Lapsiperheiden puolesta - Lapsilisät verottomana!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lapsiperheiden puolesta - Lapsilisät verottomana!.


Vieras

#451

26.03.2014 20:56

Kertokaa miten tää hyödyttää.
26.pvä kuun paras päivä

#452 ulkomaille...

26.03.2014 21:01

Oisko ideaa että vaikka niiltä ulkomailla asuvilta otettas vaikka ne lapsilisät pois? Tai entäs se turha keksintö että virolaisen työmiehen perhe saa viroon lapsilisää suomesta vain sillä perusteella että isä on suomessa töissä? Järki hoi. Urpilainen ei taida ite edes huomata tilille tupsahtavia lapsilisiä, satasiahan ne vaan
n.
Sivustakatsoja

#453 Onnea adressiin!

26.03.2014 21:03

Ikävä todeta, mutta siinä vaiheessa kun tämä adressi edes pääsee eduskuntaan asti (puhumattakaan siitä koska kyseistä asiaa käsitellään jos se edes pääsee läpi) on jo tehty paljon kriittisempiä ja talouden kannalta järkyttävämpiä päätöksiä. Palkansaajien sekä keskiluokkaisten verottuksen nostaminen ja etuuksien vähentäminen kasvattaa tuloeron kuilua entisestään.. Jo nyt olimme siinä pisteessä mistä oli vaikea kääntyä tuloeron kaventamiiseen. Nyt se on jo lähes mahdotonta nykyisellä velkaantumistahdilla sekä palkkojen riittämättömyydellä kuluttajien hintatasoon nähden. Hintojen nousu kasvattaa työttömyyttä ja pahoinvointia mikä taas edesauttaa järjestäytynyttärikollisuutta sekä rahanpesua, huumeidein myyntiä ja kulutusta jne.
PIAN OLEMME KUIN VENÄJÄ (köyhät nääntyvät ja kärsivät samalla kun rikkaat sisustavat asuntojaan kultaisilla esineillä..)
KYLLÄ KOITTAA VIELÄ PÄIVÄ KUN SUOMALAISETKIN ASTUVAT KADULLE TAISTELEMAAN OIKEUKSISTAAN!

Vieras

#454

26.03.2014 21:06

Lapsilta ja lapsiperheiltä ei kuuluisi leikata tuloja enemmin vaikka kansanedustajat antaisivat osan palkastaan pois ja näin saataisiin isommat säästöt mitä lapsiperheiden tukia vähentämällä.

Vieras

#455

26.03.2014 21:08

Neljän lapsen yksinhuoltaja opiskelija äitillä ei rahat riitä elämiseen... Miten käy kun lapsilisät pienenee? Pitääkö mennä leipäjonoon? Jos lapsilisiä leikataan, ruuan hinta pitää saada alas! Suomessa ruoka on aivan liian kallista esim. Englantiin verrattuna. Esim. Pitaleipä maksaa Suomessa 2,50 € ja Englannissa 22 penceä!!!

Vieras

#456

26.03.2014 21:09

Vanhuksilta ja lapsiperheiltä ei säästetä! Miksi lapsiperheiltä riistetään kaikki! Lapsilisän leikkaaminen ei todellakaan ole pelkkää huvia vaan lisätuloa meillä. Lapsilta menee harrastus mahdollisuudet kun ei ole enää varaa siihen tai muuhunkaan esim.vaatteisiin.

Vieras

#457

26.03.2014 21:23

Toivottavasti adressi tuottaa tulosta,ottakoon päättäjät puuttuvat rahansa omista palkoistaan!
vihainen

#458

26.03.2014 21:24

Ettäs kehtaavatkin!! Lapsilta ei oteta pois. Joka pennonen tulee tarpeeseen. Ensin yritetään leikata kodinhoitotuesta ja nyt lapsilisästä :( on tämä niin vääriin. Onko tämä nyt sitten hyvinvointivaltio jos kaikesta tärkeästä otetaan pois. Kaikki kallistuu koko ajan ja sitten viedään viimeisetkin pennoset mitkä menee lasten elättämiseen, vaatteisiin, ruokiin. Kohta vaan köyhyys lisääntyy ja leipäjonot kasvaa :( ja lapset on aina etusijalla!

