdasta Uskonrauhan rikkominen:

” B ja A ovat ainakin syyskuusta2005 lukien yhdessä ja yksissä tuumin yleisön keskuuteenlevittäneet lausuntoja ja muita tiedonantoja, joissa heovat loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjanneet jahäpäisseet sitä, mitä uskonnonvapauslaissa (267/1922)tarkoitetut islamilaiset uskonnolliset yhdyskunnatpitävät pyhänä.

B ja A ovat laatineet ja toimittaneetinternetissä yleisön saataville suursuomalainen.blogspot.com -nimetyn sivuston sekätanjakarpela.blogspot.com -nimetyn sivuston, jossaesitetään Allahia tai profeetta Muhammadia kuvaaviahahmoja sekaantumassa eläimiin ja kamelin, jonkatakapuolessa on profeetta Muhammadia kuvaava hahmo, sekätanjakarpela.blogspot.com -nimetyn sivuston, jossavastaavankaltainen kuva.”

Tähän todettakoon, että Seppo Lehto oli julkaissut blogillaan kuvan Muhammad-kuva-arkistosta, jossa Muhammad on sukupuoliyhteydessä lampaana kuvatun muslimin kanssa.

Veriryhmän sivuilta löytyy edelleen musiikkikappaleet, joihin on sämplätty Veli Saarikallen ja Jyrki Isohellan ääni. Kirjaan tähän muutaman näytteen kyseisten kappaleiden sanoituksista, mutta annan itse kunkin muodostaa oman käsityksensä asiasta. Mp3-formaatissa olevat kappaleet löytyvät täältä.

Pakoputkilaulu

”Evankeliumi on esiaviollista seksiä.”
”Jeesuksen tullessa kasvoillensa.”
”Kristus. Me panisimme Kristusta.”

Jeesuksen Murhablues

”Jeesus Kristus murhattiin, mikä on oikein.”
”Jeesus Kristus oli homo.”
”Mitä Raamattu sanookaan lapsiin sekaantumisesta.”
”Se on ainut tapa nauttia seksistä.”

Mitä jos Veriryhmä olisi korvannut Jeesuksen Muhammadilla, Jumalan Allahilla ja Raamatun Koraanilla? Olisiko Illman siinä tapauksessa jättänyt syyttämättä? Olisiko ”wizi,wizi,wizi” –selitys toiminut? Sitä voi itse kukin tykönään miettiä.

Uskonrauha koskee vain islamia

Sana ja ylistys –seurakunnan toimijat erehtyivät, koska he kuvittelivat lain uskonrauhan rikkomisesta koskevan heitä. Näin ei tietysti ole, koska Sana ja ylistys –seurakunnan johtohenkilöt eivät ole valmiita käyttämään väkivaltaa jumalanpilkkaajia kohtaan. Lainaan Ilkka-lehdessä julkaistua lehtijuttua:

”Saarikalle tekee selväksi, ettei hänellä ole mitään henkilökohtaista niitä ihmisiä vastaan, jotka pilkkaan ovat ryhtyneet.”

”-Jeesus Kristus on kuollut heidänkin edestään. He vain eivät tiedä paremmasta ja siksi toimivat näin väärin.”

Veli Saarikalle ei vaadi kannattajiaan katkaisemaan päätä niiltä, jotka ovat loukanneet kristinuskoa. Hän ei julkaise fatwaa, jossa uskoville annetaan lupa tappaa Veriryhmän jäsenet. Siksi myöskään uskonrauha ei koske hänen edustamaansa seurakuntaa. Itse asiassa kyseisen pykälän nimi pitäisi muuttaa ja rajoittaa koskemaan ainostaan islamin vastaista kiihotusta.

Saarikallen kaltaisten pilkkaaminen ei myöskään vaadi erityistä rohkeutta. Kaikki, mitä Veriryhmä sivuillaan tekee, on tehty jo monesti aiemmin ja usein myös paremmin. Hannu Salama tuomittiin 60-luvulla, mutta presidentti Kekkonen armahti hänet. Vain seitsemän vuotta myöhemmin Salama sai valtiolta Pro Finlandia –mitalin.
Seppo Lehto
Tampere

#13 Jukka Korpelalle vielä kiitos oheisista näkemyksistään

19.01.2010 13:22

Jukka Korpelalle vielä kiitos oheisista näkemyksistään:

Kunnia on kallista ja halpaa

Jukka K. Korpela
9.6.2008

Yksittäinen ankara tuomio kunnian­louk­kauksista voi saada aikaan näkö­harhan. Ihmisen kunnia on heikos­ti suojattu netissä.

Tunnetun nettihäirikön Seppo Lehdon saama poikkeuksellisen kova tuomio kunnianloukkauksista, 2 vuotta 4 kuukautta, jakaa mielipiteitä. Moni ihmettelee, miten pelkistä sanoista saa kovemman tuomion kuin raiskauksista tai puukotuksista. Moni taas sanoo, että jo oli aika saada ehdoton tuomio.

