Vaaditaan uusi eduskunta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaaditaan uusi eduskunta.

Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#1 Lehtiin lähetetty versio - korjauksin

22.09.2009 23:27

Vaaditaan uudet eduskuntavaalit!
(Uutisointi pauhaa lisääntyvästä työttömyydestä, media korventaa pitenevillä ruokajonoilla - kansalaisille paljastuu yhä lisää vaalirahasotkuja - ja poliitikot kilvan puolustelevat itseään kameroiden parrasvaloissa)

[ ... kansa jonottaa Hurstilla wurstia 1/, kansa hämmästelee televisiosta toinen toistaan arveluttavimmista vaalikähminnöistä. Kansalaiset jonottavat työttömyystoimistoihin ja jonottavat puhelimissa velkaneuvontaan - työttömyyskassat palkkaavat ainoina lisää työvoimaa ... ]

Missä mennään Suomi, missä mennään Suomen kansa? Maamme hallitus on suurella kohinalla tuomassa tavalliselle ihmiselle noin 20 euron säästön ruokakasseihin - samalla kun viranomaiset ennustelevat 400.000 työttömän 2/ rajan rikkoutuvat helmikuun pakkasilla, jolloin myös ensimmäiset loppuun palaneet yrittäjät kohtaavat viimeisen tuloskatsauksen*/.

Maan hallitus lupasi lähes varmasti valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) suulla jouluna 2007 3/, että Suomi välttyy amerikkalaisperäiseltä roskalainakriisiltä. Kesällä 2008 suuri kansa koki jo ensimmäiset laman aallot nilkoissaan. Tänään työttömien määrä kasvaa, vienti on tyrehtynyt 33 prosenttia 4/ edellisvuodesta.

Mitä hallitus tekee, nostaa kuukausittain palkkansa, kun samaan aikaan suuri osa kansaa nostaa jonotuslippuja Kelan toimistoissa. Kansa on jakaantunt kahtia - osalle ostovoima on suurempi kuin koskaan ja osa miettii mitä huomenna tekisi, jotta ylihuomenna olisi jotain syötävää.

Vanhuksia kuolee yksinäisyyteen, kun nuorempi suku unohti heidät laitoksiin. Sairaaloiden terminaaliosastoilla loppuvat vaipat, ruiskeet ja työntekijöiltä hermot sekä aika. Mitä hallitus tekee? Puuhaa kansan enemmistön vastaisesti 5/ kytköstä Natoon, kuskaa sotilaita Afganistaniin ja Stubb kiertää Brysseliä hakien lohtua katajaisen Suomen shokista, kun virkahuone siirtyi liian likelle Venäjää.

Nuoret etääntyvät arjesta, nuoret ajautuvat sivuraiteille 6/ - nuoret hukkaavat kehitysaikaansa, liian moni jää jalkoihin. Viaton mieli on nyt ihmeissään, ei tullut vanhemmilta neuvoja, musiikki oli liian kovalla - vain toru ja parku kohtasivat. Huomisen vastuu on jäämässä nyt liian harvoille, joille myöhemmin niin monet tulevat olemaan kiitollisia. Nimenomaan nuoret vaativat muutosta, sillä he maksavat meidän vanhempien tulevaisuuden.


Suomen eduskunta on vaihdettava

Ennen heitettiin herjaa, että vaihdetaan kansa - nyt vitsit ovat loppu ja nyt heitetäänkin totinen herja - vaihdetaan eduskunta. Eduskunta vaihtuu ennenaikaisilla eduskuntavaaleilla. Olisi helppo nähdä aivan uudet äänestysprosentit, siksi likellä ollaan kansan ihoa, kun palkka vaihtuu ansiosidonnaiseksi, peruspäivärahaksi ja lainat lyhennysvapaille - onnena vain alhaiset korot ja perinnöt, joita kilisee entistä suuremmalta joukolta eläkeläisiä.

Missä mennään Suomi? Työryhmät pohtivat mihin katosi kansan identiteetti ja missä on kätkeytynyt suomalainen brandi. Suomen kansan identiteetti on tosipaikoissa sen yhtenäisyydessä 7/. Nyt tämä yhtenäisyys syntyy uusista eduskuntavaaleista. Viime eduskuntavaalien suurin häviäjä oli poliitikot itse 8/

Nyt valitaan vedenjakajahallituksen tilalle yhtenäisyyden hallitus, joka ymmärtää tilanteen ja ei lupaa muuta kuin työtä - jopa poikkeuslaeilla. Työ on velvollisuus ja sitä järjestetään kaikille alentaen tarvittaessa kaikkien palkkoja, palkkioita, bonuksia, optioita, suuria eläkkeitä ja muita etuisuuksia.


Suomi tarvitsee nyt ennenaikaiset eduskuntavaalit

Kekkonen on jo kääntynyt haudassaan, vaikka hautapaaden kyntöviillos oli jäänyt kesken. Tuo työ ja kyntö on nyt työllisyydessä - ja tätä viiltoa ei voida jättää kansan iholle, vaan se viedään loppuun - työtehtävinä kaikille työllisille. Työ on nyt velvollisuus ja sitä tehdään ja tullaan tekemään.

Vaaditaan uudet eduskuntavaalit, ja muutos lähtee siitä - nykyinen hallitus on degeneroitunut ja sokaistunut omasta jargoniastaan, jonka ymmärryksen kansa menetti jo kauan sitten. Poliittiset puheet teoiksi, jopa karvaiksi, mutta nyt on kyseessä kansakunnan yhtenäisyys, ja silloin kansa kestää suuriakin leikkauksia, kunhan se voi luottaa valintoihinsa.

*/
http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/05/itsemurha-on-benjihyppy-tuntemattomaan.html#links
...

Kansalaisadressi, jossa vaaditaan ennenaikaisia eduskuntavaaleja, nyt kun on vielä aikaa ---
http://www.adressit.com/uusieduskunta
...

Tekstin alaviitteiden linkit kirjoituksiin
1/ http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2009/05/10/aurinko-voisi-paistaa-vahan-varjoisallekin-puolelle/
2/ http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2009/09/14/tyottomyys-ei-ole-pelkka-ongelma-vaan-syy-lisaongelmiin/
3/ http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1961960/kansakunnan-ja-jyrki-kataisen-stressimittarit/
4/ http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1844230/ympariston-kestokyvyn-ylitys-maksetaan-nyt-talouden-shokkiaaltona/
5/ http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1722478/media-uutisoi-natoa-tavallansa-ja-kansa-sanoo-taas-tavalla-omallansa/
6/ http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/category/KASVATUS
7/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/03/yhteenkuuluvuus-tuo-ihmeellinen.html#links
8/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/03/mitk-ovat-matti-vanhasen-perimmiset.html#links


EHDOTUKSIA UUDELLE HALLITUKSELLE
http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/2110443/kansakunnan-on-mobilisoiduttava-tosiasioiden-edessa/
...


Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.vuodatus.net
...

Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakansio -
[kuvia saa käyttää vapaasti yllä olevan tekstin yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2009]

Kuvakansio 1 -
[Todellisuuteen nähden liian pieni joukko viitsi, uskaltautui tai ei edes yksinkertaisesti jaksanut tulla osoittamaan mieltä nykyeduskunnalle - ehkä oli jo liian suuri nälkä, tai jokin muu syy ... ? - Ruokaa jonoista]
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2dec3+ilkka-luoma-mielenosoitus.html ---


Kuvakansio 2 -
[Eduskunta istui täysistunnossa päättämässä Suomen viennistä Naton NRF-joukkoihin --- kansa ei halua itse Natoon ja suurella enemmistöllä]
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28h8o+ilkka-luoma-eduskunta-paatti-.html ---
...
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#2 Edellisissä vaaleissa suurin häviäjä oli poliitikot itse

23.09.2009 10:20

[ ... YLE elää ajassa kansakunnan iholla etukäteen kertoessaan ajankohtaisohjelmissaan kansalaisliikkeista Koijärviliikkeestä lukien (pe. 23.2.). Pioneerina toiminut Ville Komsi olisi nyt hovikelpoisena valmis uudelleen ottamaan osaa yhteisiin asioihin ... ]

Nykymallinen poliittinen eduskunnan suurensalin istumajärjestys jakaa kansalaisia keinotekoisiin blokkeihin, salissa olematta merkittäviä ohjelmallisia eroja huomisen hoitamisesta huomioon ottamisen menetelmillä. Mieluumminkin voitaisiin sanoa yhtäläisyyksistä, joissa vain lauseiden sanallisten pieneroavaisuuksien hiuksen hienot erot erittelevät vasenta oikeasta.

Tämän päivän painotus on kasvu; hyvinvoinnin kasvu, talouden kasvu, vapaa-ajan kasvu ja elämän helppouden kasvu sekä eniten ihmiseen vaikuttavana tekijänä automaation kasvu. Huomisen kansalaisyhteiskunta suoravaikutteisena korostaa osallistumista, luontoarvoja, henkistä ja alueellista autonomiaa, lähialuetuotantoa, täystyöllisyyttä ja ennen kaikkea hyväksymistä kutakin soveltuvimpaan ryhmään saaden arvostusta olemassa olostaan ja osaamisestaan.

Markkinatalous ajaa globalisaatiota suhteettomine kuljetuksineen ja varastoimisen labyrintteineen. EU-alueella on menossa varsinainen rekkaralli ilman minkäänlaista logiikkaa tai huomioimista kokonaisuutena - mittareina ovat hetkellinen tuotos, kustannukset yhdessä mittauspisteessä ja kustannusten siirto toisille momenteille ja tuotantonumeroille. Raha on nyt ratkaisijan roolissa; raha on hyvä renki, mutta tunnetusti huono isäntä.

Kansalaisvaikutteesta vapaa markkinaorientoitunut valtalehdistö säestää poliittista nykykarttaa kukin tarpeidensa ja tavoitteidensa mukaisesti - täälläkin rakennetaan tämän päivän informaatiota kaupallisten etuisuuksien nimissä. Suuret mainostajat ja markkinoijat, kuten lehtitalojen omistusrakenteet määräävät linjoista, jotka enimmillään ajavat päämääriä suuren kansan mielipiteiden vastaisesti. Valtalehdistössä on menossa ajopuuna syöksy valtapiirien patoränneihin ajaen mm. turvallisuusoppejaan menneisyyden aallonharjoilla.

Huomisen päivän informaatiossa ja mediassa kansakunta ottaa näkyvämpää ja suorempaa roolia keskinäiseen kansalaisviestintään. Kansalaisesta kasvaa kehittymisen myötä varteenotettava tiedontuottaja, johon nykytekniikat langattomuuksina jokaisen taka- ja povitaskusta mahdollistavat. Kansalaisvaikute kasvaa ja yhä useampiin tapahtumiin otetaan osaa suoraan, kuten Ville Komsi pioneerina aloitti Koijärvellä taistelun yhteiskunnan rahamekanismeja vastaan luonnon säästämisen etuja ajaen.

Kansalaisten omistama YLE eduskuntaohjattuna kuroo välimatkaa suoravaikuttamisen iholle. YLE hakee ymmärrystä miksi nykymallisiin talouskärventyneisiin maailman ohjausmalleihin pitää saada paikallisempi, kansalaistavampi ja yhtenäistävämpi kehityksen linja, jossa ihminen toimijana koetaan osaksi luonnonjärjestystä. YLE on astumassa kansan pariin hakien välitöntä yhteyttä ihmisiin, jotka käytännössä jo nyt maksavat koko sen tapahtumaketjun, missä spekulantit kasvattavat ahneuden mekanismeilla omaa yksinapaista kulutuksen madrahokemaa.

Suomi on kansalaistottelevaisuuden mallimaa. Me emme nouse barrikadeille. Me olemme toistaiseksi hyväksyneet vakuuttelut vallassa olevalta hallitukselta, että hyvin menee, tietäen kuitenkin, ettei hyvin mene. Rahalla mittaus on muodostunut sokeuden kulmapisteeksi. Sokeus avautuu todellisuutena rävähtäen silmien eteen alastomana näkynä yksinäisyydestä, osallistumattomuudesta, erakoitumisesta ja päämäärättömyydestä ajopuuajelehtimisena ilman yhteenkuuluvuutta ja joukkoihin kuulumisen tuntua.

Huominen arki avautuu nopeasti, kun menetämme keskimäärin hyvin palkattuina perustyötämme halvempien toverien tehdassaleihin. Seuraavaksi mm. Kiinassa 340.000 joka vuosi valmistuvaa yhtä pätevää insinööriä saapuu osaksi maapalloistuneen markkinatalouden työkentille imaisemaan töitä puolta pienemmällä palkalla. Nämä uhkakuvat ovat todellisia. Me olemme pieni kansakunta, joka turvaa todellisuudessa vain itse itsensä. Me olemme täydellisen riippuvaisia viennistämme (puolet bkt:sta), meidän tuotteiden ja palveluiden tulee olla parempia aina sen mukaisesti, mitä ne ovat kalliimpia.

Huomista ei voida jakaa nyt. Meidät on jo nyt varustettu yhdellä maailman suurimmista ekojalanjäljistä; kulutamme yksinkertaisesti liikaa. Huomisen tie on säästämisen tie - meidän on pakko vähentää kaikkea välitöntä ja välillistä turhuutta. Vastuun ja ymmärryksen kokonaisuudesta on kasvettava mittoihin, jotka sopusointuvat luonnon kantokykyyn.

Me emme ole yksin täällä. Maapalloa jakaa 6,5 miljardia muuta ihmistä. Länsimaat, eurooppalaiset ja amerikkalaiset etunenässä ovat osuutensa jo ottaneet ja nyt jaamme ulkoistumisina, työpaikkasiirtoina ja toimeliaissiirtoina sitä aiemmin ahnehdittua kasvuraaka-ainetta muille kehittyville maille, nyt on heidän vuoronsa.

Pallollamme on menossa maailmanlaajuinen resurssien, raaka-aineiden ja työvoiman täysuudelleenjako. Meille jää nyt sopeutumisen aikakausi - tämä vuosisata on kaukoidän ja Kiinan vuosisata. Kiinalaisilla alkoi erityinen kultainen sianvuosi, joka on vain kerran 60. vuodessa - tunnetusti he ovat enneherkkiä ja uskovat loputtoman positiivisuutensa ratkovan meidän silmissä heidän massiiviset ympäristö- ja kaupungistumisen ongelmat. Suomi lähestyy osaltansa myös uusia valintoja kumppaneiden etsinnässä.

Nykyinen entisen maailman puoluepolitiikka on muutoskyvytön. Se elää menneisyydessä uskoen kaltaisemme taloudellisen hyvinvoinnin kasvuun, elämän automatisoitumiseen helpottamaan työtämme, liikkumistamme kuin myös turvallistamaan lintukotoamme luonnolle tunnistamattomaan muotoon.

Huomisen arvoja ovat osallistuminen, joukkoon kuuluminen ja hyväksytyksi tuleminen. Näillä elämän arvoilla saavutetaan luontaista sietokykyä oppia hyväksymään materia- ja energiakuluksemme alentaminen merkittävästi - sillä maapallollinen vastuunkanto alkaa sieltä, missä tämä talouden materiaalinen kasvukulutus synnytettiin.

Meillä eurooppalaisilla on nyt vastuunkantovuoro, jonka EU aloitti uusilla päästövähennystavoitteilla. Koko EU saa yhtenäisyyden synnytetyksi julistamalla historiallisen yhteiskuntaongelmien tuote- ja palvelukehityksen käyntiin nyt ja heti - sen nostaen maanosamme takaisin osaajien joukkoon, missä massiiviset ympäristöongelmat lieveilmiöineen padottiin, eristettiin ja eliminoitiin.

