Ehdoton EI Uudenkaupungin Hyttyskarin tuulivoimalahankkeelle

All the green crap

#51 Tuulivoimalan oman käytön energian määrä liikesalaisuus...

11.05.2014 16:54

"*Wayne Gulden has analyzed the daily production reports of a Vestas V82 1.65-MW wind turbine at the University of Minnesota, Morris, from 2006 to 2008. Those records include negative production, i.e., net consumption, as well as daily average wind speeds. The data suggest that the turbine consumes at a minimum rate of about 50 kW, or 8.3% of its reported production over those years (and which declined 2-4% each year)."

Tämä yllä esitetty analyysi kertoo myös paljon, Suomen olosuhteissa on todellakin syytä pitää tuulivoimaloiden kulutuslukuja liikesalaisuutena, ainakin vielä tässä vaiheessa kun pitää saada kunnan päättäjiltä vihreää valoa tuulivoimateollisuuden investointien suunnitelmille! Myöhemmin kun intensiivinen rakennusvaihe on toteutettu koko maassa, olisi helpompi perustella päättäjille tuulivoimaloiden itsensä kuluttama sähkö?
All the green crap

#52 Tuulivoimala ottaa käyttämänsä sähkön verkosta..

11.05.2014 16:59

Jotta tuulivoimala olisi joka hetki käyttökunnossa ja suunnattuna tuuleen, ja mikäli sattuisi vielä tuulemaan kaiken täytyisi toimia automaattisesti. Ilmeisesti kuitenkaan tuulivoimalan sähkön kulutuksessa ei ole ollut tarvetta säästää, vielä vähemmän silloin kun sen saa ottaa ilmaiseksi verkosta, kuten Englannissa tapahtuu.

Amerikan Väinö on tehnyt hyvää työtä analyysin kanssa, on mielestäni totuudenmukainen. Se vuosittainen 2-4% väheneminen kapasiteetin käytön asteessa vastaa myös hyvin todellisuutta kun olen nähnyt niitä raportteja amerikkalaisista tuuli farmeista, siellä tehot vaihtelevat 12 % - 30 % välillä. Ensimmäisenä käyttöönottovuonna käyttöaste voi yltää tuonne 30 %, kun taas kymmenen vuotta lähestyttyään farmeissa tuulivoimalan käyttöaste on jo pudonnut lähemmäksi tuota 12 %.

"reported production over those years (and which declined 2-4% each year)" Tuossa kohtaa analyysissä ilmoitetaan tuulivoimaloiden kulumisesta pienentyvä käyttöaste vuosien mittaan - mikäli ensimmäisenä vuonna päästään esim. 20 - 25 %:n kapasiteetin käyttöasteeseen, siitä kun lähdetään vuosittain noilla prosenteilla alaspäin, kymmenessä vuodessa käyttöaste putoaa alle 15 %.
All the green crap

#53 Tuulivoimaloiden melusaaste uudelleen...

11.05.2014 17:03

Hei,
liitteenä on puolestani vapaasti käytettävä tietopaketti tuulivoimalaitosmelusta. Kiitos aiemmin korjauksia ja muita huomioita tehneille. Kuviin en ole kysynyt lupia.

T: Pentti Vikström
PDF
Tuulivoimalan melusaaste.pdf

https://drive.google.com/file/d/0B966KY7HjwtiVUg0d...
All the green crap

#54 Tuulivoimala kuluttaa sähkö suoraan verkosta...

11.05.2014 17:19

"Outraged headlines about windfarms being paid to stop generating come around more frequently than turbine blades in a gale."

"According to RWE’s own data, three wind farms on Thursday afternoon appeared to be taking electricity from the National Grid rather than supplying it."

Wind farms: how they performed
The electricity produced by RWE wind farms at approximately 5pm on Thursday August 22:
Bilbster, Caithness, 268KW
Knabs Ridge, North Yorkshire, -86KW
Lambrigg, Cumbria, -10KW
Little Cheyne Court, Kent, 129KW
Llyn Alaw, Anglesey, -80KW
Tow Law, County Durham, 30KW
Trysglwyn, Anglesey, 6KW

Englannissa tosiaankin on jo tullut monta ongelmaa esille liittyen tuulivoimaloihin, kuluttavat suoraan verkosta sähköä, saavat jopa maksua siitä, etteivät tuota ajoittain sähköä lainkaan, jottei verkko kaadu sähkön tuotannon piikkeihin jne.

http://www.utilityweek.co.uk/news/Analysis-The-med...
All the green crap

#55 Tuulivoimala kuluttaa sähköä suoraan verkosta...

