Vaatimus julkishallinnon laitoksille yhteistyön lopettamisesta Kustannusosakeyhtiö Koivuniemen kanss

Sigmundur Hakkarainen
Lappi

#1 Katso MOT-dokumentit

14.09.2009 21:29

Oikein on amerikan meininki. Johanna Tukiainenhan on myös jossain lahkossa, joka korostaa menestystä ja ulkonäköä. Hieno lahko tämäkin: "olet liian läski, lähde menemään" :D

http://sites.google.com/site/maitobaari/mot

Vieras

#2 MOT: Koivuniemen herran kultti -ohjelma (YouTube)

01.09.2010 01:02

Koivuniemen herran kultti, osa 1/3

Koivuniemen herran kultti, osa 2/3

Koivuniemen herran kultti, osa 3/3


Vieras

#3 HS

04.12.2010 08:47

Tänään (4.12.2010) HS:än kuukausiliitteessä on pitkä ja mielenkiintoinen juttu Tapani Kouvuniemen lahkosta. Kannattaa lukea!
Julkinen hankkija
Vieras

#4 Mikä perusteeksi palvelusopimuksen purkamiselle?

04.12.2010 14:46

Julkisen hankintakilpailutuksen kautta asianmukaisesti tehtyä sopimusta ei voi ilman kunnon irtisanomisperustetta irtisanoa. Ei vaikka toimittajataholta paljastuisi moraalisesti ja eettisesti arveluttavia taustoja. Siis jos ei paljastu laittomuuksia tai sopimusta ei jollain tavoin rikota.

Mitä siis ehdotetaan perusteeksi sopimusten irtisanomiselle tai purkamiselle? Edes kilpailutusvaiheessa ei ole helppoa löytää syrjimätöntä päätöskriteeriä, jonka perusteella tällaisen lahkolaisyrityksen voi joko hylätä tai saada pisteytyksellä häviämään. Jos siis hinta on halpa, osaaminen riittävää ja palvelutuotteen laatu näyttää hyvältä.
Vieras
Vieras

#5 Re: Mikä perusteeksi palvelusopimuksen purkamiselle?

04.12.2010 15:36

#4: Julkinen hankkija - Mikä perusteeksi palvelusopimuksen purkamiselle? 

En tiedä varmaa vastausta tähän, mutta ei kai palvelusopimuksia sentään tehdä jatkuviksi täältä ikuisuuteen? Joten, kun sopimusta uusitaan, viimeistään silloin voidaan rajata joku epäeettinen tuottaja ulkopuolelle?

 

Vieras
Vieras

#6 Vaikkapa työsuojelulainsäädännön laajamittainen rikkomus

04.12.2010 17:29

..mikäli sellaista esiintyy, lienee riittävä peruste, eikä varmasti syrji.
EDE
Vieras

#7 Veronmaksaja

04.12.2010 19:06

On käsittämätöntä, että meidän verovaroilla osallistutaan Kustannusosakeyhtiö Koivuniemen tukemiseen.Tuollaiset uskon lahkon pitäjät pitäisi pistää suljettuun laitokseen.
Paavo Peurunki
Vieras

#8 koivuniemi

04.12.2010 19:07

Ehkä on myös lasten hyväksikäyttöä, koska lapset eivät mene kouluun. Olisi hyvä tutkia tämä lahko
Ei enää vero.fi-lomakkeita
Vieras

#9 Toimisiko boikotti?

04.12.2010 20:43

Lopetetaan Verohallinnon lomakkeiden käyttö ja mennään kaikki hoitamaan asiamme henkilökohtaisesti verotoimistoihin.
Uudet verokortit tulevat taas tammikuussa, niin omaansa voisi käydä henkilökohtaisesti korjauttamassa vähän toimistossa.
Itse en aio ko. yritykseltä hankittuja palveluita enää käyttää.
Timo Partanen
Vieras

#10 Allekirjoitin

04.12.2010 21:02

joskaan en asu Suomessa. Kansalaisena kaytan kuitenkin silloin talloin Suomen julkishallinnon palveluita, joten katson taman koskevan minuakin.
Totuus esiin
Vieras

#11 Kaipaan Koivuniemen vastinetta

04.12.2010 21:51

Kaikki sopimukset irti Koivuniemen kanssa elleivät astu julkisuuteen esittämään omaan näkemystään Hesarin kuukausiliitteen jutusta. Jos juttu pitää edes osin paikkaansa, Koivuniemen kanssa ei ole syytä tehdä yhteistyötä. Säälin puolustuskyvyttömiä lapsia.
Yhteydenotto suoraan firmaan!
Vieras

#12 Vaadin Koivuniemeä julkisuuteen myös!