Huominen politiikka on kansalaisvaikuttamista suoraan - kansa ottaa enemmän ohjia omiin käsiinsä ja rakentaa mekanismit uudelle hallintojärjestelylle. Taloudeltaan yhtenäistyvä Eurooppa ei silti poista kansallisia kokonaisuuksia, vaan oma ympäristö ja kanssaihmiset säilyttävät omaa keskinäisyyttään. Edustamista tarvitaan, mutta huomisen järjestelmissä sillä on jatkuva valvonta ja vaihtotakuu koko kaudeksi. Ja lopulta Maamme laulua on mukava kuunnella.

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com___________________________
Kuva 1:
DSC_6928.JPG. 17. helmikuuta 2007. Copyright by Ilkka Luoma 2007. Kuvaa saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä.

Kuvalinkki 1:
-- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/399987713/ --

Kuva 2:
IMG_0226.JPG. 22. helmikuuta 2007. Copyright by Ilkka Luoma 2007. Kuvaa saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä.

Kuvalinkki 2:
-- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/399987722/ --

Kuva 3:
B0002784.JPG. 28. toukokuuta 2005. Copyright by Ilkka Luoma 2005. Kuvaa saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä.

Kuvalinkki 3:
-- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/400006796/ --

Kuvateksti 1:
Alkanut kultaisen sian vuosi kiinalaisessa kalenterissa 17. helmikuuta 2007 aloittaa lopullisesti napaisuuden siirron Tyynen valtameren yli Aasiaan ja Kiinaan. Suomen kiinalaiset järjestivät ensimmäisen kerran Uuden Vuoden juhlansa Suomessa. Hyvää ja läheistä yhteistyötä kuvasti meidän ja heidän värein maalatut lohikäärmeet, joita kannattelivat niin suomalaiset kuin kiinalaisetkin. Suomi on uusien kumppanien valintatilanteessa. Suomen Kiina-Suomi seura oli myös kiinalaisten vuosijuhlan järjestelyissä mukana.

Kuvateksti 2:
Suomalaisille urheilu on tärkeä yhteenkuuluvuuden luoja. Suomen sisäisessä jääkiekko-ottelussa kohtasivat pääkaupunkiseudun rahajoukkue Jokerit ja savolaisten Kalpa. Raha hävisi tällä kertaa yhteishengelle ja tsempille. Savolaiset voittivat rehdillä ja yritteliäällä pelillä kymmenen kertaa rikkaamman helsinkiläisseuran. Voitto lähtee viime kädessä yrittämisestä, yhteenkuuluvuudesta ja päämäärästä sekä halusta saavuttaa päämäärä. Pieni voi mainiosti nujertaa suuren, kuten tässäkin kävi, Kalpa voitti Jokerit 4-1.

Kuvateksti 3:
Koijärviliike oli uranuurtaja jo pari kymmentä vuotta sitten. Luonto ja taloudelliset oppiarvot eivät juuri koskaan kohtaa. Rahan liikkeet ovat miltei aina vastoin luontoa ja tämän sisäistä harmoniaa. Ihminen on rahan liikkeiden aisankantajana vastoin luontoarvoja. Kuvassa harvinaisen kaunis järvimaisema Espoon Nuuksiosta. Tämä kansallispuisto on monille ihmisille henkireikä talouden juoksupyörästä. Espoo on ymmärtänyt ylläpitää viherkeuhkoa kaikille pääkaupunkiseutulaisille. Mainittakoon, että Sipoo Helsingin itäpuolella voisi olla toinen keuhko meille stressaantuneille kaupunkilaisille. Ville Komsi oli kansalaisaktivismin yksi esikuvista rohkeilla suoratoimillaan virka- ja rahavaltaa vastaan. Maailma on nyt muuttumassa ymmärtämään Villen työn arvon.

Kirjoitettu
tiistai, maaliskuu 13, 2007
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#3 Ajatuksia uudelle valittavalle eduskunnalle

23.09.2009 13:37

Kansakunnan on mobilisoiduttava*/ tosiasioiden edessä

(Uutisointi pauhaa jatkuvasti synkkiä uutisia, joukkoon koetetaan hädissään heittää valopilkkuja, joilla ei olla täyttä totuuspohjaa)

[ ... kansalaiset elävät ajassa - niin hyvässä kuin pahemmassakin. Ryhmähenkeä tiivistetään yhteenkuuluvuusryhmissä, keinoja kehitetään, jalostetaan ja testataan. Kansakunta on juuri niin vahva kuin sen heikoimmat lenkit. Lenkkejä voidaan vahvistaa huomioimisella, päättävyydellä ja johtajuudella, johon luotetaan ... ]

Talouskehitys on osa inhimillisyyttä. Evoluution mennessä ääripisteeseensä, mm. tehokkuus-, kasvuntavoittelu- ja keräämisajattelussaan - on edessä paluu arkeen. Arki koittaa vähentämisenä, jossa kulutusta leikataan 33 prosenttia ja energiankäyttö puolitetaan. Kansakunta on mobilisoitava tuleviin tehtäviin, jotka eivät ole helppoja eivätkä miellyttäviä.

Muutoksen alle joutuvat verotus, kierrätys, kulutus, ruoka ja ulkomaankauppa. Erityisoperaatioita vaaditaan nuorten ja vanhusten osalle kuin maahanmuuton periaatteiden kohdalle. Syvälliseen tarkasteluun joutuvat perinnöt, koulutus, yhteenkuuluvuus, kansallinen identiteetti ja tarpeelliseksi tuntemisen elämänjano. Lopuksi joudumme käsittelemään eutanasian ja sairaanhoidon perusperiaatteita.


Verotus ja kierrätys 1/
Verotus käännetään koskemaan aiheuttamisperiaatetta - mitä enemmän kulutat sen enemmän maksat, mitä enemmän vahingoitat ympäristön luontaisia kiertoja - sitä suuremmin otat osaa kustannuksiin. Joudumme hyväksymään perusperiaatteen, jossa lopulta palautamme luontoon käyttämämme tekijät sellaisina, kuin ne sieltä otimme.

Kuluttamamme ruoka 2/
Syömme keskimäärin liikaa, syömme edelleen keskimäärin väärin kulutukseemme nähden. Kulutamme itseämme liian vähän syömäämme energiaan nähden ja kulutamme liikaa ympäristöämme kasvattamaamme ruokaa ajatellen. Ruoka hankitaan läheltä ja jakelukatju suoraviivaistetaan - näin väestökin hajaantuu laajemmalle erinomaisessa maassamme.

Ulkomaankauppa 3/
Suomi elää viennistä. Ulkomaankauppa käsittää puolet bruttokansantuotteestamme**/. Nyt lisäämme kilpailukykyämme ja alennamme kustannuksiamme ja/tai lisäämme laatua ja teknologian syvällisyyttää, sillä kokonaan emme rajoja voi sulkea. Suosimme kotimaista, vaikka hinta olisi korkeampi. Kannattaa maksaa kotimaisesta työllisyydestä, sillä se takaa verojen kautta tulontasauksen hätää kärsiville.

Nuoret 4/
Nuoret maksavat huomenna tulontasaukseen tarvittavat verot. Epätietoisille nuorille säädetään työllisyysvelvoite - vaikka valtion opastamana. Ihminen on luotu oppimaan uutta tai sitten tekemään työtä. Työ yhdistää ja koulutus lisää identiteettiä. Tehtävänsä hallitseva ihminen osaa olla kehumatta ylpeä ryhmästään ja itsestään. Monien vanhempien on opeteltava uudelleen se tärkein tehtävä: suvunjatkamisen jälkeinen kasvatusvelvollisuus ja esimerkkinä oleminen.

Vanhukset 5/
Kokeneet ja terveet ihmiset ovat työreservi. Kokemus täydentää innokkuutta. Ihmiset elävät entistä pidempään ja omaavat suurenevat perinnöt. Perinnöt menevät uuteen tarkasteluun, joko verotukseen tai omaehtoiseen oman elämän turvaamiseen niin terveyden- kuin sairaudenhoidossa. Yli puolet sairaanhoidon kustannuksista menevät noin kuuteen viimeiseen elinkuukauteen. Eutanasia ***/ tulee vääjäämättä lakitarkasteluun. Todistettavasti haluaville järjestetään kunniallinen poistuminen. Elämän jatkaminen ei ole itseisarvo - vaan tavoitteena on elämänlaatu.

Maahanmuutto 6/
Suomi tarvitsee uutta ahkeraa verta. Geenistöllinen monimuotoisuus takaa evoluution, jossa kansakunta pysyy vahvana. Suomessa asutaan suomalaisina, oli synnyinmaa "musta tai keltainen". Suomalainen identiteetti liittoutumattomana ilmiönä on ns. EU-harvinaisuus, josta mm. Ruotsi ja Itävalta pitävät kiinni. Suomi on hyvä maa elää suomalaisille****/. Suomessa noudatetaan suomalaista lakia, kulttuuria, perinteitä ja tapoja - niitä ei ole vaikea vieraankaan oppia tai edes kunnioittaa.

Identiteetti 7/
Suomi ja suomalaiset eivät tarvitse viisaiden ryhmää etsiä sellaista, minkä kansa tietää ja hallitsee. Olimme sitten kateellisia, hiljaisia, pää painuksissa tai mitä tahansa - niin tiukan paikan kohdatessa identiteettimme tulee väkevästi esille: "toveria tai kaveria emme jätä". Puimme nyrkkiä ja perkelettä, mutta vastuumme kannamme ja tätä identiteettiä ei tarvitse vahvistaa mistään pohdiskeluryhmästä. Suomen kansa pitää päänsä ja elää tavallaan. Tämä tapa on kansallisen vahva tunne itsestämme.

Menestys ja hyvänolontunne 8/
Raha ei ratkaise kaikkea. Rahaa on riittävästi, se vain jakaantuu ahneille ja vähemmän ahneille. Välttämättömyys näyttää paremmalta kuin onkaan - ahneus ja kateus ovat syntejä, jotka kasvattavat tahtoa, lujuutta ja menestystä. Nyt suhteellistamme näyttämisen välineet materiasta henkiseen kykyyn olla yhtä ja kykyyn olla sietävä kateuden ihanaa hedelmää kohtaan. Kansakunnan lujuus kasvaa vaikeuksista, joita ei saa peitellä. Tunnustetaan tämä päivä ja toimitaan sen mukaisesti, sillä vaalea pohjoinen rotu elää väkevästi ja voi hyvin vähemmälläkin.


Lopuksi ~ johtajuus 9/
Suomen marsalkka Mannerheim on aina kansallisissa tutkimuksissa kautta aikain suosituin suomalainen. Puutteistaan huolimatta, joita meillä kaikilla on - Mannerheimiin luotettiin niinä hetkinä, kun olimme selkä seinää vasten. Suomalainen tarvitsee väkevän ja oikeudenmukaisen johtajan. Johtaja päättää ja johtajalla on valtaa. Aiemmin Suomessa presidentit olivat johtajia - kansa piti heistä, vaikka purnasikin.

Tahdoton, vallaton ja filosofisesti munaton johtaja ei puhu kielellä, mitä tärkeimmät naapurimme ymmärtävät. Kansan suoraan valitsema presidentti vahtikoot välillisesti tehtyjä päätöksiä ja pelejä, mitä 200 puolueiden enemmän tai vähemmän ohjaksissa olevaa vasallia kiemuroivat.


*/ - http://fi.wikipedia.org/wiki/Liikekannallepano -
**/ - http://fi.wikipedia.org/wiki/Bruttokansantuote -
***/ - http://fi.wikipedia.org/wiki/Eutanasia -
***/ - http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2009/05/20/voiko-toinen-ihminen-paattaa-lahimmaisensa-kuolemasta/ -
****/ - mukailtu kenraali Adolf Ehrnrooth´in kuuluisasta lausahduksesta Isänmaastaan ja suomalaisuudesta


Kirjoituksen väliotsikoiden alaviitteet
1/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=kulutusverolle+pantava -
2/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=l%C3%A4hialuetuotanto -
3/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Nostammeko+liikaa+palkkojamme -
4/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Vanhemmat+intoutuivat -
5/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=vanhukset+ovat+osin -
6/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/reviirien-ja-rajojen-avaaminen.html -
7/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=ihmeellinen+yhteishenki -
8/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=etsii+vaihtoehtoja -
9/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/02/aika-ajoin-tuleva-kriisi-tarvitsee-aina.html -Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.vuodatus.net
...

Kirjoitukseen liittyvä kuvakansio eduskunnasta, jossa päätettiin asioista~
lähinnä puolueohjauksessa, eikä välttämättä edustajien omien henkilökohtaisten vastuiden mukaisesti. Kansanedustaja on vastuussa vain valitsijoilleen ja Suomen lakikirjalle---
[kuvia liiteosoitteen alta saa käyttää vapaasti yllä olevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2008]
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28h8o+ilkka-luoma-eduskunta-paatti-.html ---...
Sent:
Cc: timo.soini@eduskunta.fi ; anni.sinnemaki@eduskunta.fi ; jutta.urpiainen@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; matti.vanhanen@vnk.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; paivi.rasanen@eduskunta.fi ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi
Sent: Monday, July 27, 2009 1:26 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Hädän hetkellä ja vähän ennen sitä kansakunta mobilisoituu yhtenäiseksi
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#4 Kansakunnan stressimittarit - punaisellako?

23.09.2009 13:42

(YLE TV 1 Ykkösaamussa 9. toukokuuta 2009 haastatteli valtiovarainministeri Jyrki Kataista (kok.); - sähköstä, stressistä, vahvasta taloudesta, elvytyksestä ja monista asioista, joissa hyvinvoinnin vahvistus oli visiona esitetty uudellekin hallitukselle - johon toimittaja maalaili Kataista pääministeriksi)

[ ... nykyisen vedenjakajahallituksen päätöksistä kärvistelevät kansalaiset eriarvoistuvat kulutusjuhlinnan ja ruokajonojen välille. Työttömyys kasvaa, kulutus vähenee ja osa kansakunnasta on väsynyt materiaalisen markkinatalouden kasvupuheisiin. Rajallisessa maailmassa loputonta kasvua ei ole ... ]

Katainen ennusti jouluna 2007 1/, että Suomi välttyy USA johteiselta vakuudettomuusroskalaina-aallon mainingeilta ja ongelmilta. Puoli vuotta myöhemmin kansa koki lama-aaltojen ensimmäiset väreet. Suomen Pankki varoitti samaisena jouluna lähestyvästä taloustaantumasta 2/ - laski jo tuolloin stressimittarointia pankkeihin päin. Miksi Katainen ei kuunnellut tai kuullut varoituksia?

Nykyinen vedenjakajahallitus kulkee aina vähintään puolivuotta jäljessä reaalitaloudesta. Varovaisuus on joskus hyve ja se hidastaa, mutta se voi myös dramaattisesti vaikeuttaa toimia huomisen korjausliikkeisiin. Poliitikot ovat varovaisia, saadakseen ääniä.

Äänet joko nostavat parrasvaloihin tai niiden puute palauttaa normaalien kuolevaisten joukkoon. Pelaavatko nykyiset hallituspoliitikot peliä "kansalaisten selkänahasta" ymmärtämättä lopulta missä mennään ja mitä tahdotaan? Kalluppikannatus ei aina jaksa vaaleihin saakka.