11.05.2014 17:21

All the green crap

#56 Hämmästyttävät tukiaiset...

11.05.2014 17:24

Sen mukaan Englannissa tuulivoiman tukiaiset: "That subsidy is predicted to rise to £6 billion by 2020."

Eihän tässä ole vähäisintäkään järkeä - onko britit tulleet hulluiksi? Sillä rahallahan saisi aikaan ydinvoimalan, joka tuottaa sähköä silloin kun tarvitaan.

Englannissa ilmasto hörhöillä on nykyään kireitä kasvoja, veikkaan, että pian vaaditaan päitä vadille!
All the green crap

#57 Luvatut tuotantoluvut unelmahöttöä, miksi???...

11.05.2014 17:34

"Fully 85% of the days during the 3 years had a negative-production period. I graphed the results: - - "

Mielenkiintoista, mutta onko tieto luotettavaa, onkin ihan eri asia? Kuulostaa aivan uskomattomalta.

Miksi helvetissä reaaliaikaiset tuulivoiman tuotanto tiedot eivät voi olla julkisia?

Luin saman kohdan kriittisesti ja huolella, ilmeisesti suuret kulutusluvut liittyvät Vestaksen vanhempiin malleihin, uudemmissa malleissa käytetään harvinaisia maametalleja magneettien valmistuksessa, joten niiltä osin magneetit eivät vaadi sähköä kuten edeltäjänsä.
Luotettavuus näissä asioissa voidaan varmistaa vain tarvittavalla mittauksella, eli sähkön kulutus ja tuotanto erilleen.

Tarkistin muitakin asioita ja täsmää, kyllä tämä Väinö on tehnyt huolellista työtä, vrt. seur. taulukko, http://windfarmrealities.org/wp-content/uploads/20... siinä Saksan kapasiteetin käyttöasteeksi ilmoitetaan 18,3 % vuonna 2003 -2007. Vuonna 2012 se oli 17,6 %.

"siinä Saksan kapasiteetin käyttöasteeksi ilmoitetaan 18,3 % vuonna 2003 -2007. Vuonna 2012 se oli 17,6 %."

Lukemien pientä eroa ei kannata hötkyillä tulkitsemaan siten, ettei tuuliturbiinin käyttöaste pienene ikääntymisen funktiona niin paljon kuin aiemmin on mitattu. Lukemien ero johtuu siitä, että on rakennettu runsaasti uutta tuulivoimaa.

Oleellista on huomata käyttöasteiden alhainen taso - ei puhettakaan tuulivoiman jobbareiden mainostamasta 20-25% haarukasta.

Ei tällaisista puliveivaamisista päästä eroon muulla kuin reaaliaikaisella mittaamisen avulla, jossa sitten tuulivoimalan itsensä kuluttama sähkö näkyy erikseen. Seuranta julkiseksi ja internettiin.
Taalereita

#59 Tuulivoima ei ole sijoituskohde

12.05.2014 07:35

Oheisena näkemyksiä tuulivoimasta, sen jälkeen kun Suomen Tuulivoimayhdistyksen puheenjohtaja Jari Suominen meni kirjoittamaan lehteen kuuluisan kirjoituksen siitä, miten yhden euron sijoituksella tuulivoimaan saadaan takaisin 10 euroa työllisyydessä jne.

Veikkaisin, että STY:ssä mietitään nyt Suomisen vaihtamista businekselle erittäin haitallisena uuteen puheenjohtajaan.
Tuulivoimabisnes vastaan todelliset ihmiselämät
ls24.fi
Taalareita

#60 Yksi sijoitettu euro tuottaa tuulivoimalla kymmenen

12.05.2014 07:40

Tuulivoimabisnes vastaan todelliset ihmiselämät
MIELIPITEET | Länsi-Suomi | Julkaistu 9.5.2014 klo 11:30 | 0

Oheisena näkemyksiä tuulivoimasta, sen jälkeen kun Suomen Tuulivoimayhdistyksen puheenjohtaja Jari Suominen meni kirjoittamaan lehteen kuuluisan kirjoituksen siitä, miten yhden euron sijoituksella tuulivoimaan saadaan takaisin 10 euroa työllisyydessä jne.
Melumallinnus

#61 Tuulivoimalan melusaaste

12.05.2014 07:47

https://drive.google.com/file/d/0B966KY7HjwtiVUg0dWFXUXVIYnB3Um5Sd3ZnSjVJUnMzaFVZ/edit

https://docs.google.com/file/d/0B966KY7HjwtiVUg0dWFXUXVIYnB3Um5Sd3ZnSjVJUnMzaFVZ/edit?usp=gmail

Hei,
liitteenä on puolestani vapaasti käytettävä tietopaketti tuulivoimalaitosmelusta. Kiitos aiemmin korjauksia ja muita huomioita tehneille. Kuviin en ole kysynyt lupia.

