Vastustamme Kaarinantien kääntöä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Kaarinantien kääntöä.

Jani Alenius
Kaarina

#1 Kaarinantien ja Hämeentien risteys

02.02.2010 11:29

"Ainoaksi perusteeksi Kaarinantien käännön toteuttamiselle jäi tarve vähentää Kaarinantien liikennettä ja nimenomaan Kaarinantien ja VT10:n risteyksessä eli ABC:n kohdalla. Kuitenkin he itsekin myönsivät, että kyseisestä risteyksestä suurin osa kääntyy nimenomaan Turkuun päin. Miksi ihmeessä Kaarinantietä ajava, Turkuun päin matkaava kulkisi Liedon kautta, kun jatkamalla suoraan Kaarinantietä sekä matka että matka-aika on huomattavasti lyhyempi?"

Ylläoleva lainaus addressista on paikkaansa pitämätön. Lähes jokaisena työaamuna kyseisen risteyksen polkupyörällä ylittävänä voin varmuudella kertoa miten autot siinä enimmäkseen kulkevat. Kaarinantietä pitkin tulevasta liikenteestä 90% kääntyy Hämeentielle Liedon suuntaan. Ei Turun suuntaan. Samaan aikaan tämän kääntyvän liikenteen kanssa Hämeentietä Liedon suunnasta tulevista 75% kääntyy Kaarinantielle. Faktat kohdalleen, kiitos.

Jotain kyseisen risteyksen suureen liikennemäärän vähentämiseksi tulisi tehdä. Onko tämä oikea tapa, sitä en osaa sanoa koska en tunne vaihtoehtoja.
Jani Alenius
Kaarina

#2 Faktat kohdilleen

04.02.2010 15:43

Korjataan sen verran tuota omaa ulosantia jotta noin 25% Liedon suunnasta tulevista kääntyy Kaarinantielle, ei toki 75%.
veli-pekka ja petra rajala
kaarina

#3 Kaarinantien käännön vaikutus Kaarinantien liikennemääriin

20.02.2010 11:25

Kaarinantien kääntö ei korjaa sitä perusogelmaa että itse tie on jo nykyisellään liian kuormitettu. Ongelman lähde on ihan tosessa päässä tietä eikä niinkään Hämeentien risteyksessä, jolloin rakaisuakin tulisi etsiä ihan eri keinon kuin nyt esitetyllä, ja toteutukseltaan järkyttävän kalliilla, Kaarinantien käännöllä!
RAIJA LEMPIÄINEN
Vieras

#4 Järkyttävää!

09.09.2010 22:51

Aivan turhaa luonnon tuhoamista ja rahalle on muutakin tärkeämpää käyttöä kuin joku turhan tien rakentaminen, päättäjät kantakaa vastuuta ja käyttäkää järkeä, parempia vaihtoehtoja löytyy!!

Jyrki Välilä
Vieras

#5

10.09.2010 07:10

Tuossahan kulkee vieressä jo ihan hyvät tiet !

Ei tänne luonnonrauhalliseen paikkaan tarvita mitään vuoristoratoja !

Aikoinaa Hesburgerinkin rakennus kiellettiin

Hämeeentien varresta, koska se muka pilaisi maisemaa.

Kuinka paljon muka tämä uusi tie sitä parantaisi ?

Tuhottaisiin koko arvokas maisema, rauhallinen miljöö ja koko seutu !

Koko ihana rauhallinen alue menisi ihan pilalle !

 

 

Maria Yliaho-Saarela
Vieras

#6 Työtä muuallakin

10.09.2010 11:32

Mikäli olen oikein ymmärtänyt ei nyt suunnitteilla oleva tiehanke ole uusi vaan suunnitelmat siitä on laadittu aikana, jolloin Kaarinantien käännön alle jäävä alue ja Kaarinantien vaikutusalue laajemminkin oli huomattavasti harvemmin asuttu, merkittäviltä osin metsä- ja peltomaata eikä laaja asuinyhteisö. Mietinkin miten laaja tiedottamisvelvollisuus merkittävistä tiehankkeista kunnalla on kaavoitusvaiheessa ja viimeistään tonttimaata myydessään? Mikäli tällainen velvoite on, onko sitä noudatettu? Moraalinen velvoite onkin sitten ihan asia erikseen. Kuntalaisen saatavilla olevissa kartoissa käännöstä ei ole näkynyt edes tievarausta.

