Vastustamme Espoonkartanon louhoshanketta !

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Espoonkartanon louhoshanketta !.


Vieras

#26

09.06.2014 10:40

Tallin ympäristö on ainutlaatuinen ja upea. Se on minulle ja monelle muullekin pääkaupunkiseudulla asuvalle ihanteellinen paikka virkistyä ja rentoutua. Maastoratsastus pääkaupunkiseudulla ei onnistu joka paikassa, koska niin moni maasto on tuhottu tai rajattu ihmisen rakennelmin. Älkää tuhotko tätä paikkaa.

Vieras

#27

09.06.2014 10:58

-

Vieras

#28

09.06.2014 16:56

Kyllä luontoakin pitää säilyttää! Seuraukset tulevat näkymään,kun kaikki ajetaan maantasalle.


Vieras

#29

11.06.2014 16:14

Aika touhua!!
Kulttuuriperintöä kunnioittaen

#30 Pieni sitaatti / YIT koti espoon kartano (voi googlettaa)

11.06.2014 20:08

http://www.yitkoti.fi/yit_koti/asunnot-alueittain/etel%C3%A4-suomi/espoo/espoonkartano
"Olemme kehittäneet täysin uuden tyyppisen konseptin asuin- ja elinympäristön kokonaisvaltaiseen toteuttamiseen...
Yhdyskuntarakentamisen avulla pyritään täyttämään asukkaiden tarpeita saada elää ja asua turvallisessa ja esteettisessä ympäristössä. Kokonaisvaltaisen suunnittelun ydin on pyrkimys yhteisöllisyyteen. Sillä halutaan edistää asukkaiden omatoimisuutta ja vaikuttamisen mahdollisuuksia, ja synnyttää luontaista yhteenkuuluvuuden tunnetta.
"

Juu. Ei ole aluleella vielä tänäkään päivänä kaupungin vettä eikä viemäriä, ei kuulu kännykkä, mutta kaikki on harmaana kivipölystä, jyskytys kuuluu vuorokauden ympäri ja taivaanrannassa siintää jätemaavuori...

Kristiina Laurson

#31 Harkitkaa, mitä teette, ennen kuin on liian myöhäistä.

12.06.2014 11:35

Minusta on väärin, että maanomistaja saa tehdä omistamallaan maalla, mitä tahtoo. Metsäalueet ja metsät ylipäätään kuuluvat kaikille ihmisille (ja eläimille). Tällaisia hankkeita pitäisi harkita hyvin tarkkaan mahdollisimman monelta kannalta. Jos hanke toteutetaan, se on tietysti luonnonsuojelullisesti rikos alueen kasvillisuutta ja eläimistöä kohtaan. Näin suuri metsä aivan Helsingin vieressä on meille kaikille aarre vailla vertaa.
Mie vaan

#32 Re: Varsinainen NIMBY

12.06.2014 12:45

#4: Höh! - Varsinainen NIMBY

Kerro minulle missä asut. Voisin ostaa viereisen tontin, hakea kaavamuutosta ja perustaa naapuriisi louhoksen tai betoniaseman.

Kirsti Rb

#33 Re: Pelastakaa Fageräng

13.06.2014 14:14

Mie vaan

#34 Katsokaa eteenpäin!

13.06.2014 21:09

Rakkaat ihmiset, kaikki, jotka ovat allekirjoittaneet adressin ja myös ne, jotka eivät näe tämän asian merkitystä. Meidän pitää nyt katsoa vähän pidemmälle, kuin mitä tänään, huomenna tai ensi vuonna tapahtuu! Joistain ei tunnu, että tämä on merkittävää, mutta onneksi useammista tuntuu, että on. Nämä ratkaisut, joita lähitulevaisuudessa tehdään, vaikuttavat paljon yli sadan vuoden päähän. Koitetaan nähdä tulevaisuus ja olosuhteet myös lastemme ja heidän lastensa elinaikana. Me, jotka tänä päivänä elämme ja yritämme vaikuttaa asioihin, emme todennäköisesti tule näkemään lopputulosta. En mina ainakaan. En silti anna sen vaikuttaa motivaatiooni. Minulla on lapsia.
Huolestunut

#35 Re:

14.06.2014 07:06

Eipä ole Esbogård Ab tai selvitystä tekevä Ramboll huomioinut Espoon kaupungin luontoselvitystä Halujärvi-Järvikylä-Mynttilä-Perinki joka löytyy tästä http://www.espoo.fi/download/noname/%7BCB0AE0A2-89F9-4C28-8056-630EF171B...

