Auroran päivystys säilytettävä!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Auroran päivystys säilytettävä!.


Vieras

#201

04.06.2014 17:02

Monen somaattisen päivystyksen potilaan turvallisuus vaarantuu, jos ehdotus toteutuu.

Vieras

#202

04.06.2014 17:33

Mielenterveys kuntoutujat ja potilaat ovat taloudellisesti, henkisesti heikoilla nykyyhteiskunnassa

Vieras

#203

04.06.2014 18:42

Täysn järkyttävää toimintaa terveydenhuollon ja valtion taholta mielenterveyskuntoutujia ja sairaita ihmisä kohtaan. Syytä en erittele, mutta eikö sinun Ben Zyskoviz poliitikkon pitäisi ottaa tähän joku kanta.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

04.06.2014 18:54Vieras

#205

04.06.2014 19:01

missään nimessä aurooraa ei saa lopettaa,tosi tärkeä paikka ja sinne on helppo viedä omainen hoitoon,kukaan ei lähde omatoimisesti terveyskeskuspäivystykseen odottamaan montaa tuntia ja kertovansa että pää on huonona,auroorassa kaikki on saman arvoisia.
hoitsu

#206 Kiitos adressista

04.06.2014 19:17

Joskus on pakko ottaa järki käteen, lopettaa yhteiskunnalliset urpoilut. Nyt hyvä aika taistella oikean asian puolesta.

Vieras

#207

04.06.2014 20:38

Mieheni sairastui kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön kesällä 2012 ja sai aivan ensiluokkaisen vastaanoton ensin päivystyksessä Aurosassa .Olin aivan järkyttynyt tapahtumista, jotka johtivat sairaalajaksoon, mutta Auroran päivystyksessä meidät otettiin hyvin ja hienovaraisesti vastaan.Jatko-hoito osastolla 2 viikkoa sen jälkeen oli myös tosi ammatiliista ja upeaa.Kiitos siitä!
Itselläni ,vaimona turvallinen olo, että aina voisi mennä Auroran päivystykeen !tarvittaessa!
vieras

#208

04.06.2014 20:46

Ja mitenkä vaarantuu monen somaattisen sairaan turvallisuus ja ihan että monen vai? Kuulkaas nyt kaikki dillet jotka kuvittelevat että mielenterveysongelmista kärsivät ovat usein väkivaltaisia tai vaarallisia niin voitteko lopettaa, mielenterveysongelmaiset kärsivät näistä leimaavista kommenteista. Viina ja huumeet ja kaikenmaailman päihteet ovat HUOMATTAVASTI SUUREMPI riski aggressiiviselle ja väkivaltaiselle käytökselle kuin yksikään mielenterveyden häiriö.
ps. Auroran päivystys tulee todellakin säilyttää mutta pääosin muista syistä kuin yllä mainittu somaattisen potilaiden turvallisuus.


Vieras

#209

04.06.2014 20:47

Ilman Auroran apua en varmaankaan kirjoittaisi tätäj tässä nyt. Sain heti apua ja hoitoa sairauteeni. Jos olisin mennyt terveyskeskukseen tai johonkin muualle , avun saaminen olisi kestänyt liian kauan. Kiitos paljon Auroran vaativalle työlle.
Olli
Jokeri

#210 Parempi kokonaishoito

04.06.2014 20:48

Niin, en ota kantaa tähän siirtoon suoranaisesti.
Mutta, totean, että myös mielenterveysvaivoista kärsillä ihmisillä on oikeus saada perusteellinen somaattinen tutkimus, ennen hoidon määrittämistä.
Tämä on tärkeää, ettei esim. aivoverenvuodosta, aivokasvaimesta tai muusta syystä sekavaa ohjata psyk. sairaalaan.
Hallinnon ns. tehostamishankkeita läheltä seurannut
Vieras

#211

04.06.2014 21:07

Poliitikkojen päätös osoittaa, miten vähän mielenterveyspotilaiden asioista ollaan todellisuudessa kiinnostuneita. Olisikohan tämän salakähmäisesti valmistellun ja lautakunnassa läpiviedyn päätöksen takana jälleen jokin "sulle-mulle-peli" missä ns. tehostamisen nimissä sairaiden hoitotyön kehittämiseen tarkoitettuja rahoja ohjaillaan mm. kuljetusyrittäjien ja jatkuvista rakennushankkeista hyötyvien taskuihin. Kukahan selvittäisi, miten paljon julkisia varoja on näissä psykiatrian organisaation jatkuvissa muutoshankkeissa "puhallettu" pois potilailta seiniä siirtelemällä ja rakennuksia vaihtelemalla. Tietotekniikkahankkeista nyt puhumattakaan. Aiheesta keskustelukin on ollut kiellettyä.