Tierakennustyöt eivät ole meluttomia tai riskittömiä - puolen kilometrin tunnelissa riittää louhittavaa ja kuorma-autoralli olisi melkoinen. Työn valmistuttua seuraisi liikenne, myös Avantin alueen logistiikkakeskusten rekkaliikenne. Kartalla ja käytännössä asuinalueestamme tulisikin osa jättikokoista liikenneympyrää. Näin ollen mietin miten velvoittava on vesioikeuden päätös vuodelta 1982, jonka mukaan asuinalueemme on suojelualuetta, jolle ei saa tuolloin annetun päätöksen mukaan rakentaa uutta kauttakulkuliikennettä. Tuolloin ymmärrettiin suojella luontoa - toivottavasti nyt ymmärretään suojella kuntalaisia, kaikkia Kaarinantien varrella asuvia veronmaksajia.

Kansalaisena ja kuntalaisena on lisäksi vaikea käsittää, että maassamme olisi varaa investoida 25 milj. euroa tällaiseen hankkeeseen kun tärkeiden logististen yhteyksien kuten esim. pääteiden ja rautateiden perusparannuksiin tai edes Kaarinantien melusuojaukseen ei rahaa tunnu löytyvän mistään.   

JUKKA AFLECHT
Vieras

#7 TIESUUNNITEMAT ON KARANNUT KÄSISTÄ

10.09.2010 15:52

PARI VUOTTA SITTEN VALMISTUI JÄRVELÄNTIEN LIITTYMÄ LIEDON TEOLLISUUSALUEILLE.MIKSI TÄLLAINEN HANKE PITI ENSIN TOTEUTTAA,NE OLISI VOITU SUUNNITELLA YHTEEN.SUUNNITELLUT UUDET YHTEYDET OVAT MYÖS OLOSUHTEIDEN TAKIA KALLIITA,MAKSOI KUSTANNUKSET KUKA TAHANSA;KUNTA-VALTIO=VERONMAKSAJA.

JUKKA AFLECHT.RAK.INS.(ELÄKKEELLÄ)

Yppe
Vieras

#8 Tien kääntö hyödyt ja haitat eivät missään suhteessa

12.09.2010 12:03

Uusien teiden rakentamiseen on budjetissa liikaa rahaa ja siksi pitää väkisin keksiä uusia teitä ja upottaa kymmeniä miljoonia euroja maisemaa tuhoviin rakennelmiin. Samalla rahalla saataisiin valtavasti enemmän hyötyjä esim terveydenhoidon puolella.

Nuo ns "ruuhkat" jotka kestävät peräti 15min aamulla ja 15min iltapäivällä ABC:n risteyksessä ovat aivan olemattomia verrattaessa niitä vaikkapa vain pääkaupunkiseudun työpaikkaliikenteeseen. Tilanteen kanssa voidaa aivan hyvin elää tai suunnitella pienimuotoisempaa risteyksen parannusta. Tuo Kaarinantien kääntöhulluus on norsupyssyllä kärpäsen ampumista.  

tanja aaltonen
Vieras

#9 kaarinantien liikenne yleensäkin..

12.09.2010 17:16

On käsittämätöntä ,että Kaarinantien jatkuvasti lisääntyvälle liikenteelle ei tehdä mitään.Ja jatkuva rekkaliikenne saisi kulkea muita reittejä, kuin asutusalueiden läpi.Turhia ovat kokoukset joissa "kuullaan" alueen asukkaita,sillä asiat viedään läpi kaikesta huolimatta..esim.miten moni on liikenneympyrän kannalla liikennevalojen sijaan risteysalueilla.Tästä huolimatta valoja suunnitellaan..tulevat ilmeisesti halvemmaksi toteuttaa!

 

Kaija Oksanen
Vieras

#10

14.09.2010 22:49

Järveläntien pohjoispuolella oleva metsä on ehdottomasti säilytettävä luonnontilaisena ulkoilumaastona alueen asukkaille sekä suunnistusmetsikkönä Auranlaakson koululle. Oikeasti mietittävä, kuka tarvitsee Kaarinantien kääntöä ?

Vieras KAUKO PIHLAVA.
Vieras

#11 Re: kaarinantien liikenne yleensäkin..YLI KUORMITUS

15.09.2010 10:53

#9: tanja aaltonen - kaarinantien liikenne yleensäkin.. 