Pari esimerkkiä luontoselvityksestä tässä:
* Halujärveä, ja siitä laskevaa puroa pidetään meritaimenen potentiaalisena lisääntymisalueena. Mankinjoen vesistöalue on yksi viimeisestä yhdestätoista jäljellä olevasta luonnonvaraisesta meritaimenen lisääntymisjoesta Suomessa. Meritaimen on uhanalaisuusluokituksessa luokiteltu äärimmäisen uhanalaiseksi. Hankealue siis vain 200 metriä Halujärvestä.

* Vain parisataa metriä hankealueesta Halujärven rannassa sijaitsee metsälain mukainen vähäpuustoinen suo. Se on varsinaisen saranevan ja korven yhdistelmätyyppiä ja paikoin rämettä. Kasvillisuudessa vallitsevat jokapaikansara, jouhivihvilä, karpalo, vaalearahkasammal ja mättäillä pullosara, korpikarhunsammal sekä mänty, koivu ja kuusi. Suo on ojittamaton ja luonnontilainen.

Hankkeen laajuus ja merkittävyys olisi suuri, minkä lisäksi sen ajallinen ulottuvuus olisi erittäin pitkä, jopa 100 vuotta. Halujärven, Järvikylän, Espoonkartanon alueella on turvattava asukkaiden elinolosuhteet, puhtaan luonnon ja monipuolisen eläimistön elinpiirin sekä pohjavesialueen säilyminen sekä nyt että tulevaisuudessa.

Luonnossa ja maalla sielukin lepää

#36 Re: Varsinainen NIMBY

23.06.2014 09:30

#4: Höh! - Varsinainen NIMBY

Et varmaankaan ole käynyt tutustumassa alueeseen? Kehoitan käymään. Alue on luonnoltaan ja maastonmuodoiltaan erittäin kaunista ja vaihtelevaa. Ihastelin etenkin hienoja kallioita ja silmiä hiveleviä niittykumpuja, harvinaistuvia maisemia nekin. Alue on todellinen virkistyskeidas sekä maalaisille että kaupunkilaisille.

Jätemaalle löytyy kyllä parempiakin paikkoja jolla ei tuhota väheneviä virkistyspaikkojamme. Alueella voi ihastella myös kauniita hyvinhoidetuja omakotitaloja, paljon uusiakin. Olettaisin että nimenomaan ihmisiä, jotka ovat halunneet luonnonrauhaa. Saa nähdä onko joukossa "isokenkäisiä". Heillähän on usein paremmat vaikutusmahdollisuudet ja painoarvoa kuin tavallisilla ihmisillä.

Arviointiohjelmassa ei löytynyt minkäänlaista kuvausta alueen asutuksesta ja elinkeinotoiminasta? Onneksi arviointi tehtäneen sentään Ely-keskuksen toimesta, eikä jonkun konsultin toimesta.

Toimintoja ei sijoiteta 300 metriä lähemmäs asutusta.

Kukapa haluaisi louhoksen 300 m päähän asumuksistaan. Sellainen kuuluu teollisuusalueelle tai muuten jo turmelulle tai tai raskaasti hoidetulle metsätalousmaalle. Näiltä ei olla turvassa enää niin Espoossa kuin Kainuussakaan. Missä tahansa joku voi tulla tekemään valtauksen takapihallesi. Se ei ole oikein. Oikea kehitys lähtee ihmisten tarpeista, ei yritysten tarpeesta tehdä voittoa muiden kustannuksella.

Meidän tulisi miettiä enemmän millaisen yhteiskunnan haluamme rakentaa lapsillemme, tietysti itsellemme samalla. Tätä mietitään aivan liian vähän. Samalla on luovuttava suurteollisuuspohjaisesta kehittämismallista ja kaiken keskittämisestä. Tarvitsemme hajauttamista jolloin monet ongelmat ratkeavat lähes itsestään. Silti sekin vaatii suunnittelu. Ja tahtoa.

 

Viisaille päättäjille aikaa

#37 Re: Pieni sitaatti / YIT koti espoon kartano (voi googlettaa)

23.06.2014 09:40

#30: Kulttuuriperintöä kunnioittaen - Pieni sitaatti / YIT koti espoon kartano (voi googlettaa)

Ihmisiä kusetetaan pikku hiljaa perhe ja alue kerrallaan. Niiltä viedään kaikki rahat kauniilla puheilla ja lupauksilla ja lopuksi luonto, näkyvät sekä yhä useammin HILJAISUUS. Siitä on myös tullut harvinainen luonnonvara.

Tarvitsemme ihan uudenlaista yhdyskuntasuunnittelua. Ilmeisesti myös uudet päättäjät ja sellainen organisaatio tai järjestelmä, jossa päättäjillä on aikaa perehtyä oleellisiin asioihin ja tehdä viisaita päätöksiä.