T: Pentti Vikström
PDF
Tuulivoimalan melusaaste.pdf
Vakinainen asukas Lokalahdelta

#63 Asiallisesti oltava liikkeellä

12.05.2014 18:49

Hyttyskarin tuulivoimalan rakentamisesta on kyllä tietoa ollut saatavilla, ihmiset vaan huomasivat asian merkittävyyden myöhään. Itse olen tiedostanut asian, koska Lokalahden Muntilan tuulivoimaloiden rakentamishanke pisti hankkimaan tietoa tuulivoimasta.

Selvää on, että nämä voimalat ovat korkeita ja suuria mittasuhteiltaan ympäristöön. Niitä ei voi olla huomaamatta, ne vaikuttavat maisemaan. Kaupunkimaisema on rakennettu (Yaran piiput, kipsikasa), joten siinä mielessä ei näiden voimaloiden pitäisi niin järkyttäviä, kuin keskellä maalaismaisemaa rakennettavat.

On myös osittain ristiriitaista, kuinka lähelle/kauas melu haittaa. Simossa ei valituksia ole esiintynyt oikeastaan millään etäisyydellä, mutta saaristossa (Inkoo) taas on jouduttu jopa myllyjä purkamaan välkehaitan ja melun takia ja monessa muussa paikassa on annettu käyttörajoituksia. Käyttörajoitusten valvonnalla on todettu olevan vaikeuksia, sillä selkeää valvovaa viranomaista ei ole, rajoituksen asettamisen jälkeen se on tuulivoimayhtiön toteutettavissa aika vapaasti.

Tämän vuoksi on aika selkeää, että puolueetonta tutkimustietoa on tämän kokoluokan tuulivoimaloista ja niiden sijoituspaikkojen merkityksestä (korkeuserot, maapohja, vesistöt, asutuksen rakenne, kiinteistöjen rakennetiedot) aivan liian vähän. Etukäteen ei siis pysty päättelemään nykytiedoin, aiheutuuko rakennettavasta voimalasta haittaa ja kuinka laajalle alueelle.

Nämä on perusteluni sille, että vastustan tällä hetkellä suuria tuulivoimaloita ja toivon asiallista keskustelua.

Vieras

#64

13.05.2014 06:10

Vastustan tuulivoimaa Hyttyskariin
Li Grönlund
Adressin tekijä

#65

13.05.2014 11:27

Adressi nyt allekirjoitettavissa Uudenkaupungin kirjastossa ja Teboililla, kertokaa tutuille ja muille asiasta kiinnostuneille, kiitos etukäteen

T: Li Grönlund

Vieras

#66

13.05.2014 12:46

Hyttyskari ei ole sopiva paikka tuulivoimalalle.
Hauskaa mökkikesää!

#67 atomivoima vaihtoehtona

14.05.2014 17:13

Kaikkeen energiatuotantoon sisältyy haittapuolia, tuulivoima mukaanlukien.
Tuulivoiman haitat ovat kuitenkin vähäisiä verrattuna vaihtoehtoihin.
On myös paljon ihmisiä, jotka pitävät myllyjä kauniina ja edistyksellisinä.
Toivottavasti mökkiläiset voivat nauttia kesäkaudesta myös jatkossa tuulivoiman aikakaudella.
Vastustaminen ei ole relevanttia niin kauan kuin käytämme sähköä.

Tuulivoima uhkaa ei turvaa

#68 Tuulivoima on rasite veronmaksajalle ja energian käyttäjälle

14.05.2014 17:28

Energiapolitiikka pitäisi suunnitella todellisten ympäristövaikutusten ja kustannusten perusteella. Tuulivoima soveltuu Suomen oloissa lähinnä pienimuotoiseen tuotantoon siellä minne sähköverkko ei yllä, laajaan energiantuotantoon se on liian kallista, myös terveys- ja ympäristövaikutukset ovat merkittäviä.
Tuulivoima rakentuu veronmaksajien harteille ja rasittaa talouttamme koko käyttöikänsä.
Uusikaupunki portti merelle