Ääritapauksilla on taipumus vääristää ajatteluamme. Kunnianloukkauksen tunnusmerkistön täyttäviä tekoja tehdään varmaan päivittäin tuhansia, netissä ja muualla. Vuodessa parisataa päätyy tuomioistuimeen ja niistä kymmenkunta johtaa vankeustuomioon, joka on lähes aina ehdollinen muutaman kuukauden tuomio.

Tampereen käräjäoikeudella oli aihetta ankaraan tuomioon. Se kuitenkin intoutui siinä määrin ylittämään yleisen tason rangaistuksissa ja korvauksissa, että se on herättänyt laajaa ihmetystä. Ehkä tässä oli näyttämisen halua, kun jutun tiedetään herättävän laajaa kiinnostusta. Hovissahan tuomio putoaa, ja niin käräjäoikeus näyttää jämäkältä.

Suhteellisuuden takia pitäisi ottaa huomioon sekin, että Seppo Lehto on solvannut laajalla rintamalla niin tolkuttomasti, että hänen väitteiltään puuttuu kaikki uskottavuus. Vähänkään ajattelevan ihmisen silmissä ei kukaan voi joutua halveksunnan alaiseksi Lehdon loukkausten takia. Tavanomaisempi kunniaa loukkaava parjaaminen voi tässä suhteessa olla vakavampaa.

Lehdon jutussa syyttäjänä toiminut Mika Illman on aiemmin vaatinut verkon keskustelupalstojen valvontaa tavalla, joka tulkittiin sensuuriksi. Tosin hän ilmeisesti tarkoitti, että palstojen ylläpitäjien velvollisuudeksi asetetaan keskustelun seuraaminen ja laittomiksi arvioitujen viestien poistaminen niiden ilmestyttyä. Ajatus on huono, mutta se heijastaa todellista tarvetta. Netissä tehtyihin kunnianloukkauksiin ja muihin rikoksiin pitää puuttua nykyistä paljon herkemmin, vaikka sitten olennaisesti kevennetyllä tuomioistuinkäsittelyllä.

Tuomioiden ankaruutta olennaisempi on kiinnijäämisriski: miten todennäköisesti rikoksesta seuraa tekijälle ylipäänsä jotain kielteistä. Siksi pitäisi miettiä enemmän sitä, miten voitaisiin puuttua lieviinkin tapauksiin tarpeeksi usein. Ihmisten ja yhteisöjen käsitykset sopivuuden rajoista vaihtelevat niin rajusti, että tarvitaan ohjailua.
Johannes M. Sparrestad
Vieras

#14 Onko Seppo todellakin vankilassa?

18.07.2010 23:46

Hämmästyin kun kirjauduin sisään Facebokiin, ja siellä olevat tahot kertoivat Sepon joutuneen vankilaan 2 V ja 4 kk. Mitä sananvapaus onkaan? Ja leikki ja huumorin taju? Jos ei polittista järjestelmää saisi kritisoida, niin mitä sitten?

Ovatko politikot ja virkamiehet yli muiden ihmisten?

Niinkuin kirjailija Pertti Jotunikin puhui Elitismistä eläessään. Onpa aikoihin eletty! Ja Ei karjalastakaan saisi mainita sanaakaan? Loukkaamatta joidenkin polittisten tahojen tunteita. 

 

anonyymi
Vieras

#15 Käräjäoikeuden tuomiot pelkkää farssia

24.07.2010 08:44

Ei käräjäoikeudessa oikeutta saa. Jouduin vuosia sitten syyttäjän todistajaksi pahoinpitelyjutussa ja syytetty alkoi vainota monin eri tavoin. Yksi tapa oli rikosilmoitusten tehtailu, jossa kiusaajan perheenjäsenet olivat asianomistajina ja samalla he todistelivat toisiaan ristiin. Surkuhupaisin juttu oli kun olin tehnyt muka rikoksen ja samana päivänä olin todistettavasti aivan muualla. Sitten sain turpaani oikein kunnolla ja sairaslomillakin olin viikkotolkulla. Nyt vastapuoli ehdotti sopimusta: vireillä olevat keksityt rikosilmoitukset vedettäisiin pois ja itse luopuisin pahoinpitelysyytteestä. Syyttäjäkin innostui asiasta. Käräjäoikeudessa tuomari piti hyvänä asiana vastapuolen sopimushalukkuutta ja vihjasi jopa tuomiosta ennen oikeudenkäynnin aloittamista. Lakimiehen kanssa tuolloin jo tuumailtiin, että huonosti käy ja niin kävikin. Vastapuoli ei saanut mitään ja käräjäoikeuden puheenjohtaja jätti aihetodisteita täysin huomioitta eikä silminnäkijätkään olleet luotettavia, koska kertoivat samalla tavalla kuin itse kerroin. Itse sain sapiskaa vaikka mistä. Tuomioita tuli pelkästään vastapuolen väitteistä ja jopa väitetyistä kuluista puuttui kuitit, mutta maksamaan nekin minut tuomittiin. Surkuhupaisinta oli se, että vaikka pääasiasta oli jopa kirjallinen lausunto dokumentteineen oikeus väitti, ettei toisen osapuolen väitteitä vastaan oltu esitetty yhtään mitään ja niiden mukaan mentiin. KO:n ennakkotapauksellakaan ei ollut mitään merkitystä tälle puheenjohtajalle. Sikäli hyvä juttu, että "oikeus" toimi niin härskisti, että puheenjohtajasta kannattaa tehdä valitus, koska pystytään osoittamaan selkeitä virheitä eikä kysymys ole pelkästään mielipiteistä. Siinähän selittelee sitten ja hyvässä lykyssä uraputki jää siihen. Heppu oli vielä vähän aikaa sitten Hesassa syyttäjänä, josta lienee jäänyt umpikierous. Toinen hyvä juttu on se, että juttu menee ilman muuta hoviin ja kaikella todennäköisyydellä suulliseen käsittelyyn. Typerää on se, että yhteiskunta maksaa oikeuslaitoksen toiminnasta paljon ja jos jo poliisi tutkinnassaan osaisi hieman arvioida paremmin niin oikeudenkäynnit vähenisivät.
kaija kuopila
helsinki