Tarvitsemme myös vaihtoehtoja, jolloin emme ole pakotettuja käyttämään niitä paria markkinoita dominoivaa toimijaa, jotka meitä kusettavat. Sitä varten Sinunkin on otettava aikaa ja ajateltava. Ja tehdä viisaita päätöksiä.


Vieras

#38

24.06.2014 10:31

Silmiinpistävää, että räjäytyksiin liittyvät asiat näytetään taas sivuutettavan täysin.

Lähellä asuvat: Perehtykää räjäytysten vaikutuksiin jopa 1,5 km päässä louhimoista. Konsulttiyhtiöt kuten tämänkin YVA:n tehnyt Ramboll (louhimoyritysten palkkalistoilla), yleensä vähättelee ja kieltää vaikutukset muutamaa sataa metriä kauempana, mutta silti ympäri Suomen taloihin ilmaantuu räjäytysvaurioita. Kotkassa ympäristökeskus onkin vaatinut tärinämittauksia yli 1 km päähän juuri kiinteistövaurioiden takia. Koska yksittäisten räjäytyspanosten vaikutukset kertautuvat etäisyyden kasvaessa, talovauriot ovat ilmeisesti tavallisimpia juuri n. 1 km päässä louhimoista.

Kotkan tapaus (Rajavuoret) kävi KHO:ssa saakka, koska louhimoyritys väitti räjäytystietojen olevan liikesalaisuuksia ja kieltäytyi antamasta niitä talovaurioista kärsineelle asukkaalle. Näin ei KHO:n mukaan ole. Siellä prosessi jatkuu. Asukkailla on iso ja raskas tehtävä edessä, kun räjäytysvaurioita syntyy. Ainoa keino on haastaa louhimoyritys oikeuteen. Viranomaiset eivät puutu kiinteistöjen vaurioihin tai niiden arvonlaskuun louhimotoiminnan takia. Pois et voi muuttaa, koska kukaan ei osta taloasi louhimon läheltä.

Raimo Vuolion kirja räjäytystöistä on tutustumisen arvoinen.

Asukkaiden laaja yhteistyö ja asiantuntevan lakimiehen konsultointi jo alkuvaiheessa helpottaa kummasti. Prosessi on niin monimutkainen ja aikaa vievä, etten suosittele kenekään ryhtyvän siihen yksin. Toki siitä saa itselleen ihan uuden harrastuksen, jos on sellaisesta puutetta...

Kaikki selvitykset ja mittaukset pitäisi antaa puolueettomien asiantuntijoiden, kuten yliopistojen tutkijoiden tehtäväksi. Rambollilla, Finnrockilla ym. konsulteilla on oma lehmä ojassa. Rambollin toimintaa ja selvityksiä on kritisoitu paljon, ja tapauksia on ollut esillä näkyvästi myös medioissa.

On uskomatonta, että lainsäädäntö (johon tietysti louhimoyritysten ja ko. konsulttiyritysten lobbaajat ovat olleet "asiantuntijoina" vaikuttamassa) suorastaan edellyttää, että louhimoyritys itse tai sen yhteistyökumppanina toimiva konsulttiyritys suorittaa selvitykset, valvonnat ja mittaukset.

Täältä voi lukea Pikkalan louhimon edesottamuksista ja asukkaiden turhautumisesta viranomaisten toimintaan: http://www.sonorian.fi/forum/index.php?topic=80.0

Pikkalassahan maanomistaja (Thure Lindeberg/Pikkalan kartano) kävi pitkän oikeustaistelun KHO:ta myöten saadakseen tuhota SYKE:n valtakunnallisesti arvokkaaksi luokitellun kallioalueen. Lupamääräyksiä louhimolla rikotaan jatkuvasti, louhimo pilaa meiseman kantatielle 51 (väliin piti muka jättää suojaava metäskaistale), asukkaat kärsivät melusta (melumittaus tehty Rambollin toimesta lupamääräysten vastaisesti), mutta kaikki viranomaiset pesevät kätensä. Vastuukysymykset ovat varsinkin räjäytysten osalta viranomaiskoneistossa itsessäänkin erittäin epäselvät, minkä huomaa helposti yrittäessään selvittää niihin liittyviä asioita. Kunnan ympäristöviranomainen => Tukes => AVI => Poliisi => ELY-keskus => kunnan ympäristöviranomainen... : Viranomaiset siirtävät asiaa toisilleen, kunnes koko kierros on käyty, eikä kukaan edelleenkään ole ottanut kantaa kysymyksiin.

