Pelasta Koirametsä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pelasta Koirametsä.

Silja Pitkäkangas
Vieras

#1 Koirametsä

20.07.2010 09:15

Olemme Koirametsän vakituisia käyttäjiä, ainut paikka Helsingissä jossa voi kunnolla liikkua luvan kanssa metsässä koirien kanssa. Maksamme kuitenkin koiraveron ja on tuntunut että saamme rahoillemme vastinetta. Koirapuistot eivät riitä koirille eikä ihmisille jotka haluavat liikkua luonnossa, koiravero pois jos metsä häviää.

Anne
Vieras

#2 Ei kaikki maailman maat ole vain tarkoitettu meille ihmisille !

16.10.2010 19:44

Jos asiasta saisi päättää koirat alue säästettäisiin. Niillä ihmisillä, jotka siellä päättävissä elimissä istuu, heidän on otettava vastuu elinympäristöstä myös niiden puolesta, jotka eivät asiaansa kykene itse puollustamaan.

Joten hyvät ihmiset nyt on aika nostaa tassu pystyyn myös eläinten puolesta!
naali
Vieras

#3

04.11.2010 13:49

Piti allekirjoittaa jo ihan senkin takia että luonnonvarainen metsä eläimineen päivineen säilyy.. kyllä siellä pääkaupunkiseudulla on tilaa muuallekkin rakentaa...
Vakituinen vieras
Vieras

#4 Helsingin Kaupungin Ahneus

05.01.2011 18:25

Uskomatonta, että pienellä pläntille aiotaan rakentaa asuntoja 50.000 ihmiselle. Meillä on lääniä rakentaa väljemmin ja mukavammin. Suomi on yksi EU:n harvimmin asuttu maa, mutta silti vihreät osat kaupungista pitää räjäyttää ilmaan ja käyttää murskeena peltojen päällä. Tämä on koirametsänkin kohtalo.

Koirametsän alueella asuu runsaasti peuroja, kettuja, näätiä, (liito?)oravia ja hirviä. Eläimet asuvat siellä, eivätkä käy siellä, niinkuin kaupungin arkkitehti väittää.

Kaupunki saa grynderiltä hyvät rahat, kun kaavaksi meinataan laittaa vähintään 0,3 ellei peräti 1,0, jolloin alueelle rakennettaisiin kerrostaloja.....

Barrikaadeille ihmiset Östersundomin hanketta vastaan!!!

pekka
Vieras

#5 Metro heti Östersundomiin

25.01.2011 14:24

Ei siellä koirametässä ole mitä muuuta kun helsinkiläsiä joka eivät tunne lait!olen itse monta kertaa nähnyt miten ihmiset tulevat sinne ja mitä muista välitämättä päästävät omat koirat irti vaikka koirat olis pidettävä kytkettynää.Siellä on jouduttu lopetta 2 kauriin vasaa joka vapaat koirat olit purret ja jättäneet kituuman.Jos jotain sanoo koiraanomistajalle niin tulee haistattelut.Rakenetaan alue mahdollisimman nopeasti.
Jenni
Vieras

#6 Näin on

11.02.2011 21:17

Kannatan alueen rakentamista ehdottomasti opetuksena vastuuttomille koiranomistajille: Kyllä niitä koirankusetuspaikkoja tässä maassa riittää -koiraihmiset ovat pilanneet oman maineensa päästämällä koiransa irti niin paikassa kuin paikassa, mukaanlukien koirametsät, joissa koirat tulisi pitää kytkettyinä sekä omansa, että metsäneläinten että muiden ihmisten vuoksi. On lapellista edes ajatella, että Helsingin kaupungin kasvua tulisi rajoittaa yhden koirametsän vuoksi (alueen, jonka Helsingin kaupunki jo itse asiassa omistaa).

Vieras

#7

11.04.2011 14:06

Vaadimme korvaavaa aluetta !!!!

Vieras

#8

12.04.2011 16:53

Koiran ulkoulutus paikkoja supistetaan sitten ihmiset jaksaa valittaa koiran kakasta kadun varrella? Eli siis jos paikka rakennetaan täyteen taloja kusetan ja kakatan koiraa sitten sinne alueelle, se joka alkaa siitä valittamaan voin kyllä kiikuttaa koiran jätökset hänen postiluukustaan alas, saapas sitten tehdä niille mitä haluaa
Puutarhuri

#9 Re: Näin on

18.04.2011 03:59

#6: Jenni - Näin on

Vetoomuksen loppu "... rakentamattomana ja luonnonvaraisena metsän eläinten, sienestäjien, marjastajien, lintubongareiden ja koiranulkoiluttajien alueena." kertoo jotain olennaista.