Kasvu jatkumona on mahdoton parametri talouden yhtälöissä. Jatkuva ja lisääntyvä kulutus on täysin mahdoton parametri kansalaisten henkisen hyvinvoinnin yhtälöissä. Nykypoliitikkojen työkalu- ja excel-valikoimissa ei ole parametreja, joille tavalliset ihmiset ovat antaneet nimityksiä: Yhteenkuuluvuus 3/, hyväksytyksi tuleminen, joukossa arvostusta nauttiminen ja tarpeelliseksi tunteminen.

Lähestymme EU-vaaleja ja Katainen tarjosi kielitaitoa, vaikuttamisen osaamista ja fantastista esilletuloa henkenä, jossa työ on kaiken mittari ja kaiken hyvinvoinnin lähde. Tässä asiassa Katainen on täysin oikeassa - kansa on tarkoitettu tekemään työtä. Työ tunnetusti vapauttaa liiasta vapaa-ajasta. Lisäksi Katainen halusi vihjaavasti torpata EU-änkyröinnin.

Kuinka ihmiset motivoidaan tähän syömisen ja suvunjatkamisen jälkeen tärkeimpään tehtäväänsä - tehdä työtä. Nykyinen hallitus suuntaa ostovoimaa niille, joilla sitä jo ennestään on - alentamalla veroja. Tämä kierteistää säästämisen nousuun - hyvä sekin, sillä se vähentää kulutusta 4/ ja ympäristöä sen myötä ympäristöä tuhoavia päästöjä. --- Kuinka Katainen muuten perustelee sen, että säästäminen on yhtä suurta vähemmillä nettoansioilla kuin suuremmillakin?

Veronalennukset eivät edesauta vähäosaisia, joita on yhä enemmän - soppajonot kasvavat ja EU-avustuspaketit käyvät pyydyksiin. Hallitus jakaa kansaa kahtia, ja tässä piilee suurin vaara ja suurin virhe - ajatellen kansakunnan kokonaisetua ja yhtenäisyyttä.

Seuraava hallitus ei ole nykyisen kaltainen. Uusi kahden vuoden päästä valiintuva hallitus on hätätilahallitus, ja siellä ei äänienmetsästys ole tapetilla. Uusi hallitus tulee kokoamaan kansakunnan rivit yhteen. Emme voi työntää ongelmia toisaalle, toteamalla, että ne syntyivät muualta.

Seuraavan hallituksen ministerit eivät ole perinteellisiä poliitikkoja, vaan toimeenpanijoita. Asialista on erittäin pitkä ja hyvin kivikkoinen. Päätöksien alle tulevat koko perinteellistä "hyvinvointiyhteiskuntaa" järisyttävät toimet. Väestöpyramidi, työnteko, työhön osallistumisvelvoite, suunnattu määrätietoinen opiskelu, kulutus- ja haittaverot 5/, ikääntyminen ja terveydenhoito- kuin viimeisten elinvuosien hengissä pitämisen ylläpitokulut. Syntyvyyskin pitää saada nousuun.
...

Lisää nykyisille poliitikoille epämieluisia tehtäviä?

Eikä tämä jää tähän - päätöksiä on tehtävä oikeuslaitokseen, yhteiskunnan rooliin avainaloilla, jopa valtiolle haltuun ottoihin. On päätettävä maahanmuutosta ja työvoimapulasta hoiva- ja palveluyhteiskuntana. Suuri asia on päättää kilpailukyvystä, osaamisesta ja taistelutahdosta pärjätä globaalissa työn tekemisen uusjaossa. Päätöksien pitäisi vielä synkronoitua Brysselin kanssa.

Uuden hallituksen on päätettävä suhteista naapurivaltioihin, on pysyttävä sotilaallisesti sitoutumattomana, on ylläpidettävä vähintäänkin uskottava kokonaispuolustus ja on ylläpidettävä yksi Euroopan suurimmista reserviarmeijoista.

Lista ei lopu tähänkään - on kannustettava Suomi pois maailman lihavimpien joukosta, on kannustettava kansalaistoimintaa lisäämään aktivismia. On löydettävä fyysistä tekemistä - kansa on saatava pois sohvien nurkista. Suomalaisuuden arvostustakin on lisättävä.

On lisättävä kansalaisuteliaisuutta 5/, on lisättävä tahtoa olla uhrautuvaisempi ja on pakosta lisättävä halua olla vähemmän ympäristöä kuluttava. Lopuksi on pakko huomioida ympäröivä luonto - kyettävä esimerkiksi muille ja vähentää ekologisen jalanjälkemme kokoa luontoon per capita, sellaiselle tasolle, jotta voimme rehdisti vaatia sitä myös muilta.

Kuten näemme tie on miltei ylivoimaisen vaikea ja näihin operaatioihin eivät nykyiset puoluepoliitikot pysty ilman suurta asennemuutosta. Kansa päättää ja ottaa asian haltuun ja valitsee tekijätoteuttajien hallituksen. Näin kansakunta löytää kadonneen identiteettinsä - eikä tarvitse brandityöryhmiä etsimään sellaista, mitä ei ymmärretä. Kansa tietää oman brandinsa ja se on tahto olla suomalainen, ollen siitä vieläpä ylpeäkin - sen on meidän "brandi".

Emme mobilisoidu yksin - koko maapallon ja kaikkien kansojen on löydettävä tahto voittaa yhteiset yhdessä tehdyt uhat ja korjata ne. Korjaamme omat virheemme ja korjaus aloitetaan omasta reviiristä. Se mitä luonto meistä riippumattomana tekee - sille emme mahda mitään - se on kohtalomme ja tähän stressimittariin meidän on sopeuduttava.
...

1/ ... http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1630030 ...
1/ ... http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1722469 ...
2/ ... http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=mukana+on+stressimittaria ...
3/ ... http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Yhteenkuuluvuus+-+tuo+ihmeellinen ...
4/ ... http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1844230 ...
5/ ... http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Uteliaisuus+johtaa+kykyyn ...
...

Ilkka Luoma

...

Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot -
Copyright by Ilkka Luoma - kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä ---

Kuvakansioalue 1
Nykyinen eduskunta, kun se tekee päätöksiä A, B ja C

A
... http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/27ed6+ilkka-luoma-eduskunnassa---taysistunto-lokakuu-2007.html ...

B
... http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28h8o+ilkka-luoma-eduskunta-paatti-.html ...

C
... http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2au3p+ilkka-luoma-ilmastoselonteko.html ...
...

Sent:
Kansakunnan ja Jyrki Kataisen stressimittarit
14.05.2009 - 08:58
Cc: timo.soini@eduskunta.fi ; risto.korhonen@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; erkki.liikanen@bof.fi ; matti.vanhanen@vnk.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; petri.kejonen@yle.fi ; jari.korkki@yle.fi
Sent: Saturday, May 09, 2009 1:06 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE --- Kansakunnan ja Jyrki Kataisen stressimittarit
....
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#5 Kuinka edelliset eduskuntavaalit menivätkään?

23.09.2009 15:46

[ ... Sauli Niinistö henkilönä nousi historialliseen tulokseen (60.498); hänen henkilökohtainen persoona ja karisma veivät mukanaan joukon kokoomuslaisia Arkadianmäelle nostaen suurelta osin Kokoomuksen hallitusvastuuseen, kansa antoi luottamuksen nimenomaan Niinistölle... ]

Kansa on sanonut painavan sanansa äänestysprosentissa (nyt 67,8% - v. 2003 69.7%) - suurimman tappion sai puoluepolitiikka, joka on jäämässä maapallollisen kehityksen jalkoihin niin työn uudelleen jaossa kuin ympäristön todellisessa huolehtimisessa. Vedenjakajuus eduskuntaan syntyy koko ajan suurentuvasta vähäosaisten määrästä verrattuna kulutusyhteiskunta-aktivisteihin. Kansakunta tarvitsee voimaa johtajiltaan sekä yrittämisen- ja luottamuksen tuulia elämänsä keskipisteeseen.

Sauli Niinistön panos merkitsi hyvin kiusallista tilannetta Kokoomuksen puheenjohtajalle. Kansa on ilmaissut halunsa kuka on pääministeri ja kuka on Matti Vanhaselle (24.037) oikea vaihtoehto - Sauli kuitannee oikeutetusti vähintään valtiovarainministerin salkun. Niinistölle sopisi myös ulkoministerin salkku, hoitaisi Putinin kaltaiset henkilöt sopivalla karismalla ja otteella. Olisi mielenkiintoista laskea tarkoin, kuinka monta edustajaa Sauli vie mukanaan suureen saliin.

Toinen voittaja varjoisalta puolelta on Kokoomuksen voiton takaa perussuomalaiset. Kansa antoi pienoiskoossa uuden ajan esialun kansalaisliikkeiden nousulle. Perussuomalaiset ovat hyvä pohja neljän vuoden päähän nahan uudelleen luonnin kautta merkittäväksi aktiivikansalaisliikkeeksi. Perussuomalaiset voisivat vaikeiden asioiden toteuttajaeduskunnassa vuoden 2011 vaalien jälkeen olla osaltansa vastuunkantaja heille, jotka eivät uurnille nyt menneet valintavaikeuksien, syrjäytyneisyyden tai sopivien ehdokkaiden puutteen vuoksi.

Keskusta sai "voiton" häviöstään huolimatta. Matti Vanhanen kuivuudellaankin vetoaa tavallisiin suomalaisiin ja hänestä tullee myös uusi pääministeri. Vanhanen tulee varmasti Niinistön kanssa toimeen ja Jyrkille lohkeaa vaalivoitosta ilmiselvästi kauppa- ja teollisuusministerin paikka. Paavo Väyrynen (10.937) palaa ulkoministeriöön tai Paavoksi Paavon paikalle suuren äänisaaliinsa kanssa ja lisäksi hän pystyy Kekkosen miehenä hoitamaan suhteita Venäjälle.

Tukipuolueiksi suomalaisten vuoksi pitäisi saada pääomia edustavat ruotsalaiset sekä ilmastomuutosta torjumaan vihreät. Ympäristöministeriksi sopii Anni Sinnemäki (7.680) ja opetusministeriksi Stefan Wallin (11.107). Vihreiden kansalaispalkka tulee hallitusohjelmaan purkamaan valtion ja kuntien virkabyrokratiaa - tosin kansalaispalkkaan sidotaan soveltuva työvelvollisuus.

Keskusta ja Kokoomus sopivat hyvin yhteen, koska tämä vedenjakajaeduskunta valmistelee pohjia vaikeille päätöksille neljän vuoden päähän - nuo vaikeat asiat ovat maapallollinen työn uudelleen jako, varttuneen väen huolehdinta ja tulontasauksen täysin uudelleen arviointi. Lisäksi koko koulutusjärjestelmä pitää pohtia uudelta pohjalta ja puolustus rakentaa liittoutumattomuudelle ja sitoutumattomuudelle. EU keskeinen yhteispuolustusperiaate nostaa Saksan johdolla päätään ja koko EU ottaa hiljalleen irtiottoa USA:sta.

Kaupallisesti uudet nousevat maat Kiina edellä ovat Suomen mahdollisuus. Me elämme viennistä ja jos halutaan pitää kiinni hyvinvointiyhteiskunnasta on kaupan ja kilpailukyvyn vastattava kiristyvään kansainväliseen kilpailuun, myös kustannuksien osalta. Joudumme pohtimaan täysin uudelleen palkka- ja yrittäjäpolitiikkaa. Yrittäjyyden tietä on tasoitettava ja kannustettava ottamaan päätöskykyä myös pieniin tiimeihin, jotka ovat riittävän notkeita kilpailutilanteeseen ja tuotekehitykseen.

Jyrki Kataisen (10.796) Kokoomus [616.000 - vain 23.000 enemmän kuin demarit] ansaitsee onnen toivotukset; erityisesti Sauli Niinistö - Kokoomuksen uuden identiteetin ja karisman luoja saa palkkionsa ja nousee käytännössä tasa-arvoiseen asemaan hallitustyöskentelyssä Matti Vanhasen kanssa.

Matti Vanhasen Keskusta [640.000] ansaitsee onnittelut torjuntavoitosta, Vanhasen perustotinen persoona viehätti suomalaisia - Matti on rehellinen kuusen kaataja Joulujuhlaan ja kädentaito on huomisen Suomea palvellessamme toinen toisiamme, pitääksemme itsemme työstä aktiivisina.

Perussuomalaisten [112.000] Timo Soini (19.690) ansaitsee Vuoden hymypoika patsaan taistelusta vähäväkisen kansanosan puolesta. PS:sta voisi syntyä uusi kansalaisliike, josta kansalaisaktiviteetti saadaan uuteen nousuun neljän vuoden kuluttua ratkaistaessa kansakunnan suuria asioita.

Demarien [593.000] Eero Heinäluoma (10.849) on kiltti ja rehellinen ammattiyhdistysjyrä, joka ei nyt onnistunut - Suomi jatkuu myös SAK:n pyöröovien jälkeenkin. Demarit aloittavat itsetutkiskelun, onkin muistettava, että demareissa on vankka koko politiikan älykkö, Erkki Tuomioja (12.885), jolle sälyttyy nyt ratkaisijan rooli uudistettaessa Sosiaalidemokraattista puoluetta, vanhan menneen ajan vähäverisiä pitkäaikaisia edustajia mm. Itä-Suomesta putosi, aika oli ajanut ohi - nyt on rakentamisen aika.

Johtopäätös

Suomi valmistautuu torjumaan yksinäisyyttä, osallistumattomuutta sekä ajelehtimista; tavoitellen hyväksytyksi tulemista, tunnustetta ja tarpeelliseksi tuntemisen hyvää oloa - ja nyt nimenomaan kansalaisen näkökulmasta. Kansakunnan äänestysprosentti jäi alle odotusten ja se oli viesti valtaa pitäville - suurimmaksi puolueeksi valittiin jälleen nukkuvien puolue - se oli huolestuttavasti voittaja näissä vedenjakajavaaleissa.

Ilkka Luoma
___________________________
Linkit:

Puolueiden äänimäärät, abs. --- http://www.yle.fi/vaalit/tulospalvelu/index.htm ---
Ehdokkaiden änimäärät, abs. --- http://www.yle.fi/vaalit/tulospalvelu/ehdokkaat/ehdokkaat_A.htm ---
_______________________________________

Kuva:
DSC_4616.JPG. 17. elokuuta 2006, klo 14:59. Copyright by Ilkka Luoma 2006. Kuvaa saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä.

Kuvalinkki:
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/425842557/ ---

Kuvateksti:
Uusi eduskunta on valittu. Kansa on sanonut painavan sanansa - huolestuttavinta on puoluepolitiikan häviö ja kansalaispassivismi uurnien laistamisena ja äänestämättömyytenä (67,8%). Uudet kansanedustajat tulevat ajalemaan ylös ja alas vallan ja suosion hisseissä - kansa katsoo vierestä ja odottaa tekijöitä, jotka kuuntelevat ja lopulta tarttuvat myös vaikeisiin puhumattomiin aiheisiin. Kuvassa eduskunnan uuden osan modernit suomalaisvalmisteiset hissit.
Hans Kotkavuori
Helsinki

#6 Tehoa tiedottamiseen

23.09.2009 16:51

Yksinkertaisin tapa lisätä tietoisuutta tämän adressin olemassaolosta olisi, jos jokainen allekirjoittaja lähettäisi 5 sähköpostia ystävilleen, joitten uskoo kiinnostuvan asiasta.