Tässä pari videolinkkiä räjäytyksiin. Tällaista se sitten on asua louhimoiden lähellä. Jokainen voi miettiä, montako tällaista räjäytystä talon perustukset kestävät. Aina ei yhtäkään. Kuvatkaa talonne huolella ennen toiminnan alkamista vähintään 1,5 km päähän saakka louhimosta, jotta saatte räjäytysvauriot todistetuksi.

Kotka: http://www.youtube.com/watch?v=X8gVq2ZnyMA
Siuntio, Pikkala: (Löytyy YouTubesta hakusanalla "kivilouhimo")

Louhimot eivät sovellu näin lähelle asutusta. Ne on vietävä kauemmas, vaikka kuljetuskustannukset ja hinnat nousisivatkin. Lainsäädäntö ja viranomaisvastuut tulee saattaa pikaisesti ajan tasalle. Konsultti- ja muiden liikeyritysten edustajat pitää saada pois erilaisista asetuksia ja määräyksiä valmistelevista työryhmistä, ja tilalle ottaa yliopistotaustaisia, puolueettomia asiantuntijoita.

Tsemppiä kaikille!

Vieras

#39

25.06.2014 22:04

Lue kivilouhimoiden ongelmista:
http://bot.fi/7rq

Vieras

#40

03.03.2015 15:49

Ei tuhota luontoa
Heli Kristiina

#41 Re:

04.03.2015 03:52

#26: -  

 Louhokset ovat tehokas tapa pilata ympäristöä!


Vieras

#42

04.03.2015 08:33

Kävin teininä täällä ratsastamassa satunnaisesti ja rakastuin paikkaan. Todella typerää että hyvät pienet yksityisyrittäjät jyrätään alta pois.

Vieras

#43

04.03.2015 11:45

Ehdottomasti-kaikki kannattamaan adressin sisältöä! Sydämellä.
vieras

#44 Suomea hallitsee suuri Saa---na pommeja on pian saatava

04.03.2015 16:41

Laittomuus on täydessä kukassa ,politiikkojen järki täysin hukassa.

Melu aiheuttaa stressiä

#45

17.03.2015 19:31

Jos louhoshankkeet ottavat päähän, niin tätä ehdokasta kannattaa äänestää:
http://bot.fi/u4s
Syy selviää kun kuuntelet haastattelun.
Itse en voi äänestää, kun olen väärästä vaalipiiristä. Kaverin mökki on siellä, ja louhimon kakofonia uhkaa pilata koko kesämökkiolemisen. Siksi kannatus!

Lue myös: http://bot.fi/u4r
niin tiedät mitä louhimo naapurissa oikeasti tarkoittaa.

 

Säilyttäkää ympäristöministeriö!

#46 Ympäristöministeriön lakkauttamissuunnitelmat

31.03.2015 12:07

Nyt kun vaalit lähestyvät, olettehan huomanneet, että kepu, kokoomus ja perussuomalaiset ovat käytännössä lakkauttamassa ympäristöministeriötä!

Tämä tulee tarkoittamaan entistä vähemmän huomiota luontoarvoille ja samalla asukkaille louhimoiden ja kaivosten ympäristössä. Teollisuus ja elinkeinot ajavat asukkaiden terveyden ja viihtyvyyden edelle vielä enemmän kuin nyt.

Siksi on tärkeää olla äänestämättä näitä kolmea puoluetta!

 


Vieras

#47

20.04.2015 18:38

Liika on liikaa yhteen paikkaan, ämmässuo on jo nyt liian laaja.

Vieras

#48

22.04.2015 19:54

Ämmässuon ympäristön metsälueiden järjestelmällisen tuhoamisen on loputtava. Vaihtoehtona on Talvivaaran kaltainen ympäristösotku vedenjakaja-alueella.
Hyvänen aika

#49 Voi luoja varjele /YVA selostus

03.06.2015 18:19

Rambollin tekemässä juuri valmistuneessa YVA-selostuksessa todetaan, että toiminnan tuotannontekijöinä käytetään luonnonmateriaaleista valmistettuja aineita, kuten kevyttä polttoöljyä ja räjähdeaineita! Onko todellista? En kyllä ole vielä itse onnistunut löytämään kevyttä polttoöljyä pulppuavaa lähdettä. Jos joku löytää, niin minulla on ensimmäinen valtausoikeus! Muistakaakin se!


Vieras

#50

07.06.2015 07:31

Espoonkartanon hieno luonto ja eläimet pitää rauhoittaa. Louhos tuhoaa ratsastusreitit maastossa. Myös peurat, haukat ja korpit pakenevat ja kärsivät tuhosta. Vetoan Fagerängin tallin puolesta!
MK