 

EI MISSÄÄN NIMESSÄ AVANTIN LIIKENNETTÄ KAARINA TIELLE.KAUKO PIHLAVA:
JÄRKEVÄ AJATUS ILMAISEKSI:
Vieras

#12 KAARINA TIEN KÄÄNTÖ:

15.09.2010 11:02

KAARINA TIELLE EI SAA TUODA RASKASTA LIIKENNETTÄ LISÄÄ VAAN PITÄÄ OHJATA LIIKENNE OHI KULKUTIELLE JA SIELTÄ EDELLEEN SUOPOHJAN KAUTTA MOOTTORITIELLE:

KAUKO PIHLAVA
Vieras

#13 KAARINATIEN KÄÄNTÖ SUSI AJATUS SYNTYESSÄÄN:

15.09.2010 11:08

TÄLLAISTA LUOLAA EI PIDÄ RAKENTAA ASUKKAAT VASTUSTAVAT SUUNATTOMASTI.

KAUKO PIHLAVA
Vieras

#14 MIELETÖN AJATUS TUNNELI JA TIEN KÄÄNTÖ.

15.09.2010 11:23

POHJOIS KAARINA TUHOITUU MOISESTA TIE HANKKEESTA JA KOTIEN ARVO LASKEE.

KAUKO PIHLAVA.
Vieras

#15

15.09.2010 11:30

TÄLLAISTA TIE HANKETTA EI SAA PÄÄSTÄÄ ETENEMÄÄN MISSÄÄN PORTAASSA.KOKO ALUE VASTUSTAA TIE JA LUOLA HANKETTA VALTAVASTI.


Vieras

#16 Liedon liikenne Suopohjantielle!

16.09.2010 14:20

Mielestäni myös painava syy tien kääntöhankketta vastaan on Littoistenjärven ja sitä ympäröivien luontoalueiden suojelu. Järven reunalla kulkee jo yksi tie, enempiä ei kaivata.

Olen myös aiemmin ehdottanut Kaarinasta Littoisten suunnalta Lietoon suuntautuvaa liikennettä ohjattavaksi Suopohjantien kautta. Tämä parantaisi kylän alueen yhteyksiä keskustaan ja etenkin  vähentäisi 10-tien ruuhkia, kun kaikkea liikennettä ei ohjattaisi sen kautta Lietoon! Valmis tiepohjakin olisi jo olemassa, eikä koskematonta luontoa tarvitsisi uhrata uusille tiehankkeille.

R.K.
Vieras

#17 Nukkuuko Kaarinan kaupunginvaltuusto?

16.09.2010 17:34

Mikä vaivaa kaupunginvaltuutettuja, kun he eivät kaada tätä järjetöntä hanketta, joka tuhoaa luontoa ja ihmisten asuinympäristön ikuisiksi ajoiksi.

Alueen asukkaiden talojen arvo romahtaa, jos tällainen mielipuolinen hanke toteutuu.

Kaarina on muistaakseni markkinoinut itseään HIEMAN eri tavalla mitä tämä juttu nyt antaa.

Taitaa olla jotain hämärää hyväveli touhua taustalla - urakoita jo ennestään rahassakylpeville urakoijille...

Onneksi en enää maksa veroja Kaarinaan.

Mitä tekee Kaarinan Vihreät - kysyn vaan?

Kyllä potuttaa tämä touhu!

 

 

R.K.
Vieras

#18 Muistakaa vahvistaa allekirjoituksenne!

16.09.2010 17:52

Adressin allekirjoituksen jälkeen se tulee vahvistaa omassa sähköpostissanne.

 


Vieras

#19 Re: Nukkuuko Kaarinan kaupunginvaltuusto?

07.10.2010 14:56

#17: R.K. - Nukkuuko Kaarinan kaupunginvaltuusto? 

 Kaupungin valtuusto saati sitten kaavoitus-ja rakennuslautakunta ei ole voinut ottaa asiaan virallista kantaa, sillä tieasiaa ei ole vielä heille esitelty. Asian tilaa on kysytty virkamiehiltä ja jotka ovat myöntäneet asiasta käytävän alustavia neuvotteluita.

Lautakunta ja valtuusto ottavat kannan asiaan ajallaan. Eri puolue ryhmät ovat kyllä keskustelleet ja luoneet mahdollisesti omat kantansa asiasta jo tässä vaiheessa, eli ei, EI valtuusto nuku.

Kuten eräs kolleega viisaasti lausui "jos/kun tie hanke torpataan nyt, se nostaa päätään jälleen parinvuosikymmenen päästä" näin varmasti tapahtuu, sillä onhan tielinjaus maakuntakaavassa.

On hienoa nähdä että kaupunkilaiset haluavat vaikuttaa omaan asuinympäristöönsä ja aktivoituvat.

Jatketaan tien vastustusta!

Sari Hukkanen (sdp), valtuutettu  ja kaavoitus- ja rak.ltk jäsen

Jari Smura
Vieras

#20 Kenelle kääntö on hyväksi?