04.12.2010 22:36

Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Laitoin heidän nettisivuillaan palautetta menemään suoraan ko. firmaan, jossa vaadin julkisuuteen tuloa. Vois joku muukin tehdä saman, ehkä tukkoinen postilaatikkokin pistää miettimään?!

Ja lastensuojeluilmoituksia pitäisi tehdä.
Vieras
Vieras

#13 Re: Toimisiko boikotti?

04.12.2010 23:16

#9: Ei enää vero.fi-lomakkeita - Toimisiko boikotti? 

Ei käytännössä toimi - turha toivo.

Tuohtunut veronmaksaja

#14 Miten puuttua?

04.12.2010 23:27

Miten olisi orjatyövoiman käyttö tai ylipäätään hyväksikäyttö, manipulointi tai työpaikkakiusaaminen perusteina saada poliisi ja terveysviranomaiset tutkimaan yhtiön toimintatapoja.

Käsittämätöntä, etteivät asiakasyritykset ole kertaakaan vierailleet Koivuniemen yrityksessä, jolloin olisi voinut aavistaa jonkin olevan pielessä. Miten kukaan uskaltaa antaa toimeksiantoja tuollaiselle hihhuli-yritykselle, mikä voi vaikka räjäyttää itsensä ilmaan, jos johtaja vaan sitä keksii vaatia seuraajiltaan? Ihan uskomattoman lepsua ja sinisilmäistä toimintaa suomalaisilta yrityksiltä ja olematonta riskien hallintaa.
Leevi
Vieras

#15 Kristilliset järjestöt voisivat

05.12.2010 00:20

Kristilliset järjestöt voisivat irtisanoutua tuosta Koivuniemen kultista ja tarjota apua siitä irti pyrkiville. Tuo on ihan sairasta puuhaa - ei mitään tekemistä kristillisyyden kanssa.
Hilkka Pohjalainen
Vieras

#16 Luin jutun Kuukausiliitteestä

05.12.2010 01:52

Luin jutun aamulla ja sain pahan olon koko päiväksi. Katsoin joskus sen TV-ohjelmankin.

Rukoilin lasten puolesta ja muitten, jotka ei itse ole olleet päättämässä siitä kuuluako tähän lahkoon vai ei.

Kuinka ihmisestä voi tulla sellainen, kuin Koivusalosta on tullut?
Kielareita
Vieras

#17 Lähjetä tämä addressi eteenpäin Facebook, Twitter

05.12.2010 01:56

Laittakaa tämä addressi ja Hesarin juttu eteenpäin Facebookin, Twitterin yms. kautta, näin tämä asia saa näkyvyyttä ja ehkä herra painoindeksi tarkkailija (viitaten HS-kuukausiliite, Yle MOT) saa aihetta tulla esille ja puolustaa itseään.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Ankarassa+suomalaisessa+uskonlahkossa+alistetaan+naisia+ja+tehd%C3%A4%C3%A4n+rahaa/1135262126771
http://www.adressit.com/koivuniemiko

Vieras
Vieras

#18 Re: Mikä perusteeksi palvelusopimuksen purkamiselle?

05.12.2010 02:04

#4: Julkinen hankkija - Mikä perusteeksi palvelusopimuksen purkamiselle? 

Eikö perusteeksi riitä se, että työntekijöitten suhteen ei noudateta työlainsäädäntöä sen paremmin palkan kuin työajankaan suhteen? Että heitä käytetään hyväksi, manipuloidaan ja riistetään, sekä vaarannetaan heidän mielenterveytensä. Eikö perusteeksi riitä edes se, että yhtiön johtajan mielenterveys on jatkuva riski kaikille, jotka hänen kanssaan ovat tekemisissä. 

DI
Vieras

#19 Ehdotuksia käytännön toimenpiteiksi

05.12.2010 11:24

Adressi on sinänsä hyvä mielenilmaus, muttei velvoita konkreettisesti vastaanottajatahoa. Tässä muutamia ideoita konkreettiseen vaikuttamiseen:
- ilmoitus työsuojeluviranomaisille. Työlakia tuossa on varmaan selkeimmin rikottu. Paras ilmoituksen tekijä voisi olla joku viime aikoina lahkosta lähtenyt... tai seuraavaksi lähtevä...
- sähköposteja palvelujen tilaajayrityksille: Velvoitatteko alihankkijanne noudattamaan työlakia? Oletteko tarkistaneet, että KN noudattaa työlakia? Vaatikaa selvitys työlain noudattamisesta.
- valituksia uusiin kilpailutuksiin - yritykset, jotka häviävät KNlle.
- ilmoitus lastensuojeluviranomaisille (tarvitaan yksilöity tilanteesta kärsivä perhe)
Ja jaksamista lahkosta lähteneille. Teidän keskinäinen vertaistuki on avainasemassa uusien lähtijöiden tukena.
Täti Stamina
Vieras