Vieras

#459

26.03.2014 21:26

jokaikinen leikkaus koskee vähätuloisia eniten..Hävytöntä!!!!

Vieras

#460

26.03.2014 21:27

Katainen, Urpilainen........
HÄVETKÄÄ

Vieras

#461

26.03.2014 21:27

Kiitos vaan hallitus! Tyhjästä on paha nyhjästä 3 lapsen isänä ei helppoa 6 eri työtä et pärjää ees jotenki.....  tämä seuraava teksti on lainattu täältä: http://www.iltalehti.fi/viihde/2014020618014267_vi.shtml      ja kuuluu siis näin "Toistaiseksi Jani Toivola on lapsen kanssa kotona. Kansanedustajan töitään hän tekee sähköpostitse. Toivola myöntää, ettei hänellä olisi varaa olla lapsensa kanssa kotona, ellei hän olisi kansanedustaja. Kansanedustajana hän nauttii yhä täyttä palkkaa. Lehdessä Toivola arvostelee isyyslomaa ja -rahaa."

kaatakaa se hallitus

#462

26.03.2014 21:32

Jos ei herrat ymmärrä niin kadulle mä lähen sitä oikeutta vaatimaan!
MKN

#463 Re:

26.03.2014 21:32

 

Muistakaa kuitenkin, että kaavailtu muutos laskisi kahden lapsen lapsilisää noin 180 € vuodessa, tämä tarkoittaa 7,5€ euroa kuukaudessa per lapsi.


Vieras

#464

26.03.2014 21:34

Meneeköhän kaikki Suomen rajojen ulkopuolelle maksettavista lapsilisistä ja muista etuuksista oikeille asianomaisille. Sieltä olisi voinut löytyä säästökohteita. Tästä oli aiemmin uutisointia ja rahamäärä oli valtava joka sinne tukina maksetaan.


Vieras

#465

26.03.2014 21:35

No onko oikeudenmukaista otaa koyhilt ja antaa rikaille lapsethan on ensisialla ei minusta ainankaan taasko kansanostaa kapinan ja sit olaan ihanniinkun valtio ei olis syylistynyt mihinkaan petokseen vaan suomen kansa se syylinen on huhu on meill sit virka ihmiset oikeela paikalla no mutta kerotaan se raamatussa ett rikaat rikastuu ja koyhhat koytyy mihin on nennyt se jumalaa kunioitava kanssa suomenvirka miehet istuu niin isoilla tuoleilla ett ei ne osaa ees pelata jumalaa

Vieras

#466

26.03.2014 21:35

Mieluummin muutos siihen, että tietyn tulotason omaavilta vanhemmilta, jotka eivät oikeasti tarvitse lapsilisää, se poistettaisiin. Olisiko vanhempain yhteenlaskettu tulotaso 50 tuhatta vai mikä, sitä en ole tarkkaan pohtinut.

Vieras

#467

26.03.2014 21:38

Teille päättäjille tämä on vain pieni asia, meille se on tulevaisuus. Tosi surullista kun lapsilta/lapsiperheiltä otetaan pois :( meillä lapsilisä mahdollistaa ruoan, vaatteet ja harrastukset. Ja pieni tuloisimmille se on iso raha! Lapsiperheet on kohde mistä ei oteta! Jokainen pennonenkin tulee tarpeeseen!
I´m so above this shit

#468 Ei juma kuinka tyhmiä ihmisiä

26.03.2014 21:40

Oletteko te oikeasti edes täysi-ikäisiä? Luulisi aikuisen osaavan vaikuttaa asioihin hienommalla tavalla kuin laatimalla näitä paskoja adresseja Adressit -sivulle. Meno on kyllä niin elämäm_kova_koulu ettei toista. Yhtäkään yhdyssanaa ei osata kirjoittaa yhteen, ja muutenkin kirjoittajien tyhmyys tiivistyy näissä kommenteissa. Mikä maailmanloppu on tulossa kenellekään, jos yhteiseksi hyväksi otetaan kympin verran rahaa kuussa pois? Tämä on vain välttämätön paha, eivätkä 200:n kansanedustajan palkat merkitse kuin pisaraa meressä. Kasvakaa aikuisiksi mitättömät rääpäleet.