Vieras

#212

04.06.2014 21:10

Päivystys on ehdottomasti säilytettävä! Miksei tässä maassa enää kukaan puolusta sairaita ja puolustuskyvyttömiä?? Kohtuuttomat leikkaukset ja köyhien ja sairaiden riistäminen on loputtava!

Tämä on todella iso isku meille psyykkisiä sairauksia sairastaville potilaille, mikäli Auroran päivystys viedään. Tiloiltaanhan se on suunniteltu juuri psykiatrisille potilaille, rauhallinen ympäristö ja riskit minimoitu sekä potilaiden että henkilökunnan turvaksi. Ei Haartmanissa tai Malmilla kyetä valvomaan esimerkiksi akuutissa itsemurhavaarassa tai psykoosissa olevia ja takaamaan kaikkien osapuolten turvallisuutta.

Herätkää jo päättäjät! Ajatte tätä maata sellaiseen tilaan, joka on tällä hetkellä HÄPEÄLLINEN kun verrataan muita euroopan sivistysmaita ja hyvinvointivaltioita. Tässä maassa ei todellakaan kannata sairastua saati joutua työkyvyttömyyseläkkeelle, koska silloin olet täysin tämän riisto- ja pahoinvointiyhteiskunnan armoilla. Sairaiden ja vanhusten elinolosuhteita supistetaan ja vaikeutetaan jatkuvasti ja koko ajan saa tapella eri virastojen kanssa siitä että tulet toimeen ja siltikin joudut käymään ruokajonossa vaikka kuinka säästeliäästi yrittäisi elää. Kaikki kallistuu koko ajan.

Olkaa kiitollisia te, joilla on työpaikka ja kykenette työtä tekemään! Kaikki on silloin suhteellisen hyvin. Mutta sairastua ei kannata, silloin elämä muuttuu helvetiksi eikä kukaan täällä näistä virkamiehistä ja korkea-arvoisista päättäjistä tunnu välittävän vähääkään. Meillä kun ei ole mitään arvoa, ei edes ihmisarvoa, sillä olemme yhteiskunnan riippakiviä, emme koneiston tuottavia rattaita. Sen huomaa myös siitä, että omaa sairauspäivärahaani verotetaan rankimmalla kädellä, rankimmin kuin koskaan työelämässä ollessani.

Vieras

#214

04.06.2014 23:16

Birgitta Wallvik

Vieras

#215 Re:

04.06.2014 23:16


Vieras

#216

04.06.2014 23:51

Olen koko lapsuuteni ja teini-ikäni ollut pahoinpitelyn ja emotionaalisen heitteillejätön kohteena, ja sen seurauksena kärsin vakavista psyykkisistä oireista. 21-vuotiaana olin työtön, vailla kontakteja sukulaisiini ja juuri menettänyt opiskelupaikkani ja asuntoni. Ei ollut mitään paikkaa minne mennä, olin sekaisin ja yksin, ja näin itsemurhan ainoana vaihtoehtona.

Aurora pelasti.

Vieras

#217

05.06.2014 00:10

Näistä palveluista ei pidä säästää. Liian monta itsemurhaa minunkin lähipiirissäni on jo tapahtunut.

Anonyymi

#218 Re:

05.06.2014 03:21

#201: -

Tässä ei ole kysymys siitä, että kenenkään turvallisuus vaarantuu. Tässä on kyse siitä, että psykiatrisille potilaille on jo toimiva päivystysmalli olemassa ja psykiatriaan erikoistuneet hoitajat ja lääkärit, jotka osaavat asiantuntevuudella ja empaattisuudella ottaa psykiatrisen potilaan tarpeet huomioon. Itse toisessa kaupunkin päivystyspoliklinikalla työskennelleenä voin sanoa, ettei somaattisen puolen päivystys ole humalaisten huuteluineen, isojen ihmismäärien ja jatkuvan liikenteen puolesta sopiva paikka mahdollisesti ahdistuneelle, psykoosissa olevalle tai vaikkapa masentuneelle. Nämä ihmiset tarvitsevat rauhallisen ilmapiirin, jossa turhat melut ja häslingit on minimoitu ja tähän ei kaupungin päivystyksissä vain yksinkertaisesti pystytä. Kaiken lisäksi mahdolliset useiden tuntien jonotukset eivät sovi psykiatriselle potilaalle.