#69 Energiantuotanto palvelee ei riistä

14.05.2014 17:34

Antti Aula, tekn.tri, Oulusta kirjoitti hyvin tuulivoimasta Kaleva lehdessä: "Aina ei arkipäivän tohinoissa muisteta, että ihmisen eri tavoin käyttöönsä hankkima energia on tarkoitettu palvelemaan ihmisen toimintaa, ei päinvastoin.
Energian tuotannon perustavoite ei ole työllistää. Työttömyys pitää sosiaalisena ongelmana hoitaa muulla tavoin pois kuin tekemällä tai teettämällä tyhjää työtä.
Ainoa pitkän päälle kestävä perusta saada energiaa on ilman tukea kannattava voiman tuotanto, joka on onneksi meillä vielä kaiken perusta".
Vesivoima tukee työllistävää teollisuutta

#70 Tuulivoima ei sovi Suomeen

14.05.2014 17:40

Tuulivoimateollisuus ei ole itsessään mikään ratkaisu energian tuottoon, vaan vaatii rinnalleen aina vastaavan kokoluokan voimalaitoksen varmistamaan välttämättömän muunto-, säätö- ja korvausenergian riittävyyden tälle epävarmalle ja oikullisen energian tuottomuodolle. Imatran Voiman tuottama vesivoima on noin 12 kertaa edullisempaa ja takaa mm. teollisuuden kilpailukyvyn Suomessa (vrt 9,- euroa/MWh vesivoima <> tuettu tuulivoima 105,30 euroa MWh). ELI juuri siksi “get rid of all the green crap” pushing up families’ energy costs, ilmoittaa pääministeri David Cameron.
"Luvat o annet lahi", sanonta

#71 Tuotto ylimainostettu

14.05.2014 17:46

Miten "yhdellä tuulivoimaan sijoitetulla eurolla voi saada työtä ja hyvinvointia 10 euron edestä?"
Tällaisiin puheenjohtaja Jari SUomisen puheisiin on syytä suhtautua erittäin kriittisesti.
Ylivelkaantuminen on saanut kunnat + maanvuokraajat yrittämään jos se mainostettu euron sijoitus tuulivoimaan toisi yli kymmenen takaisin niinkuin Jari Suominen mainostaa.
Ne ei vielä usko sitä vanhaa opetusta "jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei myöskään ole totta".
Poliisin kokeneet petosten tutkijat tietävät, että tämä on niitä harvoja asioita, joka pitää aina paikkaansa.
Taalareitako

#72 Tuulivoima businekseen ei voi luottaa

14.05.2014 17:49

Tuulivoima on pyramidihuijaus joka toimii niin kauan kuin kasvua riittää. Tällä kerätään rahaa kansalta mutta vain pyramidin yläpäässä oleville, kaikki muut kärsii lopulta. Tuulivoimala ei tuota kuin alle 20% hyötysuhteella sähköä ja käyttöikä jää alle 15 vuoden. Syöttö- tai juotto tariffi on kaiken järjettömyyden aikaansaaja.
Miten tämä pyramidihuijaus tuulivoima kauppiailta saadaan loppumaan kun ministeriö tekee tämän näköisiä raportteja ja pyramidin rakentajat ovat allekirjoittajina.
Tämä on jo diktatuuria, diktatuurin kaatamiseen tarvitaan vallankumous ja tuulivoima on pudotettava pyramidin huipulta kuoppaan ja maa tasoitettava. Yhtään tuulivoimalaa en jättäisi muistomerkiksi diktatuurille.
Jekku

#73 Re: atomivoima vaihtoehtona

14.05.2014 17:53

#67: Hauskaa mökkikesää! - atomivoima vaihtoehtona

Meillä ei ole sähköä koko saaressa, jos ei lasketa aurinkopanelin kautta tuleevaa sähköä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

14.05.2014 17:53


Kenellä vastuu

#75 Pori Peittoonkorpi on varoittava esimerkki

14.05.2014 18:02

Viime torstaina oli Porin Peittoonkorven yleisötilaisuus, jossa taisi olla lähemmäs sata paikallista asukasta sekä paikallisen tuulivoimatoimijan puolelta eli TuuliWatti Oy edustajat Jari Suominen, Antti Kettunen, Mika Anttonen, Liisa Joenpolvi, Hannu Kemiläinen sekä Mikko Halonen(S-Voima Oy:stä), Digitan edustaja Kari Meriläinen ja Porin kaupungin yleiskaava arkkitehti Heimo Salminen.
Kokouksen puheenjohtaja oli Jari Suominen. Liisa Joenpolvi toimi sihteerinä ja kirjoitti ylös asukkaiden kommentteja. Tarkoitus oli että niihin tulisi vastauksia. Liisa Joenpolvi omalta puoleltaan aloitti että kokous on kutsuttu kokooen jotta asukkaat voisi tuoda esiin ”huolenaiheitaan”. Missään kohtaan tuulivoimatoimijat eivät käyttäneet sanaa ”ongelma” eivätkä myöskään pyytäneet anteeksi sitä että asukkaille ”myydyt” äänettömät voimalat pitävätkin kovaa melua. Kaikki 12 4.5 MW:n GAMESA tuulivoimalaa ei vielä ole käynnissä. Tuulivoimaloiden melusta on jo valitus mennyt ympäristölautakuntaan, joka käsittelee sitä 14.5 (http://kokoukset.pori.fi/ktweb/ -> Hae kokoukset -> Ympäristölautakunta -> kohdat 6 ja 7, katso myös liitteet
Porissa Peittoonkorven tuulivoimalat on väärin sijoitettuna aiheuttaneet terveydellisen ongelman läheisten Kellahden ja Lyttylän kylän alueella. Samat ongelmat aiotaan rakentaa Luvian riesaksi.