#20 Re: Ehdotuksia käytännön toimenpiteiksi

05.12.2010 11:47

#19: DI - Ehdotuksia käytännön toimenpiteiksi 

- Yhteys pikaisesti omaan kansanedustajaan ja vaatimus tehdä vähintäänkin kirjallinen kysymys työlainsäädännön räikeästä rikkomisesta, naisten seksuaalissävytteisestä alistamisesta ja siitä, että lahkon menettely rikkoo Yhdistyneiden Kansakuntien Lapsen oikeuksien sopimusta, jonka Suomi on valtiona allekirjoittanut.

Tiitterä Tino
Vieras

#21 Re: Re: Ehdotuksia käytännön toimenpiteiksi

05.12.2010 12:01

#20: Täti Stamina - Re: Ehdotuksia käytännön toimenpiteiksi 

http://elisa.net/uutiset/kotimaa/?id=51592569

- Kysymys ainakin jutussa mainituille poliitikoille, tiesivätkö, millaisen firman tuotoksesta on kysymys ja mitä tulevat tekemään asiassa.

JP
Vieras

#22 Lastensuojeluilmoitus

05.12.2010 12:33

Vähmmästäkin on suomessa lapset otettu huostaan.
LM
Vieras

#23 Vaarallisen lahkon tunnuspiirteet täyttyvät - on pakko toimia!

05.12.2010 12:42

Lainaus sivustolta uskontojenuhrientuki.fi

16 kriteeriä vaarallisuuden arvioinnin avuksi
Lahkon vaarallisuuden arvaamista voi helpottaa alla oleva luettelo. Jokaisen kohdan voi arvioida esimerkiksi asteikolla yhdestä viiteen: 1) ei juuri lainkaan, 2) vähän, 3) jonkin verran, 4) paljon, 5) erittäin paljon. Mitä korkeampi pistemäärä, sitä vaarallisempi ryhmä.

- Sisäinen kontrolli: miten paljon lahko määrää jäseniensä henkilökohtaisista asioista, jäsenen velvollisuus raportoida tekemisistään ylemmässä asemassa oleville.

- Johtaja(i)n autoritaarisuus: kuinka erehtymättöminä johdon määräyksiä on pidettävä, suljetaanko niiden arvostelija ulkopuolelle. Velvollisuus totella johtajan/johtajien käskyjä.

- Opillinen dogmaattisuus: todellisuuskäsityksen ja oppien jäykkyys. Suvaitsemattomuus erilaista ajattelua kohtaan. Kuinka pitkälle oppi ajattelee jäsenen puolesta tarjoten valmiit mielipiteet.

- Syyllistäminen: onko jäsenen etsittävä vikaa aina itsestään, jos ei sopeudu yhteisöön.

- Vainoharhaisuus: kuinka paljon jäseniä pelotellaan todellisilla tai kuvitelluilla vihollisilla, joita voivat olla erilaiset viranomaiset, virallinen (lääke)tiede, ja ennen kaikkea lahkosta lähteneet ja siihen kriittisesti suhtautuvat entiset jäsenet.

- Maailmankielteisyys: näkeekö lahko "maallisen" elämän lahkon ulkopuolella täysin arvottomana. Väittääkö se lahkoon kuulumattomien ihmisten joutuvan kuoleman jälkeen helvettiin tai syntyvän uudestaan huonoihin oloihin. Onko sillä apokalyptinen visio, jossa maailmanloppu on lähellä ja vain lahkon sitoutuneet jäsenet pelastuvat.

- Sensuuri: missä määrin johto rajoittaa jäsenten mahdollisuutta tutustua ulkopuolisiin näkemyksiin lahkosta. Suoran kiellon lisäksi sensuuri toimii usein epäsuorana ryhmäpaineena: kunnon jäsenen ei odoteta haaskaavan aikaansa "maallisiin" tai "demonisiin” tiedonlähteisiin.

- Ihmissuhteiden rajoittaminen: onko painetta hylätä eri tavalla ajattelevien ystävien ja omaisten seura, "entinen elämä" harrastuksineen ja ilonaiheineen.