Miten joku voi olla niin naivi, että yhdistää koirien ulkoilualueen luonnonvaraiseen alueeseen. Ei tulisi mieleenikään poimia marjoja tai sieniä koirankusen ja -p....n seasta, eikä sellaisella alueella luonnoneläimetkään viihdy.

Arto

#10 Pelasta Koirametsä

21.05.2011 10:08

Eikö alue ole tullut Hgin kaupungille testamenttilahjoituksena ja varattu juuri kyseiseen tarkoitukseen - koirille? Jos kaupunki aikoo rikkoa testamentin ehtoja ja rakentaa koko koirametsän, niin kehottaisin kaikkia kaukaisiakin testamentti-lahjoituksen antajan sukulaisia vaatimaan testamentin purkua ehtojen rikkomisen vuoksi...Muutama miljoona kerrosneliömetriä rakennusoikeutta a 1000 euroa eli parin miljardin jättipotti luvassa kaikille sukulaisille sopimusrikkomuksen vuolsi.

Samantyyppinen tilanne on Hgin kaupungilla Kivinokan alueella Herttoniemessä meneillään. Haluttais niin maar perskeleesti rakentaa virkistyskäyttöön testamentissa määrätylle alueelle. Lehdistö taisi viime kerralla teilata kyseiset haaveet muistuttamalla testamentin ehdoista
Mikko

#11

23.05.2011 20:40

En tiedä, mistä Arto on keksinyt nämä asiat. Alue on tullut Helsingin kaupungin haltuun 1974 osana suurempaa maakauppaa yksityisten ihmisten kanssa ja Helsingin kaupunki on 1990-luvulla painostuksen alla päättänyt päästää koiraihmiset ko alueelle. Helsinki omistaa alueen ja näin ollen Helsingin kaupunki on vapaa suunnittelemaan alueen, ja toivottavasti suunnittelee sen niin pian kuin mahdollista - kyllä sitä jänkää riittää tässä maassa.
Pirkko

#12 Taas se tapahtui

08.07.2011 23:45

Puolitoista viikkoa sitten otettiin koira kiinni moottoritieltä, koira oli karannut koirametsästä ja omistaja oli etsinyt koiraa pitkin iltaa - tuloksetta. Herää seuraava kysymys: tällä hetkellä on rauhoitusaika, koirat eivät saa missään tapauksessa olla irti luonnossa tällä hetkellä lain mukaan, miksi koiraihmiset eivät kunnioita lakeja ja määräyksiä? Jos pari viikkoa vanha jänispoikanen vilistää luonnossa, sen tappaa koira kuin koira. Hyvät ihmiset, noudattakaa Suomen lakeja.
huokaus

#13

12.07.2011 20:00

Se metsäalue on loppujenlopuksi sen verran pieni, ettei se millään muotoa "rajoita Helsingin kasvua" niin kuin joku väitti. Mutta toisaalta, on e sen verran iso, ettei siellä kuljeksita koiran jätöksien seassa, vaan se on luonnonvaraista metsää jossa kasvaa paljon marjoja ja sieniä (esim juuri nyt aivan valtaisasti mustikoita!). Jotenkin myös edellisiä tekstejä lukiessa välittyy että ko metsäalueella liikkuu muitakin kuin vain koiranomistajia (kun ovat kerran nähneet laittomuuksia). Ymmärtäkää nyt että se on pieni joukko koiranomistajia jotka toimivat väärin ja pilaavat näin ollen muidenkin maineen, eikä se ole mikään syy rankaista kaikkia (muutenhan rattijuoppojen vuoksi pitäisi lopettaa autoilu purkamalla teitä tai muuten laittamalla kaikki autoilijat ahtaalle...). Muitakin koirapuistoja ollaan jo kaavailemassa asuntoalueiksi mm Etelä-Haagassa ja Espoon puolella Perkkaalla. Joten koirametsä tulisi jättää rakentamatta, tai ainakin osoittaa sille uusi paikka.
miksu

#14 Re: Näin on

30.07.2011 17:26

#6: Jenni - Näin on

Olet harvinaisen typerä ihminen. Mistä kaltaisia apinoita sikiää? Espoo?

NIIN.

#15 Niin.

18.09.2011 10:19

Nehän ovat TAAS asuntoja mamuille kuitenkin. Ei niihin asuntoihin Suomalaisia päästetä. Pidetään tyhjillään ja odotellaan maahanmuuttajia. Mielummin säästetään Koirametsä ja pidetään paikka siistinä.