Peittoonkorven ongelmien peittelemiseksi Tuuliwatin porukka oli käynyt ennen kokousta parin paikallisen luona puhumassa asioista ja silloin oli Liisa Joenpolvi
Viestintäpäällikkö St1 Oy, TuuliWatti Oy pyytänyt ettei paikalliset ottaisi yhteyttä lehtiin vaan asiat käsiteltäisiin heidän kesken. Aikamoinen ehdotus viestintäpäälliköltä, eivät nähtävästi kunnioita hirveästi sananvapautta tai avointa, läpinäkyvää keskustelua asiasta kun ongelmia syntyy.

No, yleisöltä tuli kommentointia melusta. Eräs mies kertoi asuvansa yli 2 kilometrin päässä ja kuulevansa hyvin tuulivoimaloiden melun sisätiloihin. Kertoi pitävänsä radiota/TV:tä päällä, jotta tuulivoimaloiden epämiellyttävä ääni hukkuisi siihen. 800 metrin päässä asuva kertoi että vaikea mennä aamulla töihin kun ei saa aina nukuttu tuulivoimaloiden melulta.
Suomiseltakin kysyttiin että asuuko hän tai muut tuulivoimatoimijat itse tuulivoimaloiden lähellä ja kun Suomisen myönsi että ei asu ja lisäsi että on kuitenkin käynyt monen tuulivoiman vieressä kuuntelemassa melua, niin koko sali räjähti spontaaniin ja kovaan nauruun(eli koska on aivan eri asia käydä tuulivoimalan luona kuin asua sen lähistöllä).

Melun lisäksi osan alueen asukkaiden tv-kuva pätkii pahasti, niiden jotka asuvat siis paikassa jossa tuulivoimalat sijoittuivat lähetysantennin eteen. Digita kertoi jo mitanneensa alueella tv-signaalia ja sanoivat että ehkä täytelähetin tulee jos ongelma koskettaa riittävän suurta joukkoa. Uusi täytelähetin maksaa ja lisäksi pitää kuulemma myös ruotsalaistenkin kanssa neuvotella taajuuksista, se ei ole missään nimessä kovin nopea prosessi. Yllättävää kyllä, muutama asukas sanoi tv-kuvan häiriintyneen vaikka asuvat ”ennen” tuulivoimaloita. Tähän Digitan kaveri sanoi että antennin suuntaus kannattaa tarkistaa. Lisäksi monella oli ongelmia matkapuhelin/langattoman netti verkossa. Se asia taas ei kuulu Digitalle vaan operaattorille.

Tilaisuudessa Jari Suominen vetosi pariinkiin otteeseen siihen että tuulivoima-ala on uusi ja hekin vielä ovat oppimassa tässä näistä vaikutuksista. No, vaikka tuulivoimatoimijoiden "oppimisprosessi" on kesken niin se ei ole estänyt STY:tä vaikuttamasta kaikin tavoin mm. YM:n melumallinnuksen ohjeisiin yms.
Porin kaupunki on maanomistajana esteellinen hoitamaan melumittauksia Peittoonkorven tuulivoimaloiden aiheuttamasta matalataajuisista infraäänistä. (Kettu kanatarhan vartijana!)
Ne on väärin kaavoitettu liian lähelle asuntoja, josta ne ongelmat syntyy. Voimaloiden purku on ainoa lääke ongelmiin. Se ääni ei ole jääkaapin hyrinää vastaava, vaikka esittelyissä näin väitettiin.

Syöttötariffista pidetään nyt kynsin hampain kiinni, keinoja kaihtamatta. Tuulivoimayhdistys pitää huolen omista eduistaan nyt jo osittain rikollisen omaisesti harhaanjohtavalla mainonnalla ja miljoonien etujen katteettomilla lupauksilla. Syöttötariffin houkutus on ollut valtava ja kallis virhe hallitukselta.