Vieras

#469

26.03.2014 21:41

Valtion pitäisi satsata lapsiin ja nuoriin sen sijaan, että heidän hyvinvoinnistaan leikataan jatkuvasti. Itse olen -90 luvun lamanestäni aikaan elänyt lapsi ja koko perheestäni ja ystävistä sekä tutuista jokainen käytyää valtion kuluja hoitaakseen henkisiä ongelmia, joita silloiset lapsiin kohdistuneet leikkaukset saivat aikaan. Vanhemmat tarvitsevat kunniallisia ja terveitä lapsia kasvattaakseen parhaan mahdollisen tuen! Ja vain niistä järkevistä ja terveistä lapsista on tulevaisuudessa 'hyötyä'. Jos lapsista leikataan nyt, se kostautuu tulevaisuudessa ja silloin on entistä enemmän ammattiavun piirissä olevia nuoria ja aikuisia, joista ei ole mihinkään. Lapauudesta on puuttunut riittävä tuki ja taloudellinen turva. Se heijastuu myös vanhempien mielialaan ja jaksamiseen kasvatustyössä. Leikatkaa mieluummin kaikesta muusta, mutta älkää sitä virhettä tehkö, että lisää joudutaan rahaa tuhlaamaan mieleltään huonosti voiviin vanhempiin ja kasvattteihin!!

Vieras

#470

26.03.2014 21:42

Ja mikähän siinä ideana että lapsiperheiltä otetaan vähistäkin pois, samaan syssyyn edustajien palkkioihin korotukset?! Sanoisinko että törkeää!

Vieras

#471

26.03.2014 21:42

Ei todellakaan leikkaukset saa koskea vähävaraisia.
SS

#472 Uskomatonta!!!

