Viikin Gardenian toiminnan on jatkuttava!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Viikin Gardenian toiminnan on jatkuttava!.


Vieras

#1

23.03.2014 13:11

Kannatan ehdottomasti!!!

Vieras

#2

23.03.2014 13:44

Adressin kautta toivottavasti herää keskustelu myös siitä, miten ainutlaatuisen Gardenian toimintaa voidaan kehittää ja taata myös sille riittävä, monipuolinen rahoituspohja.
riitta

#3 Viikin Gardenian toiminnan on jatkuttava!

23.03.2014 15:05

Lisätietoja Gardenian toiminnasta: www.gardenia-helsinki.fi
Unohtui mainita.

Vieras

#4

23.03.2014 15:39

Kehittämisen pohjalla ollaan, mikäli se auttaa säilymistä. Sinänsä on hienoa, että on tällaisia paikkoja, missä ei varsinaista "actionia" ole, vaan voi vain rentoutua ja katsella ympärilleen. Lapsi ehdotti jo, että siellä voisi olla sademetsän lintuja, perhosia ja kameleontteja, jotka auttavat myös kasveja.

Vieras

#5 Luontokoulu

23.03.2014 21:28

Esitteen mukaan luontokoulu on maksuton helsinkiläisille. Miten maksuttomaan luontokouluun osallistumisten väheneminen vaikuttaa Gardenian tuloihin? Onko ollut paljon kouluja Helsingin ulkopuolelta vai onko tämä joku kaupungin asettama tulostavoite? Siis luontokouluun osallistuneiden määrä.

Vieras

#6

24.03.2014 08:20

Löytyykö jostain lisätietoa tästä lopettamisuhasta? Onko edes pohdittu sitä, miten toimintaa voisi kehittää, jotta Gardenia säilyisi? En ole aiemmin kuullut mistään tähän liittyvästä ja nyt yhtäkkiä jo puhutaan kokonaan lopettamisesta. Harmillista! Gardenia on todella ainutlaatuinen ja tärkeä paikka viikkiläisille.

Vieras

#7

24.03.2014 11:37

Gardenia on tärkeä virkistys- ja huoltopiste retkillä Viikin luontoon. Jos toiminta nimenomaan trooppisena puutarhana loppuu, se ei yksin ole suuri katastrofi. Mutta jos samalla katoavat tai rämettyvät Gardenian ulkopuutarha, näyttelyt, luontokoulut ja muut pienkurssit, lounaskahvila, lämmin ja siisti WC, neuvontapiste, päivän luontohavaintojen taulu sekä suositut kokous/juhlatilat on Viikissä ulkoilevien ja harrastavien perheiden palveluja karsittu kerralla oikein olan takaa.


Vieras

#8

24.03.2014 12:22

Ei missään tapauksessa saa lopettaa. Ihania kursseja kaupunkilaisille. Vuokrat alas.

Vieras

#9

24.03.2014 12:49

Ei ole kaupunkilaisten etu, että toimiva luonto-ja puutarhakeskus ajetaan alas lyhytnäköisen poliittisen toiminnan tuloksena.
Gardenian rakentaminen on ollut iso investointi veronmaksajien rahoilla ja se on antanut paljon iloa kaupunkilaisille. Kaupungin johdon on ymmärrettävä, että massiivinen kauopungin perimä vuokra on Gardenian talouden ongelma ei itse toiminta. Jos Gardenia suljetaan niin, se vasta kuluja aiheuttaa kauoungille ja meille veronmaksajille. Kvartaalitalous aiheuttaa enemmän ongelmia kuin se tuottaa! hiukan maalaisjärkeä talouden pitoon.

Pertti Rajala
agronomi, yrittäjä
Viikkiin kotiutunut ja ihastunut

#10

24.03.2014 13:17

Gardenian vuosikortti on hyvä tapa osoittaa oma tahtonsa jatkuvuudesta pienellä summalla. Lapsen kavereille näitä on ostettu syntymäpäivälahjaksikin.
http://www.gardenia-helsinki.fi/hinnasto.htm

Tosiaan pitkäjännitteisyyttä kaivattaisiin päätöksissä, ja että se Vihreidenkin vahvuus näkyisi näissä päätöksissä.

Vieras

#11

24.03.2014 14:51

Ainoa todellinen 'monitoimikeidas' Helsingissä, jossa voi aistia tropiikkia.
Juniorin lakkiaiset järjestimme siellä. Sattui erittäin kylmä ja sateinen lakkiaispäivä , mutta Gardeniassa oli lämmin ja hieno tunnelma. Iso porukka mahtui ja lapsillakin oli paljon uutta nähtävää. Puutarhajuhlat voi tässä maassa unohtaa 6.6.!!

Jaska

#12

24.03.2014 17:48

Taitaa kaupunki haluta lisää kerrostaloja. Prisma viikistä löytyy, mutta kauppakeskushanke saattaa olla kaupungilla mielessä.
ihmettelen vaan

#13 yllättynyt

24.03.2014 18:16

Miksiköhän tähän asiaan herätään vasta nyt, jos kerta talo tuottanut jo vuosia tappiota..?
Talo on hieno ja kauniilla paikalla, mikä mättää ettei saa kannattavaksi?

Vieras

#14

24.03.2014 18:48

Gardenia kuuluu Viikkiin, mukava piipahduspaikka

Vieras

#16 Re: Luontokoulu

24.03.2014 19:22

#5: - Luontokoulu

Luontokoulu on ollut ilmainen koululaisille, mutta opetusvirasto on maksanut opettajan palkan tietääkseni. Tästä tietää parhaiten Sari Oikarinen Gardeniassa.