14.11.2010 17:52

Ei ainakaan Kaarinan pohjoisosan asukkaille,

Tien kääntö hyödyttää marginaalista osaa Liedon tuulissuon teollisuusalueen yrityksiä, ja kuljetuksia sinne.

Kaarinan pohjoisosan luonnon viekistyskäyttö vaarantuu ja pienee kun tie rakennetaan.

Jari
Lietolainen
Vieras

#21 Pystytäänkö estämään?

19.11.2010 12:15

Onko tällä pyristelyllä mitään hyötyä? Onko oikeasti mitään mahdollisuuksia saada estettyä tällaisia järjettömiä hankkeita? Ylhäällä kysyttiin, että nukkuuko Kaarinan kaupunginvaltuusto. Miten on tilanne Liedon kanssa?

Täällä netissä on helppo kerätä nimiä, mutta miten tästä eteenpäin?

Eikö olisi hyvä saada listaus nimistä ketä tätä vastustaa tai kannattaa niin tietää sitten äänestää vaaleissa oikein?

Liedolle näyttää olevan oma adressi, mutta kannattaisiko voimat yhdistää?

P.A.
Vieras

#22 Jotain hyvääkin?

23.11.2010 16:51

Jos uusi tielinjaus helpottaa ns. Ala-Kauselan alueelta (Keulakadulta) pääsyä Kaarinantielle, niin kannatan kääntöä! Keulakatu jää Hämeentien risteyksen ja ABC-aseman risteyksen väliin, eikä sieltä tahdo millään päästä kääntymään Kaarinantielle. Ohikulkutien parannus taatusti lisää entisestään liikennettä Hämeentien risteyksessä ja sitten emme pääse enää lainkaan pois asuinalueeltamme. Mutta tätä ei tunnu kukaan vastustajista ottavan huomioon. Jokaiselle on tietysti oma napa lähinnä....
Aina välillä keskusteluissa väläytellään, että on paljon tienkääntöä kätevämpiä ja halvempia tapoja ratkaista nämä risteysongelmat täällä pohjoisen perukoilla, mutta yhtään ainoaa todellista ehdotusta asiasta en ole nähnyt tai kuullut.

Ja tässäkin jutussa käy niin, että jos tienkääntö torpataan nyt, kun valtiolta saataisiin rahallista apua, niin sitten muutaman vuoden kuluttua, kun huomataan, että jotain on Hämeentien risteyksen ruuhkalle tehtävä, joutuu Kaarina yksinään maksamaan tienkääntönsä. Silloin ei enää olekaan varaa tunneliin, jonne liikenteen melut ja pölyt mukavasti jäisivät, vaan tie vedetään maan pintaa pitkin ja Kultanummen kenttä jää tien alle. En tiedä nostaako se tie sitten enemmän talojen arvoa, joka asia tuntuu kovasti asukkaita huolettavan.
Sillä se tienkääntö tehdään enemmin tai myöhemmin joka tapauksessa, kun se kerran on keksitty ja karttaan piirretty. Ja silloin tunneli säästää eniten luontoa meille muuhun käyttöön kuin tien pohjaksi.
kaukoviisas
Vieras

#23 pohjois kaarinan turva omakotiyhdistys

30.11.2010 18:47

miksi insinöörit yrittävät kuormittaa kaarina tietä vielä lisää tälläkin hetkellä kaarina tie on yli kuormitettu.
voi voi
Vieras

#24 läpi meni?

19.01.2011 13:43

Käsittääkseni hanke meni läpi äänin 5/6. Samalla todettu ettei vaarallista Avantintien risteystä josta kulku ohitustielle voida kokonaan sulkea, koska silloin voidaan tulla tulokseen, että liikenne voi hyvin mennä isosta Tuulisuon liittymästä. Eli ihmishengen hinnalla ajetaan tiehanketta läpi! Nyt suljetaan vain kääntyminen Turusta päin tulevilta ja Helsinkiin päin meneviltä eli vasemalle kääntyminen kielletään.
Vanha kyynikko
Vieras

#25 Re: Pystytäänkö estämään?

25.01.2011 13:16

#21: Lietolainen - Pystytäänkö estämään? 

Mistä  tuon mainitsemasi Liedon oman adressin löytää?

Muuten, Hartela näyttää aktivoituneen Valtatie 10:n ja Airikintien rajaamalla tontilla ihan rakentamiseen asti. Mitähän mahtaa olla tulossa? Onnistuuko neljäs yritys?