- Uusien jäsenien värväys: kuinka paljon painoa annetaan uusien jäsenien hankkimiselle ja lähetystyölle.

- Peiteryhmät: kuinka suuri määrä lahkolla on sen määräysvaltaan kuuluvia ryhmiä, joilla on toinen nimi kuin lahkolla, esim. peiteyhtiöt ja "hyväntekeväisyysjärjestöt", joiden tosiasiallinen tarkoitus on tuoda lisää kannattajia ja rahaa.

- Varakkuus: kuinka paljon rahaa ja/tai omaisuutta lahkolla on käytössään tai se pyrkii haalimaan; miten paljon jäseniä painostetaan lahjoittamaan omaisuuttaan lahkolle (esim. kymmenykset tuloista, "erikoiskolehdit", lahkolle testamentatut perinnöt). EDIT. HUOM. Ilmainen/Puoli-ilmainen työvoima

- Poliittinen vaikutusvalta: kuinka paljon poliittista vaikutusvalta lahko haluaa tai on pystynyt hankkimaan esim. sijoittamalla jäseniään vaikutusvaltaisiin asemiin yhteiskunnassa.

- Seksuaalinen manipulaatio: kuinka tarkkaan johtajat määräävät alaistensa seksielämästä.

- Eroa harkitsevien painostus: kuinka voimakkaasti jäseniä pyritään estämään lähtemästä liikkeestä tai kuinka paljon entisiä jäseniä painostetaan liittymään takaisin lahkoon, esim. yöllisten puhelinsoittojen avulla.

- Väkivallan hyväksyminen kun johto harjoittaa sitä tai on kyse liikkeen edusta.

- Totisuus: kyvyttömyys sietää ryhmään, sen johtajiin tai oppeihin kohdistuvaa leikinlaskua.

----------------------------------
Liian moni ym. piirteistä täyttyy Koivuniemen kultissa! Pakkohan tähän on voida puuttua jollakin tavoin??!
Vieras
Vieras

#24 Re: Mikä perusteeksi palvelusopimuksen purkamiselle?

05.12.2010 16:52

#4: Julkinen hankkija - Mikä perusteeksi palvelusopimuksen purkamiselle? Mitä siis ehdotetaan perusteeksi sopimusten irtisanomiselle tai purkamiselle? Edes kilpailutusvaiheessa ei ole helppoa löytää syrjimätöntä päätöskriteeriä, jonka perusteella tällaisen lahkolaisyrityksen voi joko hylätä tai saada pisteytyksellä häviämään. Jos siis hinta on halpa, osaaminen riittävää ja palvelutuotteen laatu näyttää hyvältä.

 Miltä kuulostaisi demokraattinen päätöksenteko? Jokaisella on perustuslaillinen oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen. Lisäksi perustuslaissa säädetään perusoikeuksista.

Julkisilta tahoilta Koivuniemen käyttämisen kieltäminen on kiinni vain poliittisesta tahdosta. Tämä addressi on demokratian mukaista poliittista vaikuttamista.

Julkisena hankkijana voit itse kantaa kortesi kekoon ja laittaa seuraavan tarjouksen edellytykseksi mm. työlainsäädännön noudattaminen. Laatukysymykset voivat vaikuttaa tarjouksen ratkaisuun ja työntekijöiden olot voi laskea laatukysymykseksi. Kun nostat kädet pystyyn, olet samanlainen kädetön byrokraatti kuin kuka tahansa muu, jonka mielestä ei pysty auttamaan vaikka pakkasella kadulle kaatunutta, koska se kuuluu sairaanhoitajille tai jollekin muulle (Englannissa torstaina uutisoitu tapahtuma, runsaasti ohikulkijoita ja kadulle kaatunut sai virua siinä 4 tuntia, kunnes yksi laupias samarialainen oli soittanut hätänumeroon ja siinä vaiheessa 26 asteen ruumiinlämpöön vajonnut saatiin vielä pelastettua).

Rauno Viljanen
Vieras

#25 Koivuniemen Herra

05.12.2010 20:01

En pidä kyseistä uskonlahkoa minään lahkona vaan kyllä kysymys on selvästä huijarikultista. Tapio on ilmiselvässti huomannut keinon teettää työtä firmassaan osin palkattomana käyttäen verukkeeena uskontoa. On ihme, että sivistyneessä Suomessa valtiovalta ei ole puuttunut uskonnon varjolla tapahtuvaan huijaamiseen.

Vastaavanlaisia yrityksiä on muitakin kuten Kartanolaiset, eikä Scientologiakaan kestä päivänvaloa.