Toiseksi paras olisi, että jokainen allekirjoittaja, joka käy kommentoimassa artikkeleita, blogeja, lehtikeskusteluja liittäisi loppusanoikseen esimerkiksi

"Muuten oletko jo allekirjoittanut http://www.adressit.com/uusieduskunta ?"

Kolmanneksi, että jokainen oman blogin omistaja kirjaisi edellisen lauseen ja linkin omalle blogilleen.

Varmasti on muitakin. Ei kun ideat esiin.
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#7 Hallitus jakoi kansan kahtia

23.09.2009 17:33

Kansakunta oppositioituu ja jakaantuu vedenjakajahallituksesta


[ ... yhteiskunnan yleisessä terveydenhuollossa jonotetaan, odotetaan ja saadaan yksipuolistuvaa palvelua - samaan aikaan yksityisellä puolella hoidot paranevat ja käsittelyajat nopeutuvat. Kansakunta seisoo vedenjakajallaan, missä pienen ryhmän tulotaso nousee suhteettomasti ja suuri osa leijuu jatkuvassa YT-uhassa ... ]

Hallitus on juuri muodostumassa/ muodostunut, siitä on tulossa suomalainen omakutoinen vedenjakajahallitus, jossa kohtaa kulutuksellinen markkinatalous vihreyden edustaessa vain sävyä markkinavoimien kirjokentässä. Samalla Suomi sai sosiaalidemokratian muutoskriisin oppositiossa, jossa eilisen suuri on tämän päivän pieni, vaikkei ero ollutkaan vastuuseen kuin 24.000 ääntä.

Suomi kohtaa ongelmansa seuraavien neljän vuoden aikana vedenjakajalla, jossa kiihtyvä kulutusjuhlallinen markkinatalous vastuullisuusepistolastaan huolimatta siirtää vakavien ongelmien käsittelyä tuonnemmaksi. Samalla muodostumassa oleva hampaaton entisen määrityksen vasemmistoaatteellisuus etsii juuriaan ja huomistaan kriisissä, jossa edessä on vain muutos.

Sosialidemokraattinen puolue ei hävinnyt vaaleja, vaan vaalit hävisi Suomen kansa passiivisuudessaan. Kansakunnan eheys mitataan kriiseissä ja seuraavalle hallitukselle luotiin nyt vedenjakajan kriisi kansakunnan hajotessa kahteen eri osaan ja leiriin. Toiset rikastuvat rikastumistaan - viime kädessä peruskuluttajan kukkaroista ja toinen puoli aloittaa köyhtymisensä niin taloudessa kuin henkisyydessä.

Suomi joutuu maapallollisen työnuudelleenjaon kouriin - me menetämme kilpailussa kalliin kustannusrakenteen myötä suotuisan meitä elättäneen vientiylijäämän, joka yli 10 vuotta on tahkonnut varoja osinkoina ja tulonsiirtoina - enimmäkseen investointeina ulkomaille. Yhteiskunnan palvelut aloittavat rapautumisensa samalla kun vaihtotase vääntyy miinukselle - nyt se porskuttaa maailmanlaajusestikin uskomattoman hyviä lukuja. Loistoristelijä toisensa perään saa tilausmerkinnät telakoillemme, mutta tämäkin aika juoksee vielä vähiin.

Puoluepolitiikka hävisi kautta linjan vaalit, jossa kansakunta heitti viestin passiivisuudessaan koko riemunkirjavalle puoluekentälle. Kansa on väsynyt sisällyksettömiin sanoihin, kansa on väsynyt 12,5 eurosentin hymistelykorotuksiin selostustekstillä kuinka valtiovalta ottaa osaa mahdollisuuksien rakentamisiin meille perusihmisille ja kulutuksen lähtökohtavoimille.

Demarit jäävät oppositioon keräämään aatettaan, voimaansa ja uutta linjaa, jossa kansakunta kohtaisi joukkohengen, yhteenkuuluvuuden ja tarpeelliseksi tuntemisen olotilan. Oikeudenmukaisuudesta ei tarvitse suuresti puhua - se ei koskaan täysin toteudu, sillä ihmiset ovat yksilöllisesti laumasieluja ja heillä on mielipiteensä. Vain koko kansakuntaa vahvasti uhkaava tekijä muodostaa kokonaishengen, jossa oikeudenmukaisuutta yhtenäisenä on helpompi jakaa. Yhtenäinen ja motivoitunut kansakunta kestää myös alenevan kulutusvoimakehityksen paremmin kuin hajallaan oleva.

Demarien ajattelukärkeä edustava vielä pikkuriikkisen ulkoministeri Erkki Tuomioja on osaltansa ratkaisijan roolissa. Hänellä on muistikuva ajoista, jolloin yhteenkuuluvuutta luotiin aatteella ja yhteisillä päämäärillä - tuo päämäärä muuten näkyy useasti Tuomiojan takin liepeessä. Rauha on saavuttamaton olotila. Niin kauan kuin on enemmän kuin yksi ihminen, on myös erimielisyyksiä ja näiden ääri-ilmiöinä sotia.

Aate on ja istuu kaikissa ihmisissä, mutta nyt se on kadoksissa useilta. Meille on syötetty ajatus vastuullisesta markkinataloudesta. Vastuullisuus markkinataloudessa, siis kilpailutaloudessa, on niin kauan täytenä mahdotonta kun on kilpailullista vastakkainasettelua ja markkinatalous on juuri sitä. Voiton tavoittelu saa aina kohtuuttomia muotoja ja se on Suomessa viime vuosina nähty, erityisesti entisaatteellista oikeistoa lähellä olevat piirit ovat erikoistuneet ansiottomaan kähmintään ja tulonjakoon sellaisilta, jotka todellisuudessa nämä miltei kaikki voitonsaavuttamisedellytykset ovat luoneet.

Demareilla on yksi tie Suomessa. Heidän on rakennettava se oikea vastuullinen yhteiskuntatalous ja -henki vastineeksi vääjäämättä epäonistuvalle kasvumarkkinataloudelle. Olemme jo nyt kuluttaneet koko maapallon tilaan, josta ei paluuta aikaisempaan ole. Meillä on jäänyt sopeutumisen nieltävä katkera kalkki, pakkosäästöt ja kulutuksen hillintä. Nämä teesit vaativat toimintaa ja uusdemarit voivat ottaa täältä kansalaisliikkeenä - ei siis enää puolueena - vastuun työmiehen hellään kouraan. Niinistökin viittasi työläisiin, joita me kaikki itseasiassa olemme - meille vaan jää erisuuruisia summia kukkaroon kulutuksen alttarille uhrattavaksi välttämättömyyksiin ja ei niin tarpeelliseen.

Kansalaisliikkeet ovat kansakunnan yhteenkuuluvuusryhminä toiminnan ja aatemaailman iholla. Kansakuntaa yhdistetään tavoitteilla, joita ei ole puoluepoliittisesti kuorrutettu sanahelinöihin vailla normaalijärkisen ymmärrystä. Kansalaisliikkeillä on aina kirkkaat tavoitekuvat: kulutus puolitetaan, bensiinin käyttö lopetetaan, kansalaispalkka työvelvoitteella asetetaan, todellinen kulutusvero haitallisuuskorotuksella säädetään jne.

Demarit voivat tehdä nyt neljässä vuodessa muodonmuutoksen aktiiviseksi kansalaisliikkeeksi, jossa jäsenyys saa kunnian ja vetovoiman. Henkilöitä vaihtuu ja aate kirkastuu. Kuluttaminen ja hokema täysturvatusta hoivayhteiskunnasta on mahdottomuus, mutta mahdottomuus ei ole luoda henkeä, jossa kaltaisryhmä kokee voimansa toinen toisestaan ja ryhtyy tekoihin päämäärin, jotka ovat kaikille ryhmässänsä samat. Demareiden on kuoriuduttava vuosikymmenien jämähtäneestä esihistoriamuistelosta kohtaamaan nyt vallitsevan kuluttamiseen keskittyvän markkinatalousmekanismin. Kuluttaminen ei ole arvo, se on rasite. Meidän ekologinen jalanjälkemme on yksinkertaisesti liian suuri - yksi maapallon suurimmista.

Meidän on varauduttava vaikeisiin aikoihin. Markkinataloushallitus ei ratkaise tämän eikä erityisesti huomisen päivän ongelmia - se ei ole valmis vahvoihin leikkauksiin ja toimiin, joissa kansakunta paimennetaan tekoihin, joita se ei julkisesti halua, vaikka sisimmässään tietää radikaalienkin toimenpiteiden olevan välttämättömiä. Demarit eivät hävinneet SAK-mainoksella, he hävisivät äänestämättömyydelle. Kerskakulutusmainos oli liian todellinen, se vain tehtiin väärin - ruoan, perustarpeemme kanssa ei leikitellä julkisesti. Mässäily oli totuus, jota tapahtuu yhä enemmän tällä vedenjakajalla, jossa tuloerot jyrkistyvät ja vatsanseudut kasvavat.

Meidän on tehtävä päätöksiä kansakunnan vahvuudesta, missä kouluttautuminen on lähtökohta 1. Seuraavaksi on tartuttava epämiellyttävään seikkaan - perinnöt ovat tänään ja huomenna suuremmat kuin koskaan ja osa noista varoista tulee menemään vanhusten omaan hoitoon ja huolehdintaan, tulontasaus ei jaksa huomenna enää tätä nykyistä hoivayhteiskuntamallia ylläpitää. Rahaa ei yhteisessä laarissa ole riittävästi.

Lähtökohta 1 - kouluttautuminen on jatkuvaa ja koko järjestelmä on pantava remonttiin, edellytykset remontin teolle pitää tapahtua nyt jo tämän vedenjakajahallituksen aikana. Oppiminen, osaaminen, innovaatiot ja ennen kaikkea uteliaisuuden vilpitön hyväksyminen takaavat menestymisemme, esim. ympäristöteknologialalla, jossa voimme nousta sen eräillä osa-alueilla maailman huipulle. Suomalaiset ovat rakentaneet Nokian amerikkalaisille omistajille. Huomenna ei enää kaikki ole myytävissä, me tarvitsemme oman kansallisen omaisuuden, jolla ei ole hintalappua.

Lähtökohta 2 - kansalaisiin on puhallettava yhteishenkeä ja se ei tapahdu räikeillä epäoikeudenmukaisuuksilla yhtiöiden tulojen jakamisessa - on luotava uusi ajattelu siitä, ketkä ja miten voitonedellytykset luodaan ja jaetaan. Eriarvoistuva ja uusluokkajakoa lietsova malli on nyt meneillään - osa kansasta on jatkuvan YT-uhan alla, toisaalta jatkuvaa työtä ei enää ole, on vain yrittämisen meininki, jossa olemme itsemme herroja hinnoittaen itsemme kukin tavallansa. Yksilöiden yhteenliittyminen on kansalaisyhteiskunnan suojelluin ominaisuus ja kaikki voivat rakentaa ryhmiä lobbaukseen ja painostukseen - luoden itselleen arvoisensa elämän keskipisteen.

Kiina, joka on nouseva maailman valta ja omien sisäisten ongelmien tyyssija ( ja meillä monien selityksien sija miksi meillä menee niin kuin menee...) - voisi antaa meille tuhansia vuosia vanhana historiana yhden hyvän neuvon. Se on ominaisuus, miten huolehdimme itseämme ja ympäristöämme.

Kiinalaiselle on tärkeämpää nähdä hyvinvointi lähipiirissänsä kuin pelkästään itsessä. Tämä ero kollektivistisesta ajattelusta meidän individualismiin on se suuri ero, joka nyt nostaa Kiinaa suurimmaksi talousmahdiksi. Kiinalaiset ymmärtävät, että yhteenkuuluvuus, hyödylliseksi tunteminen ja luottamus kokea osallistumista ja oikeudenmukaisuutta omassa ryhmässään on kaiken lähtökohta. Yksilö on valjastettu lähipiirin eduksi, ja näin yksilö on turvassa omassa yhteenkuuluvuusryhmässänsä.

Ilkka Luoma


http://ilkkaluoma.blogspot.com
.............................................

Kuvakokoelma ylläolevaan kirjoitukseen [ 1 - 6 ] :

1) IMG_0602.JPG--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/459184565/ ---

Teksti 1)
Kuvan kuuluisa patsas Helsingin Hakaniemessä demareiden linnoituksessa kuvastaa ottelua vastakkainasettelusta, joka on jo syntynyt jakamaan kansakuntaa vedenjakajalla. Osa ihmisistä repii yhä enemmän "lattiatason työstä ja -kulutuksesta" itselleen osinkoja, optioita ja palkkioita. Osa taas hylkääntyy leipäjonoihin, terveyskeskusjonoihin ja AA-klinikkajonoihin yksinäistyen osallistumattomuuteen ja hyväksymättömyyteen.

2) IMG_0603.JPG--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/459184593/ ---

Teksti 2)
Demareiden puoluelinnoitus Helsingin Hakaniemessä peräänkuuluttaa jäseniään palaamaan takaisin, kuin Gabrielille paluukutsu muinoiselta tytöltä. SAK:n kerskakulutusmainos ei hävittänyt demareiden kannatusta, vaan mainoksesta syntynyt ruokapilkkaa koskeva pahennus. Mainos oli edellä aikaansa, mutta liian kirkas - totuutta lienee edelleen vaikea katsoa silmiin ja tuomio oli valmis.

3) IMG_0606.JPG--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/459184605/ ---

Teksti 3)
Demareiden päälinnoitus, puoluetoimisto sulkee oviaan kesällä aikaisemmin, joko kesäajan takia tai ihmisten vapaa-ajan hyväilemiseksi. SDP "hävisi" Kokoomukselle vain 23.000 äänellä, siis koko maassa. Sauli Niinistö sai yksin 60.000 ääntä demareiden vankalta äänialueelta, SDP siis "hävisi" Niinistölle, ei Kokoomukselle. Vedenjakajatappio oli onni demareille, sille nyt he voivat uudistaa itsensä neljässä vuodessa ja tulla takaisin kansakunnan vastuuliikkeenä korjaamaan syntyneet ja syntyvät virheet. Kansakunta saa herätyksensä kokemaan ympäristönsä tilaa kaikkinensa.

4) IMG_0608.JPG
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/459184615/ ---

Teksti 4)
Kaiken päätteeksi kirjoitetaan perunkirjoitus, jossa jaetaan mitä on jaettavissa jälkeenjääville. Tuhkasta on noussut lintuja, niin myös kansalaisliikkeitä. Demareilla on nyt yhdistymisen kausi Vasemmistoliiton kanssa - koko tavallisen kuluttajan ja työtätekevän kansanosan on nyt liittouduttava yhtenäiseksi yhteiskuntavastuuliikkeeksi, jossa rintama ei rakoile.

5) IMG_0611.JPG
--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/459184635/ ---

Teksti 5)
Vahingossa kuvausteknisesti ilman manipulaatiota saatiin lippu puolitankoon kävelemällä oikeaan kohtaan, jolloin näkymä oli todellisuuden vastainen - samalla tavalla Suomi sai hallituksen, joka on todellisuutta vastaan - se ei kohtaa ymmärrystä ympäristönsä kokonaistilaan, jossa ihminen itse ja ympäröivä luonto oireilee sellaista, mihin "vastuullisella kulutusjuhlalla ja markkinataloudella" ei parannuskeinoja luoda kokonaisuuden ehdoilla.