Vieras

#16

16.10.2011 20:00

Hullua rakentaa ihmisille asuntoja moottoritien meluun mutta eihän päättäät siinä asu :/
Jotain koirillekin

#17 Re: Metro heti Östersundomiin

13.02.2012 20:19

#5: pekka - Metro heti Östersundomiin 

 

Koirille ei ole muuta aletta missä siis SAAVAt olla vaapaana!!! Ennen koirat saivat olla vapaana, eikä tällästa suvaitsrmuutta ollut kuten nyt, koirat, lapset ja vanhukset sulassa sovussa;-) Ja jos olet huolissasi peuroista, niin jos asutus kasvaa niin liikenne kasvaa - ja liikenteessä kuolee paljon enemmän peuroja kuin koirien takia. Koska muuta isoa aluetta ei ole ja alue on alunperin testememtteerattu kaupungille koirametsäksi, niin olisi moraalitonta käyttää metsää muuhun tarkoitukseen. Ja kun ottaa huomioon miten paljon pahaa ihmiset saa aikaan...pilaanneet puolet planeettastemme, niin kaikki luonto mitä enään jäljellä on tulisi säilyttää ja ihmisten syntyvyyttä vähentää.
Eva Kalliala
Helsinki

#18 Re: Metro heti Östersundomiin

17.03.2013 17:15

#5: pekka - Metro heti Östersundomiin

Tunnetko itse Suomen lait?

"Maaliskuun 1 päivästä elokuun 19 päivään ulkona oleva koira on pidettävä kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä."
Lähde: Metsästyslaki http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=mets%C3%A4styslaki#a615-1993

Tämän minä käsitän niin, että koiraa SAA pitää vapaana, mutta koira pitää olla kytkettävissä heti. Eli koiran pitää olla koko ajan ohjaajan hallinnassa, tulla luokse heti käskystä ja aina antaa ottaa kiinni. Muiden eläinten tulee antaa elää rauhassa Koirametsässäkin, mutta siellä koiran irti pitäminen ei ole laitonta. Hallitsemattomien ja valvomattomien koirien pitäminen vapaana sen sijaan on. Taajamissa tai toisen tontilla ilman lupaa koiraa ei saa pitää vapaana. Koirapuistot ovat sitten asia erikseen.


Vieras

#19

18.08.2013 14:53

Ei tälle alueelle saa rakentaa! Ainut paikka jossa pääsee koirien ja lasten kanssa yhdessä tutustumaan luontoon!!!

Vieras

#20

18.08.2013 14:56

Ei saa rakentaa! Vastaavaa paikkaa ei ole!!

Vieras

#21

18.08.2013 14:59

Ehdottomasti säilytettävä!!!!
Drake

#22

08.02.2015 13:33

Useimmat soraäänet täällä käyttävät sofistisia keinoja väitteidensä tueksi, jolloin mielestäni heidän väitteensä menettävät merkityksensä. Miksi nostaa yksittäiset tapaukset valoon, kun taustalla on satoja koiran ulkoiluttajia joiden koirat ovat hallinnassa? Pitäisikö suurinta osaa metsän käyttäjistä rankaista koska yksi prosentti (täysi arvaus, ei ole mitään tutkimusta tueksi) käyttää metsää väärin? 

Jos päätämme tehdä jotain tällaista, joudumme lopettamaan kaikki vapaudet yksi kerrallaan. Yksi kasvattaa huumeita kerrostalossa, joten kaikkien asunnot pengotaan perin juurin. Yksi varastaa kaupasta, joten kaikkien taskut pengotaan ja kassit avataan. Onko tämä se maailma jossa haluatte elää?

Säilyttäkää koirametsä! Se on yksi harvoja paikkoja missä koira pääsee oikeaan luontoon vapaana ja omistajatkin voivat oikoa jäseniään ja lenkkeillä puiden lomassa, puhumattakaan siitä ilosta joka syntyy katsellessa koiran touhuja ja leikkiä.


Vieras

#23

12.03.2015 20:36

Koirametsä jonnekin muualle....antakaa Helsingin kasvaa...

Eläinten puolesta

#24 Koirametsä säilytettävä

12.06.2015 09:37

Ihmiset on niin itsekkäitä, kyllä muuallekkin mahtuu rakennuksia, miks juuri siihen?
Miks kaikki pitää tuhota ja rakentaa rumia taloja tilalle.
Säilytetään nyt yksi hyvä ulkoilupaikka missä koiria voi kunnolla ulkoiluttaa.
Sielä koirat saa rauhassa tutustua uusiin kavereihin ja luontoon.