#16 Seppo Lehdon adressi

10.08.2010 04:51

Haluan pysyä anonyyminä

esa limatius
vantaa

#17 Justice for all

18.08.2010 21:20

Laki kaikille meille ei ole näkökään sama. Ilmaisun vapautta ei enää ole. Sepon tuomio on herättänyt vihaa kansalaisissa joita on yllätävän paljon. Jos ensi eduskuntavaalit eivät tuo muutosta saattaa käydä yksittäisten kansalaisten toimesta valitettavia muutoksia.

Kunnioittaen huolestunut kansalainen

 

 

Simppa
Vieras

#18 Totuuskomission paikka??

22.08.2010 18:43

Kuin kaksi marjaa?

SeppoLehto

http://www.youtube.com/watch?v=fcOXqFQw2hc

Nelson Mandela

http://www.youtube.com/watch?v=nxT2MZWDfwE

Ehkei nyt sentään ihan... sillä Seppo ja hänen tukijansa ainakaan vielä ole päätynyt mainittaiviin väkivaltaisuuksiin kuten Mandelan tukijat, jotka ovat saaneet USAssa terroristiluokituksen.

Milloinkohan ihmiset oppivat historian antamat läksyt?

Tampereen Jamppa
Vieras

#19 Muslimit

25.08.2010 13:37

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Verdana; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:536871559 0 0 0 415 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page WordSection1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 2.0cm 70.85pt 2.0cm; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.WordSection1 {page:WordSection1;} -->

Helvetin MUSLIMIT. Menitte lyömään ja potkimaan poikani ensiapuun ilma syyttä Tampereella. Samaa hoitoa sai tietääkseni kolme muutakin kaveria. Rasismi vain lisääntyy, taas yhdessä yössä tuli joukko lisää. Menkää takaisin sinne mistä tulitte ALAHIANNE kumartamaan joka sallii kaiken tämän. Jatkosta en mene takuuseen. TERVETULOA SUOMEEN.

 

Hyvä Seppo sait lisää kannattajia, tsemmpiä sulle. Jatka samaa linjaa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

02.09.2010 01:19


sananvapausoikeus?
Vieras

#21 oikeus sananvapauteen

02.09.2010 01:23

minulla on myös oikeus sano jotain... seppo lehto on rasistinen ja itserakas

sananvapaushan piti olla...

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

02.09.2010 01:26Vieras

#23 mieti vähän

02.09.2010 15:54

kannattaisko miettiä vähän mitä puhuu.... seppo lehto nyt youtubessa selvästi haluaa huomiota ja tuomiota.

EN OO KOSKAAN KUULUTKAAN
Vieras

#24 KUKA ON SEPPO LEHTO

23.09.2010 19:27

MITÄ HÄN ON SAANUT AIKAAN?

Päiviö Pennanen
Vieras

#25 Olen uskovainen mies

01.10.2010 23:29

Isoisäni oli tunnettu sissipäällikkö. Hänestä on kirjoitettu kirja. Arvaatte varmaan että en käytä samankaltaista kieltä kuitenkaan Sepon kanssa. Mutta isänmaallinen olen ja jos Seppo viruu vankilassa niin ei saata olla kovinkaan kaukana kun siellä viruu myös uskovaiset johtuen siitä että meillä kun on myös se järkkymätön mielipiteemme uskosta Jeesukseen Jumalan Poikana joka on kuollut syntiemme tähden ettei yksikään joka Häneen uskoo joutuisi iankaikkiseen helvettiin vaan saisi iankaikkisen elämän. Islamilaisethan eivät usko sellaiseen vaan sharia lain kautte haluavat teilata kaikki muu uskoiset. Mutta siis rukoilen että Seppo Lehtokin ja muut lukija perheineen tulisivat Jeesukseen uskoviksi. Jos pistätte Bill Wiese nimen googleen ja luette mitä hän koki ollessaan helvetissä niin tiedätte mistä puhun. Ja Joh.3.16 sanoo että:Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Eli että pääsee taivaaseen.