Meritalon koulu Salossa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Meritalon koulu Salossa.


Vieras

#26

07.05.2015 20:14

36 vuoden kokemuksella Meritalossa tiedän koulun olevan äärimmäisen tärkeä ja oikea paikka erityisoppilaille
Ex opiskelija

#27 Miksi edes?

07.05.2015 20:30

Miksi edes teidän täytyy erotella lapset erityiskouluista/peruskouluista? Yhteenmuikainen järjestelmä jokainen käy samaa koulua! Ja älkää laittako vastausta, että erityisopiskelijat eivät sopisi ihan peruskouluun. Haistakoon Ne/He lapsien vanhemmat ketkä alkaa kiusaamaan lapsia! Opettajat saavat olla myös vastuussa koulun kiusaamisesta. Jos asia ei toimi niin korkealle opintohallituksella asia eteenpäin. Sieltä varmasti pienikin varoitus vaikuttaa kiusaajan elämään ja saadan hänestäkin joku hyvä opiskelija tälle maailmalle. Kyllä ihan peruskoulussakin on kerhoja ja interaktiivista toimintaa.

Nimenomaan

#28 Nimenomaan

07.05.2015 20:32

Nimenomaan ei erotella lapset! Varsinkin koulussa...

Teemu M

#29 Inkluusiota, ei segregaatiota

08.05.2015 07:42

Jokaisen Meritalon koulua erityisoppilaiden erityissijoituspaikaksi toivovan, sekä jokaisen koululaisen vanhemman, erityisesti erilliseen erityisopetukseen siirretyn koululaisen vanhemman, täytyisi lukea tämä erityispedagogiikan professori Timo Saloviitan teksti: http://users.jyu.fi/~saloviit/tutkimus/inclusion.html

"Euroopan erityisopetusneuvoston kokoamien tietojen mukaan Suomi erottelee lapsia perusopetuksessa enemmän kuin mikään muu kehittynyt länsimaa."
"Kun Suomessa vammaisiksi tai poikkeaviksi luokiteltuja lapsia poistetaan tavallisilta luokilta yhä useammin, muualla kehitys kulkee kohti inkluusiota."
"Tanskassa pääministerin asettama asiantuntijaryhmä suosittelee erityisopetuksen vähentämistä koska erityisopetus on haitallista erityisoppilaille."
"Kun lait ja kansainväliset ohjelmat vaativat yhä kirjaimellisemmin inkluusiota, peruskoulujen vastauksena on lasten ohjaaminen erityisluokille."
"Erityisluokkaopetuksen suhteellinen tehottomuus on niin yllättävä tieto, että sitä on vaikea aluksi uskoa."

"Jos luokanopettaja suhtautuu lapseen kielteisesti, mutta erityisopettaja haluaa lapsen luokalleen, vanhemmat eivät ole tasa-arvoisessa valintatilanteessa." "Ei luokanopettajan aina tarvitse vakuutella vanhempia erityisluokan eduista, usein riittää kun näyttää hapanta naamaa. Vanhemmilla ei ole psykologisesti varaa ajatella, että heidän lapsensa saisi jotain muuta kuin parasta mahdollista opetusta. Panttivankisyndrooma on saanut vanhemmat puolustamaan paitsi erityiskouluja, myös esimerkiksi suuria kehitysvammaisten keskuslaitoksia."