6) IMG_0612.JPG--- http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/459184663/ ---

Teksti 6)
Eduskunta alkaen vaalijärjestelmästä on tulevan remontin esitilassa, nyt paalutetaan perustuksia kestokykyyn mihin yhteiskuntamme joutuu oppimisessa, kouluttautumisessa, terveydenhoidossa, hoivaperiaatteissa, tulontasauksessa ja ennenkaikkea kansakunnan yhteenkuuluvuus- ja osallistumisjärjestelyissä, missä se aivan tavallinen kansakunnan osa saa kokonsa mukaisen sijan valtajärjestelmissä - on syntynyt uusien kansalaisliikkeiden aika.
Heikki Heinonen
Internet

#8 Hallitusohjelma

23.09.2009 18:25

Pois pakkoruotsi! :O

Suomi pois Afganistanista! :O

Vanhukset ensin, sitten vasta liito-oravat! :O

Maahanmuuttajia vain sen verran mitä voidaan kotouttaa! :O
Eino Leinonen
Kempele

#9 Ei hallituksen pidä erota

23.09.2009 18:30

Kyllä vaalirahoitusta tarvitsee jokainen joka eduskuntaan pääsee. Jos vaalirahoitusta ei ole, asioista päättäisivät vain rikkaiden sukuje vesat, heillähän olisi silloin tehdä muita näyttävämpi ja laajempi kampanja. Köykäisemmällä budjetilla mukaan lähtevällä sitävastoin taas eväät puuttuisi.. ja niimpä köyhä arkailijan mäelle yrittävä olisi kokonaan pois silmistä ja pois mielestä -äänimäärä kyvyistä huolimatta riittämätön läpimenoon.

LISÄKSI hallituksen vaihtamisen maksaisi kansa. Turhaan menisi taas paljon rahaa yhteiskunnalta vaalien järjestämiseen. Lisäksi politikot keräisivät taas rahaa, joka olisi loppupelissä pois kansalta.

Vanhanen, Katainen ja Stubb ei ole "jyrääviä politikkoja" vaan ovat hyvin yhteistyökykyisiä ja päätöksiin vaikuttaa laaja joukko ihmisiä.
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#10 Mihin on kadonnut luottamus ja poliitikkojen innovointikyky

23.09.2009 21:22

ORIG 02.09.2006

Puuttuuko eduskunnasta, puolueilta ja poliitikoiltamme rohkeus innovaatioihin ja keksintöihin?

Politiikka on yhteisten asioiden hoitoa ja kilpailutalous tuottaa uusia keksintöjä ja innovaatioita päivittäin. Onko näillä asioilla jotain yhteistä? Eduskunta säätää lait, joiden pohjalta kansalaisilla voisi mennä paremmin, helpommin ja mukavammin. Onko tavoite aina parempaan, nopeampaan, tehokkaampaan ja mukavampaan? Onko Eduskunta jarru kehitykselle, jotta useammilla meistä voisi olla mahdollisuus saavuttaa tyytyväisyyttä? Syntyykö tyytyväisyys aina paremmasta, nopeammasta, tehokkaammasta ja suuremmasta?

Tuotekehitys, evoluutio ja keksinnöt sävyttävät ihmistä, luontoa ja koko muuntuvaa eliöstöä. Tuotekehitys ja keksinnöt ovat ihmisten tapa tyydyttää uteliaisuutta ja luomisen tarvetta. Ihmisen tulisi olla luonnostaan utelias ja halukas kokemaan uusia koko luontoa nähden tasapainoisia mahdollisuuksia. Kaikki kehitys ei ole lopullista ja "oikean suuntaista", vaan välillä otetaan peruutusta entiseen, kuten politiikassakin ja yhteisten asioiden hoidossa.

Kansanedustuslaitos edustajineen on hidastunutta enemmistön huomioon ottamista, missä suurille yhteiskunnallisille keksinnöille ja innnovaatiolle ei ole sijaa. Muutokset laajasti kansalaisille lainsäädännöllisesti ovat hitaita, koska uusi ja ennalta kokematon on uhka yhteiskuntaturvallisuudelle. Käytännössä pieni vähemmistö säätää enemmistön mahdollisuuksia. Ympäröivä luonto on täynnä esimerkkejä, kuinka evolutiivinen tuotekehitys toimii tasapainossa muun ympäristön kanssa.

Vain pieni osa ihmisistä on pioneereja, suurin osa myötäilijöitä. Turvallisuushakuisuus ei siedä nopeita muutoksia. Eduskunta ei myöskään osoita nopeita muutoksia, vaikka taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti maailmanlaajuinen työn uudelleen jako niin edellyttäisi. Vai onko malli katsoa ensin ja valita sitten parempi?

Poliitikko ei osoita "keksintöjä" eikä innovaatiota kansalaisille, koska häneltä odotetaan vakautta, tasa-arvoisuutta ja laajojen kansanosien huomioon ottamista. Tosiasiassa edustaja on äänestäjiensä renki ja niiden tuntojen ja tarpeiden edunvalvoja. Edustaja lupaa aina samat asiat: turvallisuutta, kasvua, rahaa ja toimeentuloa. Läheskään kaikki suomalaiset eivät näitä lupauksia kohtaa.

Demokratiassa yhteiskunnallinen vastuu voi ajaa edustamansa ryhmän etujen ajamisen edelle. Innovaatiot ja keksinnöt pohjaavat useasti pienien ryhmien tavoitteiden saavuttamisen varmistamiseksi. Yleinen edunvalvonta ja laaja yhteiskunnan etu ei salli nopeita kilpailusta muodostuneita innovaatioita.

Kehitys politiikan hoidossa on pysynyt vaisuna vuosikymmenet, miltei sata vuotta. Viimeiset suuret poliittiset oivallukset tapahtuivat 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa. Viimeinen suuri innovaatio aatepolitiikassa oli kommunismi, joka havaittiin ihmisille sopimattomaksi kilpailevan luonteemme vuoksi. Kommunismin jälkeen on yhteisten asioiden hoidossa tapahtunut vain pientä muutosviilausta. Politiikka ja nimenomaan puoluepolitiikka on taantunut mallina ja metodina viime vuosisadalle, se ei enää vastaa verkostoituneen ja kilpailullisen maailman tarpeita.

Ihmiset valitsevat äänillään asioidensa hoitajat ja ehdokkaat valitsevat puolueet, joille ideologinen tuotekehitystaito, menetelmäinnovaatiot ja -keksinnöt ovat miltei tuntematon ilmiö. Kilpailevat yhteiskunnat ovat taloudessa ja arkielämässä luoneet täysin uusia menetelmiä informaation välitykseen, ihmisten kohtaamiseen, tiedon löytämiseen ja sen jäsentämiseen. Nämä menetelmät ovat esiaste kansalaisten suoravaikutukselle, jolloin mielipidesuunnat, tarpeet ja tavoitteet saadaan suoraan käsittelyyn.

Edustuksellisuus ei löydä kilpailun puutteen vuoksi uudistuksia (Eduskunnassa kuulemma pätee vahvasti sanonta: näin on päätetty, ... herää kysymys: kuka ja miksi). Yhteisten asioiden innovaatiot ja keksinnöt siirtyvät kansalaisten omiin käsiin. Internetin yhdistävän vaikutuksen myötä kansalaiset suorittavat tahtomattaan uuden kehitystä yhteisöllisyyden kehittymiseksi.

Ihminen on nisäkkäille tyypilliseen tapaan laumaeläin ja kaipaa hyväksyntää, osallistumista ja kannustetta onnistumisistaan. Yhteiskuntakeskustelu on siirtymässä kansalaisten käsiin ja samalla toteutuu vääjäämätön yhteisten asioiden tuotekehitys ja innovointi. Tämä tuotekehitys on suunnittelematon ja toteutuu "lajinvalinnan periaatteiden mukaisesti".

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.com
Mika Pesonen
KUOPIO

#11 Oppositiolle kaikki tuki!

23.09.2009 22:59

Nyt on oppositio puolueiden laitettava välikysymys hallituksen luottamuksesta, jolla saadaan hallitus ja pääministeri kaadettua. Kun ei voida muuten mitään!

Muistaakseni viimeiseksi ollut Pääministeri P L"ipponen" ajoi "Nyky pres" Halosen pyynnöstä just sitä presidentin oikeuksien kavennusta, jossa Presidentti ei voi hajoittaa eduskuntaa vaan pääministeri "Joka "Nykyinen Vanhanen" on paskassa jo nilkkoja, ellei kainaloita myöten"

Vanhanen on nähnyt vimeisen päivän hallituksessa!

HYVÄ PS!
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#12 Mihin johtikaan presidentin valtaoikeuksien purku?

24.09.2009 00:34

Lainaus toisaalta (US-blog):

"Tämä on esimerkki mihin johti presidentin valtaoikeuksien purku. Vain Vanhanen voi erottaa Vanhasen, siis hallituksena eduskunnan hajottamisen kautta, ellei Kokoomus heittäydy hankalaksi - tosin koko muu eduskunta (ilman Kokoomusta ja Keskustaa) voi aikaansaada hallitukselle epäluottamuslauseen ja sitä myöten olisi ehkä pääsy ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin.

Adressi on indikaatio kansan mielipiteestä, ei edes täysin uskottava, mutta suuntaa antava. Jos adressi kerää 200.000 nimeä, on se pakko huomioida, mutta mitään muuta vaikutusta sillä ei ole, kuin säikäyttää edustajia. Nyt katsotaan missä menee raja, kun kansa itsessään ryhtyy käyttämään ääntänsä keskellä vaalikautta".
anne lepistö
kauhajoki

#13 arvovaalit

24.09.2009 00:56

Viime aikojen vaalirahasotkut ovat herättäneet voimakkaan ajatuksen siitä, että poliittisissa vaaleissa ei tulisi käyttää lainkaan suurella rahalla ostettua mainontatilaa, esimerkiksi lehdissä tai televisiossa. Paras ja luotettavin markkinointikeino tulisi olla suora kontakti mahdollisiin äänestäjiin. Siten kaikki puolueet kannatusluvuista riippumatta olisivat samalla viivalla. Lehdistössä ja televisiossa voisi olla ainoastaan ehdokkaisen kuvat ja äänestysnumerot. Nykyiset uudet kanavat, esimerkiksi netti, luo hyvät mahdollisuudet kertoa mielipiteistään. Tästä haluaisin myös herättää keskustelun!
Tiina Vousden
Salo

#14 Olen VAHVASTI eri mieltä

24.09.2009 02:28

Vanhukset 5/
Kokeneet ja terveet ihmiset ovat työreservi. Kokemus täydentää innokkuutta. Ihmiset elävät entistä pidempään ja omaavat suurenevat perinnöt. Perinnöt menevät uuteen tarkasteluun, joko verotukseen tai omaehtoiseen oman elämän turvaamiseen niin terveyden- kuin sairaudenhoidossa. Yli puolet sairaanhoidon kustannuksista menevät noin kuuteen viimeiseen elinkuukauteen. Eutanasia ***/ tulee vääjäämättä lakitarkasteluun. Todistettavasti haluaville järjestetään kunniallinen poistuminen. Elämän jatkaminen ei ole itseisarvo - vaan tavoitteena on elämänlaatu.

Maahanmuutto 6/
Suomi tarvitsee uutta ahkeraa verta. Geenistöllinen monimuotoisuus takaa evoluution, jossa kansakunta pysyy vahvana. Suomessa asutaan suomalaisina, oli synnyinmaa "musta tai keltainen". Suomalainen identiteetti liittoutumattomana ilmiönä on ns. EU-harvinaisuus, josta mm. Ruotsi ja Itävalta pitävät kiinni. Suomi on hyvä maa elää suomalaisille****/. Suomessa noudatetaan suomalaista lakia, kulttuuria, perinteitä ja tapoja - niitä ei ole vaikea vieraankaan oppia tai edes kunnioittaa.
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#15 Itse äänestämisestä ja myöhemmästä vaikuttamisesta

24.09.2009 06:55

Äänestäjien tahto ei toteudu eduskunnassa
20.7.2009 9.16 |

[ … kansakunta äänestäjinä on kaappinsa päällä, kun valitsemme sisällön neljäksi vuodeksi, ja sittenkään kansalaisen ääni ei toteudu käytännössä hänen valinnan mukaisesti - nykyinen äänestysjärjestelmä tukee ja ajaa ehdokkaat valinneen puolueen etuja … ]


Kaltaiseemme demokratiaan kuuluu vapaa äänestys. Meillä on yksi ääni annettavanamme. Valitsemamme edustajat mm. eduskunnassa käyttäytyvät enempikin puolueensa ja ryhmäkurin mukaisesti kuin suoraan edustaisivat äänestäjiään, siis työnantajiaan. Ihmiset ovat erilaisia, saadut äänimäärät ovat erilaisia, siis myös kunkin edustajan käyttämät valtuudet yksilöllisin ääniluvuin. Tavoitteena on saavuttaa suorempi kansalaisvaikutteellinen yhteiskuntaÄänestäjät ovat vaalikarjaa, jota hoivataan, kuunnellaan ja mielistellään - kyllä kaikelle: eläkkeet, siltarummut, maataloustuet, yrityselämään tutkimusrahaa, korkeakoulutukseen kehitysrahaa ja opiskelijoille lisää opintorahaa. Nyt hamutaan ääniä ja kansalaisia omiin leireihin. Nykyinformaatiologistiikan aikakaudella kansalaiset ottavat enemmän suoraa vaikutusvaltaa.

Puolueet asettavat ehdokkaat - kukin omanlaisensa karsinnan kautta. Vaaleissa on mukana julkkiksia, on myös älyköitä ja myös vähemmän innovatiivisia. Suomi on puolueiden maa puhuttaessa vaaleista. Meille äänestäjille taas valinnat ovat hyvin usein henkilövalintoja.

Meillä on kullakin suosikkinsa, oli se sitten taitavasti Kuros-episodilla vauhditettu Vanhanen, Keski-Euroopasta rullaillut Niinistö tai vihreiden atomituuli Hautala, joka miltei ainoana on ymmärtänyt mihin markkinamekanistinen ”kulutusquarterbusiness” on maapalloa viemässä.

Jokainen kansalainen omaa yhden äänen. Eduskuntaan pääsee pienimmillään muutamalla tuhannella äänellä. Äänikuninkaat ja -kuningatteret saavat jopa 40.000 ääntä. Silti jokaisella edustajalla on suuressa salissa vain yksi ääni. Painoarvoa äänikuninkaille voi järjestyä painavampina edustajasalkkuina arvostetuimmille valiokuntapaikoille - tai puolue-elitistit/ -suosikit nappaavat ne.

Kansalaisen näkökulmasta heidän äänien suuntaus valituilleen ei anna oikeaa äänimäärämahdollisuutta itse eduskuntasaliin, onhan 40.000 kansalaisen luottamuksen saaneella aivan eri painoarvo kuin 3.500 ääntä saaneella. Lähinnä puolueiden kannattamana meillä on voimassa suhteellinen vaalitapa 1), jossa äänet menevät koko vaaliliiton yhteiseen pottiin [vaalipiireittäin].

Eniten ääniä saanut saa suurimman vertausluvun (siis kaikki vaaliliiton äänet vertausluvukseen), toiseksi eniten saa puolet kaikista jne - näin vahvat pönkittävät saman puolueen/ vaaliliiton heikkoja. Vahvat vievät mukanaan sellaisia, joille kansalaiset eivät suurta luottamusta antaneet. Näin on mahdollista, että 6.000 ääntä saanut jää rannalle 3.500 ääntä saaneen sijasta.

Kansalaisen ääni kohdistuu paremmin, jos kaikki vaaliliitot puretaan ja suhteellinen valintaprosessi poistetaan. Valittavat edustajat saadaan suoraan kunkin saaman äänimäärän mukaisesti vaalipiireittäin.