Toisekseen voimme miettiä taloudelliselta kantilta, että mitä järkeä sulkea psykiatrinen päivystys. Joka tapauksessa henkilökuntavakanssit säilyvät, eikä tätäkään kautta tulla saavuttamaan säästöjä, mikäli päättäjät näin ajattelevat. Sitten voimme miettiä mukanaan tulevaa kuluerää, mikäli potilas tarvitsee mahdollisesti psykiatrista osastohoitoa. Koska psykiatriset osastot säilyvät edelleen Aurorassa ja HYKS psykiatriakeskuksessa pitää potilaita siirrellä päivystyspoliklinikoilta osastoille. Tähän tarvitaan kaupungissa toimien ambulanssiyhtiöiden ja taksien ns. KELA-kyytejä, jolloin kaupunkilaisten veroeuroille löytyy jälleen uusi käyttökohde. Ja ennenkaikkea tämä on jälleen potilaan juoksuttamista paikasta toiseen.


Vieras

#219

05.06.2014 12:52

Auroran päivystyksen lopettamisesitys osoittaa, ettei lautakunnan pj:llä Maija Anttilalla ole mitään käsitystä psyykkisesti sairaiden hoidon tarpeen laadusta. Lautakunnan jäsenten tulee ehdottomasti vaatia päätöksen uudelleen käsittelyä eikä vain alistua lammasmaisesti Anttilan jyräämään asiantuntemattomaan lopputulokseen.

Vieras

#220

05.06.2014 13:20

Pienemmät rauhalliset päivystysyksiköt mielenenterveyspotilaille on säilytettävä. Samoin matalan kynnyksen paikat.

Vieras

#221

05.06.2014 14:18

leimaamisesta turha puhua,enemmän leimautuu yleissairaalan päivystyksessä.
Auroorassa totuttu nimenomaan psyk häiriöihin=mielentilojen pettämisiin.
Säilyttäkää nyt edes Aurooran päivystys,ei kaikessa säästäminen vie ylös lamasta vaan lamaannuttaa entisestään.
Säästämisessäkin saa/täytyy olla inhimillisyys mukana.
En halua ostaa paikkaa mistään,tämä on minun kantani asiaan psyk potilaiden ja itsenikin puolesta.
Koska vaan voimme olla itsekin Aurooran päivystyksessä jonottamassa paikkaa psyk osastolle.
Suomi kiinni-ei palveluja toistaiseksi.

#222 Ei voi olla näin.

05.06.2014 15:51

En voi todellakaan uskoa,että Auroran päivystys aiotaan laukkauttaa sitä tarvitsevilta.Olemmeko yhteiskunnassa jo niin pohjalla,että avuntarvitsijatkin käännyytetään kylmästi ovelta tyyliin:"Emme voi auttaa,koita pärjätä niin kuin parhaiten taidat".Jos näin on,niin olemme vajoamassa yhteiskunnan likasäiliössä jo todella syvälle.

Ihmettelijä
Vieras

#223

05.06.2014 17:29

Tämä adressi on TODELLA asiaa! - Tuntuu, että päätöksen tekijät kuuluvat enemmänkin Auroran päivyspalveluja tarvitsevien joukkoon kuin asiasta päättäjiin! - Sekä Espoon että Helsingin palveluja tältä alalta tuntien, ihmetyttää myös päätöksen perustelut: "Että kai meilläkin voidaan siirtyä samaan järjestelmään kuin, mihin esim. Espoossakin on jo menty." - Niinpä niin, Espoossa ei "ko. homma" toimi potilaiden kannalta läheskään yhtä hyvällä tasolla kuin Helsingissä nyt. Kysymys kuuluu: "Miksi Helsingin on SELVÄSTI HEIKENNETTÄVÄ omaa toimintaansa. Eikö asiassa pitäisi mennä päinvastaiseen suuntaan ja Espoonkin otettava mallia Auroran päivystyksestä!"


Vieras

#224

05.06.2014 20:06

Mielenterveyspalvelujen alas ajaminen 90-luvun laman aikana oli paha virhe! Tämän uuden taantuman ja laman aikana ei pitäisi tehdä samaa virhettä ja väärää päätöstä- että mielenterveyspalveluja karsitaan ja annetaan kattettomia lupauksia tehokkaasta ja nopeasta avohoidosta!

Vieras

#225

05.06.2014 20:12

Auroora - tärkeä paikka potilaalle sekä koko perheelle ja lähipiirille

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko lapsilisää korottaa?