Vieras

#30 Re: Inkluusiota, ei segregaatiota

08.05.2015 07:46


Vieras

#31

08.05.2015 13:13

Koska on ihan järjetöntä lopettaa hyvä koulu.
Aito Suomalainen

#32 Re:

08.05.2015 17:13

#31: -  

 Kuka tässä edes väittää koulun laatua huonoksi? IDEANA ON SE, ETTÄ Erityisopiskelijat voivat ihan hyvin opiskella peruskouluissa ilman mitää avun tarvetta jokainen on TASA-ARVOINEN! Olen myös itse vastaan tällaiseen toimintaan, että koulua lopetetaan. Resurssien toiminta on nyky hallituksessa aivan jotain muuta. Kansa/Hallitus ajattelee ainoastaan rahaa,säästö,velkaa,mamu,lainat Jne!!! Eihän näistä uudesta vaalituloksesta ole mitään hyötyä tulevaisuudelle. Ihan sama onko Kesk,Ps,KD. Tämän hallituksen osasi hoitaa aikaisemmat johtajat. Koulu pysyy tai ei pysy jokatapauksessa oppilaat siirrettävä asianmukaiseen kouluihin..!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Vieras

#33

08.05.2015 20:48

Jokainen lapsi on oikeutettu sellaiseen laadukkaaseen perusopetukseen, josta juuri hänelle on hyötyä.

Vieras

#34

09.05.2015 09:52

Erittäin tärkeä koulu salolaisille

Vieras

#35

09.05.2015 10:47

tulevaisuudessa tällaisen koulun lopetuksen säästö luultavasti tuplaa kulut myöhemmin

Vieras

#36 Re:

09.05.2015 12:49

#35: -  

 Juuri näin. Lyhytnäköistä toimintaa.

 

 

Pasi

#37 Re: Inkluusiota, ei segregaatiota

11.05.2015 10:45

#29: Teemu M - Inkluusiota, ei segregaatiota 

 Itse liputan myös inkluusion puolesta, mutta se tapa millä integraatiota tässä toteutetaan ei ole oikea. Inkluusio tulee toimimaan kun tulevat opettajat saavat koulutusta inkluusiosta/integraatiosta ja sen toteuttamisesta. Nykyisellään Salon integraatioaste on jo yksi Suomen korkeimmista ja se vastaa tämän hetken valmiustasoa yhteiskunnassa toteuttaa integraatio. 

Kun erityiskoulun lakkauttaminen toteutetaan taloudellisin perustein, vailla perustavanlaatuista pohjatyötä yleisopetuskouluissa, tuloksena on oppilaiden heitteillejättö tasa-arvoistavan inkluusion/integraation sijasta.


Vieras

#38

11.05.2015 18:07

Tsemppiä paljon koulutaisteluun! Kuulin tästä teidän koulujutusta Salossa asuvalta ystävältäni. Me taistellaan täällä Karkkilassa myös meidän 110 oppilaan Ahmoon koulun puolesta. Tämä meidän koko kouluprosessi on ollut tosi kummallinen, lähinnä virkamiehet suhmuroineet kai muutamien valtuutettujen kanssa tätä salassa eteenpäin ja hakeneet toiselle koululle valtionlainaa luvaten että meidän koulu suljetaan jne. Ahmoon koulu on Karkkilan ainoa kyläkoulu ja monet tänne pääkaupunkiseudulta muuttaneet on ihan raivona kun ovat nimenomaan kyläkoulun takia tämän asuinpaikan valinneet. Käykää allekirjoittamassa kohtalotovereiden adressia!


Vieras

#39

14.05.2015 15:06

Olen ollut Meritalon opilas, ilman Meritaloa en olisi koskaan opinut lukemaan. Ei ole mitään järkeä lopetaa yhtä tärkeintä erityis koulua, ne opilaat joilla on vaikeuksia opia, tarvitsevat juuri erityis koulua, ja Meritalon koulu on hyvä koulu.

Vieras

#40

20.05.2015 07:12

Meritalon koulun lopettaminen olisi katastrofi kaikille salolaisille nuorille. Hävettää olla salolainen, kun erityiskoulun lopettamista edes kehdataan ehdottaa!


Vieras

#41

22.05.2015 04:51

Työskentelin Meritalon koulussa 33 vuotta. Tiedän sen tarpeellisuuden ja tärkeyden erityiopetusta tarvitseville nuorille ja myös heidän vanhemmilleen.