Puolueet ovat eduskunnassa ryhmityksen lähtökohta. Puolueet metsästävät puolueelleen ääniä, jotta ryhmäkurilla saavutetaan puolueen itsensä päättämiä vaaliteemoja ja yleensä lähinnä muita tavoitteita. Kansalaiset eivät arvosta puolueita, ja ovatkin jäseneroamisaallon harjalla juuri nyt. Puolueet ovat kasvottomia, edustajaehdokkaat taas näkyviä, lupaavia ja jopa karismaattisia. Ihmiset tekevät muutoksia, eivät puolueorganisaatiot.

Uudessa vaalitavassa ehdokkaan saama oma äänimäärä ratkaisee, saadut ehdokkaiden äänimäärät pannaan yksinkertaisesti suuruusjärjestykseen vaalipiireittäin ja vaalipiirille määritetty eduskuntapaikkamäärä rajaa viimeisen läpi menevän - laskennassa ja läpimenossa ei käytetä suhteellisuutta eikä vaaliliittojen haamuääniä toisten eduksi.

Asia ei ole kuitenkaan näin yksinkertainen - väritön puolue ei saa valovoimaisia ehdokkaita, mutta voivat saada tasaisen käyrän ehdokkaita, jolloin henkilökohtaiset huippuäänimäärät eivät nosta äänikuninkaiksi ketään, joten ehdokkaat asettanut puolue/ aatesuunta ei saa ”oikeutta” saamilleen kaikille äänille.

Peilatakseen tätä puolueen/ aatesuunnan/ kansalaisliikkeen saamaa kannatusta valittuihin edustajiin, lasketaan vaaliäänien ynnäyksen jälkeen kullekin valitulle ehdokkaalle hänen oma painoarvo - ääniluku, oman vaaliliiton saamista kokonaisäänistä. Jokaiselle kansanedustajalle tulee näin oma henkilökohtainen painoarvo äänilukuna itse äänestyksiin eduskunnassa. Toisella edustajalla voi olla 1,6 ääntä kun taas jollakin on ”vain” 0,85 - esimerkkeinä - suurimman osan saadessa noin yhden äänen. Kuitenkin eduskunnan äänestyksissä nuo pienet äänierot voivat ratkaista äänestyksiä.

Tässä uudessa vaalitavassa kansalaiset saavat välittömämmin omat todelliset suosikit heille kuuluviin ja ansaittuihin painoarvoihin. Kansan valinnat menevät paremmin läpi myös äänestyksissä itse eduskunnassa.

Siis kerrattuna tämä tarkoittaa, että esim. jostain vaalipiiristä nousseet 10 edustajaa ovat valitut suoraan henkilökohtaisten ääniensä perusteella ja sitten kullekin lasketaan oma henkilökohtainen ääniluku haettuna kunkin puolueen/ vaaliliiton kokonaismäärästä tietyllä laskentakaavalla (mm. edustajan saaman henkilökohtaisen äänimäärän osuus kaikista vaaliliiton/ ryhmän kaikista äänistä).

Jokaisella edustajalla on oma yksilöllinen kannatuksensa mukainen painoarvo äänilukuna eduskunnan äänestyksissä. Näin toteutuisi kansan suoratahto ja vaalit tulisivat henkilö- eikä puoluevaaleiksi. Testi edellisen vaalien saaduilla äänimäärillä muuttaa runsaasti ns. viimeisten paikkojen henkilösisältöä, mutta painotus eduskuntaäänestyksissä palautuu henkilökohtaisten äänilukujen jälkeen liki samaksi, kuin se oli perinteelliselläkin vaalitavalla.

Mitä me tästä hyödymme, kun muutamme vaalitapaa kansalaisten todellista tahtoa vastaavaksi. Me hyödymme sen, että juuri nämä ihmiset, jotka kansa on sinne vahvasti halunnut, saavat painoarvoisensa mahdollisuuden vaikuttaa todellisiin päätöksiin, heillä ollen enemmän ääniä kuin niillä, joille kansalaiset vähemmän suosioitaan jakoivat.

Tässä menettelyssä pienetkään äänestyspiirit eivät tule kärsimään, koska maa on jaettu edelleen vaalipiireihin ja kullakin vaalipiirillä on aina kuninkaansa ja kuningattarensa. Tämä uusi systeemi ei myöskään ”sorsi” pieniä puolueita - nyt ratkaisee itse ehdokkaan valovoimaisuusarvo.

Suomi ja maailma ovat muuttumassa. Lähenemme kansalaisyhteiskuntaa, jossa suora kansalaisvaikute kasvaa - kansa ottaa päätöksiä omakseen ja kansalaisäänestykset myös vaalien välivuosina tulevat lisääntymään, näin ollaan enemmän ajan hermolla ja kansalaisten ”iholla”.

Lopuksi on mielenkiintoista se, että tällä uudella äänestys- ja äänilukupolitiikalla eduskunta alkaa muistuttamaan enemmän itse kansakuntaa, joka kuitenkin nämä työtehtävät edustajilleen järjestää. Eduskunta on sinne pääsemistä sekä siellä vaikuttamista ja tämä uusi äänilukuvaalitapa ratkaisee nämä kaksi eri asiaa.

Nyt elämme puolueiden ja niiden koneistojen painottamaa puoluemarkkinademokratiaa, kun taas suoravaikutteisemmassa kansalaisyhteiskunnassa lähenemme välittömämpää kansalaisdemokratiaa. Samalla eduskuntavaalit tulisivat henkilövaaleina mielenkiintoisemmiksi ja äänestysprosentti kasvaisi.

Nettilinkki:
http://fi.wikipedia.org/wiki/S…_vaalitapa [suhteellinen vaalitapa] –
http://fi.wikipedia.org/wiki/D…telm%C3%A4 [D´Hondtin menetelmä] –

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.comKuva:
B0000402.JPG. 15.tammikuuta 2006, klo 13:41. Copyright by Ilkka Luoma 2006. Kuvaa saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä.

Kuvalinkki:
http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/386427639/

Kuvateksti:
Kaltaiseemme demokratiaan kuuluu vapaa äänestys. Meillä on yksi ääni annettavanamme. Valitsemamme edustajat mm. eduskunnassa käyttäytyvät enempikin puolueensa ja ryhmäkurin mukaisesti kuin suoraan edustaisivat äänestäjiään, siis työnantajiaan. Ihmiset ovat erilaisia, saadut äänimäärät ovat erilaisia, siis myös kunkin edustajan käyttämät valtuudet yksilöllisin ääniluvuin. Tavoitteena on saavuttaa suorempi kansalaisvaikutteellinen yhteiskunta.
Jyri Suominen
Turku

#16 Muistakaa myös tämä !

24.09.2009 18:56

Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#17 Demokratian hautajaiset

25.09.2009 08:38

Spontaani mielenilmaus eduskuntatalolla 25. syyskuuta 2009:

http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2dgfa+ilkka-luoma-demokratian-kuolema.html

Ismo Putsela
Helsinki

#18 Mielenosoitus

25.09.2009 17:27

http://www.facebook.com/group.php?gid=168570230287

Liittykää hallituksen eroa vaativaan facebook-ryhmään ja mielenosoitukseen!!!
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#19 Kutsu mielenosoitukseen!

28.09.2009 01:49

Netissä liikkuu kutsu, jota voidaan hyvin tukea - jo alkuperäisen adressin mukaisesti:
...

Kaikki Helsinkiin!


Pidetään eduskunnan edessä jättimielenosoitus.
Järjestämme mielenosoituksen asiasta 3.10.2009 Lauantaina klo 15.00 Helsingin rautatieasemalta alkaen.
Täältä lisätietoja:
http://kansalainenjapolitiikka.blogspot.com/

-------------------------------

Allekirjoittakaa Adressi uusien vaalien puolesta!!!
http://www.adressit.com/uusieduskunta


Facebook-ryhmässä nyt jo Yli 1900 Jäsentä!!!!!
http://www.facebook.com/group.php?gid=168570230287
Kimmo Koljonen
Lahti

#20

28.09.2009 02:51

Tähän voisi lisätä saman mitä olen ennenkin sanonut.

Jos haluatte muutosta, älkää äänestäkö nykyisiä valtapuolueita.
SDP, Kokoomus ja Keskusta ovat vuorotellen kaksi hallituksessa ja yksi "oppositiossa". Mikään ei muutu.
RKP on aina hallituksessa, mutta yhtään järkevää ehdotusta ei ole tullut.
Vihreät eivät myöskään ole saaneet mitään positiivista kehitystä aikaan.

Vaaleissa ääni menee puolueelle.
Eli jos äänestätte jotain yllä mainituista puolueista, takaatte ettei muutosta parempaa tule.

Aiemmin mainittuun kommenttiin -"Suomi tarvitsee uutta ahkeraa verta"- voisi todeta, että uutta verta geeniperimään tulee luonnostaan.
Nykyinen hallituksen toteuttama Ihmisten Pakkosiirto ei tuo geeniperimään uutta verta, vaan tulokkaat ovat joka puolella Eurooppaa ghettoutuneet omiin oloihinsa.
Mitä ahkeruuteen tulee ja väitteisiin etteivät suomalaiset halua tehdä "paskatöitä", niin nostetaan ko. töiden palkausta sen verran, että ihmisten on mahdollisuus tulla toimeen sillä palkalla. Tekisittekö itse töitä sellaisella palkalla, ettei olisi varaa edes ruokaan?
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#21 Pääministerin ei tarvitse yksin kantaa poliittista vastuuta

28.09.2009 14:18

(Uutisointi rymistelee - ensin hajottamassa eduskuntaa ja sitten hallitusta, ja lopulta pääminsterin päätä vadille, vaikka se ei missään olosuhteissa ole oikeudenmukaista - vastuuseen on haettava koko äänillä valittu kansanedustuslaitos)

[ ... ihmiset kerääntyivät hiljaa, rauhallisesti ja poliisin mukaan mallikelpoisesti viettämään demokratian hautajaisia eduskunnan portaille sytytellen kynttilöitään 1/. Äänestäjät lukevat pääministerin ajojahdista, kohta sympatisoiden Mattia laulamalla: "Lennä Matti, lennä". Samaan aikaan kansa jonottaa työvoimatoimistoissa, ruokajonoissa, Kela-luukuilla ja sosiaalitoimistoihin kuin terveyskeskuksiinkin ... ]

Kansalaiset tietävät tilanteensa paremmin kuin heidän valitsemat edustajat. Kansa tietää, että lähes kaikki kansanedustajat ovat saaneet vaalirahoitusta - tuntemattomimmat vähiten ja tunnetut kehäketut eniten. Kokoomus yrityksiltä, demarit ja vasurit ammattiyhdistysliikkeeltä ja Keskusta omista "kukkaisrahastoistaan". Onpa joku maksanut merkittävästi vaalikuluja omasta kukkarostaankin.

Rehellisyys on hyve, jolla nautitaan kansalaisluottamusta. Eduskunta ja politiikanhoito eivät laajasti nauti nyt kansalaisten arvostusta. Usko meni, kun pinnalle murtui RAY-episodi - laillinen (?), mutta ehdottomasti moraaliton. Vanhasen ei pidä erota yksin, eikä hallituksen - vaan koko eduskunta on valittava uudelleen. Se puhdistaa ilman ja luo mahdollisuuden nyt korkeaan äänestysprosenttiin ja veren vaihtoon Arkadian mäeltä.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen laukaisi rukkasen päin koko kansan naamaa ilmaisemalla, että nyt ei ole aikaa pohtia eduskunnan hajottamista. Tuo lausahdus oli suoraa vähättelyä kansan turhautumiselle politiikan hoitoon ja luottamukseen siihen. Selityksenä ei käy se, että on vastuutonta käydä vaalikamppailuun nykytilanteessa, kun talouskin ahdistaa. Oliko Jyrki kuin pukki kaalimaanvartijana?


Nykyiset ministerit siirtyisivät virkamiesministereiksi

Nykyhallitus voi toimia sen vähän ajan ennen vaaleja "virkamieshallituksena" - luulisi sitä peräänkuulutettua isänmaahenkeä ja lähimmäisen rakkautta sen verran löytyvän, että kansa saa valita uudet luottamusedustajansa. Jos nykyiset ministerit haluavat vaaleissa pärjätä, ponnistelevat he täysillä virkamiesministereinä. Muuta ihmeellistä ei hallinnossa tapahdu, sillä virkamiehet kuitenkin käytännössä ministeriöitä johtavat - osa virkamiehistä ei ehkä edes huomaisi, kun ministeri on poissa.

Voidaan myös sanoa, että nykyiset ministerit eivät ole korvaamattomia. Suomen kansa kykenee milloin tahansa järjestämään äänillänsä 500.000*/ suomalaisen joukosta toimivat ministerit ilman perinteen painolasteja. Oli aliarvoistavaa vähätellä kansalaisten vihastusta vaalirahakeplottelusta vetoamalla kiireisiin - vaikka se oli todella oikea ilmaus, mutta eri asiayhteydessä.

Nyt onkin todella kiire valita uusi eduskunta, koska maan asiat vaativat tosissaan ammattitaitoista hoitoa täydessä kansakunnan luottamuksessa. Nykyhallituksen suunta saattaa olla vakavasti väärä - ei tahallaan, vaan hallituskoalitiona, jonka valiintuminen mahdollistui Kehittyvien maakuntien rahoittamana.

Nyt hallitus vasalleineen junnaa Suomea Natoon - kansan vastaisesti, purkaa presidentin valtaoikeuksia - kansan vastaisesti - elvyttää väärin jakamalla ostovoimaa työllisille tuloveroalena, mitkä rahat työtä tekevä säilöö sukkaan ja pankkeihin, pahan päivän varalle. Hallitus olisi sen sijaan voinut käynnistää "kansalaistyömaat" luomaan työtä - työllä kansa elää. Työ on oikeus ja työ on velvollisuus. Työttömyys nousee talven tullen korkeammalle kuin ministerit uskaltavat ääneen sanoa.


Kansa ei politiikan ruumista halaja - ihmiset kaipaavat luottamusta

Kansa ei kaipaa poliittisia ruumiita, vain media kaipaa niitä etusivutäytteiksi. Kansa sympatisoi mm. Vanhasta ja on valmis äänestämään ja lennättämään hänet heti Brysseliin - entä jos Matilla onkin aika-ajoin epätäsmällinen muisti?

Kansa ei kaipaa muuta kuin luottamusta, sillä rehellisten yhteisten asioiden hoitajien antamat kipeätkin lääkkeet talous- ja kansallisen itsetuntoterveyden hoitamiseksi otetaan vastaan, kun tiedetään, että valitut edustajat puhuvat totta.

Kansalaiset ovat pienestä ponnistaen aloittaneet omat toimenpiteet - on adressia 2/, on mielenosoitusta 3/ ja yhä suurempien tapahtumien suunnitelmia - kerätään ryhmiä, suunnitellaan yhteiskuljetuksia. On kuulemma suunnitteilla 3.10. (Saksan yhdistymisen vuosipäivä) suuri mielenosoitus eduskuntatalolle 4/.

Kansalaiset ovat nyt aktiivisia ja tämä toimeliaisuuspurkaus pitäisi hyödyntää ennenaikaisena eduskuntavaalina, jolloin kansa nousee uurnille sankoin joukoin. Ennenaikaisissa eduskuntavaaleissa voittajana olisi kansa - Suomen kansa, ehkä historian suurimmalla äänestysprosentilla!
...


