Karkkilan löytöeläinten talteenottopaikka vaihtoon

Maija Ankkuri

/ #18 Re:

29.03.2013 11:33

#17: -  

Jos menet  luet lehtijutun loppukappaleen, huomaat, että siinä on haastateltu läänineläinlääkäri Tapani Parviaista, joka löysi jo silloin ko. paikan toiminnasta epäkohtia.  https://sites.google.com/site/animalprotectioncom/home/hymyn-juttu

Syyttäjä perusteli syyttämättäjättämistä sillä, ettei Turrella ollut pantaa ja siinä puhelinnumeroa. 

(Kannattaa muuten lukea edellä olevista kommenteista pisimmän lopusta: "Suhmurointiin on liittynyt eläkeläisen toimiin tyylinmukaisesti....").

Löytöeläinten talteenottopaikat ovat hyvin pitkälle kunnan vastuulla. Suomen Löytöeläinapu on tosin valittanut kolmesta kunnasta lääniin (nykyinen aluehallintovirasto). Kahdella kunnalla ei ollut lainkaan kissoille talteenottopaikkaa, eikä kolmas ota löytöeläimiä viikonloppuisin (vieläkään).  Siitäkin on valitettu, mutta ei mitään vaikutusta.

Kaksi ekaa kuntaa on korjannut puutteen.  Parhaillaan on myös em. valitusten takia esittelykierroksella laki, jonka perusteella kuntaa voisi sakottaa eläinsuojelulain 15 pykälän laiminlyönneistä.  Tällä hetkellä ei mitään sanktiota laiminlyönnistä seuraa. Yritetty on, sillä Lounais-Suomen aluehallitovirasto teki Pomakusta tutkimuspyynnön poliisille, poliisi tutki, mutta ei voinut sakottaa.