Vieras

#17 Re: yllättynyt

24.03.2014 20:03

#13: ihmettelen vaan - yllättynyt

Asiaan ei ole herätty vasta nyt. Jo perustamisvaiheessa -90-luvun lopulla tiedettiin, että talon rakentaminen on poikkeuksellisen kallista, vaikka kyse onkin erikoisrakenteesta. Tiedettiin jo silloin, että toimintaa pyörittävän yhtiön on vaikea selviytyä vuokrasta. Kaupunginvaltuusto päätti kuitenkin rakentaa talon ja perustaa yhtiön sitä pyörittämään. Tällöin päätettiin, että yhtiön omien tuottojen lisäksi kaupunki tukee toimintaa avustuksen muodossa sekä muutamat kaupungin virastot tilaavat yhtiöltä toimintaa. Virastojen tilauksista on vuosien varrella mm. rahoitettu luontokoulun toimintaa, järjestetty kaupunkilaisille ilmaisia opastettuja luontoretkiä, toimitettu luontoretkikalenteria, järjestetty koululaisille suunnattuja luontoharrastuspäiviä, annettu puutarhaneuvontaa, järjestetty puutarhaneuvontaa taloyhtiölle, viljelypalstayhdistyksille jne eli on järjestetty palveluja kaupunkilaisille. Luontokoulussa on vuosien varrella käynyt noin 23 000 helsinkiläistä koululaista. Koululuokkien ei tarvitse maksaa vierailupäivästä luontokoulussa, vaan opetusvirasto on maksanut tästä Gardenialle.

 

Alkuvuosista opetusviraston tuki luontokoululle on vähentynyt dramaattisesti, eikä tälle vähennykselle ole saatu korvaavaa rahoitusta. Esimerkiksi osakeyhtiömuoto karsii monta rahoituskanavaa, mistä rahoitusta voi hakea.  Kustannukset ovat kuitenkin samat. Ja rakennuksen kuukausivuokra on sen verran kova, ettei pääsylippu-, opastus-, kurssi- sekä kokous- ja juhlatilatuotoilla pystytä kattamaan vuokraa. Gardenia hoitaa ja ylläpitää myös ulkopuutarhaa, josta tuloja ei ole saatavilla.

 

Sari Oikarinen/Gardenia-Helsinki

 

 

 


Vieras

#18

25.03.2014 03:06

kaupunki laskuttaa itseään hallinnollisen muodon vuoksi ja yleisö menettää jotakin arvokasta.

Vieras

#19

25.03.2014 08:58

Olen käyttänyt palveluja ja käynyt muutenkin nauttimassa tunnelmasta. Toiminnan on jatkutava, miksi kaupunki maksaa vuokraa omasta?????

Vieras

#20

25.03.2014 09:00

Gardenian pysyttävä kaupungin omistuksessa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

25.03.2014 09:43


T.P.

#22 Toimintaa kehitettävä

25.03.2014 10:09

Gardenian puutarha on sinänsä ihan miellyttävä paikka, mutta harvat tämmöiset paikat ovat mitään rahasampoja. Itse puutarharakennukseen tuskin kannattaa kehitämismielessä panostaakaan paljoa. Sen sijaan lounasravintolana/kahvilana paikka on loistava, ja olisi paljon loistavampi vielä jos se olisi hieman tilavampi.

Miten olisi ruokala/kahvilatilan täysremontti entistäkin viihtyisämmäksi paikaksi? Kesällä hyvällä säällä ulkotiloja laajentamalla saataisiin lisää tilaa. Ensiavuksi ruokalana toimivaan aulaan voisi hommata uudet, vähän leveämmät pöydät (jotta tarjottimille on kunnolla tilaa) ja ottaa käyttöön myös ulko-oven oikealla puolella olevan tilan. Myös "lipputiski" vie turhan paljon tilaa ravintolalta. Suhteellisen pienellä uudelleenjärjestelyllä tulee mukavasti lisää tilaa.

Ja tietenkin tämä sangen typerä kaupunki maksaa kaupungille -tilanne pitää purkaa. Eihän tuossa ole mitään järkeä.

Pikkulinnut myös kertoivat että tilojen vuokraaminen juhlatilaisuuksiin on hiukan liian kallista. Ehkäpä kannattaisi hiukan tutkailla hinnastoja tämmöisien asioiden suhteen.
Ludvig

#23 Luontovalvojaakaan ei enää ole

25.03.2014 10:12

Tätä ennen on Viikin luontovalvojan toimi lopetettu tälle vuodelle. Saavatko nyt koirat juosta vapaasti riistan perässä ja mopot päristellä pitkin teitä?
Keikarinkukka

#24 Re: Toimintaa kehitettävä

25.03.2014 10:23

#22: T.P. - Toimintaa kehitettävä

Mielestäni toimintaa Gardeniassa on aivan hirmuisesti, kun katsoo kurssivalikoimaa ja ilmaistoimintaa.

Tilavuokriin otan sen verran kantaa, että olen aikaisemmin ollut vuokraamassa kaupungin omistamia tiloja ja Gardenian tilavuokran hinta on täysin linjassa muiden tilavuokrien kanssa.

Itse en haluaisi, että monet lapsille ja nuorille suunnatut toiminnot olisivat maksullisia, sillä maksutonta ja fiksua toimintaa on tässä maassa aivan liian vähän tarjolla. Myöskään erilaiset valokuvaus- ja kasvikurssit eivät ole tolkuttoman kalliin hintaisia.


Vieras

#25

25.03.2014 12:14

Sairasta yrittää viedä kaikki maailman kauneus muutaman killingin takia...ne löytyvät tarvittaessa varmasti muualta.
Kari

Kommentoi adressia
Facebook
Pitäisikö Suomen erota EU:sta?