*/
500.000 on lukumäärä suomalaisia ihmisiä, joiden joukosta voidaan valita tuhansia eri variaatioita uudeksi eduskunnaksi ja hallitukseksi - olisikin hyvä, jos tuuletetaan oikein kunnolla - nyt ei ole Kekkosta pöllyyttämässä voitte vain arvata, mitä olisi jo tapahtunut, jos Kekkonen olisi presidenttinä - niin meillä olisi ollut hätätilahallitus jo yli vuoden päivät - nykyhallitus ei piitannut mm. SuomenPankin varoituksia jouluna 2007 - nuo varoitukset toteutuivat lähes täydellisesti.

1/
Kuva-albumi Demokratian hautajaisista eduskuntatalon rappusilta, copyright by Ilkka Luoma 2009
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2dgfa+ilkka-luoma-demokratian-kuolema.html ---

2/
Vaaditaan uusi eduskunta
http://www.adressit.com/uusieduskunta

3/
Kuva-albumi Ruokajonomielenosoituksesta eduskuntatalon rappusilta, copyright by Ilkka Luoma 2009
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2dec3+ilkka-luoma-mielenosoitus.html ---

4/
Facebook -ryhmä [Eroa hallitus, valitaan uusi eduskunta ~ perustaja Ismo Putsela]
http://www.facebook.com/first.ilkka?ref=profile#/group.php?gid=168570230287
...


Ilkka Luoma
..

Sent:
Cc: presidentti@tpk.fi ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; paivi.rasanen@eduskunta.fi ; pekka.ravi@eduskunta.fi ; timo.kalli@eduskunta.fi ; anni.sinnemaki@tem.fi ; jukka.gustafsson@eduskunta.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; matti.vanhanen@vnk.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu
Sent: Monday, September 28, 2009 10:25 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Pääministeri Vanhanen ei voi olla ainut poliittinen vastuunkantaja
...
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#22 Kuinka edellisissä vaaleissa kävikään?

30.09.2009 13:05

23000 erotti demarit hallituksesta

Jyrki Katainen johti puolueensa Sauli Niinistön täydellä avulla hallitukseen ja vaalivoittoon. Vain 23000 ääntä erotti demarit hallituksesta, jos jossitellaan, ja Sale olisi päässyt presidentiksi … - no marinat pois ja katse seuraaviin vaaleihin —

[ 23032007 … Sauli Niinistö henkilönä nousi historialliseen tulokseen (60.498 ~ 10% koko Suomen Kokoomuksen äänistä!); hänen henkilökohtainen persoona ja karisma veivät mukanaan joukon kokoomuslaisia Arkadianmäelle nostaen suurelta osin Kokoomuksen hallitusvastuuseen, kansa antoi luottamuksen nimenomaan Niinistölle… ]

Uusi eduskunta on valittu. Kansa on sanonut painavan sanansa - huolestuttavinta on puoluepolitiikan häviö ja kansalaispassivismi uurnien laistamisena ja äänestämättömyytenä (67,8%). Uudet kansanedustajat tulevat ajalemaan ylös ja alas vallan ja suosion hisseissä - kansa katsoo vierestä ja odottaa tekijöitä, jotka kuuntelevat ja lopulta tarttuvat myös vaikeisiin puhumattomiin aiheisiin. Kuvassa eduskunnan uuden osan modernit suomalaisvalmisteiset hissit.


Kansa on sanonut painavan sanansa äänestysprosentissa (v. 2007 67,8% - v. 2003 69.7%) - suurimman tappion sai puoluepolitiikka, joka on jäämässä maapallollisen kehityksen jalkoihin niin työn uudelleen jaossa kuin ympäristön todellisessa huolehtimisessa.

Vedenjakajuus eduskuntaan syntyy koko ajan suurentuvasta vähäosaisten määrästä verrattuna kulutusyhteiskunta-aktivisteihin. Kansakunta tarvitsee voimaa johtajiltaan sekä yrittämisen- ja luottamuksen tuulia elämänsä keskipisteeseen.

Sauli Niinistön panos merkitsi hyvin kiusallista tilannetta Kokoomuksen puheenjohtajalle. Kansa on ilmaissut halunsa kuka on pääministeri ja kuka on Matti Vanhaselle (24.037) oikea vaihtoehto - Sauli kuitannee oikeutetusti vähintään valtiovarainministerin salkun.

Niinistölle sopisi myös ulkoministerin salkku, hoitaisi Putinin kaltaiset henkilöt sopivalla karismalla ja otteella. Olisi mielenkiintoista laskea tarkoin, kuinka monta edustajaa Sauli vie mukanaan suureen saliin.

Toinen voittaja varjoisalta puolelta on Kokoomuksen voiton takaa perussuomalaiset. Kansa antoi pienoiskoossa uuden ajan esialun kansalaisliikkeiden nousulle. Perussuomalaiset ovat hyvä pohja neljän vuoden päähän nahan uudelleen luonnin kautta merkittäväksi aktiivikansalaisliikkeeksi.

Perussuomalaiset voisivat vaikeiden asioiden toteuttajaeduskunnassa vuoden 2011 vaalien jälkeen olla osaltansa vastuunkantaja heille, jotka eivät uurnille nyt menneet valintavaikeuksien, syrjäytyneisyyden tai sopivien ehdokkaiden puutteen vuoksi.

Keskusta sai ”voiton” häviöstään huolimatta. Matti Vanhanen kuivuudellaankin vetoaa tavallisiin suomalaisiin ja hänestä tullee myös uusi pääministeri. Vanhanen tulee varmasti Niinistön kanssa toimeen ja Jyrkille lohkeaa vaalivoitosta ilmiselvästi kauppa- ja teollisuusministerin paikka.

Paavo Väyrynen (10.937) palaa ulkoministeriöön tai Paavoksi Paavon paikalle suuren äänisaaliinsa kanssa ja lisäksi hän pystyy Kekkosen miehenä hoitamaan suhteita Venäjälle.

Tukipuolueiksi suomalaisten vuoksi pitäisi saada pääomia edustavat ruotsalaiset sekä ilmastomuutosta torjumaan vihreät. Ympäristöministeriksi sopii Anni Sinnemäki (7.680) ja opetusministeriksi Stefan Wallin (11.107). Vihreiden kansalaispalkka tulee hallitusohjelmaan purkamaan valtion ja kuntien virkabyrokratiaa - tosin kansalaispalkkaan sidotaan soveltuva työvelvollisuus.

Keskusta ja Kokoomus sopivat hyvin yhteen, koska tämä vedenjakajaeduskunta valmistelee pohjia vaikeille päätöksille neljän vuoden päähän - nuo vaikeat asiat ovat maapallollinen työn uudelleen jako, varttuneen väen huolehdinta ja tulontasauksen täysin uudelleen arviointi.

Lisäksi koko koulutusjärjestelmä pitää pohtia uudelta pohjalta ja puolustus rakentaa liittoutumattomuudelle ja sitoutumattomuudelle. EU keskeinen yhteispuolustusperiaate nostaa Saksan johdolla päätään ja koko EU ottaa hiljalleen irtiottoa USA:sta.

Kaupallisesti uudet nousevat maat Kiina edellä ovat Suomen mahdollisuus. Me elämme viennistä ja jos halutaan pitää kiinni hyvinvointiyhteiskunnasta on kaupan ja kilpailukyvyn vastattava kiristyvään kansainväliseen kilpailuun, myös kustannuksien osalta.

Joudumme pohtimaan täysin uudelleen palkka- ja yrittäjäpolitiikkaa. Yrittäjyyden tietä on tasoitettava ja kannustettava ottamaan päätöskykyä myös pieniin tiimeihin, jotka ovat riittävän notkeita kilpailutilanteeseen ja tuotekehitykseen.

Jyrki Kataisen (10.796) Kokoomus [616.000 - vain 23.000 enemmän kuin demarit] ansaitsee onnen toivotukset; erityisesti Sauli Niinistö - Kokoomuksen uuden identiteetin ja karisman luoja saa palkkionsa ja nousee käytännössä tasa-arvoiseen asemaan hallitustyöskentelyssä Matti Vanhasen kanssa.

Matti Vanhasen Keskusta [640.000] ansaitsee onnittelut torjuntavoitosta, Vanhasen perustotinen persoona viehätti suomalaisia - Matti on rehellinen kuusen kaataja Joulujuhlaan ja kädentaito on huomisen Suomea palvellessamme toinen toisiamme, pitääksemme itsemme työstä aktiivisina.

Perussuomalaisten [112.000] Timo Soini (19.690) ansaitsee Vuoden hymypoika patsaan taistelusta vähäväkisen kansanosan puolesta. PS:sta voisi syntyä uusi kansalaisliike, josta kansalaisaktiviteetti saadaan uuteen nousuun neljän vuoden kuluttua ratkaistaessa kansakunnan suuria asioita.

Demarien [593.000] Eero Heinäluoma (10.849) on kiltti ja rehellinen ammattiyhdistysjyrä, joka ei nyt onnistunut - Suomi jatkuu myös SAK:n pyöröovien jälkeenkin.

Demarit aloittavat itsetutkiskelun, onkin muistettava, että demareissa on vankka koko politiikan älykkö, Erkki Tuomioja (12.885), jolle sälyttyy nyt ratkaisijan rooli uudistettaessa Sosiaalidemokraattista puoluetta, vanhan menneen ajan vähäverisiä pitkäaikaisia edustajia mm. Itä-Suomesta putosi, aika oli ajanut ohi - nyt on rakentamisen aika.

Johtopäätös

Suomi valmistautuu torjumaan yksinäisyyttä, osallistumattomuutta sekä ajelehtimista; tavoitellen hyväksytyksi tulemista, tunnustetta ja tarpeelliseksi tuntemisen hyvää oloa - ja nyt nimenomaan kansalaisen näkökulmasta.

Kansakunnan äänestysprosentti jäi alle odotusten ja se oli viesti valtaa pitäville - suurimmaksi puolueeksi valittiin jälleen nukkuvien puolue - se oli huolestuttavasti voittaja näissä vedenjakajavaaleissa.

Ilkka Luoma___________________________
Linkit:

Puolueiden äänimäärät, abs. — http://www.yle.fi/vaalit/tulospalvelu/index.htm
Ehdokkaiden änimäärät, abs. — http://www.yle.fi/vaalit/tulos…kaat_A.htm
_______________________________________

Kuva:
DSC_4616.JPG. 17. elokuuta 2006, klo 14:59. Copyright by Ilkka Luoma 2006. Kuvaa saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä.

Kuvalinkki:
http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/425842557/

Kuvateksti:
Uusi eduskunta on valittu. Kansa on sanonut painavan sanansa - huolestuttavinta on puoluepolitiikan häviö ja kansalaispassivismi uurnien laistamisena ja äänestämättömyytenä (67,8%). Uudet kansanedustajat tulevat ajalemaan ylös ja alas vallan ja suosion hisseissä - kansa katsoo vierestä ja odottaa tekijöitä, jotka kuuntelevat ja lopulta tarttuvat myös vaikeisiin puhumattomiin aiheisiin. Kuvassa eduskunnan uuden osan modernit suomalaisvalmisteiset hissit.
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#23 Markkinaraha polki ideologian näyttötalouden jalkoihin

