Vaaditaan uusi eduskunta

Vaaditaan uudet eduskuntavaalit!

(Uutisointi pauhaa lisääntyvästä työttömyydestä, media korventaa pitenevillä ruokajonoilla - kansalaisille paljastuu yhä lisää vaalirahasotkuja - ja poliitikot kilvan puolustelevat itseään kameroiden parrasvaloissa)

[ ... kansa jonottaa Hurstilla wurstia, kansa hämmästelee televisiosta toinen toistaan arveluttavimmista vaalikähminnöistä. Kansalaiset jonottavat työttömyystoimistoihin ja jonottavat puhelimissa velkaneuvontaan - työttömyyskassat palkkaavat ainoina lisää työvoimaa ... ]

Missä mennään Suomi, missä mennään Suomen kansa? Maamme hallitus on suurella kohinalla tuomassa tavalliselle ihmiselle noin 20 euron säästön ruokakasseihin - samalla kun viranomaiset ennustelevat 400.000 työttömän rajan rikkoutuvat helmikuun pakkasilla, jolloin myös ensimmäiset loppuun palaneet yrittäjät kohtaavat viimeisen tuloskatsauksen.

Maan hallitus lupasi lähes varmasti valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) suulla jouluna 2007, että Suomi välttyy amerikkalaisperäiseltä roskalainakriisiltä. Kesällä 2008 suuri kansa koki jo ensimmäiset laman aallot nilkoissaan. Tänään työttömien määrä kasvaa, vienti on tyrehtynyt 33 prosenttia edellisvuodesta.

Mitä hallitus tekee, nostaa kuukausittain palkkansa, kun samaan aikaan suuri osa kansaa nostaa jonotuslippuja Kelan toimistoissa. Kansa on jakaantunt kahtia - osalle ostovoima on suurempi kuin koskaan ja osa miettii mitä huomenna tekisi, jotta ylihuomenna olisi jotain syötävää.

Vanhukset kuolevat yksinäisyyteen, kun nuorempi suku unohti heidät laitoksiin. Sairaaloiden terminaaliosastoilla loppuvat vaipat, ruiskeet ja työntekijöiltä hermot sekä aika. Mitä hallitus tekee? Puuhaa kytköstä Natoon, kuskaa sotilaita Afganistaniin ja Stubb kiertää Brysseliä hakien lohtua katajaisen Suomen shokista, kun virkahuone siirtyi liian likelle Venäjää.

Nuoret etääntyvät arjesta, nuoret ajatuvat sivuraiteille - nuoret hukkaavat kehitysaikansa, liian moni jää jalkoihin. Viaton mieli on nyt ihmeissään, ei tullut vanhemmilta neuvoja, musiikki oli liian lovalla - vain toru ja parku kohtasivat. Huomisen vastuu on jäämässä nyt liian harvoille, joille myöhemmin niin monet tulevat olemaan kiitollisia. Nimenomaan nuoret vaativat muutosta, sillä he maksavat meidän vanhempiemme tulevaisuuden.


Suomen eduskunta on vaihdettava

Ennen heitettiin herjaa, että vaihdetaan kansa - nyt vitsit ovat loppu ja nyt heitetäänkin totinen herja - vaihdetaan eduskunta. Eduskunta vaihtuu ennenaikaisilla eduskuntavaaleilla. Olisi helppo nähdä aivan uudet äänestysprosentit, siksi likellä ollaan kansan ihoa, kun palkka vaihtuu ansiosidonnaiseksi, peruspäivärahaksi ja lainat lyhennysvapaille - onnena vain alhaiset korot ja perinnöt, joita kilisee entistä suuremmalta joukolta eläkeläisiä.

Missä mennään Suomi? Työryhmät pohtivat mihin katosi kansan identiteetti ja missä on kätkeytynyt suomalainen brandi. Suomen kansan identiteetti on tosipaikoissa sen yhtenäisyydessä. Nyt tämä yhtenäisyys syntyy uusista eduskuntavaaleista.

Nyt valitaan vedenjakajahallituksen tilalle yhtenäisyyden hallitus, joka ymmärtää tilanteen ja ei lupaa muuta kuin työtä - jopa poikkeuslaeilla. Työ on velvollisuus ja sitä järjestetään kaikille alentaen tarvittaessa kaikkien palkkoja, palkkioita, bonuksia, optioita, suuria eläkkeitä ja muita etuisuuksia.


Suomi tarvitsee nyt ennenaikaiset eduskuntavaalit

Kekkonen on jo kääntynyt haudassaan, vaikka hautapaaden kyntöviillos oli jäänyt kesken. Tuo työ ja kyntö on nyt työllisyydessä - ja tätä viiltoa ei voida jättää kansan iholle, vaan se viedään loppuun työtehtävinä kaikille. Työ on nyt velvollisuus ja sitä tehdään ja tullaan tekemään.

Vaaditaan uudet eduskuntavaalit ja muutos lähtee siitä - nykyinen hallitus on degeneroitunut ja sokaistunut omasta jargoniastaan, jonka ymmärryksen kansa menetti jo kauan sitten. Poliittiset puheet teoiksi, jopa karvaiksi, mutta nyt on kyseessä kansakunnan yhtenäisyys, ja silloin kansa kestää suuriakin leikkauksia, kunhan se voi luottaa valintoihinsa.

Ilkka Luoma