26.03.2014 21:44

Nyt ei oikeasti ole röyhkeydellä enää mitään rajoja. Miksi, oi miksi aina leikataan heikoimmassa asemassa olevilta? Eikö juuri lapsiin tulisi panostaa? Tämä on todella lyhytnäköistä politiikkaa ja tulee kyllä kostautumaan myöhemmin.
Itse 90-luvun laman ajan lapsena ja varhaisteininä eläneenä voin kertoa, että nyt ollaan vielä pahemmassa suossa, kuin silloin. Kun aletaan olla siinä pisteessä, että normaalin työssäkäyvän ihmisen tulot eivät kata enää edes välttämättömyyksiä, miten sitten niissä perheissä, joissa on työttömyyttä, sairauksia tai muita ongelmia.
Halutaanko oikeasti mennä kohta siihen, että vaikka tekisit kahta-kolmea työtä, käyt silti ruokajonoissa, kuten esim jenkeissä jo on?
Ja oikeasti, tänne on ihan turha tulla ulisemaan niiden havaintojen perusteella, että jollain vauvalla on adidaksen lenkkarit tai kaupassa nähty vanhempien ostavan kaljaa ym. Eivätköhän ne perheet ole suhteellisen marginaalia, eivätkä edusta kaikkia perheitä ympäri suomen ja pliis, voihan ne lenkkarit olla lahjaksi saatu ja olut esim. saunaoluiksi tarkoitettuja jne. Nämä havainnot eivät kerro mitään siitä, miten oikeasti tuhansissa ja taas tuhansissa perheissä joka päivä mietitään, mitä ihmettä sitä taikoisi ruoaksi muutaman euron päiväbudjetilla, jotta ruoka olisi vielä monipuolista saatika sitä olisi tarpeeksi. Ruoan hinta nousee koko ajan, mutta palkat ja tuet eivät nouse samaan tahtiin.
Monissa perheissä myös tuskaillaan, millä ihmeen rahalla sitä ostaisi lapsille kengät, vaatteet ja voiko tässä(kään) kuussa käydä esim. uimahallissa edes kerran. Sukulaisia ja ystäviä olisi toki mukavaa tavata useammin, mutta jos he eivät asu lähellä tai samassa kaupungissa on tästä turhaa haaveilla, sillä bensakulut tai junalippujen hinnat ovat vain yksinkertaisesti liian suuret vierailuhin. Kaikki ylimääräinen on karsittu ja kaikessa mahdollisessa säästetään jo. Leivät tehdään itse, lehtiä ei tilata, kaupasta ostetaan punaisten lappujen lihaa, kausivihanneksia ja hyödynnetään tarjoukset/kupongit sun muut. Kirppiksiltä hankitaan kaikki, mitä pystytään ja hyödynnetään alennusmyynnit. Omina harrastuksina lähinnä lenkkeily, kun ei maksa mitään.
Täällä on jonkin verran kommentoitu, että ei kai kenenkään talous kaadu 7-8€ leikkaukseen. Ei nyt varmaankaan kaadu, mutta näiden kommentoijien olisi syytä ymmärtää, että tuo raha on päivän ruokaraha, yli 7 litraa maitoa, vaippapaketti LIdlistä tai vaikkapa kevättakki kirppikseltä. Tuo raha on monelle iso raha ja vaikkei se olisi sitä sinulle, kaikilla ei ole yhtä hyvä tilanne. Ehkä kyse voikin olla siitä, että monet ovat kyllästyneet jo tingittyään ihan kaikesta tinkimään vielä vähän lisää. Itse en enää keksi, mistä tinkiä, paitsi ruoasta. Hernekeittoa (itsetehden) varmaan syödään sitten entistäkin enemmän.
Myös sen kommentoiminen, ettei lapsia tulisi tehdä, jollei ole varaa, on vain täysin käsittämätöntä, sillä KUKAAN meistä ei näe tulevaisuuteen ja vaikka sillä hetkellä kaikki olisi täydellistä taloudellisesti, kun lapsia toivotaan ja saadaan, se ei välttämättä päde tulevaisuudessa sillä tilanteet saattavat muuttua ja sairauksia esimerkiksi kukaan ei voi valita. Yt-neuvottelut saattavat sattua kenen tahansa kohdalle ja se, ettei töitä ole tarjolla on fakta! Sekä minä, että puolisoni olemme kokeneet monet yt:t ja työttömyyden ja voin ihan omasta kokemuksesta kertoa, ettei töitä ole tarjolla ja siitä ei ole ollut kyse, ettei oltaisi haettu tai oltu aktiivisia. Olemme sikäli onnekkaita, että töitä lopulta löytyi, mutta suhteiden kautta.
Myös ihmettelen suuresti asennetta, ettei lapsiin olisi oikeus, kuin paremmin toimeentulevilla. Herätkää suppeisiin asenteisiinne!!!
Miettikääpä hetki, ennen kuin kommentoitte tai tuomitsette tietämättä toisten elämäntilanteita.
Päättäjät voisivat itse OIKEASTI kokeilla elää pienillä tuloilla muutaman kuukaudenkin, jotta tajuaisivat mitä taistelua ja selviytymistä tavallisen kansalaisen elämä on päivästä toiseen.
Tuntuvat elävän jossain ihan toisessa maailmassa.
Huh, huh sanon minä!

Vieras

#473

26.03.2014 21:46

Milloin suomen kansa alkaa sanoon vastaan...... Itellä alkaa mitta täyttyyn. Aivan älytöntä
Hyvinvointivaltioko?

#474 Päätöksentekijöille nuo lisät

26.03.2014 21:47

Tekisi mieli kieltäytyä lapsilisistä tai lähettää ne Kataiselle ja muille päätöksentekijöille. Vailla älyä koko porukka, jotka tekee näitä päätöksiä
JT

#475

26.03.2014 21:50

tänään käytiin nimenomaan lapsilisällä ostamassa meidän 1v pojalle maitoa ja muita tarvikkeita kun ei rahaa muuten ole :/