01.10.2009 20:42

(Uutisointi pauhaa poliitikkojen minimalisoivan toinen toistaan enemmän vaalirahan saantoa - kokonaan tai ei, niin tähän mennessä raha on ratkaissut ja mainostoimistot jyllänneet - poliitikot ovat sinivalkopestyt tefloneiksi, joihin ei tartu mikään lika ja loka - se ikäänkuin kimmahtaa pois…)
.
[ … kansalainen lukee ehdokkaansa markkinvaaliviestiä ja vertaa sitä naapurin iskulauseisiin; on työväkeä, mässäilyä, toivoa ja intoa. Äänestäjä kuuntelee ulkoa opeteltua ja mediatoimiston hiomaa vaalipuhetta, jossa kauniin sekaan ei mahdu mitään arkiharmaata. Ihminen valitsijana ihmettelee mistä näitä ehdokasklooneja oikein tulee, kun niin muistuttavat toisiansa, mihin katosi luontainen yksilöllisyys? … ]
.
Suomen kansa on kerran neljässä vuodessa kansakuntansa kaapin päällä. Ehdokkaat ovat pynttäytyneet brandivaatteisiin, jotka ilmentävät itsetuntokurssien ohjeiden mukaisesti juuri sitä viestiä, jolla tutkimusten mukaan päästään suureen saliin. Vaalit työllistävät persoonallisuustutkijat, kolorituuritaiteilijat, puheterapeutit ja painotalot kuin internet lay-out suunnittelijatkin - ja kaikki maksaa.
.
Kokoomus on suurin oy-rahankäyttäjä, Keskusta hyvä kakkonen kukkaisrahastoineen, demareiden pinnistellessä ay-rahalla kolmanneksi. Ruotsalaiset tukeutuvat omiin säätiöihinsä ja Vasemmistoliittokin on käsiojolla ammattiyhdistysten suuntaan, ehkä Sirola-opisto? Todellinen työväkiedustajaehdokas rahastaa verohelpotetut jäsenmaksut, ja pääoman edustajat saavat pönkityksen voitoista, jotka ovat tehdyt lattiatason ja kuluttajan ostosuorituksista. Kaiken maksaa 5/6-osa rehellinen mediaanisuomalainen.
.
.
Poliittisen vallan kova ydin on muodostunut ammattipoliitikoista, joille normaali työ on vierasta
.
Ammattipoliitikot kokevat vaalitaistelun niin kovaksi ja mahdollisen tappion imagolleen niin häpeälliseksi, että ovat rekrytoineet ammattiauttajat kohentamaan vaalikuntoa tyhjänpäiväisyyslausekkein ja markkinakikkailuin toivonaan varmempi pääsy Arkadian mäelle. Raha ratkaisee, ja kansa äänestää entistä haluttomammin.
.
Äänestysprosentti on ilmentymä politiikan hoitajien katoamisesta julkisuusavaruuteen itse kansalaisten arkipäiväiholta. Ote ja tunto arjen realismiin on kadonnut valituilta edustajilta, kun aika oli mennyt brandin ja itsetunnon rakentamiseen. Kansa on katsellut toinen toistaan kalliimpia vaalikampanjoita vuodesta toiseen1/. Tuntuukin joskus siltä, että kansa huutoäänestää kauneinta mainosta ja sujuvinta puhetta - itse sisältö katosi markkinahulinan taakse.
.
.
Aiemmin oli ideologia ja aate, jolla oli suunta sekä tavoite
.
Aate on johdatus. Takavuosina puolueilla oli ideologia. Valittu tie ja joukko sitä kulkemaan oli johtotähti, missä oli päämäärä ja tavoiteohjelma. Ponnisteltiin talkoilla, oltiin yhdessä ja koettiin yhteenkuuluvuutta sekä osallistumisen riemua. Oli myös johtajat, joilla oli karismaa. Oli johtajat, jotka olivat joukkojensa edessä. Jos joukkue ei pärjännyt, valittiin uusi johtaja - kannettiin vastuuta ja osattiin erota, paitsi presidentti Kekkonen, jolle sitä mahdollisuutta ei suotu.
.
Ennenkin seurusteltiin herrojen saunoissa ja leidien salongeissa - tehtiin politiikkaa, mutta sitä asemoitiin yksilöllisistä ja todellisista osaamisen ja kansalaisihollaolon substansseista. Taito, kyky ja herkkyys havaita äänestäjänsä oli tavoite ja päämäärä. Nyt raha ratkaisee. Olemme näyttötaloutemme orjia - on viriilimpi audimies, kirveskäsi, luontopolku marjametsässä, ripeä askellus portaissa, pikkunokkelat sananparsiheitot, opetellut huulivitsit ja kestohymy valkaistuin hampain. Kaikki maksaa.
.
.
Tänään ei pureuduta arjen harmauteen, nyt on vain haasteita
.
Nyt peitetään kaikki se tavallinen, mikä meitä aina - joka päivä, arjessa kohtaa. Poliitikot ovat kuolemattomia, kohtalokkaita ja aina oikeassa. Ovatpa niin hyviä, ettemme kadun ihmisinä tunnista kansanjärjen viestiä haasteiden kohtioissa yksi, kaksi ja kolme. Perinteellisen politiikan hoidon lopun alku on jo käynnissä ja kansa menee menojaan omissa vaikuteryhmissään ja suorapäätöksissään.
.
Kansa meni edelle - se peilaa netistä totuutta kulloiseenkin tarpeeseensa ja äänitorveimmat suoravaikuttajat vilpittömästi ja tohkeissaan hölisevät pikkuviisaina internetin palstoilla omaa itsekästä jargoniaansa - sen sijaan suuri kansa on hiljaa, lukee ja tekee päätöksiä.
.
.
Kuinka ja miten rahanvaltaa suitsitaan valikampanjoissa?
.
On selvää, että demarit ovat herkkänä kieltämässä miltei koko vaalirahoituksen, koska he sitä ulkoisista lähteistä vähiten saavat. Kokoomus on hiljaa, koska se elää rahasta. Keskusta taas saa mainetta jo ”laillisista rötöksistään”, jotka eivät kiihkottomasti tarkasteltuna niin suuria ole - on kysymys enemmänkin moraalista ja maallisesta tavasta toimia. Ovatko muut osanneet piilotella omat ”laillisuusrötöksensä” ja moraalittomuutensa paremmin?
.
Olisi hyvä kieltää ulkoinen raha ja kirkastaa kaikkien ehdokkaiden tilikirjat ja kampanjat. Jokainen kampanja ja sen osa hinnoitellaan ja lähteet paljastetaan, siis laskut ja kansalaislahjoittajat. Asia tehdään helpoksi, kun annetaan yksilöille verovähennysoikeus antamistaan vaaliehdokasavustuksista, jossa pitää mainita saajan nimi.
.
Aktivoidakseen puolueita ja kansalaisjärjestöjä tehostamaan jäsenhankintaansa, voidaan yksilöiden jäsenmaksut ehdokkaita asettaviin puolueisiin ja kansalaisjärjestöihin sallia verovähennyskelpoisiksi. Loppujen lopuksi kansan karttuisa käsi tänäänkin maksaa koko lystin - suoraan tai enimmäkseen välillisesti. Lisäksi internetin ”naamakirjat” 2/ ovat jo monille valaisseet, että avoimuus on helpottava ja elämää läheistävä asia!
.
.
Jos vaaliraha yrityksiltä kielletään - mitä se vaikuttaa valintoihin?
.
Jos vaaliraha yrityksiltä, järjestöiltä ja jopa säätiöiltä kielletään, muuttaa se suuresti suuren salin sisältöä. Edustajiksemme tulee enemmän kansan ihmisiä, joilla on haju arjen harmaudesta ja rumuudestakin - nekin kuuluvat elämään, kuten kauneus ja harmonia. Kalliit mediakampanjat 3/ siirtyvät internettiin, palstoille, naamakirjoihin ja twittereihin kuin muihin ”ilmaisiin nokkeluuksiin” - kuten adresseihin 4/ ja kirjoituksiin netiketti tavoilla bittiavaruuksien raiteille. Kansahan istuu jo tänään valmiiksi netissä ja hakukoneet ovat tuttuja.
.
Oleellista on löytää keino, millä saadaan kansalaiset äänestysaktiivisiksi. Tämän päivän äänestysprosenteilla eduskunta ei edusta Suomea pienoiskoossa. Suurin ”puolue” on nukkuvat - onnensako ohi, jää pohdituttamaan. Voisi kuvitella miten säädetty äänestyspakko muuttaisi suuren salin asia- ja edustajasisältöä. Tulisiko tällöin aatteiden ideologia paremmin esille rahan tuoksuisista vaalikampanjoista, jotka aina pudottavat pois todellista kansalaisosaamista ehdokasasetteluista.
.
.
Kansalaisten pitää saada itse asettaa myös ehdokkaitaan!
.
Pitäisikö kansan saada asettaa myös omat ehdokkaansa - internetissä olisi jo nyt paljon käyttökelpoisia ja oikeudenmukasia tapoja tehdä ehdokasasettelu, jopa moniportaisesti. Näin puolueiden asettelumonopoli murtuisi ja olisimme likempänä todellista kansalaisyhteiskuntaa.
.
Ehkä pitäisi vielä eriarvoistaa edustajat omalla ”ääniluvulla” 5/ suuressa salissa saamiensa kansalaisäänien suhteessa, huomioiden asettaneen puolueen tai kansalaisliikkeen saama kokonaiskannatus? Päätökset ovat aina lopulta yksilöasia ja kaikilla päättäjillä on oma yksilöllinen kannatus.
.
Lopuksi voidaan sanoa, että puolueyksinvaltaisessa Kiinassa edustajat ja valtaapitäjät valiintuvat aina alhaalta ylös - kaupunkien kortteleista ja maalaiskylistä aina politbyroon yhdeksän miehen valtahuippuun. Valtakruununa Kiinassa on numero yksi, jolla on todella suuri valta, nykyisin kolmen aseman mies Hu Jin Tao - vahva presidentti, jollaisen Suomen kansakin haluaisi.
.
.

Tekstissä olevat alaviitteet
1/ http://ilkkaluoma.blogspot.com…a+ahdingon
2/ http://www.facebook.com/first.ilkka
3/ http://www.sisis.net/verkkoleh…2005-08-25
4/ http://www.adressit.com/uusieduskunta
5/ http://ilkkaluoma.blogspot.com…teudu.html

.
.
Kirjoitukseen liittyvät kuvakansiot,
copyright by Ilkka Luoma 2008 ja 2009
[kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan artikkelin kanssa]
.
Kuvakansio 1 [Eduskunta päätti Nato-johdannaisista, vaikka kansa on vahvasti eri mieltä]
http://www.kuvaboxi.fi/julkine…atti-.html
.
Kuvakansio 2 [Sipoolainen kansalaisvaltuuskunta kävi vaikuttamassa suoraan päättäjiin - lopputuloksessa epäonnistuttiin]
http://www.kuvaboxi.fi/julkine…nassa.html
.
Kuvakansio 3 [Eduskunnan edessä järjestettiin demokratian hautajaiset - kansalaisliike toimi…]
http://www.kuvaboxi.fi/julkine…olema.html
.
.

Ilkka Luoma
.
.

Sent:
Cc: tarja.filatov@eduskunta.fi ; paivi.rasanen@eduskunta.fi ; timo.kalli@eduskunta.fi ; pekka.ravi@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; matti.vanhanen@vnk.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi
Sent: Wednesday, September 30, 2009 9:08 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Markkinaraha polki aatteen ideologian näyttötalouden jalkoihin
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#24 Huomaavaisuuden osoituksella on aina keinot ja päämäärät

06.10.2009 13:31

(Tutkiva journalismi ruotii Kokoomuksen vaalirahoitusyhtiötä - tilinpidon velvoiteilmoitukset olivat jääneet inhimillisistä syistä toimittamatta kaupparekisteriin - demarit ja kepulaiset ovatkin jo myllytetyt - kansalaiset tekevät omat johtopäätökset myöhemmin)

[ ... saavuttaakseen päämääränsä ihminen ja yritys haluaa vaikuttaa päätösprosesseihin. Myötämielisyys ja huomaavaisuuden osoitus on ystävällistä toimintaa tavoiteltaessa suotuisia olosuhteita omille pyrkimyksille. Olemme rapsuttaneet toistemme selkää vuosisadat, odottaen vastavuoroisuutta ... ]

Kokoomus 1/ joutuu median pihteihin vaalirahayhtiönsä tilejä tutkittaessa. Keskusta 2/ vaikuttaa pienillä paikkakunnilla, jossa heillä on suurin edustajuus valtuustoissa. Demarit voivat saada huomaavaisuutta ja myötämielisyyttä erityisesti omiltaan eli työtätekevien joukoista - SAK lienee tehnyt kaikki päätöksensä sääntöjensä mukaan.Ongelma ei ole itse vaalirahoitus, vaan tapa jolla näitä asioita pimitetään. Kansalaisten ei haluta saada tietoa siitä, että Kokoomus saa avustuksia yrityksiltä. Yritykset taas varovat leimautumista - siis pidetäämpä asiat salassa. Kansa tietää, että yrityksethän sitä rahaa kokoomuslaisille antavat. Yritykset pelkäävät, että kuluttajat panevat heidät boikottiin rahoituksen paljastuessa. Politiikkaa pidettänee niin "likaisena", että sen rahoitusta ei uskalleta avoimesti tunnustaa!Boikottia pahampi vaihtoehto on jo toteutunut. Puoluepolitiikka on menettänyt luottamuksen suuren kansan keskuudessa 3/. Perussuomalaiset ja vihreät voivat paistatella parrasvaloissa "putipuhtoisina" - kukaan ei ole heitä juuri halunnut tukea, koska heidän kauttaan ei ole suosituimmuutta ja huomaavaisuutta saatavilla, pienen vaikutusvallan vuoksi. Timo Soinin kannattaakin nyt suosion noustessa arvioida 4/ huolellisesti miten rahoitusta haetaan ja kerätään.Suurimman virheen tekevät ne poliitikot, jotka toteavat - sinänsä laillisuuden olevan salatun keräilyjärjestelmän takana, että emmehän me mitään laitonta ole tehneet. Näin varmaan onkin, mutta miksi se pitää salata - onko se jäänne politiikan kuppikuntaisuudesta, iltalypsyistä ja saunaseura-ajoilta, jolloin pojat päättivät asioita pienissä piireissä? Internetin aikakaudella kansa ottaa tiedonkulkua yhä enemmän itselleen ja keskustelevat suoraan keskenään asioista.Koko ihmiskunnan historian ajan olemme lahjoneet, voidelleet ja vaikuttaneet asioihin kaikin mahdollisin keinoin - äärimmäisenä suoravaikutekeinona täysi sotatila. Kilpailu ajaa tekemään temppuja, jotka eivät sinänsä laillisinakaan kestä moraalin valvovaa silmää. Nyt kansalaiset kysyvät politiikan hoidon moraalin perään. Kuinka moraalisia sitten itse edustajansa valitsevat kansalaiset ovat, jää meidän itsemme arvioitavaksi - millä tavoin me koetamme saada huomiota ja vaikutetta?Helsingin metroa rakennettaessa saksalainen Siemens kunnostautui lahjonnassa oikeussaleihin saakka. Metrotunneleissa sanottiin, että se lahjoo, joka pystyy - syntyi käsite: "money talks". Rahan valta on itsestään selvä joka maassa. Rahalla koetetaan vaikuttaa eri muodoin - jotkut edustajamme ovat persoja osoitetulle huomaavaisuudelle, se on niin inhimillistä, meillähän on heikkoutemme.Edustajamme eivät tarvitse lisää palkkaa selityksellä, että olisivat lahjonnan ulottumattomissa. Päinvastoin palkanalennus 5/ tuo ehdokkaiksi sellaisia ihmisiä, jotka oikesti haluavat ajaa yhteisiä asioita - kaikilta ei moraali ole kuollut. On edustajia, joita kiinnostaa vilpittömästi yhteisten asioiden ajaminen ja hoito. Suurin palkkio on vaikutusmahdollisuus ja tuloksien saavuttaminen. Joillekkin riittää maine, eikä niinkään ostovoima. Tulemme vähemmälläkin toimeen.Onkin ennustettavissa, että seuraava eduskunta saa aivan uusia vaikuttajia riveihinsä. Raha ei merkitse kaikkea. Markkinatalous ei ole ryvettänyt jokaista. Ahneus on hallittavissa esimerkillä. Kun ahneutta joka tapauksessa ruokitaan, niin tapahtukoot se sellaisilla seikoilla, joilla on merkittävää yhteiskunnallista saavutetta yhteenkuuluvuuden ja yhdessätekemisen saralle, sillä työ, joka nyt alkaa, on merkityksellistä ympäristömme hyvinvoinnille, josta ainoastaan elämämme ammennamme.

Kirjoituksen alaviitteet:

1/ http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1320753/vastine-kansanedustajat-salaavat-lahjoittajiaan-rakel-liekki-ei-kelpaisi-lahjoineen-kokoomukselle-/

2/ http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1351670/paaministeri-matti-vanhanen-nykypoliittinen-jarjestelma-kohtaamassa-kriisinsa/

3/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=keinotekoisiin+blokkeihin

4/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=maassa+kaikki+hyvin

4/ http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1860174/peruskansalaiset-kaantavat-poliittisen-kellonsa-viisareita-lahemmaksi-ihmista/

5/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=alennamme+palkkoja

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.com

...

Artikkeliin läheisesti liittyvät kuvakertomukset tavallisen kansalaisen näkökulmasta

[pihakirppistä ja kesäteatteria ~ kuvia kansioiden alta saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä. Copyright by Ilkka Luoma 2008 ja 2009]Kuvakansio 1

Pihakirppis - aitoa vaikutusta, seurallisuuden hakua ja päämäärätietoisuutta ilman sallittua suurempaa ahneutta, korruptiota kuin lahjontaakaan - silti vaikutehaenta on ilmiselvä!

--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2986a+ilkka-luoma-aito-pihakirppis.html ---Kuvakansio 2

Kesäteatterissa - tavalliset ihmiset siviilinäyttelijöinä tölvivät edustajiaan ja johtajiaan ikiaikaisella heristelyllä, jossa kansa "tietää ja osaa" - huomionantamisen ja -ottamisen inhimillisyys ajavat koko ihmiskunnan läpi mittakaavassa, jossa keinojen asteikko on yhtä laaja kuin palkka- ja ostovoimaeroissa.

--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2cvan+ilkka-luoma-kesateatteri.html ---
...

Sent:
Cc: anni.sinnemaki@ymparisto.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; jarmo.korhonen@keskusta.fi ; timo.kalli@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; matti.vanhanen@vnk.fi
Sent: Monday, July 20, 2009 1:03 PM

Subject: KANSALAISARTIKKELI - Lahjonta, korruptio ja vaikuttaminen - ihmisen arvostelua herättävää inhimillisyyttä

...
Jukka Hautamäki
Turku

#25 Joka torstai 17.00 mielenosoitus Eduskuntatalon edessä.

14.10.2009 04:56

Torstaina 15.10 klo 17.00 järjestetään Eduskuntatalon edustalla mielenilmaus. Mielenosoittajat peräänkuuluttavat kansanedustajien moraalia ja vaativat uusia eduskuntavaaleja. Tapahtuman ohjelmassa on perinteiset tanssit sekä toivon siementen kylvöä Eduskuntatalon portaille.

Tapahtuma ei edusta mitään poliittista puoluetta tai järjestöä.

Tulevina viikkoina järjestetään joka torstai mielenosoitus samassa paikassa samaan kellonaikaan, liity mukaan joukkoomme ja levitä sanaa mielenosoituksista.

http://vivalarevolution09.wikispaces.com

http://www.facebook.com/group.php?gid=138876812178


Kommentoi adressia